Влез

View Full Version : Wat

DoctorSatan666
03-17-2013, 21:00
Отварям фейсбука, гледам това...

http://prikachi.com/images/240/6007240G.jpg

Wtf?
Просто не разбирам какво се случва.... Наистина ли хората са толкова тъпи? Вярват ли си като ги пишат тези неща?

Дискутирайте....

npp
03-18-2013, 08:36
дори/макар (и) някой да не е (напълно) съвършен, винаги можем да допринясаме за неговото усъвършенствуване в истинският Бог и истинският Исус, което става чрез (проява на) любов, вяра и молитва

Quid
03-18-2013, 09:17
http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/35326118.jpg
Това не е единичен случай, напротив, масата са такива. Няма какво да ги коментирам, започнах просто да не им обръщам внимание.

defender
03-18-2013, 09:23
Просто не разбирам какво се случва.... Наистина ли хората са толкова тъпи? Вярват ли си като ги пишат тези неща?

Дискутирайте....

"Другият лагер е пък този на консервативни люде, които толкова са вкостенели в главите си, че всяка "пропукваща" отвън идея, трябва да бъде солидно оплюта. Та така въпросните господа да (се) наблюдават отвисоко, възкачили се на идолните си кули.
tl;dr И от двата лагера сте малоумници. Всеки според зависи, естествено."

ПП: от време на време преглеждай думите, които сам пишеш и ги прилагай и към себе си..................
дано поне загрееш какво искам да ти кажа, иначе съм жестоко обречен да трябва да се сблъскам с поредната ти научна, философска, много фундаментална дисертация (да пази Господ)

npp
03-18-2013, 13:36
Това не е единичен случай

така е, иначе ако (беш-)е само един тогава нямаше да я има цялата тази Библия, нито пророците (които са я писали) щяха да станат известни с нея, но затова (и) можем да обичаме всички човеци, и да се молим за спасението на всички неспасени, понеже (и) вярата е (съз-)дадена именно за това

DoctorSatan666
03-18-2013, 15:25
"Другият лагер е пък този на консервативни люде, които толкова са вкостенели в главите си, че всяка "пропукваща" отвън идея, трябва да бъде солидно оплюта. Та така въпросните господа да (се) наблюдават отвисоко, възкачили се на идолните си кули.
tl;dr И от двата лагера сте малоумници. Всеки според зависи, естествено."

ПП: от време на време преглеждай думите, които сам пишеш и ги прилагай и към себе си..................
дано поне загрееш какво искам да ти кажа, иначе съм жестоко обречен да трябва да се сблъскам с поредната ти научна, философска, много фундаментална дисертация (да пази Господ)

И какво общо има изобличаването на лицемерието с единия или другия лагер? Моят въпрос беше толкова ли са тъпи тези хора, че не се усещат какво пишат? Не ги съдя, не се поставям над тях, зададох прост въпрос. Къде ме слагаш в лагери? Отново си се объркал в проектирането на своите намеци върху моите. Понеже аз не намеквам нищо, не съдя, не се възмущавам - просто ми е интересно, на тези хора не им ли прави впечатление очевидното несъответствие...? Само толкова.

ПП: Оу и, цитирания от теб коментар, беше очевидно тролене, а и тогава се бях напушил като мърша. :lol:

Rebirthing
03-18-2013, 16:05
Тази Кристина е поредното объркано момиче. Като я гледам на снимката едва ли би отказала да се вози в скъпи коли и да носи скъпи дрехи /не че има нещо лошо в това/. Така де, момичето е с доста сбъркана самооценка. То повечето хора смятат, че парите например, не били от такова голямо значение, важно били любовта, приятелството и доброто здравословно състояние, ама накрая всички излизат да протестират и да искат по-големи заплати, и по-малки сметки за ток...Двуличието блика от всякъде ;д.

defender
03-18-2013, 17:48
Тази Кристина е поредното объркано момиче. Като я гледам на снимката едва ли би отказала да се вози в скъпи коли и да носи скъпи дрехи /не че има нещо лошо в това/. Така де, момичето е с доста сбъркана самооценка. То повечето хора смятат, че парите например, не били от такова голямо значение, важно били любовта, приятелството и доброто здравословно състояние, ама накрая всички излизат да протестират и да искат по-големи заплати, и по-малки сметки за ток...Двуличието блика от всякъде ;д.

Това по рождената й дата ли го позна................ или по наталната карта.

DoctorSatan666
03-18-2013, 18:32

Всъщност доста правилно отгатна. Тая Кристина си пада курволяк. Точно това създава тъжната ирония, съпоставено с всичките претенции за "дълбока душевност".

defender
03-18-2013, 19:00
Отново си се объркал в проектирането на своите намеци върху моите. Понеже аз не намеквам нищо, не съдя, не се възмущавам

мда, значи от тебе разбрахме, че това момиче е "тъпо, курволяк, лицемерно", но иначе ти не намекваш нищо и не я съдиш............. ок.

ПП: поредното ти много фундаментално заключение...................... може би огледало на фундаменталната ти философия.

Quid
03-18-2013, 19:39
Дефендъре този път е очевидно, че просто искаш да се заядеш с доктора.
Винаги ми е интересно да ви чета диспутите, но наистина не е нужно да ги започвате отново и отново във всяка нова тема.

По темата:
Познавам много подобни екземпляри и интересното е, че наистина си вярват, че са дълбоко-мислещи, интелигентни и че приоритета им в никакъв случай не е материалното. И когато се опитам да ги оспоря или да говоря с тях по подобна тема седят и ме гледат като извънземно след което разбират, че са в грешка и им се задействат примитивните защитни реакции и започват да ме псуват и да се опитват да изкарат мен като глупак.
http://www.mrc.org/sites/default/files/uploads/MRCTV/Evolution%20fail%201.jpg

defender
03-18-2013, 19:42
просто повтарям думите на доктора ................... когато доктора се изкаже и когато някой му повтори думите и лъсне глупостта ................ значи е заяждане................... ами ок, значи се заяждам.

RagioL
03-18-2013, 19:53

А сега кажи не се ли заяждаш.

DoctorSatan666
03-18-2013, 19:59
Никъде не съм казал че има нещо лошо в това да си курволяк, тъп, лицемерен и т.н. Не разбра че не ме интересуват социалните емоционални пълнежи на тези думи, и не реагирам в тази насока - да покажа че те са тъпите, пък ние сме великите. Не ме интересуват подобни дейности. Не черпя самочувствие на базата на сравнение с примитивни, първосигнални индивиди. А това че са примитивни и първосигнални е просто съждение, не предпоставка за плюене и съдене. Не съм казал тези неща с такава цел. Интересува ме само как подобен индивид е способен на подобно лицемерие, какво се върти в главата му, защо не вижда противоречието в думите и делата си? Такива въпроси ме интересуват.

Това да служи за разяснение на всички в темата относно зададените въпроси. Така че дефендърчо не се чувствай емоционално нахранен от горенаписаното. Знам че подобни "спорове" са идеална възможност за теб да си излееш християнската комплексарщина, но да ти кажа честно не отделям никаква енергия в подобни пререкания. Ти си също като тази Кристина - тъп си, но това е което си. Оттук нататък всякакви реакции и отношения към този факт, от моя страна, са си изцяло моя отговорност.
Така или иначе, знам че ще продължаваш да се заяждаш. Твърдиш че аз съм хейтър, но моят хейт е винаги подплатен с 1-2 идеи дълбочина, тоест има цел. Докато твоя хейт се доближава много повече до описания в онзи материал в другата тема. Както и да е....

Rebirthing
03-18-2013, 20:04
Курва е определение. Не я осъждам за нищо, просто констатирам. Аз лично, подобен тип момичета не мога да ги променя, не мога да им въздействам, просто ги игнорирам. Но с този си пост тя все едно казва 'Аз съм добро момиче, с ценности и висок морал' , а в следващия момент, пуска снимка, която носи съвсем различно послание.
Е, снимката не е кой знае какво, ако беше на плажа, нямаше да ми направи никакво впечатление, но по бански на дивана или леглото, или каквато и да е тази мебел на, която се е излегнала си е чиста показност.
Като цяло поста и създава някакво грешно впечатление за момичетата с токчета и скъпи дрехи, това, че не са свестни е просто стереотип, пък и по-добре такава, но с класа и да знае поне, кога и къде да се разсъблича ;д.

defender
03-18-2013, 20:09
Никъде не съм казал че има нещо лошо в това да си курволяк, тъп, лицемерен и т.н.

значи излиза, че това моме е супер........................ край на дискутирането и на темата ................ ти сам си отговори.

ПП: ама само как си гърчиш и връткаш мозъчето ............ хем такааа, хем онакааа........ че хатака.

DoctorSatan666
03-18-2013, 20:16
http://prikachi.com/images/921/6010921v.jpg

Quid
03-18-2013, 20:16
значи излиза, че това моме е супер........................ край на дискутирането и на темата ................ ти сам си отговори.

ПП: ама само как си гърчиш и връткаш мозъчето ............ хем такааа, хем онакааа........ че хатака.

Защо приемаш всичко по този начин?
Ясно е, че разбирането на доктора за света и за другите е леко абстрактно, така че чети между редовете когато му четеш постовете.

ПП: Как реши да прекратиш тема, която дори и не си я започнал ти? :D

Rebirthing
03-18-2013, 20:20
По темата:
Познавам много подобни екземпляри и интересното е, че наистина си вярват, че са дълбоко-мислещи, интелигентни и че приоритета им в никакъв случай не е материалното.

Абсолютно. Но те просто са потънали в самозаблуждението си. А това, че приоритета им не е материално е не само при подобен тип момичета, ами при по-голямата част от населението. Та кое му е толкова лошото на материалното :D ?

defender
03-18-2013, 20:20
Защо приемаш всичко по този начин?
Ясно е, че разбирането на доктора за света и за другите е леко абстрактно,

синоними на абстрактно - отвлечен, нереален, неконкретен, въображаем.

Аз да съм твърдял нещо друго за голяма част от философията на доктора................... ако искаш самият той ще ти потвърди..................

Rebirthing
03-18-2013, 20:26
Дефендъре, какво изобщо правиш в тази дискусия, бе ? Ако няма какво да кажеш, спри да тролиш и се изнасяй, моля те.

Quid
03-18-2013, 20:29
Знам какво означава абстрактен..
Но ти дори и не се опитваш да вникнеш зад думите му и заради това не можете да намерите общ език.
За момент заеми неговото място и неговата философия и вероятно ще вденеш за какво аджеба говори.
Но не, ти нямаш желание да го разбереш и държиш упорито на своето и плюеш върху чуждото.

defender
03-18-2013, 20:31
Дефендъре, какво изобщо правиш в тази дискусия, бе ? Ако няма какво да кажеш, спри да тролиш и се изнасяй, моля те.

Ако искаш доктора да създаде една тема и за тебе барабар със снимка от фейсбук и името ти и да ти каже че си "тъп курваляк" дискутирайте ................ сети ли се

ПП: ама ако кажеш на доктора да си покаже една снимка във форума с първото си име и му секва пикнята. ...........

доктора да не ви е хипнотизирал бе братче.

DoctorSatan666
03-18-2013, 20:33
синоними на абстрактно - отвлечен, нереален, неконкретен, въображаем.

Аз да съм твърдял нещо друго за голяма част от философията на доктора................... ако искаш самият той ще ти потвърди..................

Под абстрактно се има предвид символно, идеино, фиктивно. Моята философия не е фиктивна, а е БАЗИРАНА на това, че всичко е фиктивно, което само по себе си донякъде унищожава смисъла на думата философия. Както и да е, не очаквам да разбереш.

И тук понятието курва също е фиктивно - просто една думичка, в която всеки влага различен емоционален пълнеж. При всички случай, думата курва е измислена от хора, които се смятат за нещо повече от курвите. Тоест самата дума е създадена с цел негативно отношение. Аз разглеждам понятието курва, като жена, която прави точно определени неща и има точно определен манталитет(което донякъде е заложено и в самата дума). Но не влагам никакъв емоционален заряд в това. То е просто констатация, обобщение. Не мразя курвите, нито пък имам нещо против тях. За мен те са просто обект за наблюдение, и в този смисъл даже ги харесвам, понеже при тях почти всичко е открито (и в буквалния и в преносния смисъл :lol:)

Rebirthing
03-18-2013, 20:56
Ако искаш доктора да създаде една тема и за тебе барабар със снимка от фейсбук и името ти и да ти каже че си "тъп курваляк" дискутирайте ................ сети ли се

ПП: ама ако кажеш на доктора да си покаже една снимка във форума с първото си име и му секва пикнята.

Не, не се сетих. Какво общо има с това, че си един малък досадник ? Когато човек пусне една снимка в Интернет, тя може да бъде разпространявана, не виждам воден знак или нещо, което да сочи, че снимката има авторско право, така че аргументите ти са невалидни.
По отношение на това, че някой не искат да си пускат свои снимки...това да не би да стана задължително ? Пусни ти своя снимка щом мислиш, че има някакво значение.

defender
03-18-2013, 20:58
дай ми една твоя снимка, голям формат, ясно да се вижда лицето ти с първото ти име...................... на бати хубавицата....... спек а................ ама иначе какви хубави ги говориш...................... и забележи аз пак поне ти искам и разрешение за снимка

Rebirthing
03-18-2013, 21:01
Едва след като ми обясниш от какво значение е това ?

defender
03-18-2013, 21:03
Едва след като ми обясниш от какво значение е това ?
ами за да ти кажа че си "тъп курволяк" дискутирайте ................ нищо особено.

Rebirthing
03-18-2013, 21:05
Поста ти няма никакъв логически смисъл. Не си правя снимки тип 'тъп курволяк', сори.

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:05
Какво общо има пускането на снимка тук с това дали някой е курволяк?

Бахти олигофрена.

defender
03-18-2013, 21:06
^
^
ами добре и да нямаш снимки цитирам "тъп курволяк" все ще измислим нещо................. да те злепоставим пред цяла България.............. не е проблемче.

Rebirthing
03-18-2013, 21:08
Цяла България вика :D. Нямаш връзка с реалността, наистина.

defender
03-18-2013, 21:09
амиииииии, тоя форум сигурно е достъпен само в село Льочево община Чукурово и в него влизат само десетина местни на ден.

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:10
Цяла България.... :lol:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSy4asrVKfa4qHmY6ZEpNeFR35G-M0rcVu_SGvWnkOD5hul4Zyl

defender
03-18-2013, 21:12
хехе, на кво се смейте бе,............... дайте да се посмеем заедно.

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:13
В такъв случай, засмей се на себе си.„

ПП: Не знам изобщо защо се навря в тази тема, след като нямаш нищо съществено да кажеш.

ПП2: Бахти олигофрена.

defender
03-18-2013, 21:15
Под абстрактно се има предвид символно, идеино, фиктивно.

и аз така като тебе - мисля че като се смееш имаш предвид символно, идейно фиктивно................. хихи

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:19
В това всъщност няма никакъв смисъл....

Аре лягай и умирай вече бе, лайнар....

defender
03-18-2013, 21:21
"Але, лягай и умиляй бе ляйнал". ..................... да не ти падна бариерата на тиквата уе.

Quid
03-18-2013, 21:26
http://i49.tinypic.com/35ceed5.png

Драги ми дефендъре, честно казано слабо ме вълнува дали ще си остана анонимен или ще знаеш кой съм. Дори така може би е по-добре.

Знам, че не си искал снимка лично от мен но като те гледам искаш снимки на повечето хора тук. Не знам какво променя това, но все пак.

Айде дай и ти снимчица да те видим и тебе?

ПП: Казвам се Калоян.

defender
03-18-2013, 21:28
аз не правя докторски изпълнения и не подкрепям делото на доктора в тази му тема..................... нещо си се объркал.................... искай снимки и имена от тези дето казват че всичко е ок.

Quid
03-18-2013, 21:31
Напротив, нищо не съм объркал. Искаш хората да си качат техни снимки понеже много говорят а като опре до тях се спичат.
Е не всички са такива.

defender
03-18-2013, 21:32
Напротив, нищо не съм объркал. Искаш хората да си качат техни снимки понеже много говорят а като опре до тях се спичат.
Е не всички са такива.

ей братле айде вземи се освести малко уе,................ я пак прочети какво съм писал по-горе и пак помисли.

виждам че се решили да се правиш на смел и готин пред твоите приятелчета от темата ама не е тва начина,

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:32
Хаха, как почна да се оправдава... Секна ли ти пикнята бе, дрисльо? :D

defender
03-18-2013, 21:37
ахаха, да сте живи и здрави.................. видях ви акълчето и как лекинко си изкривявате и нагаждате подсъзнаниицето.............. повече нищо не очаквам от вас.............. камо ли да ми философстваш за реалност

Благодаря и спасибо.

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:40
Дефендъре, ако качиш своя снимка, обещавам да кача моя. Та да ми се присмива цяла България :D

Quid
03-18-2013, 21:43
ей братле айде вземи се освести малко уе,................ я пак прочети какво съм писал по-горе и пак помисли.

виждам че се решили да се правиш на смел и готин пред твоите приятелчета от темата ама не е тва начина,

Какви приятелчета бе? Не познавам абсолютно никой от тука.

Какво докторско изпълнение? Доктора качи снимка на някаква пикла от фейсбук и ние тръгнахме да я коментираме при което ти реши, че можем само да коментираме, но ако това бяхме ние нямаше да сме съгласни. Е ето ти моя снимка, макар и стара, давай коментирай колкото си искаш. Не ме интересува.

DoctorSatan666
03-18-2013, 21:51
Дефендър според мен никога няма да сподели снимка, та той дори информация за себе си никаква не споделя. И това е разбираемо - това е единствения му коз. Ако всеки го види какъв е задръстен, хомосексуален плъх, никой няма дори да си прави труда да му обръща внимание.

defender
03-18-2013, 21:57
И това е разбираемо - това е единствения му коз. Ако всеки го види какъв е задръстен, хомосексуален плъх, никой няма дори да си прави труда да му обръща внимание.

докторе, видя ли се чак докъде падна бе братчето ми................

Quid
03-18-2013, 22:32
Не виждам смисъл да коментирам повече тук.

http://www.reactiongifs.com/wp-content/uploads/2013/03/nfTWd.gif

RagioL
03-19-2013, 07:51
Дефендър според мен никога няма да сподели снимка, та той дори информация за себе си никаква не споделя. И това е разбираемо - това е единствения му коз. Ако всеки го види какъв е задръстен, хомосексуален плъх, никой няма дори да си прави труда да му обръща внимание.

Навъдили са се доста хомосексуалисти напоследък така че никога не е сигурно. :D

DoctorSatan666
03-19-2013, 11:06
докторе, видя ли се чак докъде падна бе братчето ми................

http://i1202.photobucket.com/albums/bb373/loljuice1/implying.png

> Намеквайки, че това не беше нарочно....

defender
03-19-2013, 11:23
, неретард

npp
03-19-2013, 15:36
лекарите лекуват болните, пожарникарите избавят попадналите в огнена опасност, дори спасителите на плажа спасяват удавниците, като даже и такива като жената от баничарницата са полезни понеже осигурява храна за огладнялите, но с какво (обаче) сте полезни вие, които толкова разпалено се впуснахте да дискутирате лицемерието на момичето от първия пост след като по този начин самите вие показахте по-голямо лицемерие отколкото тя би могла да покаже?!, не само че на такава тема никак не и подхожда да бъде поместена в раздел 'философия и религия', но дори и в раздел 'кофата' би стояла като една от най-тъпите там

Nam3less3
03-19-2013, 17:42
Аз за тва влизам в google+ и stack exchange, facebook е за организиране на събирания и хейтване(най-вече).

Quid
03-19-2013, 18:02
лекарите лекуват болните, пожарникарите избавят попадналите в огнена опасност, дори спасителите на плажа спасяват удавниците, като даже и такива като жената от баничарницата са полезни понеже осигурява храна за огладнялите, но с какво (обаче) сте полезни вие, които толкова разпалено се впуснахте да дискутирате лицемерието на момичето от първия пост след като по този начин самите вие показахте по-голямо лицемерие отколкото тя би могла да покаже?!, не само че на такава тема никак не и подхожда да бъде поместена в раздел 'философия и религия', но дори и в раздел 'кофата' би стояла като една от най-тъпите там

Защо си мислиш, че ние не сме полезни за обществото? Струва ми се, че говориш наизуст без реално да ни познаваш.

DoctorSatan666
03-19-2013, 18:34
Аз съм решил твърдо да уча за лекар, по възможност хирург, понеже ме влече касаплъка :lol: ...
Нпп, как ти понася идеята че един сатанист, лицемер, чудовище (или там на каквото ме оприличаваш), ще спаси много повече хора отколкото твоята измислена приказка - онази в която ти си "героя" и "спасяваш хора от своите грехове"...

defender
03-19-2013, 18:37
ами вече си на 20, на бегом към университета ...................... а кой ще ти плаща евтините семестри.............. а знаеш ли колко зуб-зуб трябва там.

Той го кефило касаплъка, ............... ами той и аз едно време исках да стана космонавт.

DoctorSatan666
03-19-2013, 18:51
Всъщност още съм на 19. А с ученето нямам проблеми. Понеже аз не уча, а разбирам...

defender
03-19-2013, 18:57
Понеже аз не уча, а разбирам...

значи ти няма да четеш учебници и да ходиш на лекции ................ така ли да разбирам.

Quid
03-19-2013, 19:02
Аз съм решил твърдо да уча за лекар, по възможност хирург, понеже ме влече касаплъка :lol: ...
Нпп, как ти понася идеята че един сатанист, лицемер, чудовище (или там на каквото ме оприличаваш), ще спаси много повече хора отколкото твоята измислена приказка - онази в която ти си "героя" и "спасяваш хора от своите грехове"...
http://24.media.tumblr.com/tumblr_m85cutqS6A1rqfhi2o1_500.gif

Дефендър, човек винаги може да си даде зор и да "назубри" нещо колкото да си вземе изпитите, но да го разбере вече е нещо различно.

defender
03-19-2013, 19:05
^
не винаги, зависи какво учи, има неща, които директно са си зуб има и неща които са и зуб и разбиране.................. защото да си вземеш някой изпит е нужно да знаеш теорията............. има си и разни научни термини.

Quid
03-19-2013, 19:16
^
Прав си до известна степен. Но мисля, че точно това имаше предвид доктора с "аз не уча, а разбирам".
Предварително се извинявам ако на него не му е приятно да му тълкувам думите.

defender
03-19-2013, 19:19
Предварително се извинявам ако на него не му е приятно да му тълкувам думите.
на мен няма ли да ми се извиниш предварително, дето си тълкувал мои думи. ................. хаха................. голяма картинка сте ей :)

Quid
03-19-2013, 19:23
^
Кога съм тълкувал твой думи? Наистина не си спомням. Извинявам се ако съм те засегнал по този начин, не е било нарочно.. Ако това изобщо променя нещо..

defender
03-19-2013, 19:29
кажи сега ти на мене ли си по-голям приятел или на доктора................ :)

defender
03-19-2013, 19:47
Всъщност още съм на 19. А с ученето нямам проблеми. Понеже аз не уча, а разбирам...
ей докторе, май бях малко груб в това за ученето за лекар, .............. прощавай ................... всъщност щом си вярваш всичко е възможно, всичко е възможно за вярващия (са казали хората).................... стига да е за добро................... тогава и Бог му помага....................... не си ли забелязвал как по някога всички обстоятелства се нареждат ей така без да очакваш.

Quid
03-19-2013, 19:50
^
^
Не съм приятел на никого тук. Нито съм дошъл да обиждам някого.
Тук съм с идеята да обменям знание с вас.

defender
03-19-2013, 19:53
Тук съм с идеята да обменям знание с вас.
с кои нас, ти не знаеш ли че доктора на практика е нещо като дух................. поне така твърди .......... независимо, че ние го възприемаме като нормален човек.............. но той отрича и казва, че сме малоумни..

Quid
03-19-2013, 19:58
^
Виж, не ме интересува той какво мисли за мен. Аз гледам да извлека полезното за мен(според моя лична преценка) от вашите постове. Това включва и постовете на доктора.

DoctorSatan666
03-19-2013, 20:02
с кои нас, ти не знаеш ли че доктора на практика е нещо като дух................. поне така твърди .......... независимо, че ние го възприемаме като нормален човек.............. но той отрича и казва, че сме малоумни..

Както казах, основно свойство на човека е да уподобява нещата с цел да ги разбира. Производно на това е емпатията, където човека се уподобява с някой друг и "преживява" неща. "Преживяването на нещо" е само по себе си огледало(подобие) на преживяното. Само че подобието зависи както от оригинала, така и от самия произход на подобието(откъде идва). Оттук, идеята че аз съм нормален човек с ненормални "проблеми"(най-общо казано), може да произхожда само от нормални хора, който проектират "проблемите си" върху мен. Това е и само по себе си дефиниция на принципа на съответствието.

defender
03-19-2013, 20:04
може да произхожда само от нормални хора, който проектират "проблемите си" върху мен.

а кои хора са нормални ........................ ако приемем че Бог е константа и всичко друго е относително и променливо с начало и край ................ кои хора са нормални?

ти с променливите ли ще се сравняваш (за нормалност) или с константата

Quid
03-19-2013, 20:21
^
Хората приети от обществото като "нормални" са именно тези, които споделят идеите на обществото. "Нормалните хора" много често, ако не и винаги, са посредствени хора. Всеки, който има по-различни виждания от масата население рядко се счита за "нормален" в очите на въпросното население. Например доктора.

defender
03-19-2013, 20:22
Хората приети от обществото като "нормални" са именно тези, които споделят идеите на обществото.
ценностите на обществото се менят като месечината.

ПП: сега ако доктора държи на философията си за социума, сега би трябва да те "напляска" за тези ти думи.............

DoctorSatan666
03-19-2013, 20:39
Конкретния "пълнеж" на думата "нормален", няма нищо общо с основата на понятието "нормалност". Метафорично казано, няма значение дали си червен или зелен, важното е че си цветен. "Нормалните" "цветове" се сменят с времето, но самата идея за нормално (за общовалиден модел) винаги си остава същата. И тя е осреднената стойност на масата индивиди, които определят същата тази нормалност. Те определят характера й(пълнежа, цвета), но самата идея винаги си стои.

defender
03-19-2013, 20:42
^
това важи само за неверниците и за "пишман вярващите".......... православието (съвършенството) е неподвижно, то няма повече на къде да се развива.

ПП: говоря за православното учение, а не за вярващите които се борят да го постигнат............ вярващите не сме съвършени.

Quid
03-19-2013, 20:42
ценностите на обществото се менят като месечината.

ПП: сега ако доктора държи на философията си за социума, сега би трябва да те "напляска" за тези ти думи.............

Заедно с ценностите с времето се променят и начина на мислене и изобщо хората като цяло. Това може всеки да го забележи като погледне историята. От друга страна винаги има и хора индивидуалисти, които не се водят по мнението на останалите и те често биват отхвърляни от обществото. Но за тях, одобрението от останалите не е приоритет.

Quid
03-19-2013, 20:49
^
това важи само за неверниците и за "пишман вярващите".......... православието (съвършенството) е неподвижно, то няма повече на къде да се развива.
Ето за теб вярата е водещ фактор. Но за други не е. Изобщо това дали някой е "нормален" е относително. Няма как да се съставят постоянни и общовалидни признаци за класификациране на "нормалните" и "ненормалните".

defender
03-19-2013, 20:50
Заедно с ценностите с времето се променят и начина на мислене и изобщо хората като цяло.

така е, хората станаха маймуни............ в Библията това е казано така - че хората ще се подчинят на творението, а не на Твореца.

Quid
03-19-2013, 21:05
^
А защо хората трябва да се подчиняват на нещо изобщо? Никога не ми е харесвала тази субординация. Това според мен ограничава хората от към потенциал за развитие.
Иначе си прав, че много от хората станаха маймуни, но не забравяй и това, че повечето от тях са вярващи.

defender
03-19-2013, 21:14
за да излезеш от затвора трябва да минеш през вратата, вярата е вратата, това не е робско подчинение (то не тежи).................. както и да е ............ тук не е времето и мястото да говоря за това.

Quid
03-19-2013, 21:39
Аз, като не вярващ, съм свободен да изграждам собствено виждане за битието. Не вярвам, че то е 100% истина, но имам тази свобода. А и в край на сметка имам още дълъг път да извървя.
Иначе има врати и бариери колкото искаш..

npp
03-20-2013, 08:49

ако си сатанист тогава може и да не те приемат на работа в никоя болница/клиника/хирургия, и дори може да не ти позволят да практикуваш лекарската професия, понеже обикновено правилата в/законите за медицината са строги

DoctorSatan666
03-20-2013, 08:56
Аз, като не вярващ, съм свободен да изграждам собствено виждане за битието. Не вярвам, че то е 100% истина, но имам тази свобода. А и в край на сметка имам още дълъг път да извървя.
Иначе има врати и бариери колкото искаш..

Въпросът не е само в свободата да изграждаш свое виждане, понеже ти така или иначе го правиш. Въпросът е в отговорността, понеже за всяко свое действие носиш отговорност. Не пред друг, а пред самия себе си. Само децата носят отговорност пред други (родителите си).
Повечето хора обаче не искат да поемат отговорност, затова постоянно си измислят оправдания за действията си ... като оправданията им често засягат теми и явления много по големи от тях. И по този начин прехвърлят отговорността на разни егрегори, които да поемат товара на тяхното ирационално поведение. Подобно оправдание е Бог. "Бог ни е направил "такива", следователно "такива" трябва да сме!" - А то прозира толкова детското в тая приказка - вижда се на кой служи и с каква цел - на тези, които не могат да поемат отговорността за себе си, та затова я прехвърлят на някакъв баща-създател, на някакъв идолен образ, според който да мерят делата си, а в замяна той да им дава стимули за добре свършената работа (или укори за греховете). Затова служат всичките оправдания. Всичкото е един голям атавизъм.... Приказки от деца, за деца .... за последователи, за вярващи, за недораслите за самите себе си - и вечно търсещи образи, на които да приписват делата си, та така да избягат от самите себе си. Всичкото е за едното изживяване като някакъв, което да оправдава (и компенсира) действията - подобно на момичето за което е темата.

Затова хората толкова много се страхуват от смъртта - защото там всеки застава пред съда на самия себе си, но там няма образ-баща, който да му казва какъв да бъде; няма ги мама и тате, които да се гордеят с теб; няма го народа, в чието име уж се борят някои; няма я и прикритата гордост на морала и "добре ИЗЖИВЯНИЯ живот". Отговорността на всеки човек... стои пред самия него си. Това древните хора нарекли "Деня на страшния съд", и взаимно се плашат с него - че един ден ще се сгромоляса целия театър от лъжи и постановки и ще трябва да се изправят срещу самите себе си ... и да поемат отговорността.

npp
03-20-2013, 08:58
Защо си мислиш, че ние не сме полезни за обществото? Струва ми се, че говориш наизуст без реално да ни познаваш.

имах предвид това че докато дискутирате колко е голямо лицемерието на един или друг с това вие едва ли помагате по добър начин на някой, особено след като така изтъквате собственото си лице-мерие

Quid
03-20-2013, 09:20
^
Форумите не са ли именно за това? Хората да дискутират разни неща, да обменят информация? А и съм сигурен, че ако погледнеш другите раздели ще намериш далеч по-глупави теми.

defender
03-20-2013, 09:27
Въпросът не е само в свободата да изграждаш свое виждане, понеже ти така или иначе го правиш. Въпросът е в отговорността, понеже за всяко свое действие носиш отговорност. Не пред друг, а пред самия себе си. Само децата носят отговорност пред други (родителите си).
Повечето хора обаче не искат да поемат отговорност, затова постоянно си измислят оправдания за действията си ... като оправданията им често засягат теми и явления много по големи от тях. И по този начин прехвърлят отговорността на разни егрегори, които да поемат товара на тяхното ирационално поведение. Подобно оправдание е Бог. "Бог ни е направил "такива", следователно "такива" трябва да сме!" - А то прозира толкова детското в тая приказка - вижда се на кой служи и с каква цел - на тези, които не могат да поемат отговорността за себе си, та затова я прехвърлят на някакъв баща-създател, на някакъв идолен образ, според който да мерят делата си, а в замяна той да им дава стимули за добре свършената работа (или укори за греховете). Затова служат всичките оправдания. Всичкото е един голям атавизъм.... Приказки от деца, за деца .... за последователи, за вярващи, за недораслите за самите себе си - и вечно търсещи образи, на които да приписват делата си, та така да избягат от самите себе си. Всичкото е за едното изживяване като някакъв, което да оправдава (и компенсира) действията - подобно на момичето за което е темата.

Затова хората толкова много се страхуват от смъртта - защото там всеки застава пред съда на самия себе си, но там няма образ-баща, който да му казва какъв да бъде; няма ги мама и тате, които да се гордеят с теб; няма го народа, в чието име уж се борят някои; няма я и прикритата гордост на морала и "добре ИЗЖИВЯНИЯ живот". Отговорността на всеки човек... стои пред самия него си. Това древните хора нарекли "Деня на страшния съд", и взаимно се плашат с него - че един ден ще се сгромоляса целия театър от лъжи и постановки и ще трябва да се изправят срещу самите себе си ... и да поемат отговорността.
Добре бе докторе, това вече го повтаряш за n-ти път. Разбрахме. Но това не е така. Може и да има хора които вярват в Бог заради това, не знам ................ но същността не е това.................. ти си приел някаква си твоя праволинейна на позиция за религията и тва е братче...............

Затова хората толкова много се страхуват от смъртта - защото там всеки застава пред съда на самия себе си,
Всъщност тука си прав, там всеки себе си ще осъди според законите на съвестта, които там човек няма да може да заглуши или пренебрегне, заради някакви материални изгоди или порочни желания и философии.

DoctorSatan666
03-20-2013, 10:11
Знаех си че точно за този цитат ще се закачиш. Поколебах се дали да го перифразирам, но нарочно го оставих. И ти лапна въдицата. Ето колко лесно е човек да се "припознае" в думите на другите, въпреки че това за което говоря няма нищо общо с твоите филми - нравствени поучения, съвести и догми. Естествено идеята за "СЪД" след смъртта е християнска, а може и по-стара да е, но тя има изцяло алегоричен смисъл, до който не си достигнал. Но за "поклонниците", тази идея има само характер на страхов стимул ("Ако не правиш това и това, ще бъдеш съден!"). А моята интерпретация беше в съвсем различна насока.

defender
03-20-2013, 10:20
Знаех си че точно за този цитат ще се закачиш. Поколебах се дали да го перифразирам, но нарочно го оставих. И ти лапна въдицата.

е й кво от тва................... сигурно за мене братче е невероятно важно това дали ще се хвана на някоя от въдиците на доктора сатан................... това направо определя смисъла на живота ми............... когато реша да се изкажа за нещо това ми е последната грижа.

ПП: ок, сега почвам в твоя стил - ей докторе знаех си, че точно за този цитат ще ми се хванеш, и затова и аз се чудех дали да го напише, ама ти се хвана на въдицата ми...................

и също намеквайки, че предишния ми пост не го бях написал нарочно ...............

хаха.......... (ох, баси простотията).

DoctorSatan666
03-20-2013, 11:00
е й кво от тва................... сигурно за мене братче е невероятно важна това дали ще се хвана на някоя от въдиците на доктора сатан................... това направо определя смисъла на живота ми............... когато реша да се изкажа за нещо това ми последната грижа.

Ама ти се мислиш че ти пускам въдички за да се заяждам с теб ли? Да те обиждам, да се гавря ? Хахаха, ето че отново реагираш(проектираш) инфантилно. Реакцията на въпросния цитат служи единствено за да разбера с какво се идентифицираш, тоест какво в думите ми припознаваш като свое(или поне част от своя светоглед). Пускането на тази въдица не беше нарочно, но правилно предвидих че ще лапнеш точно нея. По тези реакции много ясно се виждат очертанията на вътрешната ти реалност - затова и реагираш на тях. Понеже умът гради вътрешната си реалност, и при наличие на подобна "по честота" информация, ти реагираш - получава се резонанс между моите думи и твоята реалност. Или в конкретния случай - твоята "резонансна честота" изкривява думите ми по твое съответствие.
Затова съм казвал че по реакцията може да се познае реагиращия и това тук е нагледен пример. Не целя да те унижа. Ако имаше малко акъл даже можеше да си извлечеш поука. Но вместо това продължаваш да си реагираш по "детскому", както си знаеш.

ПП: ок, сега почвам в твоя стил - ей доктора знаех си че точно за този цитат ще ми се хванеш, и затова и аз се чудех дали да го напише, ама ти се хвана на въдицата ми...................

и също намеквайки, че предишния ми пост не го бях написал нарочно ...............

хаха.......... (ох, баси простотията).
И двамата знаем че това не е истина. Дори и да не беше иронията, която си се опитал да вложиш, то пак коментарите ти не сочат за провокация. А тези които сочат - те са твърде очевидни и не ти се получават.

Chacho
03-20-2013, 11:16
Една отбивка:

"Понеже умът гради вътрешната си реалност, при наличие на подобна по вид информация, ти реагираш - получава се резонанс между моите думи и твоята реалност."

И аз съм на това мнение (нищо общо със случая с defender, просто като убеждение). Ще ми е интересно да чуя обаче, защо мислиш, че така "работим"?

Според мен това е простим дефект на механизма ни за разпознаване на каквото и да било. Ако нямахме инстинкт да сравняваме непознатото с познатото, нямаше да разберем, че два криво начертани триъгълника действително са триъглници. Или да разпознаем, че две отделни жени са представителки на един и същ пол. Та така понякога установяваме аналогията, но не успяваме да доловим разликите.

defender
03-20-2013, 11:20
Ама ти се мислиш че ти пускам въдички за да се заяждам с теб ли?
не, изобщо не мисля за въдичките ти ............. те са нещо несъществено, ........... когато реша да напиша какво мисля за нещо, не ми е важно дали ще се хвана на някакви въдички............ не съобразявам и не изкривявам мнението си заради опасност че мога да се хвана или не на въдичките ти. С тях и без тях бих отговорил едно и също.

По тези реакции много ясно се виждат очертанията на вътрешната ти реалност - затова и реагираш на тях. Понеже умът гради вътрешната си реалност, при наличие на подобна по вид информация, ти реагираш - получава се резонанс между моите думи и твоята реалност. Затова съм казвал че по реакцията може да се познае реагиращия и това тук е нагледен пример.
ами че аз никога не съм отричал, че съм личност с определени характеристики или предвидими реакции и мислене.................. също никога не съм крил, че очертанията на вътрешната ми реалност са свързани напълно ВОЛЕВО И СЪЗНАТЕЛНО с православието във всякакъв аспект или поне се старая да е така и съм насочил съзнателно силите си към това, колкото и често да бъркам и да се държа неподобаващо.
Браво ти откриваш с твоите въдички това, което аз повтарям сигурно през 5 поста за себе си.

ПП: циркаджииски изпълнения за вдигане на шум за нищо и лъжовно възхищение, нищо друго не са твоите въдички.

defender
03-20-2013, 13:06
ей докторе аз пуснах въдичките си и установих че очертанията на мисленето ти са като на сатанист и обичаш да ходиш в гробищата, и имайки предвид това, като напиша нещо мога да предположа как и на какво би реагирал............... а, кво ше кажеш, супер откритие.

ПП: вижте ме колко съм умен и готин и фиешън с моите въдички, всички ги слагам в малкия си джоб....... хихи.

циркаджииство

Chacho
03-20-2013, 13:20
Той не го каза, за да се фука, а за да подчертае, че:
"също никога не съм крил, че очертанията на вътрешната ми реалност са свързани напълно ВОЛЕВО И СЪЗНАТЕЛНО с православието във всякакъв аспект или поне се старая да е така и съм насочил съзнателно силите си към това, колкото и често да бъркам и да се държа неподобаващо."

е причината диалогът между вас отдавна да е изчезнал.

Малко или много тълкува думите ти по смисълът, който ти им придаваш,а не да се мъчи всячески да го избегне този момент.

defender
03-20-2013, 13:31
е причината диалогът между вас отдавна да е изчезнал.

.

ами добре но форумът не свършва с това, .................... изказвам се защото съм преценил че искам да се изкажа за дадено нещо, а не задължително да водя диалог с доктора................... от друга страна ние може и да не можем да водим диалог в една сфера от живота но за друга можем.

ПП: да подчертая че нямам никакви лоши чувства към доктора,.................. има черти които харесвам даже

DoctorSatan666
03-20-2013, 15:16
Една отбивка:

"Понеже умът гради вътрешната си реалност, при наличие на подобна по вид информация, ти реагираш - получава се резонанс между моите думи и твоята реалност."

И аз съм на това мнение (нищо общо със случая с defender, просто като убеждение). Ще ми е интересно да чуя обаче, защо мислиш, че така "работим"?

Според мен това е простим дефект на механизма ни за разпознаване на каквото и да било. Ако нямахме инстинкт да сравняваме непознатото с познатото, нямаше да разберем, че два криво начертани триъгълника действително са триъглници. Или да разпознаем, че две отделни жени са представителки на един и същ пол. Та така понякога установяваме аналогията, но не успяваме да доловим разликите.
Не бих казал че е дефект, а по-скоро основна черта на човешкия познавателен механизъм, дори и в чисто философски смисъл. Всяко познание е в основата си уподобен образ на нещо. На това се гради цялото човешко знание. В миналото хората са използвали алегории и притчи за да опишат явленията във вселената, като са ги уподобявали на нещо (животни, хора и др.). Доста хора днес смятат науката за истина, което е напълно погрешно, понеже науката също описва явленията във вселената условно. Примерно един атом - думата атом съвсем не е частицата. А пък създадените модели от Ръдърфорд, Бор и т.н. са просто работни модели - системи, който служат да опишат частицата. Този модел обаче съвсем не е самия атом. Той е само подобие. А и никой не може да достигне до истинската природа на атома, освен самия атом. Понеже само вътре в него, само в неговите граници, лежи истинската му същност. Горе-долу същото е и с човека, но това е друга тема.
Затова е важно да се има предвид че всяко знание е просто познавателен модел - една условност. Същото е и с думите, и с мислите, и с емоциите, и с всичко останало, което интерпретира дадено явление. Човека гради реалността си чрез интерпертации, гради модели и системи. Защо уподобява новото на старото? Това е много просто. За да изгради нещо, умът използва елементи, вече познати смислови връзки. Няма как да изгради нещо ново с нови елементи, защото нови, непознати елементи до този момент няма. Затова се използват старите. Примерно - ако те накарам да опишеш какво е извън познатите граници на космоса... ще можеш ли да дадеш някакво бегло описание, без да използваш познавателни елементи от познатия космос? Или пък ако ти кажа да опишеш вечността, безкрая? Просто нямаш база за сравнение, а тя е необходима част от всеки познавателен процес. Ето защо, целия модел на вселената, човека и всичко останало е просто условна интерпретация с условни връзки-подобия.

Chacho
03-20-2013, 15:33
На едно мнение сме явно.

Според мен опознаването на точно този познавателен процес ще е в основата на бъдещият изкуствен интелект. Ако знаем, чисто биологично, как представяме в мозъка си моделите и как създаваме връзки с вече съществуващите модели, смятам, че ще поизчисти голяма група конфликтни философски възгледи. Първите модели в съзнанието пък си мисля, че се създават на базата на вродени рефлекси.

Както и да е, просто ми стана приятно, че се отвори тема за това, тъй като с нея навремето се запознах с физикализма.

DoctorSatan666
03-20-2013, 15:45
На едно мнение сме явно.

Според мен опознаването на точно този познавателен процес ще е в основата на бъдещият изкуствен интелект. Ако знаем, чисто биологично, как представяме в мозъка си моделите и как създаваме връзки с вече съществуващите модели, смятам, че ще поизчисти голяма група конфликтни философски възгледи. Първите модели в съзнанието пък си мисля, че се създават на базата на вродени рефлекси.

Както и да е, просто ми стана приятно, че се отвори тема за това, тъй като с нея навремето се запознах с физикализма.
Да, това наистина е много интересна тема.
Останал съм с впечатлението, че ти си по физиката, затова ще предложа на вниманието ти този филм http://zamunda.net/browse.php?search=theory+of+everything&cat=0&incldead=1

Там са обяснени точно тези неща. А и още много.

Chacho
03-20-2013, 15:47
Мерси, ще гледам.

npp
03-20-2013, 16:43
^
Форумите не са ли именно за това? Хората да дискутират разни неща, да обменят информация? А и съм сигурен, че ако погледнеш другите раздели ще намериш далеч по-глупави теми.

уви досега бяха ползвани и за лигавщини, а ето че и в сериозните раздели

Rebirthing
03-20-2013, 16:47
И аз ще си го дръпна, но от колибка, че там е 600 мега байта ;д. Изглежда обещаващо.

defender
03-20-2013, 20:03
Да, това наистина е много интересна тема.
Останал съм с впечатлението, че ти си по физиката, затова ще предложа на вниманието ти този филм http://zamunda.net/browse.php?search=theory+of+everything&cat=0&incldead=1

Там са обяснени точно тези неща. А и още много.

докторе може ли да предложиш и на мене един филм. (виж само колко съм сериозен)

Quid
03-20-2013, 20:37
^
Днес гледах 10 Questions for the Dalai Lama и останах приятно изненадан.
Накратко създателя на филма Рик Рей посещава Тензин Гяцо насаме и му задава редица от въпроса като:
"Как се съвместява посвещение на ненасилието, когато се сблъскате с насилието?";
"Защо бедните често изглеждат по-щастливи от богатите?";
"Трябва ли едно общество да изгуби традициите си, за да има бъдеще?" и други.

Филма си струва, потърси го в колибката ако те интересува.

DoctorSatan666
03-20-2013, 20:41
докторе може ли да предложиш и на мене един филм. (виж само колко съм сериозен)

Филм - не, но това може да ти е полезно http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BC_%D0%BD% D0%B0_%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82_% D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D 0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE_%D0%B8_%D1%85%D0%B8%D0%BF%D 0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0% BE%D1%81%D1%82

Eй така, за обща култура.

defender
03-20-2013, 20:41
^
^
ти си истински приятел .....................

само че Далай Лама не е християнин, ама ще пресявам.

ПП: еехей, доктора и той ми е приятел. Точно така.

трябват ми още няколко приятели и ще направим една верига от неврони ................. и Бог ще бъде в невроните (във заимодействието им)................. демек в любовта

defender
03-20-2013, 20:49
ей доктора много си забавен бе братче ........................ пак си ме пречупил през мозъчето си.

намеквайки, че не го направих нарочно.............

хихи, намекнах ти ..................... то без намекване нищо не става.

докторе отпусни напрежението в невроните, защо си причиняваш мозъчен дисонанс. Много добре знаеш че рано или късно при тебе дясното полукълбо ще победи лявото.................. философията ти няма да издържи дълго в реалността и обществото ................... освен ако не започне да съществува под формата на лицемерие............... както в момента.

DoctorSatan666
03-20-2013, 20:55
Не съм сигурен дали изобщо разбираш смисъла на употребата на деепричастието "намеквайки" ...

Quid
03-20-2013, 21:04
Дефендъре, не знам до колко си запознат с будизма, но той няма нищо общо с християнството. В смисъл, че можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото. Така че споко.

defender
03-20-2013, 21:06
^
^
какво значение има за мен в какво си сигурен или не ...................... че чак написа и пост

можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото.

не може да слугуваш на двама господари.
възлюби Господа с цялото си сърце.

горните две изречения не съответства на това което казваш ти....................

благодаря за филма, и за съпричастността когато ми го предложи............

DoctorSatan666
03-20-2013, 21:17
^
^
какво значение има за мен в какво си сигурен или не ...................... че чак написа и пост
...
благодаря за филма, и за съпричастността когато ми го предложи............

И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха. Жалък си. Наистина.
Давай, опитай се да компенсираш и това с поредната доза остроумничене... Само едно ще ти кажа - пуберщината прозира на всички нива. Всъщност колкото повече се опитваш да я компенсираш, толкова повече си личи.

Quid
03-20-2013, 21:21
^
^
Да, но буда и бог са две коренно различни неща.
Буда за будистите е човек, който е пробуден. Те го приемат за учител, който е споделил своите прозрения.
Бог за християните е творец, създател. Мисля, че ти знаеш по-добре.
Следователно будистите не приемат буда като господар, а като учител, което е доста различно.
Също така и в будизма никъде не се споменава съществуването на Бог. Тоест нито се отрича нито се потвърждава.

..Както и да е.. Така или иначе филма не е съсредоточен върху будизма. Приятно гледане :)

ПП: Не съм будист, ако случайно ти е минало през ума.

defender
03-20-2013, 21:24
И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха. Жалък си. Наистина.
Давай, опитай се да компенсираш и това с поредната доза остроумничене... Само едно ще ти кажа - пуберщината прозира на всички нива. Всъщност колкото повече се опитваш да я компенсираш, толкова повече си личи.

добре ти ми казваш, че не си бил сигурен дали съм знаел смисъл на думата ..................... ей сега ми каже аз какво трябваше да направя,..................... какво..................... имам някакъв дълг ли за това че не си разбирал какво аз съм разбирал.

още повече че и въпроса ти е провокиращ.

отделно, че много добре виждаш че в отговори си по-горе изобщо не съм бил сериозен.

вие тука много на сериозно ли сте се взели ли или какво.

DoctorSatan666
03-20-2013, 21:29
добре ти ми казваш, че не си бил сигурен дали съм знаел смисъл на думата ..................... ей сега ми каже аз какво трябваше да направя,..................... какво..................... имам някакъв дълг ли за това ме не си разбирал какво аз съм разбирал.
Отношението се усеща, а твоето е повече от двулично. И повече наблегнах на отговора ти към Quid, в който толкова прозира фалша и напъването да се правиш на някакъв. Всичко това се усеща, отвъд думите.
Не те съдя естествено, прави си каквото искаш.

defender
03-20-2013, 21:35
абе ти мого усещаш другите бе, а пък себе си не можеш да усетиш (ти себе си не можеш определи какъв си и що си а пък виж други те си майстор да ги определяш.)......................... харесва ми това че момчето прояви някакъв вид добродетел ...............това си по моята философия............... не ми вкарвай моята философия в твоята защото става конфликт на гледни точки.............. ще поощрявам всеки, в които видя нещо християнско. .................... а това че аз съм двуличен сигурно е така.............. Бог ми е съдник

И мен обвиняваш в лицемерие.... Хахаха.

много ми е интересно като отидеш в обществото (социума) да ставаш лекар, как ще оцелееш с тази твоята неприложима в действителността и обществото философия, освен ако не бъдеш лицемер или не се откажеш от философията си............... и не станеш човек без измислената от тебе си бариера (дето си я прескачаш).

А пък когато започнеш да оперираш пациент ти винаги в тази ситуация ще бъдеш личност............... (а проблемче)

DoctorSatan666
03-21-2013, 07:40
^ http://www.youtube.com/watch?v=_MfzLqvfsFc

Rebirthing
03-21-2013, 15:53
Дефендъре, не знам до колко си запознат с будизма, но той няма нищо общо с християнството. В смисъл, че можеш да си силно вярващ християнин и последовател на практиките и учението на будизма едновременно като едното не го преплиташ с другото. Така че споко.

Като прекараш още време във форума ще стигнеш и до това, че дефендъра няма никакво желание да слуша различните гледни точки на хора вярващи в религии различни от християнството. Щом не го казва християнин, значи това за него няма никаква стойност. От друга страна, виждам, че филма е с насоченост към чисто човешката етика и морал, така че, не пречи да се гледа и от християни.
Иначе силно вярващите християните имат негативно отношение към будизма и дори самото християнство не приема последователите му да практикуват будизъм, йога, мантри и прочие. Даже в православните форуми е пълно с такива, които мислят, че будизмът била сатанинска религия ;д.

defender
03-21-2013, 16:01
Като прекараш още време във форума ще стигнеш и до това, че дефендъра няма никакво желание да слуша различните гледни точки на хора вярващи в религии различни от християнството. Щом не го казва християнин, значи това за него няма никаква стойност. От друга страна, виждам, че филма е с насоченост към чисто човешката етика и морал, така че, не пречи да се гледа и от християни.
Иначе силно вярващите християните имат негативно отношение към будизма и дори самото християнство не приема последователите му да практикуват будизъм, йога, мантри и прочие. Даже в православните форуми е пълно с такива, които мислят, че будизмът била сатанинска религия ;д.

миличката ми, колко ми е умничка тя .................... браво ...............

Quid
03-21-2013, 19:09

В край на сметка постовете ми не ги чете само дефендъра.
Иначе в по-голямата си част, християните могат да бъдат включени към това описание, но познавам хора, които макар и силно вярващи са също така и непредубедени, с "отворено съзнание".
По принцип и аз не харесвам будизма, но това не значи, че не мога да намеря познание и в техните учения.
А и както ти каза, филма не е съсредоточен върху будизма а върху, както ти каза, човешката етика и морал. А те са всесветски проблеми.

Rebirthing
03-26-2013, 16:40
миличката ми, колко ми е умничка тя .................... браво ...............

Налиииииииииии.

RagioL
03-27-2013, 16:39
...........

Тъй като помня че преди в една тема обсъждахте нещо за натални карти, съгласна ли си да ти пусна моята на лс да видим какво ще кажеш?

defender
03-27-2013, 19:01
^
хихи

ако искаш пусни я и на мене........... да ти кажа и аз.

Rebirthing
03-28-2013, 21:45
Тъй като помня че преди в една тема обсъждахте нещо за натални карти, съгласна ли си да ти пусна моята на лс да видим какво ще кажеш?

Пускай, като имам време ще я погледна :).

RagioL
03-30-2013, 18:30
^
хихи

ако искаш пусни я и на мене........... да ти кажа и аз.

От мен нищо повече от една идея за подпис няма да получиш.
"Gofitebor Tibi Domine, in toto corde meo"
Нужен ли ти е превод?

npp
03-31-2013, 10:23
От мен нищо повече от една идея за подпис няма да получиш.
"Gofitebor Tibi Domine, in toto corde meo"
Нужен ли ти е превод?

изказването ти наистина би било най-уместно ако дефендър не се беше пошегувал, иначе граматически най-коректно е "Confitebor", това "Gofitebor" звучи като немска дума

RagioL
03-31-2013, 10:47
Гугъл или наистина си разбрал какво съм имал във предвид?

RagioL
03-31-2013, 10:51
Едната грешка беше умишлена.
Така се получава като цитираш тъпи псалми от скука.

RagioL
04-01-2013, 07:31
...........

Въпрос.
Как му се казва на това, когато сънуваш че халюцинираш?

П.П. Да е*а и умрелия ти форум!

defender
04-01-2013, 09:54
П.П. Да е*а и умрелия ти форум!

да не се намираш на женски пазара, бре ..............

Кога ще ни кажеш какво ти предсказа Rebirthing ....................... да не си "диване-индиго".

RagioL
04-01-2013, 11:05
да не се намираш на женски пазара, бре ..............

Изразявам се както си искам, а това че някои ще го възприемат зя просташко не ме касае.
Или казано по друг начин: боли ме ку*а! :D

defender
04-01-2013, 11:17
Изразявам се както си искам, а това че някои ще го възприемат зя просташко не ме касае.
Или казано по друг начин: боли ме ку*а! :D

изразявал се както си иска, ......................... тогава на цитирам "ку*а", защо слагаш звездичка, изглежда нещо те ограничава, ..........аааааааааааааа ........... и това е страхливия ти задник........хихи ................... и да кажа, че окултизма и атеизма са толко смотани. .............. даже и "свободата" ви е смотана.

RagioL
04-01-2013, 11:26
изразявал се както си иска, ......................... тогава на цитирам "ку*а", защо слагаш звездичка, изглежда нещо те ограничава, ..........аааааааааааааа ........... и това е страхливия ти задник........хихи ................... и да кажа, че окултизма и атеизма са толко смотани. .............. даже и "свободата" ви е смотана.

И как го установи мъсторбирайки над библията ли? :D

RagioL
04-01-2013, 11:33
Та за какво говорехме?
А да сетих се за кура ми. :D

DoctorSatan666
04-01-2013, 11:40
Въпрос.
Как му се казва на това, когато сънуваш че халюцинираш?

http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/098/359/LOLWUT.jpg

Съмнявам се че това е толкова разпространено явление, та да е наименувано.

Зависи обаче какво разбираш под халюцинация в съня... В смисъл, имало ли е халюцинация и била ли е тя осъзната, като идея и усещане по време на съня? Иначе сънят сам по себе си не е ли също халюцинация? Изобщо доста объркано е. Халюцинацията, определена по някакви критерии като такава, не е същото като вътрешното знание че халюцинираш. Един луд също може да има халюцинации, но не ги осъзнава като такива... демек, това за него е самата реалност - това значи ли че те не са халюцинации? От медицинска гледна точка - не. Обаче за човека са си съвсем реални. Така че има разлика между медицинското определение за "халюцинация" и вътрешното усещане (знание) за изкривена реалност (както по време на осъзнат сън или трип).

Chacho
04-01-2013, 11:48
Може да се казва "The trip of my dreams" :D

defender
04-01-2013, 11:54
Та за какво говорехме?
А да сетих се за кура ми. :D

сега това го направи сигурно щото аз ти казах че слагаш звездичка, хихи ................ каква чест ................ защо не бъдеш себе си бе Райгиул. .............. а верно бе.. просто не можеш.

defender
04-01-2013, 12:04
Зависи обаче какво разбираш под халюцинация в съня... В смисъл, имало ли е халюцинация и била ли е тя осъзната, като идея и усещане по време на съня? Иначе сънят сам по себе си не е ли също халюцинация? Изобщо доста объркано е. Халюцинацията, определена по някакви критерии като такава, не е същото като вътрешното знание че халюцинираш. Един луд също може да има халюцинации, но не ги осъзнава като такива... демек, това за него е самата реалност - това значи ли че те не са халюцинации? От медицинска гледна точка - не. Обаче за човека са си съвсем реални. Така че има разлика между медицинското определение за "халюцинация" и вътрешното усещане (знание) за изкривена реалност (както по време на осъзнат сън или трип).

интересно ми е как определяш съня за халюцинация, а твоята философия и реалност "не"....................... о нима влагаш "разум", (който когато ти отърва го отричаш)................ стига бе................... и тва ми било сатанист.

RagioL
04-01-2013, 12:28
http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/098/359/LOLWUT.jpg

Съмнявам се че това е толкова разпространено явление, та да е наименувано.

Виждаш или по точно изживяваш нещо, в един момент осъзнаваш че е илюзия, а в следващия се събуждаш.

RagioL
04-01-2013, 12:34
сега това го направи сигурно щото аз ти казах че слагаш звездичка, хихи ................ каква чест ................ защо не бъдеш себе си бе Райгиул. .............. а верно бе.. просто не можеш.

Какъв женски изказ удивително!

defender
04-01-2013, 12:38
точно така, аз съм готина женичка със стегнато дупенце .......... хаххах.

Chacho
04-01-2013, 12:38
Виждаш или по точно изживяваш нещо, в един момент осъзнаваш че е илюзия, а в следващия се събуждаш.

Халюцинация в халюцинацията е като нищо в нищото.

Иначе inception му викат модерните люде. А то си е чиста рекурсия. :D

defender
04-01-2013, 12:45
абе братлета, ходете си свийте по една и не ни занимавайте с глупостите на доктора ..................... очевидно, е че човека добре владее тайното източно мистично изкуство на "напушения философ". ............ ама и се е взел яко на сериозно (но мисля, че това е вторична реакция от напушването).

RagioL
04-01-2013, 12:58
Халюцинация в халюцинацията е като нищо в нищото.

Иначе inception му викат модерните люде. А то си е чиста рекурсия. :D

Интересно.

RagioL
04-01-2013, 13:00
абе братлета, ходете си свийте по една и не ни занимавайте с глупостите на доктора ..................... очевидно, е че човека добре владее тайното източно мистично изкуство на "напушения философ". ............ ама и се е взел яко на сериозно.

Отивай да си говориш с местният свещеник щом си толкова недоволен.

Chacho
04-01-2013, 13:02
Знаете ли, че арменският поп не знаел, че българите се препращат към него в такива ситуации?

RagioL
04-01-2013, 13:20
Не съм добре запознат с църковните практики.

RagioL
04-01-2013, 14:20
Но пък съм сигурен че на Дефендърчо и арменския поп няма да му помогне.

DoctorSatan666
04-01-2013, 16:46
Нямам обяснение, но ми се вижда интересно. Сънищата според мен са израз на онази огромна библиотека, човешкият ум, която си развива всевъзможни сценарии в състояние на пълно безсъзнание(т.е. сън). Човек така или иначе всеки ден развива всевъзможни сценарии и мисловни проекции, където всичко се случва в неговата си глава. Това не е ли също един вид сън? Но все пак на повърхността я има онази малка частица Съзнание и чувство за Сега, човешкото Аз плава на повърхността на този океан от вътрешните илюзии - "Ох боли ме зъба", "Тревожа се за ХХХХХ", "Нямам пари да платя тока, какво да правя" и т.н и т.н.. Това са все връхлитащи илюзии, постоянно и непрекъснато, едни сънища в които човека се преживява(изживява) като някакъв. Чувството за време, място и същност е изцяло мисловно, което автоматично го прави илюзия, но има коректив на всичко това - Съзнанието. Същото е и с илюзиите при сънищата, само дето фактора Съзнание липсва, и илюзиите изглеждат съвсем реални. Поне такава е моята теория.
А може би е обратното, сънищата сме наясно че са илюзия, докато "реалността" изглежда съвсем истинска, понеже сме преки участници в нея. И в двата случая, двете са проявление на едно и също нещо - мисловни проекции.
Колкото до осъзнаването на нещо, без значение дали си буден или заспал, трябва да имаш предвид че осъзнаването също само по себе си е илюзия. То води до промени в общата картинка, но илюзията и съзнанието, сънят и събуждането винаги вървят ръка за ръка. Няма такова нещо като трайно осъзнаване - веднъж си осъзнал нещо и вече си съзнателен до края на живота си. Не става така. Осъзнаването на нещо просто дава различна перспектива, която автоматично променя структурата на матрицата (вероятно такава е функцията на съзнанието изобщо), но матрицата си остава. Затова Съзнанието няма време и място, то съществува само в един миг и после създава промени в несъзнанието - получава се нова парадигма, нов поглед, с нови граници, но все пак с граници, т.е. пак един вид илюзия. Граници, които отново трябва да се прекрачат, когато "узрее" човека разбира се.

Конкретно обаче нямам обяснение на това явление. Може да се разглежда като сън в съня, но от друга страна усещането за осъзнаване си е като всяко друго чувство, илюзия която също може да се "сънува", тоест осъзнаването може да се разглежда като част от общия сън. Има прекалено много такива дето се "сънуват" като "събудили се". Това не означава че са по-малко "заспали" от другите. Просто поредната mind заигравка.

defender
04-01-2013, 19:35
Утре в 19.00 в The Moll, който дойде черпя пържени картофи и кола, лесно ще ме познаете - симпатичното, интелигентно момче с библията, и готината походка................. хихи................. айде.

ПП: месо няма, щото сега са пости.