.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10

Няма любов, има само привързване

Това е толкова голяма простотия за мен, че просто няма накъде. Предполагам, че някои от вас сте на абсолютно същото мнение.
    От няколко дена с приятеля ми спорим на тази тема и ме вбесява и не мога да го убедя, че не е така. И просто сега реших, че искам да коментирам това с вас, защото знам, че ще кажете доста добри аргументи и за едната страна и за другата.
    Слушам ви..

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    глупости..

Повече от фен Аватара на domain
    Град
    Горе на Вишната
    Хах, заслужава си да се попита на по колко сте, от колко време сте заедно, предишни връзки и някакви такива.
    Не казвам, че не разбирам момчето - бил съм със същото виждане доста време. Може да се каже, че е начин да си КОРАВ и да не покажеш слабост или пък да е придобито в следствие на някоя овца.
    Със същата успешност може да се твърди, че няма мусака, а само ядене или че няма сънуване, а само спане. Което не, че не е вярно в известен контекст, но нещата не могат да бъдат така опростени и разделени(мъжкия мозък се опитва с всички сили да въведе ред и закономерност в заобикалящата го среда). То реално и любов "няма" - има само биохимични реакции, хормони ръководени от първичния инстинкт за продължаване на рода. И какво от това, като налице са същите емоционални реакции в отговор, същите потъвания в очите на другия, същата жертвоготовност само и само да се осигури добруването на другия - това са неща които не могат да бъдат обяснени с привързването, защото то е само поредния симптом, хах.
    Може и пък момчето да не е преживявал още любов, да е с теб само заради "привързването" но какво му пречи да се завърже за някоя по-добра при удобна възможност - това те притеснява наистина. Съветвам те, да не истерясваш, а трезво и рационално да говориш с него, като му обясниш в дълбочина всички тези виждания и съмнения. Той дори и да разбере едва ли ще признае грешката си, най-вече от гордост, но това не бива да те обезкуражава. В краен случай, след време или ще проумее, че няма как с привързване да се изчерпа темата, или ще си намери някоя с която да се връзват там, а ти - такъв с когото да се обичате.
    БлОГът
    Цитирай Първоначално написано от domain
    Виж колко свобода имаш, за да избереш на какво ще си роб!
    Бийте мазни гюбеци по масите, метайте 20-ки, взети от портфейлите на мама и тате по сепаретата, ебете с с шаврантии по кенефите, а после ми се оплаквайте от БГ РЕАЛНОСТТА! ШИБАНЯЦИ НЕУКИ! БГ РЕАЛНОСТА СМЕ НИЕ, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!!!
    Реалността... е... тежък филм
    Толкова сте плачебни, че не заслужавате да ви троля... *сад

много е важно да кажеш ти на какво мнение си смсл дали има или няма любов... а и зависи от възрастта

Голям фен Аватара на JuStElly
    И аз съм донякъде на това мнение... За мен любовта Е силно привързване, не мога да си го обясня по друг начин. В интерес на истината, аз по никакъв начин не мога да си го обясня, защото не съм го изпитвала, но това са ми вижданията.

Супер фен Аватара на Glamour92
    А минахте ли с приятеля ти дискусията за смисъла на живота? За задгробния живот и реинкарнацията?
    Като стигнете дотам,пусни тема,ще участвам,и то с цялата си красноречивост.
    The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    благодаря ,че ни просветли.
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Супер фен Аватара на Glamour92
    ^

The crowd is proud
    The crowd is loud
    The crowd says"No"!
    To friend and foe
    I stand between
    Of might and unseen
    What's right and wrong
    Debate sing song
    To push away
    A chance to stay
    An idea born
    To laugh or sorn
    Reject or see
    What will,shall be
    One"Yes"is spoken
    One voice has broken
    The silence still
    Pay up the bill
    One"Maybe",please
    The crowd appease...
    "Yes","No","Maybe"
    Undecided
    Crowd
    Divided...

Цитирай Първоначално написано от Glamour92 Виж мнението
    А минахте ли с приятеля ти дискусията за смисъла на живота? За задгробния живот и реинкарнацията?
    Като стигнете дотам,пусни тема,ще участвам,и то с цялата си красноречивост.
    Минахме ги тези теми. Отново не сме на едно и също мнение, което в този случай вече е по-интересно и по не толкова пряко свързано с нас..Дефакто не си спомням много ясно точно какво му е мнението за смисъла на живота, но със сигурност не вярва в задгробния живот и прераждането, което си е малко странно, защото вярва в извънземни, а в това не..

Цитирай Първоначално написано от lyuba991 Виж мнението
    много е важно да кажеш ти на какво мнение си смсл дали има или няма любов... а и зависи от възрастта
    аз съм на мнение, че любов има. Не всичко е само привличането.. естествено, че го има в голяма степен, но .. това все пак е емоция, която всеки може да изживее..
    Засягам се когато ми казва това, че няма любов а привързване, а използва думичките - обичам те..
    Не знам.. разяснявал ми е, че има различен начин на изразяване на любовта си, но не разбирам тогава какъв смисъл влага в тези думи, а и той не може да ми обясни..

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    За мен любовта е 50 на 50.50% е обяснимото,50% е тази прословута химия,без която връзката отива по дяволите.Привързаност има-тя и любовта са тясно свързани и са част от едно единно цяло.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си