View Full Version : Лунички?
GermanGirl
06-22-2013, 11:11
Исках да питам някой знае ли как поне малко да си залича луничките?
Исках да питам някой знае ли как поне малко да си залича луничките?
В луничките ти е чарът, а хиляди хора мечтаят да такива, моят съвет е да не им правиш НИЩО ;)
mimijessi
06-22-2013, 20:31
В луничките ти е чарът, а хиляди хора мечтаят да такива, моят съвет е да не им правиш НИЩО ;)
+
Толкова е сладко и чаровно.. :)
TheBeliever
06-23-2013, 05:36
Тя не пита за мнението ти, нито за това на "хилядите хора". На нея явно не й харесват.
Към авторката - има избелващи кремове, опитай с тях. Хумата също има избелващо действие, както и пресният лимонов сок. Но не прекалявай защото и двете са силно изсушаващи.
GermanGirl
06-23-2013, 06:17
Мерси TheBeliever !
Освен нещата, които изброи TheBeliever, наскоро разбрах, че и сокът от краставица помага за премахването на луничките.
TheBobqk
06-24-2013, 07:36
Дерматолог?
GermanGirl
06-24-2013, 08:10
Дерматолог?
Имам една приятелка, която така отиде на дерматолог и с някаква процедура ѝ махнаха луничките, обаче кожата ѝ не го понесла и сега цялото ѝ лице е на петна - с една дума още по-зле е станало.
pamito14
06-24-2013, 08:45
с една дума дръж си ги
GermanGirl
06-24-2013, 20:46
с една дума дръж си ги
:)
слагаш магданоз в малко вода и чакаш да заври, мажеш се сутрин и вечер с водата
mlakniwe
06-26-2013, 18:03
аз имам много на носа, ама не ми пречат
SlowDown
06-26-2013, 22:07
Маска с аспирин
Маската се прави преди лягане. 1 таблетка аспирин се стрива на прах и се смесва с 1 к.ч, изцедено кисело мляко. Маската се нанася на чисто лице и се оставя да престои 10 минути, след което се измива. Маската трябва да се прави през ден в продължение на 1 месец.
Компрес от мед
Вземете 100г домашен мед и го смесете със сока от един лимон. Получената смес нанесете на стерилна марля и наложете за 15-20 минути на местата, които са покрити с лунички. Резултатът се забелязва след редовното прилагане на 15-20 маски.
Маска с мая
За да се избавите от пигментните петна, смесете 20 грама мая и половин чаена лъжичка от сока на розов грейпфрут. Нанесете на лицето. След 20 минути се измийте с хладка вода и нанесете подхранващ крем.
Необходими продукти:
20 г. бадеми, 1 ч.л. студена преварена вода, 1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
Бадемите се заливат с вряща вода, за да се отстранят ципите им, отцеждат се и се счукват в дървено хаванче. Смесват се с преварената вода и меда. Получената маска се нанася върху измито и подсушено лице, престоява 15 минути, след което се отстранява с хладка вода.
Иначе има и такива кремове, майка ми използваше един с А, ама не се сещам как точно се казва. Опаковката му е розово бяла с една буква А отпред, но той е доста агресивен, както и всички други такива кремове, ако си малка, по-добре не прибягвай до химия. Надявам се да съм била полезна :)
Едит: И аз ще те посъветвам да си ги оставиш. От една гледна точка са доста симпатични, а и от друга премахването им не се знае колко ще увреди кожата ти, особено ако е чувствителна.
Anastasiq5910
06-27-2013, 08:52
запази си ги ,много е сладко да имаш лунички !!!!!!!!!!!!!!!!!!:Д:Д:Д:Д
Ама то е толкова сладуресто да си имаш лунички! Най-безвредно е да си ги прикриваш с BB крем/фон дьо тен.
^моите не могат да се прикрият без много плътен слой + пудра, не е оферта, особено за лятото
оттърване при някой хора няма, на 23 вече станах, вместо да избледняват, имам чуството, че повече стават
пази се от слънцето с фактор, поне да не излизат нови, и кремчета съм пробвала и с какви ли не заленчуци съм се мазала, махане няма...
GermanGirl
06-28-2013, 04:29
да, гадост...а не мога да разбера какво точно намират хората за сладко в тях...
_sLaDuRaNa_
06-28-2013, 11:57
Понякога не мога да разбера хората тези които нямат лунички искат да имат тези които имат искат да ги махнат. Затова по-добре се радвай на това което имаш.
BamBamBo
06-28-2013, 14:03
Масово хората с лунички не си ги харесват,а на другите им харесва.
Е зависи и какви са,не на всеки му отиват и не всеки се харесва.
Аз харесвам лунички,ако са малко и не много натрапчиви.Това например е кофти –> http://www.hospital.bg/images/news/2010/08/300x300_511.jpg
Но се съмнявам,да можеш да ги махнеш на пълно,или както писаха по - нагоре има вероятност да останат белези или петна.За това по - добре ги приеми и ги превърни в нещо хубаво.