Влез

View Full Version : Раздялата

Tajnomomiche
05-25-2013, 17:36
Здравейте,
искам да ви споделя моята история ... прекалено ми е тежко и имам нужда да говоря с други хора :(
Имах една страхотна връзка , беше като приказка. Получавах обич , внимание , закрила , нежност така както никой друг не ми е давал никога. Беше връзката която винаги съм си мечтала да имам и си мислех , че винаги ще е така, но уви....
Всичко започна през март , бащата на приятелят ми му остави да ръководи семейния бизнес ( тук трябва да спомена , че момчето е от друг град на 20 минути път от моя) . Трябваше да замине нямаше как , но се връщаше през събота и неделя и през седмицата когато няма много работа , за да се виждаме . Мислех си , че се спрвяме той беше щастлив , че се виждаме и не се оплакваше. Последния месец обаче взех да забелязвам умората , но не мислех , че ще се разделим. Последно бяхме заедно вторник вечерта , всичко беше наред заспахме , а на другата сутрин ме изпрати до нас и ми каза , че ще се върне в петък да сме заедно . И така в сряда вечерта както си пишехме ми каза , че се чувства много изморен и , че понякога му идвам в повече , но не искаше да се разделяме. Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... И така разделихме се , а аз все още не мога да повярвам , спомням си как до преди няколко дена първите му думи след като се събуди бяха , че ме обича и колко щастлив беше като ми го казваше. Не мога да повярвам , че чувствата му са се променили и се опитвам да се самонавия , че може би е объркан и уморен и ще се върне , но не искам да си давам напразни надежди ;(

prosto_chovek
05-25-2013, 17:42
Понякога в една връзка идва момент, в който просто трябва да си тръгнеш. Вариантите са два - или се е изморил и е изстинал спрямо теб, или си е намерил друга, но не знае как да ти го каже. В първия случай, ако продължите, ще се чувствате заедно по задължение и няма да сте щастливи. Във втория просто си търси оправдание, за да не излезе изневерил. Мисля, че при вас е дошло едно време, в което е по - добре да не сте заедно. Вие си знаете най - добре, поговорете, разберете се и каквото правите, го правете - тези работи с разделите замалко и обичта насила не са хубави.

Tajnomomiche
05-25-2013, 18:44
Знам , че не са хубави , но просто толкова много искам да се върне и като си помсиля , че може да не го видя повече и .... ;( . Не искам да се чувствам по тоя ш*бан начин , но чувството на тъга е по - силно. Оправям се за малко и после пак ми става тъжно ... :(

asensi_85
05-25-2013, 18:49
Добре, де. Защо не му предложиш известно време ти да ходиш до него, а не той при теб. Ако реакцията е отрицателна ще си направиш заключенията сама. Неприятни са тия работи и раздяла след силна любов е трудна, но на всеки се случва поне веднъж в живота. Неизбежно е :(

prosto_chovek
05-25-2013, 18:56
Прав е. Предложи му това. Ако откаже, значи наистина по една или друга причина не те иска, правиш си изводите и продължаваш напред. ;)

girlwithblueeyes
05-25-2013, 18:57
Няма смисъл да таиш наджеди когато нещо вече си е отишло . Явно е изстинал към тебе .

asensi_85
05-25-2013, 18:59
Е стига де, не обезкуражавайте така жената. Всичко е станало тези дни, не е било миналата година.

ameli
05-25-2013, 19:24
Добре, де. Защо не му предложиш известно време ти да ходиш до него, а не той при теб. Ако реакцията е отрицателна ще си направиш заключенията сама. Неприятни са тия работи и раздяла след силна любов е трудна, но на всеки се случва поне веднъж в живота. Неизбежно е :(

И аз това щях да предложа - иди ти при него.

Tajnomomiche
05-25-2013, 19:32
Да и аз смятам да говоря с него , но сега още не мога .

asensi_85
05-25-2013, 19:35
Когато сметнеш за добре. И глава не скланяй. Умрял от любов няма ;)

Tajnomomiche
05-25-2013, 20:09
Няма да се давам и ще опитам всичко :) Преди малко даже майка му ми писа и ми каза , че наистина има много работа и просто му е дошло в повече , но да не се отказвам от него , защото искал да е с мен. Дано нещата се оправят :)

Tsukuda_Hiroshi
05-25-2013, 20:24
Както е казал Макиавели - когато хората са добре, правят грешката да не мислят за времената, когато ще са зле. Наистина не си мислила, че някога всичко може да приключи. Истината е, че всичко приключва все някога. Въпроса е кога ще приключи при теб, сега или след време. Все пак - не губи надежда: всеки край е ново начало. Одеве четох тук, в сайта, една глупост за това какви са предимствата да си необвързан/а... При мен не свърши работа, но хвърли 1 поглед, може пък при теб да действа ;)

Tajnomomiche
05-25-2013, 23:01
И при мен също :D

Tsukuda_Hiroshi
05-26-2013, 07:33
Ем... тогава го играй като в парче на Slipknot... "Wait & bleed". Времето ще покаже дали твоя човек е уморен от работата или от връзката. Ако е вотрото, нямаш шанс. Ако не - би трябвало да му дойде акъла.

LadyTerrible
05-26-2013, 11:08
" Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... "

Чакай,чакай,само аз ли останах с впечатлението,че не сте се разделили окончателно? Ти сама казваш "почивка".Възможно е да има нужда от нея,но и както казаха съфорумници-може и да е охладнял или да има друга.В момента нямаш друг вариант,освен да чакаш да се върне или да се примириш с края.Знам колко е болезнено,преживях го наскоро,но мога да ти кажа,че надежда винаги трябва да имаш,поне мъничко.Не се отчайвай.Когато ти е зле,опитвай се да си го изкараш от главата за малко (знам,че е трудно и най-вероятно ти звучи невъзможно сега),просто направи нещичко за себе си.След известно време ще се чувстваш по-добре. ;-)

Tajnomomiche
05-26-2013, 13:10
" Обаче разговора не спря и започна да задълбава и изведнъж стигна до извода , че трябвало да си дадем почивка , че все още имал чувства към мен , но любовтта му не била толкова силна колкото преди и сигурно се дължи на това , че е уморен ... "

Чакай,чакай,само аз ли останах с впечатлението,че не сте се разделили окончателно? Ти сама казваш "почивка".Възможно е да има нужда от нея,но и както казаха съфорумници-може и да е охладнял или да има друга.В момента нямаш друг вариант,освен да чакаш да се върне или да се примириш с края.Знам колко е болезнено,преживях го наскоро,но мога да ти кажа,че надежда винаги трябва да имаш,поне мъничко.Не се отчайвай.Когато ти е зле,опитвай се да си го изкараш от главата за малко (знам,че е трудно и най-вероятно ти звучи невъзможно сега),просто направи нещичко за себе си.След известно време ще се чувстваш по-добре. ;-)
То целият разговор беше страшно объркан , първо ми каза , че изморен , но иска да сме заедно и не желаеше да се разделяме после изведнъж му хрумна , че трябвало да си починем. Познавам го , ако съм го хванала в кофти настроение той просто не мисли какво приказва и друг път се случвало когато е напрегнат да каже нещо кето не мисли , но този път нещата станаха сериозни. А за вина и аз имам , че не се поставих на негово място . Все пак не мисля , че е било редно когато спи да го бутам и да му мрънкам защо е заспал и след това да му се цупя. Не се пставих на негово място , че работи по цял ден , но все пак намираше време да си дойде може би не го оцених , а сега като го няма вече съжалявам , че се държах глупаво. Ще се опитам да му се извиня , ако не съм го разбирала какво му е и ще се надявам :)

girlwithblueeyes
05-26-2013, 13:12
И за какво ще му се извиняваш ??

Tajnomomiche
05-26-2013, 13:35
Ами не знам ,сега не работя и съм забравила какво е да бъдеш смачкан от работа и да нямаш желание за нищо , а неговата работа е физически натоварваща . Не се замислих , че може би не се чувства добре и се държах като малко дете и му правех фасони , не кзавам , че само аз съм виновна и той е виновен , но си мисля , че и аз не бях много права :)

girlwithblueeyes
05-26-2013, 13:36
Това не му оправдание за студеното държание може просот да каже че е уморен а не да се държи така .

Tsukuda_Hiroshi
05-26-2013, 13:40
Ааааа... ама така кажи де! С това трябваше да започнеш. Гледай сега, Стелче как виждам нещата аз, като 1 средно-статистически (май е 1 дума...) мъж:
По принцип от миналото на мъжа се пада да работи, за да изкарва прехраната на семейството. На жената се пада ролята на домакиня и отглеждането на децата. Преди да са ми скочили някакви феминистки, искам да отбележа, че и за мен това разделение е глупаво, а в днешно време и ненужно. Факт е обаче, че жените се ориенрират към мъже с пари. Дори и само, за да се чувстват сигурни, че няма да умрат от глад като кучета, а и че ще има и кой и с какво да гледа децата им. Ето защо, мъжете продължават да се чувстват длъжни сами за себе си да изкарват пари и това е основния проблем на силния пол - да се докажат финансово.
Така, човека работи, изкарва пари, явно се е издигнал по някакъв начин, щом баща му му е прехвърлил бизнеса. Точно сега е момента той да се докаже и пред себе си! Да покаже на всички и най-вече на баща си, че няма да се изложи, че няма да предаде доверието, че няма да фалира... Съответно явно работи на макс, следвайки целта. И изведнъж тук се намесваш ти. Цупиш му се, защото заспивал, може и да си му помрънкала малко повече за това, че работи доста, а се виждате рядко. Погледни на нещата реално - секса си е секс, ама умората си казва и тя думата. Като разгледам нещата от този ъгъл, много правилно е постъпил човека. Мадами много, но семейния бизнес е само 1! И аз да съм (а и който и да е нормален мъж), ще зареже мацката и ще си гледам живота, работата и парите. Без да ми се обиждаш, не те включвам в това число, ама - курви бол! Все ще се намери някоя дето ще клъвне, но изтърве ли сега нещата от контрол, баща му няма втори път да му се довери!

sneering
05-26-2013, 13:52
Ти си му била вариант,докато личния живот му е бил в забавен цикъл,при появата на динамиката е видял друго или вече бившия устройващ го вариант (демек ти) е избледнял на фона на всичко.В спряло положение има вероятност да се излъжеш,че нещо е правено за теб или те устройва при неналичието на други бази за сравнение,докато в динамиката виждаш повече и различаваш хубавото и лошото по-правилно...
Така че е нормално сега да се държи така,някак си по-различно!
Като сложиш анонса,че си се държала детински и на фона на всичко вместо да си станция за почивка си била един вид ангажимент,чашата се чупи и според мен ще ти е трудно да я залепиш.

r0073x
05-26-2013, 15:02
@Tsukuda е адски-прав. Това не е да му повери колата и той да кара по цял ден, вместо да е край теб, а става на въпрос за семеен бизнес - пари, инвестиции, бъдеще. Той иска да остави впечатление у баща си, че е отговорен човек, на когото може да се има доверие, че ще свърши работите правилно. По този начин ще успее да устрои живота си, този на жена си (било ти, било то някоя друга), децата си, стига фирмата да е стабилна.
Наистина, предложи му да му погостуваш ти и проявявай повече разбиране по отношение на умората - мъжете не сме вибратори и нещата не винаги стават (буквално и преносно) така, както им се ще на жените ни ;)
Ако откаже, просто се оттегли, без да му даваш много-много обяснения. Може да боли, може да си наранена, но щом и при този вариант не намира поне малко време за теб (примерно половин час да си поговорите и погушкате в леглото преди сън, а и евентуално секс), значи нещата са непоправими.

asensi_85
05-26-2013, 16:40
Егати психолозите се извъдихте тука. Много ми е интересно как правите заключения, без да познавате хората и без да изслушате отсрещната страна.

@Tsukuda - ти някога бил ли си влюбен. Ей така, информативно да питам. Защото мисълта ти е много... как да кажа. Като на стара мома. Тука става дума за любов. Ти еднакво ли можеш да обичаш всички жени? Ми, не. Защото, когато тръгнеш сериозно към момиче, което очаква сериозни неща от тебе - брак, деца, няма да си кажеш "аз да гледам парите, пък всяка курва може да ми роди". И не мисля, че само жените подбират. Искаш да кажеш, че ти е все тая за коя ще се ожениш и коя ще ти роди деца, но важното е да си в бизнеса?

"Мадами много, но семейния бизнес е само 1!" - бих казал - варианти за бизнес много, но майката на децата ти и жената, с която ще искаш да остарееш е само една!

girlwithblueeyes
05-26-2013, 16:43
Апфф разбирам че кариерата е важна обаче хора тя му е приятелка все пак и не заслужава такова отношение . Семейният бизнес може да има катаклизми но има как да се възстанови но ако пичът продължава така има вероятност да загуби приятелката си .

asensi_85
05-26-2013, 16:52
Именно

r0073x
05-26-2013, 17:16
Въпросът е точно, че (все още) не се знае, дали пичът е кариерист, тя му е омръзнала или има още някоя, замесена в играта.
Нека авторката прояви повече разбиране към задачите му и умората от тях, а да го "тества" като му предложи да му иде на гости. Ако я отреже, значи има нещо гнило. Колкото и да е изморен човек, все може да отдели половин-един час на любимия си и после да легне да спи ;)

lipecek
05-26-2013, 18:36
Към авторката: ако беше се сетила докато сте си писали да му кажеш ти вече да ходиш при него друго щеше да е. Имам наблюдения над брат ми мен и една стабилна двойка М-29 Ж-22 та последната момчето бачкаше тежка работа и се скапваше и ходеше до момичето си само, че бяха в 1 град. Накрая му писна зе да си седи повече в нас (съквартиранти бяхме) седмица някаде момата не идваше накрая дойде и там си остана. Едвам дочаквах момента като ги намяше :D. А за брат ми и мен бяхме с момичета малки на по 19се даже от един край и те неискаха особено да идват при нас в наще квартири и така на татака. Даже на брат ми момата незнаеше къде живее 0_о а изкараха 3 месеца и нещо. Главния проблем за който скъсаха и той не ми го казва директо а замацано е точно тази причина, че му писна от работа на фитнес и към 21:00 при нея и после по нощите към тях понеже тя живее на общежитие с още 2 момичета :). Това всяка вечер като сметнем и парите за такси ... става олелия а пък когато той е свободен събота и неделя тя ходи на работа.

Дайте си време то ще покаже. Пича изглежда е стабилен и иска като се жени да не взима пари на заем и да си купува костюм 2ра ръка от абитуриент. За това ако се съгласи ти да ходиш при него го дръж щото едно е да си с пич дет бачка за 700 лева 5/2 едно е да си с такъв но с частен бизнес.

Tsukuda_Hiroshi
05-26-2013, 18:52
Егати психолозите се извъдихте тука. Много ми е интересно как правите заключения, без да познавате хората и без да изслушате отсрещната страна.

@Tsukuda - ти някога бил ли си влюбен. Ей така, информативно да питам. Защото мисълта ти е много... как да кажа. Като на стара мома. Тука става дума за любов. Ти еднакво ли можеш да обичаш всички жени? Ми, не. Защото, когато тръгнеш сериозно към момиче, което очаква сериозни неща от тебе - брак, деца, няма да си кажеш "аз да гледам парите, пък всяка курва може да ми роди". И не мисля, че само жените подбират. Искаш да кажеш, че ти е все тая за коя ще се ожениш и коя ще ти роди деца, но важното е да си в бизнеса?

"Мадами много, но семейния бизнес е само 1!" - бих казал - варианти за бизнес много, но майката на децата ти и жената, с която ще искаш да остарееш е само една!

Информативно - да, бил съм. И то яко. И то повече от веднъж. Точно последвалите събития ми създадоха този начин намислене. Това само информативно. А статистически - населението на планетата е около 6 милиарда. Пак статистически, жените са повече от мъжете, което означава малко повече от 3 милиарда. Дали човек със сериозен бизнес и характер няма да си намери добра, красива, умна и подходяща жена? Ами трябва да се забие точно с момичето, което му се сърди, че не я оправя преди лягане...?
Да, кариерата не е по-важна от любовта. НО (защото винаги има 1 НО), човека може да иска някой, който да му влиза в положение. Независимо дали чистиш канали или си шефче във фирмата на тати, ако си се претрепал от работа, нормално е да искаш да си починеш, а ако съществото до теб се държи като кисела лигла, лишена от ласки, това би те издразнило и ако умората ти е малко в повече ще й теглиш майните.
...Защото драги, любовта означава взаимни компромиси. Означава, да можеш да се примирш с временното неразположение, липсата на кеф или гадното настроение на човека до теб. Ако не го правиш, ако държиш на своето, ако изцеждаш, задушаваш и натякваш, това не е никаква любов и не заслужава внимание.

asensi_85
05-26-2013, 18:58
"любовта означава взаимни компромиси" - именно, "драги". А замислял ли си се, че на жената й е нужна ласка? И ако си влюбен ще работиш като вол и ще чакаш с нетърпение любимата ти да дойде. Явно много са те разочаровали и затова се изказваш така. Аз също съм бил влюбен неведнъж, неведнъж съм ревал (да, признавам го), но това е живота.

Неслучайно хората са казали : Любовта дава крила.

И един влюбен човек ще сияе от щастие при допира и ласката на любимия си човек, вместо да се фръцне по мъжки и да каже "сори, ама ми се спи". Айде моля ти се.

sneering
05-26-2013, 19:00
@Tsukuda_Hiroshi Остави го тоя,виж че той оспорва на пръв поглед адекватни мнения и непосредствено след това се съгласява с мнение на момиче,което граничи с идиотизма...

asensi_85
05-26-2013, 19:08
Не оспорвам мнение, пич. Изказвам моето. И по една страна винаги има две гледни точки. И всеки има право на мнение, което да изрази. Дали е съгласен или не. Авторката на темата може да си прецени сама, не сме ние всемогъщи, че да решаваме човешките съдби :) Иначе мерси за квалификацията, че съм идиот.

sneering
05-26-2013, 19:50
Ти се квалифицираш като такъв,аз имах впредвид мнението като такова и с което се съгласи,пък оспори достатъчно верни неща..

Плюс това,дано това амплоа на защитник на любовта и извисените чувства го правиш с цел да привличаш женско внимание,иначе не върви на добре работата 'пич' .

asensi_85
05-26-2013, 19:55
Аз от женско внимание не страдам. Имам 4-годишна връзка. Живея заедно с булката, доколко е успешно - щом се търпим значи не е крайно зле. И не виждам с кое мнения, което е идиотизъм, съм се съгласил. Питата има две страни. Нито мацката е права, че се лигави, нито пича, че обръща гръб. Това е очевидното за мен. Пък ти какво виждаш не знам :)

Tajnomomiche
05-26-2013, 20:05
Точно това се опитвам и аз да кажа вина имаме и двамата. Аз се осъзнах , че не трябваше да се държа така , но той можеше да ми каже навреме , че го измъчвам по този начин и да решим проблема без да се стига до раздяла. До колкото разбирам от негови познати и роднини още има шанс , от мен каквото зависи ще направя. Ще му кажа , че го разбирам , но и той трябва да направи усилие и да ме разбере просто имах нужда от вниманието му.

sneering
05-26-2013, 20:06
Според мен остави естествения приток на нещата и каквото стане,защото става изнасилена грозна картинка иначе с познати и роднини,които да свързват нещата.

asensi_85,не съм ти психолог,за да ми разказваш личния си живот 'пич'.

asensi_85
05-26-2013, 20:16
Според мен остави естествения приток на нещата и каквото стане,защото става изнасилена грозна картинка иначе с познати и роднини,които да свързват нещата.

Съгласен съм.

...го правиш с цел да привличаш женско внимание...

...asensi_85,не съм ти психолог,за да ми разказваш личния си живот 'пич'...

Тогава не се опитвай да ми анализираш поведението, приятел. Казваш, че го правя с цел, аз пък ти обяснявам защо не си прав.

Tajnomomiche
05-26-2013, 20:24

asensi_85,не съм ти психолог,за да ми разказваш личния си живот 'пич'.
Относно роднините и познатите те сами ми писаха , за да ми кажат , че има шанс и обмисля дали е трябвало да се разделим. Не съм занимвала никой от близките му с проблемите , но все пак се радвам , че ми вдъхнаха малко надежда. След разговора с тях ми е малко по-добре :)

sneering
05-26-2013, 20:25
@asensi_85 Усетих се,извинявай за което..Явно съм останал с грешни впечатления. (:

asensi_85
05-26-2013, 20:28
@asensi_85 Усетих се,извинявай за което..Явно съм останал с грешни впечатления. (:

Няма проблем. Виждам, че си умен и не се сърдя. Извинявай и ти, ако съм бил малко по-рязък, отколкото трябва.

Tsukuda_Hiroshi
05-26-2013, 20:59
И един влюбен човек ще сияе от щастие при допира и ласката на любимия си човек, вместо да се фръцне по мъжки и да каже "сори, ама ми се спи". Айде моля ти се.

Ти сигурно работиш (ако не си ученик де) в някое офисче или нещо такова айляшко... Я пробвай да станеш докер в Бургас, да товариш и разтоварваш по 10-12 часа, пък се прибери и дай "ласка" на булката... ще й дадеш... ама гръб и в страната на сънищата. Докато си се прибрал и си се изкъпал, няма да имаш сила и да вечеряш и ще се проснеш възнак като рязан турчин.
Питаш ме дали съм обичал някога. Я аз на свой ред да те питам - копал ли си ров за канал? Сменял ли си керемиди? Къртил ли си мазилка с хилти? Бъркал ли си бетон? Пренасял ли си въглища, дърва? Разнасял ли си листовки по 13 часа нон-стоп с шефа ти след теб да те гледа да не седнеш...? Щото е много лесно да си пред компютър от 9 до 17 часа и после да пъшкаш как си се скъсал от работа, примерно.

Violenza
05-27-2013, 12:15
Искал е да се разделите, проблемът не е в умората и в "разстоянието", което даже го няма.

Но не ти пречи да му покажеш, че все още искаш да си с него. Опитай, дай всичко от себе си. Ако и тогава не стане, търси късмета другаде, няма да е края на света.