View Full Version : На всички добър късмет-на есен в университет! 12 клас - 2012/2013 VOL. 2
AnarchyBoy
07-23-2013, 14:42
Реших,че няма смисъл да и обяснявам колко е зле :D
Както и да е - записах се, само тва общежитие ме тревожи още, пък и не знам. Притеснявам се от новото , имам чувството ,че няма да се справя, някак...напрегнатичко ми е.
Мислех, че съм само аз.. *бро-фист*
tinity73
07-24-2013, 06:44
Ако има някой, който е решил да учи в Технически университет гр.Габрово , специалност Социални дейности, мога да му предоставя лекции и учебници на изгодни цени.
Тинтири минтириии, на 30.09 пак ще съм ученичка :lol: странно ми е чак.
pifiella
07-28-2013, 09:28
Охо,на 30-ти ли започваме,толкова скоро :(
Мда, На 30ти септември :lol: На 27ми е откриването :D
А 1ви е неучебен,щото е 125 годишнината на Университета.
DisturbiaV
07-28-2013, 10:15
Не се оплаквайте.УНСС сме от 16 септември :Д
щооо толкова рано , dafuq :lol:
DisturbiaV
07-28-2013, 15:13
Нямам си на идея...Чак ми е криво,че всички почвате 30 септември или 1 окт,а аз толкова рано :Д.
ПП и най-кофтито е,че на Коледа няма да съм си у дома ;( sad face
DisturbiaV
07-28-2013, 16:06
Защото дават почивни 24,25,26, а 27 и 28 се учи и няма как да се прибера дефакто за ден и половина,защото пътят от Сф до моя град е 7 часа с автобус (да не говорим,че с влак е 13 :Д)
кой оди на лекции 27, 28 декември :О
те преподавателите ви нема да са там ХД
DisturbiaV
07-28-2013, 16:12
Бе знам ли :Д приятелка,която тази година беше 1ви курс там са си ходили.Да,нямало е много хора,но е имало лекции.
Ю бре... тва е мега гадно, в СУ е от 24ти до 4ти някъде, поне така беше тази година.
pac0line
07-28-2013, 16:23
Сега говориш така, че рано почваме, ама после като освободиш 1-2 изпита и сесията ти приключи на 1 юни, а на щастливите ти колеги от СУ ше е до средата на юли, пак си помисли :Д
Ю бре... тва е мега гадно, в СУ е от 24ти до 4ти някъде, поне така беше тази година.
не беше така ХД
в смисъл, пак имаше некво е такова 1-2 учебни дни между коледа и нова година
Мммм, ще пропускам значиии...
NqkfaNikakva21
07-28-2013, 17:17
Бе знам ли :Д приятелка,която тази година беше 1ви курс там са си ходили.Да,нямало е много хора,но е имало лекции.
Няма такива глупости :Д
Прибрах се около 22 вкъщи, при все, че поостанах в София :Д
Всички дават заверки доста по-рано, но все пак зависи от преподавателите, де, но никой не седи докрая :)
XTREMEFREERIDE
07-29-2013, 17:24
Искааааам класирането :/
DisturbiaV
07-30-2013, 16:11
Кога ти излизат резултатите?
anonymous708973
07-30-2013, 18:07
Защото дават почивни 24,25,26, а 27 и 28 се учи и няма как да се прибера дефакто за ден и половина,защото пътят от Сф до моя град е 7 часа с автобус (да не говорим,че с влак е 13 :Д)
И заради две кирливи лекции ще пропуснеш Коледа с вашите ли?
В кой университет това ? Само във ВИАС могат да се заядат за тия дни и то рядко. Всички други университети изчистват нещата до преди коледа, т.е 20-22. Ако не си си гледала нещата през семестъра, тогава може и да ти се наложи да се връщаш, ама това е изцяло зависещо от теб.
Много зайци в УНСС от вас ще има, ще ме накарате да се разходя септември да разгледам новите попълнения :D
Аз съм с право в СУ. Доволна съм, това исках все пак, макар и да го реших в последния момент. Сега всички ме плашат как ще се убия от учене и няма да имам време за нищо...е дано не е точно така...
Аз съм с право в СУ. Доволна съм, това исках все пак, макар и да го реших в последния момент. Сега всички ме плашат как ще се убия от учене и няма да имам време за нищо...е дано не е точно така...
Ооо има да четеш едни тухли със суха материя та ушите ще ти пукат :D
Габи,не беше ли и ти с МО? Иначе бравос, ще ни е забавно в юридическия! //сарказъм.
Ами уж бях с МО, ама изкарах хубава оценка на БЕЛ (късмет с темата имах, а се явих на шега), та..убедиха ме да запиша право...
AnarchyBoy
07-30-2013, 20:14
Арабистика/Иранистика в СУ (чакам 3то), но със сигурност, ще съм ви колега, във ФКНФ обаче.. :D
DisturbiaV
07-30-2013, 21:33
И заради две кирливи лекции ще пропуснеш Коледа с вашите ли?
Ами ако са някакви заядливи,знам ли ги.Не горя от желание да я пропускам.
Габи,интересно решение.Коя група,кой поток си?
Аз се радвам,че ще съм колежка с лисичету :D Групата във фейса процъфтява :D
2ри поток съм - 12 група :D
Честито ти , ако ти казват,че във 2ри поток се взимат изпитите по-лесно, лъжат те!
:lol:
Ще се засичаме из факултета :D
Арабистика/Иранистика в СУ (чакам 3то), но със сигурност, ще съм ви колега, във ФКНФ обаче.. :D
ама ше си на лекции в циек :Д
Ооо, аз изобщо не мисля, че ще ми е по-лесно, просто с няколко човека ходих и те искаха в тази група, така че и аз с тях.
Wednesday666
08-02-2013, 08:39
Не се притеснявай, точно на тези дни между празниците професорите въобще не държат да ходим, дори ни освободиха от занятия, ако някой се беше излъгал да отиде.
Всички си бяхме по градовете до 4-ти някъде.
Ако има някой, който е решил да учи в Технически университет гр.Габрово , специалност Социални дейности, мога да му предоставя лекции и учебници на изгодни цени.
За стопанско управление имаш ли или някой който продава. :smile:
XTREMEFREERIDE
08-02-2013, 15:11
И тук да се отчета:
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/q92/s720x720/1098168_525595090857018_1233214107_n.jpg
XTREMEFREERIDE
08-02-2013, 20:29
Кеф ми ееее, ляляляяляяя ^-^
Ще се записвам в понеделник. И после се пренасям в студентската тема. И може би, ако имам време, малко ще спамя новите дванадесетокласници. Муахахаха XD
pifiella
08-03-2013, 20:11
Браво,Пири!
Браво наистина,че си постигна целта :)
XTREMEFREERIDE
08-05-2013, 14:52
Благодаря! Дано всички са доволни от това, което им се е случило!!! :)
never_lose_hope
08-06-2013, 18:19
Не се оплаквайте.УНСС сме от 16 септември :Д
това редовното или дистанционното ? ;дд
Wednesday666
08-06-2013, 20:14
това редовното или дистанционното ? ;дд
Доколкото знам, и двете.
Искате ли да направим наша си студентска?
Ще напиша на първа страница кой каква специалност е и в кое уни примерно и после модовете ще добавят
ама
напишете така
bloodyF-СУ-Португалска филология
nymphadora-СУ-Португалска филология
granger-СУ-МИО
и т.н. :D
granger-СУ-МИО
в СУ има такава специалност?
не е ли глупаво такъв университет да има и такова направление?
Ивето се е объркала, не е МИО , а само МО.
Anarchyboy е с иранистика.
в СУ има такава специалност?
не е ли глупаво такъв университет да има и такова направление?
Има Стопански факултет в СУ...
И даже не е лош.
klimatronik
08-10-2013, 09:09
къде се записахте ;)
Има Стопански факултет в СУ...
И даже не е лош.
аз си мисля, че когато си икономически насочен е хубаво да учиш в икономическите ВУЗ-ове
аз така си мисля 8-)
klimatronik
08-10-2013, 10:36
аз пак ще ставам агроном ;d
аз си мисля, че когато си икономически насочен е хубаво да учиш в икономическите ВУЗ-ове
аз така си мисля 8-)
Особено ако ти е трудно да смяташ. :D
Особено ако ти е трудно да смяташ. :D
мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:, мразя математика и статистика :mad:
Шот те мързи :D
не е верно
просто не са мой тип предмети :D
не е верно
просто не са мой тип предмети :D
и аз така виках на мързела до края на гимназията
и аз така виках на мързела до края на гимназията
е не а верно
аресвам история, литература,...ии стига толкова :lol:
Не съм запозната , но мисля ,че там има само икономика и стопанско управление. Доколкото съм чувала са на ниво, но Икономическите ВУЗове може би имат предимство.
Малко става като да запишеш Право в УНСС :lol:
klimatronik
08-10-2013, 11:19
защо искате да учите икономика ?
AnarchyBoy
08-10-2013, 11:19
:lol: ^ И аз това се чудя..
AnarchyBoy
08-10-2013, 11:22
Искате ли да направим наша си студентска?
Ще напиша на първа страница кой каква специалност е и в кое уни примерно и после модовете ще добавят
ама
напишете така
bloodyF-СУ-Португалска филология
nymphadora-СУ-Португалска филология
granger-СУ-МИО
и т.н. :D
Ивето се е объркала, не е МИО , а само МО.
Anarchyboy е с иранистика.
Чакам си темата.. ;) идеята е добра..
защо искате да учите икономика ?
о, аз не искам
скучна е
Нямам компетентно мнение, но братовчедка ми извади икономически бакалавър и магаистратура в СУ и каза, че е по-добре от икономическите ВУЗове. За разлика от доста уанаби икономистчета има много стабилна реализация. :D
Аре да не си ги мерим по университети :lol:
klimatronik
08-10-2013, 11:36
Нямам компетентно мнение, но братовчедка ми извади икономически бакалавър и магаистратура в СУ и каза, че е по-добре от икономическите ВУЗове. За разлика от доста уанаби икономистчета има много стабилна реализация. :D
стабилна реализация в днешната икономическа криза? :Д
хахха тук ме разсмя .. няма абсолютно никакво значение кой икономически университет ще завършиш
хахха тук ме разсмя .. няма абсолютно никакво значение кой икономически университет ще завършиш
вЕрно е
klimatronik
08-10-2013, 11:41
Ти си голям бисер обаче. Няма да се учудя вече ако и ти се окажеш някой трол на редовен потребител.
Време е вече да ти го кажа... изключително проста си. :)
където съм аз, там са и скандалите :lol:
Тва па кво беше :lol:
AnarchyBoy
08-10-2013, 11:44
Кралицата на раздора.. Ivaaaaaa :lol:
klimatronik
08-10-2013, 11:45
където съм аз, там са и скандалите :lol:
:Д ние сме навсякъде
klimatronik
08-10-2013, 11:48
Тва па кво беше :lol:
беше такова, каквото е.. ,,много стабилна реализация'' след завършването на който и да е икономически ВУЗ - е равно на падане от стола от смях.
беше такова, каквото е.. ,,много стабилна реализация'' след завършването на който и да е икономически ВУЗ - е равно на падане от стола от смях.
Икономически факултет, не че има разлика.
Кариерата й е 5+ годишна и е на високо стъпало в момента, заплата й е няколко пъти над средната. И по-скоро ще се застрелят отколкото да я уволнят. Какво не е стабилното на реализацията?
klimatronik
08-10-2013, 11:56
Икономически факултет, не че има разлика.
Кариерата й е 5+ годишна и е на високо стъпало в момента, заплата й е няколко пъти над средната. И по-скоро ще се застрелят отколкото да я уволнят. Какво не е стабилното на реализацията?
Ма ти да не си напушен? Тва,че братчека ти се развила, не означава, че всеки,който завършил факултета с по-добър успех го търсят под камък и дърво. Умния човек няма значение къде и какво ще завърши - винаги ще се реализира. Въпросът е ,че днес става по-трудно тва.
klimatronik
08-10-2013, 11:56
не се карайте, бийте се
пред теб :?
Ма ти да не си напушен? Тва,че братчека ти се развила, не означава, че всеки,който завършил факултета с по-добър успех го търсят под камък и дърво. Умния човек няма значение къде и какво ще завърши - винаги ще се реализира.
прав си
точно па с такива, които са завършили нещо икономическо е пълно и е трудно да си намерят работа
klimatronik
08-10-2013, 12:06
прав си
точно па с такива, които са завършили нещо икономическо е пълно и е трудно да си намерят работа
да, пълно е.. и работодателите вече далеч не им пука кой каква икономика е завършил.. търсят други качества.. и най-вече всичко става с връзки. Ето например ти имаш фирма. 1000 човека кандидатстват за поста, който ще дадеш. Кой ще избереш. Някой твой близък приятел, който го познаваш и му имаш повече доверие, или някой си, който е завършил майна газина си? Ти дори няма да прочетеш автобиографията му..
да, пълно е.. и работодателите вече далеч не им пука кой каква икономика е завършил.. търсят други качества.. и най-вече всичко става с връзки. Ето например ти имаш фирма. 1000 човека кандидатстват за поста, който ще дадеш. Кой ще избереш. Някой твой близък приятел, който го познаваш и му имаш повече доверие, или някой си, който е завършил майна газина си? Ти дори няма да прочетеш автобиографията му..
а и искат опит
и как, да фак, да придобиеш опит като не ти дават шанс?
klimatronik
08-10-2013, 12:12
а и искат опит
и как, да фак, да придобиеш опит като не ти дават шанс?
това е голямото табу
после що имало протести против правителството..
То е пълно с всичко честно казано. От всичко вече има по много. Но са малко тези,които наистина си разбират от работата.
То е пълно с всичко честно казано. От всичко вече има по много. Но са малко тези,които наистина си разбират от работата.
за да си разбираш от работата ти трябва опит Плами
^^Окей, да кажем ,че е нужно преди това да имаш някакви знания в главицата, а не само да се води ,че имаш диплома.
AnarchyBoy
08-10-2013, 12:33
Не съм много съгласен.. :D
Пич, иранистика и арабистика също има. Вярно,не са като английска и немска филология ,примерно,но и от тях вече има доста.
klimatronik
08-10-2013, 12:39
Отдавна мина модата на шуробаджанащината, моля ви се. Кой ще предпочете да наеме близък, който не е достатъчно кадърен, вместо някого с добра квалификация и подходящо CV.
А опит все се трупа. Има достатъчно стажове, има и нови студентски програми, по които фирма те наема, но държавата ти плаща заплатата за 6 месеца. Желание и хъс да имаш трябва.
Ти живееш в свят на илюзии моето момиче :) Но за желанието и хъса си права.
klimatronik
08-10-2013, 12:45
Ти 1 работен ден имаш ли въобще? Нямаш, така че не се обаждай.
Имам. А ти един работен ден в България имаш ли?
klimatronik
08-10-2013, 12:52
Имаш ти, на хартия. :cool:
работя от 2 месеца :smt033
питам .. а ти в Бг?
klimatronik
08-10-2013, 13:15
Ми ти къде мислиш, душко?
спри да се лигавиш
AnarchyBoy
08-10-2013, 13:17
Пич, иранистика и арабистика също има. Вярно,не са като английска и немска филология ,примерно,но и от тях вече има доста.
Тъкмо съм сложил розовите очила, тихо ся!.. :D
спри да се лигавиш
Ловец, подкарай/изкарай си няква диплома, прати 30-40 CVта извън провинцията и да видим дали няма да те вземат и дали въобще ще се замислиш за баджанаци и шуреи.
Истината е, че много повече са хората, които нямат грам квалификация, от случаите, в които са несправедливо прецакани.
klimatronik
08-10-2013, 14:07
Ловец, подкарай/изкарай си няква диплома, прати 30-40 CVта извън провинцията и да видим дали няма да те вземат и дали въобще ще се замислиш за баджанаци и шуреи.
Истината е, че много повече са хората, които нямат грам квалификация, от случаите, в които са несправедливо прецакани.
България не е София.
България не е София.
Всъщност, много голяма част от България е София,Варна,Пловдив...
Ако искаш да строиш самолети, ще ти е трудно в Борован.
klimatronik
08-10-2013, 14:21
Всъщност, много голяма част от България е София,Варна,Пловдив...
Ако искаш да строиш самолети, ще ти е трудно в Борован.
Не знам за Пловдив, но във Варна не са много фирмите ;)
lisi4ety
08-11-2013, 15:38
@iziskanmladej88
"Откровени" глупости не са. Зависи от специалността, която си избереш. Аз мога да ти кажа, че точно в Шотландия и Англия ми искаха 6,00 диплома и => 6ци на матурата (;
lisi4ety
08-11-2013, 15:41
Габи,интересно решение.Коя група,кой поток си?
Аз се радвам,че ще съм колежка с лисичету :D Групата във фейса процъфтява :D
офф и аззз, ще се подкрепяме взаимно първите дни като всички се срамуват все едно са 1 клас ;д
абе само на мен ли изобщо не ми се ходи в университет? всички са толкова развълнувани..... аз само искам пак да съм 11 клас ;(
Хем ми се ходи, хем си мисля,че ще съм грамаданска издънка,амаа...любопитно ми е :D
AnarchyBoy
08-11-2013, 20:32
Хем ми се ходи, хем си мисля,че ще съм грамаданска издънка,амаа...любопитно ми е :D
Сейм, но притеснението е огромно..
Аз мисля, че 12 клас ще е най-якият досега :)
Абе тва ми беше най-айляшката година.
lisi4ety
08-13-2013, 12:25
що пък издънка ;д
а аз се опитвам да си намеря някаква работа сега за 1 месец (сетих се кога да си търся ;д) или ще се хвана промоутър през годината.. не знам, трябва да измисля нещо, че се опитвам да навия нашите да ме пратят в Лондон декември ;дд баща ми е окей, ама майка ми много държи да поработя, та малко да се подмажа никога не е в излишък ;д
Не знам,някво кофти чувство.
AnarchyBoy
08-13-2013, 15:07
Мхм.. Имам чувството, че ще съм издънката на групата, че няма да мога да се приспособя към студентския живот и, че няма да мога да си науча добре за изпитите, че въобще няма да се справя с всичко и ще съм пълен провал..
От друга страна съм..: Bring it on bitch i can take that shit with one hand behind my back..
lisi4ety
08-13-2013, 18:32
не ми пука дали ще се излагам ;д общо взето хич не ми пука за су.. тъжна работа
а само как се притеснявах до има-няма месец ..
:lol: просто се надявам да не е,както ми го описват,щото по принцип много обичам да спя :lol:
Не му се впрягайте толкова. Сприятелявате се с колегите и след това няма по-хубаво от студентския живот.
Някой да каже мнение за Художествената и за НБУ :D
има ли някой, който ще е в някое от 2-те, или в Софийския?
lisi4ety
08-14-2013, 08:05
за определена специалност ли питаш, щото иначе сме много в су ;д
anonymous708973
08-14-2013, 09:54
Някой да каже мнение за Художествената и за НБУ :D
има ли някой, който ще е в някое от 2-те, или в Софийския?
За НБУ казват, че е много зле, че са пълен айляк и т.н., но истината е, че някои специалности могат да се учат само там или НБУ е просто най-добрият вариант. Много по-европейски е измислена цялата работа, спестени са една камара подробности и усложнения на студента.
Кихаш по 1000 на семестър,бива си и да те въртят като в други унита. Но е вярно,че базата им е доста добра,както и че някои специалности могат да се учат само там. Имам познати ,които ще учат Мода , интериорен дизайн и тн. там.
XTREMEFREERIDE
08-14-2013, 10:58
За НБУ казват, че е много зле, че са пълен айляк и т.н., но истината е, че някои специалности могат да се учат само там или НБУ е просто най-добрият вариант. Много по-европейски е измислена цялата работа, спестени са една камара подробности и усложнения на студента.
Кихаш по 1000 на семестър,бива си и да те въртят като в други унита. Но е вярно,че базата им е доста добра,както и че някои специалности могат да се учат само там. Имам познати ,които ще учат Мода , интериорен дизайн и тн. там.
Абсолютно.
Като цяло, можеш да си плащаш за дипломата. На един приятел жена му почти не си е виждала университета и си клАси година след година безпроблемно. С тройчици, ама минава. :3 Но пък ако имаш хъс и желание, според мен е едно от местата, на които можеш да си вземеш с пълни шепи знание и умение, стига да го искаш. Преподавателите над които имам поглед засега са супер добри, готини и отзивчиви. Няма да намериш старчок, който би те пуснал на изпита само ако си си взела учебника му. Освен това супер удобно можеш сам да си нагласиш програмата. Аз си наблъсках всички лекции в 3 дни от седмицата, за да мога да бачкам спокойно през останалото време. Засега много добро впечатление са ми направили, пък ще видим.
:)
Навсякъде може да си плащаш за дипломата.
След 15 дена излитам за Франция и още не съм решила какво ще взема. И ми отказаха общежитието, та сега трябва и квартира да си търся. :(
Fisherman
08-15-2013, 13:01
Страшни сте филмари,обаче
Страшни сте филмари,обаче
Кво ти пука,забавлявай се!
girlwithblueeyes
08-16-2013, 06:12
Апф хора какво става вече готвите ли се за студенството . Мойте курсове за академията вече започнаха но за щастие тези дни съм свободна а от Октомври вече започва същинската част . Сега тези дни си почивам защото в Сряда имам пътуване до Швеция заради академията ми и искам да съм си починала хубаво .
Пантерке а ти кога ще идваш насам аз така и така няма да ходя в Дания все някой ден ще намерим време и ще дсе видим .
След два часа търсене най-накрая, успях да си намеря пълната програма за целия бакалавърски цикъл. Много съм доволна какво съм си избрала и даже се учудих, че ще уча толкова интересни неща.
Даже има огромен шанс да не ми се наложи да уча математика и физика и още подскачам от радост.
Споделете какво ще учите! :) (ако не сте де, не съм чела всичко назад)
Като цяло...мешаница е нашата специалност, доста ми е интересна и чакам с нетърпение да си видя програмата за 1вия семестър *потрива ръчички*
Оффф сега се зачетох и пише, че ако имам над B2 по английски не съм задължена да го уча, но пък мога да си избера само немски, руски и испански не от стартово ниво. Дано не се окаже, че мога да уча език от началото. >w>
Иначе моята програма за първия семестър:
Задължителни:
Езици
Молекулярен изглед на клетката (или нещо подобно)
Биоразнообразие
Математически и физически пособия
Ограничен избор:
Науки за земята и приложна химия за науки за земята - само то възможно за моята специалност
Биохимия - химия
По избор (само 1) :
Точност и прецизност в експерименталните науки
Математическо моделиране в биологията
Колективни рискове "околна среда/здравеопазване"
Молекули и биомолекули в ежедневието
Атмосфера и океан
Химия
Неорганична химия и околна среда
Науки за земята и вселената - не може за моята специалност
Информатически пособия за природните науки - не може за моята специалност
Математика и хуманитарни науки
История на науката
Може и да съм се загубила в превода.
girlwithblueeyes
08-17-2013, 07:03
Мхмм моята програма няма как да я дам понеже си имаме разни протоколи в академията эще имаме и практически и териотични цзанимания свързани с международната престъпност . За мое голямо щастие имам възмонжст да се запиша и на плуване и на тенис . По отношение на езиците при нас не са избираеми а всяка година се учи по език от дадена точка на света . Като за първа година ще уча норвежки и авестийси език . Ще учим много география и исторически факти за дадени държави . За съжаление почивки и ваканции няма да имаме но пък ще свикнем . Вече се нанесох в общежитето а съквартиратките ми са готини допадат ми . За тоя 1 месец подготвителни съм се запознала само с готини хора .
Spikyhedgehog
08-17-2013, 08:20
....
Какво учиш и къде? Все едно работиш във ФБР. :D
girlwithblueeyes
08-17-2013, 10:25
Хахха няма как да съм във ФБР защото се иска американско потекло . А аз съм с немско-български корени и ще ми е малко трудно да отида там . Но да уча в академията на BND
Каква е тази академия и как ти се води специалността?
Аз ще съм в Германия на 26 август, но съм свободна за срещи седмица по-късно някъде, че да имам време да си оправя всичко и да се осиферя малко...
ПАНТЕРАТА
girlwithblueeyes
08-17-2013, 16:40
Всъщност университета ми е Deutche Hochschule der Polizei за незнаещите немски това е German Police Univercity или съкратено просто DHPoL и този университет е нещо като вашето АКМВР и си сътдрудницни с различните полицейски да го кажем организации в Германия и по света . Би трябвало да ползвам думата секретни но звучи пресилено .
Инка на теб ще ти трябва време да се установиш аз на не знам кога ще бъда свободна но пък имаме предостатъмно време все някой ден ще се видим .
DanieLa_SmiLe
08-19-2013, 11:51
Хей, здравейте :) Не пиша често в тази тема, но все пак искам да се включа... Как минават последните дни от почивката? Започва ли ви се вече академичната година?
И ми е много интересно какви неща ще си купувате. Аз мисля да си взема някаква голяма тетрадка с разделения и в нея да пиша ;Д
И ми е много интересно какви неща ще си купувате. Аз мисля да си взема някаква голяма тетрадка с разделения и в нея да пиша ;Д
И на 5-тия ден ще ти е писнало да я мъкнеш. :D
Хей, здравейте :) Не пиша често в тази тема, но все пак искам да се включа... Как минават последните дни от почивката? Започва ли ви се вече академичната година?
Най-лесно е с една папка и бели листа, но трябва много внимателно да ги номерираш и подреждаш за да не стане бъркоч. Така просто си носиш 15-20 листа в папката и нищо повече. Тетрадките са по удобни и прегледни обаче и няма как да объркаш кое къде и какво е. Не знам какво си записала ама тая 1 тетрадка разделена на 3 ми се вижда смешно малко количество хартия :D
Не си ли записват вече почти всички на лаптоп? Или само по чужбината е така?
На мен ми се заминава вече, искам да разгледам града много и да се почувствам турист малко преди да започне учебната година.
:lol: пробвай да домъкнеш лаптоп на лекция тук :D
С цялото това щракане и озвученост в аудиоторията най-много да ме изхвърлят :D
AnarchyBoy
08-19-2013, 22:18
:lol: Да и аз исках да си мъкна топлапа, ама май ще мъкна добрите стари тетрадки.. :D
При нас доста хора ходят с лаптопи, първият семестър имаше една преподавателка, която говореше много бързо и освен това бяхме наръгани 2 потока в зала, която побира 1. И там без лаптоп... трудно успяваш да си запишеш лекцията. Но има моменти, в които не си заслужава и лаптоп да мъкнеш...
Как чувате? Аз в 323, на изпита по АЕ се благодарих,че съм седнала отпред :lol: последните редове се оплакваха,че нищо не чуват.
XTREMEFREERIDE
08-20-2013, 08:08
Апф, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с лаптоп на лекции. Остава да уча графичен дизайн по тетрадки. .__. Пък и на общообразователните лекции пак ще си го нося. Да се оправят. Във века на техниката живеем, какви са тия тетрадки, глупости.
Всичко, което ще уча:
ADVB110 Семинар: "Взаимоотношенията рекламодател - рекламна агенция"
VACB102 Практични аспекти в графичния дизайн - I част
VACB101 Приложни аспекти в графичния дизайн - I част
OOKC021 Фехтовка
OOOK500 Компютърни умения, PC
OOOK014 Увод в семиотиката
OOOK511 Английски език - С1
GENB029 Естетика и теория на изкуството
GENB021A Митология и религия
OOOK700 Български език
Семиотиката, Фехтовката и Митология и религия са ми голям кеф! За съжаление само тази година ще имам общообразователни, от там нататък се почва с потапянето в графичния дизайн. Ммммър, anyway!
Аз пък с лаптоп на лекции не мога. Достатъчно е да ти напишат 10 гадни символа и една диаграма, и съм изостанал с 5 минути. :D
Апф, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с лаптоп на лекции. Остава да уча графичен дизайн по тетрадки. .__. Пък и на общообразователните лекции пак ще си го нося. Да се оправят. Във века на техниката живеем, какви са тия тетрадки, глупости.
Всичко, което ще уча:
ADVB110 Семинар: "Взаимоотношенията рекламодател - рекламна агенция"
VACB102 Практични аспекти в графичния дизайн - I част
VACB101 Приложни аспекти в графичния дизайн - I част
OOKC021 Фехтовка
OOOK500 Компютърни умения, PC
OOOK014 Увод в семиотиката
GENB029 Естетика и теория на изкуството
GENB021A Митология и религия
OOOK700 Български език
Семиотиката, Фехтовката и Митология и религия са ми голям кеф! За съжаление само тази година ще имам общообразователни, от там нататък се почва с потапянето в графичния дизайн. Ммммър, anyway!
При теб няма как да стане,ама аз трудно ще си мъкна топлапа на лекции.Поне в началото ще го карам на папки с листове :lol: Докато поне не си купя свястна батерия :D
Fisherman
08-20-2013, 08:33
:lol: пробвай да домъкнеш лаптоп на лекция тук :D
С цялото това щракане и озвученост в аудиоторията най-много да ме изхвърлят :D
Нищо няма да ти кажат
Те хубаво няма да и кажат,ама е достатъчно още 20 човека да са с лаптопи и нищо да не чувам. :D В началото поне ще съм с добрите стари листове и химикали. После ще го мисля.
Fisherman
08-20-2013, 08:43
Въобще не е практично,освен ако специалността ти не е свързана с информатика,една колежка носеше айпад на упражнения за да записва,така и нищи не записа.
Не е свързана, ама ме притесняват бързоговорещите преподаватели :D Едно ,че пиша грозно,ама като тръгна да бързам...става МА-ЗА-ЛО
Fisherman
08-20-2013, 08:46
Еми трябва да свикваш с тва,аз никога не съм можел да записвам всичко и същевременно да запомнян какво казват или едното или другото и обикновенно фърлям химикалката и слушам внимателно.
Въобще не е практично,освен ако специалността ти не е свързана с информатика,една колежка носеше айпад на упражнения за да записва,така и нищи не записа.
О, не, абсурд за информатиката. С толкова математики, навсякъде имаш епсилони, делти, лимеси, производни, интеграли, степени, говна, няма как да записваш с нужното темпо. :D
Не си ли записват вече почти всички на лаптоп? Или само по чужбината е така?
На мен ми се заминава вече, искам да разгледам града много и да се почувствам турист малко преди да започне учебната година.
При мен беше неприложимо писането на лаптоп и изключително бавно иначе надали някой ще те спре. Но така или иначе много бързо ще ви писне да влачите 3кг багаж всеки ден.
lisi4ety
08-20-2013, 11:59
аз мислех да си взема един таблет за лекциите, че лаптопчето ми е мааалко тежичко ;d
с лаптоп не става, неудобно е, некомфортно е и не се записва като хората т.е. записва се инфото, ама нищо не ти остава в главата /като машинописка ставаш/
аз мислех да си взема един таблет за лекциите, че лаптопчето ми е мааалко тежичко ;d
Как ще успееш? Аз на таблет пиша що -годе бързо,ама е супер неудобно.
Зависи от специалността явно. Аз нямам особено много математика, а информатика хич и си мисля, че ще мога да записвам. Приятелят ми учи икономика и винаги ходи с лаптоп в университета.
klimatronik
08-21-2013, 15:47
какво ли учене ни чака.. клане
Вече ми е някакво ентусиазирано, искам да идва време , да съм с колегите и да ни е айлячец.
DisturbiaV
08-22-2013, 12:30
granger,как ми се иска да съм като теб.На мен ми се свива стомаха от притеснение.Като видя колко дни ми остават и се паникьосвам.Искам само да си видя стаята и съквартирантките.
ПП и както не се разбирам с момичета :Х
klimatronik
08-22-2013, 12:40
granger,как ми се иска да съм като теб.На мен ми се свива стомаха от притеснение.Като видя колко дни ми остават и се паникьосвам.Искам само да си видя стаята и съквартирантките.
ПП и както не се разбирам с момичета :Х
какво те притеснява? момичетата? винаги може да си смениш съквартирантите, но надали ще се стигне до това.
lisi4ety
08-22-2013, 13:36
Вече ми е някакво ентусиазирано, искам да идва време , да съм с колегите и да ни е айлячец.
Едва ли ще ни е айлячец :D
Едва ли ще ни е айлячец :D
Ееее, вярно че Мо не е от най-лесните специалности,ама ме радва ,че засега колегите от групата са печени. Поне това го отмятам, и на мен ми е нервно за общежития и тн , Disturbia, амаааа...кой не го е шубе. Успокоявам се ,че всички са на нашето дередже.
Само си мисля колко е тъпо откриването на акад. година и настаняването в общежития да са в една и съща дата. :lol:
socareless
08-22-2013, 14:21
^в Софийския ли ще си и с кво?
Хайде пък като се установите в София се обаждайте да ви даваме акъл дъртите :D
^в Софийския ли ще си и с кво?
Международни отношения там,да.
socareless
08-23-2013, 10:18
nice.
klimatronik
08-23-2013, 11:47
Мдап,надявам се :)
какво смяташ да работиш след като завършиш ?
Нещо относително международно
klimatronik
08-23-2013, 12:00
Нещо относително международно
по-точно?
по-точно?
Нещо относително международно срещу заплащане
socareless
08-23-2013, 12:40
деца смяташ ли да имаш,а колко и как ще се казват?а те какво ще работят и деца ще имат ли?
klimatronik
08-23-2013, 12:42
Нещо относително международно срещу заплащане
дай примери
socareless
08-23-2013, 12:56
;d
klimatronik
08-23-2013, 13:16
http://biskvitka.net/uploads/posts/1268819059_01.jpg
Аз кво казах,бе? Никой ли не ме слуша в тоя форум?? Ще стана президент на света...или в най-лошия вицепрезидент и ще кроя тайни връзки и конспирации! Deal with it!
Да бъде!
klimatronik
08-23-2013, 14:20
Аз кво казах,бе? Никой ли не ме слуша в тоя форум?? Ще стана президент на света...или в най-лошия вицепрезидент и ще кроя тайни връзки и конспирации! Deal with it!
Да бъде!
остави шегите настрана
не разбирай,че те подценявам, но просто искам да науча какво следва след завършването на подобна специалност. особено в България. в главата ми като прочета международни отношения - излиза макроикономиката.. Къде в България? Връзки имаш ли?
Няма нищо общо с макроикономиката и като цяла с каквато и да е икономика.Учи се икономика 1 семестър и това е то.
Политическа е специалността. Първото,което може да ти дойде на акъл е - външно министерство. Въпреки ,че има и много други опции.
klimatronik
08-23-2013, 14:58
Няма нищо общо с макроикономиката и като цяла с каквато и да е икономика.Учи се икономика 1 семестър и това е то.
Политическа е специалността. Първото,което може да ти дойде на акъл е - външно министерство. Въпреки ,че има и много други опции.
И ще те направят посланик , дипломат, депутат? Та на тях не им искат изобщо да имат определо висше.
То,че има и други опции .. има . Не съм запознат добре, но бях останал с друго впечатление. Да си политик трябва да ти е в кръвта. Успех.:) А и имаш силна зодия . нали си лъв ;)
socareless
08-23-2013, 15:31
прав си, да,като цяло няма много политици завършили нещо подобно,което не трябва да те спира да станеш такъв ако имаш желание,иначе нещата,които се учат в тая специалност, със сигурност са полезни и ще ти помогнат в много насоки,таргет-а на специалността (понеже уча нещо подобно,само че доста по цялостно;д) е по-скоро да развиеш някви аналитични умения и способността да си създаваш мнения....тя да си завърши,пък след тва няма да й е толкова трудно да се насочи в няква насока,с две думи дори да не работи по специалността си тея знания ще са й много полезни imo
Бях се навила за право преди 2-3 години, но реших,че това което ще уча ще ми е по-интересно и полезно. Не е нужно да съм политик , дипломат, консул , посланик и тн. След 2рата година мога и паралелно право да издрънкам,но не желая засега.
DukeSolinus
08-24-2013, 06:50
Ще стана президент на света...или в най-лошия вицепрезидент и ще кроя тайни връзки и конспирации!
Illuminati. :D
Защо никой не движи темата вече? Или сте се присъединили вече към студентската 8-)
Аз и тук джиджиткам,ама по-рядко.
DisturbiaV
09-06-2013, 19:08
Подготвяте ли се за заминаване :Д
Аз на 10-ти се нанасям (sun)
Аз на 27ми :lol:
Поне ще съм си с дружката!
DisturbiaV
09-06-2013, 19:30
Е,при теб си е нормално тогава.Другите къде сте,какво правите...
DukeSolinus
09-06-2013, 21:02
Летя на 28-ми и на 29-ти най-рано мога да се нанеся. Хората с които се запознах сега изглеждат много готини. Нямам вече търпение!
lisi4ety
09-08-2013, 22:00
@DisturbiaV Другите сме си в София, чилваме и се дразним, че не избрахме Шотландияя ;d
DisturbiaV
09-08-2013, 23:35
Националистка! :Д