PDA

View Full Version : Бойко Борисов????

Страници : 1 2 3 4 [5]

Aeternal
06-28-2013, 07:02
Запалих мотора, щото ми писна от генералните констатации - ако не си от БСП си от ГЕРБ. Достатъчно я гледаме тая помия по телевизията.
Ей вчера гледам Кутев какви ги мъдри в някакво предаване - били протестирали умните следователно богатите щото кабинета Орешарски е щял да им дигне данъците. Т.е протеста бил форма проявление на класовата борба.
Освен тоталната ебавка и показването на грозно непознаване на собствения му народ, как бедната му глава да проумее че никога не е имало класови борби в България?

LadyDi
06-28-2013, 07:08
Запалих мотора, щото ми писна от генералните констатации - ако не си от БСП си от ГЕРБ. Достатъчно я гледаме тая помия по телевизията.

Къде видя изобщо да констатирам нещо такова?! Аз самата съм против БСП, но не съм поддръжник на ГЕРБ. И стоя далеч от подобни квалификации. Всеки има правото да си вярва в каквото желае, но аз си мисля, че нито ГЕРБ, нито БСП в момента са в състояние да оправят страната.

Aeternal
06-28-2013, 07:09
За мен има 3 логични решения - правителство назначено от ЕС, от експерти, които да имат някакъв период от време да се запознаят със сегашната ситуация
правителство от български експерти, които желаят да работят за страната, а не за себе си, отново им се дава период да се запознаят с всичко
и 3-тия вариант, който ще ни оправи за 0 време - аз в ролята на диктатор
Навремето и аз си мислех, че трябва някой да ни управлява отвън, защото ние не можем да се управляваме.
Факт е, че все още не можем, обаче възможността да дойде някой от вън също не е решение.
Права и свободи не се дават - печелят се. Докато народа сам не си ги извоюва, който и да дойде положението ще е същото.

Aeternal
06-28-2013, 07:15
Къде видя изобщо да констатирам нещо такова?! Аз самата съм против БСП, но не съм поддръжник на ГЕРБ. И стоя далеч от подобни квалификации. Всеки има правото да си вярва в каквото желае, но аз си мисля, че нито ГЕРБ, нито БСП в момента са в състояние да оправят страната.
Може аз да не съм разбрал, но така излезна - който е на протестите сега иска пак ГЕРБ.
А иначе наистина няма за какво да има спор, при положение че сме на едно мнение. Абсолютно съм съгласен с горното.
А как ще коментирате последния гаф? С идването казаха че кабинета Орешарски няма да е силов т.е вътрешния министър да е вицепремиер, а на практика вчера или онзи ден назначиха точно вътрешния за вицепремиер.

LadyDi
06-28-2013, 07:20
Може аз да не съм разбрал, но така излезна - който е на протестите сега иска пак ГЕРБ.
Не си ме разбрал или не съм се изразила ясно. Не твърдя, че който протестира иска ГЕРБ. Твърдя само, че ако падне това правителство, резултатът ще е ГЕРБ. Не за друго, а просто защото в момента няма кой друг да дойде.

LadyDi
06-28-2013, 07:23
Щото не разбираме от политика :cool:

Пък и ме е страх от Сидеров.

yakuza_
06-28-2013, 07:24
'Що не регистрирате една ПП?

Аз ще, ама след 10тина години !

Aeternal
06-28-2013, 07:26
'Що не регистрирате една ПП?
Аз не мога, работата ми изисква да съм деполитизиран :D

Aeternal
06-28-2013, 07:31
. Не за друго, а просто защото в момента няма кой друг да дойде.
Не го вярвам, или поне ми се иска да не го вярвам.
И за тях подкрепата е много ниска. Както написах по-горе дори и да дойдат няма да изкарат повече от няколко месеца.

LadyDi
06-28-2013, 07:42
Не го вярвам, или поне ми се иска да не го вярвам.
И за тях подкрепата е много ниска. Както написах по-горе дори и да дойдат няма да изкарат повече от няколко месеца.

Добре, ако не са ГЕРБ, кой ще е?

Aeternal
06-28-2013, 07:59
Добре, ако не са ГЕРБ, кой ще е?

Никой, реално няма кой. И да дойде Боко ще изкара месец-два и пак ще се върне сегашното положение.
Но това не означава че трябва да се примиряваме с сегашните, защото няма по-добри.

yakuza_
06-28-2013, 08:42
Не, той дарява на църкви, а моята партия ще е ориентирана към бъдещето, а там няма религии и араби !

yakuza_
06-28-2013, 09:20
Винаги може да станеш "първата" дама. :oops:

Aeternal
06-28-2013, 09:51
Винаги може да станеш "първата" дама. :oops:
Ще повърна :D
Абе yakuza_ с твойте негърски мускули и моя акъл можем да станем богати. Ще направим една партия, примерно "Кражби & Продажби" и ще крадем от бедните за да даваме на себе си.
Violenza може да я вземем за да поддържа морала, използвайки орални умения :D

Aeternal
06-28-2013, 10:00
http://4.bp.blogspot.com/-hp97yAfP_hM/T3HWqMFo-sI/AAAAAAAAArs/ZfADstSp5JI/s400/willy-wonka-wilder-300x300.jpg
:D :D :D
Или липсата му, все тая.
Обаче си дълбоко поласкана от проявеното внимание. :Д

LadyDi
06-28-2013, 11:04
Ще направим една партия, примерно "Кражби & Продажби" и ще крадем от бедните за да даваме на себе си.
Те всички партии в момента са така :lol:
Не сте актуални...

yakuza_
06-28-2013, 11:06
Аз няма да крада от народа. :(

Chacho
06-28-2013, 11:07
"Взимам от богатите и ми дават и бедните."

Robin' hood.

LadyDi
06-28-2013, 11:08
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1045080_170307099816256_873575405_n.jpg

Aeternal
06-28-2013, 11:12
^^добро :D
След вчерашния случай с палката:
http://www.cross.bg/siderov-volen-orlov-1365822.html

>>

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1011919_10152940682890346_1846632925_n.jpg

Aeternal
06-28-2013, 11:19
Те всички партии в момента са така :lol:

Това беше смешката :(

LadyDi
06-28-2013, 11:21
Това беше смешката :(

Рекох да поясня :cool:

Сори, сега се връщам, прегряла съм. И изгорях шофьорската, само лявата ръка дае...

Aeternal
06-28-2013, 11:23
Рекох да поясня :cool:

Сори, сега се връщам, прегряла съм. И изгорях шофьорската, само лявата ръка дае...

Дано поне не си изгоряла на часовник, щото на мен и това ми се е случвало :Д

LadyDi
06-28-2013, 11:24
Не нося часовници :) Аз съм щастлив човек.

Aeternal
06-28-2013, 11:39
Не така със самоиронията, че с yakuza и чачо ще свикаме управителния съвет и ще преразгледаме назначението ти :D
Волен е потънал много отдавна.
Интересното е, че беше добър журналист. Даже сравнено с доста от сегашните беше много добър. Чел съм му книгата "Властта на мамона" и въпреки че там отива в някой много големи крайности което лично мен ме дранзни, като цяло книгата е поставена на добри основи.
Не знам какво му изпи мозъка, обаче в момента той е просто карикатура.

StoneMind
06-28-2013, 12:37
^^добро :D
След вчерашния случай с палката:
http://www.cross.bg/siderov-volen-orlov-1365822.html

>>

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1011919_10152940682890346_1846632925_n.jpg

Много добро. Много. :D

LaPavleta
06-28-2013, 12:44
Не беше по-добре при Бойко. Не знам защо не го виждате... Не че сега е добре, далеч съм от тази мисъл. Но в момента държавата не работи, а има работа за вършене. И OutOfControl (сори, не мога да ти напиша ника правилно) е прав, че ако се изчака с изборите до догодина, е възможно да се сформира ново дясно крило, а тва не устройва никого - нито БСП, нито ГЕРБ. А освен това, дори сега Орешарски да подаде оставка, да се направят нови избори, да спечели ГЕРБ, смятате ли, че протестите ще утихнат? Бойко ще дойде по-нахъсан от всякога да си прави каквото си иска, ще се почувства недосегаем... И какво?

Хубав пост, но десните имат достатъчно време да сформират силно обединение и при избори преди догодина. Въпросът е ще имат ли достатъчно желание и акъл за това. Иначе наистина постилат червения килим на ГЕРБ да се върнат триумфално, а тогава... не ми се мисли. Наистина не ми се мисли.

Chacho
06-28-2013, 12:45
Еврофутбол, коефициентът на Гоце да оглави левицата : 3.00.

Отивам да тегля кредит.

LadyDi
06-28-2013, 12:46
Хубав пост, но десните имат достатъчно време да сформират силно обединение и при избори преди догодина.
Не съм сигурна. В момента и те се разпадат като почти всичко друго в България. Имат нужда от време и за да им повярват хората, защото в момента всички са много обезверени спрямо политиката. И с основание.

Aeternal
06-28-2013, 12:51
Синята идея е мъртва в България.
След приватизацията не мисля че имат някакъв шанс.
По думите на един доцент, който имах честта да слушам от приватизацията в хазната е трябвало да постъпят 35 милиарда, а постъват само 6.
Не знам Иван Костов ли я осра или хората около него го подведоха, обаче още дълги години не вярвам да има силна синя партия.

LadyDi
06-28-2013, 12:59
Тогава какъв избор имаме? БСП или ГЕРБ :)

yakuza_
06-28-2013, 13:18
Или аз, мъдър, но някак инфантилно приятен.

LadyDi
06-28-2013, 13:21
Или аз, мъдър, но някак инфантилно приятен.

Ем давай, прави партия. Ще гласувам за теб. Дано само не ти се отключи някое дълбоко заспало състояние...

yakuza_
06-28-2013, 13:26
Аз винаги ще работя за народа и хубавите жени :oops: Те го заслужават!

LadyDi
06-28-2013, 13:28
А ние грозните какво да правим???

yakuza_
06-28-2013, 13:30
Да се молите поне да не сте дебели ;/
А и специално теб бих те назначил като шофьорка !

LadyDi
06-28-2013, 13:32
Да се молите поне да не сте дебели ;/
А и специално теб бих те назначил като шофьорка !
Щото не знаеш колко фиша имам :cool:

yakuza_
06-28-2013, 13:34
Щом си пишем, значи никой не е умрял. Нали? Надявам се!

LadyDi
06-28-2013, 13:35
Е... чак пък толкоз...
Имам няколко огънати ламарини в биографията си, един счупен халоген и 2 обърнати контейнера за боклук... и не гарантирам, че котките в тях не са починали от инфаркт.

А откакто си инсталирах джиджаните фарове, съм особено внимателна.

yakuza_
06-28-2013, 13:37
Като се замисля, удряла ли си вратите на колата, докато ги отваряш :D ? И можеш ли да казваш - Здравейте г-н Иванов без диалект ?

LadyDi
06-28-2013, 13:40
Като се замисля, удряла ли си вратите на колата, докато ги отваряш :D ? И можеш ли да казваш - Здравейте г-н Иванов без диалект ?

Какъв диалект?
Удряла съм вратите. Освен това, колата ми страда от тротоарна екзема по гумите...

yakuza_
06-28-2013, 13:51
Все ще ти намерим нещо за вършене :(

Chacho
06-28-2013, 14:01
Готвенье.

LadyDi
06-28-2013, 14:03
Нье, аз нье говоря така.

Chacho
06-28-2013, 14:04
Готвене.

yakuza_
06-28-2013, 14:43
тя казва готвени :(

sneering
06-28-2013, 15:00
тука спрях да чета поста :lol:
мозъка му стига колкото да си гледа собствените интереси, също както Доган и другите

За мен има 3 логични решения - правителство назначено от ЕС, от експерти, които да имат някакъв период от време да се запознаят със сегашната ситуация
правителство от български експерти, които желаят да работят за страната, а не за себе си, отново им се дава период да се запознаят с всичко
и 3-тия вариант, който ще ни оправи за 0 време - аз в ролята на диктатор
Четейки ти поста,3-тия вариант който предлагаш под формата хумор ми се стори най-логичен.
Веднага бих гласувал за теб,даже фланелка и татус ще си направя с лика ти,ако успееш да спазиш предните 2 варианта които си споменал.
Найстина това са решенията и според мен!

Aeternal
06-28-2013, 15:06
Аз винаги ще работя за народа и хубавите жени :oops:

Там ти е грешката... трябва да работиш върху народа и хубавите жени!

Chacho
06-28-2013, 15:28
Явно не знаеш, че Глобала дърпа конците на всички Тийнпроблемополитици.

Въобще не знам за един чист човек в тоя форум. Мачока изкарва пари през фейковете си (Рабалка, Алекс93, т.н.), като събира парички от педофили и ги зачиства периодично с админския акаунт, за да не го заподозрат.

Лейдито манипулира младежта и им прехвърля вниманието от проблемите в управлението към проблемите в личния им живот, ама никой не пита откъде са парите за Полото и как събира парите от статиите в началото на сайта.

Калпазанка пък не позволява свободно да пишеме лекарства, които реално лекуват болести, под претекст, че се иска рецепта, а всъщност има близки познати във фармацевтични компании, които случайно произвеждат предимно лекарства БЕЗ рецепти. Ние обаче добре познаваме задкулисието на тази жена, както и на Лейди, още когато успешно прокараха имиджа на ДокторТийн, без никой да знае, че те дърпаха конците му.

Щрудел и Сиско са затворили не една или две теми за писането на латиница, като по този начин принуждават всички да пишат само и единствено на български, което си е чисто потискане на интелигенцията, като пряко й се забранява да учи чужди езици, за да ги задържи тук като глупави данъкоплатци, които да не могат да се мешат в аферите им.

Якуза привлича националистите като гони турците, обаче никой не се чуди, защо той толкова рядко качва снимки! Може би защото снимките, които той си прави, са за очистени от него "неудобни" хора. След това Глобала създава фалшив профил на очистения човек, пуска няколко глупави коментара с този профил в Кофата и героят Якуза го обижда многократно, за да си помисли обикновеният потребител, че този човек се е депресирал, затова е изчезнал от форума и да припознае убийството му за самоубийство. Другите му снимки са с Бентлита и Ферарита, и ескорт за по 10бона на вечер, ама ако ги пусне, после ще се озори да обясни откъде тея пари. Защото са от джоба на обикновения човек, затова.

Основата, ако питате, разбира от компютри и с това се занимава, но май забравяме смяната на форума (когато повечето хора напуснаха), което беше просто една негова голяма сцена, пусна вирус, който много трудно можеше да бъде почистен и им отне 3 дена да ъпнат сървърите и да възвърнат информацията. Това, което не успяхме да видим, е как всъщност изгубената информация всъщност представляваше откраднати хард дискове, които бяха не един или два, а цели 10хил., продадени на черно. Вие не го знаете това, защото инвестор наляха адски много пари с идеята този форум да просъществува много дълги години, надяваха се да го развият като международен проект, да задмине фейсбук, да поддържа хиляди функции, а сега сървърите разполагат с 50 харда, пък вие се чудите що изчезват теми и стигате лимита на пощенската си кутия за нула време.

Ами амк933, който беше типичният Симеон Дянков? Дойде американчето, позатегна ни коланите на правописа и изведнъж офейка без да се чуе и дума повече. Но всъщност при смяната на форума му се потулиха несправедливите банове към хора, които го знаеха какви точно игри играе и в какви общества участва.

Канис много често пише "Do you even lift", троли с по 100 пъти фразата в коментар, ама си мълчим, че държи 10 фитнес зали и просто пропагандира пред младежта това, което на него ще му донесе мангизи.

Глобала им раздаде власт тихо-мълком и сега играе игричката "аз мразя мачока", обаче ТийнЛикс разкри, че с мачока са били съученици и сестрата на мачока е била гадже на Глобала(да има сестра, но ако се беше появила тук, щяхме да се питаме коя е, що е, а това не е изгодно за любимите ни админчета).

Обаче си заслужаваме такива управляващи. С поколение, което вместо да учи само мисли как да пусне снимка в раздел Секс, дали са забременели от чикия и как да разберат дали гадженцето им изневерява, друго управление няма да имаме.

yakuza_
06-28-2013, 15:29
моля, моля алекс93 не е фейк, на мен ми е танцувала по скайп ! :lol:

Chacho
06-28-2013, 15:34
Разбира се, че така ще кажеш, корумпиран изедник!!!

yakuza_
06-28-2013, 16:04
Дъжд от 300 пишки да вали над мен, ако съм вземал някога пари !

Fisherman
06-28-2013, 17:18
"долнопробните нещастници” и „платените поръчкови измекяри, които мислят, че София е тяхна” (така Сидеров нарече протестиращите втора седмица

Сидеров лапач скапан

LadyDi
06-28-2013, 17:30
...

ахахахахахаххахахаха

Aeternal
06-28-2013, 17:44
.

После да дойде някой и пак да заяви, че пушенето не предизвиква креативност :D:D

Aeternal
06-28-2013, 18:02
Тогава какъв избор имаме? БСП или ГЕРБ :)
Не знам, обаче народа никога няма да прости на Костов и партията която той представляваше за приватизацията. Пък и всичките тея раздори и разцепления през последните години си подписаха присъдата още по-сигурно.

102
06-28-2013, 18:30
Думата "народ" вече ми стана супер омразна покрай тая политика.... секи втори "народа това, народа онова".. еми да ви еба майката.. народа не ви ще нито едните, нито другите, още по-малко третите....
От скоро се бъзикам с това, че Костов ще слезне от Драгалевци на бял кон, за да опрай раотата.. ХАхА.
Шегата настрана.. народът (да ви сера на сички политици) е доказал, че прощава и забравя лесно, така че за партията не съм много съгласен.. За Костов.. r.i.p.

Aeternal
06-28-2013, 18:35
Повярвай ми, поне докато не измре онова поколение при което стана приватизацията, народа няма да забрави. И няма да прости.
А интересно е, че Костов е брилянтен финансист. За отрицателно време стабилизира страната след чучелото Виденов.

LadyDi
06-28-2013, 18:53
Наскоро четох интересна статия за Костов и защо хората го мразят толкова много.
Давам ви малък цитат, защото не всичко в статията си струваше:

Израстна цяло едно поколение, което има доста смътна представа кой е той и какво е правил. Но твърдо знае едно: трябва да бъде мразен. Тази фиксация прави така, че всички други политици от 90-те са забравени. Студентите първокурсници, когато се появят при мен, носят в главата си следното резюме на новата българска история: "Управляваше Тодор Живков, после го свалиха и дойде Иван Костов."
Допреди няколко години начинаещите студенти имаха и отчетлива черно-бяла картинка, очевидно набивана им в главите в домашна обстановка: Живков – добър, давал на народа; Костов – лош, взел всичко на народа. Днес "игрек-поколението" е по-софистицирано и знае, че Живков не е "добър". Но Костов продължава да е лошият.
Всичко се изсипва върху Костов по простата причина, че той е най-големият. А е най-големият, защото именно нему дължим, да речем, простичкия факт, че България е член на ЕС и НАТО – за разлика от Македония и Сърбия примерно, да не говорим за Русия и Беларус. След разрухата, донесена от Жан Виденов – спомнете си как вестник "Дума" публикуваше рецепти за затваряне на хляб в буркани – нямаше никакви гаранции, че България изобщо някога ще се възстанови. Само три години по-късно обаче не само се беше възстановила, но и бе призната за отговаряща на критериите от Маастрихт, т.е. годна за членство в ЕС. Костов направи това, не някой спасител, цар или месия.
Мразен е, защото направи

две исторически важни неща

които изтръгнаха България от блатото на постсоциалистическото битуване, в което продължават да си бълбукат наши съседи и братовчеди като молдовци, беларуси и узбеки. Първото и най-важно – затвори социалистическата промишленост.

Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бяха свикнали от 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваше, за да работят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два-три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки".
Накрая обаче дойде сметката. Точно този опит за съхранение на социалистическия бит доведе до пълен фалит на държавата и необходимостта да се почне наново. Като част от това ново начало Костов затвори тези предприятия. Спря течовете в бюджета и изряза гнилото, за да се развие здравото. От гледна точка на масовата психология обаче това бе катастрофално разрушаване на привичния и уютен начин на живот, който българите особено ценяха.

Костов наистина им "взе всичко" – взе им света, който харесваха, защото в него не поемаха нито рискове, нито отговорности. И след това направи второто важно нещо. Съобщи им, че вместо да чакат някой да дойде и да им даде, е време да запретнат ръкавите и да се справят с живота. Отне им правото да потънат във вечен траур по изгубения начин на живот. Не само им отне рая, но им забрани да плачат за него.

На вас оставям да си прецените колко истина има. Може и хич да я няма ;)

Aeternal
06-28-2013, 19:02
Интересно е, и е вярно. Обаче до някъде.
Приватизацията беше вярното нещо. Обаче изпълнението й...
Колко от приватизираните заводи работят?
Хората още си спомнят как огромни комбинати се продадоха за жълти стотинки на офшорки за да бъдат разглобени и продадени на скрап след това. Вярно е че половината хора не работеха. Имам един познат, вече пенсионер, който преди е работил като пазач в завод пневматика, той ми е разказвал с какво учудване в първите си седмици на работа е гледал сутрин пристигащите работници в завода. При влизането в портала потока от хора се е разделял на 2 части - половината към цеховете т.е самия завод, и другата половина към административната част. Тоест на всеки работещ се е падал приблизително по един неработещ - истинското проявление на стария лаф "учи за да не работиш". Хубаво е че административната част се е разкарала, ама тея с десетки години стаж истинска бачкане като остават без работа е нормално да са бесни.
По-горе бях написал за разликата от 29 милиарда между изчислените и реално влезналите в хазната приходи от приватизация, цитирайки по памет доц.Рашков.
ТОВА няма да прости народа.

anonymous708973
06-28-2013, 19:11
А интересно е, че Костов е брилянтен финансист.

Между другото, не си първият, от когото го чувам това...

102
06-28-2013, 19:14
Някъде в пълния текст има ли нещо за "Балкан" ? А за "Кремиковци" ?

Fisherman
06-28-2013, 19:15
Костов не беше ли подписвал някакви неизгодни договори там?

LadyDi
06-28-2013, 19:16
Колко от приватизираните заводи работят?
Хората още си спомнят как огромни комбинати се продадоха за жълти стотинки на офшорки за да бъдат разглобени и продадени на скрап след това.
Един със сигурност мога да ти посоча :)
Не знам, в интерес на истината по онова време не следях политиката и не се интересувах особено, а в момента повече ме вълнува настоящата ситуация.
Не казвам, че не е допуснал грешки. Просто се чудя дали не го демонизират прекалено много. Всички правителства до този момент споделят вината за дереджето. Само че вместо да ни оправят от кризата, те я задълбочават още повече.
Какво направи Дянков? Ще ти покажа друга статия, този път от в-к Гардиан.

At the onset of the EU financial crisis in 2008, Bulgaria had one of the lowest levels of public debt in Europe at 15% of GDP. Its budget deficit was below 3%. And yet the government of Boyko Borissov embarked on a foolish programme of austerity measures, the logic of which was almost entirely predicated on demonstrating to Brussels what a good pupil Bulgaria now was. Reductions in public spending coupled with large increases in the price of electricity and other utilities brought people out on to the streets in February.
И двамата са брилянтни финансисти, нали? :)

Ениуей, не ме нападайте, не ви карам да гледате Костов с други очи. Просто се питам, ако можем да простим на БСП за Жан Виденов и два пъти да ги докараме до власт, защо сините са толкова оплювани? :)

LadyDi
06-28-2013, 19:17
Някъде в пълния текст има ли нещо за "Балкан" ? А за "Кремиковци" ?

Не.

Fisherman, за енергокризата в България са виновни и Костов, и Царя, и Станишев. Като сочим, нека да е с три пръста :cool:

edit:

Погледнато хронологично, първият е Иван Костов – политикът, който гръмогласно негодува като стане въпрос за монополи и ЕРП-та. И този, който подписа два договора през 2001 година, последната от управлението на кабинета „Костов”. С въпросните договори държавната НЕК беше заробена да изкупува тока от ТЕЦ "Марица-изток 1" и ТЕЦ "Марица-изток 3" за 15 години напред на твърда цена, каквато явно на Костов му изнася. В месечната ни фактура лидерът на сините ни „сурвака” от графа „невъзстановими разходи”, и така чак до 2016 г., когато изтича договорът.

В края на 2004 г. идва ред и на правителството на Симеон Сакскобургготски да се разпише в сметките за ток на гърба на потребителя. Защо ли пак почти в края на мандата си, който изтича през август 2005 година?! На царя му помагат министрите на икономиката Лидия Шулева и на енергетиката - Милко Ковачев. Тогава бяха създадени ЕРП-тата, бяха отделени от електропреносната мрежа и бяха продадени. Първият договор за приватизация на електроразпределителните дружества е за София, София-област и Плевен. Продадено! На „ЧЕЗ България“ ЕАД, собственост на държавната чешката компания CEZ Group, която така и не беше раздържавена. Което се случи и с EVN. Австрийците се разпореждат с доставката на електрическа енергия в Югоизточна България. Е.ОН България ЕАД пък е част от немската компания E.ON AG и отговаря за Североизточна България.
67% от електроразпределителната мрежа на България, стопанисвана дотогава от 7 държавни предприятия, беше продадена на три чуждестранни компании. При строго секретно пазена „търговска тайна” за приватизацията им. Само дето скоро на народа му светна, че нито загубите по електропреносната мрежа ще бъдат намалени, нито качеството, респективно и цената. И тук идва ролята на ДКЕВР (Държавна комисия за енергийно и водно регулиране), чиято задача е да си блъска главата с ценообразуването.

А сформирането на крайната цена на тока е сложна работа. Един я произвежда, друг я разпределя, а трети я пренася. Нещо като „Куче влачи, диря няма”, обаче не е ясно кой го играе кучето. Често е сравнявано с триглава ламя. А скоро от договорите изниква подробността, че на ламята й се е отворил доста голям апетит, а съвременна България се е заела с изхранването й. Държавата гарантира 16% печалба или възвръщаемост на собствения капитал годишно на ЕРП-тата. Дали това не е ограбване, след като нормата за НЕК е от 1,5%, а в Европа от около 6-7%? И в следствие на „изгодната” приватизация, цената на електричеството скача 2 пъти. А в сметката за ток днес ни се начислява „такса за достъп до електропреносната мрежа”. Такса, която в световната практика се поема от електроразпределителното дружество.

На власт идва Тройната коалиция в лицето на Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобурггодски. Триглавият змей ще се пребори ли за своята триглава ламя? Той се нае да я впечатлява с перспективното си „зелено” мислене. Започна масово изграждане на ветрогенератори и соларни панели. А българинът се сдоби с още една графа в сметката си за ток – "добавка за зелена енергия". Тя струва точно "0.01110 лв./кВтч". А енергоразпределителните дружества се оказа, че не са почитатели на „екото”. Зелената енергия и природните бедствия изяждали печалбата им. Няма угодия!

102
06-28-2013, 19:25
Повечето тук са бойковистчета.. не им вади такива големи текстове......

Fisherman
06-28-2013, 19:30
Ми сигурно има няква причина толкова много хора да харесват Бойко.

LadyDi
06-28-2013, 19:30
Не ме интересуват нито бойковистчетата, нито комунистчетата. В темата се навъртат и шепа трезвомислещи.

LadyDi
06-28-2013, 19:31

Има, разбира се. Прост е като народа си ;)

102
06-28-2013, 19:31

Така е, много хора са като него.

Aeternal
06-28-2013, 19:37
Един със сигурност мога да ти посоча :)
Не знам, в интерес на истината по онова време не следях политиката и не се интересувах особено, а в момента повече ме вълнува настоящата ситуация.
Не казвам, че не е допуснал грешки. Просто се чудя дали не го демонизират прекалено много. Всички правителства до този момент споделят вината за дереджето. Само че вместо да ни оправят от кризата, те я задълбочават още повече.

Аз принципно харесвам Костов, най-вече защото наистина е добър в професията си, т.е добър икономист е. Имам един приятел, също доста добър финансист, аполитизиран, обаче винаги повтаря, че Костов всъщност няма вина за тотално осраната приватизация и хората около него(Костов) го използваха за да си осъществят мръсните дела и да си измият ръцете. Независимо кое от двете е, ТОЙ носи отговорността като министър председател.

И двамата са брилянтни финансисти, нали? :)

Моля ти се, ама наистина те моля, никога повече не слагай Дянков и брилянтен в едно изречение, камо ли ако има и думата финансист в него!
Това очилато изчадие е чувало само за икономика, некадърните му мерки и "пестеливост" са пословично тъпи.

Ениуей, не ме нападайте, не ви карам да гледате Костов с други очи. Просто се питам, ако можем да простим на БСП за Жан Виденов и два пъти да ги докараме до власт, защо сините са толкова оплювани? :)
Интересно е наистина как хората забравиха за Виденов, дето почти беше докарал България до гражданска война. Аз съм бил доста малък по онова време, дали съм бил и 1ви клас, обаче все още си спомням как гореше Народното събрание.
Та точно тогава Костов с помощта на МВФ стабилизира страната и даде хляб на хората за отрицателно време. Щото по времето на Виденов и хляб не е имало.

LadyDi
06-28-2013, 19:38
Моля ти се, ама наистина те моля, никога повече не слагай Дянков и брилянтен в едно изречение, камо ли ако има и думата финансист в него!
Това очилато изчадие е чувало само за икономика, некадърните му мерки и "пестеливост" са пословично тъпи.
Може би трябваше да сложа кавички...

Aeternal
06-28-2013, 19:45
Може би трябваше да сложа кавички...
:D Сега е моя ред да измъдря някакво извинение.
Забелязваш ли тенденцията?
Принципно сме на едно мнение, а все не можем да се разберем.

102
06-28-2013, 19:49
Като женени.

LadyDi
06-28-2013, 19:50
Интересно е наистина как хората забравиха за Виденов, дето почти беше докарал България до гражданска война. Аз съм бил доста малък по онова време, дали съм бил и 1ви клас, обаче все още си спомням как гореше Народното събрание.
Та точно тогава Костов с помощта на МВФ стабилизира страната и даде хляб на хората за отрицателно време. Щото по времето на Виденов и хляб не е имало.
Аз бях малко по-голяма. Спомням си как майка замина рано сутринта при баба в Търново и ми остави някакви пари за хляб. Докато се събудя и сляза да си купя хляб по обяд, цената му беше вдигната и съответно парите не ми стигнаха. А майка не успя онзи ден да се върне, защото вечерта билетчето за автобуса беше скочило двойно и тя също нямаше достатъчно да си го плати... Ей такива работи си спомням от Виденовата зима :)

102
06-28-2013, 19:53
Виктор Юго ? Ти ли си ?

LadyDi
06-28-2013, 19:55
Смееш се, ама бас хващам, че и ти помниш ония моменти от разказите на мама и татко :)

Между другото, не съм стояла гладна. Баща ми си дойде по-късно следобед и купи хляб :cool:

Aeternal
06-28-2013, 19:55
102, коментарите ти не са на място.

102
06-28-2013, 20:00
В случая визирах "Клетниците".. или сякаш някакво негово дългоочаквано продължение... но айде да се заям.. ти запознат ли си с политическата дейност на Виктор Юго, може и заради нея да го споменавам.. А ? А ? А, а, а ?
А коментарите ми са тъповато-комични, защото такава ни е и политиката.

Aeternal
06-28-2013, 20:07
Първо, аз съм много голям простак и се гордея с това.
Колкото и да ми е приятно да ме свързват, независимо по какъв начин с жени с интелект, квалификацията женен, отнесена към скромната ми особа, е дълбоко противна.
И второ, политиката ни е трагично-комична, обаче хора, които нямат какво да ядaт не са толкова смешна материя и затова пак ти казвам че коментарите ти бяха неуместни.
И не, не съм запознат с политическата кариера на Юго, единственото с което го свързвам са "Клетниците" и "Парижката Света Богородица".

102
06-28-2013, 20:14
Не те разбрах.. яд ги е, че няма какво да ядат ли ?

Aeternal
06-28-2013, 20:17
Не те разбрах.. яд ги е, че няма какво да ядат ли ?
правилно си разбрал.

102
06-28-2013, 20:19
Всъщност аз разбрах, че ядът от липса на ядене ги е обладал.

Aeternal
06-28-2013, 20:21
Всъщност аз разбрах, че ядът от липса на ядене ги е обладал.

Обладал ги е на задна, с много пляскане по дупето.

102
06-28-2013, 20:22
Коментарът ти хич не е на място.

Aeternal
06-28-2013, 20:24
Коментарът ти хич не е на място.

Не думай.

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:24
Костов е колкото виновен толкова и невинен в много неща. На практика, когато той пое държавата, доколкото знам аз в хазната е имало някакви, нищо и никакви си 350 милиона долара, правителствения дълг е бил умопомрачаващ, инфлацията 300 % по-голямата част от предприятията , които така и не са били реформирани след 89 г. а БСП е нямало куража да ги затвори заради страхът от голямата загуба на работни места, а и защото биваха източвани от самите тях.

Какво направи Костов ? Въведе валутния борд за да стабилизира инфлацията. Разпродаде и даде за приватизация заводи, които в голямата си част са били губещи, а много от тях може би щяха да работят и до ден днешен ако беше предприел реформи, вместо да направи по-лесното. Оряза пенсиите на хората наполовина и дори повече, на практика ако не бяха неговите промени в пенсионната реформа сега и нашите пенсионери щяха да са с европейски пенсии. За това обаче не е виновен той, а са виновни калинки от дс, които са били налазили банките през 95-96 година. Тогава бяха времената , които всеки ден се появяваше нова банка, а фалираха по 3. Схемата е била следната наши хора отварят банка и взимат заем от БНБ без да го обезпечават с нищо, след това дават кредит пак на наши хора, без те да бъдат обезпечени с нищо, давани са милиарди (тогавашни пари) на ЕТ-та които нямат нищо насреща и така на над 10 000 фирми, след това банката фалира а нашите хора са вече кредитни милионери, същевременно БНБ печата яко още пари и помпи инфлацията всеки ден, а хората които имаха някой лев, останаха в безтегловност..... та общо взето там отидоха и парите на хората и парите на пенсионерите и т.н

Именно Костов спря възхода на Илия Павлов и Мултигруп, която на практика имаше повече пари от държавата, и беше налазила всички сектори в бизнеса, включително и енергетика, петрол и т.н. заедно с това допълнително ощетяваха държавата с милиарди по време на югоембаргото..... ако някой не знае Мултигруп беше черната касичка на БСП, с която те бяха по-силни от държавата която изсмукваха, Костов не се поколеба да се справи с Илия Павлов

Моето мнение за Костов е , че може би той беше най-добрия премиер на прехода до ден днешен, заедно с грешките си, които направи, но според мен беше жертва на времето, в което той управляваше, а за голяма част от грешките си е бил подвеждан от хората около него...

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:29
LadyDi

Гледам че от някъде си цитирила, че тройната коалиция била виновна за тока.
Всъщност тройната коалиция написа законите, от които Герб се възползва, вместо да ги промени, на практика повечето веи-та заради които тока шоково поскъпна са близки до Герб.

http://30dumi.eu/2013/05/preska-piyat-tok-nasledstvo-ot-gerb/

yakuza_
06-28-2013, 20:31
Аз пък помня от 97-ма, само как баща ми даде 100$, ама някак си нямах усещането за пари тогава и за мен не бяха мн пари. Тогава още не бяха сменили на "новите" пари. :D И като ти дават по 500 лв. за ден, 100$ ти изглеждат малко :D

yakuza_
06-28-2013, 20:32
И другото което е, баницата струваше 200 лева :D

Fisherman
06-28-2013, 20:35
Истинско дете на 90-те

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:39
стига си защитавал БКП

Кво да ги защитавам тия мъртъвци

А и не искам, когато па, когато па..... http://www.btv.bg/az-reporterut/id/12/pg/2/usernews/1903016830-Pesenta_na_protesta.html

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:41
И другото което е, баницата струваше 200 лева :D

Аз ходих на даскало с по две три хиляди лева :cool:

yakuza_
06-28-2013, 20:42
като го видя тоя и ми идва да го запаля :lol: в моето село всяко лято се мярка за 2-3 дни

yakuza_
06-28-2013, 20:43
Аз ходих на даскало с по две три хиляди лева :cool:

аз даже помня, че не си харчех никога парите :D отдавна явно ме е хванала спестовността :D

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:45
аз даже помня, че не си харчех никога парите :D отдавна явно ме е хванала спестовността :D

аз си харчех парите в залите с електронни игри като си купувах по 30 40 жетона и се облъчвах по цял ден на сноу-а бублето , след тва излязоха и плейс стейшъните и пак беше така само, че на нийд фор спийд-а :lol:

LadyDi
06-28-2013, 20:46
LadyDi

Гледам че от някъде си цитирила, че тройната коалиция била виновна за тока.
Всъщност тройната коалиция написа законите, от които Герб се възползва, вместо да ги промени, на практика повечето веи-та заради които тока шоково поскъпна са близки до Герб.

http://30dumi.eu/2013/05/preska-piyat-tok-nasledstvo-ot-gerb/

Написах само, че въведе такса за зелена енергия. И казах, че и трите правителства - СДС, НДСВ и Тройната коалиция носят вина за цената на тока.

yakuza_
06-28-2013, 20:48
Тая зелена енергия идва от ЕС :D Даже щяха да ни съдят допреди някоя др. година, че не сме имали необходимите зелени мощности.

На тия с жетоните не съм бил фен, ама имаше сеги :D

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:50
Написах само, че въведе такса за зелена енергия. И казах, че и трите правителства - СДС, НДСВ и Тройната коалиция носят вина за цената на тока.

Спред европейския съюз до 2020 година 13% от ел енергията ни трябва да е от веи-та само, че ние си преизпълнихме задълженията благодарение на законите, които бсп направи, а герб се възползва, това е истината

102
06-28-2013, 20:51
Друг е въпроса, че ЕС няма да има до 2020.....

Aeternal
06-28-2013, 20:51
Тая зелена енергия идва от ЕС :D Даже щяха да ни съдят допреди някоя др. година, че не сме имали необходимите зелени мощности.

На тия с жетоните не съм бил фен, ама имаше сеги :D

Ся пък като имаме зелена сме цъфнали :D
Взимат ток от аец-а и го продават на 10торна цена после. ебати веи-овете.

LadyDi
06-28-2013, 20:52
И така, и иначе да го гледаме, не ни е виновен само един.

Aeternal
Друг е въпроса, че ЕС няма да има до 2020.....
ЕС ще го има, друг е въпроса ние дали ще сме в него.

102
По-скоро ебати гей-овете.....

yakuza_
06-28-2013, 20:54
Истината е, че тия ВЕИ, голяма част от тях не работят, няма кой да купува тока. Нали ги виждам тука са най-големите ВЕИ паркове в България, днеска като минавах от 10 дето се виждаха, 2 работеха.

Aeternal
06-28-2013, 20:56
Те се изтарикатяват, направо се връзват към мрежата и продават евтиния ток като зелена енергия.

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 20:58
Взимат ток от аец-а и го продават на 10торна цена после. ебати веи-овете.

и аз бях чел, че така правят, а слънчевите колектори бачкат на 100% даже и през ноща, ясна е работата, че от единия край купуват ток от мрежата за 20 стинки, а после го продават на нек за 800 лв, далаверка :cool:

102
06-28-2013, 21:02
Само ракията ви липсва.... много ги цъкате нещата.....

Aeternal
06-28-2013, 21:04
Няма такава далавера.
Само пари да имаш. Тряскаш си един европроект по мярка 312, еврофондовете ти дават до 200 хиляди евро (или лева, не помня вече) да си построиш веи парка. И след това НЕК е длъжна да ти изкупува тока на десеторна цена.

Oy7ofCon7roL
06-28-2013, 21:05
http://www.tso.bg/default.aspx/page-707/bg
Ето какво бачка в реално време, фец е на 0 в момента, но съм го виждал през ноща на 1 2 мегавата да показва

Aeternal
06-28-2013, 21:05
Само ракията ви липсва.... много ги цъкате нещата.....
Ти откъде знаеш че ни липсва? Пак взе да се обаждаш не на място.

102
06-28-2013, 21:07
Предположих, че докато пишеш не пиеш.... и започва да ти липсва...

Aeternal
06-28-2013, 21:11
Никой не харесва умниците.
Като не консумирам, ми се пие. Поне едно нещо каза на място.

102
07-02-2013, 19:23
Бойко президент !.. на света !

anonymous708973
07-03-2013, 21:20
Има, разбира се. Прост е като народа си ;)

Мда.
Все пак... управляващият е представителна извадка. Виж Ангела Меркел, виж Берлускони.

И впрочем, хората простиха Жан-Виденовата зима, защото човекът е безкрайно скромен и не се набива на очи като други управляващи.

klimatronik
07-03-2013, 21:42
Ооо Пинке, как са новите кренвирши ? :Д

anonymous708973
07-03-2013, 21:43
Я пак?

klimatronik
07-03-2013, 21:45
:d http://vbox7.com/play:98bf6f2d&start=3

AnarchyBoy
07-04-2013, 02:17
:lol:

102
07-14-2013, 19:38
Аз пък не бих се оприличил нито на Борисов, нито на Меркел, нито на Берлускони, нито на Костов, нито на Орешарски.. ебал съм ги, ако искам нещо свястно.. ще си стана министър-председател. Не ги избирам, за да приличат на мен, а за да вършат поне минимална работа. Само за гласоподавателите на Бойко съм съгласен, че си уйдисват (така ли се пише, верно ли Уй).

Nam3less3
07-17-2013, 02:36
Бойко Борисов няма имидж на десен/европейски/демократичен политик - имиджа му е малко като на народен човек, малко като на мутра, и най-вече като на Бат Бойко, на който хората да се кефят и който ще ни оправи и отърве от комунистите(значи трябва да си разпусне партията).
Малко мяза на комунистически вожд, не на съвременен политик. Добрата политика не се базира на вождове, лидери и тоталитарни политици(никой не иска коалиция с него и партията му се определя само чрез него). Изключенията са когато самият политик има много качества и е истински лидер, но ние нямаме такива.

102
07-17-2013, 15:08
Абе кво значи "народен човек" ?

yakuza_
07-18-2013, 06:17
Селтак.

102
07-18-2013, 08:49
Ми той като ги кара сички да одат На СофиАта.. да не погражданеят и да му се загуби електората.... =(

Fisherman
07-18-2013, 14:48
Селтака пак се справя по добре от господата комунисти

102
07-18-2013, 15:18
БАРЕКОВ : ВЛИЗАМ В ПОЛИТИКАТА !!

yakuza_
07-18-2013, 15:22
Че той си е дърт комунист.
И все пак - мишките първи напускат потъващия кораб. (макар че тая си е цяло мишище)
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2158072
Искра Фидосова подаде оставки

102
07-19-2013, 18:22
Бойко е в "Панорама" и за 4-5 път казва ФИДОСИЕВА.... дори фамилиите не им знае.....

Fisherman
07-19-2013, 23:36
http://31.media.tumblr.com/tumblr_lic2eqx1kt1qhy6c9o1_400.gif

102
07-22-2013, 17:43
Ирина Флорин президент !!

mim4etuuu
07-27-2013, 18:41
Няма как да сме добре като избирателите ни са на двете крайности:

- левите избиратели са вманиачени и каквото и да стане, ще си гласуват за БСП, вместо да поискат създаване на нова левица или поне реформи и нови хора в БСП.
- десните избиратели са на другата крайност - неверни са, хамелеони са, винаги гласуват за най-новата партия в дясно и така ни натрисат ненормалници като ГЕРБ и Атака в парламента. Ще ме извиняват, но ДСБ, СДС и НДСВ с всички свои грехове пак изглеждат по-добре от Атака и ГЕРБ, особено след като се прочистиха от най-компрометираните си лица. Но не, ще продължат да гласуват за мутрата и джуджето. Такава скука, че не е истина.

OoVasKoO
07-27-2013, 20:51
Скоро ли ти пуснаха нет?