Влез

View Full Version : Сестра ми и майка ми не харесват приятеля ми...ПОМОЩ!!!

Martina Ivanova
06-19-2013, 12:28
Здравейте аз съм на 15 години и си имам приятел много го харесвам и искам да съм с него. Миналия ден казах на майка ми и сестра ми за момчето и им го показах те го харесаха и ме разпитваха отговарях им колкото можех и всичко беше много хубаво така около половин един час си говорихме за него и аз им казах,че той е полубългарин полутурчин и тогава те започнаха, че трябва да спра контакти с него да прекратя всякакви взаимоотношения..обаче аз не искам.Казаха ми че той не бил за мен и не си заслужавало да се занимавам с турци...моля ви дайте ми някакви съвети какво да правя, защото аз не искам да прекратявам всичко..мисля, че това е първото момче с което съм излизала и ми е било приятно и забавно той ме кара да се смея постоянно..МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ..!!!

paradosou
06-19-2013, 12:55
Да ви имам родата... :D
Не им давай обяснения и си продължи връзката с момчето.

Chacho
06-19-2013, 12:56
Кажи, че ще излизаш само с българския му характер и ще режеш турския.

Режеш... турския... get it?

LadyDi
06-19-2013, 13:41
Точно като дойдоха ДПС-то на власт ли...

:cool:

Не знам какво да те посъветвам, защото етническото напрежение си съществува, колкото и да се пудрим и да твърдим, че за любовта не било важно. Прекалено дълго сме били свързани исторически и явно все още не можем да се отърсим от това. А и ти си прекалено малка, за да успееш разумно да се защитиш пред родителите.

DreamRockx
06-19-2013, 13:44
Кажи, че ще излизаш само с българския му характер и ще режеш турския.

Режеш... турския... get it?

:D :D :D

Продължавай да си излизаш с момчето, нали не е някъв мустакат с харем ?! Чувстваш се добре с него, обичаш го ....

girlwithblueeyes
06-19-2013, 13:52

Не знам какво да те посъветвам, защото етническото напрежение си съществува, колкото и да се пудрим и да твърдим, че за любовта не било важно. Прекалено дълго сме били свързани исторически и явно все още не можем да се отърсим от това. А и ти си прекалено малка, за да успееш разумно да се защитиш пред родителите.

това

Chacho
06-19-2013, 14:36
Много "Не и без дъщеря ми" гледате.

LadyDi
06-19-2013, 14:37
Много "Не и без дъщеря ми" гледате.

Книгата е далеч по-добра, макар да не отричам, че Сали Фийлдс се справи страшно. Но не толкова в самата вяра е проблемът.

Chacho
06-19-2013, 14:38
Ако под вяра разбираме нещо повече от религия, то само вярата е проблемът.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 14:38
Аз съм гледала 2 пъти страшно силен филм които обяснява че може би за любовта има граници.

Chacho
06-19-2013, 14:43
Па то Студентски е пълен с турци, доста от тях ходят с българки, без да ги карат да носят забрадки.

LadyDi
06-19-2013, 14:44
Ако под вяра разбираме нещо повече от религия, то само вярата е проблемът.

В случая ги използвах като взаимозаменяеми. Всяко радикално вероизповедание може да е опасно.
Ама нека не правим догадки, аз все пак не съм сигурна, че проблемът е в това на кой Бог се кланя. Ненавистта към този етнос е твърде дълбоко насадена.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 14:47
На мен просто са ми неприятни въпреки че на мен към тях никой не ми насаждал омраза . Но съм гледала Време разделно и цялаат тази омраза си е в правото .

LadyDi
06-19-2013, 14:52
Е да гледаш "Време разделно" пак си е някакво насаждане.

Chacho
06-19-2013, 14:53
В случая ги използвах като взаимозаменяеми. Всяко радикално вероизповедание може да е опасно.
Ама нека не правим догадки, аз все пак не съм сигурна, че проблемът е в това на кой Бог се кланя. Ненавистта към този етнос е твърде дълбоко насадена.

Според мен е твърде дълбоко насадена в старото поколение, новото не е длъжно да носи това бреме. Най-вече защото онзи исторически стереотип на турците, който мразим, не се препокрива със сегашния стереотип на средностатистическия турчин, доколкото може да има такъв. Нека го съди като човек и да съди и близките си като хора.

А и говорим за наполовина турчин. Заслужава шанс. (колко расистко :D )

wtfstfu91
06-19-2013, 14:55
Евала, истинска БЪЛГАРКА СИ. Ходи си с турчин. Пра-родата на тоя същия резан пес, с когото ходиш сега може да е изнасилвала твоята пра-пра бабка. :) Бъди горда, когато изнасилва и теб :D

LadyDi
06-19-2013, 14:55
Според мен е твърде дълбоко насадена в старото поколение, новото не е длъжно да носи това бреме. Най-вече защото онзи исторически стереотип на турците, който мразим, не се препокрива със сегашния стереотип на средностатистическия турчин, доколкото може да има такъв. Нека го съди като човек и да съди и близките си като хора.

А и говорим за наполовина турчин. Заслужава шанс. (колко расистко :D )

Изобщо не споря с това, което казваш. Дълбоко насадено е в старото поколение, което го е предало на нашите родители, а от там - те се опитват да го предадат на нас. Това имах предвид и аз - тя е твърде малка, за да се аргументира пред майка си и баща си, които няма да искат и да чуят за него, щом е дори наполовина турчин.
Съгласна съм, че тя трябва да си го прецени сама и дори да прецени различно, пак на 15 не би могла да се пребори с родителите си.
А и не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да насаждам расизъм или нещо подобно. Просто обяснявах защо мамите и татковците обикновено се противят толкова на такива връзки :)

girlwithblueeyes
06-19-2013, 14:57
Е да гледаш "Време разделно" пак си е някакво насаждане.

Едва ли на мен би ми се насадила омраза от този филм
Просто ми се стори наистина тежък филма по скоро .

LadyDi
06-19-2013, 14:58
Всеки нормален българин би изпитал омраза след тоя филм :)

Chacho
06-19-2013, 15:12
Изобщо не споря с това, което казваш. Дълбоко насадено е в старото поколение, което го е предало на нашите родители, а от там - те се опитват да го предадат на нас. Това имах предвид и аз - тя е твърде малка, за да се аргументира пред майка си и баща си, които няма да искат и да чуят за него, щом е дори наполовина турчин.
Съгласна съм, че тя трябва да си го прецени сама и дори да прецени различно, пак на 15 не би могла да се пребори с родителите си.
А и не ме разбирайте погрешно - не се опитвам да насаждам расизъм или нещо подобно. Просто обяснявах защо мамите и татковците обикновено се противят толкова на такива връзки :)

Ма и аз съм съгласен с тебе, душа! :D

Просто я насърчавам да се опита да си отстои мнението. А иначе е ясно, че няма да излезе нейното, щото ако можеше да си отстои желанието, нямаше и да пита тук.

ПС: И отчасти да подчертая, че дори да й казват не, не означава, че са прави.

LadyDi
06-19-2013, 15:13
Просто я насърчавам да се опита да си отстои мнението. А иначе е ясно, че няма да излезе нейното, щото ако можеше да си отстои желанието, нямаше и да пита тук.
Както би казал нейният - анджак :cool:

girlwithblueeyes
06-19-2013, 15:51
Всеки нормален българин би изпитал омраза след тоя филм :)

Ами с правото ще си да ги мразите . аз просот гледах филма за да науча нещо за историята на родината на баща ми . Иначе никакво отношение към тях нямам.

Chacho
06-19-2013, 15:52
Ами с правото ще си да ги мразите . аз просот гледах филма за да науча нещо за историята на родината на баща ми . Иначе никакво отношение към тях нямам.

Е то не е цялата истина/история това. Когато сме тръгнали да се освобождаваме, турците са били много по-толерантни, ако мога така да го фразирам, към нас.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 16:08
Така ли ?
Питала съм преподавателката ми история и тя ми е казвала че обикновенните турци са били добри но тези от управлението са вършили страшни мизерии.

LadyDi
06-19-2013, 16:09
"Време разделно" е тежка книга/филм. Но Чачо е прав - турците от онова време нямат общо с днешните.

girlwithblueeyes
06-19-2013, 16:12
Ами не знам всичките ми приятели българи не понасят турци точно заради историята . Интересувала съм се и като цяло чета че всичките мизерии са били правени от султана и слугите му . Обикновенните хора са били точно като нас българите .

Samo Botev Plovdiv
06-19-2013, 16:16
Ти да нямаше профил в "Кефче" , или се бъркам?! Та - послушай възрастните , те ти говорят за добро.

Your.Passion
06-19-2013, 16:17

Да,да,да!!!

wtfstfu91
06-19-2013, 16:41
Ама, как да имат нещо общо след като един вид сега те са ни робове. Как да имат нещо общо? Айде, стига писахте глупости. Естествено, че нямат нищо общо, но заради онея там турци, техните дедовци и бабинки сме на тоя хал.

PainMonopoly
06-19-2013, 16:56
Има 2 страни в този спор.

1. Майката, сестрата и всички странични наблюдатели. Има куп причини, поради които биха се противопоставили на тази връзка, някои от тях напълно оправдани. Обаче за сметка на това тази страна не познава въпросния полутурчин и не може да оцени обективно дали всички страхове относно етническата му принадлежност са основателни, или просто паранои. Ако аз бях от тази страна, и аз щях да реагирам като тях.

2. Момичето, което знае, че гаджето ѝ не е като типичния мустакат анадолски чичко, че вероятно дори не говори турски, не стъпва в джамия, изповядва светската българска ценностна система и се чувства повече свързан с България, отколкото с Турция и съвсем няма да ѝ надене забрадка като се оженят. Ако аз бях от тази страна, дори нямаше да търся одобрението на семейството си, щях да правя квото си искам.

Единствения ти шанс е да видиш какъв точно им е проблема и да им покажеш нагледно че проблем няма.

areWeee
06-19-2013, 18:56
Само турската помия плюете. Бек забравихте , че 2 века бяхме и под гръцко робство ?

102
06-19-2013, 19:31
Ако майка му е туркиня, а баща му българин - играй.
Ако обратното - пас.
Аз лично така бих постъпил.

FuCKkK13
06-19-2013, 20:31

+ ... най-лесно е да им кажеш,че няма да се жените и това е просто гадже като всички останали,които си имала до сега,че не са ви чак толкова сериозни отношенията и така

п.с. само да вметна,че и аз по принцип съм против и до някъде ги разбирам.. но все пак наистина не сте тръгнали да се жените,че да се паникьосват толкова

Amore-Mio*
06-19-2013, 21:12
Била съм в същата ситуация.
Продължих си напред с момчето и в последствие, се разделихме поради съвсем друга причина. Та, съветът ми е, че щом го харесваш и се чувстваш добре с него - действай. Не се отказвай от него.

interista8
06-19-2013, 22:58
А какво ще посъветвате момиче (еврейка) харесало момче (германец) ... ?

Chacho
06-20-2013, 06:15
А какво ще посъветвате момиче (еврейка) харесало момче (германец) ... ?

Да се пази от газ.

naksdy
06-20-2013, 07:31
Стига сте разводнявали темата на момичето със спам.
Авторке, малка си да разбереш от къде идва проблема, за това ще се опитам да го обясня. Остави ти етническото напрежение, кой колко века под робство бил, кой кого изнасилвал и т.н. Тези неща ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНЯТ, но не и да съдиш хора, които нищо не са направили към днешна дата. Все едно някой пра-пра-пра дядо да ти е откраднал коза и ти сега от днешното поколение да си търсиш парите и да ги обвиняваш че са крадци...
Ти сега виждаш това момче само от хубавата страна, сложила си розовите очила и не ти пука за останалото. За майка ти и сестра ти не е така. Представи си че стигнете до сватба? Няма да има църковен брак, защото ти си християнка, а той почита исляма. АБСУРДНО Е да покръстиш турчин, колкото и да те обича, семейството му няма да го позволи, така че ти си тая, която ще сменя вяра (което за мен е предателство). Другото което е, в Турция ако отидеш няма да си с твоето си име. Ако си Силвия, може Севгюл да станеш. Ок, и на това му тегли "сектирите". После като имате дете кво правим? Особено ако е момче - ще го обрежем много ясно. И тъй като вече е обрязано и най-вероятно с турско име, защо да не приеме исляма? Я ми кажи до тук къде остава българската жилка? Ако примерно се преселите в Турция да живеете (нали и там ще има роднини), лапето само турски ще плямпа...
Сега виждаш ли за какво става дума? Не ми казвай че това на теб няма да се случи, знаеш ли колко Севгюли са си го казвали като теб, когато са носили розовите очила...

Chacho
06-20-2013, 07:39
Стига сте разводнявали темата на момичето със спам.
Авторке, малка си да разбереш от къде идва проблема, за това ще се опитам да го обясня. Остави ти етническото напрежение, кой колко века под робство бил, кой кого изнасилвал и т.н. Тези неща ТРЯБВА ДА СЕ ПОМНЯТ, но не и да съдиш хора, които нищо не са направили към днешна дата. Все едно някой пра-пра-пра дядо да ти е откраднал коза и ти сега от днешното поколение да си търсиш парите и да ги обвиняваш че са крадци...
Ти сега виждаш това момче само от хубавата страна, сложила си розовите очила и не ти пука за останалото. За майка ти и сестра ти не е така. Представи си че стигнете до сватба? Няма да има църковен брак, защото ти си християнка, а той почита исляма. АБСУРДНО Е да покръстиш турчин, колкото и да те обича, семейството му няма да го позволи, така че ти си тая, която ще сменя вяра (което за мен е предателство). Другото което е, в Турция ако отидеш няма да си с твоето си име. Ако си Силвия, може Севгюл да станеш. Ок, и на това му тегли "сектирите". После като имате дете кво правим? Особено ако е момче - ще го обрежем много ясно. И тъй като вече е обрязано и най-вероятно с турско име, защо да не приеме исляма? Я ми кажи до тук къде остава българската жилка? Ако примерно се преселите в Турция да живеете (нали и там ще има роднини), лапето само турски ще плямпа...
Сега виждаш ли за какво става дума? Не ми казвай че това на теб няма да се случи, знаеш ли колко Севгюли са си го казвали като теб, когато са носили розовите очила...

Хахахахахахах :D

Той е полубългарин, полутурчин, ти го изкара халиф. Трябвало да го прецени реално сега, защото не може да го прецени реално по-късно, когато се стигне до сватба, за да каже НЕ. :lol:

naksdy
06-20-2013, 07:58
Хахахахахахах :D
Той е полубългарин, полутурчин, ти го изкара халиф. Трябвало да го прецени реално сега, защото не може да го прецени реално по-късно, когато се стигне до сватба, за да каже НЕ. :lol:

Какво като е наполовина? Точно защото е така, не се знае коя страна е повлияла повече - българската или турската. И как мислиш, кога е по-лесно да кажеш "НЕ"? Сега, когато са на фаза харесване и когато всичко е в зародиш, или когато опре ножа до кокала, стигне се до сватба и като по филмите пред олтара да казва че не иска?

LadyDi
06-20-2013, 08:31
Хем рече да остави историята назад и да не съди хората по това, което са правили прародителите им, хем накрая толкова тесногръдо описа типичния турчин от по-миналия век, че направо ми се приплака.
В момента турците са дори по-поевропейчени и от нас.
Севгюл, Мивгюл и какви са тия глупости?

Chacho
06-20-2013, 08:47
Какво като е наполовина? Точно защото е така, не се знае коя страна е повлияла повече - българската или турската. И как мислиш, кога е по-лесно да кажеш "НЕ"? Сега, когато са на фаза харесване и когато всичко е в зародиш, или когато опре ножа до кокала, стигне се до сватба и като по филмите пред олтара да казва че не иска?

По-добре да кажа сега не и също така да не си купува кухненски нож, щото след 30 години детето й може да се наръчка и ще й е по-трудно да го опази..

LadyDi
06-20-2013, 10:12
Тук хич не съм съгласна. Не гледайте един Истанбул.

Не знам, душата, не съм ходила из Турция. Гледам това, което се вижда в публичното пространство :)
Може навътре в провинцията да е различно. Но и България не е еднаква в София/Пловдив/Варна и в с. Долно Нанагорнище, община Къртожабене.

Martina Ivanova
06-20-2013, 11:02
Само да кажа,че мианлият ден говорих с него коя страна му е повлияла повече и той каза, че от както се е родил не ходил в Турция дори не знае турски и не е стъпвал в Джамия а си ходи на българска църква каза, че е свързан с България и българската култура много повече отколкото с Турция..не мисля ,че ме лъже.

Chacho
06-20-2013, 11:04
No shit... малки сте и двамата, радвайте се на връзката и не давайте на другите да ви се месят. Не сте зараждали деца, че да обсъждате етнически дилеми.

girlwithblueeyes
06-20-2013, 11:05
Чачо прав си но все пак за майка и сестра й а и вероятно за неговата рода етническите диалеми са си от сега .

Chacho
06-20-2013, 11:08
Чачо прав си но все пак за майка и сестра й а и вероятно за неговата рода етническите диалеми са си от сега .

Кучета ги яли

LadyDi
06-20-2013, 11:09
Ами, ако успее да се пребори с мама, проблем няма.

girlwithblueeyes
06-20-2013, 11:11
Е то е лесно да се каже от странни кучатат ги яли ама ако ние бяхме в нейната ситуация
Лейди то хубаво майка й може да се смисли и поглеждайки от друг ъгал да приема момчета а роднините на момчето къде отиват в цялата тая драма ?

LadyDi
06-20-2013, 11:18
Не знам. Тя не е споменала нищо за тях, за да ги мисля.

Аз работя с предварително зададена информация :cool:

girlwithblueeyes
06-20-2013, 11:20
ами да спомене:D
Турците могат да бъдат много жестоки в коментарите си . Казвам го защото съседите ми в БГ бяха точно турци и без да съм им направила нещо ме обиждаха . А какво остаав за нея и то ако не я харесват.

Martina Ivanova
06-20-2013, 11:20
За неговата рода няма никакъв проблем познавам се с майка му и баща му много са мили с мен един ден бяхме заедно с родителите му и стана нещо на въпрос за това дали има някакъв проблем да сме заедно и баща му се намръщи и каза , че това не може да бъде проблем защото той все пак е женен за българка.

girlwithblueeyes
06-20-2013, 11:24
Ми тогава остава да убедиш майка си и сестра си ама оснавно майка си и се взимаите :D а пък и да не я убдеиш пак си се вземете . Последствие може да опозане момчето и да го приеме .

Martina Ivanova
06-20-2013, 11:27
Дано..!!

Chacho
06-20-2013, 11:29
Та къв ти е плана?

Martina Ivanova
06-20-2013, 11:32
Не знам..за сега мисля да говоря с майка ми а ако не се получи ще действам като 12 годишна ще излизам с него без да казвам на майка ми и сестра ми..а ако стане нещо по-сериозно тогава ще го мисляя

sneering
06-20-2013, 12:25
Не ги харесвам турците,но винаги съм бил сигурен че пораствайки далеч от тази социална среда и този манталитет,има вероятност всеки друг продукт,да е по-добър от нашия масовия.
Обаче расъл ли е тук с един родител турчин,говори за кофти комбинация при която родителите ти правилно се опасяват.
Все пак е много относително,защото всеки човек е различен въпреки етническия си пройзход

LadyDi
06-20-2013, 12:35
пройзход
Как ти хрумна да го напишеш така?

Иначе комбинацията... той и баща му, нищо, че е турчин, може да си е раснал в България.

girlwithblueeyes
06-20-2013, 12:36
А пък и бащата на момчето е турцин и им е казал че няма нищо против

Bojana
06-20-2013, 12:49
Изобщо не се занимавай с мюсюлмани. Колкото и широко скроени да се правим това си остава проблем. Мюсюлманите са закостенели хора , прекалено много се влияят от религията си. Ако си с мюсюлманин следва да бъдеш доста ограничена в изборите си , повярвай ми. Нищо лично.. при тях социалните отношения прогресират до една определена степен и от там нагоре няма мърдане.

psyStatic
06-20-2013, 12:51
Пробвай, няма нищо лошо да излизаш с човек с различна религия. На този етап разлика няма да усетиш. За по-задълбочените отношения ти сама ще трябва да вземеш своите лични избори. Различията следват на по друг етап ..брак деца семейство роднини ....но според мен за сега няма защо да мислиш за това.Забавлявайте се.

girlwithblueeyes
06-20-2013, 12:52
Изобщо не се занимавай с мюсюлмани. Колкото и широко скроени да се правим това си остава проблем. Мюсюлманите са закостенели хора , прекалено много се влияят от религията си. Ако си с мюсюлманин следва да бъдеш доста ограничена в изборите си , повярвай ми. Нищо лично.. при тях социалните отношения прогресират до една определена степен и от там нагоре няма мърдане.

Те не разбарли че момчето дори не ходи в джамия а родителите му явно са с по-модерно мислене .

Chacho
06-20-2013, 12:59

Ти мюсюлманка ли си?

sneering
06-20-2013, 13:50
Как ти хрумна да го напишеш така?

Иначе комбинацията... той и баща му, нищо, че е турчин, може да си е раснал в България.
Лелче,айде неначесаното си его спрямо правопис,морал и всякакъв вид нищо общо нямащи с темата глупости,породено от спрялото ти сиво ежедневие,да си го запазиш за себе си или там който те търпи а?

LadyDi
06-20-2013, 13:54
Лелче,айде неначесаното си его спрямо правопис,морал и всякакъв вид нищо общо нямащи с темата глупости,породено от спрялото ти сиво ежедневие,да си го запазиш за себе си или там който те търпи а?

Няма шанс :)
Работата ми е да ви тормозя, а с теб явно добре се справям :-)

sneering
06-20-2013, 14:00
Мек характер си спрямо тези с които се сблъсквам в ежедневието :D

LadyDi
06-20-2013, 14:03
Е, за всеки неговото си.

sneering
06-20-2013, 14:11
Даже ми харесва как разсъждаваш,не знам защо се захващаш така дребнаво с поемите ми

LadyDi
06-20-2013, 14:15
Не си мисли, че отношението ми е дребнаво само спрямо теб. Аз се захващам за всеки :cool:
Дете на даскали съм, кво да правиш.

102
06-20-2013, 14:19
Сега кажи и че си учила в тяхното училище....
По темата.... пише, че съм коментирал, ХАха.

LadyDi
06-20-2013, 14:20
Тц. Майка ми е начален учител, но не съм била в нейния клас.
Баща ми е преподавател във висше училище.

102
06-20-2013, 14:23
Не смяташ ли, че прекалено много се изтъкваш и фуклявиш.... висше училище... окей.... сондира мляко на Марс.

LadyDi
06-20-2013, 14:29
Бива ли така :(

102
06-20-2013, 14:33

Това ме мотивира и аз да се пошегувам.

LadyDi
06-20-2013, 14:35
Аз съм дърта фукла, тва всички го знаят. Няма проблем.

102
06-20-2013, 14:36
Доста спокойно го прие.... сигурно преклонната възраст си казва думата..

LadyDi
06-20-2013, 14:37
Мъдростта на годините ми позволява да реагирам така

102
06-20-2013, 14:39
Далай Лама се обади да му върнеш тефтера с мъдрости.

LadyDi
06-20-2013, 14:41
Далай Лама е един келеш и изобщо да не ме занимава със себе си.

Айде, стига, осрахме темата.

lyuba991
06-21-2013, 16:53
това е абсолютна дискриминация... явно, че имат някакъв проблем с турците и ако не друго, то поне можеш да ги попиташ на базата на какво са! те първоначално са харесали момчето, но като са разбрали, че е полубългарин полутурчин, са си променили мнението си за него. явно имат основателна причина да не харесват тези хора, но можеш да им разкажеш колко е добър като човек и няма причина за притеснени :) успех!

LadyDi
06-21-2013, 18:15
това е абсолютна дискриминация... явно, че имат някакъв проблем с турците и ако не друго, то поне можеш да ги попиташ на базата на какво са!

srsly... 9 страници разисквахме на базата на какво са им проблемите...