View Full Version : Осмокласници 2013/2014
hristo99
07-03-2013, 09:25
Аз ще пътувам 25 мин. с един автобус, 5-10 мин. с трамвай и после още 20 мин. с друг автобус. :D
Supernaturalfan
07-03-2013, 12:51
Аз забравих да кажа за себе си :Д 15 минути с автобус и около 10 пеша, ако ме приемат по първо желание, ако не, пак същата работа, само мястото е различно.
Иначе добре се движи темата, 11 страници ^.^
Аз за транспорта не мога да кажа с точност, тъй като тролеят минава покрай СУ, а там, да го ева, винаги има некво шибано задръстване, да го ева. Ама да кажем 2-3 минути, докато ида до спирката, 20-25 минути път, 5 минути вървене от спирката до училище, а ако включим и чакането на тролея да е 3-5 минути, значи общо стават около 40 минути. Долу-горе съм добре. :D
stanislava99
07-03-2013, 15:56
Е аз си оставам в същото училище в общообразователна паралелка,защото на изпита по математика имам 2-ка и нямам право да кандидатствам никъде,но нали след 8 клас има преравнителни изпити и,ако имам хубави оценки мога да кандидатствам другаде ?
cartwheelzombie
07-03-2013, 16:25
Можеш. Езиковите не правят прием след осми клас. На теория е възможно да се влезе, но само ако е останало някое празно място и си вземеш приравнителния изпит по езика, което е ми се струва (поне на мен) почти невъзможно, ако досега никога не си го учила или имаш много пропуски. Иначе някои професионални гимназии приемат след осми клас. Също и някои други училища имат паралелки с технологичен профил (туризъм, предприемачесто и т.н), изкуство или непрофилирани. От друга страна аз говоря за София, така че е най - добре сама да провериш в сайтовете на училищата, които те интересуват как стоят нещата. Ако няма такава информация им се обади. Паралелките за прием след осми клас не изискват приравнителни изпити, но ако е паралелка с прием след 7-ми, в която се е освободило място, тогава трябва да държиш.
perry_the_platypus
07-03-2013, 17:24
Можеш. Езиковите не правят прием след осми клас. На теория е възможно да се влезе, но само ако е останало някое празно място и си вземеш приравнителния изпит по езика, което е ми се струва (поне на мен) почти невъзможно, ако досега никога не си го учила или имаш много пропуски. .
Ще ме извиняваш, ама адски песимистично мислене имаш. Има ли желание, има и начин.!
Иначе има професионални гимназии, които изискват приравнителни изпити по БЕЛ и Математика.
Dark_Heartbreaker
07-03-2013, 17:32
Второ класиране излезе за всички молещи се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
Как пък разбра и има ли некъв шанс да видя всички, които са се явили на второ класиране къде са приети?
Тази година балът се е вдигнал адски, адски много ... не мога да повярвям, че с бал 33,00 ме приеха на 16 желание от 2ро класиране... утре може ли да се запиша?
Dark_Heartbreaker
07-03-2013, 17:43
Как пък разбра и има ли некъв шанс да видя всички, които са се явили на второ класиране къде са приети?
http://7klas.mon.bg/
Ето от тук разбрах ;)
Dark_Heartbreaker
07-03-2013, 17:43
Тази година балът се е вдигнал адски, адски много ... не мога да повярвям, че с бал 33,00 ме приеха на 16 желание от 2ро класиране... утре може ли да се запиша?
Мисля, че можеш да се запишеш чак на 05.07 ;)
Оф, да го ева, аз пък съм писал глупости. Мисълта ми беше къде мога да видя минималния и максимален бал по паралелки от второ класиране.
RainyMood
07-03-2013, 17:56
Добре, че е bg-mamma, че иначе нямаше да разбера. :D
Dark_Heartbreaker
07-03-2013, 18:08
Оф, да го ева, аз пък съм писал глупости. Мисълта ми беше къде мога да видя минималния и максимален бал по паралелки от второ класиране.
Не мисля, че статистиката е излязла все още. За по-добро инфо - bg mama ;)
sunshine :**
07-03-2013, 18:26
abe v nfsg ima li nqkoi ? :D
Мислите ли, че с бал 32,450 си заслужава на 3 класиране или е твърде рисковано...????
cartwheelzombie
07-03-2013, 19:09
Ще ме извиняваш, ама адски песимистично мислене имаш. Има ли желание, има и начин.!
Иначе има професионални гимназии, които изискват приравнителни изпити по БЕЛ и Математика.
Има начин, ама много трудно. В езиковите рядко се освобождават места и трябва да си се скъсал от учене, за да можеш да си вземеш приравнителния. Възможно е, но трябва много късмет и ужасно много усилия.
Мислите ли, че с бал 32,450 си заслужава на 3 класиране или е твърде рисковано...???? На мен ми се струва много рисковано, но аз почти винаги играя на сигурно. Виж като излезе статистиката колко ти е разликата и сама прецени дали си струва.
cartwheelzombie
07-03-2013, 19:58
Май ще я качат утре.
lisi4ety
07-03-2013, 21:10
Един съвет - не чакайте трето класиране. Първо, че е рисковано, естествено, губите си местата...
Второ едва ли ще ви е много готино да сте човекът с най-нисък бал във випуска, приет по някаква невероятна случайност на трето класиране.
И най-вече - няма смисъл, при положение, че където и да влезете всичко зависи от вас - няма НИКАКВА гаранция, че в Първа английска или Девета френска ще научите повече от някое обикновено СОУ. В крайна сметка всичко зависи от висшето образование, средното е само подробност. :)
borislava.pavlova.73
07-03-2013, 21:14
някой в спгт екскирзоводско обслужване АЕ
Второ едва ли ще ви е много готино да сте човекът с най-нисък бал във випуска, приет по някаква невероятна случайност на трето класиране.
Ти сериозно ли?
Supernaturalfan
07-03-2013, 21:38
Иии на второ класиране си останах на същото място. Малко сад, но добре. Ще ставаме французи май :Д Английския си го знам и предполагам, че ще е по-добре да знам друг език освен него и руски. И сега си остава само параноята. Ще ме харесат ли, няма ли да ме харесат, къде ще се падна, ще се изгубя ли на път към там? Майка ми постоянно повтаря, че явно това е писано, а може би просто бях твърде голям мързел, та сега ми се отплаща всичко. Не знам. Може би така е по-добре. Ох.
И ще ходя да се записвам скоро.
И така, като свърши всичко, кой къде е приет и така нататък, пожелавам ви приятно лято, дано случите на яки класове и на добри учители. И за всички в езикови - да се радваме, че нямаме химия и биология и физика, а на който му допадат тези предмети - в 9-ти клас ще си наваксаме здраво, брато :Д Не знам защо винаги изписвам такива романи, ако става въпрос, но за накрая - да не забравите темата и да си споделите първите учебни дни, когато дойде времето, ей! :Д
lisi4ety
07-03-2013, 21:43
Ти сериозно ли?
Напълно.
Имайте малко гордост, е*аси.
Dark_Heartbreaker
07-03-2013, 22:02
Иии на второ класиране си останах на същото място. Малко сад, но добре. Ще ставаме французи май :Д Английския си го знам и предполагам, че ще е по-добре да знам друг език освен него и руски. И сега си остава само параноята. Ще ме харесат ли, няма ли да ме харесат, къде ще се падна, ще се изгубя ли на път към там? Майка ми постоянно повтаря, че явно това е писано, а може би просто бях твърде голям мързел, та сега ми се отплаща всичко. Не знам. Може би така е по-добре. Ох.
И ще ходя да се записвам скоро.
И така, като свърши всичко, кой къде е приет и така нататък, пожелавам ви приятно лято, дано случите на яки класове и на добри учители. И за всички в езикови - да се радваме, че нямаме химия и биология и физика, а на който му допадат тези предмети - в 9-ти клас ще си наваксаме здраво, брато :Д Не знам защо винаги изписвам такива романи, ако става въпрос, но за накрая - да не забравите темата и да си споделите първите учебни дни, когато дойде времето, ей! :Д
9 ФЕГ?! Я вдигни главата нагоре, в топ 10 си ;) По-спокойно за новата учебна, звучиш все едно отиваш на клане :D
П.П. Романите понякога са неизбежни ;)
Supernaturalfan
07-03-2013, 22:23
^ Не,от Бургас съм, т.е ГРЕ.
Знам как звучи, но не мога, просто е адски страшно и не съм свикнала с автобус и две смени ии нов клас и просто йасйиовехгтиехр. И направо ще е кланица в автобусите, добре че има книжарница до училището ми, което за моя радост е в центъра, че съм умряла иначе, не обичам много хора в автобуса и да. Втора смяна не знам какво ще я правя. Особено през зимата, брр. Много мисля, още не съм почнала даже ;д
be happy.
07-03-2013, 22:53
Напълно.
Имайте малко гордост, е*аси.
Бе като си влязъл в даскалото, където искаш, какво ти пука на кое място си?!
по 1 желание
НПГПТО М. В. Ломоносов
Комп.техника и техн.-АЕ
с бал: 27.786 :lol:
Ако не бях прочела, че сте писали, че са излязли нямаше и да разбера :D
Не мога да повярвам, тъкмо вече се бях примирала, че ще уча в 137, а взе че стана чудо :D картите са познали :Просто не мога да повярвам :D
cartwheelzombie
07-04-2013, 05:05
по 1 желание
НПГПТО М. В. Ломоносов
Комп.техника и техн.-АЕ
Не мога да повярвам, тъкмо вече се бях примирала, че ще уча в 137, а взе че стана чудо :D картите са познали :Просто не мога да повярвам :D
Честито! :)
Мерси :) Оф немога да си намеря място от вълнение, радост, малко страх и тн :D А статистика знаете ли дали е излязла?Интересно ми е да я видя, защото сигурно моя бал ще е минималния :D
perry_the_platypus
07-04-2013, 06:35
Мислите ли, че с бал 32,450 си заслужава на 3 класиране или е твърде рисковано...????
Зависи за кое училище.
Има начин, ама много трудно. В езиковите рядко се освобождават места и трябва да си се скъсал от учене, за да можеш да си вземеш приравнителния. Възможно е, но трябва много късмет и ужасно много усилия.
Приравнителният изпит не е чак толкова труден, ако си си учил нормално през годината.
Няма значение на кое класиране си приет, нали си вътре.
Каква гордост!? Да лежиш на стари лаври. :)
по 1 желание
НПГПТО М. В. Ломоносов
Комп.техника и техн.-АЕ
Честито! Дано не пропаднеш като 1/2 от учениците в Ломоносов.
sweety :D
07-04-2013, 06:54
по 1 желание
СМГ "Паисий Хилендарски"
ПрМ-АЕ
Някой там ? :)
Преди малко излязоха статистиките за София-град :D
be happy.
07-04-2013, 08:18
Някой във 22 СОУ със АЕ и ИЕ? :)
Някой ще остава ли на трето класиране?
Да попитам знаете ли какво трябва да прочетем за 8клас?Защото на мен ми дадоха само автори, но не и какво точно.
adiesomerhalder
07-04-2013, 09:27
по 1 желание, 9 фег "Алфонс дьо Ламартин" ЧЕ-Фе,Ие,Х,Б - 8 Е клас за 2013/2014 учебна година. Пишете Лично Съобщение, които сте там.
cartwheelzombie
07-04-2013, 10:01
Приравнителният изпит не е чак толкова труден, ако си си учил нормално през годината.
На мен ми се струва много трудно сам да наваксаш 18 - те часа език на седмица, които другите са имали, но може наистина да не е чак толкова труден, не съм се срещала с такъв тест.
~The Smile~
07-04-2013, 10:51
Някой ще остава ли на трето класиране?
Да попитам знаете ли какво трябва да прочетем за 8клас?Защото на мен ми дадоха само автори, но не и какво точно.
Светослав Минков- "Дамата с рентгеновите очи"
Емилиян Станев-" Крадецът на праскови"
Николай Хайтов- "Дервишиво семе"
Павел Вежинов- "В един есенен ден по шосето"
Йордан Радичков- " Млади години"
Вера Мутафчиева- "Летопис на смутното време"
Виктор Пасков- "Георг Хенинг"
Никола Вапцаров- "Песен за човека"
Христо Смирненски- "Зимни вечери"
Димчо Дебелянов- "Скрити вопли"
Това бяха произведенията, които ни дадоха.
~The Smile~
07-04-2013, 10:53
Леле, като гледам някои, които пишат, че ще се прехвърлят от трамвай на автобус или обратното, хич не им завиждам, защото само с едно автобусче право си слизам надолу и хоп в гимназията. :D
~The Smile~
07-04-2013, 10:58
по 1 желание
НПГПТО М. В. Ломоносов
Комп.техника и техн.-АЕ
Поздравления!
cartwheelzombie
07-04-2013, 11:15
мерси, нямах си и представа какво ще трябва да чета :)
Мерси.От другата седмица, започвам да чета.:)Аз знаех само за ,,Млади години'',,Крадецът на праскови'' и ,,Песен за човека''.
Помня, че в моя списък, който ни го дадоха пишеше и Елисавета Багряна.Мисля, че общо 13 автора ни даде, но не съм сигурна.Не вярвам, че ще прочета всичко, но ще е добре да съм запозната с материала:D
Catalyst64
07-04-2013, 11:45
Аз оставам на трето класиране и ще запиша ГХП "Св. св. Кирил и Методий" гр. Пловдив. (дано да има места :c) Кажете кое според вас е по-добре. Има паралелки с английски, немски, френски и руски език. Двоумя се дали на първо място да запиша с немски или английски език като първи език. След това пак ще имам втори език, но имам добри познания по английски. Мисля, че ще е по-добре да науча и немски, а след това пак да си запиша втори английски?
~The Smile~
07-04-2013, 11:48
Мерси.От другата седмица, започвам да чета.:)Аз знаех само за ,,Млади години'',,Крадецът на праскови'' и ,,Песен за човека''.
Помня, че в моя списък, който ни го дадоха пишеше и Елисавета Багряна.Мисля, че общо 13 автора ни даде, но не съм сигурна.Не вярвам, че ще прочета всичко, но ще е добре да съм запозната с материала:D
Да, има и други, обаче г-жата, която ни даде произведенията, които написах тук, каза, че те били основните.
blAckperl
07-04-2013, 11:52
Приет съм на второ класиране в 2 СОУ "Акад.Емилиян Станев" по 11 желание с бал 24.84
Мноооого се радвам, олекна ми. :)
И честити на всички приети !
Честито и на теб:)
Catalyst64 може да запишеш НЕ като първи щом знаеш добре английския :)Но все пак напиши всички паралелки, но гледай как ще ги наредиш :)
~The Smile~
07-04-2013, 12:17
мерси, нямах си и представа какво ще трябва да чета :)
Няма защо. :)
~The Smile~
07-04-2013, 12:20
Аз оставам на трето класиране и ще запиша ГХП "Св. св. Кирил и Методий" гр. Пловдив. (дано да има места :c) Кажете кое според вас е по-добре. Има паралелки с английски, немски, френски и руски език. Двоумя се дали на първо място да запиша с немски или английски език като първи език. След това пак ще имам втори език, но имам добри познания по английски. Мисля, че ще е по-добре да науча и немски, а след това пак да си запиша втори английски?
Пиши това, което повече желаеш и което повече харесваш.
~The Smile~
07-04-2013, 12:20
Приет съм на второ класиране в 2 СОУ "Акад.Емилиян Станев" по 11 желание с бал 24.84
Мноооого се радвам, олекна ми. :)
И честити на всички приети !
Честито!
rock_you
07-04-2013, 13:16
Честито на всички приети на 2 класиране. Моя път е около 50 мин. (пеша, метро и 74).
07-04-2013, 15:32
мен мен приеха на второ класиране и аз като Rony999 бях убедена , че ще си остана в 137-мо :D
П.С и аз ще пътувам пеша , после с метрото и автобус - който хвана :D
Вече вярвам в чудесата :D :D :D
А сега пак ще си пътувам около 20мин :D Тъкмо сега със сестра ми ще ходим заедно( и тя се мести в друго училище, пети клас е.Но май ще сме различни смени).Сега пътя до спирката ми е по-дълъг, около 15мин или повече, но с автобуса ще съм около 10мин.Не съм ходила до там, но утре или в понеделник като ходя ще видя колко време е :D
07-04-2013, 16:32
Вече вярвам в чудесата :D :D :D
А сега пак ще си пътувам около 20мин :D Тъкмо сега със сестра ми ще ходим заедно( и тя се мести в друго училище, пети клас е.Но май ще сме различни смени).Сега пътя до спирката ми е по-дълъг, около 15мин или повече, но с автобуса ще съм около 10мин.Не съм ходила до там, но утре или в понеделник като ходя ще видя колко време е :D
ти къде си приета ? :D
В Ломоносов,паралелката с компютри :D
Един съвет - не чакайте трето класиране. Първо, че е рисковано, естествено, губите си местата...
И най-вече - няма смисъл, при положение, че където и да влезете всичко зависи от вас - няма НИКАКВА гаранция, че в Първа английска или Девета френска ще научите повече от някое обикновено СОУ. В крайна сметка всичко зависи от висшето образование, средното е само подробност. :)
Напълно съгласна !
Знаете ли дали във всички училища искат здравния картон от миналата година?
cartwheelzombie
07-05-2013, 12:24
На записването ли? На мен не ми го искаха. Иначе може есента да го искат, не съм сигурна.
Да, защото в понеделник ще ходим да се запиша.Питам защото, може да прозвучи тъпо, но в моето училище няма картона ми за миналта година, просто забравих да го дам :( А и никой въобще не ме подсеща ...Знам, че аз съм си виновна.
cartwheelzombie
07-05-2013, 12:36
Аз хабер си нямам къде е моя, спокойно :Д
inurface
07-05-2013, 16:18
Здравейте! Един приятел е приет н 1-во класиране на 4-то желание,и той не е доволен..
Понеже 24.06-04.07 не беше тук в Б-я,не е подавал документи за 2-ро класиране.Дали е проблем да подаде документи за трето класиране?
Мисля че не е проблем, стига да не изпусне срока :)
здр, има ли някой в НТБГ ?
Здравейте! Един приятел е приет н 1-во класиране на 4-то желание,и той не е доволен..
Понеже 24.06-04.07 не беше тук в Б-я,не е подавал документи за 2-ро класиране.Дали е проблем да подаде документи за трето класиране?
Ами ако не се е записал на първо класиране и ако не е участвал във второ, автоматично отива на трето или ще остане без училище и после ще трябва да кандидаства след осми клас. Поне аз така мисля. Съжалявам ако греша. Поправете ме!
teenschool
07-05-2013, 19:24
НТБГ?
rock_you
07-05-2013, 19:44
Ами ако не се е записал на първо класиране и ако не е участвал във второ, автоматично отива на трето или ще остане без училище и после ще трябва да кандидаства след осми клас. Поне аз така мисля. Съжалявам ако греша. Поправете ме!
Аз го знам, че се записва автоматично само ако не е приет никьде. Ако ли не - отива кьдето е приет и подава заявление за следващото класиране. Но това нз дали важи, ако е пропуснал едното класиране.
mladostman
07-05-2013, 20:35
Хайде и аз да кажа за транспорта. :D
Пеша - 2-3 минути
Автобус - 10-15 минути
Метро - ~20 минути
Пеша - 5 минути някъде
Общо взето някъде 45 минути.
Ноооо не се оплаквам, аз съм си го избрал това. :D
:D Нямам търпение за понеделник, за да ходя да се запиша :D Просто много искам да видя училището от вътре, както и част от учителите :DНямам търпение и да се запозная с новите си съученици.Нямам търпение и за първия учебен ден.Първия месец ще ми е интересно, ама като се сетя за входните нива не ми се почва училище.От всички изпити и тестове, най-мразя входните нива :D
Аз се записах вече, но на мен ми искаха цял куп глупости здравен картон, служебната бележка и удостоверението, снимки, характеристиката по-късно и акта за раждане, който нямам представа защо им е. Имам около 10-15 минути пеша и толкова с метрото, бляк, никога не съм пътувала повече от 10 минути до училище. На нас ни дадоха да четем и "Преди да се родя" на Ивайло Петров, никъде не го видях до тук (може да не съм видяла).
A Wonder Nerd
07-06-2013, 17:55
аз съм с математика и информационни технологии :)
nor4eto99
07-06-2013, 18:05
На нас ни дадоха да четем и "Преди да се родя" на Ивайло Петров, никъде не го видях до тук (може да не съм видяла).
И аз го имам за четене
xValentinax
07-07-2013, 09:24
Аз хабер си нямам къде е моя, спокойно :Д
На нас не ни ги искаха :D
Аз ще пътувам около 15 минути с 204 (до Орлов мост), 3 минути с метрото и малко пеша :D
evtimow :3
07-07-2013, 14:40
Моя транспорт ще си бъде 15 минути с кола, или 5-6 минути пеша. :D Аз съм с математика и информатика и съм доволен. :) Колко е минималния бал във вашата паралелка?
Аз ще пътувам около 30 мин и 15 пеша.
Не ми пречи, винаги съм пътувала доста до училище ;d
nor4eto99
07-07-2013, 15:04
Колко е минималния бал във вашата паралелка?
Най-ниския 31,232
behonest0
07-07-2013, 16:49
Колко е минималния бал във вашата паралелка?
33.294 :D
TotallyCarzy
07-07-2013, 18:21
А аз първата година ще уча в общежитието на училището ми, а другата сграда, където учат от 9 до 12 клас, е на 5метра от общежитието :D минималният бал на 1 класиране, доколкото си спомням, е 33,440 :D
cartwheelzombie
07-07-2013, 18:35
28.976 на второ.
Минималният бал на 1во класиране беше 31.242 (или нещо от сорта..) :D
Преди час се записах в новото си училище :DПътя ми е 20мин. :)
Темата запустя :( Разкажете как е ваканцията, четете ли нещо от списъка :D :D :D
Скучна ми се види тая ваканция, но е по-добре от училище...
Съвсем забравих да чета.. времето е ужасно и затова сигурно утре ще прочета нещо.. (докъде стигнах) вие какво правите?? За първи pът искам да почвам вече даскало, защото ми е много любопитно.. :D
И на мен ми е любопитно, ама като почнем ще мине 1 седмица и ще ми писне да им гледам тъпите физиономии всеки ден... :Д
май не.. 3то си е много рискованo струва си само ако не си класиран на първите 2 класирания, защото нямаш друг избор iначе шанса да се прецакаш е голям.. :D
cartwheelzombie
07-10-2013, 13:20
Съгласна съм с Gret1ty, прекалено рисковано ми се струва :)
ЕГ "Гео Милев" Добрич с Немски език, някой?
inurface
07-10-2013, 13:54
Има ли някой,който учи Митническа и данъчна администрация? :)
DarkEmotionS
07-10-2013, 16:35
Олеее, като гледам някои колко ще пътуват, лошо ми става. Аз съм късметлийка - 10 минутки пеша и съм в гимназията! :)))
black pearl
07-11-2013, 08:11
Аз съм на 1 минута от спирката и на 15 мин. с автобуса :П
anonymous895156
07-11-2013, 08:17
Аз съм на три-четири минути пеша до училището ;дд
наистина имам голям късмет. тва как ще издържите всеки ден отиване и връщане - метро, автобус, после пеша :D
~The Smile~
07-11-2013, 10:57
Темата запустя :( Разкажете как е ваканцията, четете ли нещо от списъка :D :D :D
Чета не само произведенията за 8-ми клас, а и други.
От задължителните ми остават още 3-4 неща и съм готова. :D
cartwheelzombie
07-11-2013, 14:39
Чета не само произведенията за 8-ми клас, а и други.
От задължителните ми остават още 3-4 неща и съм готова. :D
Браво, аз нищо не съм прочела от тях, чета само това, което си искам :Д Инак ще издържим да пътуваме, няма как.
Бургаските зайци ми се губите нещо. :D Къде сте приети а-у? :D
nor4eto99
07-12-2013, 04:30
Аз съм прочела бая неща, добре че е http://chitanka.info/ :Д
CooL_GirL12
07-12-2013, 14:28
Абе хора, гледам, че в читанката(сайта) книгата на Ивайло Петров се казва "Преди да се родя и след смъртта ми", а на нас ни казаха само "Преди да се родя" да прочетем. Погледнах съдържанието и видях, че книгата е разделена на три части, първата от които озаглавена "Преди да се родя", втората "След това" и третата "След смъртта ми". И въпросът ми е, предвид това, че в училище са ни казали да четем "Преди да се родя", това значи, че ще трябва да прочетем само първата част, а не цялата книга, нали?
А дано сте ме разбрали, че толкова завъртяно го написах :lol:
anonymous895156
07-12-2013, 14:34
^ Първоначалното заглавие на книгата е било "Преди да се родя", а после се добавя "И след смъртта ми", тоест цялата
sweetmony
07-12-2013, 19:07
Ох, на нас не ни дадоха списък .. така стана, че в последния час по БЕЛ бяхме накъде и не можаха да ни го дадат .. но все пак си намерих списъка и го почнах :)
nor4eto99
07-12-2013, 19:12
Абе хора, гледам, че в читанката(сайта) книгата на Ивайло Петров се казва "Преди да се родя и след смъртта ми", а на нас ни казаха само "Преди да се родя" да прочетем. Погледнах съдържанието и видях, че книгата е разделена на три части, първата от които озаглавена "Преди да се родя", втората "След това" и третата "След смъртта ми". И въпросът ми е, предвид това, че в училище са ни казали да четем "Преди да се родя", това значи, че ще трябва да прочетем само първата част, а не цялата книга, нали?
А дано сте ме разбрали, че толкова завъртяно го написах :lol:
не цялата, ако беше цялата щяха да ни кажат и след смъртта. В читанка като гледах списъци с произведения 8 клас имаше само "преди да се родя". Аз имам Преди да се родя, около 90 страници и я прочетох така да се каже на един дъх
Само аз ли нямам намерение да чета от списъка ? ;d
Иначе на брат ми му дадоха списък с всичко, което трябва да се прочете като се записваше.
perry_the_platypus
07-12-2013, 21:22
не цялата, ако беше цялата щяха да ни кажат и след смъртта. В читанка като гледах списъци с произведения 8 клас имаше само "преди да се родя". Аз имам Преди да се родя, около 90 страници и я прочетох така да се каже на един дъх
Зависи на кой учебник ще бъдете, примерно в този на изд. "Просвета" има "След смъртта ми". :)
nor4eto99
07-13-2013, 04:10
Само аз ли нямам намерение да чета от списъка ? ;d
Иначе на брат ми му дадоха списък с всичко, което трябва да се прочете като се записваше.
И мен ме мързи много, минали години съм чела само кратките разказчета и стихотворения, сега може би ще се опитам да направя добро впечатление, г-жата бъдещата ми по български е директорка на у-щето ии... :D
nor4eto99
07-13-2013, 04:12
Зависи на кой учебник ще бъдете, примерно в този на изд. "Просвета" има "След смъртта ми". :)
Разочароваш ме :lol:
Здравейте нямаше ме няколко дена :D В четвъртък майка ми отиде до училището да плати първата вноска за учебника по анг. език и са и казали, че ще съм 8 ж клас и ще съм втора смяна първия срок:D Прочетох само ,,Дамата с рентгенови очи'', не е дълго.Прочела съм още две книги(къси), но не са от списъка, взела съм,,Крадецът на праскови'' но още не съм го почнала :)
^ Тея неща няма ли да ги има в учебника ? Целите ли ще ги учим или само откъси ?
07-13-2013, 14:02
^ Тея неща няма ли да ги има в учебника ? Целите ли ще ги учим или само откъси ?
Предишният ти аватар с кара деливайн беше по-хубав.
Иначе, само откъси ще учим от произведенията.
perry_the_platypus
07-13-2013, 14:12
Зависи от учебника, но имате и цели произведения.
black pearl
07-13-2013, 19:52
Само аз ли не съм почнала ? :Д Иначе от книгите , които аз си чета съм прочела 9 за последния месец с по 500 + страници :Д
Само аз ли не съм почнала ? :Д Иначе от книгите , които аз си чета съм прочела 9 за последния месец с по 500 + страници :Д
Препоръчай ми някоя книга ;дд :)
Иначе и аз не съм почнала, не смятам и да почвам.
black pearl
07-14-2013, 05:52
Ами , харесваш ли фентъзи/фантастика , защото са от тоя вид :Д
Ами , харесваш ли фентъзи/фантастика , защото са от тоя вид :Д
Харесвам, да.
black pearl
07-14-2013, 09:53
Ами аз сега прочетох поредицата Братството на черния кинжал. За вампири са и са малко перверзни :Д , но са уникални <3 На издателство Ибис .
sweetmony
07-14-2013, 20:21
http://btvnews.bg/video/news/nova-muzikalna-maniya-uvleche-uchenitsi-i-uchiteli.html ето го и моето училище .. нямам търпение да дойде 16-ти септември :Д ..
07-15-2013, 06:39
http://btvnews.bg/video/news/nova-muzikalna-maniya-uvleche-uchenitsi-i-uchiteli.html ето го и моето училище .. нямам търпение да дойде 16-ти септември :Д ..
ти от кърджали ли си? о.о къде учеше досега? :)
Някой да е оставал на трето класиране, че вече са излязли резултатите от него ?:)
07-15-2013, 18:02
аз досега нищичко не съм прочела , но почвам , ама проблема е ,че на нас не ни даде списък госпожата / тя ни преподава последните 2 дена / :D та някой може ли да ми го даде ? :) благодаря предварително :дд
sweetmony
07-15-2013, 18:47
аз досега нищичко не съм прочела , но почвам , ама проблема е ,че на нас не ни даде списък госпожата / тя ни преподава последните 2 дена / :D та някой може ли да ми го даде ? :) благодаря предварително :дд
На нас също не ни го дадоха .. ;д .. но го намерих в нета, ето го:
Елисавета Багряна - "Потомка"; "Стихии"; "Кукувица"*
Никола Вапцаров - "Песен за човека"; "Прощално"; "Борбата е безмилостно жестока"
Павел Вежинов-"В един есенен ден край шосето"
Димчо Дебелянов - "Помниш ли... "; "Скрити вопли"
Блага Димитрова-"Жена"
Николай Лилиев -"Кръгозори надвесени"; "Светло утро"; "Съмна в сънните градини"*; "Тихата бащина стряха"*; "Тихият пролетен дъжд"
Светослав Минков - "Дамата с рентгеновите очи"
Валери Петров - "Есенно утро"; "За спящата принцеса"; "Така веднъж във снежната стая"; "Японски филм"
Ивайло Петров-"Преди да се родя "
Йордан Радичков-"Нежната спирала"; "Педя земя"
Христо Смирненски- "Зимни вечери"; "Старият музикант"; "Цветарка"
Емилиян Станев -"Крадецът на праскови"
Николай Хайтов- "Дервишово семе"
sweetmony
07-15-2013, 18:49
ти от кърджали ли си? о.о къде учеше досега? :)
Да, от Кърджали съм ... до сега учих в СОУ ,,Владимир Димитров-Майстора'' (не е мн известно :D ) .. Случайно да не си учил в Кърджали ? :)
valentina.docheva.7
07-15-2013, 19:06
някой в 9фег с ФЕ, АЕ и БЕЛ
07-16-2013, 08:19
Да, от Кърджали съм ... до сега учих в СОУ ,,Владимир Димитров-Майстора'' (не е мн известно :D ) .. Случайно да не си учил в Кърджали ? :)
Не, живях в Кърджали до 7-годишен. :)
Няма ли никой за 22?? :D
Аз съм в 22ро с ИЕ и АЕ.
Ще има ли статистика за балове след 3то класиране ?
cartwheelzombie
07-16-2013, 11:58
Ще има ли статистика за балове след 3то класиране ?
Май не, че приемът си се определя от самото училище по някакъв си техен принцип.
Иначе chtlsy беше приет във френската, но с немски втори език.
ooo yes ... намерих си някой от моята паралелка в 22.. :D
anonymous895156
07-16-2013, 15:13
Ето ги нашите книги за лятото:
Николай Лилиев – Стихотворения
Димчо Дебелянов – Стихотворения
Христо Смирненски – Стихотворения (цикълът „Зимни вечери”)
Светослав Минков – сборниците с разкази „Дамата с рентгеновите очи”, „Разкази в таралежова кожа”
Елисавета Багряна – стихосбирката „Вечната и святата” (или „Стихотворения. Ученическа библиотека”)
Никола Вапцаров – Стихотворения
Емилиян Станев – повестта „Крадецът на праскови”
По желание: „Вълчи нощи”, „Тежък живот”, „Дива птица”
Блага Димитрова – Стихотворения („Жена”)
Николай Хайтов – „Диви разкази”
Ивайло Петров – повестта „Преди да се родя”
По желание: повестта „И след това”, романът „Хайка за вълци”
Валери Петров – Стихотворения
Павел Вежинов – „В един есенен ден по шосето”
По желание: „Нощем с белите коне”, „Бариерата”
Йордан Радичков – сборник с разкази „Нежната спирала”
По желание: сборникът с разкази „Горещо пладне”
07-16-2013, 18:23
мда, т'ва са ни книгите.
07-17-2013, 08:17
Как да разберем коя паралелка сме (а, б ..)
В някои училища още при записването учениците разбират в коя паралелка са , а пък други училища или залепват списъци с класовете на вратата на училището или ги качват в сайта на училището :Д
Christina13
07-20-2013, 11:46
Това пък е нашият списък:
1. Николай Лилиев – стихотворения
(лирическите миниатюри „Тихият пролетен дъжд”, „Светло утро”, „Кръгозори надвесени”, „Съмна в сънните градини”);
2. Димчо Дебелянов – стихотворения
(„Скрити вопли”, „Черна песен”, „Сиротна песен”,
„Помниш ли, помниш ли...”);
3. Христо Смирненски – „Зимни вечери“, „Цветарка“,
„Старият музикант“;
4. Светослав Минков – “Дамата с рентгеновите очи“;
5. Елисавета Багряна – „Потомка“ (стихосбирка „Вечната и святата”);
6. Никола Вапцаров – „Песен за човека“ (сборник „Моторни песни”);
7. Емилиян Станев – „Крадецът на праскови”;
8. Блага Димитрова – „Жена”;
9. Николай Хайтов – „Дервишово семе” (сборник „Диви разкази”);
10. Ивайло Петров – „Преди да се родя”;
11. Валери Петров – „Японският филм”;
12. Павел Вежинов – „В един есенен ден по шосето”
(сборник „Сините пеперуди”);
13. Йордан Радичков – „Нежната спирала”.
Тази година, като по чудо не ми се чете. :D
anonymous895156
07-20-2013, 11:50
http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2010_mon/spisuk_proizvedeniya_lit_8kl.pdf
Оказах се прав за "Преди да се родя" ;д
Supernaturalfan
07-24-2013, 14:59
Аз още се чудя дали да ги чета. Но пък сега съм заета с Джон Грийн, така че могат да почакат.
Някой вече мисли ли какво да си купува за училище, или съм само аз? :D
не е нужно да ги четеш
доколкото знам не са дебели
може и през годината
anonymous895156
07-24-2013, 16:49
Тази глупост с книгите за лятото е измислена, защото трябва да предложат на учениците някакви книги за четене. Явно са решили, че тези са връх в българската (а в световната) литература.
Още повече, че четенето на тези книги е безпредметно, ако не ви харесват. Произведенията, които са заложени за изучаване, се четат за минути.
black pearl
07-24-2013, 17:13
Аз още се чудя дали да ги чета. Но пък сега съм заета с Джон Грийн, така че могат да почакат.
Не си само ти . ;Д
Толкова са ми безинтересни тези произведения , не е истина ..
Абе хора цяла година сме се трепали 24/7 от учене, четене и всичко останало, за което не искам да си спомням и сега пак с некви книги. Никога досега не съм чела книгите от "задължителните списъци" през лятото и нищо ми няма .. на който му се четат и са му инетресни да чете и за 9 клас ако иска. Вместо да си гледате лятото (свободата), защото остава все по-малко от него, тука се измъчвате с книги за училище. Цяла година ще учим, спокойно ..
cartwheelzombie
07-25-2013, 00:42
Е, аз не се претрепах от учене, ама все пак, имам чувството, че ги дават тея книги само колкото да ни държат заети. Сега, от 9 клас смятам да почна да ги чета (по - дългите книги), но като цяло не виждам защо трябва да ги четем сега, като поне аз, едвам ги прочитам и след няколко дни вече съм забравила детайлите, а до учебната година ми остават само като някакъв смътен спомен.
purple_butterfly
07-25-2013, 00:51
не знама ама ние от тоя списък http://www.regalia6.com/ucRegalia/regalia_files/kand_7kl_2010_mon/spisuk_proizvedeniya_lit_8kl.pdf в осми клас изучавахме крадецът на праскови и само това и сега си мисля същото беше и тази година в девети клас цял първи срок дъвчехме илиада а втория ходене на богородица по мъките що за некадърна даскалка имаме ..
nor4eto99
07-25-2013, 04:49
Аз от около 3-4 месеца си мисля какво ми трябва ... :ДДД
Аз малко от списъка прочетох-Преди да се родя, Скрити вопли, Зимни вечери, Жена, Прощално; обаче мисля че това ще ми е за бъдещите месец и половина :lol:
+изгледах филма за Крадецът на праскови
~The Smile~
07-25-2013, 15:09
Не мисля да прибързвам. Обикновено ги купувам някъде септември.
RainyMood
07-25-2013, 17:39
+изгледах филма за Крадецът на праскови
И аз мисля, след като прочета книгата, да го гледам.
Иначе смятам, че е важно да се прочетат поне някои от задължителните произведения, колкото да имаш представа за какво става дума. Нищо, че засега не съм прочела почти нищо. :smt053
А нещата за училище и аз ги купувам септември, обаче вече знам какво ми трябва. Даже обмислям с какво да бъда облечена на 16-ти(колкото и повърхностно да прозвучи :smt105). Все пак първото впечатление е от значение. Единствена ли съм или и вие сте така?
nor4eto99
07-25-2013, 18:10
А нещата за училище и аз ги купувам септември, обаче вече знам какво ми трябва. Даже обмислям с какво да бъда облечена на 16-ти(колкото и повърхностно да прозвучи :smt105). Все пак първото впечатление е от значение. Единствена ли съм или и вие сте така?
Аз започнах да си правя списъци: Какво ми трябва облекло;какво трябва да си нося в чантата и такива работи. Иначе за 16-ти аз трябва да съм униформена-бяла риза, черна пола, официални обувки, добре че е само за деня :lol:
крадецът на праскови не ми хареса като филм, не смятам да я чета (знам, че винаги филмите са зле в сравнение с книгите и все пак) а пък и аз колкото обичам да чета....
~The Smile~
07-25-2013, 18:30
Аз започнах да си правя списъци: Какво ми трябва облекло;какво трябва да си нося в чантата и такива работи. Иначе за 16-ти аз трябва да съм униформена-бяла риза, черна пола, официални обувки, добре че е само за деня :lol:
:lol: Има още много време. Закъде бързаш?
rock_you
07-25-2013, 19:54
Иначе смятам, че е важно да се прочетат поне някои от задължителните произведения, колкото да имаш представа за какво става дума. Нищо, че засега не съм прочела почти нищо. :smt053
За филма: не ми хареса - тая жената ... нали уж тя се е самоубила. Иначе от списька сьм прочела само стихотворенията и "Крадецьт на праскови".
За дрехите: и аз вече се чудя. Двуумя се между две рокли.
cartwheelzombie
07-25-2013, 20:14
Аз не съм мислила за нищо :Д Особено пък за облеклото, аз явно съм мутант, защото въпреки че съм момиче, не се интересувам толкова много от дрехи. Ако ми хареса нещо и е на приемлива цена, ще си го купя, но не обичам да си правя изводи за хората по външния им вид (случва се често подсъзнателно,нормално е, но като го усетя се опитвам да се абстрахирам). След като казах това, не смятам да отида като първия клошар, ще си се облека ... нормално. Иначе трябва да си купя само дънки, че старите вече са ми къси (стигат ми над глезена), за 1 година пораснах доста. Може би и няколко блузи, ама ще видя.
RainyMood
07-25-2013, 20:19
Аз започнах да си правя списъци: ... какво трябва да си нося в чантата
Добра идея! :D
Аз досега съм прочела само ,,Крадецът на праскови'' и едно-две стихотворения.Сега чета нещо извън списъка.Въобще не съм мислила какво да си купувам за училище :D За 16-ти се чудя какво да облека, но не знам колко официална да съм :D
nor4eto99
07-26-2013, 08:01
:lol: Има още много време. Закъде бързаш?
Ааа ей сега като стане 16-ти септември друга песен ще пееш :Д За първа година така бързам, искам всичко да е ок (идеално) да нямам пропуски и такам :lol:
nor4eto99
07-26-2013, 08:07
Добра идея! :D
Добра, добра.. Като ще уча в у-ще на 30 км от вкъщи така ще е :D
Аз ли съм единствената будала във форума, която ще изучава немски 8ми клас?? :D
hristo99
07-26-2013, 09:32
Някой знае ли дали ги има всичките произведения, които трябва да четем в интернет?
07-26-2013, 09:37
Аз ли съм единствената будала във форума, която ще изучава немски 8ми клас?? :D
Не си само ти .... и аз съм така :D
martinfast
07-26-2013, 09:38
Аз пък съм зарязал списъка (прочел съм само "Преди да се родя" , "Крадецът на праскови" и някои разкази) и съм се отдал на криминалетата :D
Някой знае ли дали ги има всичките произведения, които трябва да четем в интернет?
Ами за ,,Крадецът на праскови'' го има, стихотворенията би трябвало да ги има, както и някой разкази.
Ето какво намерих:
Николай Хайтов- "Дервишиво семе" (http://deyan4.blogspot.com/2011/10/blog-post.html)
Ивайло Петров - "Преди да се родя'' (http://chitanka.info/text/15974#textstart)
Светослав Минков- "Дамата с рентгеновите очи" (http://litclub.bg/archiv/broi33/damata.htm)
Йордан Радичков- " Млади години" (http://chitanka.info/text/25017-mladi-godini)
Йордан Радичков- "Нежната спирала" (http://liternet.bg/publish5/jradichkov/nezhnata/nezhnata.htm)
Валери Петров - Тавански спомен… (http://www.limpa.bg/blog/43371/valeri-petrov-tavanski-spomen)
Сигурна съм че и другите ги има, но не ми се търси.Лично аз предпочитам да чета книгата от колкото чрез Интернет. :D
rock_you
07-26-2013, 11:22
Аз пък съм зарязал списъка (прочел съм само "Преди да се родя" , "Крадецът на праскови" и някои разкази) и съм се отдал на криминалетата :D
Аууу, криминалета - любимите ми.
anonymous895156
07-26-2013, 11:26
Реших, че съм твърде гениален за книгите от списъка, и тези дни слушам само поп-фолк :)
http://www.youtube.com/watch?v=3ZQeaNvIOGs
hristo99
07-26-2013, 11:58
Ами за ,,Крадецът на праскови'' го има, стихотворенията би трябвало да ги има, както и някой разкази.
Ето какво намерих:
Николай Хайтов- "Дервишиво семе" (http://deyan4.blogspot.com/2011/10/blog-post.html)
Ивайло Петров - "Преди да се родя'' (http://chitanka.info/text/15974#textstart)
Светослав Минков- "Дамата с рентгеновите очи" (http://litclub.bg/archiv/broi33/damata.htm)
Йордан Радичков- " Млади години" (http://chitanka.info/text/25017-mladi-godini)
Йордан Радичков- "Нежната спирала" (http://liternet.bg/publish5/jradichkov/nezhnata/nezhnata.htm)
Валери Петров - Тавански спомен… (http://www.limpa.bg/blog/43371/valeri-petrov-tavanski-spomen)
Сигурна съм че и другите ги има, но не ми се търси.Лично аз предпочитам да чета книгата от колкото чрез Интернет. :D
Благодаря!
Joker Simone
07-26-2013, 17:49
Хеей :) :) :) Тази година и аз съм в 8 клас :D ТГ "Княз Симеон Търновски", Стара Загора...Има ли някой там??? Аз винаги чета книжките от списъците, но тази година не ни дадоха списък.Но ще видя някои от произведенията да прочета .. Да знам за какво става въпрос :D Иначе някои се оплакват от транспорта...Аз също трябва да ходя до даскало с автобус.Аз живея в къща... Пътят ми до спирката е 2-3 минути... Аз винаги отивам с около 10 минути по-рано на спирката, защото съм с компания :D В автобуса 20 минути си говорим...Общо взето е добре...Като сляза пътят до гимназията е най-много 10 минути... И аз мисля за това какво ще ми трябва за даскало...Правя списъци от сега :D
nor4eto99
07-27-2013, 05:31
И аз мисля за това какво ще ми трябва за даскало...Правя списъци от сега :D
Ох, не съм сама :lol:
какво точно пишете в тея списъци
аз не се сещам за нещо което да ми трябва ;дд
Някой от Русе няма ли? :D
Supernaturalfan
07-28-2013, 12:07
Аз съм толкова неорганизирана, че на 16-ти сигурно ще пищя панически, защото обикновено пренебрегвам всичко до последния момент ;дд Иначе и аз се чудя какво да облека, въпреки че никога не става на моята.
Толкова съм стресирана за училище, обаче, че сънувам кошмари как има някаква грешка и не съм приета *въпреки, че съм записана* и си оставам в старото училище..крещяла съм на сън ''НЕЕ'' и се събудих плачейки :D
Dark_Heartbreaker
07-28-2013, 12:13
Аз съм толкова неорганизирана, че на 16-ти сигурно ще пищя панически, защото обикновено пренебрегвам всичко до последния момент ;дд Иначе и аз се чудя какво да облека, въпреки че никога не става на моята.
Толкова съм стресирана за училище, обаче, че сънувам кошмари как има някаква грешка и не съм приета *въпреки, че съм записана* и си оставам в старото училище..крещяла съм на сън ''НЕЕ'' и се събудих плачейки :D
Голяма паника си :D
боже хора кво толкова се панирате, голямо чудо, че сме в нови училища ..
Supernaturalfan
07-28-2013, 21:29
Чудо е като всъщност за 3 години едва си се научил да търпиш и да се държиш нормално с дадени хора, а изведнъж вече ги няма. Голям шок е, поне за мен. Затова е паниката :D Иначе добре ли си прекарвате лятото, че моето нещо...
hristo99
07-28-2013, 22:40
Цяло лято болен. От 10 юни не ме пуска. :(
nor4eto99
07-29-2013, 04:14
От какво бе Христо?
аа..това е гадно :(
hristo99
07-29-2013, 07:57
Някаква противна кашлица, от която първите две седмици не можех въздух да си взема като се закашлям. Пооправих се, почнах рядко да кашлям и по-малко, но преди две седмици баща ми пак донесе нещо - чувство за отпадналост, течащ нос, кихане, отново гадна кашлица и падане на гласа. :( Поне вече не се чувствам много отпаднал и гласът ми се върна.
cecomuhata
07-29-2013, 09:25
Реших, че съм твърде гениален за книгите от списъка, и тези дни слушам само поп-фолк :)
http://www.youtube.com/watch?v=3ZQeaNvIOGs
Идиот...Заради тая тъпа музика и такива глупаци като теб, държавата ни е на това дередже.
nor4eto99
07-29-2013, 09:46
Някаква противна кашлица, от която първите две седмици не можех въздух да си взема като се закашлям. Пооправих се, почнах рядко да кашлям и по-малко, но преди две седмици баща ми пак донесе нещо - чувство за отпадналост, течащ нос, кихане, отново гадна кашлица и падане на гласа. :( Поне вече не се чувствам много отпаднал и гласът ми се върна.
Ужаас, нещо хомеопатично взимаш ли? Ако си отпаднал препоръчвам да се натряскаш с плодове, винаги ми върши работа :lol:
anonymous895156
07-29-2013, 10:49
Идиот...Заради тая тъпа музика и такива глупаци като теб, държавата ни е на това дередже.
Моето момче, можеш само да ми завиждаш, не че така можеш да достигнеш моето интелектуално ниво, но... :)
~The Smile~
07-29-2013, 16:00
Неприятно... Особено лятото.. :(
Скорошно оздравяване!
~The Smile~
07-29-2013, 16:04
можеш само да ми завиждаш
Защо винаги, ама винаги мислиш, че другите ти завиждат, когато кажат нещо отрицателно за теб?
~The Smile~
07-29-2013, 16:09
Ужаас, нещо хомеопатично взимаш ли? Ако си отпаднал препоръчвам да се натряскаш с плодове, винаги ми върши работа :lol:
Седми клас, когато се влачех няколко месеца с хрема, училищната лекарка ми предписваше точно такива хомеопатични глупости и абсолютно никакъв ефект от тях. Отървах се от хремата с антибиотик.
anonymous895156
07-29-2013, 20:05
Защо винаги, ама винаги мислиш, че другите ти завиждат, когато кажат нещо отрицателно за теб?
Те имат основание, за да го правят, къде съм написал в мнението си, че ми завижда в момента?
cecomuhata
07-29-2013, 21:01
Моето момче, можеш само да ми завиждаш, не че така можеш да достигнеш моето интелектуално ниво, но... :)
Не бих завиждал на "интелигентността" на някой с IQ(надявам се да знаеш какво е) 50.Напротив, по-скоро ми е жал за теб.Повярвай ми, няма интелектуалец, слушащ чалга, а няма и да има.Това е турска музика създадена за най-ниската част от пирамидата на нашето общество!
~The Smile~
07-30-2013, 06:26
Не бих завиждал на "интелигентността" на някой с IQ(надявам се да знаеш какво е) 50.Напротив, по-скоро ми е жал за теб.Повярвай ми, няма интелектуалец, слушащ чалга, а няма и да има.Това е турска музика създадена за най-ниската част от пирамидата на нашето общество!
Напълно вярно!
black pearl
07-30-2013, 06:41
Защо за всичко ви е виновна чалгата ? Това, че някой слуша този стил музика не означава , че той е прост и т.н . Всеки има право да слуша каквото си поиска , а на който не му харесва не е длъжен да слуша и той, но няма и правото да критикува. В бг рап песните пък постоянно се говори за трева , секс, наркотици и тем подобни , но никой нищо не казва нали ? Въпреки, че повечето които се кефят на песните на 100 кила например и понятие си нямат за какво се пее , нито пък знаят значението на "свиване" , "масур" и т.н . Така , че за нищо не ви е виновен стилът музика , който слуша човек , това не определя дали е умен или глупав.
nor4eto99
07-30-2013, 06:50
Съгласна съм с цецомухата. Съжалявам, но и бг рапа и чалгата имат пръст в това. И двата стила са напълно просташки с безсмислени текстове. (сега ви е времето за хейт, давайте)
black pearl
07-30-2013, 07:12
Всеки има право на мнение. Музиката не ви е виновна за нищо. Глупав човек и опера да слуша , пак ще си е глупав. Бахти и повърхностното мислене дето го имате. Като се запознаете с някой човек и разберете , че слуша чалга или бг рап , ще му биете шута ли!? Смешна работа.
perry_the_platypus
07-30-2013, 07:34
Вие го направихте 3-тата световна, е*аси. :D
На Димитър му е скучно и тролва, колкото да си запълва времето. Не знам защо му се връзвате. :lol:
nor4eto99
07-30-2013, 07:36
Нема да им бием шута.. Но предпочитам да съм с хора със сходни интереси, не бих си се представяла да бъда с някой, дето ми развява гъз на Азис и Галена. Повърхностно е, да, но всеки наистина си има право на мнение.
http://www.youtube.com/watch?v=vUnbfTy28VM На живо или не, Ейми винаги е просто перфектна. Айде поздрав за The Smile и всички във форума.
nor4eto99
07-30-2013, 07:37
Вие го направихте 3-тата световна, е*аси. :D
На Димитър му е скучно и тролва, колкото да си запълва времето. Не знам защо му се връзвате. :lol:
Той си е чисто тролче, знайм го, ама ни моа да остана безучастна
Съгласна съм с цецомухата. Съжалявам, но и бг рапа и чалгата имат пръст в това. И двата стила са напълно просташки с безсмислени текстове. (сега ви е времето за хейт, давайте)
Извинявам се че пиша във тази тема ама ме ядоса много. SOAD щото нали много умни текстове вадят.
~The Smile~
07-30-2013, 08:54
Подкрепям!
Защо за всичко ви е виновна чалгата ? Това, че някой слуша този стил музика не означава , че той е прост и т.н . Всеки има право да слуша каквото си поиска , а на който не му харесва не е длъжен да слуша и той, но няма и правото да критикува. В бг рап песните пък постоянно се говори за трева , секс, наркотици и тем подобни , но никой нищо не казва нали ? Въпреки, че повечето които се кефят на песните на 100 кила например и понятие си нямат за какво се пее , нито пък знаят значението на "свиване" , "масур" и т.н . Така , че за нищо не ви е виновен стилът музика , който слуша човек , това не определя дали е умен или глупав.
+1
~The Smile~
07-30-2013, 08:59
Нема да им бием шута.. Но предпочитам да съм с хора със сходни интереси, не бих си се представяла да бъда с някой, дето ми развява гъз на Азис и Галена. Повърхностно е, да, но всеки наистина си има право на мнение.
http://www.youtube.com/watch?v=vUnbfTy28VM На живо или не, Ейми винаги е просто перфектна. Айде поздрав за The Smile и всички във форума.
+1
послепис: песента много ми хареса!
cartwheelzombie
07-30-2013, 09:08
+1
07-30-2013, 09:38
Ъх, черната перла е абсолютно права, но аз си слушам чалга и си изкарах 2-те шестици на изпитите без проблем. Това как ще го обясниш цецо мухата? :)
anonymous895156
07-30-2013, 09:50
Ъх, черната перла е абсолютно права, но аз си слушам чалга и си изкарах 2-те шестици на изпитите без проблем. Това как ще го обясниш цецо мухата? :)
мда
А и между другото, в нашия клас /вече бивш/ тези с най-ниските оценки не слушаха поп-фолк, а разни там западни боклуци + бг рап
07-30-2013, 13:16
мда
А и между другото, в нашия клас /вече бивш/ тези с най-ниските оценки не слушаха поп-фолк, а разни там западни боклуци + бг рап
+1
anonymous895156
07-31-2013, 02:01
Той си е чисто тролче, знайм го, ама ни моа да остана безучастна
Чисто, я, няма да ходя омерзен като вас.
Имахме едно време един семеен приятел, който винаги казваше: "Правиш ли бизнес, със софиянци и цигани да си нямаш работа". Прав е човекът.
irrationalDecision
07-31-2013, 07:09
Приятелят ти ряпа да яде. Хора всякакви има навсякъде. Простаци и селяни има както в София, така и в провинцията. И то държа да подчертая, че под селяни нямам предвид хората от село, а тези с лимитирано селско мислене. Двете неща са съвсем различни. Приятелят ти, направил подобно обобщение , а и ти като приел го за меродавно, много лесно можете да бъдете причислени към една от двете групи. Ти се сети към коя сам, нали си интелигентен. Умните хора не обобщават на географски принцип, те подхождат индивидуално към човека. С един не правят бизнес, не комуникират, не поддържат връзка, защото наистина не струва. С друг обаче нещата се случват гладко и безпроблемно.
anonymous895156
07-31-2013, 10:30
Приятелят ти ряпа да яде. Хора всякакви има навсякъде. Простаци и селяни има както в София, така и в провинцията. И то държа да подчертая, че под селяни нямам предвид хората от село, а тези с лимитирано селско мислене. Двете неща са съвсем различни. Приятелят ти, направил подобно обобщение , а и ти като приел го за меродавно, много лесно можете да бъдете причислени към една от двете групи. Ти се сети към коя сам, нали си интелигентен. Умните хора не обобщават на географски принцип, те подхождат индивидуално към човека. С един не правят бизнес, не комуникират, не поддържат връзка, защото наистина не струва. С друг обаче нещата се случват гладко и безпроблемно.
Местоживеенето променя хората повече, отколкото можеш да си представиш ;)
Значи мислиш, че абсолютно всички Софиянци са прости селяни ?
anonymous895156
07-31-2013, 12:05
Значи мислиш, че абсолютно всички Софиянци са прости селяни ?
Не извъртай думите ми ;д никъде не съм казал, че са прости селяни
Казвам, че градът ги е променил дотолкова, че...
hristo99
07-31-2013, 12:11
Не съм съгласен. Всичко си зависи от родителите. А както те възпитат - такъв ще си бъдеш цял живот.
Казвам, че градът ги е променил дотолкова, че...
До селяни ?
~The Smile~
07-31-2013, 12:17
Не съм съгласен. Всичко си зависи от родителите. А както те възпитат - такъв ще си бъдеш цял живот.
+1
какво правите през лятото ?
Ходите ли на спорт или на нещо друго?
~The Smile~
07-31-2013, 12:39
^Скучая, чета книги, ровя из интернет, слушам музика.
На спорт не ходя. Това лято редовно карам колело в квартала, ходя пеш, вечер през ден-два правя по около 90-100 преси и когато съм на плаж, плувам.
anonymous895156
07-31-2013, 12:40
Ех, ако всичко зависеше от родителите, средата нямаше да е от значение. Как иначе ще обясниш, че деца, които така или иначе не са получили възпитание /напр. полусираци, при които единият родител е пияница/, са страшно културни, възпитани и ерудирани, а такива с двама работещи родители, които възпитават по най-добрия начин детето си, стараят се то да бъде достоен гражданин, се превръщат в отрепки? Средата е отговорна за всичко. Под "всичко" имам предвид и доброто, и лошото, но в днешно време средите/ компаниите/ хората, покрай които можеш да се издигнеш към добро, са десетки пъти по-малобройни от тези, в които можеш да "слезеш" надолу.
Единствено интровертните натури, които общуват главно със себеподобни, успяват да избегнат вълната на промените. И може би точно затова трябва винаги да ги има. Но те са малко на брой. Останалите сами не усещат, как всеки ден се променят.
anonymous895156
07-31-2013, 12:40
До селяни ?
Какво общо имат селото и селяните?
Доста е скучно тва лято.. :(
~The Smile~
07-31-2013, 12:51
^Така е... Плюс това дните минават много бавно... :(
За първи път нямам търпение да почна училище :D
~The Smile~
07-31-2013, 12:59
И аз нямам търпение да започна. Даже сега броя дните, които остават до началото на учебната година. :D
irrationalDecision
07-31-2013, 13:54
Хей, дървен философе, някой да е отрекъл някъде влиянието на средата? Нещата са свързани - възпитание, среда, образование, вървят ръка за ръка. Кой те е излъгал, че средата е здравословна само извън София? В даскалото ми имаше ученик от твоя роден Димитровград, пътуваше с нас в трамвая. Комплексар общо взето. Питаш го какво работят вашите.
- Няма да ви кажа - беше дежурният му отговор - за да не ви смачкам самочувствието.
Майка му се оказа според казаното от хора в класа му заместник - кметица, а баща му - тираджия. Срамна професия няма, но не виждам на кое отгоре се изживяваше като нещо повече от останалите. Винаги като чета постовете ти и перченето ти , си спомням за него. И дай сега заради такива надувки като вас двамата да обобщя, че хората в Димитровград не струват като приятели, като хора, с които да си в една компания и да се чувстваш добре. Не бих го направила, тъй като всеки отговаря сам за себе си и не е представителна извадка за поведението на всички в града му . И точно по тази логика в София хората не са еднакви и няма как да са. Има свестни, има умни, има кадърни, има тъпи и задръстени, има простаци, има пълни комплексари, има всякакви. Аман от това скапано разделение - София / провинция. Има хора и хора, а не идващи от тук или от там.
07-31-2013, 14:08
Аз не съм надувка, просто изтъквам, че слушам чалга и имам 6-ци. Как си с четенето с разбиране? :/
cartwheelzombie
07-31-2013, 14:30
Аз не съм надувка, просто изтъквам, че слушам чалга и имам 6-ци. Как си с четенето с разбиране? :/
Мисля, че това беше отправено към Димитър.
Оф много ми е скучно това лято :D и аз като Ramona нямам търпение :D Просто половин лято си ми мина в стоене вкъщи и пред компютъра. Гадното е че от мойте фр чакат все аз да им се обадя, а те не се сещат за мен и така и няма с кого да изляза на вън ...А толкова искам да се разнообразя. С един фр си писах всеки ден, но той е извън София.Утре ще ходя до библиотеката да взема ,,Преди да се родя ...'' .
irrationalDecision
07-31-2013, 17:59
Ти как си с четенето с разбиране? Къде се буташ? И къде съм написала каквото и да е като коментар за чалга и шестици? Говорех на Димитър конкретно по повод поста му за софиянци и противопоставянето им на хора от провинцията , а под номер две (същия като него или поне в такава светлина се представя Димитър във форума) визирах негов съгражданин, учил за известно време в нашето училище. Дори и за миг не съм имала предвид теб или твое изказване.
Оф много ми е скучно това лято :D и аз като Ramona нямам търпение :D Просто половин лято си ми мина в стоене вкъщи и пред компютъра. Гадното е че от мойте фр чакат все аз да им се обадя, а те не се сещат за мен и така и няма с кого да изляза на вън ...А толкова искам да се разнообразя. С един фр си писах всеки ден, но той е извън София.Утре ще ходя до библиотеката да взема ,,Преди да се родя ...'' .
И аз имаш един двуседмичен период, в който си стоях вкъщи.
За щастие той свърши. Намерих си някви занимания - записах се на рисуване.
От коя библиотека вземаш книга - и аз мисля да си вадя карта като си взема личната карта.
perry_the_platypus
07-31-2013, 20:49
Tук било много интересно, бе, ахахахахахаха. :lol:
Имам чувството, че вие (Димитър и Евтимов) сте аааааадски спрели. :/ Слушаш чалга и имаш 6-ци, еха, ти си гений, бе, ахахахахахаха, 'баси високото самочувствие имате.
Хайде, продължавайте да развеселявате. :)
anonymous895156
07-31-2013, 21:08
Хей, дървен философе, някой да е отрекъл някъде влиянието на средата? Нещата са свързани - възпитание, среда, образование, вървят ръка за ръка. Кой те е излъгал, че средата е здравословна само извън София? В даскалото ми имаше ученик от твоя роден Димитровград, пътуваше с нас в трамвая. Комплексар общо взето. Питаш го какво работят вашите.
- Няма да ви кажа - беше дежурният му отговор - за да не ви смачкам самочувствието.
Майка му се оказа според казаното от хора в класа му заместник - кметица, а баща му - тираджия. Срамна професия няма, но не виждам на кое отгоре се изживяваше като нещо повече от останалите. Винаги като чета постовете ти и перченето ти , си спомням за него. И дай сега заради такива надувки като вас двамата да обобщя, че хората в Димитровград не струват като приятели, като хора, с които да си в една компания и да се чувстваш добре. Не бих го направила, тъй като всеки отговаря сам за себе си и не е представителна извадка за поведението на всички в града му . И точно по тази логика в София хората не са еднакви и няма как да са. Има свестни, има умни, има кадърни, има тъпи и задръстени, има простаци, има пълни комплексари, има всякакви. Аман от това скапано разделение - София / провинция. Има хора и хора, а не идващи от тук или от там.
Не твърдя, че все човек не е различен, нещо си се объркала. Как реши, че съм надут? За разлика от повечето, които нямат с какво да изпъкнат, ние имаме с какво. И въпреки старанието, да не го показвам, съм обявен за надувка?? Ха ха
Не се смятам за нещо повече от когото и да било!
Разделението ми е нужно, за да ви предизвиквам
irrationalDecision
07-31-2013, 22:55
Не твърдя, че все човек не е различен, нещо си се объркала. Как реши, че съм надут? За разлика от повечето, които нямат с какво да изпъкнат, ние имаме с какво. И въпреки старанието, да не го показвам, съм обявен за надувка?? Ха ха
Не се смятам за нещо повече от когото и да било!
Разделението ми е нужно, за да ви предизвиквам
Кои сте вие, които имате с какво да изпъквате? Мислех, че разговарям с теб само.За себе си и за кого още говориш? Да не си пък с раздвоена самоличност? О, сетих се, цитатът на който отговаряш е мой, но специално този отговор между редовете е за Пери птицечовката и констатацията му за теб и Евтимов. Ако е така, оправданието ти няма пак да мине. Научи се да цитираш по отделно и да отговаряш персонално, за да могат четящите да се ориентират кое към кого е насочено като реплика. Не е сложна задача това, другия път ще се справиш.
Не си бил надувка казваш и си се стараел да прикриваш успехите си? Да, ама някой друг път. Целият форум десетки пъти прочете какви оценки имаш на двата изпита. Ако сме честни, на тези лесни изпити доста хора имаха повече от теб, пък не се съдраха да се хвалят. 3 години си учил в МГ , ама пак не си се докопал до пълното 6 на тази пародия, наречена изпит по математика, на която деца от квартални училища изкараха пълна шестица. Направих си труда да го погледна този изпит, някаква смешка. Онези дами и господа , които ги пускат такива елементарни изпитите (пък чувам и с грешки), всяка година драстично свалят летвата, за да отчитат успеваемост и да галят съвсем незаслужено егото на такива като теб. Ако си преглеждал за тренинг изпитите, падали се 2008 и 2009 и ако случайно си докарал точки за оценка, близка до 6, , тогава можем да си поговорим за успеваемостта ти. Иначе с твоите и с по-добри резултати има толкова много седмокласници в страната, че не виждам с какво толкова изпъкваш на фона им. Същата работа и с 1000 стипендии. Класиран си на този етап , ми добре. Още колко обаче също са? Въобще как знаеш кой седи срещу теб и какво има зад гърба си като резултати, та да считаш, че си над него?
И те съветвам най-чистосърдечно, чети по-внимателно преди да пишеш. Буквалното разбиране на нещата не е отличителна черта на хората, претендиращи толкова често за изпъкване сред масата с интелект. Самият ти написа, че някакъв си приятел на семейството ви се произнесъл много смислено, че бизнес със софиянци и с цигани не се прави и че според теб напълно бил прав. На това му се вика плиткоумно обобщение, в отговор на което получи разяснението, че хората все пак са различни, дори и да са с еднакво местоживеене. Сега дали разбра?
anonymous895156
08-01-2013, 11:14
:razz:
Не си бил надувка казваш и си се стараел да прикриваш успехите си? Да, ама някой друг път. Целият форум десетки пъти прочете какви оценки имаш на двата изпита. Ако сме честни, на тези лесни изпити доста хора имаха повече от теб, пък не се съдраха да се хвалят. 3 години си учил в МГ , ама пак не си се докопал до пълното 6 на тази пародия, наречена изпит по математика, на която деца от квартални училища изкараха пълна шестица. Направих си труда да го погледна този изпит, някаква смешка. Онези дами и господа , които ги пускат такива елементарни изпитите (пък чувам и с грешки), всяка година драстично свалят летвата, за да отчитат успеваемост и да галят съвсем незаслужено егото на такива като теб. Ако си преглеждал за тренинг изпитите, падали се 2008 и 2009 и ако случайно си докарал точки за оценка, близка до 6, , тогава можем да си поговорим за успеваемостта ти. Иначе с твоите и с по-добри резултати има толкова много седмокласници в страната, че не виждам с какво толкова изпъкваш на фона им. Същата работа и с 1000 стипендии. Класиран си на този етап , ми добре. Още колко обаче също са? Въобще как знаеш кой седи срещу теб и какво има зад гърба си като резултати, та да считаш, че си над него?
Относно 1000 стипендии - кандидатствам за втора година, миналата взех основна стипендия и есето ми беше публикувано в "добрите есета". Аз не смятам, че това е нещо, с което да се самоизтъквам.
Първото ти изречение ме съсипа. Успехите ми определено не са шестиците на жалкарския (без извинение) изпит. Критериите му са страшно занижени (не по-занижени от дзи-то, разбира се). Ако искаш толкова да знаеш, защо смятам, че прикривам своите успехи/постижения (пак казвам - не претендирам, че са нещо голямо, нито пък смятам, че каквито и успехи да има човек, има право да се чувства нещо повече от другите), то ме питай за тях на лично съобщение. Ще бъде нахално, ако го направя тук.
Защо нямам пълно шест ли - грешката ми е в първия модул на една задача, където не видях, че знакът е <, а го взех за =. И са ме орязали на последната задача заради части от обяснението. Същата история на изпита по БЕЛ. Въпреки това, аз не се ядосвам, защото си знам реалния резултат. А и това е просто една учебна глупост, създадена по калпав начин - има много по-добри начини да тествам знанията и възможностите си.
Още колко обаче също са? Въобще как знаеш кой седи срещу теб и какво има зад гърба си като резултати, та да считаш, че си над него?
Вече прекаляваш с измислиците и преписването на неща, които не съм казвал. Как въобще бих могъл да да си помисля подобно нещо? Нека се изясним - аз не съм нищо повече от когото и да било.
И те съветвам най-чистосърдечно, чети по-внимателно преди да пишеш. Буквалното разбиране на нещата не е отличителна черта на хората, претендиращи толкова често за изпъкване сред масата с интелект. Самият ти написа, че някакъв си приятел на семейството ви се произнесъл много смислено, че бизнес със софиянци и с цигани не се прави и че според теб напълно бил прав. На това му се вика плиткоумно обобщение, в отговор на което получи разяснението, че хората все пак са различни, дори и да са с еднакво местоживеене. Сега дали разбра?
А ти дали разбра, че не мисля това, което написах? Ехо, всеки здравомислещ човек би си казал "а тоя дали не се опитва да провокира?" и би оставил настрана дискусията с мен.
Надявах се, че повече хора ще дойдат да спорят, но не...
Dark_Heartbreaker
08-01-2013, 12:28
Добре, изобщо не си направих труда да ви изчета последните романи, но и без това знам какво ще видя - кой от кой е по-умен, висшестоящ, кой е селянин, кой не..... такива дивотии. Айде сега се върнете на първата страница и прочетете заглавието на темата. Очевидно, всички в този форум имат мнение по темата, която дискутирате, но останалите са достатъчно тактични (не казвам умни, да не вземе някой да се обиди), че да си замълчат и да го запазят за себе си. Сега ако ви доставя удоволствие да ни забавлявате с цирковете си, никой не може да ви спре. Но ако ви присветне лампичката в главата, моля, въздържайте се от повече коментари и спорове относно чалгата, бг рап или други стилове ; цигани, софиянци или други народности ; столица или провинция.
"РАЗНИ ХОРА, РАЗНИ ИДЕАЛИ" !!!!!!
angelk_m
08-01-2013, 22:23
Добре, изобщо не си направих труда да ви изчета последните романи, но и без това знам какво ще видя - кой от кой е по-умен, висшестоящ, кой е селянин, кой не..... такива дивотии. Айде сега се върнете на първата страница и прочетете заглавието на темата. Очевидно, всички в този форум имат мнение по темата, която дискутирате, но останалите са достатъчно тактични (не казвам умни, да не вземе някой да се обиди), че да си замълчат и да го запазят за себе си. Сега ако ви доставя удоволствие да ни забавлявате с цирковете си, никой не може да ви спре. Но ако ви присветне лампичката в главата, моля, въздържайте се от повече коментари и спорове относно чалгата, бг рап или други стилове ; цигани, софиянци или други народности ; столица или провинция.
"РАЗНИ ХОРА, РАЗНИ ИДЕАЛИ" !!!!!!
+1
angelk_m
08-01-2013, 22:25
18 ФЕ, АЕ?
Аз съм приета в 9 ФЕГ - 8 в клас :3 ако има други- да казват
Supernaturalfan
08-02-2013, 22:44
Някой да ми помогне, постоянно гледам back to school видеота и вече си правя списъци :D Ако някой си е направил списък да сподели, че не мога да се сетя какво ми трябва още. Тъпо ми е да призная, но се вълнувам и нямам търпение ;д
nor4eto99
08-03-2013, 03:55
На ЛС ти ги написах моите :))
cartwheelzombie
08-03-2013, 07:28
И аз нямам представа какво ще ми трябва. Опитах се да направя списък, но ми се стори прекалено малък. Направих втори, той пък беше прекалено голям... Абе изобщо си нямам и представа какво ще ми трябва. Вашият списък какъв е? Да добия някаква обща представа, че и идея си нямам.
nor4eto99
08-03-2013, 07:55
Ти за неща от първа необходимост или училищни пособия не можеш да си направиш списък?
black pearl
08-03-2013, 08:01
Кви са тия драми ;д Стига се вълнувахте толкова , че накрая ще се разочаровате. И аз си набелязвам какво ще ми трябва , ама ни знам от къде ще си ги купувам , защото няма да съм във Варна, а ще пътувам на 15ти за вкъщи(чак) ;хх
cartwheelzombie
08-03-2013, 08:05
Ти за неща от първа необходимост или училищни пособия не можеш да си направиш списък?
Предполагам за всичко, главата ми е много разхвърляна тези дни, понеже трябва да свърша доста други неща, пък и по принцип съм си доста неорганизирана и разсеяна. Минали години се прибираме от магазина и аз осъзнавам, че нямам половината неща, които ми трябват. Изобщо съм голяма трагедия в това отношение :Д
nor4eto99
08-03-2013, 08:38
Кви са тия драми ;д Стига се вълнувахте толкова , че накрая ще се разочаровате. И аз си набелязвам какво ще ми трябва , ама ни знам от къде ще си ги купувам , защото няма да съм във Варна, а ще пътувам на 15ти за вкъщи(чак) ;хх
Не можеш ли една седмица да кажем по-рано да си се върнеш и подготвиш? То така без подготовка поне малка не може.
Какво толкова подготвяте за купуване? Аз някъде към 1-ви ходя на пазар за дрехи и тогава някъде и за тетрадки, химикалки и т.н и приключвам. Не знам какво друго би ми трябвало, а засега си се радвам на ваканцията и нямам никакви проблеми с чакането до 16-ти. :D
Аз не ходя на никакъв специален пазар - нито за химикалки и тетрадки, нито за дрехи.
RainyMood
08-03-2013, 16:32
Аз някъде към 1-ви ходя на пазар за дрехи и тогава някъде и за тетрадки, химикалки и т.н :D
Аз пък чакам да ми кажат какви тетрадки ще трябват и тогава ги купувам. Ежегодният пазар за училищни пособия ми се събира някъде около 15-ти септември.
Иначе как е ваканцията при вас засега? :---)
black pearl
08-03-2013, 17:21
Не можеш ли една седмица да кажем по-рано да си се върнеш и подготвиш? То така без подготовка поне малка не може.
Не защото съм на сватба на братовчедка ми на 14ти.. :Х
Иначе подготовката ще я правя края на август, началото на септември някъде , само дето списъците за учебници излизат към 5 -10 септември , а тогава точно няма да съм в града.. :@ Апф .
И миналата година е имало родителска среща на 12ти с децата , тая година пак ще е около тази дата , но мен няма да ме има.. -.-
hipnosis
08-07-2013, 12:38
Здравейте на всички :)) аз си търся съученици от 164 "Мигел де Сервантес" или накратко Испанската гимназия .. някой, който също е приет, нека да ми пише на лично
fuzzybuzzy
08-09-2013, 13:08
Привет, има ли тук съученици от НТГ- Пловдив ? По възможност с икономическа информатика..
Някой да има от ГХП Св Св Кирил и Методий - Пловдив ?
fuzzybuzzy
08-09-2013, 18:30
Имам двама съученици които ще са там.
Едната е с Руски. Другият е с Английски. Ако искаш мога да ти дам FB-та им.... Момчето ми е приятел така че едва ли ще има против да ти дам фейса му , но за момата не знам. С нея не поддържам връзка...но и знам фейса...
Catalyst64
08-12-2013, 19:53
Аз съм там. С какъв език си? Аз съм с първи английски.
shinebrightlikeadiamond
08-14-2013, 21:49
И аз съм там. С немски :) ти с какъв език си?
И аз съм там. С немски :) ти с какъв език си?
с английски :)
Silviahh
08-16-2013, 13:28
НПГПФ ;д
ех, значи, никой ли няма във ФЕГ ;д
fuzzybuzzy
08-18-2013, 20:32
ех, значи, никой ли няма във ФЕГ ;д
Познавам двама които са там...Единият е със френски, а другата с английски
perry_the_platypus
08-19-2013, 06:11
Познавам двама които са там...Единият е със френски, а другата с английски
Съжалявам, че ви се намесвам, ама във ФЕГ всички са с първи френски език. :D
Angelblue1201
08-19-2013, 09:10
Хей. Аз ще съм в Пазарджик - ЕГ "Б.Брехт" със АЕ и ФЕ..:)))
ммм ако някой има приятел с френски, английски и география, аз съм в таи паралелка :)) fuzzybuzzy ?
fuzzybuzzy
08-19-2013, 20:24
ммм ако някой има приятел с френски, английски и география, аз съм в таи паралелка :)) fuzzybuzzy ?
Ами аз съм в НТГ така че не съм запознат как стоят нещата при вас..Но имам двама познати които ще са там.. Момче и момиче..Ако искаш може да ти дам FB-та им.. Бих предпочел само на момичето защото момчето не е особено дружелюбно...
muhtesemfan
08-20-2013, 00:38
Аз с Математика, Английски език, Информатика, Български език и литература :oops:
same here :D
dinasase
08-23-2013, 10:46
Верно, че забрайх и училището, аз съм в 9ФЕГ.
Аз тази година ще съм 7ми клас и искам със същия профил. Ти с какъв бал влезе ?
Добро утро и на теб и на другите. А аз днес ще се записвам в ГПЧЕ.
Варна ли? Ако да с какъв език? ^^
Desislava1999
08-23-2013, 18:58
Мда вече осмокласници.Аз съм с математика-английски-информатика-български
DreamRockx
08-24-2013, 15:11
Абе чудя се, на изпращането на нашия випуск от миналото ми училище бях доста официално облечена (бяха ни предупредили да отидем така) имам предвид - рокля, джиджани обувчици, къдрици, сещате се като на бал направо, но тогава всички седмокласници бяхме така и не се чувствах неловко, въпреки, че аз почти никога не обличам рокля :D
Прочетох мненията в една тема за това кой как ще ходи на 16 и масово ще са с дънки, тениски и прочие, нищо официално.
Та въпроса ми е - ние като сме 8 клас да се обличаме ли по-официално? Смисъл аз много си харесвам роклята и обувките и всичко, но се притеснявам да не съм аз там единствената така изтупана и да стоя като изтукана.