View Full Version : Прилики и разлики
smiley974
05-31-2013, 14:39
Напоследък забелязвам колко много от хората на моята възраст (15, но и не само на моята възраст до към 18-19) започват да си приличат. По външният вид, по начина на говорене и изразяване, по слушането на музика, по начинът на държане в училище и т.н. А когато се намери някой които е различен от тях те започват да го плюят защото не е като тях. Момчетата търсят момичета които са перфектни (от главата до петите). Без да обръщат внимание какво имат в главите или как се държат с тях. Дали го използва... дори не им пука само и само да си имат приятелки. А момичетата.... нямам думи. Ок гримове. Но моля ви не ставайте като тея напомпани и нагримирани с 10 пласта грим, изкуствени мигли, нокти .... Просто се опитвайте да бъдете по естествени. (не искам да обиждам никои) Момичетата и те търсят някой по мусколест с идеята, че колкото повече мускули толкова повече няма да ме закачат. А момичетата които досега са нямали приятел (като мен) ги смятат за смотани или просто не са с перфектни извивки (пак като мен). Не знам какво би станало ако всичко това се промени един ден. Какви бихме били тогава? Какво мислите? Съгласни ли сте с мен? Просто отговорете без обиди или нагрубявания към мен или просто към някои коментар. Не бъдете зли.
Съгласна съм напълно с теб! И аз съм от "ненормалните". Така е навсякъде - аз съм на 13, но съм се сблъскала с всичко, което ти си написала. Например това, че аз слушам различна музика от тях и това ме прави "тъпа". Или, че изглеждам по друг начин. Някой беше казал, че е изкуство да приемаш различните. Доста хора не го владеят. Когато реших да нося кръгли очила, защото ми харесваше как ми стоят, всички започнаха да странят от мен. Не е приятно, но това е навсякъде.
anonymous895156
05-31-2013, 16:14
Във възраст, в която се мислите за уникални и различни сте. Сладко.
sexa_na_kompleksa
05-31-2013, 16:20
Не обобщавай. И не, не съм съгласна с теб. И замисляла ли си, че може да не си имала приятел, не защото нямаш перфектни извивки, а поради липсата на други качества?
anonymous895156
05-31-2013, 16:41
До момичето: Ти би ли тръгнала със зубар с кръгли очила? Не, защото предпочитаме нахаканите спортисти нещо, а? В такъв случай не може да очакваш нещо различно и от момчетата. Заложено е генетично на всички
evtimow :3
05-31-2013, 16:49
До момичето: Ти би ли тръгнала със зубар с кръгли очила? Не, защото предпочитаме нахаканите спортисти нещо, а? В такъв случай не може да очакваш нещо различно и от момчетата. Заложено е генетично на всички
Съгласен съм.
Към авторката: Ти какъв приятел би искала да имаш? Момче с очила, отлични оценки и пъпчив, или момче с перфектно лице, плочки и лоши оценки? Ако искаш теб да те харесат, без перфектните извивки, ще си имаш момче без плочки.
anonymous895156
05-31-2013, 16:51
Също така не е задължително пъпчивият да е отличник, както и популярният да е двойкаджия.
05-31-2013, 16:53
Също така не е задължително пъпчивият да е отличник, както и популярният да е двойкаджия.
Е,не е задължително, но тоя с плочките, става прекалено примамлив. :D
DisappointedDreamer
05-31-2013, 16:53
Момчета, и вие изпадате в крайности. Или дебел, гнусен но умен. Или пък красив, стегнат но тъп.
В реалния свят нещата далеч не стоят така. И е възможно да си намерите страхотна, интересна и любопитна компания, която да не изглежда като стадо генно-модифициран добитък. Просто трябва да сте по-отворени към хората.
anonymous895156
05-31-2013, 16:57
Е,не е задължително, но тоя с плочките, става прекалено примамлив. :D
Разбираш ги ти 8-)
05-31-2013, 17:31
Момчета, и вие изпадате в крайности. Или дебел, гнусен но умен. Или пък красив, стегнат но тъп.
В реалния свят нещата далеч не стоят така. И е възможно да си намерите страхотна, интересна и любопитна компания, която да не изглежда като стадо генно-модифициран добитък. Просто трябва да сте по-отворени към хората.
Виж какво написахме, точно отгоре, над твоя пост...
Разбираш ги ти 8-)
От всяка гледна точка, плочките и мозъкът са по-примамливи. Независимо на момче или момиче, хехе 8-)
що се отнася до красотата, в немалко случаи досега беше така че външната красота се оказа свързана и с вътрешно съвършенство, от друга страна не всеки имаше изобилно благодат за ценене на вътрешните добри качества у другите, да не говорим (за това) че през последните години хората, които имаха такава изобилна благодат с любов/праведност и сила да благоприятствуват/подпомагат израстването на другите като цяло, бяха малко, понеже стана така че това се оказа най-достъпно за онези, които имат правилната вяра в истинският Господ Бог, но не по тяхна вина, понеже именно системата на човешката(666) духовност/религия т.е. на духовното/религиозното беззаконие успя да причини известна криза в това отношение заменяйки естествената благодат с изкуствено извлечена, в която не любовта е в основата, но други неща, ето защо немалко хора се оказаха малко или много жертви на "греха" т.е. на системата на духовното/религиозното беззаконие
BloodyDreamer
05-31-2013, 17:36
Когато всички те отблъскват, започваш да си мислиш, че си различен. Макар и да не си. И аз съм така. Започвам да се чудя - като не съм различна, защо никой не иска да бъде с мен?
И между другото - имам двама съученици, които са идеални примери - единият е по-хубав, с плочки, това-онова, но е леко тъпичък; другият е много умен, интелигентен, с разностранни интереси, но не чак толкова хубав и много пъпчасал (не, момчето е хубаво по принцип, ама тия пъпки доста го загрозяват). Ако ми се налагаше, бих избрала втория. Не ми е ясно как може да бъдеш с някого, който не е на твоето интелектуално ниво. Едно е да смяташ някого за привлекателен, друго е да градиш връзка с него.
05-31-2013, 18:08
Когато всички те отблъскват, започваш да си мислиш, че си различен. Макар и да не си. И аз съм така. Започвам да се чудя - като не съм различна, защо никой не иска да бъде с мен?
И между другото - имам двама съученици, които са идеални примери - единият е по-хубав, с плочки, това-онова, но е леко тъпичък; другият е много умен, интелигентен, с разностранни интереси, но не чак толкова хубав и много пъпчасал (не, момчето е хубаво по принцип, ама тия пъпки доста го загрозяват). Ако ми се налагаше, бих избрала втория. Не ми е ясно как може да бъдеш с някого, който не е на твоето интелектуално ниво. Едно е да смяташ някого за привлекателен, друго е да градиш връзка с него.
Мила, повечето връзки и бракове, сега са между мускулест мъж и леко тъпичък, но хитър, и млада, умна, с вкус, работеща жена. Много лесно се гради връзка с малко по-глупав от теб човек.
Иначе за останалите: Аре да не задълбавате толкова. Не сте най-яките, т'ва е ясно. Поне си намерете приятели, от вашия клас, с който имате общи интереси и излизайте с тях.
Всички хора си приличат, мила. Всеки един от нас има нос, очи, коса.. и почти всеки се влияе от модата. Помниш ли преди 5-6 години как беше модерно да си 'емо' с бретон на една страна. После на мода дойдоха рязаните бретони на черта. На другата година се вдигаха с фибичка на кроасанче. Миналата година бяха модерни телевизорите, а тази омбретата.. не си ли го забелязала?! Всеки се влияе от модните тенденции, факт. Сега е модерно да си различен и да парадираш с това, а всъщност има още поне н-такива като теб.
Също така, всеки търси перфектния за себе си. Някои имат полза от напомпан мъжага, други си падат по по-стеснителните. Аз също бих си избрала момче с приятна визия и не, защото съм повърхностна, а защото виждам, че той полага някакви усилия за себе си, амбициозен е, има интереси. Никак не харесвам хора като теб, не чак толкова привлекателни и непрекъснато мрънкащи. Като толкова си недоволна стани си от дупето и направи нещо по въпроса. Ще видиш как след няколко тренировки и ти ще се почувстваш по-добре, и ще ти се вдигне самочувствието. Пробвай, няма да се счупиш. Когато ти се 'качат акциите' и на теб, пак ще си говорим ;)
BloodyDreamer
05-31-2013, 19:32
Мила, повечето връзки и бракове, сега са между мускулест мъж и леко тъпичък, но хитър, и млада, умна, с вкус, работеща жена. Много лесно се гради връзка с малко по-глупав от теб човек.
Не съм казала, че е невъзможно или че никъде по света го няма, но това е доста далеч от идеята ми за истинска и пълноценна връзка. За други може да е друго, но моето мнение по въпроса е това.
Всеки си търси някой,който да му радва окото,поне така е в тийн годините...
И ти се заглеждаш по хубавци с тела на плувци,нали?
06-01-2013, 07:04
Напълно точно.
DisappointedDreamer
06-01-2013, 11:01
Когато всички те отблъскват, започваш да си мислиш, че си различен.
А не би трябвало. Би трябвало да се замислиш дали проблемът е в теб.
Първото нещо, което забелязваме в човека е външността му. Факт е, че ако не ни привлича външно, не бихме се опитали да го опознаем по-обстойно (говорим за любовни взаимоотношения). Когато не можеш да блеснеш в една сфера, се опитваш да компенсираш този "недостатък" в друга такава сфера. Напълно нормално е. И все пак, избягвай обобщения. Има много симпатични и интелигентни момченЦА. :Д
girlwithblueeyes
06-01-2013, 11:17
Как пък все вие сте различните и уникалните :lol: а другите са кифли и кифлъовци
Външноста е основен фактор не само за една връзка ами и за познанствата ни като цяло . Стига с тва лицимерие вече
Днес за да си пирет в обществото и да имаш добра работа е нужно и обрлазование он и добър външен вид .
Ама иначе вие най-перфектните и естественни даже и различни осъзнайте се за Бога не сте по различни от всички останали хора . Кой ви е излъгал че сте?!:lol:
А относно момчета има и боклуци има и страшно умни и кадърни момчета това че разни лигли пищят че всички мъже били лоши е някаква тотална глупост.
Your.Passion
06-01-2013, 11:21
Точно.
Не съм съгласна с теб.Не харесвам хора точно като теб.Поради причината ,че говориш ,колко си различна ,защото може би нямаш перфектното тяло ,а не правиш нищо по въпроса. Ако имаше въпросната мотивация,за да направиш нещо и да се харесаш на другите ,нямаше да говориш така,повярвай ми !Както каза ameli и аз също бих си избрала момче с приятна визия и не, защото съм повърхностна, а защото виждам, че той полага някакви усилия за себе си, амбициозен е, има интереси.Затова се стегни,тренирай,оправи външния си вид и след една година пиши и ще видиш ,че няма да мислиш по същия начин ;) Макар че е малко вероятно да се навиеш да се промениш,точно в това е проблема.Само мрънкаш и някак си се оправдаваш ,че си различна само защото те мързи да направиш нещо.
Не искам да разбираш погрешно думите ми.Аз не съм перфектна,няма и да бъда.