View Full Version : Как да кажа на родителите ми?
Здравейте, аз съм момиче на 14 и имам приятел от скоро, който е с почти 4 години по-голям от мен. Проблемът е, че не знам как да кажа на родителите ми. Веднъж, майка ми беше разбрала от някой си че съм била с момче и ми държа конско, че ако съм имала гадже съм щяла да си разваля успеха и той щял да ме научи на глупости -_- .. Тя дори не иска да имам приятели момчета ! Много пъти съм и казвала че прекалява. Искам да и кажа, че имам гадже, но проблемът е че той не е точно "Мистър Перфектен" (понякога пуши трева и до скоро пушеше и цигари), но той е наистина много мил с мен и дори ми призна, че е спрял да пуши цигари заради мен :). Та моля ви помогнете миииии !!
HollyGolightly
03-07-2013, 16:33
Отивате двамата с него и и казваш "Мамо, това е Снежан, ние се оженихме" Докато е още в шок и съобщаваш, че всъшност ти е само гадже, така тя ще види, че може и по-зле да е и ще го приеме по-лесно.
Събери си багажа и избягай него като оставиш само прощално писмо. Няма да се жените, не е нужно да знае. Изчакай до лятото да кажем да видиш дали нещата са сериозни и ако още сте заедно, и кажи. Тя трябва да разбере, че ти растеш малко по малко и неминуемо ще се появяват момчета. След време ще завършиш, ще отидеш в университет. Тогава тя няма как да ти забранява да се виждаш с някого. Трябва да разбере, че си отговорна спрямопуспеха и си хващаш пътя в ръце и тя не трябва да пречи.
А ти искаш ли той да те научи на глупости?
stefko1996
03-07-2013, 17:13
кажи и : мамо бремена съм.Преди да припадне и кажи ,че се шегуваш и ,че просто си имаш приятел.Ще го приеме по лесно от колкото първото :Д
mimsssssss
03-07-2013, 17:33
Пфу... Като са ти такива родителите, по-скоро не им казвай. Те са си виновни, че са разбили връзката на споделяне и ти теглят конско. В крайна сметка не си се родила за да им оправдаваш очакванията и с нищо не си им длъжна. И не е като да сте се оженили, нито пък им искаш разрешение за нещо... все тая
Единият вариант е да кажеш на майка ти, че имаш приятел. Другият е да не ѝ казваш изобщо и да криете. Понякога втория е по-добре... не слушаш досадното конско и мрънкане. Родителите са ревниви.
Запознай ги.
Ако майка ти продължава да държи на своето, първо провери дали не е права относно него. Влюбените очи не виждат всичко, но и са прекалено глупави да се вслушат в съветите на другите.
Ето че има и песен за такива случаи :D Можеш да минеш с поздрав по радиото: http://vbox7.com/play:cbf77671
super_cool_original
03-07-2013, 19:06
,,Мамооо сега ще ти кажа едно нещо, имам си гадже на 18 и да те е яд, чука ме по цял ден.О, забравих да ти кажа, че ще повтарям годината заради него!''Това е :)
Amore-Mio*
03-07-2013, 19:13
Вариантите ти да ги запознаеш или просто да се криете. Въпреки, че майка ти може да е права относно него и в никакъв случай, поне за в момента, гледай да не го допускаш прекалено близо до теб. Първо се увери, че не е някакъв тип, който ще търси от теб само едно и ще те "научи на лоши работи", както се изказва майка ти.
А защо изобщо трябва да и казваш? Може пък майка ти да е права и компанията ти да не ти влияе добре..
Slobbery
03-07-2013, 22:56
, но той е наистина много мил с мен и дори ми призна, че е спрял да пуши цигари заради мен :).
Колко си наивна...
minchorna
03-08-2013, 06:21
Колко си наивна...
И проста :X
zombolovesu
03-08-2013, 21:25
е сега, без да обиждаме момичето. Човек, изнасилвач ли си търсиш? Смисъл той сега като навърши 18 не е категория "гадже", нали знаеш, че можеш да го съдиш дори ако те целуне? Кой знае какво ще ти хрумне.
Tsukuda_Hiroshi
03-10-2013, 14:22
1. Защио трябва да ги запознаваш?
2. Майка ти се притеснява за теб, колкото и параноично да ти изглежда всичко отстрани.
3. Ако трЪгнеш да ги запознаваш, просто кажи на приятеля си да не идва напушен, пиян и да не си пали цигара пред нея.
4. В номер 3 казвам "да не си пали цигара пред нея", защото не мисля, че ги е спрял.
5. Все пак ти е пЪрво гадже (предполагам, спрямо вЪзрастта ти), така че в крайна сметка бЪди готова нещата между вас да не потрЪгнат и да се разделите.
justasmile
03-10-2013, 17:25
не е нужно да й казваш
Eskapel4o
03-11-2013, 11:54
Разбирам да го запознаеш с родителите си ако сте на поне 20-24 и е сериозна връзката , но на 14 години :S
Josefinne
03-11-2013, 13:34
Кажи й , че си имаш приятел и искаш да ги запознаеш. Не е нужно да й казваш на колко години е той. Разкажи й други неща за него, ако е възможно - например, ако има добър успех в училище или ако има амбициите да влиза в някой определен и хубав университет и т.н. При всички положения няма да мине добре, защото майка ти ще се притеснява за теб. Но щом искаш да ги запознаеш, ще трябва да понесеш няколко "конски". Това е единственият начин в един момент, ако наистина той се държи добре с теб и ходите по-дълго, тя да се поотпусне и да започне да приема връзката ви.
autumn666
03-11-2013, 20:51
По начина по който пишеш, наистина ми изглеждаш наивна...
Както и да е. Съвсем нормално е майка ти да се притеснява за теб. Може да е с по-остаряло мислене, а може би наистина мисли за бъдещето ти и смята, че ти е рано за момчета, че трябва да наблегнеш на ученето, за да си намериш хубава работа и да постигнеш нещо в живота.
На 14 или на 24, майка ти все още ти е майка и има пълно право да ти дава съвети и насоки, но когато пораснеш, вече е твой избор дали да се вслушваш в тях. А сега си малка.
Моят съвет ще е: недей да вярваш на всяка дума, която ти казва това момче. Може наистина да е свестен тип, но пък може и реалността да е различна от това, което си мислиш. Това, че когато си с него светът ти е меден, не означава, че милите думички и неговата "любов" не са плод на въображението ти.
Поговори с майка си. Ако наистина смяташ, че си голяма, и покажи, че може да вярва в теб. Покажи и, че си отговорна и, че можеш да се справяш и с училището и със социалния живот едновременно.
Ще изтърпиш малко конско, няма как. Тя ти е майка и трябва да те разбере.
d.anny..
03-12-2013, 17:54
За всеки един нормален родител това и обичайно, кой мисли лошото на децата си?? Майка ти и баща ти искат най-доброто за теб, да.. не е приятно да ти поставят такава граница, но може би те имат едно на ум. Не се обиждай, но си малка още да се впускаш в сериозни връзки, живей си живота и се наслаждавай на годините си. Щом ти е приятно с това момче, бъди с него, няма нищо лошо в това, но според мен сподели на вашите,когато се почувстваш готова. Едва ли това е момчето, което ще се ожени за теб,....ако толкова ти тежи, че не си споделила на вашите.. просто изплюй камъчето смело и не мисли много за последствията. Опитай се да поговориш с майка ти като приятелка и да й обясниш как се чувстваш, какво ти е... и че имаш нужда от нейната подкрепа. Без крясъци, писъци, блъсканици и т.н. Ако мислиш, че познаваш добре майка си и няма да се опита да те разбере.. просто не си играй с огъня и го запази в тайна.. все пак ти си само на 14 години, а и доколкото разбирам младежът е не просто с 1-2 години по-голям от теб,а с 4 - това още повече би притеснило родителите ти. Само едно ще ти кажа.. умната! ;)
sexyisfunny
03-15-2013, 13:22
А бе хора какви са тия съвети : запознай го с майкати, тя е на 14, не и казвай, след като мислиш че си достатъчно голяма за ''гадже'' какво те притеснява майкати учи си гледай си кефа и това е! Но не мисли че е с теб заради черните ти очи ;)