View Full Version : Лицеви упори :D
Deni_028
03-15-2013, 17:05
Здравейте! Господинът ми по ФВС иска във вторник да направя 6 лицеви упори ако искам шестица. Проблемът е, че аз не мога да направя дори 1 :D . По принцип си спортувам, почти всеки ден правя коремни преси, та мисълта ми е, че не съм отпусната, висока и слаба съм, но не мога да ги правя тези лицеви упори. Търсих в Интернет, но нищо не намерих. Въпросът ми е как да се науча да правя лицеви упори, само 6.
Пише се опора като начало. Иначе учителя ти по физическо е идиот след като иска от момиче да прави това, още по-малко да ти слага срок в който няма как да се подготвиш, защото няма как да развиеш необходимите мускули за начинанието в такъв период. Отделно коремните преси/тичането и т.н. не оказват влияние на мускулните групи необходими за лицеви опори. Особено гръдни и раменни заедно с трицепс, а там няма как да ви има жените. От всичко това извода за мен е не се тормози и си имай 5-ца ;)
ognyanova95
03-16-2013, 14:51
От къде на къде този измислен норматив ?! Нас никой не ни кара да правим лицеви опори ... Колкото до това как да успееш.. еми няма как за толкова кратко време :)
Ми ,ако не се отмята лесно , пробвай се . Прави дотогава по 2 сутрин , 2 вечер. Не е такъв зор.
Иначе наистина е мега тъпо, аз каквато съм кека най-много лятото 20 правех, сега сигурно и 2 няма да мога ;/
Като за начало , първо заставай на колене и прави "женски" опори.Като усетиш ,че ти става по - лесно изпъни краката .
Kristianc95
03-16-2013, 17:29
Като за начало , първо заставай на колене и прави "женски" опори.Като усетиш ,че ти става по - лесно изпъни краката .[/QUOTE]
+1 това е начина
~The Smile~
03-16-2013, 19:01
Откъде го измислиха това- лицеви опори при момичета?! Нас не ни карат изобщо да правим.
Като не можеш да правиш Упори ще имаш по-ниска оценка.
CauseTheScene
03-17-2013, 10:12
Започни с женски лицеви опори(на изпънати колена) ,когато се научиш да правиш по 20-30 ,започни с истинските,когато започнеш с истинските прави максимум по 1-2 ,но чисти..До утре ще си научила да правиш поне 7-8 :)