Влез

View Full Version : Защо не разбират?

kotenciiity
03-13-2013, 07:42
Как да накарам съучениците ми да разберат че не съм циганка?
Аз не съм циганка! Имам леко мургав вид и косата ми е черна и къдрава и те вече са преценили че съм циганка.
От 2 години съм в този клас и в първата нямаше кой знае какви проблеми, но втората дойдоха няколко нови ученика и двама от тях са абсолютни расисти. Всяка втора дума им е циганин, циганка, негър, евреин, черен и т.н.т.
И като започнат така... Няколко пъти съм се крила в тоалетната да плача заради тях.
Омръзна ми! Искам малко помощ! Не издържам!

Благодаря! :)

ManuelaK
03-13-2013, 07:54
Директно им кажи, че си циганка толкова, колкото са и те. Как можеш да плачеш при положение, че няма от какво да се обиждаш?

magimay.aika
03-13-2013, 08:00
И к'во значение има? Толкова ли ти е важно какво мислят някакви отрепки за теб, че чак плачеш?!

sexa_na_kompleksa
03-13-2013, 08:07
Това с плаченето изобщо не си го и помисляй!
Обърни се към учителите, директора и училищния психолог. Тормозът трябва да спре.

magneticfields
03-13-2013, 20:57
Не им обръщай внимание! Не си заслужават. За умните хора няма някакво значение дали си циганка или не.

vladyman
03-14-2013, 10:11
Защо ти пука какво е казал еди-кой-си за теб ? Цял живот ще има хора които ще те обиждат - понякога защото си по-успешна от тях, понякога защото си по-малко успешна от тях, а понякога и просто ей така, за спорта. Научи се да не им обръщаш внимание.

Ако обаче освен с думи те тормозят и физически, тогава вече веднага се обърни към директор/класна/родителите си.

Amore-Mio*
03-14-2013, 10:49
Не им обръщай внимание. Дето се вика: "Убий идиота с мълчание".
Остави ги да си говорят и да си мислят, че на теб ти пука, и нека се мислят за велики. В един момент и те ще пораснат, но сега просто са едни дечурлиги, които и на идея си нямат от нищо.
И все пак би било добре да споделиш с учител/директор/родител. Това се счита за психически тормоз, така че.

kotenciiity
03-14-2013, 11:25
Благодаря ви. Опитвам се да не им обръщам внимание, но понякога просто не издържам. Понякога всичко избива.
Ще поговоря с класната и да видим дали ще спрат.

Horrificus
03-17-2013, 21:02
Ако не си циганка наистина, няма за какво да се притесняваш.

Makenzi97
03-17-2013, 21:11
И кво те боли? Аз съм си циганин и хич не ме ебе кой какво мисли за произхода ми, или за името ми.