View Full Version : На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
Deadlock
06-14-2013, 15:43
за вакуумиращите пликове не знам подробности, защото не ги ползвам аз, а мой приятел. но със сигурност се ползват с обикновена прахосмукачка. а вариантът с колата ме кефи, защото е вълнуващо да усетиш така цялото разстояние, а и обичам да пътувам, но ако е само заради багажа, не става
..
честито на всички доволни от оценки и/или приети! :))
ъпец
Казувайте,как вървят нещата с кандидатстването при вас?
ъпец
Казувайте,как вървят нещата с кандидатстването при вас?
Хах, никак не вървят... 8-) Все още не са ни дали дипломите
Моята ще е на 20ти ...ако не го отменят, иначе вече нямам търпение...
И си чакам резултатите от изпита по английски да си направя сметка къде евентуално ще вляза.
Айде и аз да се включа в темата на (бившите) дванайсетокласници (много навреме, знам :D :D)
Само чакам в петък да ни дадат дипломите и с пълна сила подавам документи за Германия, многомного искам там. <3 В тукашни университети изобщо няма да кандидатствам.
Преди известно време като гледах темата ми се видя, че има още хора за Германия, към кои градове сте? :)
Преди известно време като гледах темата ми се видя, че има още хора за Германия, към кои градове сте? :)
Koln, Leipzig, Frankfurt, Dusseldorf, Nurnberg
Ти?
girlwithblueeyes
06-19-2013, 05:12
Няма ли някой за Мюнхен . Лятото да ми дойдете на гости:D
Fisherman
06-19-2013, 09:54
а защо не учите в България
girlwithblueeyes
06-19-2013, 09:58
Това си е тяхна работа
Тук образованието е на доста по високо ниво от това в БГ
нищо лично
Fisherman
06-19-2013, 09:59
Така ли как прецени?Когато един човек има желание да учи дори и в пещера да живее пак нищо не може да го спре да знае.
girlwithblueeyes
06-19-2013, 10:01
Не е само до желанието на ученика а от още много фактори и от преподавателите и от много други неща
Fisherman
06-19-2013, 10:05
Да тука базата е мизерна,виждам всички искат най-доброто,е хубаво де ама най-добрите специалисти ли ще станат в лъскавия университет в Дюселдорф,сигурен съм,че преподавателите тук по нищо не отсътпват на ония там.Моите патуват нон стоп по чужбина и каквото ги попиташ са винаги в час с науката.
Се тая всеки да се оправя,както може :)
Не е само до желанието на ученика
Не е до желанието на ученика,ама е,никой не може да те накара насила да учиш,дори да си в най-лъскавата аудитория
girlwithblueeyes
06-19-2013, 10:06
Не съм казала че преподаватели в бг са по лоши
Я помисли само колко студенти от чужбина искат да учат тука и колко в България?
Просто държавата мисли за образованието това е то.
Казвам че колкото и голямата да ти е амбицията без да срещнеш някаква подкрепа не е същото.
bloodfrozen
06-19-2013, 10:24
Аз няма да уча в Германия, ама с удоволствие бих ти дошла на гости в Мюнхен. 8-)
girlwithblueeyes
06-19-2013, 10:25
Ми идвай :D
scrooper
06-19-2013, 10:49
Живот и здраве натам съм тръгнала. Тъкмо за Октоберфеста :Р
girlwithblueeyes
06-19-2013, 10:52
Супер:D на тоя фест си е странишко пълно е с хора инаеч е хубаво
Ти какво точон ще учиш ?
scrooper
06-19-2013, 11:04
Така ли как прецени?Когато един човек има желание да учи дори и в пещера да живее пак нищо не може да го спре да знае.
Не е така. Не е достатъчно да знаеш учебниците наизуст, тъкмо напротив. В чужбина (в моя случай визирам Германия) ти предлагат много по-всеобхватен поглед над нещата. Учат те да мислиш, да си гъвкав. Движиш се с последните научни тенденции и образованието е на по-високо ниво именно заради иновациите, които срещаш на място.
Не е по- патриотично да останеш тук и да вземеш посредствено образование. Какво ще правиш с него? Ако имаш възможност, завърши си в някой готин западен университет, пък после се върни, ако искаш да си полезен с нещо тук. Не казвам, че в България е пълна скръб, но в чужбина можеш за същите време и усилия да влезеш много по-навътре в нещата. И базата е от голямо значение. Не може един бъдещ лекар или инженер да се упражнява на гранясала апаратура от 20 век.
scrooper
06-19-2013, 11:05
Супер:D на тоя фест си е странишко пълно е с хора инаеч е хубаво
Ти какво точон ще учиш ?
Е как, за идеята!
Ще уча Архитектура. А ти?
girlwithblueeyes
06-19-2013, 11:07
Аз право обаче в Дания:D
scrooper
06-19-2013, 11:15
Супер, тъкмо ще си починеш от летните жеги :р
girlwithblueeyes
06-19-2013, 11:16
Мразя жегите
Тука е доста топло
А ти попринцип в Германия ли живееш или ще идавш тук да учиш?
Дори и това да е така, тук поне лично аз нямам никакъв стимул да уча, пък камо ли да се развивам по-нататък..
Избрала съм си бая тежка специалност, дали ще я уча тук или някъде в чужбина - не е в това главната разлика. Проблемът е следният: тук никой няма да оцени знанията и труда ти, така че ако нямаш някакви много стабилни връзки или пък луд късмет - реализация няма, докато на Запад гледат със съвсем друго око на знанията и възможностите, уважават ги повече, освен ако не си пълен идиот с малко желание и акъл можеш да постигнеш много, за разлика от тук..
Не искам сега надълго и нашироко да разправям защо съм направила избора си да уча в чужбина. В момента имам много добри шансове и смятам да ги използвам, това е крачка напред...ако българското образование беше наистина толкова чудесно и страхотно, на навероятно високо ниво, мислите ли, че хиляди мозъци щяха да изтичат всяка година?
girlwithblueeyes, и аз може би ще се окажа в Мюнхен. :) Първото ми желание обаче е Charité Berlin, Мюнхен, Франкфурт и Дрезден са ми back-up вариантите. :D Много искам да живея в голям град.
girlwithblueeyes
06-19-2013, 16:03
В Мюнхен сме по готини хората :D :D
Каква специалност искаш да учиш точно ?
Апф вие идвате аз си заминавам е нее:lol:
TrueStory
06-19-2013, 16:13
Да питам хората дето се явяваха на изпит по английски в СУ как мина? Какво ви се падна като есе? А и някои преподаватели (проверяващи) публикуват доста интересни примери от диктовката, та ми стана интересно :D
Ммм, биващ беше изпита. Падна се нещо за музиката ,ама не помня вече какво иии...другата беше нещо за предмет,който се предава от поколение на поколение. Такам.
Иначе утре отиваме за дипломки :lol: йейй.
http://media.tumblr.com/tumblr_ma7l7qsgZ41rrhz69.gif
TrueStory
06-19-2013, 16:28
Ммм, биващ беше изпита. Падна се нещо за музиката ,ама не помня вече какво иии...другата беше нещо за предмет,който се предава от поколение на поколение. Такам.
"many songs, almost all of the songs from this time, telling stories about all these battles between the Bulgarians and the Turkeys. They used this music for uniting each other" :D - някой писал по темата ....the Turkeys! :D
Супер идиотско е,къде го намираш? :lol:
TrueStory
06-19-2013, 16:34
Един преподавател, който е и проверяващ си го е постнал във фейсбук. Още примери (предполагам от диктовката):
"FREAKuent" "self-STEAM", "Pictures of ideal bodies feel the media" ... "the perfect male is handsome tool" ..."the perfect female is beautiful fur" "and impossible tin" ... "the subtle massage" ... "ass pairing to such idealized body images creates pressure in most of us" ... "the result often is pure selfless team" ... "but if we put the hole issue into perspective" ... "not always the best-looking person gets the girl or gay" ... "we need to realise that this is the perfect ass"
:lol: еее,туй е от диктовката ,хаахахахах... THIS IS THE PERFECT ASS!
XTREMEFREERIDE
06-19-2013, 17:16
Не е така. Не е достатъчно да знаеш учебниците наизуст, тъкмо напротив. В чужбина (в моя случай визирам Германия) ти предлагат много по-всеобхватен поглед над нещата. Учат те да мислиш, да си гъвкав. Движиш се с последните научни тенденции и образованието е на по-високо ниво именно заради иновациите, които срещаш на място.
Не е по- патриотично да останеш тук и да вземеш посредствено образование. Какво ще правиш с него? Ако имаш възможност, завърши си в някой готин западен университет, пък после се върни, ако искаш да си полезен с нещо тук. Не казвам, че в България е пълна скръб, но в чужбина можеш за същите време и усилия да влезеш много по-навътре в нещата. И базата е от голямо значение. Не може един бъдещ лекар или инженер да се упражнява на гранясала апаратура от 20 век.
Съгласна съм, че базата има голямо значение, че определен начин на преподаване от страна на специалисти е по-добър от друг и бла,бла,бла, НО съм съгласа и с Fisherman, че с желание може да се постигне много. Е, и с доза късмет, може би. Но АМБИЦИЯТА е страшна работа. (: Имам приятели, които си изкараха TOEFL-чето и си ги приеха още преди да започнат 12-ти клас по някакви елитни университети и като си бяха такива НЕученолюбиви, такива си и останаха. Изкарват си посредствените оценки и в западните университети. Можеха да си ги изкарват и тук. Няма разлика между амбициран човек тук и амбициран човек там, както и между посредствен човек тук и посредствен човек там. Разликата е в съзнанието на хората.
Аз лично съм на мнение, че до 12ти клас ми е трябвал свестен, строг и изискващ учител за да ме бута и да придобия навици да уча. Всичко това обаче свършва в гимназията. След това мисля, че сме достатъчно зрели за да се бутаме сами, да сме жадни за знание и да чоплим всяко нещо, което ни вълнува до самата му същност. В тоя свят на отворена и отвсякъдетечаща информация, по никакъв начин никой да не ми се оплаква, че някъде ще му се даде по-малко отколкото на друго място. Където и да си има ВСИЧКО като информация. Това, че някой има нужда да му се даде на готово, а друг има воля сам да си я търси си е въпрос на израстване, въпрос на характер, въпрос на човек. И няма нищо лошо нито в едното, нито в другото.
Това е една от онези безкрайни теми, в които всеки ще си защитава мнението, защото грешно мнение няма. Всеки на тази възраст може да прецени за себе си от какво има нужда и според възможностите си да си го набави. По един или друг начин.
girlwithblueeyes
06-19-2013, 17:32
Така е . Всеки сам си решава за себе си дали ще се чувстав по добре в БГ или в чужбина . Не мога да твърдя дали бг университети са пълна скръб или не понеже дори не съм си помисляла да си продължавам образованието в там . Но знам че в СУ изпитите са си досат тежки и доста ги стягат . Но пък при евентуално работа има много по голям шанс да се приеме с този с дипломата от някой западен университет . Не казвам с цел да обидя някой а от лични наблюдения . В кантората на баща ми където аз карам стаж миналаат седмица при нас дойде едно момче с диплома от гръцко уни и момче с диплома от английско такова . Рабатата я получи точно това момче с британската диплома . Защото беше досат по запознато с фукнкциите на бъдещата си професия . Мислеше по новаторски и беше отворено за доскусии .
Deadlock
06-19-2013, 22:08
XTREMEFREERIDE,
И аз мисля, че е до човек. Но едно е цялото ти образование да е построено около тази вълнуваща ценна информация, която търсиш, друго е да си я отсяваш от лайна (и двата варианта са крайности).
Днес си взех дипломата 5,85...доволно!
XTREMEFREERIDE
06-20-2013, 12:43
Рабатата я получи точно това момче с британската диплома . Защото беше досат по запознато с фукнкциите на бъдещата си професия . Мислеше по новаторски и беше отворено за доскусии.
Ти сама го каза. Не е получила работата заради дипломата. Може би е получила запознатостта с функциите на професията си и новаторското мислене от същото място, от където си е получила и дипломата. Вече се кандидатства за работа с интервюта, не с документи. Е, окей, хубаво е да имаш престижна диплома, не съм олигофрен да го отричам. НО, пак казвам, зависи от твоите желания, твоята амбиция, твоето старание. Никой не може да ме убеди, че в България ще бъда по-ограничена. Може би ще ми бъде по-лесно да ми го наливат с фуния, но това далеч не означава, че тук някой ме ограничава. Може би тук самото образование е ограничено като една огромна институция (бих казала), но това далеч не означава, че ОБРАЗОВАНИЕТО ПО ПРИНЦИП ограничава. Вече до там сме стигнали, че мога ако имам желанието да си гледам лекции на MIT. И съм на мнение, че което не се постига с труд, се постига с много труд. Тези, които учат тук не могат по никакъв начин да ми се оправдаят с идиотщините по университетите за това, че са мързеливи и демотивирани.
Приятелят ми е без висше образование. В средата на 10ти клас е минал самостоятелна форма на обучение, защото образованието в училище не му е стигало, а същевременно са му предложили стаж в една британска фирма на 300км. от мястото на което живее. Приоритизирал е за себе си. Дипломата му от училище не е отлична, някъде 5 и нещо беше, матурите са му супер добре изкарани, старал се е човека. И е учил в МГ, не някъде по забутаните професионални гимназии в нашия край. На 14 е започнал да бачка, на 16 вече е бил програмист. В момента все още няма висше образование, предлагаха му професионални стажове по Холандия, бачка понастоящем в една американска фирма и изкарва повече отколкото родителите ми заедно. И всичко това благодарение на мотивация. И само на мотивация.
И това не е единствения пример за такъв човек в живота ми.
Имам и примери с хора, които са учили в чуждестранни университети, изкарали са си диплома и все още не са имали нито една редовна работа с трудов договор за повече от месец.
Имам и примери с хора, които пък учат едно нещо, работят второ и трето и пак изкарват хубави пари. И пак са щастливи с това, което имат.
Никога не бих толерирала оправдания от сорта на "еми, аз тука, в тия университети, нищо не ми се дава и затва нищо не мога".
girlwithblueeyes
06-20-2013, 13:06
Пири имаше и интервю за работа не гледаха само дипломата . Дори в интервюто имаше разминаване просто нали говорехме за самите дипломи
Fisherman
06-20-2013, 14:53
Дори и това да е така, тук поне лично аз нямам никакъв стимул да уча, пък камо ли да се развивам по-нататък..
Избрала съм си бая тежка специалност, дали ще я уча тук или някъде в чужбина - не е в това главната разлика. Проблемът е следният: тук никой няма да оцени знанията и труда ти, така че ако нямаш някакви много стабилни връзки или пък луд късмет - реализация няма, докато на Запад гледат със съвсем друго око на знанията и възможностите, уважават ги повече, освен ако не си пълен идиот с малко желание и акъл можеш да постигнеш много, за разлика от тук..
Не искам сега надълго и нашироко да разправям защо съм направила избора си да уча в чужбина. В момента имам много добри шансове и смятам да ги използвам, това е крачка напред...ако българското образование беше наистина толкова чудесно и страхотно, на навероятно високо ниво, мислите ли, че хиляди мозъци щяха да изтичат всяка година?
girlwithblueeyes, и аз може би ще се окажа в Мюнхен. :) Първото ми желание обаче е Charité Berlin, Мюнхен, Франкфурт и Дрезден са ми back-up вариантите. :D Много искам да живея в голям град.
Хиляди мозъци напускат всяка година,защото са промити
Абе аз пък имам едно въпросче: когато излязат резултатите от първо/второ/трето класиране как ще бъдат публикувани? Смисъл при самото записване ти дават номер и ти проверяваш чрез този номер или пък си качват списък на сайта и си търсиш имената? Някой дали има представа?
>?
>?
Като подаваш документи за класиране ти дават входящ номер. С него и ЕГН проверяваш в сайта на унито. Не си търсиш името в сайта специално. Изнасят се и списъци, мисля, че за СУ беше във ФМИ.
DukeSolinus
06-21-2013, 14:48
Тази сутрин в 11 часа ми се обади консултантката ми по кандидатстването и ето как протече разговорът ни:
-Ало, Сашко, как си?
-Много добре, снощи празнувахме.
-Така ли, какво празнувахте?
-Ами, приемът на Евелин и Елизабет.
-Оооо, супер. Ами аз ти се обаждам да ти кажа, че вече имате още един повод. Приет си в Есекс.
И така цял ден усмивката не е слязла от лицето ми. :) Това бе университета, който ми искаха диплома 5.50, и за това когато видях 5.28 се надявах на чудо да направят изключение за мен. :D И май са направили. И така през септември заминавам и ще уча там! :) University of Essex, специалност: Accounting (Including Year Abroad) :)
dark_girl
06-21-2013, 14:54
Тази сутрин в 11 часа ми се обади консултантката ми по кандидатстването и ето как протече разговорът ни:
-Ало, Сашко, как си?
-Оооо, супер. Ами аз ти се обаждам да ти кажа, че вече имате още един повод. Приет си в Есекс.
И така цял ден усмивката не е слязла от лицето ми. :) Това бе университета, който ми искаха диплома 5.50, и за това когато видях 5.28 се надявах на чудо да направят изключение за мен. :D И май са направили. И така през септември заминавам и ще уча там! :) University of Essex, специалност: Accounting (Including Year Abroad) :)
Еее,честито.
Успех на всички останали!
girlwithblueeyes
06-21-2013, 14:58
Честито :)
-Ало, Сашко, как си?
Поздравления и успех!
Как сте, бе? 8-) Защо никой още не се е похвалил с резултатите от журналистиката?
Аз днес си взех дипломата..finally... и се редих 1 час на опашка в МОН. Доста ми беше забавно
pifiella
06-24-2013, 18:46
Парадокс,ще се хваля на 16 юли като ме приемат :D
Парадокс, какво стана с теб, как минаха изпитите по Журналистика?
Парадокс, какво стана с теб, как минаха изпитите по Журналистика?
Не съм се записвала за редовната сесия. Оте*ах стабилно СУ 8-) Чакам си документите... само в Германия ще кандидатствам
Не съм се записвала за редовната сесия. Оте*ах стабилно СУ 8-) Чакам си документите... само в Германия ще кандидатствам
Успех ти пожелавам тогава.
Успех ти пожелавам тогава.
Данке! 8-)
има ли някаква съществена разлика между бригада за редовни и задочни студенти? разбрах че едните са с h2b виза, другите с j1...в разходите разлика има ли?
lisi4ety
06-26-2013, 17:26
Започвам да съжалявам, че се отказах от Glasgow, за да остана в СУ..
Няма ли да побързат с резултатите от английския? ... Ъгх.
^ и аз това чакам...ама да видим!
lisi4ety
06-26-2013, 17:56
^ и аз това чакам...ама да видим!
Ейй сега разгледах старите мнения ии с теб кандидатстваме за една и съща специалност ;д
Само че аз мноооого се изложих с историята, още не мога да си го простя..
DanieLa_SmiLe
06-26-2013, 18:46
Здравейте! Понеже една моя приятелка беше болна и не се яви на матурата през май, знаете ли сега ако се яви през септември и я вземе с хубава оценка дали има шанс да влезе да учи някъде още от тази година? Доколкото разбрах в СУ преди е могло така, но нз.. Някой ако знае - нека да сподели, понеже тя е супер объркана и притеснена.
lisi4ety
06-26-2013, 20:04
Не мисля, че може..
Имам дилема къде и какво искам да уча.Надявам се да ме приемат само на едното място , за да спра с досадните терзания. За съжаление двете неща са много различни едно от друго и шансът да уча и двете е нулев. Едната специалност ми дава душевна храна , приемам я много лично .Другата е по икономическата част , има неща,които не са ми интересни,но трябва задължително да мина през тях , ако искам да стигна до заветната специалност .Интересното е че дори и да мина тези не толкова интересни предмети , пак нямам гаранция,че след това ще мога да се класирам за специалността , която искам. Ако не успея да се класирам след две години , то за мен всичко е било напразно ,защото искам само това да уча (освен другата специалност в другия университет) и само това ми е интересно . Казала съм ,че няма и не искам да ставам икономист . Единствено с реклама бих се радвала да се занимавам...
Ейй сега разгледах старите мнения ии с теб кандидатстваме за една и съща специалност ;д
Само че аз мноооого се изложих с историята, още не мога да си го простя..
Колко си изкарала?
Мо или Европеистика?
lisi4ety
06-27-2013, 20:04
Колко си изкарала?
Мо или Европеистика?
И МО, и Европеистика
Аха, ама колко издрънка на историята?
Имам дилема къде искам да уча.Надявам се да ме приемат само на едното място , за да спра с досадните терзания.
xaxa, same here... 8-)
DanieLa_SmiLe
06-27-2013, 21:08
Много гадно са го направили, понеже в УНСС 1-во класиране изл на 19-ти, а в СУ тогава е последния срок за записване... Случайно да знаете университети, в които класиранията излизат сле 20-ти юли? ПЛС, помогнетее!! :(
therichbitch
06-27-2013, 22:30
ами запиши се, пък после ще се откажеш. Доколкото помня до определен срок, ти връщат голям процент от парите. (ама трябва да погледнеш дали още го има това..)Ако специалността ти не е мн скъпа, става и това като вариант според мен.
lisi4ety
06-28-2013, 08:24
Аха, ама колко издрънка на историята?
Слабо, 4,50 ... изобщо не го очаквах..
___
Добре, един много, много важен въпрос:
Мога ли да кандидатствам за една специалност два пъти с два различни изпита. Например Европеистиката веднъж да я пиша с изпит по английски, веднъж с матура по френски?
Не,мисля че не може. Пиши по-високото. колко си изкарала по Английски, аз ще се гръмна просто :lol:
Трябват ми мнения, обръщам се към вас :)
Журналистика в Шумен (за Велико Търново няма да ми стигне бала,аз там исках)
В ТУ съм приета с Индустриален мениджмънт и Технологично предприемачество и иновации
За винса бала ми е 17.32 :O от максимален 24, нямам шанс нали :? (ех,тая математика ;х)
Не знам защо, ама Техническият ми звучи най-добре.
Не знам защо, ама Техническият ми звучи най-добре.
Бегай от тоя Шумен ,бе, моме...няма кво да дириш там.
ТУ си е друга халва!
ще те приемат във винс, но не знам каква специалност...ти каква искаш? примерно може да влезеш някоя хубава, ама на 2ро класиране, по-миналата година приеха познат с бал 14-15 маркетинг на 2ро класиране
стрaшнa специaлност - индустриaлен мениджмънт кaквa мислиш дa стaнеш? Шеф нa фирмa? Aко не те бивa в мaтемaтикaтa,въобще не се зaнимaвaй с техническия.
pifiella
06-30-2013, 15:27
Охо,набори,какво става!
Аз се дипломирах и приключих с математиката ЗАВИНАГИ! Имам си грамота,медал,плакет, снимка във вестника и таблет :D (страхотно постижение)
Сега си чакам 16 юли да излезе 1-во класиаране в СУ. На устния изкарах 5.25 и бях последна от всичките 400 човека. Чаках до 15:30, ама поне мина отлично. По мои сметки на първо класиране влизам, но като го видя с очите си, тогава ще съм сигурна.
:)
Охо,набори,какво става!
Аз се дипломирах и приключих с математиката ЗАВИНАГИ! Имам си грамота,медал,плакет,табле и снимка във вестника :D (страхотно постижение)
Сега си чакам 16 юли да излезе 1-во класиаране в СУ. На устния изкарах 5.25 и бях последна от всичките 400 човека. Чаках до 15:30, ама поне мина отлично. По мои сметки на първо класиране влизам, но като го видя с очите си, тогава ще съм сигурна.
с какво ?
Охо,набори,какво става!
Аз се дипломирах и приключих с математиката ЗАВИНАГИ! Имам си грамота,медал,плакет,табле и снимка във вестника :D (страхотно постижение)
с какво ?
За колко оценка ви дават Медал?
Нашето дипломиране беше тъпо, нито имахме тоги, нито ни събраха като хората. Нито грамоти,както ни бяха казали,че ще имаме ,имахме...тъпо.
Квото е де, утре отивам да се записвам в СУ и да си гледам кефЯ.
pifiella
06-30-2013, 17:33
За колко оценка ви дават Медал?
Нашето дипломиране беше тъпо, нито имахме тоги, нито ни събраха като хората. Нито грамоти,както ни бяха казали,че ще имаме ,имахме...тъпо.
Квото е де, утре отивам да се записвам в СУ и да си гледам кефЯ.
Ами на първите 5 дават "големи" подаръци,а на всички медали,грамоти и плакети(тези над 5,50).Тази година бяха таблети,защото 5 момичета имахме само 6-ци в дипломите,без матурите,де :D Но в гимназията има такива специалности-нещо за мeтали и дървообработване.Та там си ги правят.Много са готини,после може да ги снимам.
Дееба, имам 5,85 в дипломата и 6.00 за всички години и един шоколад не ми дадоха...
pifiella
06-30-2013, 17:38
с какво ?
Таблет,ама нещо не излиза думата...
pifiella
06-30-2013, 17:39
Дееба, имам 5,85 в дипломата и 6.00 за всички години и един шоколад не ми дадоха...
И аз съм 5.85.Всяка година 6.оо и матурата по философия ме прееба
Ама си имаш медал ;( ... начи що на мен никой не ще да ми подари таблет бе :lol:
pifiella
06-30-2013, 17:51
Ама си имаш медал ;( ... начи що на мен никой не ще да ми подари таблет бе :lol:
Да беше учила в Своге и можеше да имаш всичко!Капиш? :D
Аз не искам всичко...само таблетче :lol:
pifiella
06-30-2013, 18:36
E свърши вече,раздадоха ги. Сега ти остава да се надяваш на таблетче от виШото :D
Ама аз мога да ти дам да го подържиш малко...:D
То за държане...държала съм :lol:
Утре записвам в СУ, нося си и сладката служебна бележка,която ми гаранитра местенце в европеистика от раз,ама въпрос,може би тъп,ама ще си го задам.
Та - МО ми е първо желание, Европеистика 2ро,ако ме приемат Европеистика на първо класиране , а МО не и аз не се запиша за европеистиката след първото, класирането ми изгаря нали?
Оф малко е тъпо,но ме разбрахте :lol:
pifiella
06-30-2013, 19:22
Та - МО ми е първо желание, Европеистика 2ро,ако ме приемат Европеистика на първо класиране , а МО не и аз не се запиша за европеистиката след първото, класирането ми изгаря нали?
Оф малко е тъпо,но ме разбрахте :lol:
Гориш,или се записваш това,което си приета на първо,и чакаш така второ,няма опция не се записвам,ама чакам второ класиране.Аз така го разбирам,ма може да съм в грешка.
Колко човека сме за СУ ? ;D
pifiella
06-30-2013, 21:16
АЗ!
Първа
Трябват ми мнения, обръщам се към вас :)
Журналистика в Шумен (за Велико Търново няма да ми стигне бала,аз там исках)
В ТУ съм приета с Индустриален мениджмънт и Технологично предприемачество и иновации
За винса бала ми е 17.32 :O от максимален 24, нямам шанс нали :? (ех,тая математика ;х)
ТУ-София ли?
Боже, за първи път чувам, че има Журналистика в Шумен! :D:D:D Кой знае какво е нивото...
Индустриален мениджмънт си е икономическа специалност в технически университет... парадоксално ми е малко.
Ти какво искаш да ставаш журналист или икономист?
lisi4ety
07-01-2013, 08:02
Колко човека сме за СУ ? ;D
Всички :D
ТУ-София ли?
Боже, за първи път чувам, че има Журналистика в Шумен! :D:D:D Кой знае какво е нивото...
Индустриален мениджмънт си е икономическа специалност в технически университет... парадоксално ми е малко.
Ти какво искаш да ставаш журналист или икономист? На мен учителка по икономика ми е казвала, че нивото на обучение в Стопанския факултет на ТУ избощо не е ниско.
ТУ-София ли?
Ти какво искаш да ставаш журналист или икономист?
Не, ТУ Варна :)
Ами и аз не знам какво искам да ставам..
Ами и аз не знам какво искам да ставам..
Е, то там е проблемът. Реши какво искаш да ставаш. Двете специалности са много различни, не знам как може да се чудиш между две неща, които нямат нищо общо.
Реши си какво ти се учи, с какво искаш да се занимаваш. И все пак гледай и в кой университет.
Да знам, че това е проблема, но ако чакам да реша какво ми се учи ще е твърде късно.. ;д,така че..
От Винс и ТУ Варна кой е по-добър според вас ??
Винс- Счетоводство и контрол или Финанси
ТУ- Индустриален мениджмънт или Технологично предприемачество и иновации (Тук съм приета,само трябва да си избера едната специалност)
Това са ми колебанията сега, мисля да пробвам във винса и после трябва да реша..
Днес се записах в СУ, там и никъде другаде.
Сигурно ще е Европеистика и ми е мегадоволно! Нянянян!
Calderone69
07-01-2013, 18:57
Подадох документи за ЮЗУ с матури, по бел имам 5.68 и дипломата ми е 5.65, ще ми стигне ли да вляза в специалност 'Връзки с обществеността' ?
Да знам, че това е проблема, но ако чакам да реша какво ми се учи ще е твърде късно.. ;д,така че..
От Винс и ТУ Варна кой е по-добър според вас ??
Винс- Счетоводство и контрол или Финанси
ТУ- Индустриален мениджмънт или Технологично предприемачество и иновации (Тук съм приета,само трябва да си избера едната специалност)
Това са ми колебанията сега, мисля да пробвам във винса и после трябва да реша..
винса е хуй
другото не знам
Е мерси на всички, вече съм записана :)
XTREMEFREERIDE
07-02-2013, 17:20
Пламе, колко изкара на английския?
Аз утре отивам да си пускам документите, на 4ти Август ми излиза първо класиране, надявам се да си видя името там. :'D
Намерих си и ПЛАТЕНА работа, а стажа ще си го карам дистанционно. Fuck yeah, huh?
Е мерси на всички, вече съм записана :)
Какво записа?
Пири,малко е , чак не ми се разправя,ама на фона на всички двойки съм доволна. Влизам в СУ и се оказва,че "Катедра Европеистика" е на една ... разстояние от Студентски,което ме устройва напълно :lol: Пък ,ако е МО може и да съм на Квартира,ще видим...
XTREMEFREERIDE
07-02-2013, 17:36
Супееер, супер! Ще си те приемат! 'Айде, идвайте вече по София всички ^-^
Ще има ли чай с боровинки сбирка :lol: не знам откъде ми дойде...предпочитам малини :D
pifiella
07-02-2013, 18:09
Ще има ли чай с боровинки сбирка :lol: не знам откъде ми дойде...предпочитам малини :D
Ще има,Плам, пред моето общежитие ще си направим огнище и ще си варим компоти за зимата, от Пири-боровинките,от мен-терена,а от теб варенето :D
Ще ви нося хубаво,сладко и калорично руло ,обещавам да си оближете петичките :lol:
Като минете на пържоли може да ме викнете.
Оф, завиждам ви 8-) Аз ще трябва да чакам още месец и половина, за да разбера къде съм приета...
DukeSolinus
07-02-2013, 20:30
Преминаващи през София приемате ли? :D
pifiella
07-02-2013, 21:52
Преминаващи през София приемате ли? :D
Само,ако носиш нещо за яденЬЙЕ!
DanieLa_SmiLe
07-03-2013, 06:03
Извинете, че се намесвам в темичката ви, но искам да се консултирам с някого. Според вас ще ме приемат ли на първо класиране в УНСС в някоя специалност (в списъка с желанията съм изредила почти всичките) с оценка от ЕПИ 5,70, изпит по АЕ 5,30 и диплома 5,88? Понеже съм кандидатствала само там и мн се притеснявам
Ми високи са ти оценките, сигурно ще те приемат. Какво толкова си се шашнала!
Аз например съм кандидатствала само в СУ, не е такъв зор,бе,момче. Ще те приемат, хубави оценки имаш.
Какво записа?
Индустриален мениджмънт в меи :)
lisi4ety
07-03-2013, 16:36
Ми високи са ти оценките, сигурно ще те приемат. Какво толкова си се шашнала!
Аз например съм кандидатствала само в СУ, не е такъв зор,бе,момче. Ще те приемат, хубави оценки имаш.
Аз също само в СУ, а оценките ми са трагични ;dd
Нищо, поне История/Археология ще ме приемат. И все пак стискам палци да е нещо друго, защото ако вляза там, където минималните балове са 20 на първо класиране................................ ............. -.-
Уф, айде да е 16-ти вече, а? :D
lisi4ety
07-03-2013, 21:44
Бате, тва са безумни периоди... 7 клас за 5 дена ги класираха, ние чакаме 5 месеца.. ;d
И пак добре, че преместиха изпитите с 1 месец напред -.-
lisi4ety
07-04-2013, 07:56
И пак добре, че преместиха изпитите с 1 месец напред -.-
Да бе, страхотно просто..
Не, че съм ходил на редовните :D
Мне, то сега е добре,че ги изместиха месец по-рано,вече като свършиха,че до август нямаше да имаме мир, ама преди тва си биех главата в стената,защо са толкова рано :D
Сега ми е една идея по-айляк!
Уф, айде да е 16-ти вече, а? :D
Айде, ама 16ти август ме устройва мен 8-) ще се побъркам дотогава. Късмет на вас, дано ви приемат всички на 1во желание!
NoOneElse
07-05-2013, 17:34
Здравейте! Понеже една моя приятелка беше болна и не се яви на матурата през май, знаете ли сега ако се яви през септември и я вземе с хубава оценка дали има шанс да влезе да учи някъде още от тази година? Доколкото разбрах в СУ преди е могло така, но нз.. Някой ако знае - нека да сподели, понеже тя е супер объркана и притеснена.
Може, разбира се. Повечето университети от 2год. насам традиционно правят допълнителен прием за студенти някъде септември месец, след поправителната сесия на матурите. УНСС, СУ, УАСГ, ЛТУ и мн. др. правят такъв прием. Нека следи из сайтовете на ВУЗ-овете за условия и дати. Естествено, най-престижните специалности в тези университети ще са заети и няма да има допълнителен прием за тях, но след това нищо не и пречи да се прехвърли вътрешно(според правилника на ВУЗ-а). Успокой я, няма какво да се притеснява, ще я приемат без никакъв проблем. От друга страна една година нищо не е, през това време ще работи и ще подреди приоритетите си.
DisturbiaV
07-07-2013, 13:59
Тези,които от вас са се записали за СУ и за УНСС как мислите да направите (ако искате повече унсс)?Записвате се,депозирате си дипломата и като излязат резултатите от Унсс се изтеглят от СУ?
Не знам как става цялата история с изтегляне на документи,но резултатите на СУ не излизат ли по-рано от тези на УНСС
Тези,които от вас са се записали за СУ и за УНСС как мислите да направите (ако искате повече унсс)?Записвате се,депозирате си дипломата и като излязат резултатите от Унсс се изтеглят от СУ?Такъв е варианта, но после от СУ ти връщат само 90% от внесената семестриална такса.
DisturbiaV
07-07-2013, 17:21
granger,да
просто искам повече специалността в УНСС,отколкото тази в СУ...
granger,да
просто искам повече специалността в УНСС,отколкото тази в СУ...Между кои специалности избираш ?
DisturbiaV
07-07-2013, 18:13
Журналистика унсс
бълг.филология су
pifiella
07-07-2013, 22:18
Ей,защо отпадна журналистиката в СУ?
Sisito941
07-08-2013, 11:25
Ох,утре съм на изпит във Велико Търново...някой няма ли,който да кандидатства там?
DisturbiaV
07-08-2013, 15:05
Пифи,изпуснах срока.
Бях в болница 2 седмици и се усетих ден след като свърши записването за редовните.
XTREMEFREERIDE
07-09-2013, 09:18
Ще има,Плам, пред моето общежитие ще си направим огнище и ще си варим компоти за зимата, от Пири-боровинките,от мен-терена,а от теб варенето :D
Търпение не ми остана!!! :cool:
DukeSolinus
07-09-2013, 18:43
Нещо утихна темата. Вече седмица мина от Юли месец. Как върви лятото? Какво правите по цял ден? Как убивате свободното време (ако имате такова де)? Какво правите в НЕсвободното време? :)
Нормално тъпо ми е, чакам си класирането и се радвам,че имам време за мен си.
Иначе днес бях на Вазовите тържества в Сопот и така се уморих,че не е истина.
lisi4ety
07-10-2013, 20:08
По цял ден бягам от софийската жега/дъжд (гледам сериали и чета книги) и привечер обикалям кафетата и баровете докато стане време да протестирам. После се прибирам умряла и обикновено нямам никакво желание да правя нищо ;д ...........
дори сега.......
нямамс сили да наятискамн копчетааттаааааадсафргбхн ъйукил
XTREMEFREERIDE
07-11-2013, 16:14
Как върви лятото? Какво правите по цял ден? Как убивате свободното време (ако имате такова де)? Какво правите в НЕсвободното време? :)
Пък ний с мойто мъж се преместихме официално в София, както много от вас вече знаят, понеже тръбя за тая радост из форума още от преди да се случи. Ударила съм го мнооого на релакс. Правим готини работи, скучаем от време на време (то и от това май има нужда), организираме си пътешествия през уикендите ииииии готвим всеки ден. Много е яко, наслаждавам се на макс. Пълноценна ми е ваканцията.
В не-свободното време си бачкам от вкъщи засега. Имам един дизайн да правя, трябва да се чуя с шефа скоро (когато се освободи), да довърша задачата и след това най-вероятно ще започна да ходя в офиса. Хммм, имам нужда малко от разсейка, че по цял ден на едно и също място...колкото и да е яко си е по цял ден на едно и също място.
Иначе, чакам си класирането от университета чак през август, но същевременно очаквам от разни други местенца за доброволчестване и такива работи да ми изпратят отговори дали ме взимат. И това би било забавно. Освен това, чакам си следващите 2 планински уикенда и по-следващия морски <3 иии ей го, то и Юли ще си мине...
Аз пък бях на почивка на Доспат, изкарахме си страхотно с моя приятел.
И като се върнах, разбира се, пак на работа, по цял ден , страхотно..
Ще си имам нова колежка, но защото едната напуска ще мине известно време преди да пуснем обучаващата се..което значи пък, че ще дойде следващата седмица , когато няма да имам никакви почивки..уф :(
Чакам си класиранията СУ- 17 и ЮЗУ- 24...
Гледам ,че са пуснали вече страничката за класиранията и желанията в сайта на СУ и ми изтръпна всичко.
Tyler The Creator
07-12-2013, 13:18
ВИНС - Счетоводство и контрол. НАПАДААААААААААААААЙ
Половината ми клас ще учи във ВИНС. Тайлър дъ Криетър ще имаш доста мои съученички за колежки хаха :-0
И много мои познати ще са там, други в ПУ-то, пък от моя клас няма нито един у СофЕа,но за сметка на това от форона ще си имам много другарчета!
pifiella
07-13-2013, 08:19
Къде си другарче! :D
Плам, чакаме 16-ти, а? Вече претръпнах - хем знам, че влизам, хем не знам какво :D
А иначе лятото си е лято, всичко е на 6, на пълна пара се подготвям за сватбата на систъра, рокли, мокли, букли...такива работи.
И чакам октомври,мммм
Ох , аз също знам ,че влизам...ама пак...не съм под напрежение сега,но вчера като отворих сайта и видях отдел :желания/класирания и резултати. и ми се преобърна всичко.
Обикалям си насам - натам. Сопот,Карлово,Калофер...Сед мте рилски езера... Около София, Витоша - Черни връх,Момина скала,разни водопади а у . През другото време ходя на работа и такам.
Била си в Сопот...???
Да, защо ?
Що не свирна да си направим среща :lol: обичам да се срещам с хора от форона :D Хехехех. Иначе хареса ли ти, малко е дкучничко,ама пък е красиво :D
Да, хареса ми. Хареса ми архитектурата на по - старите сгради ,а също така и старовремската направа на канализацията . Прекрасно съчетание на природа, история и съвремие. Приятно изненадана съм от младостта в старовремския град - красиви дечица и млади родители . Ако имам възможност, пак бих посетила Сопот и даже с удоволствие бих останала за няколко нощувки там.
Била съм 3 пъти в Сопот. И на мен много ми харесва градът :)
SuNsEt много як аватар!
п.т.: чакането ще ме побъркаааааааа!!!!!!!!!!
Каня ви на гости тогава :D
Парадокс, вторник е близичко!
Що не свирна да си направим среща :lol: обичам да се срещам с хора от форона :D Хехехех. Иначе хареса ли ти, малко е дкучничко,ама пък е красиво :D
Като гледам колко хора са се запътили към Софийския ,включително и аз , въпросната среща може да се осъществи и в София.
ParadOx , благодаря . Изживяването на концерта им на стадион ,,Академик - София'' беше невероятно. :)
Каня ви на гости тогава :D
Парадокс, вторник е близичко!
Хаха, вторник да, но средата на август- не. 8-) Аз зарязах СУ, не съм ходила на редовния :-|
SuNsEt и аз бях на концерта, жестоко беше! :)
Ееее...сериозно ли? Защооо?
Къде кандидатства?
anonymous708973
07-14-2013, 18:18
Нещо утихна темата. Вече седмица мина от Юли месец. Как върви лятото? Какво правите по цял ден? Как убивате свободното време (ако имате такова де)? Какво правите в НЕсвободното време? :)
Как да върви... Ходя на работа, правя си кефа там и получавам добри пари. Когато успявам, се виждам с мъжо, който ходи на курс по немски, умничкият ми. Междувременно си вдигаме скандали в италиански стил :д
Както и да е. Подадох си документите, чакам отговори някъде началото до средата на август. Все още се колебая между Манхайм и Мюнхен и се надявам да ме приемат само на едното място, че да не се налага да избирам, хаха. Все още обмислям как ще пътувам и как ще си пренеса огромния багаж. Правя си шопинг за важни неща, купих си бежов шлифер, дълги дънки. Маминка си е купила пола в цвят диня, УНИКАЛЕН Е, усещам как и аз искам! Междувременно гледам сериали, ходя на онлайн курсове и чета книжки. Добре ми е. Само една почивка трябва да си организираме :)
Ееее...сериозно ли? Защооо?
Къде кандидатства?
У чужбинаТА ще ходя *живот и здраве* 8-)
Защо ли? Защото не ми се занимаваше със СУ, не искам да уча нито друга специалност, нито пък в унсс, а и оценката ми по история в дипломата не е мн хубава... шансовете ми бяха малки и го зае*ах
Някой кандидат-ЙОРИст в СУ?
anonymous708973
07-14-2013, 20:30
У чужбинаТА ще ходя *живот и здраве* 8-)
Въх, така изведнъж?
Къде си избрала?
Е не е изведнъж 8-) Аз още от февруари-март съм си го решила. Германия :)
Сърбят ме пръстенцата...утре ,ако им крашне сайта,ще умра на мъка :lol: няма да спя, въпреки че знам ,че съм приета вече...ама все пак. Пуста европеистика ... изЕде ми акъла.
утре ,като им крашне сайта,ще умра на мъка :lol:
checked 8-)
Йеп...просто 200 пъти ще ми се обърне стомаха.
DukeSolinus
07-15-2013, 15:04
Лелее. Толкова скучно не ми е било на мен. :D Сутрин започнах да тренирам и за около месец свалих 4-5 кг. :D До следобяд (към 5-6 когато излиам с приятели) няма какво да правя. Започнах да пиша книга, но правя малко повечко правописни грешки от колкото предполагах. :D Поне хората, които четат написаното ми казват. Опитвам се да намирам вдъхновение, но се случва веднъж на няколко дни. През останалото гледам някой филм или просто си хубавея. :D :D :D
Оф, в сайта на СУ нищо не се намира,ама нищо. Ако не издирвам през девет планини в десета, не мога да си намеря годишните такси. Като си ги намерих ... никъде не пише къде и как да си платя семестриалната такса. Явно ще да е там, ама ако ме завъртят да ходя до "Катедра Европеистика" на Цариградско...много забавно ще ми стане.
lisi4ety
07-15-2013, 21:23
Няма да е в катедрата, таксите се плащат където ти е администрацията на факултета - в случая в Ректората ;)
sweet__potion
07-16-2013, 03:54
Ох,утре съм на изпит във Велико Търново...някой няма ли,който да кандидатства там?
аз,ама се отказах и не ходих на изпит-сега официално съм студентка в Свещов-финанси, ВТ ми беше резервен вариант :)
Не съм и очаквала друго де...още няма резултати...айляк...
Хората от СУ не обичат да бързат, ама им свикнах вече.
Да,осъзнах го вече, но не спира да ме дразни :lol:
Навсякъде никой не обича да бърза. Ако ти разкажа какъв ад беше в УНСС ...
И все пак, КОГА ЩЕ ИЗЛЯЗАТ РЕЗУЛТАТИТЕ??? Какво трябва да ми изпише , ако ме приемат в дадена специалност? Защото никъде няма колонка за 'чекване' ,че си приет в някое от желанията ти. Нали се проверява там , където ти изписва желанията,оценките с които кандидатстваш етц ?
МДа...ще излезе предполагам отстрани - класиран и мин бал.
ПРИЕТА СЪМ МЕЖДУНАРОДНИИИИИИИИИИИИИИ ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ИИИИ! ЩЕ УМРААААААААААААААААААААА! ААААААААААААААААААААААААА !
lisi4ety
07-16-2013, 11:59
ПРИЕТА СЪМ МЕЖДУНАРОДНИИИИИИИИИИИИИИ ИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ ИИИИ! ЩЕ УМРААААААААААААААААААААА! ААААААААААААААААААААААААА !
ИАЗ ИЗАЗИЗАЗИАЗЗЗЗЗ
ЛЕЛЕЛЕЛЕ
МИСЛЕХ, ЧЕ НЯМА ДА УСПЕЯЯЯЯ
ОЧАКВАХ 5-6 ЖЕЛАНИЕ,АМА ЕНЕ
НЕ МОГА ДА ДИШАМММММММММММММММММММММ
ИАЗ ИЗАЗИЗАЗИАЗЗЗЗЗ
ЛЕЛЕЛЕЛЕ
МИСЛЕХ, ЧЕ НЯМА ДА УСПЕЯЯЯЯ
ОЧАКВАХ 5-6 ЖЕЛАНИЕ,АМА ЕНЕ
НЕ МОГА ДА ДИШАМММММММММММММММММММММ
КОЛЕЖКЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕ! НА 18 отивам да се записвам!
lisi4ety
07-16-2013, 12:09
КОЛЕЖКЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕ! НА 18 отивам да се записвам!
няма да дочакам 18ти, още утре съм пред СУ ;dd
бту още не съм си купила документите за записване и утре ще е лудница в книжарницата и не ми се мислииииии
е чекай ,де, откъде трябва да ги купя тия документи??? Не ми ли ги дават там,извинявам се за молоумния въпрос... :lol: майната му, аз утре не мга,че утре трябва да си прехвърлям кинти по сметнката и така,ама whatever!
6 единици над минималния бал... Чувствам се значим.
6 единици над минималния бал... Чувствам се значим.
ЧЕСТИТООООО! Аз съм с 4 над минималния :lol: A на европеистиката MAX 36 , аз бях с 35,50 , а минималния беше 19,89... земи си
pifiella
07-16-2013, 13:17
Айде на журналистиката - топла,топла...
С 3 и половина над минималния!Еми кеф си ми е,много :D
Честито на всички ни и успешно следване!
Честито,Пифи! Не мога да се нарадвам направо!
Мен пък ми е безразлично :D Смисъл очаквах го и не го приемам много навътре хаха.
Аз МО-то го бях отписала. Затова се радвам толкова. Иначе и аз бях вътре с европеистика :lol:
МО-то е към Юридическия нали ?
DukeSolinus
07-16-2013, 14:39
Честито на всички Ви!! :) Много се радвам за вас. Поздравления и Ви пожелавам много успехи!! :))
lisi4ety
07-16-2013, 15:12
Аз МО-то го бях отписала. Затова се радвам толкова. Иначе и аз бях вътре с европеистика :lol:
same hereee , даже и европеистиката бях отписала (нямах си сигурно място от състезание като теб ;d)
извинете ме че пиша неграмотно
не ми пука
ПРОСТО
не
ми
пука
щастлива съм.
даже като отварях сайта да си проверя се молех поне социология да съм хванала (5 желание,дами и господа ;d), че се притесних, че сме много умни и няма да успея...
е
няма
такъв
кеф! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Мхм,мхм,мхнм! Документите разбрах ,че ще си ги взема от книжарничката на ректората :lol: и съм чук! Ама кви са тия идиотски снимки 4/6 санта, те са огромни бе!
lisi4ety
07-16-2013, 15:35
Мхм,мхм,мхнм! Документите разбрах ,че ще си ги взема от книжарничката на ректората :lol: и съм чук! Ама кви са тия идиотски снимки 4/6 санта, те са огромни бе!
Не ни ли искаха такива за за зааа дипломата?
В сайта им пише 4/6 санта, тия за диплома са по-малки.
pifiella
07-16-2013, 15:48
Е не,аз имам само такива за дипломата.
lisi4ety
07-16-2013, 16:06
В сайта им пише 4/6 санта, тия за диплома са по-малки.
Оф, стига беее, утре трябва да ходя да се снимам значи...........
писнаха ми :Dебати капризите
не стига че им нося мои снимки-.- трябва да се чувстват специални само за това
а не да ми казват колко да са големи.
пф.
Честито на всички, които са приети и най-вече, които са доволни от това, с което са приети! ))))
Мерси,ама питах ,Чачо,който учи в СУ и каза,че снимките са май 3/5, било грешка в сайта им и трябвало да ги режем там,ама аз вече ги направих 4/6. Каза,че няма проблем и да отрежем някое ухо,ама...квото е.
TrueStory
07-16-2013, 17:03
И аз имам спомени,че си рязах снимките едно време, ама квито и да ги изкарате не е фатално. Честито на всички приети и от мен :)
XTREMEFREERIDE
07-16-2013, 17:04
Много ви се радвам, ша знайти!
pifiella
07-16-2013, 18:23
И кой каза- студенти,студенти,бедни :D
И кой каза- студенти,студенти,бедни :D
Чакай, чакай някои даже още и студенти не са/ сме :D
Ххх, утре отивам да се записвам...:lol: само не знам къв клинч ще е . :lol:
therichbitch
07-16-2013, 20:34
Честито на всички ! )
Снимките са малки- нормалния формат, не грамадански, както е писано в упътването :)
Damn...поне ще си нося ножичка да си ги режа! :lol:
lisi4ety
07-16-2013, 22:21
Утре ще си купя документите, други ден ще се записвам, че утре ще е луд-ни-цааа
DisturbiaV
07-17-2013, 09:56
Ох,отдъхнах си приета съм 1-во желание Журналистика в УНСС :)))) Много се радвам!!!!Това си исках-това влязох :))) вече септември месец ще се пържа в НАТФИЗ )))))))))
pifiella
07-17-2013, 14:34
Записах се и вече официално съм студентка.
И аз се записах,ама беше ебахти и гърча.
От 10и45 до 13и05 съм стояла...ама добре ,че се записах днес,че ако бях отишла утре тия от "право" щяха да са още повече :lol: от 8и30 до 13и05 бяха минали 60 право и 14 МО...а правистите бяха и с номерца, като последния,който чух беше 196 и направо го пратиха за записване утре...просто пълен гърч. Тия,които не са от София ...бая мъки са имали. Аз се радвам,че ми е мирна главата,чакам само общежитията.Ама за тях нищо не казаха. Само лична карта имам , такава студентска. Студентската книжка ще си я взема в началото на семестъра. И сега най-якото ...очертава се да уча немски, а дано ми се получи :D
vesito13
07-17-2013, 15:23
И аз да се похваля. :) Приета съм в УНСС, с първо желание "Финанси, счет. и контрол". Това исках, това стана. Много съм доволна. :smt001
Който не може да чака.. не става за студент... то това е едно от основните неща на които те учи университета. Успехи.
Wednesday666
07-17-2013, 15:52
И аз да се похваля. :) Приета съм в УНСС, с първо желание "Финанси, счет. и контрол". Това исках, това стана. Много съм доволна. :smt001
Ооо, съгражданке, честито, вече си ми и колежка :-)..
Все съм си мислил, че някой като каже съгражданин и съгражданка не е от София....
vesito13
07-17-2013, 19:29
Ооо, съгражданке, честито, вече си ми и колежка :-)..
Да, пак ще се засичаме :) Благодаря ти! ;-) И ти ли беше в това направление?
Обичам да отида в 9:30 и да се запиша към 17:00 :-0
anonymous708973
07-17-2013, 19:43
блазе ви. и аз искам да получа отговори вече от тия германци. :S
Обичам да отида в 9:30 и да се запиша към 17:00 :-0
Ооо, душичко, бил си там! Кой номер беше?
блазе ви. и аз искам да получа отговори вече от тия германци. :S
+12345678!!! До средата на август ще се побъркам :D
pifiella
07-17-2013, 20:02
И аз бях там,ама нищо не видях.
Ооо, душичко, бил си там! Кой номер беше?122. Аз мисля, че те видях по едно време в коридора, ама не съм много сигурен.
Може, значи до 5 часа още 60 човека...айлячец. :lol
Wednesday666
07-18-2013, 08:23
Да, пак ще се засичаме :) Благодаря ти! ;-) И ти ли беше в това направление?
Моля, моля.
Не, аз съм в друго, но все пак си в същия университет :)))
DukeSolinus
07-18-2013, 08:33
Поздравления! Чувал съм хубави отзиви за тази специалност! :)
vesito13
07-18-2013, 10:30
Поздравления! Чувал съм хубави отзиви за тази специалност! :)
Благодаря! И аз се водя най-вече по хубавите отзиви, които съм чувала. Надявам се и аз да остана с добри впечатления. :)
never_lose_hope
07-18-2013, 10:42
И аз съм в УНСС с първо желание "Публична администрация и регионално развитие" :)
Wednesday666
07-18-2013, 15:02
И аз съм в УНСС с първо желание "Публична администрация и регионално развитие" :)
Окей, ти вече си ми абсолютна колежка 8-)..
Надявам се да ти хареса. :))
И ако имаш някви въпроси - насреща съм :)))))..
never_lose_hope
07-18-2013, 15:38
Окей, ти вече си ми абсолютна колежка 8-)..
Надявам се да ти хареса. :))
И ако имаш някви въпроси - насреща съм :)))))..
Всъщност понеже съм дистанционно обучение - случайно да знаеш кога са първите лекции (до колкото знам са по-рано от редовните) :D :)
Wednesday666
07-18-2013, 15:52
Всъщност понеже съм дистанционно обучение - случайно да знаеш кога са първите лекции (до колкото знам са по-рано от редовните) :D :)
Няма как да знам, чакай разписанията да излязат, около началото на септември трябва да са ти излязли, ако наистина си преди нас. :)
DukeSolinus
07-18-2013, 21:22
Благодаря! И аз се водя най-вече по хубавите отзиви, които съм чувала. Надявам се и аз да остана с добри впечатления. :)
Току що разбрах, че една моя съученичка е приета същата специалност. :)
DisturbiaV
07-19-2013, 17:08
Вие как ще сте на общежитие или на квартира?
Писах общежитие,ама може да измисля и варианта с квартира,някак по-спокойно ще ми е.
Mariela234
07-19-2013, 17:40
Zdr, ako iskaram na maturata sled 2 godini 4 primerno moga li v angliq?
Zdr, ako iskaram na maturata sled 2 godini 4 primerno moga li v angliq?
Ко,каза ,ко? Я пиши на кирилица,ако обичаш. И с тая 4ка на матурата (евентуално) и тая шльокавица...няма и за тук да ти стигне.
Лолнах :D
Mariela234
07-19-2013, 17:45
Ко,каза ,ко? Я пиши на кирилица,ако обичаш. И с тая 4ка на матурата (евентуално) и тая шльокавица...няма и за тук да ти стигне.
Лолнах :D
TE V ANGLIQ I TE PISHAT NA LATINITZA :*
В Англия пишат на английски, а не на латиница.
:lol: ахахахаха, ни моа.
Не , с 4 няма да те вземат. И пиши на кирилица,ако не искаш да те баннат.
Mariela234
07-19-2013, 18:20
:lol: ахахахаха, ни моа.
Не , с 4 няма да те вземат. И пиши на кирилица,ако не искаш да те баннат.
И тИ лИ щЕ мИи кАжЕшШ? к0оОмПлЕЕкСарРкА!
:lol:
http://media.tumblr.com/tumblr_lcciysus2I1qzv306.gif
DukeSolinus
07-21-2013, 08:39
Първокурсници. Как сте? Очаквате ли вече с нетърпение студентския живот? :))
DisturbiaV
07-21-2013, 09:02
Аз не...Всички са развълнувани и нямат търпение да почнат,а аз сякаш имам повече страх от непознатото вместо вълнение.Прекалено много глупости имам още да правя,за да се успокоя.Тези общежития ще ми вземат акъла....Вие иначе запознахте ли се с колеги,било то и по интернет.Аз си се надуших с едно мнооого симпатично момиче,с което чакахме пред залата и сега се опитваме да се нагодим и да сме съквартирантки.
ПП много кифли,бреее.много има :Д това е то да влезеш в профила на бъдеща колежка и да я гледаш по бельо,снимана в огледалото и да има на лицето duckface :D
Аз утре ще ходя да се записвам в УНСС :):):)
AnarchyBoy
07-21-2013, 09:28
Реших,че няма смисъл да и обяснявам колко е зле :D
Както и да е - записах се, само тва общежитие ме тревожи още, пък и не знам. Притеснявам се от новото , имам чувството ,че няма да се справя, някак...напрегнатичко ми е.
anonymous708973
07-21-2013, 16:31
Велико!
искам.си.положителния.отго ор.
ГР.
anonymous708973
07-21-2013, 17:23
Началото до средата на август.
Ооо...пожелавам ти търпение. То за резултатите е ясно,че са положителни :D
Честито на всички студенти :):)!
Аз нямам търпение,най-накрая ще се занимавам с това ,което искам :).Още се чудя кое ще е по-удачно,дали на квартира или в мизерните ни общежития.Запознах се с много от колегите ми,но и средата е различна.Няма кифли и някви комплексирани олигофрени,това най-много ме успокоява.Но с течение на времето ще се разберат тези неща.
Много съм щастлива.
Успех на всички :3
lisi4ety
07-22-2013, 12:33
Пенка от "Мис България" ли ти е идол? И снимка в тоя тон, и коментар в тоя тон..
Тя не е комплексарка, ти попита дали ще те вземат, тя ти каза, че няма. И всеки ще се съгласи. Трябва ти 6. Матура - 6, диплома за средно образование - 6, изпит по английски с над 6,5 ;)
Честито ви, първокурсници!
iziskanmladej88
07-22-2013, 15:12
Пенка от "Мис България" ли ти е идол? И снимка в тоя тон, и коментар в тоя тон..
Тя не е комплексарка, ти попита дали ще те вземат, тя ти каза, че няма. И всеки ще се съгласи. Трябва ти 6. Матура - 6, диплома за средно образование - 6, изпит по английски с над 6,5 ;)
т'ва са откровени глупости, аз с диплома 4.88 и матури 5,71 англ. и 4.50 БЕЛ наесен заминавам, вярно, че за Ирландия, не за Англия, но все пак :D дори познавам хора,учещи в Шотландия, с още по-слаби дипломи и матури :D оценките далеч не са най-важния критерии,но за жалост повечето университети няма и да ти погледнат апликейшъна ако нямаш пълни 6-ци..
Нали знаеш ,че критериите за жени и за мъже са мааалко по-различни. А само като и погледнеш писането и ти става ясно...
Иначе успех за Шотландия,какво ще го учиш там?
anonymous708973
07-22-2013, 16:41
нИгрЪмотНицАА!
SpiritInBlack
07-22-2013, 18:00
Тея дни ли се записвате в УНСС. Ясно що е гъч като по време на изпити
DukeSolinus
07-23-2013, 13:03
Аз очаквам договор до края на месеца за общежитие. Разпитах едно момиче, която ще е 2 курс в Есекс за това какви документи ще ми трябват като замина и тя ми казва едни неща, а консултантката ми ми каза, че няма да ми трябват някои от изброените, за това реших да слушам само консултантката. :D Пуснах си днес заявление за Европейска здравноосигурителна карта като си направих една разходка докато разбера къде. От НАП ме изпратиха в пощата. От пощата ме изпратиха в здравната каса и от здравната каса в една книжарница. :D Направих си обиколка на центъра в 2 часа на жегата, но поне свърших работа и след 15 дни ще е готова. :D В края на месеца трябва да си извадя задграничен паспорт. Това е общо взето при мен. :D
Майчице,плачевно е ... дано колегите влезли с минималния бал не се окажат пълни минуси...