PDA

View Full Version : Как предпочитате да стане?

The One and Only
05-26-2013, 20:04
Имате връзка и двамата се обичате. Вие обаче се налага да заминете да учите в друг град след няколко месеца, което значи, че ще се връщате през 2 седмици за по 2-3 дни. Човекът до вас трудно прекарва повече от ден без да ви види и това със сигурност ще му се отрази зле, затова е решил за себе си, че ще прекрати връзката, за да не се измъчва.

Как бихте предпочели вие да стане това?
1. Да ви го каже веднага щом го е решил и да прекарате останалото време до заминаването си без него.
2. Да бъде до вас и да се радвате един на друг до последно и да се разделите чак когато дойде ред да заминете и да останете в добри отношения.
3. Да опитате да поддържате връзка от разстояние и човекът да се измъчва вътрешно.

И още един въпрос... Момиче на 18 г. заминава в друг град да учи. Има си приятел от родния град, но със студентството идват и новите неща - кафета с батковци, партита, дискотеки... Би ли се лишила тя от тези неща от съображение към приятеля си или би си ги позволила? И ако се лиши, това ще й пречи ли на пълноценното изживяване на студентството?

DoubleDMG
05-26-2013, 20:08
мн ясно че ще иска да направи някой свирчок на някой батко, сто про няя та отрежи ся а докато учи ще и дойдел еко в повече и ще си направи клип с някой "Батко" как му свири на тромпета, за да го видиш и да я скъсаш, за да не излезе че тя те е зарязала. Бъди спокоен, всичко студентки които познавам под 20 са яко спермогълтачки. Ако беше жена 22+ , тогава можеше да й имаш доверие и да си я чакаш.

DoubleDMG
05-26-2013, 20:10
Забравих да ти кажа - пробвай ако искаш и й виж шундата на 3тия месец :D

The One and Only
05-26-2013, 20:12
мн ясно че ще иска да направи някой свирчок на някой батко, сто про няя та отрежи ся а докато учи ще и дойдел еко в повече и ще си направи клип с някой "Батко" как му свири на тромпета, за да го видиш и да я скъсаш, за да не излезе че тя те е зарязала. Бъди спокоен, всичко студентки които познавам под 20 са яко спермогълтачки. Ако беше жена 22+ , тогава можеше да й имаш доверие и да си я чакаш.

Аз съм решил за себе си, че не искам да я чакам. Гледам да се успокоя, че няма да я нараня прекалено много, ако и кажа, че не искам да съм с нея от разстояние. С други думи си мисля, че това ще и даде и възможност да си прекара едно "нормално" за днешните разбирания студентство и съответно да не се ограничава заради мен, защото на мен тези неща биха ми пречили. Основният въпрос е кой от двата начина за раздяла да се избере, а 3-тата опция стои, за да се види колко от хората са готови да проявят достатъчна доза егоизъм и да се опитат да задържат човека до себе си...

DoubleDMG
05-26-2013, 20:16
Ми бате, сега си вл. и мислиш че държи на теб и ти има доверие.. ;д избери 3тото и виж к'во ще стане. А иначе бай-бай от първия ден в който разбера че ще учи др-де

xoxi
05-26-2013, 20:17
Ако двойката вижда бъдещето си заедно, защо да не поддържат връзка от разстояние? Това, че ще се разделят преди заминаването, съвсем не означава, че и любовта ще спре и никой няма да се измъчва вътрешно. Ако не виждат и не вярват в общото си бъдеще, няма значение дали сега или преди заминаването ще се разделят.

Какво означава "пълноценно изживяване на студентството"? Кафета, партита и дискотеки ли? Много мразя такива глупави изрази. Дори когато имаш приятел, това не може да те спре да се забавляваш. Ако той ти вярва, а и ако ти вярваш на себе си, защо не? Между свобода и свободия има мъъъничка разлика обаче. + това изживяване на студентството трябва да се състои в учене най-вече. Кафетата и дискотеките могат да се "изживеят" по всяко време.

The One and Only
05-26-2013, 20:26
Казах нормално според днешните разбирания.. И да, за съжаление над 80% от младите смятат именно дискотеките и домашните партите с напивания до изтриване на паметта за нормално студентство.
Моето момиче обича да се забавлява и си го позволява, но колкото и доверие да й имам, няма как да ми е безразлично, че излиза на дискотека в друг град без мен или че излиза на кафе с "колеги". Тя е достатъчно съвестна, че да не направи нищо, но помислите си ги има, а алкохолът превръща трезвите желания в пияни действия...

Това едно на ръка, още повече, че съм свикнал, харесва ми и направо обичам да прекарвам време с човека до себе си.. Може да е за 20 мин. на ден, но да е всеки ден. Рядко съм оставял случай, в който да не се видим поне за малко. С други думи дори да не бях чак толкова ревнив, пак не ми е вариант 2 седмици да не мога да я виждам...

Edit: Не мисля, че ще се оженим, ако това имаш предвид под бъдеще.. И двамата сме на 18, тя заминава в един град да учи тази година, аз догодина в друг и тогава вижданията ни ще се разредят още повече... Изобщо по начало "уговорката" на връзката ни беше да изживеем момента и да му се насладим, вместо да мислим за бъдещето.
Но тази мисъл за разстоянието е прекалено натрапчива и ми се промъква в съзнанието. Имах една връзка от разстояние, в която в рамките на месец и половина с момичето се видяхме 2 пъти и само аз си знам как точно преминаха останалите 45 дни...

LadyDi
05-26-2013, 20:37
Тая тема е сбъркана на толкова много нива...

The One and Only
05-26-2013, 20:42
Тая тема е сбъркана на толкова много нива...

Макар че съм автор, съм съгласен, но от части имам нужда да разбера и индивидуалното мнение на другите, за да си изградя някаква представа... Дай малко повече инфо. дали по темата или някаква градивна критика.. Накарай ми се ако трябва как може във форум да питам другите дали да поддържам връзката си и същевременно да твърдя, че обичам приятелката си.. Кажи нещо повече.. :) А относно това, за което сам си се скарах - ами да, след септември няма да го бъде на 99%, така че искам да знам кое би било по-малко неприятното за нея като изход...

LadyDi
05-26-2013, 20:45
Ще кажа само това: Тръгнал си да събираш яйцата, преди кокошката да ги снесе.
Как би се почувствал ти, ако някой отнеме твоето право на избор?

lipecek
05-26-2013, 20:45
Според мен бъдеще нямате. Момата ще я турбинират на 1-вия може би 2-ри месец. После само газ иии нали знаеш в големите градове момиченцата влизат в дискотечките без да плащат вход :P а ако станат по гъсти с бармана или някой от "управителите" влизат даже и в домовете им :). Сори майка ма трябва да го разбереш от малък. Предполагам ти ще бачкаш а няма да учиш ?

The One and Only
05-26-2013, 20:52
@LadyDi.. не правя избора вместо нея, направил съм своя собствен избор и сега се опитвам по вашите мнения да разбера дали е правилния или е грешно от моя страна като съм наясно, че няма да бъда с нея от разстояние , да съм с нея през лятото и един вид да я оставя да се задълбочи още повече във връзката...

@lipecek Не, и аз ще уча, просто съм с 1 клас по-малък от нея. Тя не е от тези, които ще звъннат на някое момче да ги оправи 1 час след като са били с мен. Проблемът е , че като всяко младо момиче обръща огромно внимание на тялото и играчките, с които разполагат момчетата (не казвам, че е повърхностна, отдавам го повече на хормоните.. побърква се от мотори, а макар и да имам сравнително добро телосложение, не мога да се похваля с супер якия релеф или 40 см ръка, така че...). И ако докато е трезва любовта й към мен я спира да прави каквото и да било, не съм сигурен, че на 4-тото питие ще е на същото мнение.

Edit: Според мен също нямаме бъдеще, но нямам нищо против да "изживея момента", за което именно тя говореше в началото на връзката ни... От друга страна се чудя дали е редно да я заблуждавам цяло лято, защото дори и да се е замисляла за това, едва ли ще очаква изведнъж всичко да свърши.

LadyDi
05-26-2013, 20:55
По-добре я остави сега, ама си ѝ кажи аргументите, заради които я оставяш.
По-лесно ще те преживее, като знае.

The One and Only
05-26-2013, 21:00
По-добре я остави сега, ама си ѝ кажи аргументите, заради които я оставяш.
По-лесно ще те преживее, като знае.

Когато и да я оставя, все ще си кажа аргументите... Без обяснения бих си тръгнал единствено след изневяра. Ако някой ми изневери, то той не заслужава да му обяснявам защо и как или че знам за постъпките му. По-скоро трябва да говоря с нея лично дали иска да продължим на принципа , на който започнахме, да изживеем едно хубаво лято заедно, да си останем с добри спомени и да се разделим по приятелски.

tori
05-26-2013, 21:21
Изживейте си хубавата лято, после му мислете. Рибата още е на хайвер, ти се чудиш що за салата ще и подхожда. Недей. Реши го по-нататък във времето. Изживей мига.

valdesbg
05-26-2013, 22:07
Ама аз имам гениалния въпрос, който може да обърне темата в друга посока - ти що не идеш в града, дето ще учи мацоранката?

Иначе вариант 2 е най-добрия от посочените. Тва с изживяването на студентството ми звучи като "сърби ме мидата, искам някой (без значение кой) да ми я почеше". Много криворазбрано е, но смятам че правите нероден Петко. Вижте си доколко сте сериозни един към друг и чак тогава пускай темата във форума.

tori
05-27-2013, 04:15
Ама аз имам гениалния въпрос, който може да обърне темата в друга посока - ти що не идеш в града, дето ще учи мацоранката?

Все още е ученик. Това им е кофтито на зръзките, в които единия е по-малък или е по-нисък клас. Ама го мисли по-нататък.

feikk
05-27-2013, 14:37
Ми аз съм шокирана с ква нагласа подхождаш към момичето. Те ти го казаха - правиш си нероден Петко от сега.
Се тая, няма да те убеждавам в нищо. Що тия въпроси не й ги зададеш направо на нея ? Но на сто процента още щом почнеш с " така и така, като заминеш в друг град, ще се разделиме" ... мисля, че е ясно кво може да ти отговори. Или ако съм аз поне, веднага ше ти бия дузпата. Не приемам факта, че на нея нямаш доверие какви ще ги свърши като замине, а ти вече си я пратил пътник във връзката, че и се чудиш даже какъв вариант да си избереш. Егоистично, нереално и парадоксално смотано. И все пак... по-добре сега - не знаеш иначе до къде могат да ви стигнат взаимоотношенията за 3 месеца, сърцето не пита. А пък и помисли за нея... малко или много тая раздяла ще и се отрази, няма смисъл вместо да си оправя нещата на новото място, да цикли в мисли за тебе.

Ужас, още ми е някакво странно... всичко в тая тема.

xXxPETYAxXx
05-27-2013, 15:09
Уау... По мненията на доста от потрбителите за студентките, имам чувството, че те познават само тъпи кифли и к*рви. Жалко за това, ама не е нужно да слагате всички под общ знаменател.

Авторе, не знам как твърдиш, че си обичаш момичето, пък в същото време вече си я отписал. Ако наистина я обичаше, нямаше да решиш да я оставиш, защото щеше да има надежда, че ще си бъдете добре. То това твоето си е егоизъм. Замисли се малко - ако реално я обичаш, тя те обича и т.н. - това кога ще скъсате няма никакво значение. Във всички случаи после ще ви бъде гадно.
Аз дори бих предпочела да водим известно време връзка от разстояние, защото по този начин хем в началото ще ми е спокойно, че все пак си имам моя човек(а началото в университета е много важно, никак не е оферта тогава да те зарежат), хем ще свикна с времето да не сме постоянно заедно и евентуалната раздяла би ми била много по-лесно преодолима.
Ама ти специално не знам какво чакаш, щом вече си си отписал връзката.

The One and Only
05-27-2013, 17:41
@tori В момента точно това правя и наистина не смятам да променям нищо за сега.

@valdesbg Няма как да ида там, защото още уча в родния град, а дори след това пак остава невъзможно... Тя ще учи нещо, което го има като специалност в 3-4 града в страната, а аз искам да уча нещо, което в точно тези 3 града го няма.

Това за изживяването на студентството го казваш много точно за съжаление. И все пак от лични наблюдения смятам да твърдя, че тя "няма нищо против, стига аз да нямам нищо против". В смисъл такъв, че желание от нейна страна има и единствено съвестта й я спира евентуално... Винаги съм мислил за бъдещето, няма как - това съм аз. Голям недостатък ми е, но не мисля ли поне за 1-2 месеца напред, все едно не съм аз.

@feikk При нас с нея нещата не се получиха много стандартно.. Познаваме се от незапомнени времена близки приятели сме от няколко години. Чак наскоро нещо прещрака в нея, а и в мен, но малко не ми стискаше да рискувам иначе чудесното приятелство заради връзка с човек, който има доста по-различни виждания. Ако си мислиш, че с нея не си говоря, грешиш. Още в първия момент, в който тя пое риска, аз й обясних, че приятелството ни е много скъпо за мен и не съм сигурен, че съм готов да го рискувам, е рискувах и за момента това е оправдано. Обясних й още тогава с каква нагласа тръгвам и че не тая големи надежди за връзката ни, просто защото я познавах от прекалено много време и знаех нейните желания и виждания, знаех и моите.
Ще оставя да видя нещата как ще се развият, а и аз не смятам да я оставя при първото заминаване. Ще и дам време да свикне с мястото и хората и след това ще и обясня как стоят за мен нещата, АКО не са се променили вижданията ми. Доверие на момиче ЗА СЪЖАЛЕНИЕ нямам на 100%, никога и не съм имал, никои момиче не го е заслужило спрямо мен все още... Но на нея наистина имам доста голямо доверие и нещата със "студентството" са по-скоро на втори план. За мен ще е достатъчно голям проблемът да я виждам веднъж на 2 седмици за по 2 дни и да си я деля с приятелките й, които също остават тук.

@xXxPETYAxXx Казах, че я обичам, продължавам да го твърдя и за мен наистина е така. Преди я обичах като приятелка, от както сме заедно и като много повече от това, но обичам повече себе си. Не съм чак толкова влюбен, че да съм готов да прекарвам часове в стаята си с мисли за нея или гледайки някакви филми в опит да заспя и да ми мине по-бързо времето до следващата среща. На практика съм достатъчно влюбен, че ако остана без нея (каквато впрочем е ситуацията в момента, защото е на екскурзия с класа), да се опитвам да се разсейвам и да гледам да ми мине по-бързо времето, защото ми липсва, но не съм достатъчно влюбен, че съзнателно да се изложа на тези мъчения.

Сега ще ми кажете, че има телефон, скайп, фейсбук. Да, но нито тя, нито аз сме от тези, които говорят с часове по телефона, в скайп и фейсбук влиза, когато няма какво да прави, но в квартира с приятелка и в град пълен с непосетени заведения, познавайки я, надали ще отделя повече от половин час на вечер за фейсбук.

Не чакам нищо. Надявам се след раздялата, когато и да стане това, да запазим поне частица от приятелството, което имахме преди да започнем връзката. И именно 2-рия вариант смятам за най-правилен и единствения, който позволява това да стане без единия да остане дълбоко наранен... Някъде по-нагоре прочетох за прекарването на дните в мисли за мен - е, повярвайте ми за мое съжаление тя не е дори близо като описание до това. Просто не е такава, не че към мен не е, но пък на нея така сигурно й е по-добре. :)

valdesbg
05-27-2013, 18:06
Авторе значи изживейте си миговете докато още сте в един град но поговорете от рано за раздялата ви. За да е по лесно и за двама ви, когато настъпи. Изяснете се че нещата ще приключат в момента в който тя замине и се разберете искате ли да имате някакви приятелски отношения. Имах подобен разговор в последната ми връзка, която се знаеше кога ще приключи, щото момата отлита в чужбина. И се проведе сравнително рано - около месец преди същинското заминаване. Не попречи на хубавите моменти и добрите отношения след това.

BlackFlower
05-27-2013, 19:04
Предпочитам да ми го каже веднага, след като е решил. Няма смисъл да се отлага неизбежното. Щом човека само при мисълта за връзка от разстояние се чувства кофти, то, колкото и да не звучи приятно - няма да я бъде.

За другото: Ако иска, би могла, но лично аз смятам, че е страшно тъпо да се ограничаваш в каквото и да било заради друг човек. Новите запознанства, кафетата, дискотеките са си част от студентството.
Ако Тя се лиши от кафета, хора, дискотеки, какво ще прави?Ще стои в общежитието/квартирата и ще лапа мухите ли? Ебаси и мъката и самотата, дето ще си причини, заради един х*й( с извинение )..Не си струва просто. Да си седя сама и да скучая, само щото някой има проблем с това..как пък не!

П.П. От мъжка гледна точка същото - заради някакв си пу*ка да се "замонашиш".
Айде бе, хора..земята не се върти около един човек. ;)

Мисля, че трябва да поработиш над ревността и елемента със задушаването във връзката. :) ( Казвам това като за напред - не вярвам да има много кандидатки да бъдат ревнувани и задушавани. ) И това като да го наречем съвет, не като заяждане. :)

The One and Only
05-27-2013, 21:23
@valdesbg Благодаря за съвета. :)

@BlackFlower Това задушаване е едно от основните неща, които се опитвам да избегна. И все пак трудно бих свикнал с мисълта, че тя ще излиза със симпатичния колега от съседния блок на кафе по 5 пъти седмично, а с мен ще се вижда 2 пъти в месеца. Не казвам да си седи вкъщи, но новите запознанста, а и старите приятелства, защото и такива ще има, не са задължително с хора от чуждия пол. :) За трети път казвам - това с ревността се явява проблем чак след като хипотетично приемем, че съм преодолял проблема да се виждам с нея 2 пъти месечно, което поне към момента ми се струва невъзможно, така че...

Относно ревността - имам много да работя, но премисляйки всичко винаги стигам до извода, че не е без причина. Ако тя е прекарала достатъчно време с мен и всичко ми е добре и не е позволявала на някой да се закача с нея, ако е рязала опити за флирт, то тогава на мен не би ми пречело да излезе с момче, да танцува на някоя бавна песен с някой друг. Винаги зависи и от ситуацията и от момчето, но го има това. Не ми е приятно например да играе на Justify my love или Leave your hat on с друго момче, защото в този танц има прекалено много страст, която няма как да не ме подразни. Не би ми харесало и да си върти задника по посока оная работа на някой друг. Просто за някои неща трябва да си има някои хора. Каква е тази връзка, ако всеки си позволява всичко с всеки? :)

fenkaaa
05-27-2013, 21:42
За 1-вото,от 3-те възможни варианта,честно казано не знам кой бих избрала между 1-ви и 2-ри.

Що се отнася до 2-рият ти въпрос,много хора заминават да учат,било то в техния град или в някой друг.Също така много от тях имат приятели/ки.Малко от тях обаче се лишават от студентският живот,но ако вярвате един на друг и най-вече ако човекът до теб сам за себе си знае,че не би извършил нищо глупаво няма място за притеснения,но някои понякога се отпускат.А и ако това е в твоят случай,защо не заминеш и не се установите заедно,там където ще учи?

The One and Only
05-27-2013, 21:56
За 1-вото,от 3-те възможни варианта,честно казано не знам кой бих избрала между 1-ви и 2-ри.

Що се отнася до 2-рият ти въпрос,много хора заминават да учат,било то в техния град или в някой друг.Също така много от тях имат приятели/ки.Малко от тях обаче се лишават от студентският живот,но ако вярвате един на друг и най-вече ако човекът до теб сам за себе си знае,че не би извършил нищо глупаво няма място за притеснения,но някои понякога се отпускат.А и ако това е в твоят случай,защо не заминеш и не се установите заедно,там където ще учи?

Няма как да замина преди аз на свой ред да завърша средно образование, а след това аз ще уча в 3-ти съвсем различен град, така че няма как да се установим там, където тя ще учи...

CharovnikaOtOz
05-27-2013, 22:09
ае тука като гледам как възприемате студенството ми става лошо дискотеки и пиене и секс, нямало как да си седи само в общежитието пфффф в студентски град не се ли ходи за да се учи бре, миналата година се наложи да прекарам няколко месеца там и направо се потресох на кандидатстудентския изпит зад мене имаше две много сладки момичета които обаче повечето време го оползотвориха във въпроси къде са най-яките партита и кога ша ходим на тях (и брутално преписване та накрая ги разделиха една от друга) а по въпроса с твойта там за джъстифай май лов и т.н. ти казвал ли си и че това те дразни ако да и след това е продължила да го прави ми явно и тя те обича само толкоз колкото и ти щот знам че една жена влюбена ли е как си трябва от бед гърл може да се превърне в монахиня, а за отговорите то както си ги написал е ясно че предварително си избрал отговор б

The One and Only
05-27-2013, 22:16
Е, личи си, че предпочитам 2-рия вариант и за момента никой не ме е убедил, че друг е по-правилен.. :) Относно танца и тези неща - ами да, тя е наясно, че някои неща, обикновени през нейните очи, мен ме дразнят, но не винаги и не с всичко се съобразява... Не искам от нея да е перфектна, а и не си позволявам илюзиите, че е лудо влюбена в мен и е готова да направи всичко за мен, но няма как да кажа, че не ме обича.

Относно възприемането на студентството - ами да, аз отивам там да уча, но ако се събера с компания, която 5 дни в седмицата се събират по партита и дискотеки, няма как аз поне в 2 от тези дни да не изляза с тях колкото да поддържам връзка. Единственият начин е, ако имам заради кой да си седя вкъщи, ако ме разбираш, но тя не е от тези, които биха останали пред фейсбук с мен, вместо да излезе на дискотека с приятелки, пък и приятели. :)

tireheb
05-27-2013, 23:39
кажи в кой град отива тя и че пратим агент да я наблюдава

ShtrudeL
05-28-2013, 03:41
Имате връзка и двамата се обичате. Вие обаче се налага да заминете да учите в друг град след няколко месеца, което значи, че ще се връщате през 2 седмици за по 2-3 дни. Човекът до вас трудно прекарва повече от ден без да ви види и това със сигурност ще му се отрази зле, затова е решил за себе си, че ще прекрати връзката, за да не се измъчва.

Как бихте предпочели вие да стане това?
1. Да ви го каже веднага щом го е решил и да прекарате останалото време до заминаването си без него.
2. Да бъде до вас и да се радвате един на друг до последно и да се разделите чак когато дойде ред да заминете и да останете в добри отношения.
3. Да опитате да поддържате връзка от разстояние и човекът да се измъчва вътрешно.

И още един въпрос... Момиче на 18 г. заминава в друг град да учи. Има си приятел от родния град, но със студентството идват и новите неща - кафета с батковци, партита, дискотеки... Би ли се лишила тя от тези неща от съображение към приятеля си или би си ги позволила? И ако се лиши, това ще й пречи ли на пълноценното изживяване на студентството?

Тъй като споменаваш обичането, то избирам 3. Няма само той да се измъчва със сигурност. И ако наистина има обичане, то ще се намери и начин.

А другото е абсурдно. То пък все едно батковците и партитата са като въздуха, че да не можеш без тях. Ако толкова много й коства да се въздържа от това да си напъха езика в нечия чужда уста, за какво си говорим изобщо..
Като цяло 'пълноценното изживяване на студентството' ми звучи абсурдно.

ShtrudeL
05-28-2013, 03:46
Прочетох миналите мнения. Остави я сега и не прекарвайте времето си до последно. ^
Не ми изглежда да се обичате така, както си го представях.

The One and Only
05-28-2013, 14:58
Агент не ми трябва, защото човек, ако е решил да прави нещо, ще си го направи, когато си поиска и ако се постарае няма никой да разбере. Това е 30% , ако мога така да го определя, от причината да не искам да поддържам връзката след заминаването й. Останалите 70% са именно факта, че искам да е до мен и да прекарвам време с нея, а не да се виждаме 2 пъти в месеца. Минали са едва 48 часа, откакто не съм я виждал, но вече ми липсва и то много. А тук става въпрос за 5-6 дни еднократно... Ако не мога да се оправя за 5-6 дни как ще се оправя с 14 дни 2 пъти месечно?

@ShtrudeL Да, не сме чак толкова лудо влюбени, че да поддържаме такава връзка и и двамата да се измъчваме, особено ако става въпрос за 5-6 годишен период, докато и двамата учим... Безпредметно е, а ще е много по-добре да си запазим поне 1/2 от приятелските отношения, с които започнахме връзката, защото наистина много държах на нея като приятелка преди всичко да се промени.
Тя е малко луда глава, не е сляпо влюбена в мен и далеч не вижда само мен на хоризонта, така че това с кафетата и дискотеките определено ще си го позволява, а ако не го прави, ще се чувства ограничена и задушена, което не е моята цел...

tori
05-28-2013, 17:10
Прочетох миналите мнения. Остави я сега и не прекарвайте времето си до последно. ^
Не ми изглежда да се обичате така, както си го представях.
Не всички обичаме еднакво много и по еднакъв начин.

mayaaa
05-28-2013, 17:39

А за втория въпрос, аз бих се ограничавала, но не и напълно да се откажа. Все пак веднъж съм на тази възраст.

The One and Only
05-28-2013, 19:13
За момента май наистина остава 2... :) За неразбралите под 2 имах предвид не при първото чао да кажа ние сме до тук, но след първото или второто прибиране просто виждайки какви са нещата да й обясня на къде отива и да се върнем наистина към предното ниво - на приятелството.

marin4itu
05-29-2013, 08:40
Аз имам малко по-различен въпрос към теб.. От къде е сигурно, че тя ще замине, при положение, че даже оценките от матурите не са излезли още, до колко знам...
Плюс това тя, дори да остане във вашия град да учи (хипотетично), ти от къде знаеш, че пак няма да има някой колега и т.н.. Ти искаш да е до теб, за да я държиш изкъсо какво прави и къде е..
Освен това каква е гаранцията, че тя като замине, ТИ няма да залитнеш настрани.. толкова много си се вкопчил, че ТЯ ще сбърка, че тя ще е заобиколена от някакви си колеги, които ще я свалят и т.н.
Общо взето подкрепям последното мнение на Щтрудел.

The One and Only
05-29-2013, 11:10
Аз имам малко по-различен въпрос към теб.. От къде е сигурно, че тя ще замине, при положение, че даже оценките от матурите не са излезли още, до колко знам...
Плюс това тя, дори да остане във вашия град да учи (хипотетично), ти от къде знаеш, че пак няма да има някой колега и т.н.. Ти искаш да е до теб, за да я държиш изкъсо какво прави и къде е..
Освен това каква е гаранцията, че тя като замине, ТИ няма да залитнеш настрани.. толкова много си се вкопчил, че ТЯ ще сбърка, че тя ще е заобиколена от някакви си колеги, които ще я свалят и т.н.
Общо взето подкрепям последното мнение на Щтрудел.

На предварителните има над 5.00, а от матурата оценките ще са й добри също. Придавате по-голямо значение на въпроса с колегите, а не на въпроса как да съм без нея в 28 от дните в месеца и въпреки всичко да се чувствам добре? Дори да няма нито един колега и нито едно излизане, аз пак не мога да си представя любимият човек да не е в прегръдките ми... Това второто го казах хипотетично, един вид успокоявайки се, че не е единствено причината в това.

А относно моето залитане - не е като да съм нямал възможност за каквото и да е залитане, но просто режа всичките "ситуации" още преди да е станало каквото и да било. Не пуша, не употребявам наркотици, а заради шофьорската книжка и рядко пия. Когато пия, го правя с приятели в домашна обстановка и не пия повече от 200-250 грама... Не виждам как бих залитнал аз, а и съм съвсем друг тип човек.

marin4itu
05-29-2013, 14:28
Не става въпрос да залитнеш заради това, че си пиян, надрусан или там нещата, които изброи, че се въздържаш. В един момент ще се окажеш самотен без нея, за такова залитване ти говоря.
Относно това да се виждате през 1 или 2 седмици, свиква се. Да много ти липсва, чакаш с нетърпение моментите, в които ще сте заедно и т.н. Сегашната ми връзка преди беше от разстояние и съвсем не е лесно, знам го от опит. Ти й нямаш това доверие, което ви е необходимо, за да поддържате тази връзка.
Прави ми впечатление, че говориш само за твоите чувства. И на нея няма да й е лесно без родителите й, теб, приятелките й (ти спомена, че остават в родния й град).. Няма да й се вечен купон, повярвай ми. Пък и от оценките й до сега, става ясно, че си държи на образованието.

The One and Only
05-29-2013, 19:43
Доверието идва с времето и вземането на правилните решения от нейна страна и мога спокойно да кажа, че в момента й имам много по-голямо доверие, отколкото до преди месец. Но, за да се стигне до тук, трябваше да се водят на два пъти дълги разговори относно различни неща, защото май не й идваше от вътре да ме предразполага да й вярвам. Тя криеше някои "безобидни" и не чак толкова безобидни неща, което ме караше да й нямам доверие за много други неща, но като свали картите на масата всичко това се оправи. :) Не е в доверието проблема. :)
На мен самата идея моето момиче да има близост с други момчета, които аз не познавам, а аз да нямам възможност да я виждам сума време, ми е неприятна. И дори като изключим момчетата пак не мога да карам по 2 седмици без нея. А и няма смисъл, не е чак толкова влюбена или поне не го показва. :)

marin4itu
05-30-2013, 08:38
Ето пак за тебе се говори. Няма ги нейните чувства.
Тя цял живот ще се запознава с нови хора и то мъже. Дали в работата, дали от някъде другаде, ще се случва, представи си. Не можеш да я опазиш от всички, ако тя си има акъл да се държи на едно приятелско ниво с тях е добре, но ако не може и ти това го знаеш, не виждам за какво се мъчиш.
повтаряш как й имаш доверие, обаче като общувала с непознати момчета ще ти е неприятно. Това си е точно липса на доверие. И толкова много го повтаряш, че сякаш сам искаш да си повярваш, че ти й имаш доверие. Ами на нея дали ще й е приятно да общуваш с момичета? Стига си мислил само за себе си.

LadyDi
05-30-2013, 08:54
Искам само да вметна, че доверието е двупосочен път. За да не му "идва" на някой от вътре да споделя безобидни и не до там безобидни неща, може би проблемът не е само в него.

asp1r1n94
05-30-2013, 09:39
Ако виждаш бъдещето си с нея знаеш какво да направиш.Иначе ми е интересно как гледаш на кръговрата:
само приятели -> повече от приятели -> само приятели -> повече от приятели

Може пък нещата след студентството да преминат отново в бурни емоции и чувства...
Иначе за горепосочените ти аргументи си прав.Връзка от разстояние не е добра идея, губи се доверие, а след това много трудно се връща.Успех!

marin4itu
05-30-2013, 10:27
Искам само да вметна, че доверието е двупосочен път. За да не му "идва" на някой от вътре да споделя безобидни и не до там безобидни неща, може би проблемът не е само в него.
Съгласна съм с теб.
И все пак мисля, че връзката им е от сега изчерпана.

LadyDi
05-30-2013, 10:38
Съгласна съм с теб.
И все пак мисля, че връзката им е от сега изчерпана.

Естествено. Защото той така я вижда.

Minwu
05-30-2013, 11:55
Би ли се лишила тя от тези неща от съображение към приятеля си или би си ги позволила?
Въпрос на чест. :D
Чест
честта̀, само ед., ж.

1. Съвкупност от нравствени качества и принципи на отделната личност, които са достойни за уважение и създават добро име в обществото. Семейна чест. Воинска чест.

2. За жена – целомъдрие, непорочност, девственост. Моминска чест.

3. Почит, уважение, особено внимание. Чест е за мен да ти помогна. • В чест на (нещо или някого). В знак на уважение. • За зла чест. За нещастие. • За чест и слава. Без материални облаги, безвъзмездно. • Излизам с чест (от нещо). Изпълнявам нещо с достойнство, без да се посрамя. • Прави ми чест. Похвално е за мене. • Отдавам чест. За военен – изразявам почит към началник, като козирувам. • Имам честта да. Удостоен съм с възможността да направя нещо.
:D