PDA

View Full Version : Трябва да кача килограми! ПОМОЩ?

sunrice55
05-02-2013, 14:06
Здравейте!
След месец правя 17 години, доста слаба съм тежа 41кг а ръста ми е 1,60см ако може някой да ми направи хранителен режим или да ми каже с какво да се храня за да покача килограмите си. Нуждая се просто от един хранителен режим за насока, защото не разбирам много от това кое да си избера за закуска обед или вечеря. Ще бъда много благодарна ако някой се отзове на молбата ми ;33 .. а и пропуснах един факт понякога ям наистина по много но баща ми и майка ми на моите години също са били доста клечести- ген си е .. има ли как да се преборя с това или?

prosto_chovek
05-02-2013, 18:18
Принципно ако приемаш повече въглехидрати като цяло, се качват килограми. Лошото е, че като ги увеличиш, а не тренираш, може да ти навреди на здравето. Така че ако искаш реален съвет, обърни се към квалифициран диетолог.

ararat
05-02-2013, 20:50
Лошото е, че като ги увеличиш, а не тренираш, може да ти навреди на здравето.
Ко речи?
Хранителесен режим ме съмнява някой да седне специално за тебе да ти направи, понеже отнема време, а и дори да е така 7 дена в седмицата само това ли ще ядеш? Ако си сериозна, сядаш и търсиш колко калории трябва да приемаш ( недей се притеснява толкова много колко белтъчини, въглехидрати, мазнини като %) и добавяш 200-500 отгоре. Още по-лесния вариант е просто да ядеш повече и да използваш огледалото като ориентир. Ядеш колкото мислиш,че е необходимо и ако не качиш нищо за една седмица, ядеш повече следващата седмица. Не е няква наука, почни и да правиш няква физическа дейност.

prosto_chovek
05-02-2013, 20:55
Рекох, че майка ми, примерно, не трябва да прекалява с въглехидратите, защото това й създава проблеми с кръвното, примерно.

Wasilena
05-03-2013, 09:25
Прави силови упражнения вместо да се тъпчеш със храни богати на въглехидрати.