Влез

View Full Version : Отслабване...Помощ!

Dobbyy
03-10-2013, 14:51
Здравейте! Съжалявам за темата, знам, че има такива подобни-четох ги... Няма смисъл да се обяснявам. Проблемът е, че не съм наясно кои упражнения са за мускули, кой за отслабване... От около месец бягам всеки ден-без събота и неделя. Закусвам към 10, обядвам към 14:00 и вечерям в 19:00 часа от няколко месеца, но не мога да се откажа от сладкото и някой вредни храни.. :( Намалила съм си порциите, ям по 2-3 филии хляб на ден, има и дни изключения, но все още работя по това "ограничаване". Целта ми е да отслабна видимо. Проблемът е, че искам да имам по-слаби крака, ръце, стегнати корем и дупе без мазнини, а не знам какви други упражнения да правя освен бягане и как да си разпределям дните. Много ми е трудно, имам слаба воля, но много искам да постигна целта си. Преди около 5 месеца правих коремни преси за около месец, но после си казах "няма смисъл.." и т.н. Не съм фен на диетите, не съм спазвала, не искам и да спазвам. Моля, помогнете ми! Предложете упражнения за отслабване на ръце, крака, корем, паласки, дупе, от които сте доволни и са ви помогнали да отслабнете. Искам мнения от хора, които са изпробвали упражненията и са видели ефект! Много се надявам в близките няколко дена вече да правя упражнения. Благодаря, предварително! :)

mimsssssss
03-10-2013, 14:59
Първо, предлагам темата да бъде заключена - да беше писала в определена за тази цел, няма смисъл всеки отделен потребител да пуска нова тема!
Второ, диета = хранителен режим. Което ще рече, че за сваляне на мазнини, за качване на мускулна маса и т.н. си има определен хранителен режим, които включва тези и тези храни.
И както казват хората, 30% тренировка, другото е в храната. Не може да ядеш по 2-3 филии, сладко и не знам си още какво и да очакваш резултат.
Трето - спираш всички храни в шумолящи опаковки, в кутийки и т.н., абе както се казва всичко, което е нямало майка/или не е поникнало от майката земя.
Направи си 5 хранения на ден, упражненията през ден, тичането всеки ден без неделя. Упражненията да са по 30-40мин, повече не ти трябват. Тичането може да заместиш с плуване, каране на колело, или в парка с кучето - ти си избери.
Вода - най-важното нещо на света, минимум 2л вода на ден.
Ако имаш някакви други въпроси - питай.

tonssy
03-10-2013, 15:05
Това "не съм фен на диетите", не важи. Как очакваш да свалиш мазнини от толкова много места без да спазваш някакъв хранителен режим ?! В случая не може само с упражнения. Иначе- основно е това, което mimsssssss каза.

Dobbyy
03-10-2013, 15:07
Филиите са за всяко хранене по 1, а не по 2,3 на хранене. От скоро се опитвам да пия повече от 1л вода на ден, но все още ми е трудно. Хранене, 5 пъти на ден.. Не знам дали мога да се справя с това. Каква диета би ми препоръчала, която си опитала и има ефект от нея? Благодаря!

Dobbyy
03-10-2013, 15:09
tonssy, знам, че диетите са ключа, но ме е страх след това да не кача двойни кг, а и съм чувала, че диета повече от две седмици не се прави. Малко тъпо звучи, но единствената диета по която се зарибих беше лунната, бях я почнала, но се отказах.

DisappointedDreamer
03-10-2013, 15:11
Не ти трябват диети. Говорим ти за ограничаване на въглехидрати (картофи, ориз, паста), сладко, тестено и пържено. + кардио

Има толкова много други теми. Нищо не си прочела.

DownloadVirus
03-10-2013, 15:16
tonssy, знам, че диетите са ключа, но ме е страх след това да не кача двойни кг, а и съм чувала, че диета повече от две седмици не се прави. Малко тъпо звучи, но единствената диета по която се зарибих беше лунната, бях я почнала, но се отказах.

Диета се спазва целогодишно,2 седмици може да е почивката ти от диети в годината.Обратната.

tonssy
03-10-2013, 15:19
Съгласна съм, че има някои малоумни диети, но има и такива, които помагат (за 90-дневната само добри отзиви съм чувала) Като гледам проблемът ти е волята- отказала си се от пресите, отказала си се от лунната диета.. И да, говорим ти за ограничаване, не за гладуване. Започвай здравословно хранене и повече движение. С тия филии хляб- яж пълнозърнест (че така като го пишеш, си представям бял :Д) Мързи ме да обяснявам повече. В тези теми сме писали много по въпроса: http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/542431-30-days-shred ; http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/525767-%D0%9D%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D0%B8-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%87%D0%B5-)-vol-6/page53
Да не говорим, че разделът е пълен с ОЩЕ.

Dobbyy
03-10-2013, 15:21
DisappointedDreamer,Няма как да ми кажеш, че нищо не съм прочела, след като съм прочела нещо, което не ми е помогнало. :) Помолих за помощ, а не за това да ми се повтаря от всеки, който посети темата, че има още 100 такива.. Ако трябва и още 1000 ще има, аз щом съм преценила, че трябва да си пусна тема, значи е така и за себе си съм права. Както и да е. Благодаря, все пак!

Dobbyy
03-10-2013, 15:23
DownloadVirus,tonssy, благодаря!

DisappointedDreamer
03-10-2013, 15:49
DisappointedDreamer,Няма как да ми кажеш, че нищо не съм прочела, след като съм прочела нещо, което не ми е помогнало. :) Помолих за помощ, а не за това да ми се повтаря от всеки, който посети темата, че има още 100 такива.. Ако трябва и още 1000 ще има, аз щом съм преценила, че трябва да си пусна тема, значи е така и за себе си съм права. Както и да е. Благодаря, все пак!

:Д Нищо не си прочела. Отговорите, които търсиш са в останалите теми, които ако беше прочела, нямаше да пускаш тази тема.
Защо си преценила, че трябва да пуснеш тема? Защото си специална? Защото случаят ти е различен? Ми, не си.

Dobbyy
03-10-2013, 18:16
Нямам намерения да влизам в спор или да обяснявам причините за пуснатата тема! Може да съм специална, може и да не съм.. Не те засяга, не ме познаваш. :) Благодаря!

DisappointedDreamer
03-10-2013, 18:17
Не ми трябва да те познавам, за да ти отговоря. Никой не е специален.

FuckingFreak
03-10-2013, 18:58
Филиите са за всяко хранене по 1, а не по 2,3 на хранене. От скоро се опитвам да пия повече от 1л вода на ден, но все още ми е трудно. Хранене, 5 пъти на ден.. Не знам дали мога да се справя с това. Каква диета би ми препоръчала, която си опитала и има ефект от нея? Благодаря!

Стана ми интересно - закуската ти с хляб ли я ядеш? :lol:

Dobbyy
03-10-2013, 19:49
FuckingFreak, ОМГ... Има ли смисъл да обяснявам? Толкова ли не ти е ясно, че примерно ям препечена филия ЗА ЗАКУСКА или пък просто намазана филия с нещо. Това е супер тъп въпрос "...закуската ти с хляб ли я ядеш?" Само с хляб ще я ям закуската, да знаеш!

FuckingFreak
03-10-2013, 20:01
Има десетки други варианти за закуска, които не включват хляб. Щом искаш да отслабнеш, разкарай т'ва тесто, няма място в менюто ти...

Dobbyy
03-10-2013, 20:21
Да, знам, ясно ми е. Просто ми е трудно, разбираш ли? :( И като се сетя колко много тесто съм консумирала преди, сега си казвам, че 2-3 филии на ден са 100 пъти по-добре отколкото.. да не казвам... Последно време, от около месец , два, сутрин ям или бисквити (най-често Белвита) с айран или без, или плодови млека и ми е някак си по-леко. Случва се да ям и закуска понякога (един път в седмицата) , но после се чувствам все едно съм изяла 5 закуски, а преди само това съм закусвала. Работя по въпроса и с режима и с упражненията, просто ми трябва по-силна воля и търпение.

BonnieandClyde666
03-11-2013, 05:19
Много си зле! Как може да закусваш веднъж седмично? И Белвитите не са никва закуска, а така само измъчваш организма си! Като закусвала се чувствала все едно изяла 5 закуски. Мале, мале!!! Бахтиии простата си! Ми, недей да закусваш, яж тия боклуци и после чакай да отслабнеш ЗДРАВОСЛОВНО!!!! То се иска малко акъл, ама гледам, че на тебе ти липсва такъв!
(Аз с тия скапани бисквити си развалих зъб, смятай колко са качествени!)

Pamaa
03-11-2013, 05:51
Бахтиии простата си!
:lol:
Честно да ти кажа, като чета какво пишеш, ти казвам, че ти няма да отслабнеш. Или започваш да се храниш чисто, или си стоиш така. Друго няма какво да ти кажа, тъпчи се с боклуци, пък чакай да отслабнеш.

~TrueLove~
03-11-2013, 05:53
Според мен е най-важно да имаш воля да си наложиш, че ти е забранено да ядеш всякакви вредни храни...
Изтегли от замунда http://zamunda.net/details.php?id=110669&hit=1 Tae Bo Cardio и започвай упражнения :)
Със хранителен режим (90 дневната например) бързичко ще започнеш да виждаш резултата специално това кардио ме изтощава после нямам сили да ходя :D Но е много добро
Понякога разнообразявам със други кардио упражнения като бързо изкачване на стълби 30-40 мин.
Аз лично не вечерям или ако ям е някакъв плод :)

Dobbyy
03-11-2013, 13:54
Айде, стига с това колко съм зле и колко съм била проста.... Човек да не сподели нещо и хайде, ще го "храним". Не може всички да са перфектни като тебе-BonnieandClyde666. Че и псуваш... Смятай пък ти колко си умна!? Нямам думи, за да опиша колко съм разочарована от коментарите, съдържащи обиди, разбирам мненията и без да ме обиждате. И, извинявай, къде видя, че съм писала, че закусвам веднъж седмично, май не си ме разбрала. Също така казвам, че като изям една тестена закуска се чувствам все едно съм изяла 5, а не, че като закусвам се чувствам не знам си как и подобни глупости! ПФФ.. ~TrueLove~ -Благодаря!

Sickness94
03-11-2013, 14:44
Мисля,че проблемът е,че не си много наясно относно хранителните вещества в продуктите и каква полза имаме от тях. Консумираш някакви неща,съдържащи скрита захар,вместо да ги заместваш с натуралните им заместители. Прочети в нета за здравословните храни. Вместо плодови млека и белвита,яж кисело мляко с мед и овесени ядки,плодове,пълнозърнесто хлебче със сирене/кашкавал/извара/,омлет,сурови ядки и стафиди и има още различни варианти. Трябва да си оправиш храната и ще имаш успех. Кажи си примерното меню и за обяд и вечеря,май и за тях ще имаш нужда от съвет. Другото зависи единствено от теб. Нямаш право да казваш "не мога" в процес на отслабване. Или го искаш,или...не чак толкова. Мисли го сякаш ще заеме голяма част от живота ти,за да не се откажеш още на първата седмица. Всъщност то се превръща в твое настояще и трябва да го приемеш и запазиш. Хубаво е,че тичаш,ако имаш да сваляш повечко килограми,наблегни на кардиото.