View Full Version : Тема за момичетата: с кинти или без
Я си кажете сега, ама честно - позволявам си да си направите тайни профили, какво мислите за материалното благосъстояние на момчетата до себе си или тия, на които се точите..
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало, с ква кола спира и слизате пред дискотеката, охраната пази ли ви мястото точно отпред, купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче, иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета.
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен'
кефят ли ви гъзарите / дупетата
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля
определещо / водещо ли е във връзката ви
искате ли да ви купува дрешки и играчки
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки?
по-надолу ще ви разказвам истории дълбоко от извора на съкровищницата :smt097
Отсега казвам,че ще давам примери с връзката си, да не кажете ,че си правя проветрения на устата и говоря измишльотини.
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен' - Силен под физически - не. Силен под характер - да. Още отначало по поведението му разбрах,че е мъж на когото мога да разчитам винаги и има много ясно чувство за справедливост и самооценка. Силният му характер ме привлече отначало , магнетизмът му.
кефят ли ви гъзарите / дупетата - Не , не мога да понеса надменното и собственическо поведение, както и прекалено високата самооценка на тези индивиди. Определено не мога да комуникирам дори с такива хора,какво остава да имам връзка с такъв
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля - Нито съм знаела с какво се занимава, нито съм знаела с какви финанси разполага, когато започнахме в началото да излизаме. Даже не го и питах с какво се занимава , в последствие разбрах.
определещо / водещо ли е във връзката ви - бих казала не.
искате ли да ви купува дрешки и играчки- :lol: не. Повече би ми станало гадно да съм като "държанка" на някого,мама и тати така са ме възпитали. Имам си някакви граници. Не желая да ме издържа, да бъда длъжна и тн...
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички - Не парадирам. Похвалих се на приятелки какъв човек имам до себе си, нито съм им казвала дали/какво кара, колко пари има или няма...други неща си споделяхме :lol:
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот. - резервации и н, мне , много рядко ми се случва да ходя по нощни клубове. Иначе по барове , заведения си ходим,но аз съм си домушарче, обичам home partys...само отбрани хора да ми гледат сеира :lol:
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки - Не. Късала съм с гадже,защото ми писна да ме натоварва психически с недораслещки истории.
нали ти казах да си направиш фейк профил и да отговориш честно и почтено ;P мнол та уважавам, ама ся всички ще излязат големи моралистки и ще кажат 'ама мене парите не ме интересуват' 'ама аз не съм за парите' 'аз гледам вътрешната му красота' дааааааааааааааааааааааа бееееееееееее )))) реалността ми се струва малко по-различна.
нали ти казах да си направиш фейк профил и да отговориш честно и почтено ;P мнол та уважавам, ама ся всички ще излязат големи моралистки и ще кажат 'ама мене парите не ме интересуват' 'ама аз не съм за парите' 'аз гледам вътрешната му красота' дааааааааааааааааааааааа бееееееееееее )))) реалността ми се струва малко по-различна.
Ма няма нужда да го правя ,бе, слънце. Имаше мъж , с който имах отношения , супермного ме грабна, без да знам ,че има кола, мотор, раздава го яко по заведенията,ама мен тва не ме топлеше. Нямаше такова отношение като неговото,но разстоянието си каза думата.
Би ми било неудобно да съм с някого, само щото ме храни и ме вози на колата си примерно. Съди ме. леко консерва съм в тва отношение.
Плюс тва, не живея с него, ако трябва да споделяме общ доход бих искала да можем да свързваме двата края, пък и евентуално да ни остават пари за глезотийки. Ама не бих си търсила чичко паричко.
ShtrudeL
04-13-2013, 17:28
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало, с ква кола спира и слизате пред дискотеката
Не. Возили са ме много време в кола, приличаща на кибритена кутийка. Никога не ми е правело впечатление. И никога не съм се оплаквала. А при нейната липса - и градския транспорт, и крачетата са влизали в употреба.
охраната пази ли ви мястото точно отпред, купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче, иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета.
Каква охрана, какви пет лева? Ще ме е срам някой да ми купува дрешки, дори ще се чувствам неудобно. А още по-неудобно и обидно ще ми е някой да ми ги предлага теЗ неща постоянно. Иначе имам един приятел/познат, който редовно си пазарува от 'mania-та' и на който съм давала на няколко пъти, когато съм имала дребни за сандвич, или не му е достигало за нещо и т.н. Дребно, защото нямам какво повече, но не ми е пречело.
'Силен'? Пак ли става въпрос за пари? Не разбрах нещо.. Ако е така.. аз не си 'избирам', това не е каталог..
Не. Изключително ме дразнят.
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля
Самото състояние не, но ако той се чувства зле, с ниско самочувствие и т.н., това си оказва влияние.
И още нещо.. важно е желанието да се трудиш. Ако просто стоиш и си казваш 'аз нямам', това говори само за слабохарактерност и какво ли още не. Защото и аз в момента нямам в много от случаите, но имам огромно желание да си намеря работа и да съм добра в нея. Просто нямам търпение да завърша..
Не искам да си помислям каква връзка ще е, ако това е водещо..
Казах по-горе.. не.
Имам приятелка, която например иска гаджето й да й подарява дрешки и неща, които женските могат да ползват, вместо статуетки и цветенца.. но мен например това ме дразни.
Не и казано по този начин. Ако се хваля с нещо, относно човечето ми, ще е с това, колко ми е хубаво/мило с него, защото е прекрасен. Примерно.
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот.
Не ми харесва и изобщо не се чувствам близо до това. Нямам и желание. Бих се чувствала ужасно глупаво и точно и буквално 'не на място'.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки
Не. С бившото ми човече сме имали доста моменти, в които и двамата сме нямали средства и това изобщо не ни е помрачавало настроението/ежедневието..
.
П.П. Като обобщение мога да кажа, че ме дразнят именно 'лачените' неща, баровските неща, хвалбите с това и т.н.
Един ден когато имам собствени пари, изобщо няма да ги харча за резервации в скъпарски заведения или маркови дрешки. В това съм сигурна.
Парите могат да те накарат да се чувстваш удобно, да ти вдигнат самочувствието, но не и да те направят щастлив.
Хм, интересна тема. Много неща мога да изпиша по този въпрос. Както и да е, значи принципно мен не ме влече материалното състояние. Това не определя дали ще тръгна с него или ще го изоставя ако "не е достатъчно платежоспособен".
Например поне да може да си позволи да те изведе на заведение, да ти направи подарък (дори и малък, нещо от сърце и т.н.). Не мога да си представя да разчиташ и да очакваш гаджето ти да ти купува нон-стоп дрешки и т.н., да те води от лъскаво в по-лъскаво заведение...Просто аз няма да се чувствам комфортно. Но пък от друга страна да ми се прави на дзифтар, и да ми се стиска при всеки удобен за него случай... Говоря от личен опит, и това също е доста отблъскващо...
Познавам и тези типажи, както си ги описал "гъзарите и дупетата" - Писнало ми е от такива надменни и нагли същества. Никога не бих тръгнала с някой подобен, то самото му държание ме отблъсква...
nqmaznacheniee
04-13-2013, 17:35
ся чакаме историите от извора на съкровищницата :smt068
иначе нали знаеш, че ако някоя отговори по-различно от 3-те по-горе ще има 10 страници спорове и ще и четат морал :D
Чакайте ся
малко не се разбираме.. като казвам дупета и гъзари нямам предвид мамините и татини синчета на 18год, дето си мислят че света е техен и се държат надменно и ви третират като стока. Представете си готин, секси тип с възможности, който ... просто е с възможности ))) как да ви го опиша, ба ли го ще звучи гейски хаха но ви говоря за сериозен мъж / сериозно момче, постигнало само това, с което разполага, макар и на крехка възраст. Човек, който ви уважава, който иска да ви направи щастливи и на който просто начина му на живот е по- 'хайлайфски' .. няма ли да ви заинтригува такова момче? Нима няма да го погледнете по-секси ))
На да оставим как изглежда и какъв е. Идеята в темата е всяка от вас да признае до каква степен благосъстоянието и чувството на сигурност, която партньорът създава у вас, са определящи за мирогледа ви. Не ви ли ласкае това, че готиният пич се интересува от вас, ако сте свободни няма ли да се опитате да го спечелите, да го заинтригувате, да му отнемете вниманието във ваша полза?
Парите могат да те накарат да се чувстваш удобно, да ти вдигнат самочувствието, но не и да те направят щастлив.
абеееее айде па да не е точно така)) Тия надписи на плочки за подарък, дето да ти висят у вас няма нужда да ги цитираме ))
Материалното състояние на моето момче не е много, може би сме малко на кантар и си ми е добре. Смисъл и двамата знаем, че парите не растат по дърветата и че трябва да се трудиш за тях.
Не, не го избирам по това колко е силен. Сегашния в началото бе слаб, малко грозен и имаше разни дерматологични проблеми с лицето. Общо взето не беше нещо кой знае какво. Само дето беше висок и имаше хубави ръце (големи такива, сексави. абе фетиш имам към неговите ръце :д) и сладка усмивка. Сега, когато вече има за кого да се поддържа, натрупа мускулна маса, вече не тренира само лека атлетика и спортно ориентиране, а и стийт фитнес. Отиде на на дерматолог и се оправи, вече не е невзрачен и даже изглежда внушителен и не го закачат в училище или по улиците.
Гъзарите не, не ме кефят. Кефт ме "лошите момчета" от страна на това, че са интересни, многослойни, не им пука. Нали знаете за Снейп от Хари Потър? Защо ли всички го обичат? Има развитие. Харито, макар и главен герой, е доста по-безинтересен спрямо него. Няма разлика от началото на книгата и след. И такива неща.
Не е проблем колко стотинки има в портмонето си - важно е да го харесвам и да ми е приятен, интересен и такива неща и не бих казала, че е водещо точно това.
:д Не, имам си свои пари, които все още ми дават нашите, но след време и да сме семейство, аз ще си вадя пари за блузката. Плюшени играчки и въобще играчки от Макдонълдс, яйца или нещо такова детско обожавам да ми подарява, но НЕ Е задължен и НЕ Е проблем ако не ми купува. Просто го смятам за адски мил жест, а и той го прави често - казва ми, че съм дете на 5.
Не парадирам, само му се радвам и плюя дъга. И пред нашите, и пред приятели, и пред всички.
към лаченият живот... Ами чувствам се странно когато влезем в по-скъпарско заведение. Кофти ми е. Пък и мразя да сядам в кафенета.
Не, не съм късала с гадже заради такива неща.
И да, и аз като Грейнджърката говоря основно за сегашната си връзка.
Едит, темата е много интересна и ще я следя.
Едит пореден - за колата, хах. Ами той е още във възраст, в която колата му е "забранена" от закона и няма. Пък ако имаше, щеше да ми е кеф. Смисъл, че колата за мен освен превозно средство, е и страст. Винаги съм искала да вдигам мотора на задна гума примерно или да дрифтирам с колата. И да, щеше да ми е кеф. Но това не е някакъв минус - като вървим пеша имаме повече време за гушкане и говорене.
xXxPETYAxXx
04-13-2013, 17:44
Ми, той моя няма кола за момента; като цяло по клубове и дискотеки не обичам да ходя, а с гадже пък съвсем(просто по такива места предпочитам да съм с женска компания, може да ви прозвучи смешно, обаче за мен мъж, който танцува на Галена и Преслава, пък било то и да се клати на някакъв транс/хаус/рап не е особено привлекателна гледка).
Не понасям хора, които парадират с марковите си дрехи и т.н., пък това да си вземат нещо втора употреба и да лъжат, че е ново - съвсем не бих го разбрала. Лично аз дори най-много си обичам 2-3 дрешки от втората, ама както и да е.
Никога гадже не ми е купувало дреха, или каквото и да било, не съм и искала подобно нещо.
Най-дългата ми връзка беше с момче, на което джобни му даваха по 1-2лв. на ден. Та често е пушел от моите цигари и дори съм му доплащала кафето. Не скъсахме заради това, но определено вече предпочитам момчето до мен да има пари да си покрива своите собствени сметки, а не моите. Моите сметки предпочитам аз да си ги поемам, просто не ми се натоварва и с нечии чужди.
Мачо, сигурност не се изразява само в пари,но е факт ,че една стабилна основа е доста по-подходяща.
Само,че има нещо друго. Много зависи и от двете страни как ще станат нещата,щото както казах,дори и факта,че мъжът има стабилни финансови възможности, жената пак може да не се блазни от тях. Аз например не знам и не се интересувам. В последствие разбрах , но никога не съм се блазнела така да се каже.
Мачо. Тук - да , нормално е ,ако е секси, готин, умен е и знае как да се държи и има финанси да "върви" с бонус точки. Тва не означава винаги ,че жената до него ще е използвачка.
Ей брат май няя чуеш тва дет искаш , всички се оказаха големи моралисти зад екрана
Представете си готин, секси тип с възможности, който ... просто е с възможности ))) как да ви го опиша, ба ли го ще звучи гейски хаха но ви говоря за сериозен мъж / сериозно момче, постигнало само това, с което разполага, макар и на крехка възраст. Човек, който ви уважава, който иска да ви направи щастливи и на който просто начина му на живот е по- 'хайлайфски' .. няма ли да ви заинтригува такова момче?
Ми разбира се че ако ме уважава и иска да ме направи щастлива ще се заинтригувам. А не само защото "разполага"... Сега вече от тук нататък, като се познавам, не мисля че ще ми е комфортно да се впиша в хайлайфският му живот...
ShtrudeL
04-13-2013, 17:55
абеееее айде па да не е точно така)) Тия надписи на плочки за подарък, дето да ти висят у вас няма нужда да ги цитираме ))
Защо да са надписи? Не може ли просто това да ми е мнението?
И извинявай, ама ти това всичкото го представяш по много гаден начин, защото няма как да кажа нещо по-различно от това, което написах... И после 'ама вие не сте честни'..
АМи и аз да те питам 'би ли бил с някоя мацоранка, която има перфектен външен вид, направо ти е идеалче, със самочувствие на жена, ама лееееееко (или тежко) иска да я водиш по молчетата, да й купуваш дрешки и да я возиш в лъскави колички и като цяло да се раздаваш много материално за нея?'.. Какво ще отговориш? - 'Ами така и така, признавам си, бла бла..'
Познавам момчета, които имат ебати якия външен вид (наистина е важен и ми се е случвало да ми светват очичките и да ми омаляват коленцата по някое момченце само заради външния му вид), мисля че и материално са си бая добре, като характер са си добре, но не си ги представям като 'някой, който ще се събужда до мен всеки ден'.
Но ок, ще си кажа и за другата крайност. Ако съм с някой, който е много закъсал финансово, няма да ми е кофти от самия факт, а сигурно от това, че според мен ще е адски неуверен и страхлив и без желание за нищо. АКо пък въпреки това е някой, на който това, че няма пари не му е проблем, пак ще говори за това, че няма никаква цел в живота, някой, който не иска да постигне нищо и т.н..
ShtrudeL
04-13-2013, 17:57
Ми разбира се че ако ме уважава и иска да ме направи щастлива ще се заинтригувам. А не само защото "разполага"... Сега вече от тук нататък, като се познавам, не мисля че ще ми е комфортно да се впиша в хайлайфският му живот...
Същото.
Да го кажа иначе.
Бих била по-спокойна ,ако мъжа с когото живея има добри финансови възможности. Нормално е. Парите дават спокойствие в една голяма степен.Но не бих избрала някой с повечето пари,който не ми допада, пред друг който ми е soulmate въпреки,че не е с портфейл като врат на борче.
Да го кажа иначе.
Бих била по-спокойна ,ако мъжа с когото живея има добри финансови възможности. Нормално е. Парите дават спокойствие в една голяма степен.Но не бих избрала някой с повечето пари,който не ми допада, пред друг който ми е soulmate въпреки,че не е с портфейл като врат на борче.
Мда, и това. Пък и както казах в първият пост, бих предпочела и двамата да се трудим и с кръв и пот по челото да си изкарваме прехраната, а после да се радваме на това, което сме си купили. Искам да имаме достатъчно пари да свързваме двата края, но не той да издържа и храни мен или аз него. Нещата винаги трябва да бъдат фифти-фифти - както при нашите.
ShtrudeL
04-13-2013, 18:02
Да го кажа иначе.
това също.
iziskanmladej88
04-13-2013, 18:04
абе, мачо, наскоро беше пуснал една тема, в която ти задаваше въпроси на потребители и те ти отговаряха, да не е изтрита случайно, че не мога да я намеря?
извинявам се за офтопика :D
Айде де, че ми стана интересно... ;)
Аз едно не разбирам: обръщението на автора. Защо предварително си с нагласата, че трябва да получиш един определен тип отговори, при това като казваш, че еди-кое-си не било вярно? Не всички момичета са материалистки.
Всъщност, ще извадя една обобщена статистика от личните ми наблюдения:
Повечето момичета, които имат сериозен приятел, изобщо не смятат парите за изключително важен фактор.
Момичетата, които търсят пари и ''лукс'' обикновено ще те зарежат след 2рото кожено якенце.
От всяко правило има изключения и веднага ще дам пример със съученичка, която е с приятеля си от 17 годишна(!малка лигла!), тоест вече година, и му се сърди и го реже всеки път, когато той я помоли да изчака до другата седмица да вземе заплата и тогава да й купи дънките, които си е харесала (просто пример и хиляди други подобни, но е реален случай това). Но той горкия като е мъж под чехъл и тотален хлътнал глупак, невидял внимание от никоя преди, угажда й за всичко.
Колкото до мен: парите са важни дотам, че да живеете добре. Да си разделите наема, сметките (ако живеете заедно), да излезете 1 път в седмицата и да плати той, и да имам пари аз да купя едно пиле и килограм картофи, които да приготвя за двамата (примерно де). Никога не ми е пречило да платя аз и никога не съм го натискала да плати той.
Никога не съм го карала да ми купи дреха или друго и би ми било ужасно неудобно да го поискам.
За подарък, когато някой от нас има повод - разбира се, че според възможностите ще изхарчим малко повече пари за другия.
Той няма кола. Всъщност, аз го возя напред-назад с моята кола. Отново факт, че това не е важно.
Общо взето, ако има любов, парите не са щастие. Ако търсим щастието в парите - не очаквай любов.
Аз едно не разбирам: обръщението на автора. Защо предварително си с нагласата, че трябва да получиш един определен тип отговори, при това като казваш, че еди-кое-си не било вярно? Не всички момичета са материалистки.
! абсолютно...
Браво момичета , шапка ви свалям , сега остана и повече като вас да има , а не само за пари, коли и кожи да ми мислят повечето .
TrueStory
04-13-2013, 18:21
Според мен всичко е много относително що се отнася до тая тема. Не съм си избирала гаджетата, според това колко пари имат, с какво се занимават или каква кола карат....обаче няма да си кривя душата и ще кажа,че би ми било кеф човекът до мен да разполага с финансови средства, които да му дават нужното (ама не и прекалено голямо) самочувствие.
Мацките по-горе смятат,че е обидно гаджето да ти купува подаръци. Що бе? Не ви вярвам, че ако ви се появи с някакъв подарък, който е купил с желание и мисъл за вас, ще му забиете два шамара. Аз не бих. Ако ми показва,че съм важна за него, уважава ме, държи се добре и се чувствам обичана, що да му се сърдя като е решил да ме изненада, било то с по-скромен или по-скъп подарък. Аз също се чувствам добре, когато успявам да го изненадам с нещо такова....тогава защо да му отнемам това удоволствие.
От 5 години съм с моя приятел, но все още ми става хубаво като примерно той поиска да плати сметката като сме на кафе или заведение....знам,че не парадира с това,че може да ми плати чая, просто показва отношение към мен.
Като се има в предвид,че аз имам планове да се омъжа за тоя човек, много ясно,че ще искам той да има хубава работа и да може да ме подкрепя И финансово. Това не значи,че аз смятам да си развявам краката по цял ден и да чакам само на него....обаче мисълта,че имаш човек, който ще може и ще има желание да се грижи за теб хич не е лоша.
Тези въпроси за клубовете, гъзарчетата и т.н няма да ги обсъждам, понеже съм ги надраснала тези неща. Едно време предишното ми гадже го раздаваше широко и ходеше из дискотеката все едно е негова.....е не ми беше гадже дълго, щото се оказа пълен тъпанар, пък и на мен ми дойде акъл в главата.
Та мисълта ми беше,че не съм искала на никой да ми дава отчет за доходите си, ама пък нямаше да го върна ако се окаже, че освен,че е стабилен човек е и добре подсигурен.
Много златотърсачки се навъдиха напоследък, и те затова момчетата са останали с такова впечатление ... Ама не трябва да се слагат всички под един знаменател. :)
Мацките по-горе смятат,че е обидно гаджето да ти купува подаръци. Що бе? Не ви вярвам, че ако ви се появи с някакъв подарък, който е купил с желание и мисъл за вас, ще му забиете два шамара. Аз не бих. Ако ми показва,че съм важна за него, уважава ме, държи се добре и се чувствам обичана, що да му се сърдя като е решил да ме изненада, било то с по-скромен или по-скъп подарък. Аз също се чувствам добре, когато успявам да го изненадам с нещо такова....тогава защо да му отнемам това удоволствие.
Подаръците са нещо друго. И аз правя подаръци, и той на мен, когато има повод, или просто мил жест без повод. Автора питаше за капризното тропане с крак и едва ли не задължение на момчето да плаща за всичко и да купува безразборно.
Guardian02
04-13-2013, 18:43
Колега, как може да питаш в тийн форум "момичета, интересуват ли ви парите" ? Тях още мама и тати ги издържат, те не са видели истинска липса ... Я направи друга тема , ама сложи възрастово ограничение 22+ ... да ги видим как ще отговорят... :)
IseeDEADbodies
04-13-2013, 18:52
^ Nailed 'em ... :lol: +1
Отсега казвам,че ще давам примери с връзката си
Това първо.
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало-Бих предпочела да е Опел, Ситроен или Пежо (стар модел), пред това да е Лада. Естествено живея в нормален свят, нашите не са милионери, не очаквам и от гаджето ми да кара Мерцедес ,модел '13
охраната пази ли ви мястото точно отпред-?! Явно живея в град, където се познавам с охраната ,а отпред има център, на който е забранено да минават коли (освен полицейски и сотаджии)
купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче-дрехите ми ги купуват родителите ми, после ще си ги купувам аз. Не искам да разчитам за това на мъжа ми. Ако ми купи рокля ще ми стане по-скоро неудобно, отколкото хубаво
иска ви заем да си купи бира-с бирата като с дрехите-докато живея с нашите и не работя поради факта, че ходя на даскало те ме гледат, длъжни са. Не гаджето ми .
, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета. -ако е нормален, ако няма пари-няма да пуши, ако пуши и живее сам/с техните-ще работи, за да си го позволи. Туй то. А от мания и аз пазарувам. Глупаво ще е да каже, че е марково при положение, че е от 2-ра ръка. Няма да е глупаво да каже, че просто пазарува от такъв магазин, защото наистина НЯМА СМИСЪЛ да дам 20 лева за потник, когато мога да дам 3 и да изглежда/да е нов.
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен' -физически-да, не физически-пак да.
кефят ли ви гъзарите / дупетата -не, особено превзетите педераси.
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля -когато ме свалят не им гледам портфейла; това е в последствие. Но ако излезем на среща и той плати сметката, ще ми направи впечатление и ще има бонус звездички пред другите :D
определещо / водещо ли е във връзката ви -на тоя етап не
искате ли да ви купува дрешки и играчки-обясних за дрешките, за играчките е същото
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички -ако е бил бройка за една вечер-да му е голям , да е платил вечерята и да ми е направил кафе-сигурно, сериозната ми връзка си я споделям с близки хора и то не всичко
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот. -живея в Благоевград. "Хайлайф" тук няма. Има евтини курви , които ходят по дупе на дискотека, има свестни момичета, които излизат да се забавляват ''по женски''. Не да си легнат с някой. Резервации правя рядко, защото обикновено когато отида ще си намеря място на бара. Лаченият живот би ми харесал може би, ако бях израснала по този начин. Но не съм. И се задоволявам с нормалното.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки? -Лъгали са ме,че имат по 200 лева в портфейла, когато нямат стотинки дори. Късала съм заради това. Но сегашният ми приятел-случвало се е да не ходим по кафета, а в парка, защото е пред заплата.
по-надолу ще ви разказвам истории дълбоко от извора на съкровищницата-чакам с нетърпение
anonymous708973
04-13-2013, 19:15
Евала за темата. Отдавна не е имало нещо смислено. Обещавам да съм честна.
Най-общо първо искам да кажа, че на 18 години едва ли мога да търся/искам хайлайфски начин на живот. Малка част от момчетата, които са горе-долу до 5 години над моята възраст, си позволяват такъв. Вариантът с възрастния спонсор, който уж много обичам, дори няма да го коментирам.
На този етап не ми е проблем ограничението в средствата. И аз имам такова все пак. Иска ми се нещата да са уравновесени в този план - не аз да режа човека до мен, защото иска да отидем някъде, за където трябват пари, а аз не мога да си го позволя. Окей, един-два пъти ще плати той, ама докога? Няма да крия, че другия вариант ми също толкова неприятен, ако не и повече. Моля да не ми изскачат един куп хора и да ми обясняват как с любимия човек можеш да седнеш на бира/сладолед в парка, да събираш цветенца и не знам си какво, което не изисква пари. Окей, ще правим един куп разходки, евтин фитнес заедно и бла-бла, ама... писва. Ще искам да отидем на кино, картинг, дискотека и всеки път ще ми е неудобно и ще се чувствам като баровка и пилееща пари за нормални тийнейджърски забавления? Мерси. Гадно ще ми е. Да иска цигари от мен (ако бях пушач) - по едва-две чат-пат може, ама всеки ден да взима от моите (съответно да ми взима пари), за да поддържа навик, който не може да си позволи? Не.
Не знам дали ще ме разбереш по въпроса за късането, но то няма да е резултат от това, че няма пари, а от това, че не можем да се забавляваме заедно по начин, по който ми се иска. Нали на третия път, в който отида на дискотека с приятели без него, ще му стане криво, ще се сдърпаме...
True Story каза нещо важно -
От 5 години съм с моя приятел, но все още ми става хубаво като примерно той поиска да плати сметката като сме на кафе или заведение....знам,че не парадира с това,че може да ми плати чая, просто показва отношение към мен.
Като се има в предвид,че аз имам планове да се омъжа за тоя човек, много ясно,че ще искам той да има хубава работа и да може да ме подкрепя И финансово. Това не значи,че аз смятам да си развявам краката по цял ден и да чакам само на него....обаче мисълта,че имаш човек, който ще може и ще има желание да се грижи за теб хич не е лоша.
Глезенко си е, приятно е... когато става въпрос за разумна сметка. Ако някакъв баровец ме заведе на ресторант, в който минералната вода е 5 лв и ми ясно, че той ще иска да плати, е, ще мина тънко. Неудобно ще ми е. Наистина.
Дали обръщам внимание на колите? Естествено. Нищо не разбирам от коли, честно казано, обаче се заглеждам по паркингите. Интересното е, че го свързвам с мисълта АЗ да го карам и да си е мое, не да ме возят като кукла. Дали ми е кеф да се кача в готина кола, тамън измитичка и да гледам обиграни движения на мъж шофьор? Естествено, няма да си изкривя душата. Под "готина кола" да не се разбира последен модел Ауди или пък съвсем изгъзици като Порше и т.н.
Приятелят ми в момента няма кола, скоро ще има - най-обикновена кола. Някакво Пежо, ще те излъжа за модела, ама е от онзи най-разпространения, вероятно 605. Ударили са му една боя, така че ще изглежда добре. Нямам търпение. Първо, защото и аз ще мога да карам *мухах* (понеже собствена няма да видя поне още 3-4 години); второ, защото си е удобно да имаш кола. Най-малкото ще ме закара някоя вечер до нас, защото в момента идея си нямаш кви пари пръскам за таксита, като се прибирам от тях вечер и нямам друга възможност.
По повод гъзареенето и биенето в гърдите - не ми е приятно. Няма значение дали мама и тате дават парите или сам ги е изкарал. Еднакво гадно ми е.
Дали е готино да видя добре облечен мъж да дава пари за нещо по ненатрапчив начин? Да. Дали ще е в маниера; дали ще е в уискито, поръчано с жест, уловен от бармана; дали ще е черното куфарче или иглата на вратовръзката... готино ми е, да. Харесва ми, честно казано.
"Състоянието" на един човек няма значение в етапа на свалянето (стига да не е крайност, обясних защо). Ако ме привлича, привлича ме и точка. Дали ще ме погъделичка да ме заведе на готино местенце? Разбира се, жена съм все пак и не искам да си кривя душата, но по никакъв начин не е определящо. В никакъв случай не е водещ фактор и във връзката. Да, ако имах до себе си човек, който разполагаше със собствени финанси без да е много голям за мен и който да ме подтиква да се развивам, за да разполагам и аз с такива, вероятно щях да водя една идея "по-лъскав" начин на живот. В момента обаче не отчитам това като липса.
Друго, което не отчитам като липса е, това, че не мога да си позволя да съм често на ресторант, въпреки че наистина обичам. Да отворя менюто, да си намеря нещо странно за хапване (като уникалния гъши дроб с боровинки на "Хемингуей" или някоя салатка със синьо сирене и горчичен дресинг), да разгледам атмосферата... обичам. Ама голям праз, че го няма. Следя грабо-то, чат-пат взимам някой ваучер и с мъжо заминаваме на ресторант. Миналата седмица бяхме на суши, чакам такъв ваучер от месец. МНОГО обичам суши, бих го яла през ден, но в момента нямам такава възможност и голяма работа. Един ден ще имам, когато мога да си го позволя - независимо от мъжа до мен :)
За да не бъда голословна, ще разкажа набързо нещо, което май има значение.
Бившият ми е мъж на 25 години, определено свестен човек. Няма да се разпростирам, ще кажа това, което има значение за конкретната тема - има готина работа, изкарва добри пари, има готина кола, обича да се поглезва (не е типът баровец, който влиза в дискотеката и персоналът бачка за него), обичаше да глези и мен, когато бяхме заедно. Чувстваше се готино, аз се чувствах готино, всичко на 6. Пари за такси съм дала 2-3-4 пъти за 6 месеца; ходили сме извън града, щото ни е щукнало сега и веднага; ресторант (в частност суши) всяка седмица, че и по-често. Веднъж закарахме една съученичка до тях, щото поиска да се вози в колата - тоест, на другите им правеше впечатление. (Искрено се надявам, че ако случайно някога го чете това, да не остане с грешни впечатления, защото това, че е свестен, няма нищо общо с банковата сметка - отчитам единствено това, че е мил, разбран и т.н.)
По същото време излязох със сегашния ми приятел - без някакви конкретни намерения, разбира се. Тъкмо завършил училище, ще е студент след няколко месеца, тоест... далеч от баровец. Страшна химия, не можех да си стоя на дупето в негово присъствие. И дойде моментът, в който трябваше да се избира, за да не върша мизерии. Искам да си далеч от мисълта, че в главата ми е звучало като "тоя с парите или другия". Абсолютно логично беше да си стоя на дупето и да не пускам питомното, за да го гоня дивото. Отново нямам предвид пари, а идеята, че с бившия ми приятел се разбирахме, не се карахме, грижеше се за мен (доверие, утеха и т.н.) плюс че имаше някакви идеи за бъдещето и възможни компромиси от негова страна в името на това да сме заедно. Тоест изборът ми беше между добри отношения, сигурност, планове срещу... едно момче, което дойде, завъртя ми главата - унищожителна химия просто, но бях напълно сигурна, че нищо дългосрочно няма да излезе. Та, във връзка с темата - отчетох бонуса, че в момента за 17-годишна си имах доста готинка връзка, хич не ми беше зле да хапвам любими неща често, да си правим излети извън града и т.н. Запитах се как би постъпило друго момиче, имайки предвид тая несигурност. След което внимателно задрасках всички плюсове и минуси и скочих в дълбокото. Тръгнах да гоня дивото единствено и само с цел да си начеша крастата. Никаква логика нямаше в това решение, ама... от година и половина близо съм посветена на въпросното диво на 100% и имам (айде, не очи) сърце само за него. Грам не съжалявам.
Дали се фукам с него - естествено, той си е за фукане! Но това няма нищо общо с пари. Щом и други момичета казват, че "да не съм си мислела нещо погрешно, ама бил много готин". Прекрасен е и не защото е мой, просто е мой, защото е прекрасен. :)
Сетих се още нещо дребно - купуването на дрешки, плащането на маникюри и т.н. - ПЪЛЕН абсурд за мен. Ако е подарък - окей, обаче да отидем в мола и приятелят ми да ми плати дрехите?! Е, няма такъв филм. Въпросният бивш ми беше предложил да излезем по магазините, да си харесам нещо и той да ми го плати. Е, тоя рожден ден беше преди почти две години и аз още нямам подарък. Още като ми го каза, заявих, че това е абсурдно и че ако ми подарява подарък, да излезе, да го избере и ако евентуално не ми пасне - да го смени с друг номер.
Доста дълго стана, надявам се да нямаш против. Ако имаш въпроси, ще се радвам на дискусия - тук или на лични :)
Едит: И АЗ ЧАКАМ ИСТОРИИ! С пикантни подробности, не ни разочаровай! И бтв, искам да си запазя място в темата, в която ти задаваш въпроси!
ShtrudeL
04-13-2013, 19:23
Колкото и да се спори, винаги ще има момчета, които ще наричат всички момичета 'материалистки' и 'курви', както и винаги ще има момичета, които наричат всички момчета 'еднакви'..
Nikolay_Iliev
04-13-2013, 19:26
аз нямам 2 лева в джоба сигурно за това още съм девствен
Пантерке, за едно евала. Малко момичета биха оставили човек ,който им угажда на всички глезотийки, за да бъдат с този, с който наистина биха били щастливи.
готини коментари, малко съм зает та днес-утре ще пиша и аз. обещавам и историйки от извора на познанието :D
a temata, дето заавам по 5 въпроса на потребител ще я възродим, само малко време да ми остане, че напоследък съм много зает и все по-малко време ви отделям.
SpiritInBlack
04-13-2013, 20:07
Без да чета много изборът на момче за момичетата се свежда до това колко са податливи на социалното програмиране , доколко са по-развити от маймуните и на ква възраст са
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало - мен не ме взима ;/, с ква кола спира и слизате пред дискотеката, охраната пази ли ви мястото точно отпред, купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче - е, и дрешки, ако започне да ми купува ще ми е някво супер странно ;д, иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари - от цигарите ми пушат всички, така че не ми пука на мен ;д и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета. - това е глупаво, съмнявам се изобщо някой да го прави
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен'? Не, щото съм попадала на 'силни' не си знаят тъпата сила и си позволяват 'леки шамари', ако им кажеш нещо накриво -.-
кефят ли ви гъзарите / дупетата? [b]Първоначално не знаех как да го разбирам това, но след уточнението ти, което прочетох малко по-надолу в темата отговарям с да. В моята среда това са единици, но съм виждала и такива и нда, кафят ме пък
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля? Не съм сигурна, че разбрах този въпрос ;д
искате ли да ви купува дрешки и играчки? Не обичам по принцип така, защото се чувствам неудобно, но пък ме радва самия жест. т.е. ако само веднъж ми подари нещичко (мъничко) многоо ще ме зарадва и нда, но не обичам да се прекалява по принцип
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички? Ее, чак пък толкова, ама не мога и да не се похваля по принцип 8-)
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот. мне, с момчета не помня да съм излизала по дискотеки и нда ;д
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки? не
ShtrudeL
04-13-2013, 20:16
готини коментари, малко съм зает та днес-утре ще пиша и аз. обещавам и историйки от извора на познанието :D
Предусещам, че знам какво ще напишеш, но защо си мисля, че си мислиш всичко това (което знам, че си мислиш) на базата на това, че обикалящата те среда е била най-вероятно с такива момичета, които се оглеждат в полираната боя на мерцедеса, спрял пред най-скъпарското заведение? Иначе от къде ще имаш 'опита', за да ни разкажеш? Говоря в минало време, понеже казваш, че са 'историйки'. И защо си мисля, че ТИ сам си се набутвал в тях, сред такива момиченца? Може да си нямал нищо 'сериозно' с тях, а просто да си бил заобиколен от такива и за това да си афектиран..
Защото и аз виждам всеки ден жалки момченца, които оглеждат момиченцата от глава до пети, все едно не са яли от 5 дена, ама категорично не мисля, че всички това гледат и всеки иска да ти скочи в гащите..
Не отричам, че такива момичета съществуват, но ги има и онези другите, за които не е важно да се фукат пред приятелките си гаджето им 'колко и какво има', защото не е толкова важно и със сигурност не водещо. А ти се опитваш сякаш да обориш всички като кажеш, че момиченцата само се правят на големи моралистки..
Не споря с теб, защото не обичам. <3 Просто казвам какво мисля и ще те помоля ако отговориш, да не е грубо :3..
FuCKkK13
04-13-2013, 20:18
честно ли ? - нито едно от двете.. да е на моето ( така де на семейството ми ) финансово положение ... естествено не може да е същото,но говорим за минимални разлики - тогава вече дали с по-малко пари или малко повече все тая ... ''газарчета'' определено не ме привличат - дори бягам далече ... ако тръгне някой да ме сваля не мисля,че ще съм толкова запозната с финансовото му положение веднага ( естествено ако не върви с изречението '' богат съм,стани ми гадже и ще ти купувам дрешки'' ) .. не е определящо .. просто съм на такива години,че когато някой се запознае с някой не се почват разговори с '' какво работиш'' след време може и да се почват разговори с това ''зрели разговори'' но и тогава мисля,че ще искам някой равен г/д. с мене ...ъм по-скоро не искам да ми се купуват 8-) ( боже,на мен от нашите вече от време на време ме досрамява да искам пари за някоя парцалка,какво остава за приятеля ми :? ) ... забиването и хваленето - това не се ли наричаше... абе едно такова дето го дават в едно квадратно нещо...а,да - филм :? ... малко съм малка за ''барове '' и ''лачени заведения ''- камо ли живот .. на дискотека от време на време съм ходила... ама по изискани места и т.н. не мисля.. не съм такъв човек .. у нас на по пица - перф. .. на мнение съм,че дори и у нас може да си ми е интересно,не са нужни други ''изгъзици '' ... абе,толкоз
NomNomNom
04-13-2013, 20:47
Ооо, мислех да пиша по темата, но не ми се обяснява.
Хубаво е човек да е около моето финансово положение, за да се чувстваме окей.
Ако има разлики, не е толкова добре.
Да речем, че съм склонна да не ходя по центъра, а да правя домашни събирания по-често ( яко е). За парите, които изкарвам, живея скромно.
Хората с доходи под моите, ги гледам как обикалят текила, син сити - няма лошо.
Просто не обичам темата пари и комплексите свързани с нея.
Включително и не обичам хората да се оплакват, че нямат, има страшно много начини да изкараш.
TheBeliever
04-13-2013, 20:50
Малко темата не отива на аудиторията сякаш.
Ще съм кратичка, че ми липсва муза тея дни.
Като се взехме с моя и двамата бяхме с по 5 лева в джоба. Мама и тати по толкова даваха.
Сега не го знам с колко разполага - не питам. Не мисля, че е моя работа. Пари не му търся за нищо, нито той на мен. И така си ми е супер.
Някой по-горе спомена нещо като "колко било хубаво да знаеш, че мъжа ти може да се грижи за теб финансово" (четох по диагонал). Аз пък изпадам в ужас при мисълта, че може някога да ми се наложи да чакам на неговите пари.
"Дай два лева за кафе" беше реплика, която съм отправяла само към родителите си, и смятам така да си остане.
Не знам дали е нездрав стремеж към независимост или изкривени феминистки наклонности. И не ме интересува.
IseeDEADbodies
04-13-2013, 20:51
a temata, дето заавам по 5 въпроса на потребител ще я възродим, само малко време да ми остане, че напоследък съм много зает и все по-малко време ви отделям.
Чакаме историите :D
П.П. - пък темата умря точно когато беше моя ред ;( рофл.
TrueStory
04-13-2013, 20:59
Малко темата не отива на аудиторията сякаш.
Някой по-горе спомена нещо като "колко било хубаво да знаеш, че мъжа ти може да се грижи за теб финансово" (четох по диагонал). Аз пък изпадам в ужас при мисълта, че може някога да ми се наложи да чакам на неговите пари.
Тръгнала ли си да създаваш семейство?....предполагам не. Също предполагам ще ти се промени мнението с времето. Щото хич няма да ти е кеф като имаш семейство и деца да се чудите как да връзвате двата края с мъжа ти. Тогава няма да има неговите пари, а нашите. Поне за мене е нормално да е така. А и аз казах,че идеята да имаш спокойствието,че можеш да разчиташ на човека до тебе и в това отношение е доста приятна....не съм казала,че жената трябва да легне да спи по цял ден или да се мотка из мола да харчи парите на мъжа.
TheBeliever
04-13-2013, 21:10
Тръгнала ли си да създаваш семейство?....предполагам не. Също предполагам ще ти се промени мнението с времето. Щото хич няма да ти е кеф като имаш семейство и деца да се чудите как да връзвате двата края с мъжа ти. Тогава няма да има неговите пари, а нашите. Поне за мене е нормално да е така. А и аз казах,че идеята да имаш спокойствието,че можеш да разчиташ на човека до тебе и в това отношение е доста приятна....не съм казала,че жената трябва да легне да спи по цял ден или да се мотка из мола да харчи парите на мъжа.
Живея с приятеля си вече почти 4 години. Какво разбираш под "тръгнала ли си да създаваш семейство"? Деца? Нямам планове за такива нито в близко, нито в далечно бъдеще. Брак? Не харесвам концепцията.
За мен е неприемливо единият да издържа другият. Без значение кой-кого. Здрав прав млад човек не трябва да е финансово зависим от половинката си.
ShtrudeL
04-13-2013, 21:12
мхмм
и само да кажа извън всички сериозни и философски отговори.. би било много яко двойчица да си имат касичка прасенце с парички и да се карат шеговито 'ама ти пусна ли днес паричка?!'.. или пък хвърчащи бележки 'Мило, купи хляб {}'.. или нещо такова.. аааааама че сладко 8-)
IseeDEADbodies
04-13-2013, 21:15
TheBeliever, е да те питам тогава, к'ва е идеята да живеете "заедно" щом си на приципа "моето си е мое, твоето - твое". Не че се заяждам, просто ми стана любопитно.
ShtrudeL
04-13-2013, 21:19
Живея с приятеля си вече почти 4 години. Какво разбираш под "тръгнала ли си да създаваш семейство"? Деца? Нямам планове за такива нито в близко, нито в далечно бъдеще. Брак? Не харесвам концепцията.
За мен е неприемливо единият да издържа другият. Без значение кой-кого. Здрав прав млад човек не трябва да е финансово зависим от половинката си.
Не говорим за издържане бе, душа.. Ти си бъди финансово независима, въпроса е там, че е сладко, когато си с един човек от много време и когато живеете заедно всичко да ви е общо. На мен до сега не ми се е случвало да живея с някой 1-2-3 години (макар че имах 4 годишна връзка), май съм малка, но си го представям. И в това 'общо' включвам г/д еднакви неща и от двамата.. (защото аз лично не бих си позволила човека до мен да влага много повече от мен в това 'общо', бих се чувствала неудобно.)
И извън темата пък.. как може да имаш приятел от 4 години и да нямаш планове за бъдещето ви? Т.е.. не знам на колко си години и ок, изключваме близкото бъдеще, но казваш, че не искаш деца.. Как виждаш бъдещето ВИ? Защото и аз преди казвах, че дори в далечно бъдеще не искам, но си помислих какво ще е да съм на 40 и да нямам детенце..
Но така или иначе в темата май се говори за 'първоначалните свалки' и избора на партньор.. т.е. явно за критериите, които 'трябва да покрива', преди да се стигне до общото съжителство и по-дълбоките работи..
anonymous708973
04-13-2013, 21:20
TheBeliever, е да те питам тогава, к'ва е идеята да живеете "заедно" щом си на приципа "моето си е мое, твоето - твое". Не че се заяждам, просто ми стана любопитно.
Абсолютно.
За мен да живееш с половинката, непременно означава общ бюджет. Ако щете, обща сметка за спестявания в банката.
Би ме вълнувало колко изкарва половинката и как ги харчи, защото ако той е склонен да дава пари за глупости, а аз - не, това би внесло нестабилност в едно семейство. Много е важно хората да са на едно мнение по този въпрос.
Има общи разходи все пак.
А финансова сигурност означава утре като излезеш в майчинство, на можете да карате с една заплата плюс твоето евентуално обезщетение няколко месеца/година-две.
IseeDEADbodies
04-13-2013, 21:25
Общи разходи като.. храна (т'ва е първото което ми идва на ум, и впрочем е доста точен пример ;д). Щото както го е написала, аз го разбирам, че те дори си купуват отделна храна. Щото ако само едния купува храна, втория моментално почва да зависи от него. Щото се пак не може да не ядеш нищо xD
п.п. - лол, the amount of "Щото" is too damn hight ! :lol:
anonymous708973
04-13-2013, 21:26
Абсолютно.
За мен да живееш с половинката, непременно означава общ бюджет. Ако щете, обща сметка за спестявания в банката.
Би ме вълнувало колко изкарва половинката и как ги харчи, защото ако той е склонен да дава пари за глупости, а аз - не, това би внесло нестабилност в едно семейство. Много е важно хората да са на едно мнение по този въпрос.
Има общи разходи все пак.
Финансовата сигурност е важна, защото утре като излезеш в майчинство, ще трябва да се кара на една заплата плюс евентуални майчински издръжки няколко месеца/година-две-пет.
TrueStory
04-13-2013, 21:26
Да, неприемливо е съгласна съм. И на мен няма да ми е кеф да се скъсвам от работа, за да издържам някъв мързелив мъж.Нито пък ще се чувствам добре аз да съм търтея във връзката. Не ми беше такава идеята. Искаш да си с даден човек....в твоя случай живееш с дадения човек....не те знам дали работиш, но явно имаш собствени пари.....и кво става ако в един момент ти останеш без доходи? Моментално късаш с дадения човек, понеже иначе ще се чувстваш тъпо,че той трябва да плаща сметките временно?
А и ми стана интересно....като живеете заедно, не поделяте ли парите за сметките, наема етц? Не е ли това един вид разчитане на половинката да помага, за да ви върви животецът както трябва? Или ти се нагърбваш с разходите?
И казвам за 3ти или не знам кой път....не става въпрос да седиш и да чакаш на готово, някой да ти купи нещо.
ShtrudeL
04-13-2013, 21:28
3та страница и стигам до извода, че всички (независимо дали имат или нямат) явно са силно чувствителни на тема 'пари'. Не е хубаво това. :)
TheBeliever
04-13-2013, 21:29
Е да те питам тогава, к'ва е идеята да живеете "заедно" щом си на приципа "моето си е мое, твоето - твое". Не че се заяждам, просто ми стана любопитно.
Принципът е по-скоро "моето си е мое, твоето - твое, а нашето - наше".
Живеем заедно, за да споделяме дните си, не парите си.
Не става въпрос за делене на сметките до стотинка, криене на портфейли и следене кой какво купи - кой какво изяде. Това са дебилщини. Говоря за финансова независимост, за това факторът пари да не определя дали да бъдеш с този човек. Да няма "ама ако го зарежа трябва да си търся нова квартира, как ще си покривам сметките" и прочие малоумщини, на които съм се наслушала. Толкова двойки познавам, които са заедно само защото им е финансово неизгодно да се разделят "в момента". И този момент се проточва безкрайно.
IseeDEADbodies
04-13-2013, 21:29
Аз не съм 8-). Няма как да имам "чувства" към нещо което нямам :razz:.
ShtrudeL
04-13-2013, 21:32
Не става въпрос за делене на сметките до стотинка, криене на портфейли и следене кой какво купи - кой какво изяде. Това са дебилщини. Говоря за финансова независимост, за това факторът пари да не определя дали да бъдеш с този човек. Да няма "ама ако го зарежа трябва да си търся нова квартира, как ще си покривам сметките" и прочие малоумщини, на които съм се наслушала. Толкова двойки познавам, които са заедно само защото им е финансово неизгодно да се разделят "в момента". И този момент се проточва безкрайно.
е.. тук вече намесваш съвсем други неща.. ( :
IseeDEADbodies
04-13-2013, 21:32
Т'ва е малко по-приемливо, макар че за мен е все толкова не разбираемо, щото как определяте кое е "твое", кое "негово", кое "ваше", ама карай.. Пък за да си споделяте дните, не е нужно да живеете заедно. Както и да е, в крайна сметка аз не съм никой, че да ти казвам по какъв начин да си водиш живота. Още един път, нито се заяждам, нито съдя, просто ми стана любопитно. Аз по-скоро съм на принципа "моето е И твое". Или по-просто казано, всичко е "наше".
anonymous708973
04-13-2013, 21:41
Еее, Билийвър, никой не говори за такова зависене, дайте да прекратим темата, че ще разводним много :)
Мисля, че се разбрахме.
TheBeliever
04-13-2013, 21:41
е.. тук вече намесваш съвсем други неща.. ( :
Нали темата е за това дали парите влияят в избора на партньор? Този избор не е само първоначален. След време се появява и въпросът "Дали да остана с този партньор". И в отговорът на този въпрос парите не трябва да бъдат фактор.
Не казвам, че моят поглед над нещата е правилен. Но мен ме устройва най-добре. Половинката също се чувства добре по този начин.
Колкото до плановете ми за бъдещето - да, включват него, но не включват деца. Това е личен избор, който не се е променил от доста години насам. Не мисля, че касае темата. Обсъждала съм го достатъчно пъти в този форум.
ShtrudeL
04-13-2013, 21:57
Нали темата е за това дали парите влияят в избора на партньор? Този избор не е само първоначален. След време се появява и въпросът "Дали да остана с този партньор". И в отговорът на този въпрос парите не трябва да бъдат фактор.
Ако се появи този въпрос, ще си зает да мислиш за съвсем различни неща, довели те до него.. х) защото ако си помислиш за парите, смятай колко приказна е била самата връзка и първоначалния ти избор..
Не казвам, че моят поглед над нещата е правилен. Но мен ме устройва най-добре. Половинката също се чувства добре по този начин.
Колкото до плановете ми за бъдещето - да, включват него, но не включват деца. Това е личен избор, който не се е променил от доста години насам. Не мисля, че касае темата. Обсъждала съм го достатъчно пъти в този форум.
И той е ок с това? Не се надява, че един ден ще си промениш решението си? Ако е така - евала.
Аз съм ужасна романтичка и ми е тъпо, че го казвам, но си мисля, че връзка, в която хората са на по 35-40+ години, без деца, би била много несплотена, отчуждена и всякакви такива гадни неща.. Някак.. прибираш се вкъщи след работа, той също и правите нещата, които правите всеки ден, които сте правили преди 5-10-15 години.. които сте правили като тийнове и т.н.. Т.е.. ако смяташ, че можете да се гушкате и да си се радвате така, както винаги сте го правили - чудесно.. според мен това трябва винаги да присъства и имам и ще имам огромна нужда от това.. но ще ти е достатъчно ли в един момент?
Звучиш ми малко като че ли го раздаваш 'свободолюбива' (не казвам, че е лошо), но до такава степен, че да ти е по-удобно, по-необвързващо, по-безполезнено, ако се случи нещо кофти..
Това са само предположения де, надявам се да греша..
TheBeliever
04-13-2013, 22:11
И той е ок с това? Не се надява, че един ден ще си промениш решението си? Ако е така - евала.
Към момента споделя гледната ми точка. Не е споменавал за подобни надежди, силно се надявам да няма такива. Но това е друга тема.
Звучиш ми малко като че ли го раздаваш 'свободолюбива' (не казвам, че е лошо), но до такава степен, че да ти е по-удобно, по-необвързващо, по-безполезнено, ако се случи нещо кофти..
Така е. Защитен механизъм един вид. Устройва ме към момента.
ShtrudeL
04-13-2013, 22:15
Така е. Защитен механизъм един вид. Устройва ме към момента.
Устройва те?
Не искам да те обвинявам/съдя, но не мислиш ли, че след 4 годишна връзка е малко.. егоистично.. да 'те устройва' и един вид (може би преувеличено, но най-общо казано) да си гледаш интереса.. Нещо като 'имам си едно на ум'..
Просто ми е любопитно.. всмис.. наистина за някои (и за теб) това сигурно не е нещо кой знае какво и ненормално, но ми е интересно, защото аз съм такава, че.. не мога да мисля.. 'стратегически' във.. връзките си, просто защото се потапям много дълбоко в тях и си шляпам без да си гледам в краката.. образно казано..
TheBeliever
04-13-2013, 22:19
Устройва те?
Не искам да те обвинявам/съдя, но не мислиш ли, че след 4 годишна връзка е малко.. егоистично.. да 'те устройва' и един вид (може би преувеличено, но най-общо казано) да си гледаш интереса.. Нещо като 'имам си едно на ум'..
Просто ми е любопитно..
И след 14 години пак ще си имам едно на ум. Такава съм.
Много наспамихме. Ако имаш още въпроси касаещи скромната ми личност - задай ги някъде другаде, че да не разваляме темата.
П.П Не очаквах да разбуня толкова духове...
anonymous708973
04-13-2013, 22:25
Без да чета много изборът на момче за момичетата се свежда до това колко са податливи на социалното програмиране , доколко са по-развити от маймуните и на ква възраст са
С други думи кое е важно за тях и кое си мислят, че е важно, повлияни от медии и приятелки; какви са като тип човек; на какъв етап в живота си са и какви нужди имат в този етап. Съгласна съм, доста правилно.
ShtrudeL
04-13-2013, 22:29
дъм, спирам.. 8-)
Аааааама че сте. Какво семейство, какви деца, темтата тръгна в друга посока. Но нека я върна към първоначалната.
Говоря ви за съвсем други ситуации. Първо малко опровержения, дет се вика за всекиго по нещо:
Щрудел - ти си пак детенце. Касички-масички, зелени балончета, мехурчета от играчка дето ги духаш от сапунерка, тамагочита.. т'ва нали не беше грубичко?
xXxPETYAxXx (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/291202-xXxPETYAxXx) ни учи, че, цитирам дословно: но определено вече предпочитам момчето до мен да има пари да си покрива своите собствени сметки, а не моите. Първият признал си, че от тук нататък ще следи гаджето да има кинта, поне да не я муфти за цигари.
granger (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/273304-granger) ни обяснава, че, цитирам дословно: "Мачо, сигурност не се изразява само в пари,но е факт ,че една стабилна основа е доста по-подходяща". Така де, какво значи 'по-добре'? Значи, че ако видиш някой със скъсани джинси и яке колекция 80те, първо в съзнанието и ще го отблъснеш? Защо, защото този може би няма да ми даде това, от което имам нужда. Няма да се чувствам комфортно с него, поне не до толкова, че да го приема на прима виста като потенциален партньор. И не виждам с какво има да се срамуваш от това - всеки търси някаква 'изгода' за себе си, било то под формата на някаква 'сигурност'/
UniCoWN (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/231407-UniCoWN) ни размахва пръст с репликата: "Колкото до мен: парите са важни дотам, че да живеете добре. Да си разделите наема, сметките (ако живеете заедно), да излезете 1 път в седмицата и да плати той...бла бла бла морализми, извадени от някоя романтична драма" край на цитата. До тук добре.. а колко момчета не могат всъщност да си разделят с теб сметки за наем, еле па да платят твойта сметка в готин ресторант? Момчета без работа, момчета без възможности? Какво значи за теб 'да живеете добре'? Почти съм убеден, че се различава от моята представа за добър живот.
TrueStory (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/285754-TrueStory) заявява нещо изконно, което ще развия като теза по-надолу (или в следващ пост), цитирам буквално: "От 5 години съм с моя приятел, но все още ми става хубаво като примерно той поиска да плати сметката като сме на кафе или заведение....знам,че не парадира с това,че може да ми плати чая, просто показва отношение към мен." Така значи, кефи те като показва ОТНОШЕНИЕ към теб... така де, и аз това казвам. Отношение, обаче я си представи, че отношението му се изразява в 5звездни хотели, в готини ботуши на ток, които те е страх да попиташ колко струват, в романтична ваканция на вечно слънчево място.. не е ли по-добре? Не би ли се стремяла към такова гадже? Не да се стремиш, но не те ли кефи идеята повече?
зайчето е много малка и тя като щрудела нещо не знае от къде изгравя слънцето, тука няма да коментирам, ама ако се засегне ще и обърна внимание ;P
фък13 е зайчето x5 ;P
nomnom, я, първият разумен пост, кефи ме и можем да намерим общи допирни точки. Момичето изкарва и май не иска да бъде спасителна сламка за някой мързеливец, който да и цоца от заплата. Само дето се подведе по така тръгналата грешна насока по тая тема.
TheBeliever (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/184755-TheBeliever) - мацката, дето не иска да има деца и е феминистка. Ти радвала ли се на ласките на заможно готино момче? Пробвала ли си от другата страна как е? Да ти задоволи нуждите, да те поглези, да направи нещо за теб в мащабен размер, за което сигурно би работила една година ако трябваше сама да се погрижиш? Някой решавал ли ти е генерално твой проблем от месеци/години с едно телефонно обаждане? Ти ли диктуваш във вашата връзка? Ти ли решава къде/какво ще вечеряте? Оставяла ли се изцяло на грижи на загрижен за теб младеж? Пробвай, няма да ти паднат акциите, ако бъдеш малко 'сваляна', малко да се борят за теб, малкоо дааа ъъ, контролират и мъжете нещата )) Защо изпадаш в ужас да чакаш на 'парите' (разбирай грижите) на някой? не е ли всичко, за което той живее - ти, не е ли ДЛЪЖЕН да се погрижи за теб по-най-добрия начин? А относно аудиторията - и да, не е подходяща, защото тоя разговор може да се води с по-големи момичета/жени, и не - напълно е подходящо защото покрива и тая целева група от ученички. Ти нямаш планове за деца за близко и далечно бъдеще, ами ТОЙ? Някога взимаш ли предвид неговото мнение или ти си водещата във вашата връзка? Цитирам те дословно: [/B]Принципът е по-скоро "моето си е мое, твоето - твое, а нашето - наше".
Живеем заедно, за да споделяме дните си, не парите си." Напротив, всичко твое трябва да е и негово и обратно, ако приемем за стандарт идеалната, всеобхватна, завладяваща, морална и 'правилна' любов. Повече по това във следващият пост, както споменах и ТруСтори двете засягате неща, в които ще се аргументирам по-надолу и по-на широко. Иначе - много е егоистично човек. Моето си е мое, твоето си е твое..
пантерката също по-надолу ще коментирам отделно... ако съм пропуъснал някой да извинява и да ми напомни
сега по същество:
позволете да ви въдворя в основната десетична (тука е троична) схема на един мъж-момче, но вярвам и на много други относно 3 основни типа връзки между хората:
(отметка - защото почнахте да споменавате дълги връзки, семейства, деца)
1. Приятели с привилегии - срещам се с някоя яка путка само и единствено за единия секс. Кефят ме тия крака, кефи ме тоя задник, ше я пръсна. Тя си има/няма приятел, аз си нямам/имам приятелка от т.2. Наясно сме с нещата, кефим си се, имаме нужда от малко разнообразие. Никакви връзки, никакви смс-и, никакви молчета/разходки/кино. Просто 'ало, искаш ли да се видим в 6'. Няма ревност, не и се обаждам по никакъв друг повод, не ме интресува има ли - няма ли деца, как са нещата със съпруга/гаджето - това е нейно решение, това е и мое решение.
2. Връзка low-level. Ето тая подточка визира цялата ми тема (но и в частност т. 3, ще разберете по-надолу в какъв аспект), по-подробно в следващия ми пост. За какво става въпрос: Имаш връзка с няква пичка, но тя не е великата морална, всеобхватна, заслепяваща връзка. Включва: кино/боулинг, запознаване с приятелите ти, но не и родителите, както и от нейна страна същите персони, включва всичко от точка 1 - якия секс, включва глеземе-млезене, включва още много неща от следващия ми пост по темата. Но тя не е твоята мацка. Няма чувства, не и пиша смс-и за лека нощ, не я целувам за лека нощ, не и пиша стихове, не и посвещавам песни. Тя ми е просто гадже.
3. Велика, всеобхватна, морална, заслепяващ, правеща те на глупак любов. Започва със страст, започва с тупежи в сърцето като я видиш, чудиш каква изненада/какъв подарък да и направиш, вместо как да я вкараш в леглото, познаваш родителите и. Тя е - да, тя е подходяща за майка на децата ти. Живеете заедно, извеждате кучето заедно.. бла бла .
Повече инфо в следващият пост.
Така, по същество. Разказвам долните редове от първо лице единствено число, БЕЗ да се ангажирам пряко с тях. Да речем, че четете приказка. Това все едно не съм аз, а може и да съм, кой знае. Да живее анонимността.
Преживял съм връзка от т.3. На млада и невръстна възраст - оная детската, ама не чак толкова детска първа и всевишна любов. Нещата са се сговнили. Не сме заедно вече. Светът се е сринал, Социална подметка съм, емоционално сринат, любовно угорчен, отпимистично упоен, реалистично раздвоен и пемистично предразположен. Така де, ама малкия рипа през април, разголени мацоранки, все пак не съм си теглил ножа, а оно си сака. Кво праа за задоволяване на нагона? Гей ли съм не съм, начи кво - проститутки? Е хубу, веднъж-дваж-пон ср и пк, всяка вечер. Писва в един момент, а и в крайна сметка не е това идеала. Не съм грозен, не съм тъп, не съм без възможности. Със сигурност не търся следващата си т.3? Защо - правя си равносметки, 'не съм готов', чудя се някога ще бъда ли, дали пък не изживях каквото може да се изживее?.. не искам да се посвещавам на жена.. но живота си върви, възможностите ми се увеличава, парите и те. Карам луксозни коли, пия си бирата в скъпите барове с приятели, нещата процъфтяват, но нямам жена. И не искам. Имам т.1 с няколко подточки, но това не ми стига. Приятелите покрай мен с връзки, аз сам. Не е оферта. Искам мацоранка, за която да се 'погрижа'. На която да реша проблемите. Искм пичка, която да ми дава хубав секс винаги когато пожелая, без да се мръщи, която водя на кино, на която плащам телефона, на която купувам кола след като е взела книжка - ей така да се научи и ей така щото мога да си го позволя. Някоя яка пичка, с която да се похваля един вид пред приятели. Не не - не търся т.3, рано ми е, не съм готоов. Сега съм човек с възможности, имам нужда от момиче, но не сериозно. Ей така да си живее, да си куфеем, да си угаждаме. Просто гадже. Купонджия съм, радвам се на живота и искм покрай мене да има яка путка, която да ми прави компания. И без това нямам много време да и отделя - кво да ви кажа, работа.. бизнес. Кво праим?
Ми ш'ви кажа кво. Един път с приятели проведох следният социален експеримент (следва пикантна история Но1). Понеже си мислеха, че говоря ей така да си правя вятър на устата, им викам така: обзалагаме се на следното: за да ви докажа до къде е стигнало днешното ъъ поколение не, защото се отнася и за по-големи, по-скоро за днешните хора като цяло, качваме се в колата (основното средство на нашия експеримент, а именно лъскав джип от най-високия клас) спираме пред 6 заведения тая вечер и в рамките на 15минути засичаме дали ще си тръгная с някоя пичка/дали ще продължим вечерта заедно.. какво следва от баса. Първото набелязано беше небезизвестното планет в София, което се слави с това, че хора от хайлайфа ходят там вечер, от пред има 5 автомобила за милион общо, и общо взето за да влезеш вътре трябва да си 'Някой' (тва е друга тема, кво значи за българите да си Някой). Захождаш да паркираш, охраната избутва случайно пушещи хора на паркомястото, помага ти да паркираш (не че джипа не паркика сам посредством 15-те си камери, бибитки, дисплеи и не на последно място автоматичен режим, който сам паркира колата а ти просто седиш и волана сам се върти пред теб..но напомпания здравеняк трябва да си изкара 20-те лв бакшиш посредством некоординираните си движения, които ако следващ само ще удариш колата), вкарва те на вип сепаре, което уж е резерве но се оказва, че е за 'подходящи клиенти', при което веднага идва мацоранка уж случайно разхождаща се наоколо да те заговаря. Каниш я на цигарка навън, общо взето трябват ви 10мин да се разберете. Тука - успех. СЛедващо - БИАД софия, известната чалготека. След 20 минути сме там, спираме едва ли не на самите стълби. Слизам, паля си една черешова пуретка за аромат ей така в устата, при което на 2 18 годишни путки излезли отвън да пушат облечени по без нищо им се изкривява врата да се обърнат да те гледат. 'Момичета, да ви почерпя нещо, да се запознаем бла бла реплики'..веднага те хващат през кръста. 'Успех'... следващото..и така 6 броя, в рамките на вечерта обиколихме и ги убедих в що за шибан свят живеем.. Както и да е, край на пикантна историйкя Но1.
С риск да съм ви разсеял, основната ми гледна точка беше... ще се изненадате, но в дори в такива заведения се намират що годе сносни пиченца. Не говорим за евтина работна ръка. Говорим за нормални момичета, дано не съм ви досадил с горната история. Момичета, които са отишли за купона, които са отишли евентуално с целта за нови запознанствал, които са отишли да се забавляват така, ккато ходя аз в нормална ситуация, а не горната.
Та пак на въпроса - Кво Праим?
Ами т'ва праим. Набелязвам си конкретна пичунка и подхождам към процес на 'сваляне'. Да речем - случват се нащата *камера-екшън 2 месеца по-напред*. Кво си имам до мен - готина пичка, несъмнено всеки би имал мерак да я изчука, заедно сме, тя е мила с мен. И двамата не търсим любовта на живота си. И двамата сме наясно в ккави точно взаимотношения сме. Аз я глеза, тя ме глези. Не ме разбирайте погрешно, не я считам за боклук, парцал. Напротив - приятно ми е с нея, целя да задържа вниманието и. Но просто не търся нищо сериозно. Искам да я поглезя. Защо? Защото не съм егоист, не пазя каквото искам за себе си? АКо има книжка и ми каже 'мило, дай ми ключовете от колата излизам с приятелки - заповядай, давам ти ги, радвай се на живота, аз пък излизам с приятели. Иска да си събере съученичките на купон (за протокола - пълнолетни) ами ок - отивайте на вилата и се веселете, евентуално и аз присъствам. Връзка от типа 'давам ти всичко, от което имаш нужда, ти ми даваш каквото аз искам, всички сме доволни'.. купувам и дрешки, ест, защо не - нали това я усмихва и я прави щастлива, мога да си го позволя, значи всичко е наред. питам я къде ти се ходи - тя, ами не съм ходила в Париж. Ок - 2 цъка на мишката за самолетни билети след седмица, един цък за хотела. Всичко е готово, решаваме го импулсивно. Един вид - глезим се взаимно. На мен ми е добре, защото:
А) не ми говори за любов, за деца, за дългосрочни планове
Б) когато аз задоволявам нуждите и, това подхранва мъжкото ми его. Аз съм способен - глезя я, това ми подхранва самочувствието си. Нека не се лъжем, всеки един мъж изпитва самодоволство, когато може да поощри, да даде нужното за пълен комфорт на половинката и. Плащам и сметките, плащам и горивото или я возя, но при всички положения тя не се бута в градския, не я вали дъжда. Вилата ми е отворена за нейните приятели, помагам на техните в затруднени моменти. Купувам и як фотоапарат ако е фенка, или пък ходи винаги с последен модел телефони. Давам и банкова карта, с която да разполага, разбира се с определен лимит, но даващ и достатъчна свобода да заведе приятелки/приятели, да ги почерпи, да не се чуди ще си плати ли телефона и кабелната тоя месец, някви прости битовизми etc. По тоя начин тя придобива самочувствие пред приятелките си, при което самата тя се променя. Чувства се сигурна, закриляна от мен, седи по един по-различен начин сред връстниците/околните си. И все пак - не съм някой чичко с корем, а съм готиното и гадже. Не е типичната извратена и пошла история. Ние сме двама връстници, аз съм готиния пич с някви все пак над средните възможности, а тя е яката путка. Моята си.
Ест тия неща не се казват с думи. те просто се усещат.
Защо да се лишавам от това, след като мога да го имам? След като не търся любовта на живота си? Защо не направя някоя путка щастлива от това, че ме познава? От това, че ходи с мен? От това че ме глези, че ми дава което искам от нея? Пак ви казвам - не гледам на нея като предмет. Просто сродната ми душа към момента, която дарявам с всичко онова, което мога да си позволя, което съм аз и което имам нужда да и дам за да начеша собственото си его. От това да и видя усмихвата, когато влезем в магазин за дрехи и и кажа, че каквото посочи е нейно... от някакви такива дребни 'жестове', които правят и двама ни щастливи към дадения момент, час, минута.. А на среща кво получавам? Квото му е на нужно на един пичага в моето полоежение - хубав секс, нещо на масата за вечеря когато е у нас и не вечеряме навън, внимание и загриженост към мен, компания сред приятелите.
ЕПИЛОГ: горното беше една приказка, с лирически герой разказващ в първо лице, единствено число. не ме поставайте в гореизложената теория. Това е просто теория.
следва продължение..
а продължението е кратко и ясно, и крайно необходимо, защото започнах темата с въпрос към всички вас - момичета и сега вие ще кажете 'ама аз не съм тая яка пукта от заведенията, не съм лека, не съм кифла, не си търся несериозни и неангажиращи връзки' ..
е да де, ама внасяме лек завой в темата: кратка приказка Но2:
ами ако лирическият герой от горният пост преживее 2-3 такива връзки. Ето какво - животът е кръговрат, енергията се преобразува от една в друга, но не се губи. Аз (лирическият герой) съм романтична душа. Първо имах сеирозната си, изпепеляваща, крайно приказна връзка, която се сгромоляса. После изживях разкрепостеният си живот. Чуках квото можеше да се чука, не ми липсва опит в секса, не търся вече само секс. Цикълът се затваря и започва първата брънка: ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ - мисля че идва Онзи момент. в който ти писват тия младежки истории и ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ почваш да се оглеждаш за нова ЛЮБОВ, за нов трепет, за ново сърцебиене. Вече не мислиш, как да вкараш някоя в леглото, защото това си го превъзмогнал. Чакай чакай чкайа, мисля че срещнах Момичето. Момичето, което ще ми даде всичко онова, от което исинското ми Аз има нужда, а не купонджийското такова. Не разкрепостеното такова. Отварям старият сандък, вадя китарата, ще и напиша песен знам вече акордите - ЗАЩО? Защото Я СРЕЩНАХ, най-накрая - любовта. Минаха 2-3-5 може би години на онзи живот от предния пост - онзи, през който ми минаха студентските години, годините на разхайтеност. и най-накрая се ВЛЮБИХ истински. Вече съм на 26, може би Това ще е ТЯ. Дойде ми текст, който да и посветя, ще ударя 2 акорда. Започвам да си мисля наистина как да я спечеля.. дали мога, страх ме е - че може да ме отреже, а не искам. Защото аз съм добър човек, и мисля че съм истински и лудо влюбен. Не искам секс от нея, защо? Защото по принцип каквото започне със секс, то си завършва само със секса. Внимателен съм, чудя се как да подходя.. ох, как подходих навремето с първата си любов, вече не помня от толкова алкохол и секс. искам да направя нещо специално за нея, но как, като не я познавам още много добре, от какво се интересува, какво за Бога да направя, че да се преборя за това момиче. Ох, мразя да съм толкова объркан, никога не съм се чувствал така. Страх ме е, може би тя познава миналото ми, може би защото са ни запознали общи приятели или нещо от сорта. Тя ме мисли за плейбой, за несериозен, за повърхностен. Ох, защо не я срещнах по-рано...объркан съм. Какво да направя, за да не ме припознае в досегашното ми "Аз". Какво да направя, за да знае, че тя е НАИСТИНА по-различна, че намеренията ми към нея са сериозни. Че не искам просто да я изчукам. Че това вече не е най-важното за мен.
Край на приказка Но2, изводи и съждения:
/////////////////////
и кво праим в тоя случай.. възможностите ми, материалното ми АЗ не се е променило, но нещо в мен е по-различно. Намеренията ми, светогледа ми. В течение на нашата евентуална връзка ще правя ли същите неща като горните - ами да, аз пак ще си я глезя, тя ще си е Моето момиче, всичко мое ще е и нейно.. разбира се - в тоя случай ако иска да плаща сметки - нека плаща, ще ми стане мило.
1. Няма да и дам банкова карта на разположение, да харчи готови пари. Напротив, ще и намеря работа, ще използвам връзките си - нека работи за 600лв да види как се изкарват пари с труд, тя ще е моето Всичко. Ще направя всичко по силите си да не я изгубя.
2. Пак ще има дрешки, но няма да се цепя с реплика 'каквото ти хареса - твое е'.. ще потърся съвет от нейни приятели, ще я опозная, ще разбер какво харесва. Ще купя най-скъпата материя, но ще и ушия рокличката сам. Ще намира в гардероба си чат пат нови неща, без дори да заподозре че са там. Ей така ще се пръкват чат-пат.
3. Ще я заведа ли в Париж? Ще я заведа, но няма да я питам къде и се ходи. Ще и направя изненада. Ще го поставя в кутия от подарък под елхата.. ще го разопакова, ще намери опаковка от парфюм. Ще кажеш - тъп и изтъркан подарък. Да, ама като го отвори да го пробва вътре ще намери една играчка ключодържател айфелова кула. Ще си каже миличката ми тя 'що за ебавка, кутия от парфюм, а вътре включодържател. И няма да загрее още. НО - вътре в айфеловата кула ще има някво нагънато до неузнаваемост малко листче с форма на боклук. Ще се направя на ударен, ще я питам - какв е това? ще го разгъне цялото намачкано и ще прочете, че това е самолетният ни билет...ще я целуна и ще я попитам 'искаш ли да прекараш една седмица с мен на едно прекрасно място'???
4. Няма да и плащам сметките. Ще се чуди ли дали ще има парички за ваучер? Не, защото ваучерът и никога няма да свърши, защото просто ще си го захранвам дистанционно с парички през моята сметка на оператора без тя да знае.
5. Майка и ще иде да си плаща тока на касата, но на касиерката ще излезе на монитора 'платено'. Майката ще си каже - я, грешка в системата, какво пък за добро е и ще си тръгне. Естествено няма да кажа и на двете. Защото не съм за 80-те лева, но по-важното, защото не искам да ми се чувства длъжна. НО АЗ се чувствам длъжен да помогна. Мойто мило няма и да разбере никога за това. Както и майка и няма да заподозре дори. Разбира се, че ще го направя. Това е най-малкото.
///////////////////////////////
ЕПИЛОГ:
аз съм същият човек. Но целите ми са променени. Връщам старото си, истинско аз. Да, външнос пак съм си онова гъзарче, общоприетото. Карам си джипа за 100 бона, правя си почивки на вилата до София, ходя си на баровските места. На пръв поглед ще ме заплюете и ще си кажете 'пълно тежкарче, нямам нужда от такива'... АМИ АКО МОМИЧЕТО, КОЕТО СЪМ НАМЕРИЛ СИ ТОЧНО ТИ?? Защо не ми дадеш шанс да те опозная? Да те спечеля? Защо съдиш за мен по това каква кола карам или в какви заведения си пия бирата?????
Мен ме плашат паралиите. Карат ме да се чувствам като стока. Искам някакъв въшкар, дет' вика една колежка - гола шпинга, като мен такъв. Средна хава, бе. И без т'ва не съм по най - ангажиращите ра'ути.
Хм, интересна тема. Много неща мога да изпиша по този въпрос. Както и да е, значи принципно мен не ме влече материалното състояние. Това не определя дали ще тръгна с него или ще го изоставя ако "не е достатъчно платежоспособен".
Например поне да може да си позволи да те изведе на заведение, да ти направи подарък (дори и малък, нещо от сърце и т.н.). Не мога да си представя да разчиташ и да очакваш гаджето ти да ти купува нон-стоп дрешки и т.н., да те води от лъскаво в по-лъскаво заведение...Просто аз няма да се чувствам комфортно. Но пък от друга страна да ми се прави на дзифтар, и да ми се стиска при всеки удобен за него случай... Говоря от личен опит, и това също е доста отблъскващо...
Това!
TheBobqk
04-14-2013, 07:20
То си зависи от човека. Пък и защо бъркате парите с любовта? Парите са важни и е вярно, че който каже, че парите не са важни е голям тъпак, но защо да намесваме и любовта в парите? Да, хубаво е приятелят ти да има пари, но не за да ти купува парцалки и да ти угажда на прищевките. Аз не обичам така, не искам да се чувствам зависима от някого. Да, подаръчетата и цветята от време на време са сладки, но никога не бих казала на приятеля си "Така и така, харесах си еди си какви дрешки, искам да ми ги купиш". И по заобиколен начин не бих го казала, глупаво ми се струва. И да, представи си, има хора, които наистина гледат характера на човек не за пред хората, а за себе си, защото искат еди си какъв човек до себе си.
Харесвам силни личности като характер и се старая да не допускам глупаци до себе си. Държа близките ми, най-вече приятелят ми, да има мозък в главата си и да може да го използва, не да ми мисли само за анаболи, дискотеки и цици. И не бих търпяла някой редовно да ми иска парички за това и онова, да ми пуши постоянно от цигарките. Както аз искам да съм независима, така и той трябва да е независим. За мен е нормално да се случи в момента да има нужда от някакви пари и да му дам, но не и това да се случва постоянно.
Не искам гъзарче, не искам да парадирам с парите, колата и като цяло притежанията на приятеля ми, искам да парадирам с държанието му, с мисленето му, със знанията му.
Мачок, много добри истории и въобще те бива в изказа. Бих ти предложила да напишеш книга.
TheBeliever
04-14-2013, 07:32
TheBeliever (http://www.teenproblem.net/forum/member.php/184755-TheBeliever) ако приемем за стандарт идеалната, всеобхватна, завладяваща, морална и 'правилна' любов
Е, аз това не го приемам за стандарт.
Защо е толкова трудно да се приеме, че някой не желае да бъде "обгрижван"? Егоистично било. Добре, нека.
Не, той не е "ДЛЪЖЕН" да се грижи за мен. Още по-малко - да живее, за да го прави.
Дали аз съм водещата във връзката? Вероятно, в някои аспекти. И какво? На него ако не му харесваше щеше да си е събрал багажа досега.
"всичко твое да е и негово", "всичко, за което той живее - ти" - много холивудско ми звучат тези неща. Пък уж Щрудела е безнадеждният романтик у форума.
П.П Не казвам, че моето отношение към нещата е правилно. Ама си е моето и си ми харесва.
anonymous708973
04-14-2013, 08:26
3. Ще я заведа ли в Париж? Ще я заведа, но няма да я питам къде и се ходи. Ще и направя изненада. Ще го поставя в кутия от подарък под елхата.. ще го разопакова, ще намери опаковка от парфюм. Ще кажеш - тъп и изтъркан подарък. Да, ама като го отвори да го пробва вътре ще намери една играчка ключодържател айфелова кула. Ще си каже миличката ми тя 'що за ебавка, кутия от парфюм, а вътре включодържател. И няма да загрее още. НО - вътре в айфеловата кула ще има някво нагънато до неузнаваемост малко листче с форма на боклук. Ще се направя на ударен, ще я питам - какв е това? ще го разгъне цялото намачкано и ще прочете, че това е самолетният ни билет...ще я целуна и ще я попитам 'искаш ли да прекараш една седмица с мен на едно прекрасно място'???
АМИ АКО МОМИЧЕТО, КОЕТО СЪМ НАМЕРИЛ СИ ТОЧНО ТИ?? Защо не ми дадеш шанс да те опозная? Да те спечеля? Защо съдиш за мен по това каква кола карам или в какви заведения си пия бирата?????
Мачок... баси милото, човек. Сериозно. Усмихнах се :)
Нямам никакво време в момента, но по-късно пак ще се разпиша :)
ShtrudeL
04-14-2013, 09:06
Мога много да напиша, ама няма, защото ще се разрева..
Аз ти казах каквото имаше ШЩ
фйклсхлиухнфжсвйклфхр <3
TheBeliever, не ти стоплих мисълта, но ако беше момче, не си представям как щях да съм щастлива с теб и с твоето мислене. Но друго ми е интересно.. Щом ТИ не желаеш да бъдеш толкова обгрижвана и не си падаш много по ласките, самата ти даваш ли това на половинката си? Изглеждаш ми студена и резервирана, а не си представям да съм с такъв човек.. (ако беше момче)
anonymous708973
04-14-2013, 09:44
Щрудиии, питай я на лично, не разводнявай хубавата темичка.
Violenza
04-14-2013, 09:55
Не съм чела предните мнения, но предполагам какви са.
Всяка жена иска до себе си мъж с пари и съответно би предпочела мъж с пари при сходен избор.
ЗА богатите чичковци!
ShtrudeL
04-14-2013, 09:59
Няма повече.. и без това няма смисъл..
А какво по темата..
т.1 е изгодна
т.2 ме отвращава/погнусява и обижда като представител на женския пол
т.3 е приказка, като не визирам нищо по самата тема за материалното
от там нататък не ми се пише тук..
ShtrudeL
04-14-2013, 10:01
Не съм чела предните мнения, но предполагам какви са.
Всяка жена иска до себе си мъж с пари и съответно би предпочела мъж с пари при сходен избор.
ЗА богатите чичковци!
Прочети на предната страница втория (или третия, нз) дълъг пост на machoka и ми кажи дали би се вписала в него и дали би се чувствала добре, моля те.
Violenza
04-14-2013, 10:09
Прочети на предната страница втория (или третия, нз) дълъг пост на machoka и ми кажи дали би се вписала в него и дали би се чувствала добре, моля те.
Нямам време да го чета цялото, ако се занимава на някого, да ми го синтезира с 2 приказки и ще кажа.
1. Няма да и дам банкова карта на разположение, да харчи готови пари. Напротив, ще и намеря работа, ще използвам връзките си - нека работи за 600лв да види как се изкарват пари с труд...
2. ...Ще намира в гардероба си чат пат нови неща, без дори да заподозре че са там. Ей така ще се пръкват чат-пат. (!?!?!??!)
3....Ще си каже миличката ми тя 'що за ебавка, кутия от парфюм, а вътре включодържател. И няма да загрее още. НО - вътре в айфеловата кула ще има някво нагънато до неузнаваемост малко листче с форма на боклук. Ще се направя на ударен, ще я питам - каквo е това?...
4. Няма да и плащам сметките. Ще се чуди ли дали ще има парички за ваучер? Не, защото ваучерът и никога няма да свърши, защото просто ще си го захранвам дистанционно с парички през моята сметка на оператора без тя да знае.
5. Майка и ще иде да си плаща тока на касата, но на касиерката ще излезе на монитора 'платено'. Майката ще си каже - я, грешка в системата, какво пък за добро е и ще си тръгне. Kакто и майка и няма да заподозре дори.
Мда, и тя и майка и няма да се досетят...Плс, щото сметките се плащат "самички магически".
Цялата история ми се струва леко казано "невероятна", "романтична" и леко преувеличена с тези джипове за по 100 бона, почивки от днес-за-утре и т.н ...Нищо не искам да кажа. Просто ми идва малко в повече. Всичко това е прекрасно, само че си е вече до човека. Никога не бих позволила това да се случи, от чиста и проста Гордост. По този начин показвам на себе си колко мнооого си зависима от човека до теб. Чак и работа да ми намира с връзки и т.н. Благодря, имам си :) Не се правя, предпочитам аз и Той да сме от една черга, както някой беше споделил по-горе, да се трудим заедно, да споделяме да делим, да спестим за почивки и коли, да се трудим и т.н.
TrueStory
04-14-2013, 10:38
ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ почваш да се оглеждаш за нова ЛЮБОВ, за нов трепет, за ново сърцебиене. Вече не мислиш, как да вкараш някоя в леглото, защото това си го превъзмогнал. Чакай чакай чкайа, мисля че срещнах Момичето. Момичето, което ще ми даде всичко онова, от което исинското ми Аз има нужда, а не купонджийското такова. Не разкрепостеното такова. Отварям старият сандък, вадя китарата, ще и напиша песен знам вече акордите - ЗАЩО? Защото Я СРЕЩНАХ, най-накрая - любовта. Минаха 2-3-5 може би години на онзи живот от предния пост - онзи, през който ми минаха студентските години, годините на разхайтеност. и най-накрая се ВЛЮБИХ истински. Вече съм на 26, може би Това ще е ТЯ. Дойде ми текст, който да и посветя, ще ударя 2 акорда. Започвам да си мисля наистина как да я спечеля.. дали мога, страх ме е - че може да ме отреже, а не искам. Защото аз съм добър човек, и мисля че съм истински и лудо влюбен. Не искам секс от нея, защо? Защото по принцип каквото започне със секс, то си завършва само със секса. Внимателен съм, чудя се как да подходя.. ох, как подходих навремето с първата си любов, вече не помня от толкова алкохол и секс. искам да направя нещо специално за нея, но как, като не я познавам още много добре, от какво се интересува, какво за Бога да направя, че да се преборя за това момиче. Ох, мразя да съм толкова объркан, никога не съм се чувствал така. Страх ме е, може би тя познава миналото ми, може би защото са ни запознали общи приятели или нещо от сорта. Тя ме мисли за плейбой, за несериозен, за повърхностен. Ох, защо не я срещнах по-рано...объркан съм. Какво да направя, за да не ме припознае в досегашното ми "Аз". Какво да направя, за да знае, че тя е НАИСТИНА по-различна, че намеренията ми към нея са сериозни. Че не искам просто да я изчукам. Че това вече не е най-важното за мен.
Всичко това звучи меко казано просто прекрасно и идеално. Кое момиче не иска да бъде обичано по този начин. Нещата, които би направил за нея също звучат като извадени от приказка безспорно. Ама да бъдем честни....на колко от нас се е случвало такова нещо....аз нито познавам толкова отдаден мъж, нито познавам мъж с такива възможности, нито съм чувала за някоя девойка дето е уцелила тая "6ца от Тото-то". Не знам сигурно има някъде такива хора, но аз гледам по-реално на нещата. Нека има възможности човекът до мен, нека ме обгрижва и да го прави по ненатрапчив и мил начин, нека ме кара да се чувствам специална, доколкото може...това само може да ме направи щастлива.
FuCKkK13
04-14-2013, 11:09
machoka - е ти на тия години с какви представи искаш да съм бе човек ? едва ли на тия години си избирам гаджето с мислене '' какъв ще ми е живота с него'' ... като стана на 20 и кусур и почна да мисля за тия неща може и да ти отговоря по обстойно
TrueStory
04-14-2013, 11:18
Така значи, кефи те като показва ОТНОШЕНИЕ към теб... така де, и аз това казвам. Отношение, обаче я си представи, че отношението му се изразява в 5звездни хотели, в готини ботуши на ток, които те е страх да попиташ колко струват, в романтична ваканция на вечно слънчево място.. не е ли по-добре? Не би ли се стремяла към такова гадже? Не да се стремиш, но не те ли кефи идеята повече?
А и да допълня ...е неее бе извинявай ще му се разсърдя ако поиска да ме заведе на романтична ваканция :D Не съм материалистка, ама не съм и глупава все пак :)
machoka - е ти на тия години с какви представи искаш да съм бе човек ? едва ли на тия години си избирам гаджето с мислене '' какъв ще ми е живота с него'' ... като стана на 20 и кусур и почна да мисля за тия неща може и да ти отговоря по обстойно
Да бееее, то и аз на 17 си въобразявах, че "на 20 и кусур" ще ми дойде акъла, ама... не.
Темата за парите опира и до възприятието за връзка. Аз не търся в потенциалния си партньор няк'ва облегалка (май културното за т'ва е опора???). Искам човек, който да ми дава всякакъв вид свобода и в замяна предлагам същото. Научена съм от малка, че с всичко трябва да се оправям сама. Не желая да ми плащат сметките, да ми купуват парфюми и парцали, нито каквото и да е. Ако имам финансови затруднения - имам от кой да взема пари назаем и няма да е мъж, бил той потенциален, настоящ или минал. Даже вчера си говорих с приятел, че имам проблеми с колата и той ми предложи да отида в сервиза, в който работи един от пишман ебачите ми, та евентуално да станело по - бързо, по - качествено или по - евтино. Но знаейки, че т'ва е равно да искам услуга - няма, та ако ще да се наложи да ходя в друго населено място за въпросното нещо. На света няма нещо по - яко от усещането за независимост и ми е мега странно, че когато няма как да сте напълно независими в някои аспекти, нарочно някои хора търсят как да си наложат въжето и в малкото, в които могат.
Едит: 'Ма с'а да не ми ревнете, че то, видите ли, ако съм обвързана със сродната ми душа, еди-какво-си-там. Сродни души... валяло според случая. Хората се събират и разделят. За мен е въпрос на достойнство да не позволявам дори да съществува хипотетична възможност след време някой да се обърне след мен и да каже "'ма видите ли, тя тая само се чуди какво да измъкне от мен".
На света съществуват прекалено много начини за да бъда зарадвана, но в по - голямата си част те изискват мисъл, а не пари. Изключително много харесвам личните подаръци, който само аз и въпросния си ги разбираме. Почти винаги правя такива подаръци, така си надписвам и картичките към тях. Никой от тях не ми е струвал повече от 15лв.
ShtrudeL
04-14-2013, 12:02
Даже вчера си говорих с приятел, че имам проблеми с колата и той ми предложи да отида в сервиза, в който работи един от пишман ебачите ми
голяма си шматка 8-)
Я си кажете сега, ама честно - позволявам си да си направите тайни профили, какво мислите за материалното благосъстояние на момчетата до себе си или тия, на които се точите..
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало, с ква кола спира и слизате пред дискотеката, охраната пази ли ви мястото точно отпред, купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче, иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки?
Кефят ме гъзарите, но винаги си имам пари в мен.Като иска да ме черпи или да ми купи нещо нямам против,негово си желание.
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало, с ква кола спира и слизате пред дискотеката, охраната пази ли ви мястото точно отпред, купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче, иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета. Не си избирам гаджетата по колите... това не ме вълнува, каквато може да си позволи-такава. Ако се опитва да парадира с парите на мама и тати... няма да ме кефи.
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен' - Да- силен като физика, силен и като характер. Това е много важно. Обичам да усещам как ме притиска, когато ме гушне, да ме вдигне, да ме занесе до леглото. Характерът- дам, трябва да е решителен като човек, да е с мнение, да има самочувствие, да не се дава лесно пред трудностите, да се бори...
кефят ли ви гъзарите / дупетата НЕ
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля Не е идеята до това какви пари изкарва (ако работи), а дали има желание да работи и да се развива. Ако е студент, не работи и тн... ясно е, че няма да е най-благосъстоятелния човек на земята, но парите не са определящи, дали ще тръгна с него или не. Но ако не учи (или учи задочно, завършил е и тн.) и не иска да работи ... това е основателна причина да не искам да съм с него. Предишният ми приятел беше такъв.. учеше задочно, уж не можеше да си намери работа и в един момент... се оказа, че май не иска да си намери... е такива "мъже"... не понасям.
определещо / водещо ли е във връзката ви Не
искате ли да ви купува дрешки и играчки Не. Обичам да ми се подаряват подаръци с идея. Ако е видял едно цвете и му е харесало, купил го е и ми го подари без повод, за мен е много по-ценно от това да ме заведе в мола и да ми купи каквото си харесам.
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички Не харесвам думата парадирам... вижда ми се с прекалено отрицателно значение, следователно не, не парадирам "какъв як пич съм забила", по-скоро съм горда от това какъв мъж имам до себе си, но подробности за него знаят само близките ми хора.
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот. Ако човек има финансовата възможност да излиза често по нощни заведения е супер, но мен не ме кефят всички от тия "лачени" заведения, защото много ми простеят. Идва ми прекалено гледките по чалготеките, примерно. Иначе, дам, обичам да излизам вечер.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки? Не, една от причините да скъсам бившия ми беше, че е и мързелив и не искаше да работи.. по цял ден беше свободен и не правеше нищо, това ме дразнеше.
Amore-Mio*
04-14-2013, 15:55
Да не би ще обичам парите, ще споделям миговете с парите, ще съм щастлива с парите?
Да, съгласна съм, че до определена степен парите са нужни, но не са много важни. Когато я има любовта, аз лично пречки не виждам. Още повече, че аз също мога да си позволя нещата, които искам, така че нямам нужда от някой, който постоянно да ми купува разни работи и така нататък. Да се чувствам, все едно съм някаква беднячка, която сама не би могла да си купи нещо.
Violenza
04-14-2013, 16:37
Сега го прочетох.
Горе, в поста ми, говорех за "мъже" (а последният ред беше ясно, че е ирония, предполагам), а в описаната ситуация, по мое виждане, не намирам такъв. Мисля, че е ясен отговорът ми.
не съм чела другите мнения, твърде са дълги 8-)
какво мислите за материалното благосъстояние на момчетата до себе си или тия, на които се точите..
искам да кажа, че за мен наистина това не е от значение
аджеба, има ли значение баткото с ква кола ви взима от даскало, с ква кола спира и слизате пред дискотеката
втф не разбира се, знам че ще прозвучи може би надменно, не знам как да го кажа по-дискретно
возила съм се винаги в по-скъпи коли, не мисля обаче, че това има изобщо някакво значение
просто така ми се е налагало
но не бих отказала да се повозя и в каквато и да е кола, кви са тия глезени истории ;д
охраната пази ли ви мястото точно отпред
това за мен е адски тъп въпрос..бът ок, не, не ни е пазила място
купува ли ви дрешки или е по-скоро сиромашко момче
защо да ми купува дрешки? не е ли унизително, а и гаджето ми не ми е гадже, за да ми купува дрехи..
иска ви заем да си купи бира, пуши от ваще цигари и ви баламосва, че новото му якенце не е от Mania-та за 4,85лв, щото пишело версаче на етикета
и?
ако говорим за материално силен, не
какво ще рече гъзари? глупаво е да наричаш някого гъзар примерно щото има пари
жегнах се щото мен лично са ме наричали така, да,
искам да избягам от тази рамка, в която ме слагат, само защото примерно се движа с еди кой си или наще са еди какви си
не отричам има си и простаци де, ох отплеснах се
не
не
ноуп, омг толкова тъп ?-с
хах, никога не съм парадирала със това, отвратително
не
и какви са сиромашките изцепки?
не съм имала гадже, което да е с лошо материално състояние, но това не би ме накарало да не му дам шанс
-Точно в момента даже приятелят ми няма кола, а и дори да имаше не е важно с какво ме води и прибира, а че изобщо си прави труда да дойде да ме види. Не ходим по дискотеки, нямаме и желание. Прочетох на едно място, че някаква искала от нейния да и взима дрехи непрекъснато.. По-скоро като излезем и наблюдава по какво се заглеждам, взема ми го по-късно и ми го подарява като има повод, което е по-приемливо, отколкото да влезем някъде и да ми каже "Избери си нещо, АЗ плащам". Грозно е. Другата крайност също е гадна, не мога да приема мъж да зависи от приятелката си, да и иска пари за боклуци и да я лъже за такива глупости.
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен' - силен психически - да; физически - относително - не харесвам нацепени батки, нито пък някви разплути
кефят ли ви гъзарите / дупетата - мамините синчета, които парадират с парите си (които дори не са техни) - определено не
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля - когато някой почне да ме сваля не ми се изпраща смс със сумата от сметката му > не;
определещо / водещо ли е във връзката ви - за момента - не чак толкова; когато тръгна да създавам семейство - да, би било доста важно
искате ли да ви купува дрешки и играчки - не го изисквам, дори предпочитам да ми взема нещо от което имам нужда, да се е сетил за мен, да му е направило впечатление като съм го казала; дрехи и играчки всеки може да ми купи и без да вложи нужното в тях
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички - не, защото се зараждат доста злобни коментари и интриги по твой адрес; преди време майка ми ме посъветва да не споделям щастието си пред чужди хора, права е била жената
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот - като ми кажат "хайлайф" в главата ми изниква снобарско парти с 20 годишни моделки със скъпи бижута и бутикови рокли, хванали под ръка някой 40 годишен бизнесмен, коктейчета/гала вечери > нещо, което е далеч от дискотеки със запазено сепаре (so hardcore) > смятам, че този начин на живот е присъщ на "големите"
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки? - не толкова заради сиромашните му изцепки, по-скоро липсата му на самочувствие, каквато и да е инициатива за нещо.. разходки, разходки, ама до едно време - после омръзва
.
Парите дават власт, властта се харесва на жените ;)
Парите дават власт, властта се харесва на жените ;)
ноуп, не е така
ноуп, не е така
Няма защо да ме убеждаваш в неща които са кодирани в днк-то ви. Тук не говорим за някакъв мазен тип с пари които не знае как да се държи, говорим за властен човек с голямо влияние в известни среди, обличащ се стилно и със статут в обществото. Вие като ви се каже богат и си представяте някакъв хлапак с парите на тати дето мята стотачки по танцьорките в дискотеката.
anonymous708973
04-14-2013, 19:12
ноуп, не е така
Айде бе. :wink:
ShtrudeL
04-14-2013, 19:20
ноуп, не е така
Всъщност е така, НО много зависи как ще използваш тази власт. Защото ако парадираш с това, че имаш пари и можеш да си позволиш какво ли не, ще се харесаш единствено на натоканите кифленца, дето ти гледат в джоба.
Освен това.. парите могат да дадат власт и на жените, не само на мъжете. И не приемай 'властта' като нещо лошо. Ти няма ли да се чувстваш добре и със самочувствие, ако си успяла в работата си, ако си изкарваш сама достатъчно пари и т.н.?..
Преди време си говорех с един приятел (който ми е като братче) точно на тази тема.. (поствала съм разказите му тук..)
За съжаление не мога да открия хронологията ни (беше много умна :д и си я бях копирала в текстов документ :д) но общо взето проведохме следният разговор:
Глупавото ми тогавашно аз: Ако можех да създам света, нямаше да има пари! Всичко щеше да е безплатно и хората щяха да си помагат, да се трудят и да си произвеждат неща според това кой какво може и съответно щеше да има някакви много справедливи бартери и т.н. и т.н. шитни..
Той: Много си глупава мила дружке.
Аз: Е какво, не е ли по-добре? Парите само развалят нещата.
Той: Напротив. Ако бях милиардер, щях да съм много щастлив и обичан и щях да правя секс с различна всяка вечер. ^^
Аз: Ама това не е щастие! Никоя няма да те обича заради това, което си, а заради това, че имаш пари! С пари не можеш да си купиш щастие!
Той: Разбира се, че мога. Аз няма да си купувам момичета. Аз ще си купя апартамент с огромна тераса, на която ще си пия уискито. Ще правя романтични вечери и т.н. и т.н. негови си неща.. Парите ми ще са средство, а аз съм достатъчно готин и гениален, за да знам как да ги използвам. ^^
Аз:...............(осъзнала, че най-вероятно е прав в неговия случай)
Просто повечето правят грешката да им изниква образ на някакъв келеш в дискотеката който парадира с парите на баща си, а на правилния профил на богат мъж ;)
Просто повечето правят грешката да им изниква образ на някакъв келеш в дискотеката който парадира с парите на баща си, а на правилния профил на богат мъж ;)
Обикновено красивите, богати, интелигентни, възпитани, независими, "перфектни" мъже не се задоволяват само с една. Не познавам себеуважаваща се жена, която обича да дели.
^^ Последните 2 поста мнол ме кефят!
anonymous708973
04-14-2013, 20:14
Да.
Мачок, очаквам коментара ти към моя коментар!
Ще има, очаквай включване, че нещо се надрусах с бири, енергийни напитки и цигари .. едновременно, и не знам къде се намирам. Някой ако иска да експериментира - да пробва тая вълшебна комбинация. По някое време ще се включа де. Радвам се, че те кефят разказите ми. Някой път на по кафе с мъжа ти ще те открехна от коя бибилоетка да си ги вземеш и ти да ги прочетеш ;) А вие ще ме светнете кои са ви готините клубове, че следващите месеци ще ви гостувам на града служебно доста често. Ако нямаш нищо против, разбира се.
anonymous708973
04-14-2013, 20:24
Изключително ще се радвам :)
Не загрях частта с библиотеката, но... да кажем, че си прав :д
NomNomNom
04-15-2013, 05:43
По тази тема мога да споделя за един мой приятел, с когото нямаме нищо повече от приятелски взаимоотношения, въпреки, че има количество хора, които мислят обратното. ( Защото той ме е взимал много пъти за обяд, фирмени партита, с негови приятели, етц. )
Той е на 34, изглежда даже още по-възрастен. Врял и кипял в моята среда, с високи позиции. Има сериозна връзка с жена, която не живее с него, поради разни обстоятелства.
Не знам дали ако нямаше пари, щеше да се държи толкова уверено, бащински, загрижено.
Винаги ме изпраща, и ме проверява дали съм се прибрала.
Ей така, ако ще да съм на майната си, хващаме такси, прибира ме, и се прибира чак тогава и той.
Веднъж ми беше звънял да видим, но му казах, че съм изморена, и точно след час отидох в столично заведение на центъра, където се направих на мотика.
Сутринта ме събуди, да ми каже, че 3-4 негови дружки са ме видели там. И само ми се смя, обясняваше ми колко съм млада и естествена, и че е нормално да правя такива неща, и следващия път да му звънна, за да ме прибере, а не да спя по тротоари :D
Позволява ми да се редуваме да плащаме сметки, кино, защото знае, че мога, пък на мен ми е неловко всеки път той.
Всъщност, преди ми е било неловко, като съм работела за заплата, с повече от 1к по-ниска. Вече не ми е неловко, защото и аз да плащах сметката вски път, нямаше да го усетя като разход, та положението е - който свари, както дойде.
Не ме е уреждал на работа, въпреки, че може -- но не го прави, защото , цитирам - " знам, че и ти си като мен " , --
но пък ми е давал доста идеи как да се обучавам и как да задобрея в работата и уменията ми.
Често говорим за пари, или по-скоро той обяснява, че за него това е просто средство да живее, не цел, и че няма скруполи по отношенчие на финансите.
Та, не знам дали ако нямаше пари и положение щеше да се държи така, но според мен тези качества само са засилени след подхранването му на чувството за власт и влияние.
Като заключение ще напиша, че просто има хора, на които парите им отиват.
После ще разкажа и за приятеля на майка ми ( като си направя новата татуировка и приключа работа).
anonymous708973
04-15-2013, 07:06
Врял и кипял в моята среда, с високи позиции.
държи толкова уверено, бащински, загрижено.
чувството за власт и влияние.
Като заключение ще напиша, че просто има хора, на които парите им отиват.
Хм :) Интересно как не сте се оправили още :)
И парите нямат толкова голямо значение. Всичко опира до тва в кви филми се е вкарала мацката.
IseeDEADbodies
04-15-2013, 07:56
Аре пък да не нямат. В тоя материален свят в който живеем, и не говоря само за България (щото в днешно време по парите посрещат, и по парите изпращат), просто няма човек на тоя свят който не иска да има "малко по-големи финансови възможности". Всеки който твърди обратното, или е много заблуден, или сам не си вярва к'во приказва.
west.side9251
04-15-2013, 10:49
Доста се дразня от напоследъчната мода при жените и мъжете.
Жената е някаква полу-гола (90% гола) к***а, предимно тъпа, с 1000 снимки във facebook с duck face изражение. Пада си само по долу-изброениеят мъжки екземпляр.
Мъжа-мускулест,предимно тъп,задължително с Mercedes или BMW. В повечето случаи без книжка. Пълен с "кинти", които му дават родителите. Слуша черно, носи една камара ланци и се прави на пич.
ShtrudeL
04-15-2013, 11:33
въх!
Що само аз не ги забелязвам тез работи бе!? Кажете ми къде толко' ходите, че ги намирате тея 'жени - курви-материалистки' и 'мъже-паралии', че да си правите такива глобални изводи
?!
Бях писала и нещо, относно онова, което беше написал мачока..
Героят му е ходил по известни столични заведения и 'се е убедил в какъв свят живеем', след като мацките му заглеждали джипа, а охраната му 'постеляла червен килим' образно казано..
Е пък душаааа, много ясно, че каквото търсиш - намираш. Там си търсил - там си намерил. Много ясно, че като се появиш с джип за 2057345634 лева и всички ще си чупят вратовете като им спреш пред гъзарското и скапано заведение.
А замислялили сте се, че има още една страна на монетата? Защото аз ако видя мега скъпа кола и мога (не казвам, че го правя, а че е възможно) да си помисля 'омг, тоя за какъв се мисли, бе?! Като има *въпросната кола* да не е бог?!' и това ще си го помисля съвсем искрено, без никаква завист, или каквото и да е такова чувство. Днес например едно лъскаво бмв беше спряло на паркинга пред болницата, където ми е практиката, ама така беше спряло - като за три коли. И какво като е бмв бе?! Да не е нещо по-специално?
Но да оставим това наистина..
Ще се радвам да ми кажете къде толко' ги забелязвате тея неща 'в днешно време', та да говорите като пенсионери и да си правите вятър на устите. Аз не ходя по заведения, а ако ходех, със сигурност нямаше да предпочитам 'лачените' и т.н описани по-горе, които са като касички за мутреси, кифли, надяващи се на някой лев и въпросните непокварени богати и успели момченца, жертви на всичко това.
Хваща ме яд, защото като почнете с това 'в днешно време се наблюдава следната тенденция..' и започвате да я описвате и украсявате до безкрайност точно като бабички седнали да обсъждат турски сериал! Ми като те дразни кифлата, не я яж бе! Като те е страх от мечки, не ходи в гората! Като не си това, от което се възмущаваш, бъди сред хора, с които ти е кеф! Или се опитай да промениш това, което не харесваш.
Все едно аз се откажа от любовта, само защото съм имала 3258345 разочарования и да почна да говоря срещу нея.
Защо сте като стадо овце майка му стара?!
Едит: Понеже се сетих за една случка.
Ходих веднъж да правя снимки на един футболен мач. От време на време разни хора ме викаха да ги снимам и аз ест го правех. Имаше едно момче, което се пробва да ме заговори, поговорихме си някакви общи работи, защо съм тук, какво правя, а-у.. СЛЕД което.. прибирам се аз, качвам снимките във фб, тагват се някакви хора и това същото момче, което ме беше заговорило, тръгна да ми чете конско и ето какъв беше разговора ни:
Т.е. за да ви въведа в случващото се, ще кажа, че ме врънкаше да излизаме 'да ме опознаел', а аз му казах, че нямам желание. Та ето какво последва:
Той: Ама така ли? Значи оня (да го наречем 'Гошо') го снимаше, а?! Ма то щото има кинти и еди какви си кола! Такива сте си вие!
Аз (стъписана): Моля? Нито знам каква кола кара, нито знам какво му е финансовото положение. Просто го снимах с групичката му, защото това ми беше работата. И ти да беше ме викнал, щях да направя същото.
ТОй: Нее, не, всички пари искате!
и те така..
та какво да кажа.. някоИ момченца пък са толко' комплексирани, че единствената мисъл в главата им е 'жените са курви и материалистки'.
Jus7Smil3Back
04-15-2013, 11:41
много дълги глупости
Намери си хоби
girlwithblueeyes
04-15-2013, 11:43
Много са ви объркани на всичките представите за богат мъж . Аз под богат мъж разбирам мъж със стабилна финансова професия като адвокат да речем . Момченцата с ланци на вратовете и пръскащи паричките на тати и мама не ми се връзват в графата богати мъже а мимини синчета .
Израснала съм с майка материалистка и 2 ри баща който се вписва идеално в стериотипа богат мъж . Нищо не ми липсваше ама нищо от кукли до парички за дрешки и ексурзии . Бях убедена , че като като порасна искам такъв мъж до себе си . Влиятелен с пари и да ме глези и обгрижва . С времето тази позиция на глезлата взе да ми тежи и се осъзнах . Признавам си , че обожвам да ме глезят и да ми подаряват подаръци няма да си кривя душата ,и да казвам , че бих нЕ набила гаджето си ако ми падари пръстен или ме заведе на вечеря . Но всяко нещо си има граници, и не всичко се свежда само до парите . Може би до известна степен съм материалистка и се заглеждам по скъпото и лъскавато , но от както започнах да работя мисленето ми придоби малко по различна основа .
Парите са важни, и аз поне си признавам, че ги обичам . Но не са най-важното и не гледам само тях
Сегашната ми връзка е с момче което също може да си позволи много неща по простата причина , че и двамата му родители са в правната система но той от дете работи и не при мама и тати а най-обикновенни неща типични за един тинейджър неща . Абселютно никога не ми е парадирал с парите на родителите си или ме карал да се чувствам като стока . Научен е , че парите се вадят с пот на челото няма значение дали баща ти и майка ти са съдии или продавачи . Не е като другите такива деца да се вълнува само от купони и тузараски места а напротив в момента е на военна мисия а повечето такива децица ги е страх и от сянката им . Не твърдя , че родителите му не дават пари напротив , но той се научил да работи от сутрин до вечер и знае как се изкарават пари .
Почти 3 години сме заедно и досега нито един път не ме е накарал да се чувствам като стока или нещо подобно . Прави ми подаръци но и аз на него . За заведия и други подобни той не е българин и българският хайлайф въобще не го късае даже и попринцип тези неща са му далечни . Много го обичам защото е силен не само физически а защото т е умен и отговорен и може да си направи сметката за всичко . Колата си я е купил с една част от негови пари а другата от родителите му . Освен това винаги ме е имал за равна и с равни на неговите права . Кара ме да се чувствам желана и специална, но и аз правя същото за него ,и нито един път не се е възползвал от това , което има за да ме впечатли .
Напротив дори ми се е случвало когато сме заедно и се загледам по нещо скъпо или се направя на глезла той бързо да ми стопи мераците и да ме върне в правият път .
Мнго съм щастлива с него защото именон той ми показа едан друга странан на света и макар и още да има от старото ми АЗ в мене се надявам то постепенно да си отиде .
NomNomNom
04-15-2013, 11:51
Хм :) Интересно как не сте се оправили още :)
Не ме привлича сексуално, хаха
ShtrudeL
04-15-2013, 12:02
Намери си хоби
Имам си.
minchorna
04-15-2013, 12:07
бля бля бля
Интересно ми е какво си редактирала ?
IseeDEADbodies
04-15-2013, 12:07
Че писането у форум, пак си е вид хоби :lol:, аре молим !
girlwithblueeyes
04-15-2013, 12:17
Интересно ми е какво си редактирала ?
Думи , които съм объркала . Пунктоация и т.н няма да се занимавам да редактирам !
ShtrudeL
04-15-2013, 12:21
В допълнение към дългия ми пост ще кажа, че това, че някой ви заглежда джиповете/дрехите/ланците, не означава, че ги иска, а че именно ВИЕ сте с нагласата, че някой ви обръща внимание заради това. Т.е. какво говори това? Мислите си 'Аз имам пари, коли и ланци. Много ясно, че ме гледат заради това.'
Те хората и по Лейди Гага се заглеждат, която да кажем, че в случая ще сравним с джип-някой-си-последен-модел..
Какво искам да кажа? Че Лейди Гага е екстравагантна, фрапираща и естЕ че ще прави впечатление! Всеки кич прави впечатление! Въпроса е какво. И отговора е там, че имате само една гледна точка.
girlwithblueeyes
04-15-2013, 12:27
Общо взето съм съгласна със Щруди момчетата слагат етикети на момичета , че са курви и материалистки , но и момчетата парадират с това . Така като момичета сме материалитски така и момчета се гъзарят с парите , които в повечето случай не са техни . Възникват разни класификаци тази била такава или онзи бил такъв . Има много богати деца , които могат да работят и много средностатически деца , които се правят на кой съм аз пред приятелите си .
minchorna
04-15-2013, 12:28
Думи , които съм объркала . Пунктоация и т.н няма да се занимавам да редактирам !
Имаш още бая да редактираш.
ShtrudeL
04-15-2013, 12:43
Имаш още бая да редактираш.
мислиМ, че тая тема на няколко пъти се отклонявахме от нея, 'ма ти биеш всички ни
west.side9251
04-15-2013, 12:50
ShtrudeL,
наистина доста глупости изписа. Половината ми живот е минал по дискотеки и кафета, ходил съм из доста градове и села и съм доста социален, та ти казвам наблюденията си. Просто BMW-то някак привлича женските, не мога да си го обясня, сякаш те колата му ще целуват. Дразнещо е. Виждам приятелите си как се правят на мъже-сто кила ланци по тях си,черна музика (с английски текст,който не разбират,и хал хабер си нямат какво се пее,ама да са пичове уж) и се правят на паралии...с 2-та лева на мама и тате. Що за глупост?
Или ония кифли? Ми аз предпочитам приятелката ми да не е първа красота, да не се мъчи на токчета,с големина колкото ръцете ми и да ходи като кон с тия токчета защото не била свикнала и да не се кипри по 2 часа пред огледалото. Предпочитам си я естествено красива, да не е надута и да не се прави на интересна, сякаш е гордост,че през (с извинение) половия и орган движението е по-натоварено от АМ Тракия.
Такива са си, наистина.
Аз пък не се правя на някой, за да се правя. Имам си изправена през средата коса с една камара изрусени кичури (снимката е леко стара,с черна коса), ходя си с тънки и тениска, и също полагам елемнтарни усилия да приличам на човек, но да сложа една камара фалшиви ланци по мене, да се кача да на тузарско возило и да слушам песни, които не са ми на душата (чалгата ми е на сърце,признавам,и кво?!)..абсурд! От тая мода на тузари и леки момичета хората станаха много фалшиви. Това ме дразни адкси много.
ShtrudeL
04-15-2013, 12:59
Ама чакай, ти какво искаш точно да ми оспориш, че не те разбрах..
Момичетата, които познаваш само от дискотеки и кафета ли ги познаваш? Или от приятелките им, които ходят по дискотеки и кафета? ( -.- В ходенето по дискотеки и кафета няма нищо лошо, само да уточня за протокола)
Аз ако ходя на йога, актьорско майсторство, рисуване и т.н. артЪ шитни (които пак за протокола не са просто артЪ шитни, просто съпоставям дискотеките и кафетата с тях).. та аз ако ходя по такива места, дали пък ще срещам кифлите и гъзарите?
Преди да се оплаквате, че жените искат пари и власт, първо поне си наумете защо е лошо.
minchorna
04-15-2013, 13:04
мислиМ, че тая тема на няколко пъти се отклонявахме от нея, 'ма ти биеш всички ни
Не съм докоснал никой с пръст.Просто сте ми интересни до какви изводи стигате и какви доводи използвате.Еми да,има момчета фукльовци,има и скромни.Да,има момичета курви,има и свестни.Омръзна ми във всички теми да слагате всички под един и същ знаменател и едната кранта да се опитва да ме убеди,че всички са курви,а другата овца да ми казва,че всички са свестни.
ShtrudeL
04-15-2013, 13:12
Не съм докоснал никой с пръст.Просто сте ми интересни до какви изводи стигате и какви доводи използвате.Еми да,има момчета фукльовци,има и скромни.Да,има момичета курви,има и свестни.Омръзна ми във всички теми да слагате всички под един и същ знаменател и едната кранта да се опитва да ме убеди,че всички са курви,а другата овца да ми казва,че всички са свестни.
ок.. и аз това се опитах да обясня..
ShtrudeL
04-15-2013, 13:12
И искам да покажа нещо, което си намерих случайно, но което смятам, че има връзка с темата (малко или много):
Изкривени
(…) Еди-кой-си се огледа напрегнато. Не предполагаше, че може да го връхлети точно сега тъпата паническа атака. К’во става, хамстер? (аналогията идва от там, че като стиснеш хамстера малко по-силно, той се изцъкля почти противоестествено). Това долетя от някъде до дясното му ухо и той се обърна, да види кой се опитва да му говори. Приятелката му! Точно така, точно така – те са в киното! Някакъв филм гледат! Дееба проклетата трева, мисли си Еди-кой-си и се оптива да успокои дишането си. Той още не знае, че „проклетата трева“ няма нищо общо. Или ако има, то е косвено и не чак толкова важно. Или пък и да е важно, той няма какво да направи – така или иначе ще продължи да си я пуши.
Еди-кой-си и женската му компания правят опити да намекнат един на друг, че много им се иска да се изконсумират, но някак си все не успяват да предадат или разчетат тези импулси. Тя е самотна, въпреки че не може да диша в тълпата от познати около себе си. На него пък, не че толкова много му се чука, ама му се иска да си намери жена, на която да мрънка и която да изглежда добре за пред приятелите му. Нали отдавна вече се е вкискнал и сам не може да се оправи, мисли си, че ако се залепи за нещо лъчезарно и с големи гърди, всичко ще си дойде по местата. До такива изводи стигат хората, когато започнат да мислят глупаво.
Двамата еди-кои-си не знаят какво им липсва. Предолагат, че е свързано с ловуването на сърца и емоции, но понеже това вече не се практикува, те са забравили за него. Отгоре на всичко се познават от 4 (четири) години, от толкова и работят заедно и понеже вече са изписали и най-интимните подробности от биографиите си я в Туитър, я в Скайп, сега като че ли няма каква да си кажат. А не смеят и да си признаят, че току що излезли за първи път заедно, вече се отегчават един от друг.
Еди- кой-си и паническото му разстройство вече толкова са се сближили, че той не може да си представи да обръща внимние на някого повече, от колкото на сърцебиенето и изтръпналите си ръце. Когато му се наложи, той избира да се спаси от несъществуващия си инфаркт и да заебе тазвечершната дамата на сърцето му. За това отдавна и не опитва нови неща. Зарязал е дори старите и дори не кара семейния Пасат вече – от шубе, че ще вземе да му стане нещо. Това, което го прави още по-тъжен е, че той всъщност е умен, пък отгоре на това и романтичен. Скапаняк, мисли сам той за себе си. Цялото му усещане за мъжественост е отишло по дяволите. Той много добре знае, че мускули и голяма кола няма, няма и да има. Много добре знае и как да се сдобие с тях, но не иска, а и не умее онези поведения, които ще му донесат тези облаги. Пуши си тревата, надява се да не го обземе паниката на някое неподходящо място и за да покаже все пак характер, е обявил пред света, че нищо не го интересува и е непукист. За нихилизма си пък обвинява както държавата, така и родителите си, които нямаха възможност да го изпратят да учи в Германия.
Сега и тази девойчица до него. За чии изобщо се занимава с нея, като и тя е като всички останали – ще го сдъвче и после ще го изплюе, за да напълни устата си със спермата на някой дебеловрат 50-годишен скапаняк.
След всичката пот, която изкара тялото му в опити, да не се побърка от страх в киното и последвалите разсъждения на тема, колко непрокопсан и обречен е, Еди-кой-си се сдуха и изгуби желание да си говори с девойчето до него. Нали все пак знаеше вече как ще протече връзката, раздялата и преодоляването на щетите около катастрофиралото си сърце. Беше я намразил вече, за това, което щеше да му причини и реши, че е по-добре просто да я зареже и да отиде да се напуши.
- Заеби, не ми се занимава със селски пръчки, братле.
Това ще каже малко по-късно на същия такъв като него, след като той пък го попита как е минало. Ще си мисли, че звучи много, ама много як и непоклатим. После ще се хили като идиот пред компютъния монитор с поердната нашумяла игра и ще се прибере да спи. Сам. Приспал усещанията си с трева/бира/бири и виртуална иреалност.
Еди-коя-си придърпа дънките си нагоре, за да захлупи с тях нагънатия си корем и сбърчи вежди пред лицето на Еди-кой си. К’во ме зяпаш?! След зимния период човек още не е влязъл в най-добрата си форма. Пффф… Колко унизително!, мисли си момичето и казва решително:
- К’во става, хамстер?
А монологът в главата й продължава да тече – Ето го поредния малоумник. Сега се чуди защо изобщо е излязъл с мен, при положение, че неговите мега-скини-мини-тайни*-майни приятелки-друсалки можеха да му предложат супер фън изживяване, вкючващо свирка и екстази.
Еди-коя-си има същия проблем като мъжката си компания в киното – много акъл, малко самочувстие и (това вече не важи за него) големи цици (големите цици са преимущество само при наличието на много самочувствие и отсъствието на всякаква мисъл). Тя също непоклатимо е легнала на стереотипите, с които боравят масата от хора и предпочита да мисли за потенциалния си любовник като за вече изгубена кауза. Вече й е “ясно” колко отегчен е той с нея и как изобщо не го свърта там. “Ясно” й е колко много му се иска да я изчука и да отиде да си попуши и да се занимава с други неща, които не включват шкембето й или неспособността й да се набута в някой малък чифт дънки с ниска талия и кецове за 200 лева. Ще й се да си поговори с него за неща, които я интересуват – за фотография**, за книгии или за това, колко са смешни хората понякога, но я спира някаква скапана автоцензура – оня тъп гласец в главата, който пищи – не говори глупости, това е тъпо, той кой-знае какво ще си помисли.
To be…ор нот ту би
* тайни – иде от tiny , като мънички, не като скришни. А ‘майни’ не е свързано с Пловдив, а с римата.
ShtrudeL
04-15-2013, 13:45
Както прочетох днес във форума.Дигни си левела на ирония и сарказъм.
Това няма нищо общо с твоето изказване, което си е чисто заяждане. Но да не цапаме ОЩЕ темата.
Deadlock
04-15-2013, 13:48
не съм чела дългите постове. но ми се пише и ще пиша някакви свободни съчинения :Р
та
парите са много много полезно нещо. измъкват те от проблеми, донасят ти дребни радости и предпоставки за хубави емоции, израстване и какво ли не. така че ми харесва половинката ми да изкарва и съм фен на общите бюджети. колкото имам, не ги ползвам за гонене на лъскав живот. като цяло не обичам дискотеки, барове, ресторанти и прочие. и коли. виждам по-приятни начини да 'купуваш щастие'. лъскавостта няма как да ме привлече към някого, но виж, ако има пари и ги използва по начин, който аз харесвам, е един плюс. оставя ми приятно впечатление. все пак от смятане на плюсове и минуси резултатът не е влюбване.
а що се отнася до стереотипа за силния, богат, стилен колкото официалните ми обувки мъж, по такива си падам теоретично и за по едно заглеждане. а ако преминат към 'вземащ-се-насериозно', това ме изнервя и отблъсква (също във всякакви други ситуации, в които някой го прави).
защото имах една подобна дискусия тия дни, ми изникна следното пренаписване на темата - "падаш ли си по спортисти? предпочиташ ли мъжът ти да спортува? случвало ли ти се е да зарежеш някой, защото не спортува?". ами харесва ми да спортува, обичам спорта, мисля, че е много полезен, но е просто невъзможно да сведа цял човек до спортист/неспортист.
иии ми омръзна да пиша. ;д
Jus7Smil3Back
04-15-2013, 13:53
и ме питаш на лично защо те пренебрагвам?
аре де още те чакам.....
Canis_Dirus
04-15-2013, 14:45
И отново чукурнайсе страници със съдържание "парите са важни, но не са всичко".
Па така е - с пари могат да се купят много неща. Богатите също плачат, ама е по-добре да плачеш в Бентли, отколкото в Трабант.
В контекста на българската култура е по-вероятно жена да обърне внимание на мъж заради парите, отколкото в скандинавската, но доста по-малко отколкото в китайската или някоя африканска. Повече приемаме и възприемаме социалното неравенство.
И да - на всички парите са ни приоритет, но само на тъжните комплексирани сантяговци са приоритет номер едно, мерило и начин на себеизява.
Deadlock
04-15-2013, 15:08
дам, а Канис/мъжете, какви са ти предпочитанията за финансовото състояние на гаджето ти/жена ти?
pandabear
04-15-2013, 15:24
Избирате ли си момче спрямо това колко е 'силен' 'Ми, да.
кефят ли ви гъзарите / дупетата Не, много.
има ли отношение състоянието му към това дали ще тръгнете с него, ако той ви сваля Има.
определещо / водещо ли е във връзката ви Не особено.
искате ли да ви купува дрешки и играчки Искам да ме заведе в Китай (най-малко за месец) и по цял ден да гушкам панди.
искате ли да парадирате с това къф як пич сте забили пред колежки/съчуенички Не, 'щото си е само мой, пък и мразя да се хваля.
въобще, падате ли си по хайлайфа, правите ли си резервации в нощните барове и заведения.. кво мислите за по-'лаченият' живот. На по-специални празници го оставям да прави к'вото иска. Иначе предпочитам да си накупим някакви неща и да си готвим сами. Клубове, барове само през почивните дни.
късали ли сте с гадже защото вече ви е писнало да се занимавате със сиромашките му изцепки? Не. Аме веднъж един потенциален ме заведе на сладкарничка и не ми плати тортичката, и не му се обадих повече.
Не съм чела цялата тема, не мисля и да го правя. Големи чаршафи са се изписали.
Не мога да кажа дали парите са ми важни или не, защото и са и не са.
Не искам до себе си да имам мъж, беден като църковна мишка, който се надява на това, което аз ще отпусна. Не искам някой, който е без лев в джоба, но повтаря колко незначителни са парите, как те не са всичко и такива глупости. На всички ни е ясно, че парите са важни.
Не искам обаче и някой, който не си знае парите и си мисли, че с тях владее всичко и едва ли не, всяко второ момиче е готово да му падне в краката.
Реално не ме интересува мъжът до мен какви пари има и какво ще изкарва. Ако няма пари, примерно няма работа, искам да знам, че ще се бори със зъби и нокти за да намери и да донесе в семейството, а няма да седи у дома и да разчита на мен или на някой друг.
Ако пък е финансово стабилен, не искам да парадира с това и да харчи парите си за глупости. Най-много бих уважавала такъв мъж, ако разполага с парите си разумно и ги влага в неща, които са полезни за него и семейството му (ако има такова).
Аз самата съм прекалено независима и горделива, за да позволя някой да поеме всичките ми разходи или аз самата да поема на някой друг разходите. За това и не ме блазни мисълта за мъж, който ще ме глези и ще ми купува глезотийки, от които нямам нужда. Искам мъж, който е способен да се издържа сам. Това не опира толкова до парите, колкото до черти от характера, с които не трябва да се прави компромис.
Ясно ми е, че ако сме семейство, парите ще са общи. Много по-добре ще ми е ако и двамата внасяме горе-долу еднакви суми в общия бюджет. Все пак аз самата не бих си позволила да харча повече, отколкото изкарвам. Няма да ми е приятно и ако той го прави.
Canis_Dirus
04-15-2013, 20:52
дам, а Канис/мъжете, какви са ти предпочитанията за финансовото състояние на гаджето ти/жена ти?
Човек си избира партньор от собствената черга. Естеството на хобитата ми не предполага особен контакт с нежния пол по време на занманията с тях. Като численост са малко към липсващи.
Тоест остават контактите покрай работа и излизанията с приятели. От подбора на заведенията - ми предполагам, че ще изкарва горе-долу колкото мен.
не ходя по заведения да пръксам пари, че да забърша някоя залтотърсачка.
Няма да е сервитьорка в крайпътно заведение, нито ще е милионерка.
Бе прецкан съм - не впечатлявам нито с тяло, нито с визия, ни съм сантяговски фрашкан с пари.
magi_dark
04-17-2013, 13:59
Избирам златната среда,не искам да ми пуши от цигарите и аз да му давам джобни,но и не искам да "дупе" което си мисли,че е хванал "дядо боже за шлифера" защото има кинти
elena_zartova
04-17-2013, 19:38
Сега повечето ще ме наредят, ама почти съм убедена, че повечето тук момичета се правят на каквито не са с отговори, ама не как аз ли? аз бих излизала дори с бездомник, само да го обичам! ... по-добре да си кажем истината все пак е форум не ви следят коя сте и какво ...
Аз си имам собствена кола с която да си се ''забирам'' ... А иначе не бих имала наглоста да разкарвам някого само защото задника ми иска да се вози, а не да ходи пеш. Неприятно ще ми е някой, да дойде с мен по магазините и да ми каже '' аз ще ти платя'' - щом съм влезнала в магазина значи имам пари и сама да си го платя. Бургас не е толкова голям град, познаваме си се и покрай баща ми в дискотеките ме познават, но няма да тръгна да се правя на велика да ми пазят вип масите съответно не би ми станало и приятно, ако момчето до мен го влекат вип масите, все пак излизаме да се забавляваме не да се гъзарим. До тук казвам, че не търся някой, когото може да ми осигури материални неща... Обачееее! Излизала съм с момче, което наистина знаех, че е по-беден от средностатистическите хора, дори повечето ми приятели предричаха неуспех. Момчето беше добро наистина, на мен ми харесваше външно, може би, защото знаех паричното му састояние, дори ми беше неудобно да му казвам да ходим на кино, на кафе, на ресторант и по дискотеки. Казвах му да сме у нас или у тях, защото щях много да му сроня достойнството ако му кажа знам, че нямаш пари за ресторант, но аз ще платя... да бих му платила сметката, но на него щеше да му е гадно... В началото бяхме добре, но каквото и да си говорим за любов и тн, аз не съм се оженила, на 22 години съм, не мога да си променя коренно живота заради него, ходеше ми се по дискотеки, по барове не да харча луди пари, а защото всеки млад човек понякога дори и да е рядко има нужда да излезе, да пие по едно, да потанцува и да се повесели, а виждах, че той не може да си го позволи, а когато исках да излезна с приятелки той се сърдеше, че ще е без него и един вид не ми даваше (и така и с него не мога и с други което е кофти) .. В един момент нещата станаха много по-гадни,защото той почна да избива комплекси, че като няма пари едва ли не не ми дава всичко и аз ще му изневеря(опитах се да му обесня, че имам достатъчно не си търся чичко-паричко и, че въпреки всичко съм с него той не разбираше) .... и проблемите му с парите ставаха и мой проблеми които са доста натоварващи, постоянно ми говореше как няма пари, как имал 2 лв в джоба даже за хляб не стигали.. и естествено аз съм се опитвала да му помогна, въпреки, че не исках да му смазвам достойнството в един момент той ми изглеждаше като човек, които няма такова, защото аз на негово място, никога не бих ревала за тея пари, а бих почнала работа... предлагала съм му пари, той е отказвал... и получавах постоянното му мрънкане без аз да мога да направя нищо, освен да слушам, да ми става гадно и да се ядосвам, че реве и чака да му паднат от небето... Помогнах му да си намери работа(изкара 1 месец) получи заплата и я изхаби за глупости, но все пак това са си негови пари да ги харчи както си иска. После негови познати от които е взел пари започнаха да си ги искат и нямаше как взе пари от мен ... и след това започна да иска все по често и по често и с тези пари не излизаше с мен, а харчеше за цигари и алкохол(като нямаш пари не пушиш и не пиеш) ... и изведнъж се чувствах като банкомат, а той ме източвше все повече и повече... И го оставих... сега ако си мислите, че е било защото не е богат- грешка ... оставих го защото за мен е жалко, момче над 22-3 да се оплаква, че няма пари за хляб, да ходи със скъсани обувки, да стои само в тях и да иска пари от приятелката си или от приятели( и когато получи пари не да мисли как да си върне заемите, а как да ги харчи) ... Ако е отговорен ще си намери работа, може да не е богат, но ще има пари за кафе или поне веднъж седмично или месечно да си позволи да иде на бар - така ще има поне малко самочувствие и момичето до него ще се чувства добре ... защото ако някоя ми каже, че би и било приятно да стои с някого, който не може да си плати тока и водата или да намери 2 лв за кафе според мен е най- голямата лъжкиня ...
Сега за мен е важно, момчето до мен да е ''МЪЖ'' което ще рече, независимо колко взема да може да си разпредели парите така, че да не му се налага да реве за 2 лв, да има достойнство да не иска пари от хората, а да се опитва да си изкара сам ( срамна работа няма, не бих го оставила, ако е барман или продава закуски)... от него няма да искам да ми плаща или да ме вози, ще искам да се разбираме и уважаваме ... Имам връзка от 1 година, момчето не взема милиони, въпреки, че моята кола е по-скъпа с удоволствие се качвам в неговата( защото е и по-добър шофиор хаха), може да си позволи когато му се прииска да отидем да се забавляваме като не е нужно да изхарчи 200 лв за една вечер по дискотеки или барове, а да пие ако трябва и една бира, няма да ми е по-гъзарско ако кажа ''гаджето ми пие Jack с redbull'' ... стана малко дълго, но се опитах да обесня, че аз не обичам ''гъзари'' дето да ми се фукат с пари и дрехи, аз обичам ''мъжкари'', които се трудят, бачкат , а не МИШКАРУВАТ ... защото човек с 2 лв в джоба, които не може да си позволи най- минималните неща нужни за живот е точно мишка ... и не ми е цел да трупам точки тук и да се правя на Дева Мария и да обеснявм как едва ли не ще съм приют за мишки стига да се обичаме лудо... отговорих честно
elena_zartova
04-17-2013, 19:41
xoxi Евала за отговора.. не съм изчела всички коментари, но от прочетените ти си първата, която си го казва точно и ясно и искрено !
ShtrudeL
04-17-2013, 20:13
xoxi Евала за отговора.. не съм изчела всички коментари, но от прочетените ти си първата, която си го казва точно и ясно и искрено !
сама ли си правиш евала, душа?
elena_zartova
04-17-2013, 20:31
ShtrudeL, не мога да разбера комплекси ли избиваш с жалките си нападки спрямо всички, които не мислят като теб :)))) Написала съм XOXI ( потребител написал коментар малко преди моя) ... А за теб "ДУША'' прочетох един от отговорите ти( от който си направих извод, че явно живееш в собствен свят) и съветът ми е вместо да нападаш по форумите и да трупаш ''сила'' прави както ти харесва - да си мишкарувате с приятеля ти без стотинка в джоба и да си мислиш, че живеем в свят където еднорозите ядат пеперудки и акат дъги ( с извинение)
ShtrudeL
04-17-2013, 21:03
ShtrudeL, не мога да разбера комплекси ли избиваш с жалките си нападки спрямо всички, които не мислят като теб :)))) Написала съм XOXI ( потребител написал коментар малко преди моя) ... А за теб "ДУША'' прочетох един от отговорите ти( от който си направих извод, че явно живееш в собствен свят) и съветът ми е вместо да нападаш по форумите и да трупаш ''сила'' прави както ти харесва - да си мишкарувате с приятеля ти без стотинка в джоба и да си мислиш, че живеем в свят където еднорозите ядат пеперудки и акат дъги ( с извинение)
въХ
Бих ти се извинила за грешката, понеже нейния коментар е стар, но виждам, че няма смисъл. Голям чаршаф разпъна за едно мое изречение. Голямо желание да ме затапиш, голямо нещо.
Бъди си щедрата и самоизтъкваща колкото си искаш, а тея работи за пеперудките и дъгите са само във вашите усти (чудно защо).
elena_zartova
04-17-2013, 21:09
ShtrudeL '' бих ти се извинила за грешката'' еми ДУША, ако вместо веднага първоинстиктивно да нападаш и да се заяждаш, може да погледнеш за да няма такива грешки :))) второ погледни себе си ... изписах ти го защото не отива без да се познаваме, ти да ми говориш все едно сме от едно село на ''душа'' ... и трето ДУША аз не виждам къде съм била щедра или самоизпъкваща се( нямам против да ми кажеш, нося на критика), но погледни собствените си отговори и как изпъкваш, че парите нямат никакво значение, най-важно е любов, ако ще и с празни джобове... ТИ СИ ГАДЖЕТО МЕЧТА за едни средностатистически мухлио ...
ShtrudeL
04-17-2013, 21:37
ShtrudeL '' бих ти се извинила за грешката'' еми ДУША, ако вместо веднага първоинстиктивно да нападаш и да се заяждаш, може да погледнеш за да няма такива грешки :))) второ погледни себе си ... изписах ти го защото не отива без да се познаваме, ти да ми говориш все едно сме от едно село на ''душа'' ... и трето ДУША аз не виждам къде съм била щедра или самоизпъкваща се( нямам против да ми кажеш, нося на критика), но погледни собствените си отговори и как изпъкваш, че парите нямат никакво значение, най-важно е любов, ако ще и с празни джобове... ТИ СИ ГАДЖЕТО МЕЧТА за едни средностатистически мухлио ...
повтори 'душа' още 20 пъти, за да ми го напомниш, моля
И никъде не съм говорила такива неща, не ми предъвквай думите.
anonymous708973
04-18-2013, 08:48
Последната мадама го каза добре с дългия коментар.
виждах, че той не може да си го позволи, а когато исках да излезна с приятелки той се сърдеше, че ще е без него и един вид не ми даваше (и така и с него не мога и с други което е кофти) .. В един момент нещата станаха много по-гадни,защото той почна да избива комплекси, че като няма пари едва ли не не ми дава всичко и аз ще му изневеря(опитах се да му обесня, че имам достатъчно не си търся чичко-паричко и, че въпреки всичко съм с него той не разбираше) .... и проблемите му с парите ставаха и мой проблеми които са доста натоварващи, постоянно ми говореше как няма пари, как имал 2 лв в джоба даже за хляб не стигали.. и естествено аз съм се опитвала да му помогна, въпреки, че не исках да му смазвам достойнството в един момент той ми изглеждаше като човек, които няма такова, защото аз на негово място, никога не бих ревала за тея пари, а бих почнала работа... предлагала съм му пари, той е отказвал... и получавах постоянното му мрънкане без аз да мога да направя нищо, освен да слушам, да ми става гадно и да се ядосвам, че реве и чака да му паднат от небето...
Точно, всяка нормална мадама би оставила подобно подобие/сянка на мъж.
http://youtu.be/IkcynpEWZP8
elena_zartova - хареса ми какво си написала.
Не четох цялата тема и кво пише преди това, щото е дълга, ама твоята история е добра,
не знам дали е истинска , обаче мислиш готини неща
не знам що щрудела ти съска, явно избива комплекси
ShtrudeL
04-19-2013, 11:07
разбира се.. като не знаете какво да кажете, всичко опира до комплекси. х)
Хареса ми отговора на elena_zartova. Бях в подобна ситуация, където човека не беше "с 2 лева в джоба". Както и да е...точна мацка ми се струваш. Харесвам хора които мислят така ;) А и бтв не обръщай внимание ;)
sneering
04-19-2013, 12:30
Проблема на меркантилните момиченца от съвремието е че им липсва баща с пари и си търсят такъв заместник в ролята на гадже... Лошото е че си мислят,че някои им вярва като разправят друго,а те имат минимум 100 фейк глупости с които си мислят че им минава номера :D
Добре че наще направиха пари 2007-ма,иначе не си ги представям това булшинство искащи,не умеещи да обичат човешкото материални мърли,чак със самочувствие и принципи ахахаххах
Сега какъв сейр ееееееееееееееееееееее :D
elena_zartova
04-19-2013, 12:49
Какво ще рече меркантилни момиченца бе?? Значи мъжете искате сериозна приятелка? Какво разбирате под сериозност? Защото аз разбирам като имам сериозна връзка да мисля за развитие било то живеене заедно, брак, деца ... това е сериозно всичко друго е връзка за секс и забавление... И вие немеркантилни момченца е време да станете мъже и да усетите, че за мъжа е важно да може да си гледа семейството, приятелката която живее с него... не може да я вземете сериозно и да не можете да напълните хладилника, да нямате пари да се плати тока, а да чакате тя да оправя всичко и да лежите и да чакате тя да купи всичко... и накрая да викате тя иска богат да и плаща всичко - грешка , искаме мъж, който дори и да няма много да може да си прави сметка как спрямо парите си да живее г.д добре, а не да е мизерник ... един мъж трябва да може сам да си извади парите, защото е супер жалко да сте на години и да чакате пари от мама и тати :)))
а иначе на мацките, коментирли моя коментар благодаря за мнението, радвам се, че сте разбрали какво имам предвид и че не го пиша да трупам точки, защото даже не ме познавате ... споделих на какво съм попадала, за да се включа в темата адекватно, а не да обиждам и избивам комлекси по отговорите на другите :)
ShtrudeL
04-19-2013, 13:04
Проблема на меркантилните момиченца от съвремието е че им липсва баща с пари и си търсят такъв заместник в ролята на гадже...
Мислиш ли? Когато бях малка никога не сме имали пари. Т.е. имахме колкото да живеем що годе добре.. както имахме и купища заеми. Купища. Никога не съм виждала баща ми отчаян, самосъжаляващ се и оплакващ се. Винаги беше грижовен, адски грижовен и отдаден на семейството си. Той дори не ми беше баща. Беше ми приятел. И никога, ама никога не съм го чувала да казва 'Няма начин.'.
Нямам го от 8 години и никога не съм си търсила някое момченце, което да го замести по един или друг начин, колкото и модела ми за мъж до мен да е ..като баща ми.
Така че айде молиМ те не ни казвай какво ни липсва.
sneering
04-19-2013, 13:12
Какво ще рече меркантилни момиченца бе?? Значи мъжете искате сериозна приятелка? Какво разбирате под сериозност? Защото аз разбирам като имам сериозна връзка да мисля за развитие било то живеене заедно, брак, деца ... това е сериозно всичко друго е връзка за секс и забавление... И вие немеркантилни момченца е време да станете мъже и да усетите, че за мъжа е важно да може да си гледа семейството, приятелката която живее с него... не може да я вземете сериозно и да не можете да напълните хладилника, да нямате пари да се плати тока, а да чакате тя да оправя всичко и да лежите и да чакате тя да купи всичко... и накрая да викате тя иска богат да и плаща всичко - грешка , искаме мъж, който дори и да няма много да може да си прави сметка как спрямо парите си да живее г.д добре, а не да е мизерник ... един мъж трябва да може сам да си извади парите, защото е супер жалко да сте на години и да чакате пари от мама и тати :)))
а иначе на мацките, коментирли моя коментар благодаря за мнението, радвам се, че сте разбрали какво имам предвид и че не го пиша да трупам точки, защото даже не ме познавате ... споделих на какво съм попадала, за да се включа в темата адекватно, а не да обиждам и избивам комлекси по отговорите на другите :)
Хубаво де,изписа 220 реда с неща които са ясни,само не са ясни на онези които ти се впечатляват от постовете и тепърва проглеждат едни много банални житеиски притчи,при тях си силна... Принципно говориш едни обичайно клиширани приказки от пазара и тва породено от сляпо самочуствие 'бе',си го прилагай на тях мойто момиче..
Меркантилни момиченца ще рече всички онези,които излизам в последната една година откакто съм си в България и не оценяват нито подхода,отношението,грижат а,старанието за нещо хубаво и градивно чисто в емоционален план,а мисленето им винаги е насочено в това какви общи ползи ще имат от мен в материално естество..Е тва са те,аз онези стоиностните момичета ги познавам от километри и ги няма,затва така се разгорещих в темата...
Плюс тва сме много малки да говорим за пълнене на хладилници и токове,на тия години всичко трябва да ни е трепети и усещания,и тва не мога да го обесня на никои..Явно липсите в парите им е изяло цялостното мислене и представата за гадже или приятел.
Взе да става много грозно в тая тема.
elena_zartova
04-19-2013, 13:14
и веднъж щрудел да се включи с нещо на място ... права си признавам ти го без да се заяждам, мойте съболезнования за баща ти... моят баща винаги е разполагал с много, от малка има бизнес и много пари, в момента също не е при нас, но не е починал, а от мания да има много пари си плаща. Не търся мъж като него, склонна съм да съм с някой, който не може да ми осигури всичко което баща ми ми осигурява, но да ми дава подкрепа, любов, уважение, да има време да си поговорим да се видим... А вие момченца, говорите, че жените искат само пари, защото истината е, че не може да ги впечетлите с нищо друго и си избивате комплексите ;))
Хубаво де,изписа 220 реда с неща които са ясни,само не са ясни на онези които ти се впечатляват от постовете и тепърва проглеждат едни много банални житеиски притчи,при тях си силна... Принципно говориш едни обичайно клиширани приказки от пазара и тва породено от сляпо самочуствие 'бе',си го прилагай на тях мойто момиче..
Меркантилни момиченца ще рече всички онези,които излизам в последната една година откакто съм си в България и не оценяват нито подхода,отношението,грижат а,старанието за нещо хубаво и градивно чисто в емоционален план,а мисленето им винаги е насочено в това какви общи ползи ще имат от мен в материално естество..Е тва са те,аз онези стоиностните момичета ги познавам от километри и ги няма,затва така се разгорещих в темата...
Плюс тва сме много малки да говорим за пълнене на хладилници и токове,на тия години всичко трябва да ни е трепети и усещания,и тва не мога да го обесня на никои..Явно липсите в парите им е изяло цялостното мислене и представата за гадже или приятел.
Ти си много малък да говориш за квото и да било.
sneering
04-19-2013, 13:15
Мислиш ли? Когато бях малка никога не сме имали пари. Т.е. имахме колкото да живеем що годе добре.. както имахме и купища заеми. Купища. Никога не съм виждала баща ми отчаян, самосъжаляващ се и оплакващ се. Винаги беше грижовен, адски грижовен и отдаден на семейството си. Той дори не ми беше баща. Беше ми приятел. И никога, ама никога не съм го чувала да казва 'Няма начин.'.
Нямам го от 8 години и никога не съм си търсила някое момченце, което да го замести по един или друг начин, колкото и модела ми за мъж до мен да е ..като баща ми.
Така че айде молиМ те не ни казвай какво ни липсва.
Баща ти е герой!
Прибързано квалифицирах всички,ядосан съм просто.От 20 дена излизам с едно момиче,пак в тези филми влизаме,вместо се радваме на живота и на връзката си.
Писва ти...
ShtrudeL
04-19-2013, 13:18
Баща ти е герой!
Прибързано квалифицирах всички,ядосан съм просто.От 20 дена излизам с едно момиче,пак в тези филми влизаме,вместо се радваме на живота и на връзката си.
Писва ти...
Без да се заяждамм.. но защо мислиш попадаш само на такива момичета?
elena_zartova
04-19-2013, 13:19
ако ти си малък, не казвай, че си търсиш сериозно момиче, кажи, че си търсиш просто връзка ... това, че не си попадал на стока не означава, че всички момичета са еднакви. Понякога човек трябва да се замисли в собственото си отношение и да потърси собствените си грешки, а не да търси оправдание, че момичетата били меркантилни. Ми да има лигли на по 14-15-16 за които най-якото е да се возят по хубави коли и да им се купуват тигрови клинчета, но това не са жени, а пикли ...
sneering
04-19-2013, 13:24
Без да се заяждамм.. но защо мислиш попадаш само на такива момичета?
Имаш право да се заяждаш,колкото си искаш :D
Явно излизам в лоша среда,знам ли...Единствените хубави заведения пускат чалга само,това всеки го знае,а явно там има такива кадри.Къде е алтернативата?
sneering
04-19-2013, 13:28
ако ти си малък, не казвай, че си търсиш сериозно момиче, кажи, че си търсиш просто връзка ... това, че не си попадал на стока не означава, че всички момичета са еднакви. Понякога човек трябва да се замисли в собственото си отношение и да потърси собствените си грешки, а не да търси оправдание, че момичетата били меркантилни. Ми да има лигли на по 14-15-16 за които най-якото е да се возят по хубави коли и да им се купуват тигрови клинчета, но това не са жени, а пикли ...
Не съм голям така е,но знаеш ли какъв процент от 23-26 годишни вече жени,са точно така както описваш 14-15-16 годишните? Аз не си ги смуча от пръстите тези работи,каквото съм видял това казвам.Статистиката е плашеща!Естествено,че не всички са еднакви,всеки човек е с различен характер и мислене,просто онези с еднаквото мислене надделяват някак си :Х
elena_zartova
04-19-2013, 13:30
търсели от теб полза? На колко си - 16-17? Сам го каза добре сега баща ти и майка ти направили пари, а като порастнеш и сам не можеш да направиш толкова пари тогава каква полза ще търсят, нали познаваш стойностните момичета, защо тогава пак се занимаваш със такива, които търсят удобства и екстри... май сам си търсиш белята, а после обвиняваш. Като не ти харесва някоя, никой не те задължава насила да си с нея и да търпиш.. така, че да ми се ежиш тук и да ми обесняваш какво си видял и какво не ... не съм толкова голяма ама съм видяла повече от теб така, че нямаш право да се заяждаш :)
elena_zartova
04-19-2013, 13:33
няма да ходиш в "хубавите заведения, където пускат само чалга'', защото даже и малоумниците знаят, че точно там са девойките с обемите, които само чакат някой да ги почерпи уиски с редбулче и да му направят една свирка, ако е съгласен да си ги закара с новия мерцедес :) ще смениш компанията, ще търсиш момичета, които не са ''кифли'' .. те и на 30 години не вярвам да си променят мнението и стандартите, но моето мнение е, че има достатъчно стойностни жени и момичета, просто повечето ''мъже'' не са достатъчно стойности да ги трогнат ;)
elena_zartova
04-19-2013, 13:36
Давам ти съвет като по-голяма без да се заяждам грам.. Стойностните момичета не са в чалга клубовете, не мятат кючеци по масите и не искат да хвърлят салфетки.. Стойностните момичета не носят поли с дължината на колан, момичетата стока се обличат както подобава, ходят по клубове където се пуска модерна музика, било то поп, рап или хаус и не танцуват мощно клатейки задник, а елегантно и класно... Класата на едно момиче си личи по маниерите и, по начина и на общуване, а не по това дали баща и има пари или не ...
sneering
04-19-2013, 13:37
търсели от теб полза? На колко си - 16-17? Сам го каза добре сега баща ти и майка ти направили пари, а като порастнеш и сам не можеш да направиш толкова пари тогава каква полза ще търсят, нали познаваш стойностните момичета, защо тогава пак се занимаваш със такива, които търсят удобства и екстри... май сам си търсиш белята, а после обвиняваш. Като не ти харесва някоя, никой не те задължава насила да си с нея и да търпиш.. така, че да ми се ежиш тук и да ми обесняваш какво си видял и какво не ... не съм толкова голяма ама съм видяла повече от теб така, че нямаш право да се заяждаш :)Ти откъде прогнозира в интернет,от кои си видяла повече и от кои не? Самия факт,че така самоуверено имаш тази преценка говори за точно обратното,лошото е че си яко във филма да си Ти тази,която обяснява и си налага мнението,а още по-лошото е че има маса немислещи които ще те подкрепят и малко такива,които найстина вникват в това което казвам.Така че спора е излишен,ясна си...ако беше някои градивен човек с които се води смислена и изграждаща дискусия,щеше да продължим,ти за жалост си в друг филм,на видялата и преуспяла в тия отношения кукла... Хубав ден ти желая.
ShtrudeL
04-19-2013, 13:38
Единствените хубави заведения пускат чалга само,това всеки го знае,а явно там има такива кадри.Къде е алтернативата?
Така ли? Не знаех.
Не знам от къде си, но в Плевен си имаме едно много готино art club-че, в което не се пуска чалга и вярвай ми, доста е готино. Там не ходят кифли и момченца, които не си знаят парите.
ИнаК имаме си и едно друго, викат му 'Анаконда' и е най-известното 'забавно' заведение. Всички ходят там, за да мятат салфетки, да пият и да слушат чалга.
И не 100.. а 200% съм сигурна, че ако отида там (защото съм от Плевен, а не съм ходила нито веднъж), няма да срещна нито един човек, който да ми харесва до толкова, че да имам по-задълбочена връзка с него (независимо от пола).
Violenza
04-19-2013, 13:40
Давам ти съвет като по-голяма без да се заяждам грам.. Стойностните момичета не са в чалга клубовете, не мятат кючеци по масите и не искат да хвърлят салфетки.. Стойностните момичета не носят поли с дължината на колан, момичетата стока се обличат както подобава, ходят по клубове където се пуска модерна музика, било то поп, рап или хаус и не танцуват мощно клатейки задник, а елегантно и класно...
Предните ти мнения биваха, ама тук се изложи брутално. Даже ме мързи да ти обяснявам какви глупости изписа.
elena_zartova
04-19-2013, 13:44
Виждам какво си видял, чалга клубовете, ''защото както знаем са най-яките заведения'' от там нататък аз нямам намерение да впечетля човек като теб. Написах ти в пост съвет надявам се да го видиш и да помислиш малко, а не веднага да ми казваш колко съм грешна и колко не, хората сами могат да си преценят по мненията ни кой какъв е.. Под звуците на Галена и Преслава няма да си намериш човек, който да оцени отношението ти към него и какво правиш за него :) чак ми става жал от чалга живота...
sneering
04-19-2013, 13:44
Предните ти мнения биваха, ама тук се изложи брутално. Даже ме мързи да ти обяснявам какви глупости изписа.
Аз пък си мисля,че точно тук е много прав/а !!
Аз пък си мисля,че точно тук е много прав/а !!
Нали до преди малко обясняваше, че няма алтернатива на чалгата, пък сега била права.
sneering
04-19-2013, 13:46
Така ли? Не знаех.
Не знам от къде си, но в Плевен си имаме едно много готино art club-че, в което не се пуска чалга и вярвай ми, доста е готино. Там не ходят кифли и момченца, които не си знаят парите.
ИнаК имаме си и едно друго, викат му 'Анаконда' и е най-известното 'забавно' заведение. Всички ходят там, за да мятат салфетки, да пият и да слушат чалга.
И не 100.. а 200% съм сигурна, че ако отида там (защото съм от Плевен, а не съм ходила нито веднъж), няма да срещна нито един човек, който да ми харесва до толкова, че да имам по-задълбочена връзка с него (независимо от пола).
От Пловдив съм,и тук явно има такива места,просто не съм ходил.Някак си ще те послушам,защото ми харесва как мислиш.
sneering
04-19-2013, 13:47
Нали до преди малко обясняваше, че няма алтернатива на чалгата, пък сега била права.
Ти какво дебнеш и се чудиш откъде да се включиш ли? :D
Усетих те от първия пост,които ти игнорнах нарочно.
Ти какво дебнеш и се чудиш откъде да се включиш ли? :D
То в тоя хаос не ми е много лесно да се включа. А и взеха да ми писват тия теми, всеки път едно и също циклим.
elena_zartova
04-19-2013, 13:50
Violenza с кое се изложих? Точно мнението което си коментирала, за мен е правилно и с нищо не можеш да ме убедиш, че не е ... защото когато аз видя обем, изкуствени мигли, ултра къса пола и момиче мятащо кючеци си казвам тази е лесна, а не тази е стойностна ... Ако ти слушаш чалга и с коментара те засегнах извинявай... радвам се, че момчето на което обеснявах е разбрало какво имах предвид и пак го казвам с никой коментар не се опитах да те засегна, а само да ти обесня, защото това, че искаш да дадеш на момичето подобаващо отношение, да се държиш добре с нея е за похвала, но всичко което изреди, че жените били меркантилни и тн е супер грешно, не се слагат всички под общ знаменател, излез в друг клуб, потърси скромно момиче.. има много, които искат добро отношение, а не кинти :)
sneering
04-19-2013, 13:50
Виждам какво си видял, чалга клубовете, ''защото както знаем са най-яките заведения'' от там нататък аз нямам намерение да впечетля човек като теб. Написах ти в пост съвет надявам се да го видиш и да помислиш малко, а не веднага да ми казваш колко съм грешна и колко не, хората сами могат да си преценят по мненията ни кой какъв е.. Под звуците на Галена и Преслава няма да си намериш човек, който да оцени отношението ти към него и какво правиш за него :) чак ми става жал от чалга живота...Имах впредвид най-добре направени спрямо дизайн,инвестиция спрямо обзавеждането вътре,а не най-яки спрямо атсмоферата и хората,тъкмо имаше лъч в надежда в последния ти пост и пак пое към краха ... :D
elena_zartova
04-19-2013, 13:55
А като каза в Пловдив, била съм там в Хистериа на парти на Криско и на 100 кила ... всички момичета бяха с кецове, бяха с бели потници, бяха с хванати коси или просто изправени... Имаше 2-3 с високи токчета, с къси поли, които явно видяха, че не вървят и напуснаха бързо ... беше отдавна така, че не съм в час всичко ли работи, но Плазма, Плазма гардън .. не всичко е Планета ... Пообиколи и сам ще си прецениш... Да ти харесва чалгата няма лошо, просто в днешно време си мисля, че точно чалга певиците със силиконите и екстеншъните развлят 13-14 годишните момичета, а веднъж развалят ли ги няма оправяне ...
elena_zartova
04-19-2013, 13:58
Нормално да са добре изглеждащи, да се е вложило много в тях, жалко но факт те са най-посещавани и най- много пари се вадят от тях, но просто повечето от хората вътре не са стока. Скъпото не винаги е хубаво, както казах пробвай и огледай... в добра компания и местата с не толкова скъп дизайн са приятни :)
sneering
04-19-2013, 14:00
Така е имаш право,извинявам се ако съм те обидил,приемам съветите и като пообиколя малко ще разбера сам!
ShtrudeL
04-19-2013, 14:05
Еленка, звучиш ми супер надменно още от първия ти пост. И с всеки следващ ми звучиш все повече така.
и с това което каза онзи младеж..
"Ти откъде прогнозира в интернет,от кои си видяла повече и от кои не? Самия факт,че така самоуверено имаш тази преценка говори за точно обратното,лошото е че си яко във филма да си Ти тази,която обяснява и си налага мнението,а още по-лошото е че има маса немислещи които ще те подкрепят и малко такива,които найстина вникват в това което казвам.Така че спора е излишен,ясна си...ако беше някои градивен човек с които се води смислена и изграждаща дискусия,щеше да продължим,ти за жалост си в друг филм,на видялата и преуспяла в тия отношения кукла... Хубав ден ти желая."
..съм абсолютно съгласна.
Остави това, че говориш за силикон, екстеншъни, грим и т.н. Какво е това 'класно танцуване', 'стойностно обличане' и нам си какви класификации, присъщи точно на онея момиченца, които си мислят, че от всичко разбират. Мисля, че точно ти си пък от онея, които се барат 'най-моралните' и говорят обаятелно на някоИ, които биха им повярвали и биха им казали 'уоооу, ето една истинка жена'.
Интуицията ми рядко ме лъже, а сега имам чувството, че имаш потенциал да си адски манипулативна, освен че както казах ми звучиш и надменно. Честно, повече вярвам на момичетата писали в началните постове, от колкото на теб.
Не се заяждам.
Само да кажа, че в така наречените "алтернативни" заведения има една мания за различие, която някак си се мъчи да замаскира кифлеенето, но не се получава. Ако толкова държите да си намирате свестен човек до себе си, ценете личността и пробирайте където и да сте, не разчитайте на стереотипа.
А колкото и смотан да се окаже характера на изгората ви, оплакванията са си преиграване. Все едно не сте се нагледали и наживяли на такива ситуации, че да се впечатлявате.
Още една вметка: повечето момчета, които ще ви говорят за паричките, курвите и пошлия свят, не го правят от дълбокото си убеждение, че това е така, а щото им звучи много яко да са моралните паричковци в кривия свят. Като се мъчиш да ги убедиш в противното, само им разваляш чувството за величие, което в опита си да го върнат, ще се инатят до края на света. Затова, Мише, ти казах, че няма кво да му се палиш на оня с "колата-пичеловка".
ShtrudeL
04-19-2013, 14:12
Още една вметка: повечето момчета, които ще ви говорят за паричките, курвите и пошлия свят, не го правят от дълбокото си убеждение, че това е така, а щото им звучи много яко да са моралните паричковци в кривия свят. Като се мъчиш да ги убедиш в противното, само им разваляш чувството за величие, което в опита си да го върнат, ще се инатят до края на света. Затова, Мише, ти казах, че няма кво да му се палиш на оня с "колата-пичеловка".
хм.. разбирам..
ShtrudeL
04-19-2013, 14:16
Между другото.. нека освежим темата > http://vbox7.com/play:80e468fcb1 ^^
elena_zartova
04-19-2013, 14:23
ShtrudeL не знам как може да имаш мнение за човек, когото не познаваш, дали съм манипулативна в реалния живот, аз не мога сама да кажа каква съм, а няма и да тръгна да се хваля каква съм. Но всичко написано тук от мен е каквото мисля, понеже тук е виртуално, никой от вас не ме познава, никой от вас нямам за цел да впечетля. Манипулиране означава да наложиш мнението си над другите, аз не се опитвам да го наложа казах му някои неща явно момчето се съгласи, на теб също ти казах, че мнението за бащите беше правилно, за другите ти не искам да коментирам, защото ако трябва като теб да си изградя мнение за теб спрямо отговорите ти ще ти е неприятно да го чуеш, а почти винаги съм права в преценката си ;)
защото ако трябва като теб да си изградя мнение за теб спрямо отговорите ти
Все едно не го правим всички неконтролируемо.
elena_zartova
04-19-2013, 14:28
А да ти обесня за класното танцуване и обличане, не ми е факт с който бих искала да парадирам, но покрай родителите ми съм била в среди с хора на ниво, с положение. За мен кючека и кръшните танци са пошли, премереното, ритмично танцуване това е класа, а не да се клатиш все едно те лазят 1000 мравки, много по добре ще ми изглежда жена с панталон или дънки, хубава изчистена блуза и токове - това за мен е много по секси от късата рокля с камъни ... При комуникацията ми с хора търся сходни теми, а не започвам да говоря колко съм морална ... ако исках да изглеждам морална, нямаше да кажа, че предпочитам мъж, който работи, щях да съм кротка не да влизам в спор с теб и с някой друг ...
elena_zartova
04-19-2013, 14:31
Chacho така е, аз казах мнение, че спрямо коментара и за това, че с гаджето и нямат пари и им е яко заедно като мишкаруват и казах, че за мен е тъпо и лъже... Но не мога спрямо мненията и да кажа, тя е такава и такава, защото не знам много факти за нея, неща които е преживяла, за да стане каквато е, за това възпитанието ми никога не би ми позволило да я нападна и да и кажа както тя ти си маниполативна и надменна :)
ShtrudeL
04-19-2013, 14:34
защото ако трябва като теб да си изградя мнение за теб спрямо отговорите ти ще ти е неприятно да го чуеш, а почти винаги съм права в преценката си ;)
Да ми е неприятно? На мен? Давай. х)
Кажи ми колко детско мисля и какви кончета и калинки виждам. Украси го както искаш още. Не е нещо, което не е преминавало през едното ми ухо и излизало през другото.
А ти на базата на какво всъщност очакваш да си изградя мнение? Ест че мога да греша в преценката си, както ти със сигурност грешиш със своята. Просто казвам какво ми прави впечатление.
ShtrudeL
04-19-2013, 14:36
Chacho така е, аз казах мнение, че спрямо коментара и за това, че с гаджето и нямат пари и им е яко заедно като мишкаруват и казах, че за мен е тъпо и лъже... Но не мога спрямо мненията и да кажа, тя е такава и такава, защото не знам много факти за нея, неща които е преживяла, за да стане каквато е, за това възпитанието ми никога не би ми позволило да я нападна и да и кажа както тя ти си маниполативна и надменна :)
омг.. ти добре ли си бе? Къде видя да съм споменавала нещо изобщо за 'гаджето си'? Ебати филма си, честно. Ти дори знаеш ли по поста ми дали имам или нямам такова?
Violenza
04-19-2013, 14:36
ShtrudeL не знам как може да имаш мнение за човек, когото не познаваш
Стойностните момичета не са в чалга клубовете, не мятат кючеци по масите и не искат да хвърлят салфетки..
Еленче, издънка след издънка, мойто момиче, а? :D
За засягането не се притеснявай, далече си.
elena_zartova
04-19-2013, 14:44
Къде е издънката ''моето момиче'' ти мислиш, че стойностните момичета мятат кючеци по масите ли? Нещо не мога да те разбера ... Ако видя такъв тип момиче, няма да го познавам, но само от държанието му няма и да искам да го опозная :)
а относно щрудел съвсем извън темата, ако трябва да ти кажа мнение ще е съвсем обективно, няма да намесвам спора ни... От аватара ти виждам, че си хубаво момиче, казах съболезнования за баща ти, явно е, че си преживяла много и ти се възхищавам за това, аз може би няма да преживея загубата на толкова близък човек за мен, и би ми се отразило много много зле, от коментарите ти разбирам, че харесваш клубове с хубава музика, а не като потребителката с издънките чалга живот. Външния ти вид е естествен няма ги тресите и гримовете такива момичета не ми правят лошо впечетление, обаче наистина ми прави впечетление, че за мен много от нещата, които казваш за връзките е грешно, не знам дали си малка и още не си видяла много неща, не знам поради какви факти мислиш така,но любовта не е само да се гледате ''влюбено със затворени очи'' и да си пишете сърчица във фб :) Не мисля, че на момиче би му било приятно с гаджето си да си броят стотинки за кафе от машината, всеки човек сам може да промени съдбата си, ако е отраснал в бедно семейство сам трябва да се бори и да работи, за да няма съдба на човек '' с 2 лв в джоба''...
elena_zartova
04-19-2013, 14:49
С бившото ми човече сме имали доста моменти, в които и двамата сме нямали средства и това изобщо не ни е помрачавало настроението/ежедневието..
ето го коментара ти, за който говорех, един вид се разбира ''нямахме пари, ама ни беше яко да мизерничим'' .. това за мен беше казано, точно за да се убедят хората колко не материална си ...
ShtrudeL
04-19-2013, 14:56
Къде е издънката ''моето момиче'' ти мислиш, че стойностните момичета мятат кючеци по масите ли? Нещо не мога да те разбера ... Ако видя такъв тип момиче, няма да го познавам, но само от държанието му няма и да искам да го опозная :)
а относно щрудел съвсем извън темата, ако трябва да ти кажа мнение ще е съвсем обективно, няма да намесвам спора ни... От аватара ти виждам, че си хубаво момиче, казах съболезнования за баща ти, явно е, че си преживяла много и ти се възхищавам за това, аз може би няма да преживея загубата на толкова близък човек за мен, и би ми се отразило много много зле, от коментарите ти разбирам, че харесваш клубове с хубава музика, а не като потребителката с издънките чалга живот. Външния ти вид е естествен няма ги тресите и гримовете такива момичета не ми правят лошо впечетление, обаче наистина ми прави впечетление, че за мен много от нещата, които казваш за връзките е грешно, не знам дали си малка и още не си видяла много неща, не знам поради какви факти мислиш така,но любовта не е само да се гледате ''влюбено със затворени очи'' и да си пишете сърчица във фб :) Не мисля, че на момиче би му било приятно с гаджето си да си броят стотинки за кафе от машината, всеки човек сам може да промени съдбата си, ако е отраснал в бедно семейство сам трябва да се бори и да работи, за да няма съдба на човек '' с 2 лв в джоба''...
абе душааа.. какво да ти кажа..
сега пък реши, че Violenza е чалга фенка и мята кючеци цели нощи.. изобщо стоя и ти се чудя какви ги приказваш.. Тя изобщо нямаше това в предвид..
А това какво съм преживяла и нам си какво не играе никаква роля в задачата.
Не знам къде ги прочете и тея 'влюбени погледи със затворени очи' (?!?!?!?!) и сърчица във фейсбук, ама все повече се убеждавам, че си правиш вентилация на устата. Както и никъде не съм споменавала, че искам с някой да си делиме тея прословути '2 лева', които ги приказваш постоянно..
Еленче, издънка след издънка, мойто момиче, а?
@Violenza, за мен Елена е напълно права, не знам на колко години си, но ако ти мислиш че стойностните както тя каза, момичета и момчета са там, просто те съжалявам.
ShtrudeL
04-19-2013, 15:00
С бившото ми човече сме имали доста моменти, в които и двамата сме нямали средства и това изобщо не ни е помрачавало настроението/ежедневието..
ето го коментара ти, за който говорех, един вид се разбира ''нямахме пари, ама ни беше яко да мизерничим'' .. това за мен беше казано, точно за да се убедят хората колко не материална си ...
ех.. 'бившото ми човече' ми е отдавна бившо.
С него бяхме почти 4 години заедно (явно е малко, щото нали спомена, че съм малка и не разбирам от любов)
Бяхме още ученици, ти какво очакваш? Беше ми сладко, ходехме по кафета, разхождахме се из града, какво очакваш? Не сме ходели по ресторанти и не ме е прибирал с бмв последен модел. Но ми беше мило и сладко и не съм мислила изобщо за това. И сега не мисля.
ShtrudeL
04-19-2013, 15:01
@Violenza, за мен Елена е напълно права, не знам на колко години си, но ако ти мислиш че стойностните както тя каза, момичета и момчета са там, просто те съжалявам.
ето го и тоя..
абе вие малоумни ли сте, не мога да разбера?
elena_zartova
04-19-2013, 15:05
еми моля обясни ми какво точно имаше тя предвид, защото аз явно не съм на вашето интелектуално ниво и не мога да разбера ... плюс това аз комплекс не избивам и си казвам директно каквото мисля, не ми е проблем, че си се засегнала :) влюбените погледи и тн, ако не си ги учила тея изрази са метафори - имах друго предвид мисля, че има хора, които биха разбрали, ако ти не си от тях това е израз, че не всичко е розово, любов и тн ... аз коментирам това, което си казала как звучи на мен и не си налагам мнението над другите, ама не ме е страх и да си кажа моето... Еми време ти е да помислиш, че пораствайки няма да ти е сладко и мило да се разхождаш из града и да има моменти в които нямате пари, а да погледнеш реално над нещата, защото не всичко е сладко и мило, ама явно не си го разбрала ;)
elena_zartova
04-19-2013, 15:07
И още нещо ''душа'' ако нямаш общатата култура да ти обесня, че не всички в живота ще те харесват и е супер грозно да нападаш хора, които не мислят като теб и за които мненията ти са грешни ... ДААА всички сме малоумници, само ти си най-великата, легни си спокойно :) Не само е грозно, а и създаваш лошо впечетление, големите хора приемат и критика, ти очевидно НЕ ... порастни
Violenza
04-19-2013, 15:11
Боже, не предполагах, че ще ми се наложи да изяснявам това.
Я си прочети хубаво и двата коментара и дано да се усетиш. Не можело другите да дават коментар без да познават някого, а ти обясняваш как момиче, което ходи на чалга дискотека няма никакъв шанс да бъде "стойностно".
Изключително, изключително бедна култура имаш. Язък, че си с големи претенции.
Като те чета, със сигурност съм по-дърта от теб, ама в случая годинките нямат никакво значение. И не си разбрал нищо от това, което съм писала, така че недей да пищиш.
Аз не съм казала къде има или къде няма свестни хора. Като цяло такова твърдение е просто абсурдно. Да заклеймиш така някого заради типа музика, който слуша, е също толкова малоумно колкото да кажа "еми той носи синя блуза, значи е тъп. ТОЧКА!"
ShtrudeL
04-19-2013, 15:11
еми моля обясни ми какво точно имаше тя предвид, защото аз явно не съм на вашето интелектуално ниво и не мога да разбера ... плюс това аз комплекс не избивам и си казвам директно каквото мисля, не ми е проблем, че си се засегнала :) влюбените погледи и тн, ако не си ги учила тея изрази са метафори - имах друго предвид мисля, че има хора, които биха разбрали, ако ти не си от тях това е израз, че не всичко е розово, любов и тн ... аз коментирам това, което си казала как звучи на мен и не си налагам мнението над другите, ама не ме е страх и да си кажа моето... Еми време ти е да помислиш, че пораствайки няма да ти е сладко и мило да се разхождаш из града и да има моменти в които нямате пари, а да погледнеш реално над нещата, защото не всичко е сладко и мило, ама явно не си го разбрала ;)
'ма аз не съм ти и казвала, че избиваш комплекси бе, душа. х) Просто защото не си говоря през главата. Казах ти, че ми звучиш надменно, а не че избиваш комплекси. Това си е само в твойта глава. Какво искаш да ти обясня? Пак ли да го повторя? Каквото съм искала да кажа, съм го казала, а това че ти си го пречупила по тоя начин през изкривената си призма, само и само за да си 'защитиш' измислените думички, е нещо друго. И ок.. да ти имам метафорите.. къде съм се изразявала, че всичко е розово, че съм ебати лигавата романтичка и че вярвам в приказките за 1001 нощти? И от къде знаеш, че не съм порастнала и осъзнала? (което не пречи на това да ми е сладко и мило)
Ти от къде знаеш на мен какво ми е мило? омг.. Ти по някакъв шаблон ли живееш? НЕ.. Ти мислиш ли, че хората живеят по някакъв шаблон и че в един момент не им е приятно еди какво си?
Наистина ти се учудвам на приказките..
Violenza
04-19-2013, 15:12
еми моля обясни ми какво точно имаше тя предвид, защото аз явно не съм на вашето интелектуално ниво
А, не се притеснявай, наясно сме с това. :D
Вие на кака ви Violenza не й държете сметка колко сиво има, че и в заем ще ви дава.
ShtrudeL
04-19-2013, 15:17
И още нещо ''душа'' ако нямаш общатата култура да ти обесня, че не всички в живота ще те харесват и е супер грозно да нападаш хора, които не мислят като теб и за които мненията ти са грешни ... ДААА всички сме малоумници, само ти си най-великата, легни си спокойно :) Не само е грозно, а и създаваш лошо впечетление, големите хора приемат и критика, ти очевидно НЕ ... порастни
айде сега за обща култура ли ще си говорим? Вече смешно ми става хах..
Няма смисъл да споря.. всичките ти опити за мислене до тук, се свеждат до всеизвестни притчи и 'спомени от лексикони' за живота..
elena_zartova
04-19-2013, 15:22
Пиша последен коментар спрямо вас двечките, мисля че влезнах в спор само с щрудела и момчето с меркантилните момичета ... резултат той сам си каза, че е малък и в крайна сметка постигнахме консенсус, той вникна малко или много в мнението ми и се съгласи, щрудел аз няма какво повече да ти кажа, не мисля, че те обидих по някакав начин в мнението си, че съм те нападнала, просто си имам собствено и колкото повече пишеш толкова повече ми обесняваш, че ми е вярно, извинявай ако не можеш да го преживееш. Както казах за мен хората се делят на такива, които се примиряват, че нямат пари и им е ок и другите, които се борят, бачкат и имат поне амбиция да живеят добре :) Мен гадже също не ме е возило в чисто ново бмв, но за да ми е гадже занапред ще искам да виждам в него амбиция, че не иска цял живот да ходи пеш ...Относно другия потребител и колко съм грешна мисли малко интелектуалката, не съм казала, че ВСИЧКИ момичетата в чалга клубовете от първата до последната не са стока, явно трябва да ти обесня и аз съм ходила и много други там може да са стойностни, но точно тея, които съм описала с обемите,които въртят бясно кючеците по масите,които са си сложили пола по къса от колан или тигрово клинче, възхищават се на чалга дивите със силикон и си мечтаят да са като тях, намират смисъл в тъпите текстове на песните, обикалят всеки с бутилка марково уиски и им се мятат треси и паласки - НЕ НЕ СА СТОКА :) самият факт, че излизат по този начин и не забелязват каква карикатура са говори достатъчно за тях ... така, че чети внимателно преди да нападаш :)
а и последно да заклеимиш някой спрямо каква музика слуша ... хаха един чалга текст ми идва наум, който преди явно е бил хит ''ти си яка тупалка, дай да правим вземане даване'' (може и да греша) ама човек, който намира смисъл в този текст и го харесва( да не говорим, че почти всички са подобни) аз лично не бих си мислила, че в него има потенциал да е много стойностен
ей, разводнихте ми темичката с тези общовалидни морални фантасмагории дето ги развивате :smt119
ShtrudeL
04-19-2013, 15:26
...
Човек, ти продължаваш да говориш за чалга, какво се случва? О.о
И не знам защо си мислиш, че съм се засегнала от великите истини и тайни от лексикона ти, това дори ми е досадно да го коментирам.
Млъкнете бе. :D Егати цирка, въртите се в кръг от глупости.
А темата тъкмо беше тръгнала да става интересна...
...
Мацка, много бързо определяш какво е стойностно. Можеш ли да ми обясниш кое е лошото в показността, пошлостта и меркантилността? Без да приемаме, че са всеизвестни пороци, да разнищим защо са такива?
elena_zartova
04-19-2013, 15:40
Chacho аз говоря за себе си и моето мнение, за мен не е стойностен този вид, този тип хора и не бих ги искала в обкръжението ми, всеки сам определя за себе си дали му харесва показността, пошлостта и меркантилноста. На мен не ми харесват такива хора, ако ти ги харесваш и искаш в обкръжението си пошли хора, лъмтещи само за пари и коли и тн. и искат вниманието на всички и са склонни да го привлекат дори излагайки се, това е лично твое право да контактуваш с тях и да не намираш нищо лошо в държанието им :)
ShtrudeL
04-19-2013, 15:43
ако ти ги харесваш и искаш в обкръжението си пошли хора, лъмтещи само за пари и коли и тн. и искат вниманието на всички и са склонни да го привлекат дори излагайки се, това е лично твое право да контактуваш с тях и да не намираш нищо лошо в държанието им :)
oh god.. радвам се, че не съм в обкръжението ти..
Адски много изкривяваш нещата.
elena_zartova
04-19-2013, 15:43
Меркантилност - аз също съм меркантилна, аз искам за себе си да мога да се возя в хубава кола, да мога да си позволя да седна в хубави ресторанти и тн. да изкарвам пари НО ДА ГИ ИЗКАРВАМ САМА, а не да съм меркантилната, която иска да ги изкопчи от мъжа до себе си :)
elena_zartova
04-19-2013, 15:46
Еми да в компанията ми не са меркантилни, търсещи показност, пошли хора ... защото за показност и пошлост не намирам никакъв хубав синоним :) Аз се радвам, че имам екстрите, които меркантилните златотърсачки сънуват и търсят, но и осъзнавам, че екстрите са осигурени от родителите ми и бих искала когато се отделя от тях напълно да ги имам пак същите екстри, но не намираики ги благодарение на мъж ...
elena_zartova
04-19-2013, 15:48
след като обесних кое за мен е лошото в тях, ти би ли ми обяснил кое от пошлоста, меркантилноста и показноста е хубаво?
ShtrudeL
04-19-2013, 15:50
след като обесних кое за мен е лошото в тях, ти би ли ми обяснил кое от пошлоста, меркантилноста и показноста е хубаво?
той не е казвал че е хубаво, нито че е лошо
руса ли си?
Не знам защо автоматично си помисляш, че щом даден човек не харесва нещо, то автоматично харесва неговате противоположност.
elena_zartova
04-19-2013, 15:52
горката тя... попита ме какво лошо намирам в тях, явно той не намира нищо лошо в това човек да притежава ''тези качества'' и го питам мисли ли, че са добри и би ли намирал такива хора за стойностни
ShtrudeL
04-19-2013, 15:54
едитнах се няколко сек след като написах отговора си, но ще го кажа и тук:
Не знам защо автоматично си помисляш, че щом даден човек не харесва нещо, то автоматично харесва неговата противоположност.
elena_zartova
04-19-2013, 15:54
както споменах с теб не мисля, че мога да водя какъвто и диалог да е, все едно да си говоря с масата, въпреки, че дори тя би ми била по- приятен събеседник от теб, така че не намирам смисъл изобщо да се месиш в коментарите ми с другите хора ...
Ако в една дискусия не се спомене, че чалгата разваля всичко, то тя не е дискусия като хората... :D
Елена, ако аз се надъхвам с чалга докато чистя, примерно, това НЕстойностно момиче ли ме прави?
elena_zartova
04-19-2013, 15:57
едитнах се няколко сек след като написах отговора си, но ще го кажа и тук:
Не знам защо автоматично си помисляш, че щом даден човек не харесва нещо, то автоматично харесва неговата противоположност.
даже не те разбирам какво казваш хаха пак повтарям, ако той намираше тези качества за лоши, нямаше да ме попита '' какво лошо има в тях'' а сам щеше да си знае за това аз написах ...
попита ме какво лошо намирам в тях, явно той не намира нищо лошо в това човек да притежава ''тези качества'' и го питам мисли ли, че са добри и би ли намирал такива хора за стойностни ?
никъде не съм питала теб, че да си даваш ВЕЛИКОТО МНЕНИЕ ... мисля, че той има уста( в случая пръсти) и сам може да си каже не са нужни адвокати и защитници :)
ShtrudeL
04-19-2013, 15:58
както споменах с теб не мисля, че мога да водя какъвто и диалог да е, все едно да си говоря с масата, въпреки, че дори тя би ми била по- приятен събеседник от теб, така че не намирам смисъл изобщо да се месиш в коментарите ми с другите хора ...
Разбира се..
Не ти изнася и вече не може да се говори с мен..
Но дори пак ще се поправя: Дори в това което казах:
..човек може да е неутрален в дискусията.
ShtrudeL
04-19-2013, 16:00
никъде не съм питала теб, че да си даваш ВЕЛИКОТО МНЕНИЕ
А аз имам свобода на словото и ще се обаждам където си искам. ;)
даже не те разбирам какво казваш
А, аз това го знам.
elena_zartova
04-19-2013, 16:00
bloodyF
Прочети внимателно кое е пошлото и нестойностно което намирам в чалгата, типът момичета типични ''чалгарки'' тях не мисля за стойностни, тяхния вид и държание не харесвам ! ... ако искаш си я пускай и в тоалетната ... нямам мнение дали си стойностна или не ... но ако чистиш на чалга, танцувайки си кючек, с изкуствени мигли и треси за коси, и къса поличка да бих си помислила, че не си стойностна :)
elena_zartova
04-19-2013, 16:03
НЕ МИ ИЗНАСЯ ХАХА , даже ме е страх, защото така ме ''затапваш'', че не е истина ... просто не ми е приятно да водя безсмислени ''атаки'' с теб, защото ти по никакъв начин не можеш да кажеш нещо с което да ме засегнеш, а аз явно съм казала нещо, което не ти дава мира и се заяждаш с мен и всеки съгласен с мен- жалко ... не съм ти на нивото, за което се и радвам :D
Да, веднага щом се прибера, че тръгвам от работа сега.
elena_zartova
04-19-2013, 16:14
адвокатката, май последните ти коментари бяха напълно излишни, ама това става като си мислиш, че винаги ти си права и всички трябва да мислят като теб ...
относно чочо ще го прочета внимателно :)
edDinstVenNa
04-19-2013, 16:14
голямо каране пада :D
аз попринцип много мразя да седнем някъде с момче и после да делим сметката примерно :D все пак ТОЙ e момчето... като цяло за материалното му състояние - естествено, че ще е тъпо да ми иска пари за бира, цигари или квото и да било. От друга страна много мразя някой надут дето наистина има много пари да ми се прави и да си мисли че като има много пари ще прави каквото си иска с мене... като цяло, ДА предпочитам момчето да е с повечко кинти , но никога примерно немога да взема пари от него или нещо такова. Достатъчно ми е като сме двамата той да плаща сметката... за дрешките и подаръците :D - Кое момиче не ги обича ..не бих отказала подарък какъвто и да е той даже бих искала по-често :D ..Каква кола кара баткото ..:D е много ясно че ще ме е срам да ме остави пред даскало с лада :D ... няма да откажа да се возя в скъпа кола, джип и т.н даже ще ми е яко, но би ми била достатъчна и обикновенна добре изглеждаща кола :)
bloodyF
Прочети внимателно кое е пошлото и нестойностно което намирам в чалгата, типът момичета типични ''чалгарки'' тях не мисля за стойностни, тяхния вид и държание не харесвам ! ... ако искаш си я пускай и в тоалетната ... нямам мнение дали си стойностна или не ... но ако чистиш на чалга, танцувайки си кючек, с изкуствени мигли и треси за коси, и къса поличка да бих си помислила, че не си стойностна :)
Това е най-глупавото нещо, по което можеш да съдиш човек!
Виждала съм момиче, съученичка ми е, от другия клас, ходи на чалга, друса кючеци, гримира се като за световно, има ноктопластика и екстеншъни , има отлични оценки, умна е и начетена.
Ето, че нещата може да се съчетават. Не виждам какъв е проблема в случая и защо точно тоя нюанс (чалгата) засегна по въпроса..
едит:не съм върла привърженичка на чалгата, дори не слушам, освен когато чистя :D , просто ми е интересно.
Това е най-глупавото нещо, по което можеш да съдиш човек!
Виждала съм момиче, съученичка ми е, от другия клас, ходи на чалга, друса кючеци, гримира се като за световно, има ноктопластика и екстеншъни , има отлични оценки, умна е и начетена.
Ето, че нещата може да се съчетават. Не виждам какъв е проблема в случая и защо точно тоя нюанс (чалгата) засегна по въпроса..
И за уикенда "Събота и Неделя" Батковците със S500 я клатят на задната седалка...
@elena_zartova, абе баща ти случайно да е Ивайло Зартов...?
edDinstVenNa
04-19-2013, 17:11
И за уикенда "Събота и Неделя" Батковците със S500 я клатят на задната седалка...
това какво общо има със грима ноктопластиката и отличните оценки ? пък и кво лошо има в крайна сметка да я клатят на задната седалка на s500 :D
ShtrudeL
04-19-2013, 17:17
НЕ МИ ИЗНАСЯ ХАХА , даже ме е страх, защото така ме ''затапваш'', че не е истина ... просто не ми е приятно да водя безсмислени ''атаки'' с теб, защото ти по никакъв начин не можеш да кажеш нещо с което да ме засегнеш, а аз явно съм казала нещо, което не ти дава мира и се заяждаш с мен и всеки съгласен с мен- жалко ... не съм ти на нивото, за което се и радвам :D
Aма аз нямам и за цел да те засягам бе. Ти обаче упорито продължаваш да си мислиш, че си изрекла големи думи, които да ме обидят. О, боже. Не ти достига акъла, за да го направиш. И айде да не си говорим за 'нива', че по-ниско от твоето май никой не е достигал в тая тема.
А 'адвокатката' си държи на мнението и продължава да си мисли онова, което главата ти не успя да смели, за да ми отговориш. Само отговора ти крещи 'Сега Чачо ще обясни защо великата пошлост и глупостите които казах са хубави'. Т.е. отново потвърждаваш мнението ми.
ShtrudeL
04-19-2013, 17:24
голямо каране пада :D
аз попринцип много мразя да седнем някъде с момче и после да делим сметката примерно :D все пак ТОЙ e момчето... като цяло за материалното му състояние - естествено, че ще е тъпо да ми иска пари за бира, цигари или квото и да било. От друга страна много мразя някой надут дето наистина има много пари да ми се прави и да си мисли че като има много пари ще прави каквото си иска с мене... като цяло, ДА предпочитам момчето да е с повечко кинти , но никога примерно немога да взема пари от него или нещо такова. Достатъчно ми е като сме двамата той да плаща сметката... за дрешките и подаръците :D - Кое момиче не ги обича ..не бих отказала подарък какъвто и да е той даже бих искала по-често :D ..Каква кола кара баткото ..:D е много ясно че ще ме е срам да ме остави пред даскало с лада :D ... няма да откажа да се возя в скъпа кола, джип и т.н даже ще ми е яко, но би ми била достатъчна и обикновенна добре изглеждаща кола :)
е те това си е баш меркантилност, или айде не.. ама разглезеност определено..
Млъкнете бе. :D Егати цирка, въртите се в кръг от глупости.
А темата тъкмо беше тръгнала да става интересна...
+1 :D
То вярно,че трябва да има и малко караници,ама стига толкова ;д Къде е мачока да разкаже още някоя интересна история?
Аз може малко по- късно да пиша по темата,че сега имам работа...
TrueStory
04-19-2013, 17:59
Ехх и на мен свят ми се зави докато ви четох :D Не знам защо продължавате да се джанкате и защо й обръщате внимание на елена еди-коя-си....момичето просто много се обърка сред всичките 153454 мнения дето изписа.
girlwithblueeyes
04-19-2013, 18:04
Елена до един момент мненията ти ми харесваха ,но после взе да се излагаш
Мила моя нека те попитам първо нещо, и после да ти споделя моето скромно мнение и после ако исакш ме наричи пошла или там каквото искаш
Ти твоите приятели само от висшето ли общество ги избираш?
Звучиш ми като разглезено момиченце ,което няма и грам представа от реалният живот ами говориш заучени фрази от баба ,мама и хората от твоята среда . И защо съдиш ти кой е бил пошъл и кой вулгарен абе коя си ти въобще ? Че да слагаш етикети на този или онзи или само, защото имаш повече възможности имаш право да се правиш на примадона . Я се осъзнай малко, и порасни защото живота , не са само парите на мама и тати и розовият замък пълен с комплекси и огроничено мислене . Не разбрах какъв ти е проблема с чалгата нали знаеш , че това са места за купони и забавление не очаквай някой да ти рецитира стихотворения . Много мои приятелки слушат чалга и ходят по такива места , а да не говорим за стилът им който според тебе е пошъл :D, и това въобще не им пречи да са страшно начетени, и амбициозни .
Само да ти кажа израснала съм в Германия ,и моето семейство има възможности както, можеш да се сетиш имам доста различно възпитание заради средата и държавата в която съм израсла . Ама никога когато, и да е било не съм мислила толкова повърхностно като тебе .
Ама както и да е стой си във висшето общество и без това си твърде специална за нас простолюдието :lol:
Ехх и на мен свят ми се зави докато ви четох :D Не знам защо продължавате да се джанкате и защо й обръщате внимание на елена еди-коя-си....момичето просто много се обърка сред всичките 153454 мнения дето изписа.
Айде не наливай бензин и ти, да не би, да се засегна когато и видя мненията а?
Аз съм напълно съгласен с това което написа тя до тука...
mishopi4o
04-19-2013, 18:08
Елена тъпа овца не се хвали много много колко пари имаш,че ако баща ти е тоя дето си отряза пръста за да не влезе в затвора не е много за хвалене : ) имай си пари на никой не му пука всеки случай не хладилник пълен с храна, ами и 1 стинка не бих дал за теб и смачкания ти фейс..
Елена тъпа овца не се хвали много много колко пари имаш,че ако баща ти е тоя дето си отряза пръста за да не влезе в затвора не е много за хвалене : ) имай си пари на никой не му пука всеки случай не хладилник пълен с храна, ами и 1 стинка не бих дал за теб и смачкания ти фейс..
Дъщерята на този се казва Ана Зартова :)
адвокатката, май последните ти коментари бяха напълно излишни, ама това става като си мислиш, че винаги ти си права и всички трябва да мислят като теб ...
относно чочо ще го прочета внимателно :)
Та мойта гледна точка е следната.
Всеки човек си търси щастието и това е. Имаме си хиляди правила, морали и философии, които да нищят най-добрият начин да го постигнем, като до една имат своите недостатъци. От друга страна хората сме противоречиви и непостоянни същества, никога не следваме едни и същи принципи. Подвластни сме на емоциите си, не сме докрай рационални, затова характера е една нереална идея, тъй като винаги има моменти, в които действаме противно на убежденията си (или убежденията на другите за нас).
Дали ще искаш да си част от обществото, дали ще си състрадателен, съпричастен, помагащ, любящ. Дали ще си отдаден на каузи, дали ще придаваш смисъл на безсмисленото, дали ще живееш за апатията, дали ще получаваш щастие от аскетство или в разхищението, опира до собствената ти момента дефиниция за щастие. А дори не сме винаги наясно с това кое ни прави щастливи. Правим множество грешки.
Аз имам някаква идея за това какво ценя, но не се надценявам, че съм напълно наясно със себе си или, че съм прав. Може да съм се научил от житейския си опит да се предпазвам от нещастието и да следвам изводите си, не го отричам. Но се научих и да не виня останалите за това, че имат различно разбиране за щастието, различни разбирания за пътя към него. Не ги виня и за липсата на опит или наличието на повече опит. Не ги виня и за грешките. Нямам право, освен ако не ме ограничават хората съзнателно в собствения ми път.
След казаното дотук, смятам, че възвишените наслади не са оправдани. За тях се иска образованост и опит, че да им се насладиш. Ако на някого му липсват, то в края на крайщата вината е в обстоятелствата. Тези, които са по чалготеките и късат сълфетки, просто търсят щастието си. Дали късането на сълфетките, дали някво чувство за власт или пък жажда за внимание, хората търсят това, което търсим и ние постоянно. Може да имат комплекси, но комплексите не се създават по вина на притежателят им. Не съм никой, че да изисквам от тях да си решат тези проблеми, ако изобщо мога да ги нарека така. Те са намерили начин да си получават щастието и това е. И не ми пречат.
По същият начин не мога да виня хората, на които животът им се върти около парите. Какво лошо има в това? В крайна сметка въобще нямаме нужда да се развиваме, освен ако сме недоволни от сегашното си положение. Затова и хората, които не се развиват, също не мога да ги виня.
Никой не мога да виня. Освен ако не се оплаче. Тогава има място за съвети и критики. Тогава мога да предложа собствения си път като алтернатива.
Колкото до мен, от гледището на моите разбирания, аз не определям гореспоменатите три качества нито като добри, нито като лоши. Понякога получавам удовлетворение от тях, но по-често не. Обграден съм от хора, които по-скоро не ги толерират. Аз съм зависим от щастието на хората около мен, затова се старая да изкоренявам тези черти от характера си, за да съм доволен и аз. Но и правя грешки.
С други думи, няма добро, няма и лошо. Има само хора, които в даден момент, според дадени убеждения, могат да им придадат един или друг смисъл. Което обезсмисля всякакви обобщения.
ПС: Забравих да спомена нещо, макар че се крие в думите по-горе. Никой от тези в дискотеките или каквато и да е друга обстановка не се вписва напълно в стереотипите. Може да има ужасен и крещящ порок, който да предполага още n на брой такива, но учудващото е, че това не е необходимо следствие. Може да ми е ампутирано съчувствието, но въпреки всичко да имам хиляди други стойностни качества. И да съм готов да се променя. Чукаш ли достатъчно време една руда, може да удариш и на диамант.
mishopi4o
04-19-2013, 18:16
Дъщерята на този се казва Ана Зартова :)
Е и ? тва все пак е форум и кой знае може точно за тва да се пише така и все пак от постовете си е тъпа овца
Е и ? тва все пак е форум и кой знае може точно за тва да се пише така и все пак от постовете си е тъпа овца
Ако се напънеш още малко или ще станеш интересен, или ще се наакаш.
mishopi4o
04-19-2013, 18:22
Ти и да се напънеш и да не се напънеш не променяш фактите за нея лижи и гъза смешник
Ти и да се напънеш и да не се напънеш не променяш фактите за нея лижи и гъза смешник
Просто никой не се засяга, а ти разчиташ много на това. Ще те оставя сам да се откажеш да пишеш.
mishopi4o
04-19-2013, 18:28
ХА не се засяга тя? ако вярваш в това по добре си пръсни черепа.. да да не ми обяснявай как била ''над нещата'' тя е боклук и такъв си остава и спести си лекцията как не зачита ''хорските'' мнения именно живее за тях хвали се , и си натяква мнението като целта и да убеди всички в него .. и преди да си помислиш, че аз го правя от ''хейт'' или нещо от тоя сорт , не просто ми е кеф да мачкам боклуци и на мене не ми дреме за техното мнение но на тях да !
qwerty
Иии след този роман ;д ако беше светнал простолюдието, че си проектират собствените критерии за щастие върху обществото в очакване (или по-скоро изисквайки) всички да им ръкопляскаме, в следствие на което се поражда и раздразнението им при сблъсъка с чужд 'мироглед' и несъзнателното усъмняване в своя собствен, направо златен щеше да си.
Избихте рибата в тая тема. Same game, different levels. Тъжно.
Иии след този роман ;д ако беше светнал простолюдието, че си проектират собствените критерии за щастие върху обществото в очакване (или по-скоро изисквайки) всички да им ръкопляскаме, в следствие на което се поражда и раздразнението им при сблъсъка с чужд 'мироглед' и несъзнателното усъмняване в своя собствен, направо златен щеше да си.
Сега ще ти се разсърдя, че исках аз да го синтезирам в едно изречение, а ми открадна възможността. :D :D :D
Получаваш утешителна награда - бира. В бъдещо неопределено :D
В бъдещо неопределено :D
Ще го определиме, нема къде да бега. Да не е 100 кила...
sneering
04-19-2013, 18:49
Най-лошия симптом на средно-статистическия пич е да руши собствените си принципи и мислене,с цел привличане на вниманието на някое момиче.Точно тоя симптом при пичовете им създава тази илюзия на момичетата,че сякаш са незаменими и уникални сами по себе си.Гледам,че и тук има такива подобни.
Най-лошия симптом на средно-статистическия пич е да руши собствените си принципи и мислене,с цел привличане на вниманието на някое момиче.Точно тоя симптом при пичовете им създава тази илюзия на момичетата,че сякаш са незаменими и уникални сами по себе си.Гледам,че и тук има такива подобни.
Кое е лошото на симптома? Че ще го е страх от хора, които го критикуват за това, друга причина не виждам.
mishopi4o
04-19-2013, 18:57
Гледам че си пишеш коментара веднага след моя, значи ако говориш за мен бъркаш тотално.. не привличам чрез коментари момичета от форума и не се правя на такъв какъвто не съм .. аз не съм ти : )
sneering
04-19-2013, 19:04
Кое е лошото на симптома? Че ще го е страх от хора, които го критикуват за това, друга причина не виждам.По-силен е страха да превърнеш и градиш една илюзорна представа в мисленето и самочувствието на другия пол,а не този от хората,те винаги си говорят каквото и да правиш.
По-силен е страха да превърнеш и градиш една илюзорна представа в мисленето и самочувствието на другия пол,а не този от хората,те винаги си говорят каквото и да правиш.
Така е, да, прав си.