PDA

View Full Version : Няма любов, има само привързване

passion.
06-15-2013, 09:51
Това е толкова голяма простотия за мен, че просто няма накъде. Предполагам, че някои от вас сте на абсолютно същото мнение.
От няколко дена с приятеля ми спорим на тази тема и ме вбесява и не мога да го убедя, че не е така. И просто сега реших, че искам да коментирам това с вас, защото знам, че ще кажете доста добри аргументи и за едната страна и за другата.
Слушам ви..

Ivaaaaa
06-15-2013, 10:15
глупости..

domain
06-15-2013, 10:47
Хах, заслужава си да се попита на по колко сте, от колко време сте заедно, предишни връзки и някакви такива.
Не казвам, че не разбирам момчето - бил съм със същото виждане доста време. Може да се каже, че е начин да си КОРАВ и да не покажеш слабост или пък да е придобито в следствие на някоя овца.
Със същата успешност може да се твърди, че няма мусака, а само ядене или че няма сънуване, а само спане. Което не, че не е вярно в известен контекст, но нещата не могат да бъдат така опростени и разделени(мъжкия мозък се опитва с всички сили да въведе ред и закономерност в заобикалящата го среда). То реално и любов "няма" - има само биохимични реакции, хормони ръководени от първичния инстинкт за продължаване на рода. И какво от това, като налице са същите емоционални реакции в отговор, същите потъвания в очите на другия, същата жертвоготовност само и само да се осигури добруването на другия - това са неща които не могат да бъдат обяснени с привързването, защото то е само поредния симптом, хах.
Може и пък момчето да не е преживявал още любов, да е с теб само заради "привързването" но какво му пречи да се завърже за някоя по-добра при удобна възможност - това те притеснява наистина. Съветвам те, да не истерясваш, а трезво и рационално да говориш с него, като му обясниш в дълбочина всички тези виждания и съмнения. Той дори и да разбере едва ли ще признае грешката си, най-вече от гордост, но това не бива да те обезкуражава. В краен случай, след време или ще проумее, че няма как с привързване да се изчерпа темата, или ще си намери някоя с която да се връзват там, а ти - такъв с когото да се обичате.

lyuba991
06-16-2013, 18:18
много е важно да кажеш ти на какво мнение си смсл дали има или няма любов... а и зависи от възрастта

JuStElly
06-17-2013, 01:53
И аз съм донякъде на това мнение... За мен любовта Е силно привързване, не мога да си го обясня по друг начин. В интерес на истината, аз по никакъв начин не мога да си го обясня, защото не съм го изпитвала, но това са ми вижданията.

Glamour92
06-17-2013, 09:04
А минахте ли с приятеля ти дискусията за смисъла на живота? За задгробния живот и реинкарнацията?
Като стигнете дотам,пусни тема,ще участвам,и то с цялата си красноречивост. :)

cunt
06-17-2013, 09:06
благодаря ,че ни просветли.

Glamour92
06-17-2013, 09:08
^

http://cdn.superbwallpapers.com/wallpapers/meme/its-a-trap-14354-1920x1080.jpg

passion.
06-17-2013, 09:48
А минахте ли с приятеля ти дискусията за смисъла на живота? За задгробния живот и реинкарнацията?
Като стигнете дотам,пусни тема,ще участвам,и то с цялата си красноречивост. :)

Минахме ги тези теми. Отново не сме на едно и също мнение, което в този случай вече е по-интересно и по не толкова пряко свързано с нас..Дефакто не си спомням много ясно точно какво му е мнението за смисъла на живота, но със сигурност не вярва в задгробния живот и прераждането, което си е малко странно, защото вярва в извънземни, а в това не..

много е важно да кажеш ти на какво мнение си смсл дали има или няма любов... а и зависи от възрастта

аз съм на мнение, че любов има. Не всичко е само привличането.. естествено, че го има в голяма степен, но .. това все пак е емоция, която всеки може да изживее..
Засягам се когато ми казва това, че няма любов а привързване, а използва думичките - обичам те..
Не знам.. разяснявал ми е, че има различен начин на изразяване на любовта си, но не разбирам тогава какъв смисъл влага в тези думи, а и той не може да ми обясни..

LadyTerrible
06-17-2013, 15:56
За мен любовта е 50 на 50.50% е обяснимото,50% е тази прословута химия,без която връзката отива по дяволите.Привързаност има-тя и любовта са тясно свързани и са част от едно единно цяло.