Влез

View Full Version : Бойко Борисов????

Страници : 1 2 3 [4] 5

Fisherman
06-14-2013, 18:29
Червени боклуци

nqmaznacheniee
06-14-2013, 18:44
има нещо гнило в цялата работа, при такава нестабилност бсп да направят подобна глупост.. не се връзва

yakuza_
06-14-2013, 19:40
A кога ще зарежеш приятеля си ? :(

kr373n
06-14-2013, 19:42
:D

anonymous708973
06-15-2013, 07:39
Пеевски стана шеф на ДАНС :lol:

http://offnews.bg/index.php/206179/delyan-peevski-stava-shef-na-dans-video

Вижте първото видео. Някъде на 00:47 как тъничко се подсмихват Бойко и Цветан :cool: Priceless...

Dai drug link kum wideoto, toq ne se otwarq.
na latinica sum i ne moga da izpsuwam kachestweno, no shte nawaksam.

anonymous708973
06-15-2013, 07:41
ХАХАХА Пребили са Люба Кулезич, евала

MOLQ?!
KOE EVALA BE?!!!

Fisherman
06-16-2013, 19:55
http://podvodni.blog.bg/politika/2013/04/27/raztyrsvashti-vzrivove-v-bylgariia-kakvo-ni-gotviat-chast-1.1104928

anonymous708973
06-17-2013, 12:35
С нетърпение очаквам коментар от феновете на Воленчо.

102
06-17-2013, 12:40
Няма как, феновете на Волен от няколко дена са в режим Стелт.

yakuza_
06-17-2013, 12:53
Ако ДПС назначенията продължат, Атака спира подкрепата си за кабинета ==> http://news.ibox.bg/news/id_559071147

Нали уж не подкрепяше правителството :lol:

Chacho
06-17-2013, 12:57
има нещо гнило в цялата работа, при такава нестабилност бсп да направят подобна глупост.. не се връзва

А, сега Гоце ще яхне БСП-то и всичко си идва на място.

OoVasKoO
06-17-2013, 19:35
Няма как, феновете на Волен от няколко дена са в режим Стелт.
Оценяваме и преценяваме обстановката :) Жалкото е, че се надявах повечето от протестиращите да са обикновени хора, излезли само заради абсурдното назначение на Пеевски, но май доста от тях са платени и това не може да се скрие ;) Това ли са истинските патриоти, които хвърлят камъни, бутилки( и пластмасови и стъклени) и пиратки?!?! Тези, които ги виждам на този линк (http://www.ataka.tv/) не са нормални, те са истинските лумпени. Заблудени ли са, кво се случва? Гледайте и канал 3, за да видите и двете гледни точки. Гледайте с очите си какво става, не после да ви лъжат по първа, втора и трета ;) Нека всеки сам си реши какво е неговото мнение. Ако сега има избори, ГЕРБ ще ги спечелят отново с много по-успешно фалшифициране, а и нейните сателитчета ще влязат в парламента.
Къде са протестите пред централата на ГЕРБ? Нали се обещаваха такива неща. За най-виновните няма протести. Сега само се отклонява общественото внимание. Преди новите избори, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРОМЯНА В ИЗБИРАТЕЛНИЯ ЗАКОН!!! А да видим при задължително средно как мангасарите ще гласуват?!?! Като махнат фантомите, как боко ще си осигури нужните гласове?!?!

anonymous708973
06-17-2013, 21:00
Кое е платено бе, мухльо? Майките с деца ли са платени? Бабичките ли? Ти протест наживо видя ли или само пред ТВ-то стоиш?
Платени бяха ония цигани, които защитаваха "Пеев", щото се грижел за ромитИ, виждаш ли.

Кво ми говориш за хвърляне на бутилки, като любимецът ти, който се бие в гърдите, че е истински патриот, прави именно това? Усещаш ли как сам се закопа с "Това ли е истинският патриот?"
И не ми дрънкай глупости, приятелят ми вчера 2 часа беше на протест на центъра на София. Хора с бира в ръка бяха рядкост, камо ли някой да е хвърлил бутилка.

OoVasKoO
06-17-2013, 21:05
Кое е платено бе, мухльо? Майките с деца ли са платени? Бабичките ли? Ти протест наживо видя ли или само пред ТВ-то стоиш?
Платени бяха ония цигани, които защитаваха "Пеев", щото се грижел за ромитИ, виждаш ли.

Кво ми говориш за хвърляне на бутилки, като любимецът ти, който се бие в гърдите, че е истински патриот, прави именно това? Усещаш ли как сам се закопа с "Това ли е истинският патриот?"
И не ми дрънкай глупости, приятелят ми вчера 2 часа беше на протест на центъра на София. Хора с бира в ръка бяха рядкост, камо ли някой да е хвърлил бутилка.
Леко с емоцията. Дали сега на протестите ще видиш майки с деца? Хехех все едно не съм бил. Да не искаш да кажеш, че протестиращите не са мятали предмети по атака и нейните симпатизанти? Въобще не съм се закопал. Нали уж протестите са мирни?!?!?! А защо не протестират и пред ГЕРБ? И аз мислех да се включа на тия протести, ама като видях, че вътре май има и платени хора, реших да се откажа ;)

Aeternal
06-17-2013, 21:07
А защо не протестират и пред ГЕРБ?

Щото не са на власт примерно?
Не че ги защитавам, ама на умряло куче нож вади ли се?

OoVasKoO
06-17-2013, 21:09
До преди 3 месеца атаката беше срещу тях. Кво стана, вече да не ги обичаме ГЕРБ?

klimatronik
06-17-2013, 21:10
Волен съвсем ме разочарова ... тоя човек... поражда агресията... тоя човек... подкрепя ли протестиращите или не? Или се опитва да ги примами ? всички го видяхме вече..

Fisherman
06-17-2013, 21:10
днеска бях на протеста Бойко раздаваше пари налево надесно

всичко ,което гледате по телевизията е истина.

klimatronik
06-17-2013, 21:12
днеска бях на протеста Бойко раздаваше пари налево надесно

всичко ,което гледате по телевизията е истина.
ко , ко направил Бойко? Я, пак искам да го чуя от теб :Д

102
06-17-2013, 21:12
..и част от скандиранията бяха "който не скача е червен".. и "оставка".... много ми напомниха на мач на ЦСКА.. може би щото имаше бая футболни фенове.. имаше и жени и деца, окей, ама и двамата грешите, лумпените определено не бяха дефицит. А аз да попитам редно ли е майките с деца да са на протест...?

anonymous708973
06-17-2013, 21:13
Явно наистина се правиш на луд.
БЯХ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЧЕРА. Бях и на Орлов мост. Имаше татковци с деца на рамене. Протестите са мирни. Трябва да си олигофрен, за да го отречеш.

Ето и нещо, на което попаднах в един блог:

"Не обичам тълпите. Дразни ме шумната им безличност. Властта, обаче, обича тълпите – контролираният гняв отпуска напрежението, а и дава необходимите предпоставки за извършване на нужните смени на марионетките.
Тези дни властта наистина настръхна. Защото по площадите няма тълпи. Има мислещи хора. И това изненада кукловодите.
Тези хора не крещят, че са гладни... защото всъщност не са гладни. Те успяват някак си да постигат собственото си благо в една държава, която ги третира като маловажен процент гласоподователи. Тези хора не смятат, че най-важното е да им свалят цените на тока – те са сред малцината, които си го плащат навреме, каквото им да коства това. Тези хора не крещят да им вдигат заплатите, защото знаят, че това не е автоматично решение, а зависи от множество промени в икономиката. Тези хора не са водени от реваншизъм и не искат да качат на власт определена партия. Нещо повече, тези хора не искат и да влизат в политиката, защото си имат професии, в които се чувстват адекватни. Тези хора имат нещо, което ги отличава от тълпите, които стават за послушна еднократна употреба. Тези хора имат разум.
За пръв път от началото на прехода, властта е истински уплашена. Защото се задава Революция на разума. Революция, която ще говори ясно, директно, възпитано и твърдо. Революция, която трябва да доведе не до смяна, а до промяна. Сега."

OoVasKoO
06-17-2013, 21:13
Волен съвсем ме разочарова ... тоя човек... поражда агресията... тоя човек... подкрепя ли протестиращите или не? Или се опитва да ги примами ? всички го видяхме вече..

ГРОБ ще искат скоро вот на недоверие. Тогава ще видим дали ги подкрепя. Ако ги подкрепя, ще подкрепя истинските българи, а не тия дето провокират с мятане на камъни и бутилки ;)

Aeternal
06-17-2013, 21:14
..и част от скандиранията бяха "който не скача е червен".. и "оставка".... много ми напомниха на мач на ЦСКА.. може би щото имаше бая футболни фенове.. имаше и жени и деца, окей, ама и двамата грешите, лумпените определено не бяха дефицит. А аз да попитам редно ли е майките с деца да са на протест...?

По-скоро редно ли е футболните фенове да са там?

anonymous708973
06-17-2013, 21:15
Защо да не е редно? Абсолютно е законно, а не виждам и нищо неетично. Това не са протестите от преди няколко месеца.

Eдит: Майките с деца имах предвид.

OoVasKoO
06-17-2013, 21:19
Айде да се свърша, че ми се спи, а и сигурно и на онези в района. И като го чуя тва: "турци сте" направо се късам от смях. Айде лека нощ ;)

klimatronik
06-17-2013, 21:19
ГРОБ ще искат скоро вот на недоверие. Тогава ще видим дали ги подкрепя. Ако ги подкрепя, ще подкрепя истинските българи, а не тия дето провокират с мятане на камъни и бутилки ;)

абе вие луди ли сте политик да ходи да се мазни буквално като Волен на протестиращите?? Бе ПРОТЕСТА СИ БЕШЕ МИРЕН. ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ БЯХА ПОДКУПЕНИ, А ДО КОЛКОТО ВИДЯХ .. КАМАНИ ХВЪРЛЯХА ОТ агитката на АТАКА ;Д :Д

Aeternal
06-17-2013, 21:21
Бивало и да е незаконно, ама ако се изродят в протестите отпреди няколко месеца феновете ще са в основата.
От бедните ми наблюдения, това са хора с едно много странно, групово мислене и като се съберат повече на едно място пренасят емоцията от стадиона другаде. Нали знаеш, тълпата е толкова умна колкото най-тъпия в нея.

OoVasKoO
06-17-2013, 21:21
Ти май нещо не си гледал внимателно :D Еми ще си защитава собствеността, бе! Не е като Бойко, да се крие КАТО МИШКА!

klimatronik
06-17-2013, 21:27
Ти май нещо не си гледал внимателно :D Еми ще си защитава собствеността, бе! Не е като Бойко, да се крие КАТО МИШКА!

волен не се крие защото знае, че точно по този начин ще ни вземе вниманието, но вече не му се получава.

OoVasKoO
06-17-2013, 21:33
"Елате при нас, боят е за вас." Това мисля е достатъчно :) Определено през нощта не можеш да видиш майки с деца ;) Като излязат видеотата със замеранията( доказателствата ) тогава ще видим кой пръв е започнал ;)

redbul2
06-17-2013, 21:38
Бивало и да е незаконно, ама ако се изродят в протестите отпреди няколко месеца феновете ще са в основата.
От бедните ми наблюдения, това са хора с едно много странно, групово мислене и като се съберат повече на едно място пренасят емоцията от стадиона другаде. Нали знаеш, тълпата е толкова умна колкото най-тъпия в нея.
Фенове? Това са хора с криминални прояви. Търсещи удобна маскировка за своите буйства,беснеене и хулиганства. Такива много бързо ги оправяха навремето както в царската полиция отпреди 1944 г, така и в милицията след това. Като има ударят десетина бича на голо и ще видиш как ще забравят за золумите си. А някои от тях дори са за затвора. В една Германия или Америка биха ли търпяли подобни вандализми? както и при нас от 1878 до 1989 г никога не са търпели подобни неща. Да не би нашите дядовци и баби да са били нещо по-глупави от нас? Или ние се смятаме за нещо повече и по-умни от тях? Кога те са живели толкова зле като нас? От много ум!

OoVasKoO
06-17-2013, 21:46
Отново се показа, че полицията за нищо не става.

yakuza_
06-18-2013, 05:32
Феновете на АТАКА, как ще коментирате снощната атака срещу АТАКА :lol:

LadyDi
06-18-2013, 06:34
Голяма простотия...

http://www.pernik1.com/%D0%B3-%D0%BD-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D 0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2.html

Изгледайте първите 30-40 секунди от това видео.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 06:45
И сега какво протестирате да свалят сегашното правителство . Ще дойде друго евентуално и след 5-6 дни и против новото правителство ще протестирате . Няма как да знаете какво ще направи дадено правителство без да му дадете шанс или ей така ще си протестирате до безкрай . Тия ще ги махнете ами следващите и при тях ще се хванете за нещо и така в един порочен кръг . .

yakuza_
06-18-2013, 06:50
Тоя единия как се смее :D

LadyDi
06-18-2013, 07:01

Другите пък ръкопляскат.

girlwithblueeyes, ще протестираме. Срещу всеки, който не уважава нас, който е забравил, че негов началник е народът. Защо да не протестираме? Трябва да си мълчим и да ни управлява, който си реши? Защо ДПС не проумява, че българският народ не ги иска? И не само не проумява, ами изнаглява, като поставя на ключови места свои хора? Хайде, моля те... и срещу следващото ще протестираме, и след 2 дни ако трябва. Това си е наше право.

Chacho
06-18-2013, 07:12
И сега какво протестирате да свалят сегашното правителство . Ще дойде друго евентуално и след 5-6 дни и против новото правителство ще протестирате . Няма как да знаете какво ще направи дадено правителство без да му дадете шанс или ей така ще си протестирате до безкрай . Тия ще ги махнете ами следващите и при тях ще се хванете за нещо и така в един порочен кръг . .

Следващият път, ще дойда, ще ме избереш да ръководя, ще ти сера на държавата 4 години, ще изчакам един чужд мандат и ще дойда пак. Да видим втория път дали ще говориш за шансове.

ПС: Който разбира от езика на тялото, да наблюдава отбранителните жестове на Орешарски, когато го питат за качествата на Пеевски.

yakuza_
06-18-2013, 07:35
Атака на следващите избори може и 4% да не минат, ама едва ли. Техния електорат гласува за тях и после не се инт. какво правят.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 07:55
Добре само правя изводи като страничен наблюдател
Като искате протестирайте но не може тези протести да продължават вечно . Ще дойдат други и при тях ще се хванете за нещо то не може така вечно
То че политиците са ми крадливи като всички останали си е ясно но постоянните протести не водят до нищо добро .

LadyDi
06-18-2013, 08:01
Не може вечно.
А какво предлагаш тогава? Как да си изразим неодобрението?
Или понеже не можело вечно, да си приемем да ни правят на маймуни?

girlwithblueeyes
06-18-2013, 08:06
Не знам не съм компететна казах аз съм просто страничен наблюдател
За да се постигне нещо трябва взаимно равновесие .

LadyDi
06-18-2013, 08:09
Така е. За момента управляващите обаче са на принципа "Кучетата да лаят, керванът да си върви". Никой не обръща внимание на това, което искаме ние. Затова протестираме. Просто е.

LadyDi
06-18-2013, 08:10
Да не споменаваме и откровените подигравки на настоящото управление спрямо хората.

kr373n
06-18-2013, 08:12

:lol:

girlwithblueeyes
06-18-2013, 08:12
А добре тогава кой искате да ви управлява ? То е ясно че всичките са измамници
Но кой да дойде на тяхно място
Всеки политик краде но въпросът е какво би направил за държавата в икономически и социален план.

kr373n
06-18-2013, 08:36
Крадат милиони защото така им е удобно, и за тях няма закони. "ЛЪЖА ЛИ Е?"
Всеки който влезе там, започват да го сърбят ръчичките.

пък това видео е пълен цирк.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 08:42
Никой не е казал че не крадат във всяка държава политиците крадът но не във всяка това се отразява на хората и самаат държава . Честни политици няма но дори някой от вас да дойде на власт пак ще си покрадва . Вие некрадлив политик няма да намерите а трябав да намерите такъв който вапраки гражбите си и постигнал нещо за държавата .

102
06-18-2013, 09:02
Тъкмо щях да обидя Синеокото момиче и тя каза нещо много правилно.... Ще крадат, тва върви с работата, въпросът е кражба-създаване да не е 80-90 % към 20-10 %, а обратното.

LadyDi
06-18-2013, 09:07
Ама то това е пределно ясно. На който му падне би си краднал. Няма какво да си кривим душите.

102
06-18-2013, 09:13
Тя и видимата политика е пределно ясна, ама страниците на темата са 33, а не 1.

redbul2
06-18-2013, 09:30
И сега какво протестирате да свалят сегашното правителство . Ще дойде друго евентуално и след 5-6 дни и против новото правителство ще протестирате .
Аааа,не! Не си прав! Те протестират против точно определено правителство. Не срещу всяко. Протесторат селективно. Срещу другото правителство няма да протестират много ясно. Просто те са изпратено там със задачата да протестират срещу сегашното правителство ( на 3 -4 седмици?). Изпратени примерно от Бойко Бориииисоов. Ето така се взема власт.

Не чрез избори,а по пътя на уличните преврати. Е тогава за какво да ходим да гласуваме? Щом като едни законни избори не значат нищо и никой за нищо не ги признава. Връщаме се към държавните преврати от славното ни,бурно развитие от 1878 до 1944 г.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 09:34
Може да не съм правА

А нима като бяха протестите за тока нямаше и такива който протестираха против ГЕРБ?!

И те да дойдат и те нещо ще направят и тях ще почнете да искате да подават оставки

Политиката прави хората алчни и крадливи но проблемът е че не всяко парвителство само краде ами и прави за държавата . Честни хора там няма .

102
06-18-2013, 09:35
Не си прав, може и при тези протести да има някой, който иска да ги яха, ама не може да има сравнение между предпоследните и тези сега. Единственото общо е, че и в предишните и в сегашните няма хора с ясно, даже и мъгляво изразени искания. От нормалните хора имам предвид.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 09:36
ъмм тва за мен ли беше ?

yakuza_
06-18-2013, 09:39
Аз пък примерно не бих крал. Разбирам да крадеш от частник (някои си го заслужават). Ама да крадеш от държавата ... Трябва всеки разследван за присвояване на средстава и злоупотреба с власт, да има доживотна забрана на субсидии, както и да заема държавни длъжности. Както и всеки член на БКП, ДС, да няма право да участва в управлението на държавата. Подлогите не трябва да имат право на глас. Повече проверки от НАП, на хора с над 50000лв. годишен доход. Увеличаване на всички присъди с поне 1/3. Връщане на смъртното наказание. Отнемане правото на глас на хора без основно образование и хора над 80г., хора които през последните 3 години, не са живели в България за повече от 3 месеца. Никой без основно, да няма право на помощи, като преди това да има поне 2 години работени. Ако имаш 2 деца в дом, да ти режат каналите, явно не ти се гледат деца. Да имаш право да убиеш всеки влязъл у вас да тараши.

Ето това за мен са някакви начални стъпки, към подобрение на държавата.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 09:41
То така всеки си вика и се е готов да се прави на рицар и защитник на обществото .Ама като му се появавт облагите и пръстите му стават широки .

За мен ако евентуално при вас има избори трябав да се позволява само на хората с образование да гласуват

redbul2
06-18-2013, 09:45
Единственото общо е, че и в предишните и в сегашните няма хора с ясно, даже и мъгляво изразени искания. От нормалните хора имам предвид.
Ами то това е и целта общо взето на тези и подобни протести. Непрекъснато да се бута и люлее държавното управление на България. Да се дестабилизира държавната власт. За да може в това време някой да лови риба в мътна вода. На този някой не му харесва една силна,стабилна България. Пречи му по някакъв начин. Дали този някой е вътрешен фактор (криминална структура) или външен (съседни или велики държави) все някога ще се разбере. Дано само не е твърде късно!

LadyDi
06-18-2013, 09:46
Може да не съм правА

А нима като бяха протестите за тока нямаше и такива който протестираха против ГЕРБ?!

И те да дойдат и те нещо ще направят и тях ще почнете да искате да подават оставки
А нали първо тях свалихме :cool:
Не знам защо политическите партии си мислят, че протестите целят свалянето на една партия и издигането на друга. Докато не проумеят, че това е абсолютна глупост, народът все ще си протестира.
Хората искат правилно работеща държава, искат като си плащат данъците, да знаят, че ще получат съответната услуга насреща. Не искат някой да забогатява на техен гръб, нито искат със своите пари да плащат, за да могат в циганските гета да си живуркат нормално...

redbul2
06-18-2013, 09:50
За мен ако евентуално при вас има избори трябав да се позволява само на хората с образование да гласуват
Тогава изборите няма да са представителни за целия народ и няма да отразяват интересите на цялото общество. Което неминуемо ще породи страхотни конфликти,кървави бих казал. Пред които сегашните протести направо ще бледнеят. Това е най-тъпата идея,която се носи из интернет.
Едно такова избрано по тоя начин правителство, то няма да бъде и законно.

yakuza_
06-18-2013, 09:52
Защо Ахмед, Ремзи и други с проблемна пигментация, да имат право да гласуват, след като те нямат средно ? А то е безплатно в България. Аз съм виждал цигани, които не познават даже парите, това нормален избирател ли може да е ?

redbul2
06-18-2013, 09:55
Не знам защо политическите партии си мислят, че протестите целят свалянето на една партия и издигането на друга. Докато не проумеят, че това е абсолютна глупост, народът все ще си протестира.
.
ЗАЩОТО на практика искате или не искате,вие протестиращите обслужвате техните теснопартийни интереси. И ако ти отричаш това, просто не знаеш защо си там. Или някой те използва без да го осъзнаваш. Ставаш маша и оръдие на някоя политическа партия. Каква е твоята лична цел и твоят мотив за участие няма никакво значение. Важен е крайният резултат и кого обслужва това твое участие. Древноримският принцип: "Кому е изгодно?"

redbul2
06-18-2013, 10:01
Защо Ахмед, Ремзи и други с проблемна пигментация, да имат право да гласуват, след като те нямат средно ? А то е безплатно в България. Аз съм виждал цигани, които не познават даже парите, това нормален избирател ли може да е ?

Да,това може да бъде нормален избирател. Ако кажеш някъде на запад това за цвета на кожата и религията,никой там няма да те разбере. Най-малкото да те отбягват като чумав. А може и жестоки санкции да наложат на държавата ти. Западняците са много чувствителни на тази тема. И очевидно някой много иска да ни вкара в остър конфликт с тях. И този някой не желае доброто на България,а точно обратното. И този някой съвсем умишлено пълни главите на хората с бръмбари. За да навреди на страната с тези екстремни идеи. То е ясно

girlwithblueeyes
06-18-2013, 10:08
Имах предвит хора които нямат поне средон образование да им бъде забранено да гласуват. Също и на малцинствата защото те с най-продажни.

redbul2
06-18-2013, 10:10
Отнемане правото на глас на хора без основно образование и хора над 80г., хора които през последните 3 години, не са живели в България за повече от 3 месеца.
Ето това за мен са някакви начални стъпки, към подобрение на държавата.
Забрави още хомосексуалистите,евреите, евентуално циганите,турците и арабите,скинарите,пънкарит е,кришнарите и йеховистите. Списъкът става дълъг и сложен. Да не забравяме децата с Даун и церебрална парализа. Накрая можем да стигнем до синеоките (много руснаци са такива,нечиста кръв татарска),блондинките или брюнетките. А в миналото въобще е било забранено на жените да гласуват. Ако искате отново да им забраним това.

Aeternal
06-18-2013, 10:11
Аааа,не! Не си прав! Те протестират против точно определено правителство. Не срещу всяко. Протесторат селективно. Срещу другото правителство няма да протестират много ясно. Просто те са изпратено там със задачата да протестират срещу сегашното правителство ( на 3 -4 седмици?). Изпратени примерно от Бойко Бориииисоов. Ето така се взема власт.

Кое е другото правителство? Това дето падна заради протести ли?
Ти изобщо четеш ли се като пишеш?

yakuza_
06-18-2013, 10:15
Да, какви ужасни санкции наложиха на Франция за това, че изгониха 5 самолета мангали. А верно, нямаше такива. Като искаш цигани да ти избират правителство, продължавай все така. Защо пък някой да ми гласува за правителство, след като не живее в България ? Наскоро имаше подобно дело в Англия, където един съдеше държвата, че му ограничвава правата защото не му дали да гласува, а той не живеел от 15 години там. Еми загуби го.

redbul2
06-18-2013, 10:25
Да, какви ужасни санкции наложиха на Франция за това, че изгониха 5 самолета мангали.
Изгонили са 5 самолета БЪЛГАРСКИ И РУМЪНСКИ мангали. Но не 5 самолета френски мангали или 5 самолета натурализирани алжирци! (Някои френско-арабски хитове от миналите лета спомняш ли си ги?) Има голяма разлика между двете неща. Едните са собствени граждани,а другите чужди гастрольори в съответната страна. За западните политици и общества тези оттенъци и разлики са много важни.
А последният ми довод може да бъде,че Франция е Франция и това,което е позволено на великите западни държави не е позволено на обикновените простомъртни източноевропейци. В момента има само един световен център на властта и той е на запад. Оплаквания се приемат от арменския поп. :)

yakuza_
06-18-2013, 10:36
Ами забраната на хората без средно да гласуват, не е само срещу малцинствата. Има мн цигани със средно, както има и българи, без такова.

Aeternal
06-18-2013, 10:47
Затвор им е малко.

Малко им е. За това законодателя е предвидил и конфискация на цялото имущество.
За хора като тях това е по-гадно и от доживотен затвор.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 10:51
redbul защо все западните държави сме ви виновни за проблемите ?
Замисляли сте се че проблема може и да е във вас ха?

Коя нормална държава ще иска да вземе ромите не виждам какъв е големият проблем

yakuza
Добре тогава нека се даде право само на ромите с образование да гласуват . Тези които по цял ден тропат с каруцката едав ли имат мозък в главата и биха взели правилен избор .

Chacho
06-18-2013, 10:56
ДОИП?

LadyDi
06-18-2013, 10:58
Абе, смехория. И управленската ни ситуация, и половината коментари тука.

redbul2
06-18-2013, 11:05
Ами забраната на хората без средно да гласуват, не е само срещу малцинствата. Има мн цигани със средно, както има и българи, без такова.

Това ще бъде една световна иновацция. С която можем да се прочуем надлъж и шир. Да патентоваме тези идеи. Защото аз не знам другаде по света да има подобна изборна система. А за жените какво решихте? Ще им забраним ли да гласуват Както е било някога? Защото те са твърде емоционални и вземат решенията си спонтанно и на случаен признак,а не след задълбочен анализ и обсъждане?

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:08
По скоро трябва да се направи така че разните подкупваници и т.н ад се забранят те пречат най-много .

Chacho
06-18-2013, 11:11
@Redbul: А ние нямаме ли вече ограничение по възраст и гражданство?

@girlwithblueeyes: Може с теб да ограничаваме подкупваниците. За 2 месеца ти обещавам 3 апартамента.

LadyDi
06-18-2013, 11:12
По скоро трябва да се направи така че разните подкупваници и т.н ад се забранят те пречат най-много .
Че те са забранени...

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:14
а тогава защо тази забрана не се спазва ?
То е ясно че ако метнеш на един 100 лв и му кажеш да гласува за тебе ще го направи

Chacho
06-18-2013, 11:16
а тогава защо тази забрана не се спазва ?
То е ясно че ако метнеш на един 100 лв и му кажеш да гласува за тебе ще го направи

Щото тези, които трябва да съблюдават спазването на забраната също са подкупени.

Едит: Разбира се, давам екстремни случаи, но като цяло почти всичката корупция остава потулена, дали от криене, дали от подкупване и на съответните органи. И едва малък брой случаи лъсват наяве, като при тях и понесените последици не са сигурни.

LadyDi
06-18-2013, 11:17
Щото тези, които трябва да съблюдават спазването на забраната също са подкупени.

http://media.tumblr.com/tumblr_m926lkWAY21rruasp.gif

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:18
Тогава трябав да се намерят неподкупени хора

LadyDi
06-18-2013, 11:18
Успех :cool:

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:21
На мен не ми трябва успех дори няма да гласувам :D

Chacho
06-18-2013, 11:23
Тогава трябав да се намерят неподкупени хора

Ние си избираме само партии, които си гласят собствените депутати. Нямаш неподкупени хора, хайде отивай на избори.

За да противостоиш на тези хора, уж би трябвало да намериш спасение в полицията и съдебната система. Които са подкупени.

И кво правиш? Ми излизаш на протест. Чакаме си хора, които да са чисти. Докато няма такива, ще продължавам да гласувам за най-малкото зло и да роптая и срещу него.

Освен обаче гореизброените, медиите също са подкупени и си жертва на дезинформация постоянно, щото крадецът вика дръжте крадеца.

Ма има една "Приказка за стълбата". Тя си показва ясно защо живеем в една антична трагедия.

От друга страна, вярвам в изразената гражданска позиция на образованите хора.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:28
И пак полицията е виновна
Има и мирни протестиращи но има е тъпи хулиганчета който си мислят че полицаите са безсмъртни

А ти вярваш ли че наистина ще доидат чисти хора на власт ?

redbul2
06-18-2013, 11:30
А ще забраним ли на жените да гласуват,както е било някога? Защото са много емоционални и могат да гласуват прибързано и нерационално. Затова по-добре да им забраним да гласуват. За да няма неприятни изненади на изборите и случайни хора и партии в парламента.

Chacho
06-18-2013, 11:37
А ще забраним ли на жените да гласуват,както е било някога? Защото са много емоционални и могат да гласуват прибързано и нерационално. Затова по-добре да им забраним да гласуват. За да няма неприятни изненади на изборите и случайни хора и партии в парламента.

Не, защото не можеш да излезеш и да се обосновеш, че жените действат емоционално, просто щото не е вярно. Ако оставиш емоционалността за критерии, не можеш да я прецениш обективно и да докажеш, че влияе отрицателно на вота, щото във всяко лично мнение се корени доза емоция.

От друга страна не е много трудно да покажеш, че необразованите хора не могат да преценят избора си. В образователната програма влиза политическо образование, но чисто идеологично и ти е нужна диплома за това образование, за да покажеш, че можеш да взимаш трезви решения. Далеч от идеален пример, но с малко време и мисъл може да се състави обективен критерий. Нали знаеш, че бабетата по едно време даже не можеха да четат партиите в бюлетините, ами брояха квадратчета и задраскваха тва, за което са инстркутирани срещу празни обещания. Грамотността е още един основен довод за умствен критерий.

Aeternal
06-18-2013, 11:40
С дискусията трябва или не трябва да има образователен ценз се отклонявате от темата.
Хората в България без основно образование са пренебрежително малко, ако народа не беше обезверен, гласовете им нямаше да могат да променят нищо.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 11:41
Тва с емоционалноста на жените е пълна глупост . Всички сме хора в край на сметка . Има и такива жени на който и след 5 години няма да им схванеш емоцията .

redbul2
06-18-2013, 12:02
Нали знаеш, че бабетата по едно време даже не можеха да четат партиите в бюлетините, ами брояха квадратчета и задраскваха тва, за което са инстркутирани срещу празни обещания. Грамотността е още един основен довод за умствен критерий.
Моят стар дядо пише много по-грамотно от сегашните студенти. А има основно. Днешните студенти и ученици са 100 пъти по-неграмотни от бабите от едно време. Значи тогава на принципа на грамотността трябва да забраним на половината студенти и висшисти да гласуват. Хващал съм хиляди правописни и стилови грешки. Поправял съм десетки и стотици такива в Уикипедия. Днешните средношколци и студенти са полуграмотни за разлика от някогашните. Много малко четат книги. Това,което е в интернет не е истинска информация.
Щом принципът е грамотност,значи напротив трябва да забраним на днешните висшисти да гласуват.

А това,че жените са емоционални е обществена тайна. Самите те са го казвали за себе си дори.

anonymous708973
06-18-2013, 12:04
Ама т'ва да ги хванеш, да ги смачкаш от ритници бе.... Не е наглост, не е безочливост, не знам какво е! Затвор им е малко.

ТИЯ СЕРИОЗНО ли се изхилиха на частта с протестите?!

girlwithblueeyes
06-18-2013, 12:06
redbul
Пълни глупости и жените сме хора и жените се делим на два типа емоционални и неемоционални . Ако жените бяхме пък толкова емоционални нямаше да има толкова добри адвокати и прокурори жени .

yakuza_
06-18-2013, 12:09
то щото пък няма емоционални мъже :lol:

Chacho
06-18-2013, 12:20
Моят стар дядо пише много по-грамотно от сегашните студенти. А има основно. Днешните студенти и ученици са 100 пъти по-неграмотни от бабите от едно време. Значи тогава на принципа на грамотността трябва да забраним на половината студенти и висшисти да гласуват. Хващал съм хиляди правописни и стилови грешки. Поправял съм десетки и стотици такива в Уикипедия. Днешните средношколци и студенти са полуграмотни за разлика от някогашните. Много малко четат книги. Това,което е в интернет не е истинска информация.
Щом принципът е грамотност,значи напротив трябва да забраним на днешните висшисти да гласуват.

А това,че жените са емоционални е обществена тайна. Самите те са го казвали за себе си дори.

Нали не говориш сериозно, щото аз не смятам да го взимам под внимание тоя коментар.

Aeternal
06-18-2013, 12:20
redbul
Пълни глупости и жените сме хора и жените се делим на два типа емоционални и неемоционални . Ако жените бяхме пък толкова емоционални нямаше да има толкова добри адвокати и прокурори жени .
Това го казваш защото не си влизала в съдебна зала в която адвоката, прокурора и съдията са жени.
По никакъв начин не дискредитирам жените юристи, много от тях са с по-добри в работата си от мъжете, просто като се случи горния пример се получава неистов кокошарник, няма такова надвикване :D

redbul2
06-18-2013, 12:32
Нали не говориш сериозно, щото аз не смятам да го взимам под внимание тоя коментар.

Напротив,съвсем сериозно говоря. Искаш ли да ти покажа статии в Уикипедия написани съвсем неграмотно и объркано от студенти? Искаш ли да ти открия безброй груби правописни грешки на висшисти? Но сега не ми се губи време с търсене.

girlwithblueeyes
06-18-2013, 12:37
В момента карам стаж по право все мисля че имам малка представа от тези неща .
Била съм и ищец и продължавам и адвоката и съдията са ми жени нищо емоционално и кокошкарско не видях в държанието им .

Chacho
06-18-2013, 12:51
Напротив,съвсем сериозно говоря. Искаш ли да ти покажа статии в Уикипедия написани съвсем неграмотно и объркано от студенти? Искаш ли да ти открия безброй груби правописни грешки на висшисти? Но сега не ми се губи време с търсене.

Уф, дадох назад и си изтрих дългия коментар. Но в общи линии две неща:
-Неграмотност я ползвам в смисъла на "пълната липса на умението да разбираш писмена реч"
-Образованието ще стане един чудесен критерий, точно както възрастта, нищо, че има 500 българчета на 15 години, които имат акъла да гласуват.
-Информацията в книгите е по-лоша от информацията в интернет днешно време.
-Емоционалността на жените няма и смисъл да я коментирам.

redbul2
06-18-2013, 13:19
-Образованието ще стане един чудесен критерий, точно както възрастта, нищо, че има 500 българчета на 15 години, които имат акъла да гласуват.
Точно образованието не е никакъв реален критерий,защото точно сега в наше време има безброй много "калинки" с купени дипломи. Как така някой с фалшива доплома ще има право да гласува,въпреки,че е бил тъп да завърши със собствени сили? А друг природно интелигентен човек който знае 2 и 200 да няма това право? Въпреки,че знае много повече от оня с фалшивата или купена диплома. Аз ти казах,почети малко в Уикипедия и ще видиш неграмотни статии от висшисти и студенти. Отвори си очите и не заемай позата на щрауса с глава в пясъка.

Chacho
06-18-2013, 13:23
Ще си говорим за отваряне на очите, когато съпоставиш бройката на калинките с бройката на тъпунгерите без дипломи. Айде не прави изключението правило. Що не отвориш дума за най-блестящите ни студенти как ги догонват някви бездипломници? Или няма такъв филм?

В Уикипедия чета достатъчно. Колко статии са написали там неграмотните цигани?

anonymous708973
06-18-2013, 13:25
-Емоционалността на жените няма и смисъл да я коментирам.

Така си е, ние сме прекрасни :д

Бягайте с темата за грамотността, не ви е виновен нито Станишев, нито Бойко, нито Пееевски, че сте неграмотни.

redbul2
06-18-2013, 13:32
-Информацията в книгите е по-лоша от информацията в интернет днешно време.
Уф,какво ме направи ти,бе човек? Информацията в книгите била по-лоша? Ама вЕрно ли? В кои книги? Мога ти изтегля изключително ценни книги от руски сайтове в педееф формат. В това число учебници по медицина и пазарна икономика или за работа с фотошоп по 700-1000 страници. В момента чета мемоарите на Уинстън Чърчил в превод на руски в 2100 страници. Неговите спомени и разкази за Втората световна и участието на Британия.

Мога ти намеря много ценни книги за културизъм на руски и английски отново от руски сайтове.
Това,че ние нямаме свестни книги като руснаците е друго нещо. Никой не ни е виновен за простотията на народа ни,докарана ни от "демокрацията". Така ще е занапред. Народът ще става все по-прост,по-невеж и по-злобен. Навремето обикновените хора са ходели на опера и театър,сега една книга на година не прочитат. Да ни е честита демокрацията! Довела България до културна пустиня. Наскоро умря Калоянчев и още десетки наши най-добри актьори.

Chacho
06-18-2013, 13:52
Ох, няма смисъл, все едно говорим на различни езици. Нито ми се обяснява, че книгите са част от нета, нито че вадиш само тая крайност, която ти е угодна.

redbul2
06-18-2013, 13:59
Ох, няма смисъл, все едно говорим на различни езици. Нито ми се обяснява, че книгите са част от нета, нито че вадиш само тая крайност, която ти е угодна.
Ама какъв смисъл да има? Не очаквах точно от теб да изтърсиш такова нещо. А книгите са сканирани много качествено. От хартиения екземпляр. Не са специално писани за нета. Могат се намерят дори научни трудове и дисертации по медицина и учебници писани от професори и академици,руски и американски. В тоя интернет и тая Уикипедия информацията не е нито пълна,нито достоверна. Единствено е бърза и нищо повече. В една книга има толкова изчерпателни подробности,които няма да намериш никъде в интернет.

redbul2
06-18-2013, 14:03
А българската Уикипедия е направо мизерна в сравнение с руската и английската. Ако търсите по-качествена информация не четете беге Уикипедията с политизирани,долнопробни статии,а четете руската и английската,ако искате качествена информация и нещо да научите. А не да си губите времето с бай ганьовизмите на беге Уикипедията. С нейните полуграмотни редактори и админи.

Chacho
06-18-2013, 14:05
Пак не ме разбра. Книгата, качена като електронна, била то PDF или DJVU, е информация в интернет. Тоест, интернет е по-голямото множество. Малко са книжните книги, които няма да намериш в нета. Освен тях, имаме и всичката останала информация - многобройни рецензии и коментари. И тъй като има много стойностни книги, има и много нестойностни или по-точно лъжливи, каквато е общо взето цялата езотерична помия. Благодарение на интернет е много по-лесно да ги отсяваш.

Никой не говори за фейсбук или уикипедия, както и аз не говоря за Здрач. Или това, което казах по-горе, да не отиваме в удобната за аргумент крайност.

Auriss
06-18-2013, 15:19
В момента карам стаж по право все мисля че имам малка представа от тези неща .
Била съм и ищец и продължавам и адвоката и съдията са ми жени нищо емоционално и кокошкарско не видях в държанието им .

o_O o_O
o_O
o_O
o_O
o_O
o_O
o_O
o_O
o_O

Кой университет ??????

//извинявам се за офа просто. Потресен съм.

Fisherman
06-18-2013, 15:22
Потресения дърт гей

Fisherman
06-18-2013, 15:22
майко как ми се пърди аурисе подложи си устната кухина моля

102
06-18-2013, 19:55
Няма ли комици тая вечер...?

LadyDi
06-18-2013, 20:19
Нима все още ти е смешно?

102
06-18-2013, 20:21
С Fisherman винаги е забавно.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 05:19
Прекалявате с простащината

Снощи по ARD даваха протестите ми то много хора бе особено в София .

Fisherman
06-19-2013, 09:36
Ми много та,по телевизията се опитват да замажат положението,за да не знаят хората какво става точно.Аз като бях хората се точеха с часове.От площад "Независимост" чак до Орловия мост беше пълно с хора.Но виждам че комунистите са достатъчно нагли да продължават с оправдания и грешки,които били правили,взели си поука трънки.Като не ставаш да управляваш ми махни се,кво мъчат хората по улиците.

Fisherman
06-19-2013, 09:38
Излезне Станишката вика грешки правил,но пък си взел поука,обаче продължава да прави грешки и до кога 100 години съществува БКП,още ли се учат..

Преди изборите излезна пак да се кълчи,вика тройна коалиция няма да правим,взели сме си поука и кво стана,само и само да се вкопчат във властта ако може и петорна коалиция ще направят

Chacho
06-19-2013, 09:57
Излезне Станишката вика грешки правил,но пък си взел поука,обаче продължава да прави грешки и до кога 100 години съществува БКП,още ли се учат..

Него го викаха на интервю при Слави, питаха го към средата на мандата на ГЕРБ какви грешки е допуснала Тройната коалиция и той каза, че единствената им грешка била, че не говорели толкова с народа.

Е, нито забелязваме връзка на партията му с исканията на народа, нито поправяне на грешки, нито реална критика към политиката си. Кво да го коментирам?

Fisherman
06-19-2013, 10:02
Ще седиме и ще гледаме,аз ако не бях в сесия щях всеки ден да съм навън да протестирам.Ама анатомия за 2 дена как се учи :D

Chacho
06-19-2013, 10:05
Хахаха, един колега ме запасява с комунистически лозунги:

Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! — призив за отглеждане на повече селскостопански животни

След глад и мизерия - тежка индустриализация! — девиз от начало на 50-те години на 20-ти век

Съветските болни - най-здравите болни в света — плакат в болница

При директора се влиза само по голяма нужда — надпис на вратата на директор

Да строим социализма с подръчни средства — агитационен плакат

Всички десетокласници, които желаят да ходят на бригада, да се прегледат при лекарката — училищна табела

Днес баклавата с орехи е със фъстъци — предупреждение в кафе-сладкарница

Американският президент - враг номер едно на Тополовградска селищна система! — плакат в центъра на Тополовград
Тополовград - град-първенец в борбата срещу империализма! — пътна табела

Селянино, изми ли си яйцата? — плакат по стените на ТКЗС

Да не оставим неодрусана нито една слива в нашето село — призив за събиране на цялата селскостопанска реколта

Да не оставим нито един пациент да си отиде без лекарска помощ — лозунг в едновремешните болници

СССР - родина на всички безотечественици — пропаганден плакат

Студенти, икономисвайте отпадъците - те са за вас — надпис от студентски стол

Още:

Всеки ваксиниран гражданин - стълб в строежа на социализма — лозунг в аптека

25 години народна власт - 25 години цирк! - лозунг на цирк

Fisherman
06-19-2013, 10:11
ххаха е майка ми е разправяла за това,каква шега е бил тоя комунизъм

Chacho
06-19-2013, 10:23
Лозунг на протестите сега:

-Събирайте си чуковете и сърповете и изчезвайте

Fisherman
06-19-2013, 10:26
айде де,ама ми се струва,че няма да се махнат лесно,Станишко беше в нека говорят и каза,че 1300 000 са повече от 40 000

Chacho
06-19-2013, 10:29
Не говореше така за протестите, които свалиха миналото правителство. Тогава беше "правителството не слуша хората". Да му имам взетите уроци.

102
06-19-2013, 12:08
Само се чудя.. ако не бяха направили такова колосално осиране с Пеевски.. дали щеше да има протести....

LadyDi
06-19-2013, 13:04
Само се чудя.. ако не бяха направили такова колосално осиране с Пеевски.. дали щеше да има протести....

Може би не точно днес.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 13:54
Но причина все щеше да се намери

LadyDi
06-19-2013, 13:55
Как се казва - "Вие ли сте Орешарски на английски"?...
- "Are you nuts?"

girlwithblueeyes
06-19-2013, 13:59

Chacho
06-19-2013, 14:02
хахахахаха

Любим лозунг от протеста:

-Никой не ни е плащал. Мразим ви безплатно!

girlwithblueeyes
06-19-2013, 14:21
събудих се в райска държава а дано ама надали
:D

OoVasKoO
06-19-2013, 15:42
хахахахаха

Любим лозунг от протеста:

-Никой не ни е плащал. Мразим ви безплатно!

Според мен от 10 до 20% са платените провокатори. Май ще ходя на протестите, ама само за промени в изборния кодекс. Няма да ходя на нощните "мирни" протести :lol:

102
06-20-2013, 14:24
"нощните"..... вечерен час ли, кво...?

anonymous708973
06-20-2013, 16:28

Смяташ, че народът ще подмине избора на туркиня за заместник-министър на образованието и премахването на ключови произведения от учебната програма? Не.
Просто кризата Пеевски е нещото, което обединява народа в най-голяма степен.

yakuza_
06-20-2013, 16:30
Ако зависеше от мен, литературата щеше да е свободно избираем предмет.

D*Rose
06-20-2013, 16:55
Нито ме интересува орешарски, нито лешникарски, нито бадемов..

anonymous708973
06-20-2013, 16:58
Ако зависеше от мен, литературата щеше да е свободно избираем предмет.

Съгласна съм.
Крайно време е да започне профилиране. Има хора, които се вълнуват от литература и искат да изучават английска и руска класика или поети от съвремието, защо да бъдат занимавани с физика и химия?
Но да не започвам, че е дълга тема.

LadyDi
06-20-2013, 17:17
Не съм съгласна за литературата. Литературата и четенето на книги, като цяло, оформят изказа и разширяват речника. Само изучаването на български език няма да ти даде богата езикова култура.
Съгласна съм обаче, че прекалено много произведения са вкарани в плана и може би има нужда от поокастряне. Но трябва да се чете.

Fisherman
06-20-2013, 17:47
Нито ме интересува орешарски, нито лешникарски, нито бадемов..

lol

Fisherman
06-20-2013, 17:50
Съгласна съм.
Крайно време е да започне профилиране. Има хора, които се вълнуват от литература и искат да изучават английска и руска класика или поети от съвремието, защо да бъдат занимавани с физика и химия?
Но да не започвам, че е дълга тема.

Защото химията и физиката са фундаментални за всеки човек,не може в 21 век да не знаеш как работят нещата около теб.Пък дори и забравиш нали пак ти е минало през главата.

Винаги се чудя на колеги,които повтарят "тва за кво го учиме",ми в програмата е,хората имат критерии.Това че може би никога няма да използваш интегриране в аптеката не означава,че решаването на 100 задачи няма да те направи малко по умен.

Auriss
06-20-2013, 18:58
Мдаа, и аз съм против кълцането от програмата. Да се намали малко материалът може би - стереометрията в 12 клас действително е малко overkill.
Шаро е прав иначе - каквото и да учиш винаги е в плюс. В тези години е ок да те занимават с *излишни* неща, тъй като и без това друга работа си нямаш. И мен едно време ми се струваше дебилно да събирам и изваждам чертички (за вектори говоря :д ) ама ей го на - сега са ми най-важното нещо.

LadyDi
06-20-2013, 19:05
Има материал, който трябва да е задължителен. И в това число влизат основи на химията, физиката, биологията. По-задълбоченото изучаване на тези предмети трябва да е профилирано, както каза Пантерата. Математиката също е излишно сложна за училище. Който иска да се насочва към нея, може да си запише допълнителни профилни часове.
БЕЛ, география и история, обаче, трябва да са задължителни.

102
06-20-2013, 19:16
Преди си бяхме екстра.. еби му майката, защо изобщо трябваше да има реформи.... аз не бях от ученолюбивите пък научих много неща и най-вече - квото съм искал. Неслучайно има оценки.... не ти харесва даден предмет - 3, добър си по друго - 6. Общата култура е най-важното нещо което дава училището, а и социалната страна на нещата не е за изхвърляне. Сега гледах по новините.. махат ми на Ботев някви работи.. Махат на Вапцаров, за сметка на някъв бастун.. забравих му никнейма, чел съм една негова "творба" и ми стига... Изобщо странна работа.... не си го обяснявам. А тва за литературата като свободно избираем предмет трябва да е шега.... или си абсолютен малоумник. Сигурно е шега.

OoVasKoO
06-20-2013, 19:25
Сега гледах по новините.. махат ми на Ботев някви работи..
"Майце си" и "Моята молитва"

yakuza_
06-20-2013, 19:34
Математиката развива логическото мислене. Според мен не е сложна. Примерно наща даскалка по БЕГЕ и лит. редовно вземаше часа по БЕГЕ и го правеше на литература, за какъв чеп ми е да знам какво е станало в Ромео и Жулиета, като аз не знам сума ти неща свързани с правописа и правила. На мен ако ми се чете книга, ще седна и ще прочета.

anonymous708973
06-20-2013, 19:36
БЕЛ, география и история, обаче, трябва да са задължителни.

На ниво световна икономика, да.
На ниво къде има ръж и къде - ечемик, къде минава южната граница на Дунавската равнина (през рид Връшка чука, ако се чудите) и в кой климатичен пояс какви са почвите - не, мерси.

В много западни училища литературата е избираем предмет, ама... знам ли, сигурно са малоумници тамошните експерти.

LadyDi
06-20-2013, 19:41
Пантерке, аз казах защо трябва да се учи литература. Обогатява ти речевата култура. Изказ, лексика, туй онуй.
Географията, да. И там има повечко подробности. Като цяло, предметите засегнати в училище са добре, но някои неща са прекалено подробни. Даже в математиката. Хубаво, развива логическото мислене, но аз още чакам да видя кога ще ми потрябват тангенс и котангенс. Дори не помня кво точно беше това.

yakuza_
06-20-2013, 19:47
ми то не е до трябване, а да те кара да помислиш
то и на мен нищо няма да ми помогне, че Моканина е скубал бялата лястовица

102
06-20-2013, 19:48
Подробните неща са за тези които искат 5-6. Ако нещо не ти харесва и смяташ, че няма да ти трябва - "Сядай си, три."
Тия оценки не са просто за да ги има.

LadyDi
06-20-2013, 19:52
@102, да, обаче после ги гледат като кандидатстваш в университет. И като дойде Сульо от гимназията в с. Пърпорене и има шестици в дипломата, кво правим?

LadyDi
06-20-2013, 19:57
Violenza, права си, обаче има разлика от училище до училище и от даскал до даскал..
Не може аз да се пъна по цели нощи да научи кой ток е прав и кой крив, а на Пенчо да му пишат оценките, за да им се махне от главата. Или щото татко му кара мерцедес и може да те набие.
Много сбъркани неща има в цялата система, ама айде.

102
06-20-2013, 20:00
Видиш ли, кандидатствал съм в университет.... имах кофти диплома.. такава съм си я направил, НЕ СЪЖАЛЯВАМ, но изкарах добре на изпита и влезнах, може и като един от последните.. даже сигурно е така. Ко прайм ?

Fisherman
06-20-2013, 20:01
То който се задоволява с 3ки мястото му не е в университет. :)

Аз се задоволявах с тройки дълго време в училище,пък това не ми попречи сега в унито да съм с отличен успех.

102
06-20-2013, 20:02
То който се задоволява с 3ки мястото му не е в университет. :)

Че не е правилно да се минава с тройки - не е. Ама замисли се, че 90 % от студентите в България са такива.... Държава на висшисти, кво да се прави.

102
06-20-2013, 20:10
Животът е несправедлив, запали свещичка....
Един любопитен факт.. в Япония излиза по сметки, че учат с 2 класа повече от нас.. смисъл ние за 1 година - 100 дни, а те за 1 година - 120. Грубо го казвам... ии много малко личности посещават университет, защото ти с тия 2 години повече дето ти излиза си си завършен за няква професия и почваш директно след 12 клас.. само някви супер умове ходят НА университет.

102
06-20-2013, 20:22
Нямах за цел да те засегна, извинявай.

anonymous708973
06-20-2013, 20:32
Само да вметна:
Как ви звучи Волен да е председател на комисията за парламентарна е-т-и-к-а?

Събота съм на протест.

102
06-20-2013, 20:35
А думички преди етика няма ли....

LadyDi
06-20-2013, 20:37
Волен е време някой сериозно да се заеме с неговия случай. Човекът показва признаци на остра шизофрения с пристъпи на абсолютна социопатия.

102
06-20-2013, 20:40
@Violenza, много добре разбрах какво имаш предвид.. ти не разбра мен.

102
06-20-2013, 20:40
Въпрос !.. На коя партия трябваше да се даде тази комисия ?

yakuza_
06-20-2013, 20:42
На макетата, всичко е тяхно !

Четох промени в изборния закон от сорта на психотест за депутатите :D

LadyDi
06-20-2013, 20:43
Четох промени в изборния закон от сорта на психотест за депутатите :D
Мале, половината ще окапят като гнили круши.

therichbitch
06-20-2013, 20:45
Имаме адски добрите кадри и е абсурдно, че заедно с тях завършват още 100тина глупаци и грабват същата дипломка.
това

И аз съм против орязването на каквото и да било. То програмата по всички предмети вече е орязана достатъчно, ако още продължават, не знам до къде ще я докараме. Проумейте накрая, че това, което се учи в даскало, наистина е основното.

kr373n
Волен е време някой сериозно да се заеме с неговия случай. Човекът показва признаци на остра шизофрения с пристъпи на абсолютна социопатия.

:lol: дам

yakuza_
Мале, половината ще окапят като гнили круши.

То и затова няма да го гласуват :(

yakuza_
06-20-2013, 20:47
това

И аз съм против орязването на каквото и да било. То програмата по всички предмети вече е орязана достатъчно, ако още продължават, не знам до къде ще я докараме. Проумейте накрая, че това, което се учи в даскало, наистина е основното.

Богаташките деца, нямат право на глас ! Родителите ти са прибрали червните куфарчета с пари нали ...

Ако образованието се обвърже със свободните работни места, ще има по-малко места в унитата, ще се влиза с по-трудни изпити и ще има по-квалифицирани кадри.

102
06-20-2013, 20:54

Е ?

x7aZzy
06-20-2013, 20:54
I like to lumpen, lumpen
I like to lumpen, lumpen
I like to lumpen, lumpen
You like to... LUMPEN!

Само минавам да кажа БРАВО на протестиращите.
С вас сме!

А Волен ми го пратете. Имам няколко идеи за лечението му. ^___^

kr373n
06-20-2013, 20:58
А Волен ми го пратете. Имам няколко идеи за лечението му. ^___^

Ама ти си жена :D

LadyDi
Лоботомия.

therichbitch
...

Моите родители.. не са в множествено число като за начало, но благодаря че ги намеси. Второ, не знам защо обвързваш прякор, измислен на невръстна възраст, със социалния статус на човека. Твърде елементарен подход бих казала и далеч от темата.

Да, това е логичното развитие на нещата, само че ще имат по 20ма студенти на специалност.

102
06-20-2013, 21:02
Шегуваше се, кво се връзваш.

yakuza_
06-20-2013, 21:02
Слабо, доста.

therichbitch
06-20-2013, 21:07
Шегуваше се, кво се връзваш.

Ами арогантността ме афектира. Simple as that

LadyDi
06-20-2013, 21:08
В тоя форум трябва да се научите да не се впрягате.
Аз ако се връзвах на всяка обида дето съм получила, да съм в парламента, да правя компания на Волен...

102
Много лесно се афектираш, в правилната тема си поне.

102
Ква обида..? Възрастта не е порок ?

x7aZzy
06-20-2013, 21:09
Ама ти си жена :D

Тъй вярно!

Ето го Воленчо - https://www.facebook.com/photo.php?v=185146094980168&set=vb.100004543352918&type=2&theater
На всички им писна.

102
06-20-2013, 21:12
"Майната му, идиот смотан" - АХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХ !.

x7aZzy
06-20-2013, 21:17
"Мухите хапят най- много наесен"
...както казва народът.

therichbitch
06-20-2013, 21:18
Аз ако се връзвах на всяка обида дето съм получила, да съм в парламента, да правя компания на Волен...

Разбрах ти мисълта и все пак- те там хич не се и впрягат, че опропастяват целия народ..

kr373n
06-20-2013, 21:25
Тъй вярно!

Ето го Воленчо - https://www.facebook.com/photo.php?v=185146094980168&set=vb.100004543352918&type=2&theater
На всички им писна.

Няма нужда, аз си ги знам и без да ги гледам :D БЕЗ КОМЕНТАРИ СЪМ.

anonymous708973
06-21-2013, 07:48
Виоленца, помислих си същото за Волен, но за съжаление - нъцки. Председател на комисията за антикорупцията и парламентарна етика. Да го ... в етичния.

Проумейте накрая, че това, което се учи в даскало, наистина е основното.

Обичам такива теории, сами се закопавате.
Очаквам да чуя за дихибридното кръстосване, вторичния сектор в Северозападна България, взаимодействие на алкени.

Проумей ти, че това, което каза, е пълна глупост. Отиди в гимназия на запад и пак ще си говорим.

102
06-21-2013, 08:05

А, кво ?

Chacho
06-21-2013, 08:23
Обичам такива теории, сами се закопавате.
Очаквам да чуя за дихибридното кръстосване, вторичния сектор в Северозападна България, взаимодействие на алкени.

Проумей ти, че това, което каза, е пълна глупост. Отиди в гимназия на запад и пак ще си говорим.

В зависимост от интересите ти, може да чуеш всичко. Идеята е, че преди да добиеш представа за нещо, няма как да прецениш дали искаш да се занимаваш с това.

therichbitch
06-21-2013, 14:53
,където не си знаят президента. Мерси съм.
Прясна ти е още борбата с алкените (не виждам кое им е неосновното на тях), затова така говориш. И на мен ми е било досадно на моменти, но сега ми е ок, че имам обща култура (а специално по химия и география сме стигали доста по- далеч от вас).
Няма как да го проумееш, докато не дойде някой и ти се изсмее на примерите, и започне да ти цитира реакции, които не си чувала през живота си или пък обекти, които не си е предполагала, че съществуват на картата. Тогава ще разбереш, че това, което учим, е една милионна от това, което е. просто сме мързеливи.

П.П. Присетих се, по любимата ти западна програма ти тресват интегралите още в 9и клас и те карат да учиш менделеевата наизуст, нз дали нямаше да се оплакваш..

Lucho
06-21-2013, 15:46
На запад като цяло се учат доста по-лесни неща. Учебният материал, който тук се учи в долните класове, на някой места там се учи с 2-3 години разлика, ако не и в университет. Просто хората учат повърхностни и елементарни неща, а който иска повече - в университета. Не знаят алкени като хората, може и да са ги чували само като име/понятие, не са си пълнили главите с глупости, не са се тормозили, обаче получават добри заплати и въобще живеят добре (за всеки случай по-добре от нас в България).

Chacho
06-21-2013, 15:50
Всъщност, има и доста места в чужбина, където ги сцепват на фона на нас. Но дори и на фона на другите да учим много, пак учим смешно малко, че да се оплакваме.

Auriss
06-21-2013, 17:06
Violenza, не е баш така. Аз поне от опит знам, че им е малко по-малко материалът за учене. При британците A-левълите са върху елементарна тригонометрия. От друга страна обаче задачите са фокусирани върху способността да приложиш знанията си по интелигентен начин. При нас опира по-скоро до знаене на формули и директното им пляскане. Ако хванеш един сборник със задачи и ги решиш всичките после на изпита грам няма да ти се наложи да се замислиш - на автопилот става. Резултатът (поне за мен) - елементарна задача за 9-10ти клас да ми дадеш ще я гледам като теле. По Химия и Биология нищо не помня, а дори се радвах на тези предмети едно време.

Та мен това ми е проблемът с Географията - чисто зубрене е. Не ме кефи да зубря, не съм го правил, затова и имам 3ка в дипломата по този предмет. Какъв е проблемът вместо къде има тухлена фабрика ;д да се изучава Game theory примерно ? География и Икономика се казваше предметът едно време ако не греша.
Защо учебниците по История смърдят на национализъм, вместо фокусът да е върху основи на държавата и правото ? Вярно, има го, ама е нищожно. Излез питай някой какво е разделение на властите, защо е необходимо или каква е разликата между законодателна и изпълнителна власт и коя институция ги представлява и гледай сеир.

Много е наобратно всичко. Не трърдя, че материалът е прекалено много или нещо подобно - просто казвам, че не се поднася правилно.

therichbitch
06-21-2013, 17:36
задачите са фокусирани върху способността да приложиш знанията си по интелигентен начин. При нас опира по-скоро до знаене на формули и директното им пляскане.

Нищо подобно. То затова не съм чула германец или англичанин да са първи по олимпиадите.. защото предразполагат към самостоятелно мислене (което е пълна спекулация). Иначе за англичаните и америкаците съм съгласна, че са пълни дебили и в 10 клас още стоят а уравнения, но за другите държави не съм съгласна. Както каза Чачо, на някои места ги гърчат повече от нас.
*Теория на игрите не се изучава по същата причина, поради която не се учи и съпротивление на материалите (примерно).

DimmuBorgir123
06-21-2013, 17:44
Надявам се някой да застреля Бойко Борисов.

Auriss
06-21-2013, 17:45
Е недей да сравняваш средностатистическия ученик с хора, които целенасочено изучават даден предмет. Не е честно просто ;d Виж SAT-овете примерно - чист IQ тест е. A-левълите не са по-далеч концептуално. За германците не мога да говоря - не съм запознат със системата им. Но ако твърдиш, че има нещо общо между нашите матури и техните ... просто не мога да се съглася.

therichbitch
06-21-2013, 17:56
Не твърдя, карала съм ги и двата вида :)

литература: тук знаем каква е (40 въпроса по бг + интерпретативно съчинение) <> там - няма тест, само анализ на произведение (през матуритетните години се изучават доооооста по- малко произведения отколкото тук= 6-7, тук не съм ги броила, честно казано) В повечето случаи имаш избор измежду 2 варианта
математика: да, задачите тук са дебилни <> там са 3 задачи с 3953538628 подточки, част от материала е висша математика
химия: нз тукашната каква е, но мисля, че няма особена разлика с немската, освен може би материалът

Извод: не са мн по- трудни, само че се кандидатства с тях. А тук се държат и изпити освен тях.

Auriss
06-21-2013, 18:24
Уф, не знам. Тезата ми е, че се набляга твърде много на подробности и твърде малко на основата. Това е и не ми се струва редно.
По информационни т-и още помня как 90% от класа не правеше разлика между твърд диск и видео карта, а даскалката ги подхвана с 2-ична и 16-ична, а за капак реши да ни обяснява някои от протоколите за какво служат. Е окей - да обясняваш на някой, който не знае ОС какво е, че силата на безжичния сигнал пада обратнопропорционално на разстоянието на квадрат ... малко филм е. Вярно, че не сме го имали по тестове и идеята беше просто да ни разкажа кое как работи, ама ...да почне от някъде все пак ... Тия хора влязоха компютърно неграмотни и излязоха баш на същото положение, само дето знаят как да смятат в различна бройна система. cool >.>

therichbitch
06-21-2013, 18:44
Аз съм далеч от мисълта, че системата ни е цветна майска градинка, но образованието в някои от страните е прехвалено. Това е :)

Fisherman
06-21-2013, 19:24
Надявам се някой да застреля Бойко Борисов.

Аз ше се фърла пред куршума

OoVasKoO
06-22-2013, 14:15
Аз ше се фърла пред куршума

Аз ще те бутна споко :D

Fisherman
06-22-2013, 14:19
Бойко е вожд бе,някой ден децата ще му поднасят цветя,пред мавзолея.Мисля че Борисовата градина е подходящо място за балсамираното му тяло.

OoVasKoO
06-22-2013, 14:33
Тоя туркофил трябва да го убият или доживотен за него.

anonymous708973
06-22-2013, 19:03
"Туркофил", каза гласувалият за Волен.

Това трябва да е виц в утрешния "24 часа".

anonymous708973
06-22-2013, 19:06
,където не си знаят президента. Мерси съм.
Прясна ти е още борбата с алкените (не виждам кое им е неосновното на тях), затова така говориш. И на мен ми е било досадно на моменти, но сега ми е ок, че имам обща култура (а специално по химия и география сме стигали доста по- далеч от вас).
Няма как да го проумееш, докато не дойде някой и ти се изсмее на примерите, и започне да ти цитира реакции, които не си чувала през живота си или пък обекти, които не си е предполагала, че съществуват на картата. Тогава ще разбереш, че това, което учим, е една милионна от това, което е. просто сме мързеливи.

П.П. Присетих се, по любимата ти западна програма ти тресват интегралите още в 9и клас и те карат да учиш менделеевата наизуст, нз дали нямаше да се оплакваш..

Нали е основно, цитирай ми ги. Естествено, че някой, който учи някаква химия/фармация ще ми се смее на примерите, но за НЕГО това е основно на база това, което учи в унито. За сметка на това дали ще се сети за подробности от "основния" материал по география?
Интеграли в 9-ти клас, да бе да.

На запад като цяло се учат доста по-лесни неща. Учебният материал, който тук се учи в долните класове, на някой места там се учи с 2-3 години разлика, ако не и в университет. Просто хората учат повърхностни и елементарни неща, а който иска повече - в университета. Не знаят алкени като хората, може и да са ги чували само като име/понятие, не са си пълнили главите с глупости, не са се тормозили, обаче получават добри заплати и въобще живеят добре (за всеки случай по-добре от нас в България).

Абсолютно вярно.
Била съм и в час по физика, и в час по химия, и по латински, и по религия, и по немски, видях какво е, не ми обяснявайте как съм подочула оттук-оттам.

klimatronik
06-22-2013, 19:20
Оваско , мислиш ли ,че Волен няма психични проблеми? Той е луд, но поне им казва истината в очите. Казва, обаче не може един нормален разговор да направи. Той прави най-големите циркове. 100 пъти повтаряше за ,,Плана Сидеров'',че нямало да се съюзи с турците, а направи точно обратното. Само срещу Герб е против той.

therichbitch
06-22-2013, 20:08
но за НЕГО това е основно на база това, което учи в унито.

Основно за дадената наука.

Изхождайки от това, че аз в ежедневието си по- далеч от натриев бикарбонат, натриева основа и натриев хлорид няма да стигна, нека се учи само това. Надали ще ми трябва нещо различно от аритметика (да си броя парите и да си смятам семейния бюджет), така че нека се ограничим с умения да смятаме до няколко хиляди. Няма да ходя да изследвам релефа на Килиманджаро, нито хранителните навици на баскервилската свиня, така че предлагам да се задоволим с границите на България. Като тръгна да си правя детенце, знам кое в кое и готово, за какво ми е да знам къде e жлъчката примерно. Като отида в магазина или в ресторанта да си поръчам, няма нужда от пълен член, винителен и дателен падеж, нали ще се разберем с келнера, ако ще и 2 думи да мога да кажа.

Fisherman
06-22-2013, 20:19
Основно за дадената наука.

Изхождайки от това, че аз в ежедневието си по- далеч от натриев бикарбонат, натриева основа и натриев хлорид няма да стигна, нека се учи само това. Надали ще ми трябва нещо различно от аритметика (да си броя парите и да си смятам семейния бюджет), така че нека се ограничим с умения да смятаме до няколко хиляди. Няма да ходя да изследвам релефа на Килиманджаро, нито хранителните навици на баскервилската свиня, така че предлагам да се задоволим с границите на България. Като тръгна да си правя детенце, знам кое в кое и готово, за какво ми е да знам къде e жлъчката примерно. Като отида в магазина или в ресторанта да си поръчам, няма нужда от пълен член, винителен и дателен падеж, нали ще се разберем с келнера, ако ще и 2 думи да мога да кажа.

Айде ся още малко ще кажеш да слагаме кожите и да се връщаме по пещерите

therichbitch
06-22-2013, 21:22
беше очевадна ирония

Fisherman
06-22-2013, 21:29
беше очевадна ирония

eh

102
06-23-2013, 17:33
@therichbitch, по-честичко пиши.

DarkTemplar
06-24-2013, 12:08
Оваско , мислиш ли ,че Волен няма психични проблеми? Той е луд, но поне им казва истината в очите. Казва, обаче не може един нормален разговор да направи. Той прави най-големите циркове. 100 пъти повтаряше за ,,Плана Сидеров'',че нямало да се съюзи с турците, а направи точно обратното. Само срещу Герб е против той.
Едно лайно среща Волен Сидеров и му вика:
- Ей ибрикчия!
- Ти на кого викаш ибрикчия бе? Аз съм патриот! - отвърнал Сидеров
- Е то и аз до вчера бях торта...

;) ;) ;)

Chacho
06-24-2013, 12:10
^Много се смях като го четох :D

Fisherman
06-24-2013, 12:22
-Сидеров щял да участва в "Черешката на тортата".
-Така ли?!И кво ще сготви??
-Е,как кво? КАДАИФ!

LadyDi
06-24-2013, 17:34
Новата тройна коалиция, управляваща България: ония с бабчетата, ония с кебапчетата и оня, дето не си е пил хапчетата...

yakuza_
06-24-2013, 17:50
Брб някой ми сваля радиото на синята кола.

LadyDi
06-24-2013, 17:57
Брб някой ми сваля радиото на синята кола.

тебе ще те засека някой ден по Варната и като те подкарам с Поля...

yakuza_
06-24-2013, 18:01
Мъжа ти ще ревнува :/
Ето още една причина да не ходя повече там :/

LadyDi
06-24-2013, 18:06
:cool:

anonymous708973
06-26-2013, 19:21
Новата тройна коалиция, управляваща България: ония с бабчетата, ония с кебапчетата и оня, дето не си е пил хапчетата...

Много добро, бе!

Fisherman
06-26-2013, 20:23
Много съм доволен с хората,които днес пиха кафе с депутатите.Малко са им яйцата и доматите,трябваше на Мая Манолова да лиснат една кофа живак.

Хората крещат в лицата им оставка и червен боклук,те обясняват,че хората не знаят какво искат и не може да се говори с улицата.

anonymous908491
06-26-2013, 21:14
Хората крещат в лицата им оставка и червен боклук,те обясняват,че хората не знаят какво искат и не може да се говори с улицата.

Тия крещящите знаят, но не всички се осоциират с 200 просяка, които за по 100лв са готови да изчукат майките си пред парламента.
То ако ставаше след всеки протест на 100на пумияра да пада правителството, щяхме още да сме началото на 90те години.

Fisherman
06-26-2013, 22:49
Да прав си Бойко беше там и им плати

interista8
06-26-2013, 22:55
[QUOTE=Fisherman;10749662]Много съм доволен с хората,които днес пиха кафе с депутатите.Малко са им яйцата и доматите,трябваше на Мая Манолова да лиснат една кофа живак.
/QUOTE]
Дъртата комунистка го направи това нарочно. Чиста провокацийка с хората. Очакваше някой да я замери с нещо или да удари и да се изкара жертвичката накрая. Много ми е интересно как комунягите разправят как тяхната оставка не стояла на дневен ред като имало мнооооооого важни работи, които трябвало да се свършат и нетръпели отлагане. Бреййй а като Борисов беше на власт се скъсаха да му искат оставката тцтцтц иначе Манолова си мислеше, че с мъжа й ще си царуват 4 годинки ей така хахахаха

lisi4ety
06-27-2013, 11:48
Често да си кажа съм много възмутена и направо отвратена от последните 4 години управление на ГЕРБ. Не стига ,че те буквално сринаха икономиката на страната, принудиха хората да излязат на улицата да протестират заради непосилните си разходи и минимални доходи,подадоха оставка и избягаха от отговорност ами сега отново са на избори??? Това е най-голямото лицемерие което съм виждала някога .... А и на всичкото отгоре 50% от населението е с размътени мозъци и не могат да се опомнят и пак ще гласуват за тях .... А какво мислят хората от този форум?
Мисля, че ти си от тези с размътените мозъци. Мисля, че България при ГЕРБ беше най-силна, откакто дойде демокрацията. Мисля, че и той не е цвете за мирисане, но е класи над другите български "политици", включително сегашните "управляващи".

Auriss
06-27-2013, 11:56
И кое й беше силното ?
Фактът, че нямаше западен политик, който да не употреби името й да си забърше задничето, докато нашият пуяк се дуеше наляво-надясно, режейки панделки и показвайки си каруцарските речник и маниери по всяка възможна медия ?
Доказани престъпници, некадърни и арогантни.

Който гласува пак за управлявала вече партия да се спъне в дупка и да си разбие кратунката на асфалта дано. Мамичката ви тъпа проста :D

Fisherman
06-27-2013, 12:09
И кое й беше силното ?
Фактът, че нямаше западен политик, който да не употреби името й да си забърше задничето, докато нашият пуяк се дуеше наляво-надясно, режейки панделки и показвайки си каруцарските речник и маниери по всяка възможна медия ?
Доказани престъпници, некадърни и арогантни.

Който гласува пак за управлявала вече партия да се спъне в дупка и да си разбие кратунката на асфалта дано. Мамичката ви тъпа проста :D

Да ти еба майката тумор скапан,който гласува за друга партия освен ГЕРБ да му окапят мъдниците и да развие полиомиелит.

Всички знаеме кой ще спечели ако има нови избори,айде не се прави на модерен лапач.

Auriss
06-27-2013, 12:11
HUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU UUUUUUUUUUUUUUU

http://www.youtube.com/watch?v=m5UhEnQTGpw

LadyDi
06-27-2013, 12:47
На Сидеров пак му изгоря някоя жичка...

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/06/27/2091314_ataka_blokira_orlov_most_shte_vuvejda_red_ v_durjavata/

Chacho
06-27-2013, 12:53
На Сидеров пак му изгоря някоя жичка...

Него партията му изгоря, мани жичките.

Supermassive____
06-27-2013, 12:56
Бесилки на жълтите павета и на тях Бойко, Цветанов, Костов, Сергейшио, Доган и цялата пасмина, която хрантутим години наред!

LadyDi
06-27-2013, 13:02
Него партията му изгоря, мани жичките.
Изгоря, ама тоя нарцисист още се щура по улиците свободно. Не е ли редно някоя институция да се самосезира и да го прибере, по възможност с усмирителна риза? Нещо полиция, прокуратура, психиатрия? Той става опасен за обществото...
Да не говорим как си позволява да обижда суверена на тая държава...

sneering
06-27-2013, 13:44
Много ми стана интересно след всичките тези христови страсти около парламента,как измежду всичките почтени,хуманни и родолюбиви жертващи себе си за страната хора,точно Сидеров стана обект на оплюване,само заради своята емоционалност.

Всички го заклеймиха,сякаш всички останали са цвете за мирисане.Някак си се създаде една база за сравнение,в която Сидеров е лошия,а всички онези мълчаливи играещи задкулисни игрички чичковци,спрямо него много свестни.

Според мен Сидеров е човек който само в пародия на държава като България може да заема такъв пост,но не е съществото на проблема и хората супер грешно си пренасочват гнева.

Онези тихите които придават вид,винаги ама винаги са по опасния вид,и не само в парламента.

Oy7ofCon7roL
06-27-2013, 14:21

А знаят ли кво искат ?

Нека да направим един бърз преглед на това, което искат протестиращите

1. Незабавна оставка и нови избори възможно най-скоро

2. Промени в изборния кодекс и намаляване на бариерата от 4% за влизане в парламента на други партии за да имат хората по-висока представителност

3. Не искат нито герб, нито комунистите (тука не знам ква е разликата между двете)

Ако някой има нещо да допълни нека да го направи, но аз поне това чувам всекидневно като ОСНОВНИ искания

И най- смешното е, че дори не им пукало за цената на тока и това на къв хал е държавата, важното било незабавна оставка....

Другото което е много любопитно е, че някой много успешно лансира идеята, че това бил протест на интелигенцията и на средна класа и т.н.

Аз веднага си задавам въпроса защо точно тия искания и кой наистина обслужат те ?

1. Защо незабавна оставка ? Защото ако се изчака до другата година месец може би ще се формира нова десница, която да погълне голям брой гласове, а това определено не обслужва Герб. За 1 година предполагам и че ще излязат доста лайна на предишното управление, а не е изключено Герб да се разцепи, явно е, че има някакво напрежение вътре

2. Защо да се намали бариерата от 4% ? Много просто, защото в този парламент никой не би подкрепил Герб, а неговите патерици останаха отвън при нови избори вероятно ще е същото, но ако падне бариерата на 3% ще може да се намърдат и Янето и В. Симеонов и Кунева и т.н някой ако ме убеди, че това са партиите, които протестиращите негодуват, че не са влезли в парламента да ги представят, браво му казвам

3. Не искат нито Герб, нито Комунистите, хммм !? Ако някой ми каже какво би се променило ако има нови избори септември, освен това, че Герб ще спечели да ми сподели ?

Странно как всички искания на протестиращите обслужват Герб, нали ? Ами това, че 20 000 протестиращи, които са се събрали от кол и въже, бяха определени за интелигенцията на София и същата тази интелигенция е против Бсп, а ония дето свалиха Герб са клошари, тва кой обслужва ?

85% от хората подкрепят протестите, а 51% искат оставката на Орешарски, а февруари колко бяха тия, дето подкрепят протестите и освката на Борисов ? По- малко ли бяха ? Но сега тва се натъртва всеки ден, тва кого обслужва ?

Аз като прост човек бих поставил следните искания:

1. Правителството да декларира, че май месец 2014 година ще има нови парламентарни избори заедно с изборите за евродепутати. Защо ? За да се успокоят хората, за да може все пак правителството да свърши някаква работа и държавата да се стабилизира, най-малкото да се успокоят политическите страсти.
За да може до тогава евентуално да се сформира някоя партия на протестиращите и някоя нова десница, в края на краищата нали "УЖ" искаме промяна,ако изборите са септември даже и една нова партия няма да има, откъде ще дойде тая промяна ?

2. Задължително гласуване. Защо ? За да знам, че когато някой отсреща мрънка и е недоволен от правителството той поне е гласувал. За да можем да се отървем от Дпс по културен начин и те никога вече да не са фактор в управлението. За да може българите, а не циганите да определят, кой ще ни е президент и кой премиер, за да се спре най-сетне с купения и корпоративния вот.

Има и ще неща, които ми хрумват, но това бих искал аз за разлика от ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА

Мисля, че ти си от тези с размътените мозъци. Мисля, че България при ГЕРБ беше най-силна, откакто дойде демокрацията. Мисля, че и той не е цвете за мирисане, но е класи над другите български "политици", включително сегашните "управляващи".

Ей заради такива хора България е на тва дередже, такива, дето не могат да изброят и 10 човека от една партия, но гласуват за нея, и са седнали да разсъждават за политика, такива , дето от февруари политиката им стана интересна, днес вече станаха специалисти. До вчера ако някой те беше питал какво е кворум, какво е правителство, как се избира то, щеше да гледаш като посрана. По добре изчезни от този раздел, може и да забереш някои от колежките си и да ходите да пишете коментари в теми озаглавени "Имам пъпки по вагината, кво да правя" или " Много му е голям, а той иска да му го налапам целие" успех

LadyDi
06-27-2013, 17:16
Всичко добре, но аз имам само един въпрос:

Аз като прост човек бих поставил следните искания:

1. Правителството да декларира, че май месец 2014 година ще има нови парламентарни избори заедно с изборите за евродепутати. Защо ? За да се успокоят хората, за да може все пак правителството да свърши някаква работа и държавата да се стабилизира, най-малкото да се успокоят политическите страсти.
За да може до тогава евентуално да се сформира някоя партия на протестиращите и някоя нова десница, в края на краищата нали "УЖ" искаме промяна,ако изборите са септември даже и една нова партия няма да има, откъде ще дойде тая промяна ?

Колко помия, според теб, могат да натворят до май 2014 сегашните управляващи?
Не оспорвам, че предложението е логично, съгласна съм, но само този въпрос ме човърка. Щом още на първата седмица от управлението си, назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и намърдаха един много психично болен човек за председател на комисията по етика и корупция...?

yakuza_
06-27-2013, 18:02
Ами по принцип първите 2 години от едно правителство, са резултат от предното, бюджета си е разпределен, най-много с назначения да се ебават.

LadyDi
06-27-2013, 18:12
Те могат и много други глупости да натворят, без да са свързани с бюджета...

yakuza_
06-27-2013, 18:14
Оргия с BDSM елементи :oops:

Oy7ofCon7roL
06-27-2013, 18:32
Всичко добре, но аз имам само един въпрос:

Колко помия, според теб, могат да натворят до май 2014 сегашните управляващи?
Не оспорвам, че предложението е логично, съгласна съм, но само този въпрос ме човърка. Щом още на първата седмица от управлението си, назначиха Делян Пеевски за шеф на ДАНС и намърдаха един много психично болен човек за председател на комисията по етика и корупция...?

Ся, квото и да кажа ще излезе така, че защитавам Бсп, а аз дори не съм гласувал за тях.
Не знам колко простотии още могат да направят, но ако предложението на хората е да заменим сегашната простотия с онази, дето я гледахме 4 години , не мерси.
Каквото и да си говорим тези хора поне имат потенциала да направят нещо и знаят как да го постигнат за разлика от Герб, които през последната година и нещо от управлението си бяха оставили държавата на автопилот. Това, че тези знаят какво да направят, обаче не значи, че ще го направят. Най-малкото ще се разплатят на бизнеса, ще гласуват редица социални мерки, няма да позволят шоковото поскъпване на тока, което се очакваше, ще намалят такса износ за да може да се отпуши износа, ще намалят административната тежест от бизнеса, ще въведат отново швейцарско правило за индексация на пенсиите на хората, общо взето все неща, които Герб не направи.
Тва с изборът на Пеевски беше еманацията на глупостта на българските политици, между другото преди няколко дни гледах едно интервю на един, дето му забравих името в момента, но май беше или бивш шев на мвр или бивш шев на нсо, но определено не подкрепя бсп, та той каза, че от бсп преди това са разговаряли с 5 6 човека за поста в данс, но са искали да има тежки удари срещу тежката организирана престъпност, да има обвинения срещу сериозни хора в йерархията на нарко бизнеса, също така да разследват Борисов и Цветанов и всичко това до 3 месеца, обаче никой не се е навил..... дали е вярно или не, не знам, но това не оправдава избора точно на Пееевски и на човек от етническа партия да бъде поставен там.
Колкото до Болен да бъде шев на комисията по антикорупция и етика, си е същото както преди това с Яне подлогата... и на двама не им е мястото там. Болен искаше точно тази комисия и нямаше как да не му я дадат, поради простата причина, че тази комисия трябва да се оглави от човек от опозицията. Сама разбираш, че няма как да я дадът на герб за да разследват себе си, при тези 4 партии, които влязоха в този парламент, който и както и да го беше въртял пак човек Атака щеше да е.... . аз повече се притеснявам, че за този психично болен човек са гласували маса народ за да е там и да си развява коня превръщайки правителството в негов заложник

LadyDi
06-27-2013, 18:37
Проблемът не е в партията, а в лидера ѝ, който се е взел прекалено насериозно и го раздава месия или направо Бог.
Затова трябва да има мажоритарен вот - да гласуваш за личностите, които да те представляват, а не за някакви криворазбрани политически убеждения, пък после което лайно свари да се настани в тоалетната чиния... Ще ме извинявате.

Oy7ofCon7roL
06-27-2013, 19:13
Проблемът не е в партията, а в лидера ѝ, който се е взел прекалено насериозно и го раздава месия или направо Бог.
Затова трябва да има мажоритарен вот - да гласуваш за личностите, които да те представляват, а не за някакви криворазбрани политически убеждения, пък после което лайно свари да се настани в тоалетната чиния... Ще ме извинявате.

Абе много неща трябва да се променят ама никой не ни пита, а пък за някои сами сме си виновни, като за Болен например..

Иначе относно предния ми пост, объркал съм се, че изказването по темата Пеевски - Данс е на бивш шев на мвр, интервюто е било на Николай Марков, може да прочетеш ако ти е любопитно http://www.livenews.bg/Lichno-Boyko-Borisov-vkaral-Delyan-Peevski-v-politikata-56552

Fisherman
06-27-2013, 19:23
стига си защитавал БКП

LadyDi
06-27-2013, 19:34
стига си защитавал БКП
Вече не е въпрос на защита на този или на онзи. А да се направи реално нещо. Ако падне това правителство, кризата само ще се задълбочи повече. Ще дойде Бойко. Ще протестират и срещу него. И на всеки два месеца избори. Великолепно, а?

Aeternal
06-27-2013, 20:53
Вече не е въпрос на защита на този или на онзи. А да се направи реално нещо. Ако падне това правителство, кризата само ще се задълбочи повече. Ще дойде Бойко. Ще протестират и срещу него. И на всеки два месеца избори. Великолепно, а?
Не е ли по-добре от сегашното статукво?
Пък и това измислено, изкуствено съставено правителство така или иначе е пътник.
Колкото и да се пъче Станишката, за мене това правителство не е легитимно. Законно да, обаче колкото и да заявяват че народа е зад тях, факта е че само ~800 хиляди от 7 милиона население гласува за тях.
Сега е лесно, топло е. Обаче като дойде зимата и почнат да идват пак тежките сметки за ток и парно познайте кой ще отнесе топлата народна любов...

Aeternal
06-27-2013, 20:58
Всъщност това което мен ме дразни е че не сме се отървали от комунистическото наследство. Член 1 от старата конституция все още присмехулно стърчи над всички празни слова за демокрация и равенство.
Факт е, че всичко в държавата все още става по партийна линия. Навсякъде личните качества отстъпват по важност на партийната принадлежност. Независимо дали партията се казва БСП, ГЕРБ или НДСВ процедурата винаги е една и съща.

Fisherman
06-27-2013, 22:01
Еми ако дойдат ГЕРБ на власт пак и Бойко има малко мозък в главата,ще извърти нещата така,че хората да видят,че имат въдеще тук.Ако ли не ще се протестира пак.Ся тва правителство трябва да се махне на 100 процента,те просто се подиграват с хората и показват ОГРОМНО неуважение към тях.

LadyDi
06-28-2013, 05:39
Не беше по-добре при Бойко. Не знам защо не го виждате... Не че сега е добре, далеч съм от тази мисъл. Но в момента държавата не работи, а има работа за вършене. И OutOfControl (сори, не мога да ти напиша ника правилно) е прав, че ако се изчака с изборите до догодина, е възможно да се сформира ново дясно крило, а тва не устройва никого - нито БСП, нито ГЕРБ. А освен това, дори сега Орешарски да подаде оставка, да се направят нови избори, да спечели ГЕРБ, смятате ли, че протестите ще утихнат? Бойко ще дойде по-нахъсан от всякога да си прави каквото си иска, ще се почувства недосегаем... И какво?

OoVasKoO
06-28-2013, 05:43
Не е ли по-добре от сегашното статукво?
Пък и това измислено, изкуствено съставено правителство така или иначе е пътник.
Колкото и да се пъче Станишката, за мене това правителство не е легитимно. Законно да, обаче колкото и да заявяват че народа е зад тях, факта е че само ~800 хиляди от 7 милиона население гласува за тях.
Сега е лесно, топло е. Обаче като дойде зимата и почнат да идват пак тежките сметки за ток и парно познайте кой ще отнесе топлата народна любов...
Няма да допуснем да управляват до зимата...

yakuza_
06-28-2013, 06:23
Еми ако дойдат ГЕРБ на власт пак и Бойко има малко мозък в главата,ще извърти нещата така,че хората да видят,че имат въдеще тук.Ако ли не ще се протестира пак.Ся тва правителство трябва да се махне на 100 процента,те просто се подиграват с хората и показват ОГРОМНО неуважение към тях.

тука спрях да чета поста :lol:
мозъка му стига колкото да си гледа собствените интереси, също както Доган и другите

За мен има 3 логични решения - правителство назначено от ЕС, от експерти, които да имат някакъв период от време да се запознаят със сегашната ситуация
правителство от български експерти, които желаят да работят за страната, а не за себе си, отново им се дава период да се запознаят с всичко
и 3-тия вариант, който ще ни оправи за 0 време - аз в ролята на диктатор

Aeternal
06-28-2013, 06:25
Не беше по-добре при Бойко. Не знам защо не го виждате... Не че сега е добре, далеч съм от тази мисъл. Но в момента държавата не работи, а има работа за вършене. И OutOfControl (сори, не мога да ти напиша ника правилно) е прав, че ако се изчака с изборите до догодина, е възможно да се сформира ново дясно крило, а тва не устройва никого - нито БСП, нито ГЕРБ. А освен това, дори сега Орешарски да подаде оставка, да се направят нови избори, да спечели ГЕРБ, смятате ли, че протестите ще утихнат? Бойко ще дойде по-нахъсан от всякога да си прави каквото си иска, ще се почувства недосегаем... И какво?
Дано не визираш и мен в изказването че искаме да се върне ГЕРБ.
Тези в момента са някаква аберация, нещо което не трябва да съществува. Не вярвам, че и да дойде Бойко, ще изкара 4 години... той и една дали ще избута.
По-скоро е реална опасността от нов месия, който ще обере гласовете.

LadyDi
06-28-2013, 06:44
За мен има 3 логични решения - правителство назначено от ЕС, от експерти, които да имат някакъв период от време да се запознаят със сегашната ситуация
Колкото и да ти звучи логичен тоя вариант, той е противоконституционен. Засега. Според Конституцията, министрите могат да бъдат САМО български граждани.

Aeternal, не визирам никого конкретно. Който се припознае, негова си работа. Аз само казвам, че е глупаво да се борим с вятърни мелници, когато България изпада във все по-дълбока криза. Колкото и да е смешно това правителство в момента, със силен граждански контрол, то би могло да бъде принудено да работи. Бях на същото мнение и за правителството на Бойко, когато протестиращите за първи път поискаха оставка. Абдикацията на ГЕРБ беше глупава и ненавременна. Трябваше да им се даде шанс да работят, да намерят изход от ситуацията. Вместо това те избягаха, с подвити опашки. Смятам същото и в момента - да се поставят пред правителството реални изисквания и да му се даде възможност да свърши някаква работа. Гражданите трябва да го контролират, а не да се държат като малки деца, които не знаят какво искат, но го искат точно в момента. Гениално.

yakuza_
06-28-2013, 06:46
Тя и без това трябва да се промени.

LadyDi
06-28-2013, 06:47
Тя и без това трябва да се промени.

Така е, ама как предлагаш да стане, като непрекъснато сваляме правителства?

Aeternal
06-28-2013, 06:51
Така е, ама как предлагаш да стане, като непрекъснато сваляме правителства?
Ти ако си мислиш че гражанското общество го има, и може да осъществява някакъв реален контрол....
Абсолютно се припознах иначе, най-голям поддръжник съм на ГЕРБ, питай пинк-както-там-и-беше ника.

LadyDi
06-28-2013, 06:56
Aeternal, няма нужда да го играеш обиден :) Нито нападам някого, нито се мъча да ви засегна. Казвам си просто моето мнение. Излишно е да се палим.
Гражданите в България са объркани. Прекалено дълго се поддавахме на различни манипулации и сега не знаем как да се борим за правата си. Факт. Всичко, което ни е на главата, си е по наша вина. А и сеирът ни е в кръвта...