View Full Version : Разликата във възрастта
liebeistfuralleda
06-09-2013, 19:42
Здравейте!
Писала съм и преди във форума и получих доста добри съвети, за което Благодаря. Сега искам отново да се допитам до вас, надявам се да ми отговорите подобаващо, разбира се, ще приема и всяка критика. Наистина точно в момента всяко мнение за мен, ще е от значение.
Запознах се с едно момче (не прибързвайте с думите ``Отново момче, отново драма`` ) , с което се познаваме от 2 месеца, за момента той е човека с когото най-много съм си паснала в живота ми до сега. Разбира се имаме и различия, но като цяло сме еднакви (знам, че не прозвуча с логика). И сега идва проблема. Аз съм 11ти клас (все още на 17г. ), а той е 8ми клас (все още на 14г.) . Наистина е доста зрял за годините си, и е претърпял неща, които не са за годините му. НО (винаги има едно ``НО`` ) не съм сигурна дали искам да опитам. Страх ме е от разликата в годините, то е нещото което най-много ме плаши, за него годините не са проблем, НО мен ме плашат, но пък в същото време искам и не искам да опитам. Какво бихте направили в моя случай? Наистина се нуждая от някакъв съвет. Ще съм благодарна ако получа, някакви мнения, независимо какви са.
JusT.PeaRls
06-09-2013, 19:48
Няма от какво да те е страх, не си заслужава.. помисли си добре.. ти искаш ли да пробваш с това момче? нищо няма да загубиш ако действаш. каквото и да е се случи, поне ще знаеш че си опитала и след време няма да си "блъскаш главата" защо не си постъпила преди еди си как. годините не са от особено значение, важното е "опитът" , казваш че момчето е преживяло доста => би трябвало да мисли с главата си
liebeistfuralleda
06-09-2013, 19:56
След това което ме посътва, предполагам, че може и да съм готова за такова нещо. Наистина благодаря за това, че прочете историята ми, и ме посъветва.
hydrationxblondiex
06-09-2013, 19:56
Ох .. не знам.
Често казано,това е доста сериозен въпрос.Не знам как си събрала смелост да пишеш в този форум,където почти всичко което правят е да те съдят,а ти просто искаш съвет.
Та не знам какво да ти кажа,когато не знам,не знам,сега какво да направя.
Само ще ти кажа,че ако го чувстваш наистина близък и мислиш,че той е ''липсващата част''-опитай,давай,нищо не губиш.
Но,aко имаш несигурност и мислиш,че това няма смисъл,по-добре приключи това колкото можеш по-бързо. :)
liebeistfuralleda
06-09-2013, 19:59
Ох, и твоето мнение е много силно. Благодаря ти, наистина.
lubopitna_123
06-09-2013, 20:03
Аз лично съм харесвала както по-големи от мен момчета и на моята възраст така и по-малко от мен.Нищо не се получи между нас обаче просто различни интереси.Това не озвачава ,че и с теб ще е така.Според мен ако наистина изпитвате някакви чуства един към друг -пробвайте ако стане хубаво ,ако ли не се преживява някак и така :)
LadyTerrible
06-09-2013, 20:06
Да ти кажа честно,аз не съм толкова против момчето да е по-малко от момичето с 1-2 години,но в тази възраст разликата във възрастта се изявява най-много.На 16-17 годишните момчета не им е дошъл акъла,а какво остава за 14 годишните...но все пак винаги има изключения и всичко си е до човека.Ако наистина сте си паснали толкова,колкото казваш ти,значи си заслужава да се опита,но си имай едно на ум.Дано ви се получат нещата. :)
rusokoska7
06-09-2013, 21:09
Повечето момчета на тази възраст да не кажа всички имат в ума си само видео игри ,компютърни игри и такива,както и за секс разбира се... казвам го защото и братовчед ми е на 15-16 и знам горе долу.Според мен момче на тази възраст не е готово за сериозна връзка,така че не имай много сериозни очквания.Но все пак ти си знаеш.
Violenza
06-09-2013, 21:50
Аз бих изчакала да видя занапред в каква насока ще се развиват отношенията ни. В крайна сметка, сега не си притисната да вземаш решения. Ако желанието надделее - действай, но ако смяташ, че годините все ще ти пречат, няма смисъл да му даваш празни надежди.
bigcityprisonx
06-10-2013, 08:17
Не знам какво бих направила нa твое място.Просто следвай сърцето си,ако чувстваш,че искаш да бъдеш с този човек,нищо не те спира ;) :)
Не бих се занимавала аз лично. Момчетата порастват по-късно и с времето узряват. Аз лично винаги съм харесвала по-големи, като бях на 17 се занимавах с поне 19-22 годишни. Странно ми е като някое момиче се хване с момче, с което имат драстична разлика (когато той е по-малкият от двамата). Не ми е естествено.
Нищо не ти пречи да пробваш, ама той е на 14... смисъл.. звучи ми несериозно да кажа, че приятелят ми е на 16 примерно, когато аз съм на 20...
DisappointedDreamer
06-10-2013, 12:19
Индивидуално е и е до предпочитания. Ако ти харесва момчето не виждам причина поради, която не бихте опитали. Но все си мисля, че тази разлика ще почне да те бъгва след време, особено на тези години. Да бяхте на 23 и 20 - ок. Ама не сте.
sexa_na_kompleksa
06-10-2013, 12:53
Не е нужно да взимаш решение веднага, нали? Излизайте, общувайте, вижте на къде ще потръгнат нещата. Ако прецениш, че е достатъчно зрял и си пасвате, опитайте. Ако имаш колебания, по-добре нищо не предприемай, за да не съжаляваш после.
liebeistfuralleda
06-10-2013, 18:02
Искрено БЛАГОДАРЯ на всички ви.