View Full Version : Не разбирам какъв е проблемът с моята коса?
katalia3
04-07-2013, 23:15
Здравейте на всички!
От близо 2 3 години следя всякакви теми относно здрава коса. Винаги ми е било интересно и забавно да чета мнения и резултати. От малка съм имала коса дълга до кръста, сравнително гъста и здрава и доста чуплива. Сега съм на 20, да се уточня. От близо 1 година, може и повече косата ми загуби блясъка си, стана суха в краищата и се вижда разликата че не е жива както преди. Дори имаше период на косопад, който много ме уплаши. А аз наистина много държа на косата си, като всяка жена и тя наистина ми придава огромен чар защото е огромна и дълга. Проблема е там че за година година и половина съм направила толкова много опити да я съживя че вече се отчайвам. Опитвала съм маски с тривитаминол, маски с различни масла,не я суша вече близо 3 години въобще, може би само понякога през лятото. Не я изправям, повече прически и правя също през лятото, като изправяне или леко къдрене. Причини за не доброто и състояние могат да бъдат стреса на който съм подложена понякога, относно учене или някакви други проблеми но аз наистина постоянно се грижа за косата си и не знам защо няма резултат. Винаги е суха в края и понякога стои като сплескана в корените. Приемам всякакви съвети и въпроси.
Благодаря ви
arsenalllbaby
04-07-2013, 23:33
Може би проблема е вътрешен. На мен стреса ми оказва влияние на целия организъм. Храниш ли се добре, приемаш ли витамини, пиеш ли много вода?
katalia3
04-08-2013, 14:20
Да бъда честна от както се помня вода не мога да пия, опитвала съм да стоя със шише до мен, за да мога да си напомням но просто се надувам и не мога да поемам вода. Не ми се пие просто,но това не е от сега, а винаги е било така. За храната може би не се храня много добре, ям много зеленчуци и плодове и общо взето всичко си хапвам но близо година нямам апетит. Не че ям боклуци, но не всеки ден се храня нормално , понякога ям само веднъж на ден. Витамини поемах преди, сега не. Наистина може и да си права, не знам, явно наистина проблема може да е вътрешен.
arsenalllbaby
04-08-2013, 14:36
Мхм.. Ми от година нямаш апетит и не се храниш добре, мисля, че е от това.. Витамини не приемаш.. Пък те плодовете и зеленчуците в момента не знам колко са полезни.. И аз си взимам да си правя салатки и хапвам плодове, но.. Лятото са най-хубави все пак.. Пробвай да се храниш по-здравословно, отначало ще ти е трудно, но като свикнеш, ще ти е по-лесничко. Вземи си и някакви витаминчета.
За водата - напълно те разбирам! Не изпитвам такава жажда, забравям да пия вода.. Но в момента има шише 1.5л на бюрото ми и всеки ден изпитам едно такова + още малко. Т.е. между литър и половина - два на ден. От 3 глътки вода веднага се подувам и ми се пишка ;д хих Затова гледам да пия доста, когато съм вкъщи. Водата е полезна за всичко. :)
katalia3
04-08-2013, 17:06
Имам една кутийка с витамин Б комплекс,бях пила малко от тях и може би ще е добре да ги свърша и имам и също така Центрум. Хихи и аз съм така веднага трябва да пишкам:) Благодаря за съветите. Ще опитам да пия вода и ще започна витамините. Благодаря отново:)
Бих се радвала и на други мнения ако някой е имал подобен проблем
FuCKkK13
04-08-2013, 17:12
стреса... гледай да си оставяш време ако е възможно всеки ден поне по 30 мин. ей така да си починеш,да не мислиш за нищо.. поне един ден в седмицата да имаш за разходка и слушане на музика - абе нещо,което ти е приятно + чист въздух... другото - вътрешно приемане на витамини + здравословни храни.. един плод сутрин винаги ще ти повиши настроението
katalia3
04-08-2013, 20:15
Благодаря и на теб, стресът наистина е враг на един организъм
FuCKkK13
04-08-2013, 20:22
забравих да кажа - чай ! много чай !
katalia3
04-08-2013, 20:33
А има ли значение какъв?
Подстрижи я малко, така ще махнеш сухите краища. Намали мазането с разни неща, то от много хубаво накрая... Обратен ефект. Стресът най-вероятно също е оказал влияние.
В интернет има достатъчно статии относно витамините. Прочети и ще се ориентираш какъв комбиниран продукти да си вземеш, но витамините, които си набавяме чрез храната са напълно достатъчни, за това те съветвам - храни се!
katalia3
04-09-2013, 13:24
Подстригах я преди около седмица,слагането на маски не го правя преди всяко къпане, слагам си маска през 2 3 къпания. А аз си къпя косата през 3 дни. Ще опитам да си направя режим с храна богата на различни витамини, но същевременно ще приемам и някакви витамини временно. Ще споделя ако има резултат, може би няма да е толкова скоро но да се надявам до 2 месеца.
Благодаря на всички, много сте мили :)
katalia3
04-09-2013, 13:39
Някой ако иска бих пратила снимка на косата си. Но трябва да я пратя по имейл ,защото не знам как да я сложа направо тук.
anonymous708973
04-09-2013, 17:45
качи я в prikachi.com и копирай линка.
ledenakrasota
04-09-2013, 18:20
Да не би да е от прекаленото третиране? Моята коса е като твоята- чуплива, тежка, гъста, лъскава. Единствения й проблем е омазняването, което от около година е на всеки втори ден почти. По-миналият септември си направих френско каре, дори фризьорката се шокира, защото косата ми беше дълга до кръста и здрава, но реших да направя промяна. Сега е средна, но разнообразието й се отрази добре. :)
katalia3
04-09-2013, 21:13
Да не би да е от прекаленото третиране? Моята коса е като твоята- чуплива, тежка, гъста, лъскава. Единствения й проблем е омазняването, което от около година е на всеки втори ден почти. По-миналият септември си направих френско каре, дори фризьорката се шокира, защото косата ми беше дълга до кръста и здрава, но реших да направя промяна. Сега е средна, но разнообразието й се отрази добре. :)
Не мисля че е прекалено третирана. А всъщност като казваш третирана, какво имаш в предвид?
katalia3
04-09-2013, 21:14
качи я в prikachi.com и копирай линка.
Благодаря! :)
katalia3
04-09-2013, 21:16
Междодругото аз много харесвам тази прическа, френско каре, но не съм опитвала просто защото си мисля, че ще има нужда от повече изправяне, не е ли така?
marin4itu
04-10-2013, 07:32
Междодругото аз много харесвам тази прическа, френско каре, но не съм опитвала просто защото си мисля, че ще има нужда от повече изправяне, не е ли така?
Аз съм с френско каре и то с прав бритон и я изправям всеки път като я измия. Мия я през ден. Малко се начупва на втория ден, но предпочитам да не я изправям всеки ден.
katalia3
04-10-2013, 13:22
Аз съм с френско каре и то с прав бритон и я изправям всеки път като я измия. Мия я през ден. Малко се начупва на втория ден, но предпочитам да не я изправям всеки ден.
Да, на тази прическа стои по добре права коса. Не ти ли изтощава косата прекалено много?
FuCKkK13
04-10-2013, 17:09
А има ли значение какъв?
не.. всеки чай е полезен и за организма естествено
marin4itu
04-10-2013, 17:42
Да, на тази прическа стои по добре права коса. Не ти ли изтощава косата прекалено много?
Просто цъфти повече заради пресата. Но тази прическа и без това изисква поддържане и по-често подстригване, така че докато нацъфти е пораснала и вече е за ножица. Но аз като цяло имам здрава коса, без да я поддържам кой знае колко (миене през ден с шампоан и балсам), да не говорим и че я боядисвам през месец, месец и половина.
Може би си е до организъм...