PDA

View Full Version : Деветокласници 2013/2014

Страници : 1 [2]

BloodyDreamer
12-26-2013, 08:59
Весели празници и от мен ^^
Нова година ще празнувам вкъщи, сестра ми ще си кани някакви приятели. Ще се чувствам малко не на място, обаче другата ми опция е на банкет с майка и татко, така че определено предпочитам да остана при сестра ми :D

WPotter
12-26-2013, 19:03
Това чувство ми е много познато...
Госпожата по физика ми каза колко точки имам. Последната задача съм я пообъркала малко и то защото съм тръгнала да пиша някакви работи, дето не са дадени. Ма като ми е толкова акъла :D
Знаеш ли кога е областния кръг?
E при нас само решихме задачите на дъската,ама не са ни казали кой колко има..
Къде на трета зад ти е грешката?
Аз имам на 3 - подточка д) и на 2-ра съвсем съм се объркала кога да вкл това тъпо съпротивление на въздуха.Начи при изкачването - нямам,при падането - изведнъж се появява..логика...

BloodyDreamer
12-26-2013, 19:23
Ми слагала съм някакви съпротивления... в космоса... :D И на последната подточка съм сложила тегло, пък то трябвало да отбележа само силите, които действат на тялото. Никой не ми е виновен, че не мога да чета.

Lilanda
01-09-2014, 09:04
Ъпвам темата...

Довечера ще пиша, че изчезвам за училище. 8-)

EmItYyY
01-09-2014, 17:47
Здравейте да може ли да ми отговорите на един въпрос...кои са основните етапи в кръговрата на азота? Моля ви ако някои знае нека да каже много е спешно трябва ми за утре. Търсих в интернет но не намерих нищо. Благодаря ви предваритеоно! :)

Lilanda
01-09-2014, 19:40
Здравейте да може ли да ми отговорите на един въпрос...кои са основните етапи в кръговрата на азота? Моля ви ако някои знае нека да каже много е спешно трябва ми за утре. Търсих в интернет но не намерих нищо. Благодаря ви предваритеоно! :)
http://ucha.se/watch/29/Kragovrat-na-azota-v-prirodata

EmItYyY
01-13-2014, 15:57
Благодаря мн..:)

IcyHeart
01-13-2014, 18:47
Къде сте хора? Какво става в последния месец от първия срок?
На мене цялата година ми идва на нагорно пък за вас не знам. Много повече учене, предмети, домашни .. Абе всичко :дд
Стипендията мисля, че вече мога да я отпиша от плановете :D :(
Някой ходи ли на олимпиадата по химия? Как сте се справили? Пък и на други олимпиади?

perry_the_platypus
01-20-2014, 19:16
Ъпвам малко темата, хахаха.
Последният месец е най-тежкият, както винаги. Класни, изпитвания, etc.

Да се разпиша за олимпиадите:
Ходих на тази по химия и на тази по френски език. По химия имам 95 точки, а по ФЕ - 98. (:

BloodyDreamer
01-20-2014, 21:34
Айде и аз да се включа. По химия имам 99 точки, ходих и на английски, но все още не са излезли резултатите. Предполагам ще имам малко над 90 точки.
Много гадно решиха да наблъскат всички олимпиади в един месец. На 11ти - химия, 18ти - английски, 25ти - биология, 3ти - втори кръг на английски, 4ти - втори кръг на химия и физика. Направо е мъчение това, да се чудиш за кое по-напред да се готвиш. Госпожата ми по химия иска невъзможното за сряда (да извадим и научим употреби, физични свойства и получаване на всички изучени вещества), а аз трябва да уча по биология, щото не съм отваряла учебник, а нищо не помня от седми клас... Да не говорим, че ще имаме контролна по ЗИП биология върху мускули и кости, за която също не съм учила. Обмислям варианта да се хвърля отнякъде...
ПП. Забравих да спомена, че нямам желание да уча ИЗОБЩО. Искам да е лято, да си чета книжки, да си свиря на пианото и китарата, да си рисувам... да спя...

IcyHeart
01-28-2014, 18:33
Сега последната седмица и миналата са ад :( По сградостроителство цял срок не ни писаха оценки и госпожата сега се сети.. Имам две 5тици, а ми трябва 6 за срока за стипендия - само този предмет остана (поне имам още 2 дена да измисля нещо).
А класната накара тази по химия да ни напише срочните, а тя искаше да изпитва за по-високи оценки и така няколко човека няма да вземат стипендия заради тая простотия, а има срок до четвъртък да ни оформят :X Просто нямам думи, цял ден това обсъждаме и се побъркахме :/
А на олимпиадата по химия имам 84 точки, гордея се, въпреки че имам няколко тъпи грешки, а задачата с варовика въобще не се пробвах да я реша :дд Пък по химия може да се засечем в 22ро :дд
Дриймър, вие трябва да сте в нашето училище по физика, нали?

kitty02
01-28-2014, 18:38
2 точки не ми достигнаха за обласното по Английски, гррр .... :D Стипендиите нали се взимаxа от 10 клас за тези, на които 8 клас им е нулева година? А от годишните ли оценки се определя дали ще взимаш стипендия?

BloodyDreamer
01-29-2014, 18:52
Дриймър, вие трябва да сте в нашето училище по физика, нали?
От къде си?
По биология и по психология се оформям с петици, сега ще уча като побъркана, за да ме изпитат утре и да си оправя оценките. По психология за 1 грешка на контролното ще ми остави 5 за срока... Гадното е, че по български също ще изпитва и то за древногръцка лирика, а аз покрай всичките олимпиади не съм чела абсолютно нищо. Ще се окаже, че покрай голямото ми желание да си оправя оценките по останалите предмети, ще си намаля тази по български. И на всичкото отгоре взех нещо да се разболявам, не знам какво ми става, вече два-три дена ме боли главата. Усещам как ще се изложа на олимпиадите и после ще ми намилат на главата до края на живота ми. Искам да мине тази седмица и да влязат нещата в ритъм най-сетне.

perry_the_platypus
01-29-2014, 20:36
http://prikachi.com/images/682/7007682X.png
Има ли някой добър по математика, на когото му се занимава да реши задачките и да ми каже какви отговори получава? Мноого ще съм му благодарен. (:

IcyHeart
02-01-2014, 09:29
Пери, на първото е x=1, второто нещо не ми излиза, 3тото не съм сигурна как са отговорите но ми се получи x1= 2+√3 x2=2-√3 и x=-1 ама не съм им правила проверка и не съм сигурна :д За 4тото не съм сигурна, как да го направя.
Дриймър - София, уча в строителния.

Относно срочния успех - не съм особено доволна от себе си, можех да се справя много по-добре. Три 4ки никак не ме удовлетворяват, 5 само по математика, и още 9 6тици.. В началото на годината тотално се бях отпуснала ... Сега 2рия срок се ще гледам да си уча стабилно.
Минаваме първа смяна, а как мразя да ставам толкова рано.. Добре, че после деня ни е свободен.

Пери, ти в 133то ли учеше или 9 фег, не мога да си спомня :д

perry_the_platypus
02-01-2014, 16:51
Пери, на първото е x=1, второто нещо не ми излиза, 3тото не съм сигурна как са отговорите но ми се получи x1= 2+√3 x2=2-√3 и x=-1 ама не съм им правила проверка и не съм сигурна :д За 4тото не съм сигурна, как да го направя.

Относно срочния успех - не съм особено доволна от себе си, можех да се справя много по-добре. Три 4ки никак не ме удовлетворяват, 5 само по математика, и още 9 6тици.. В началото на годината тотално се бях отпуснала ... Сега 2рия срок се ще гледам да си уча стабилно.
Минаваме първа смяна, а как мразя да ставам толкова рано.. Добре, че после деня ни е свободен.

Пери, ти в 133то ли учеше или 9 фег, не мога да си спомня :д

Задачките ми ги решиха. Мерси много за помощта, все пак. :)
Завършвам срока с 5,75. Вторият срок повече. (:

Уча в 133то, хахаха.

IcyHeart
02-01-2014, 17:17
Браво :) А да те питам, случайно да познаваш един Божидар, той е от моето даскало, ама преди е учил в 133 и доколкото знам често ходи там ? :дд

perry_the_platypus
02-01-2014, 18:23
Браво :) А да те питам, случайно да познаваш един Божидар, той е от моето даскало, ама преди е учил в 133 и доколкото знам често ходи там ? :дд

Пиши ми на лично. :)

BloodyDreamer
02-01-2014, 20:44

Аз съм от Сливен :D

За срочните - само шестици. По биология и психология и логика ми се оформяха петици, трябваше ми по още шестица и вдигнах ръка да ме изпитат предпоследния ден. Просто покрай тези олимпиади ми се срина успеха в училище. Но седнах за няколко часа, научих каквото ми трябваше и така. Втория срок ще трябва да уча повече, защото ще имаме оценки и по история, и по география. Но пък поне олимпиадите ще са свършили. Този месец беше някакъв ужас, направо бях пред нервен срив. И сега като си помисля, че понеделник и вторник са ми най-важните олимпиади... днеска си похабих целия ден в гледане на филми, утре трябва да си наложа да не включвам лаптопа.

IcyHeart
02-01-2014, 20:53
Ааа ясно :ДД
Сега се сетих за 1000 стипендии, миналата година не ми се отдаде възможност, но тази имам и вероятно няма да я пропилея. Ако участвам ще се запиша с химия или езикознание.. За химията имам някаква представа за какво става въпрос, а езикознанието го разбирам като английски или се бъркам?

WPotter
02-06-2014, 21:06
BloodyDreamer, как ти се сториха задачите по физика?
бтв,аз бях на олимпиада в строителният.

BloodyDreamer
02-07-2014, 08:17
BloodyDreamer, как ти се сториха задачите по физика?
Амии, като се има предвид, че не бях решавала никакви задачи от общинския кръг насам и че не си знаех половината формули... не беше трудна :D Учудващо реших всички задачи. Не написах две-три неща, но аз отидох просто за присъствие. По-важно ми е по химия и по английски. Някой да знае до коя дата трябва да излязат резултатите?

perry_the_platypus
02-07-2014, 15:58
Амии, като се има предвид, че не бях решавала никакви задачи от общинския кръг насам и че не си знаех половината формули... не беше трудна :D Учудващо реших всички задачи. Не написах две-три неща, но аз отидох просто за присъствие. По-важно ми е по химия и по английски. Някой да знае до коя дата трябва да излязат резултатите?

10 дни преди националния кръг, т.е. няма да е скоро, хахаха.

А и излизат имената само на класираните, демек не можеш да си видиш точките, ако не си класирана.
Така ми казаха поне. :)

BloodyDreamer
02-07-2014, 16:24
Преди да бъдат изпратени до София, работите се оценяват на местно ниво, при което се правят четири протокола - по един от всеки проверяващ, един с крайните резултати (средно аритметично от първите два протокола) и един само с класиралите се (последният протокол за общинския кръг се прави от двамата проверяващи на местно ниво, а за областния - от комисията в София). Та преди да бъдат изпратени работите в София, трябва да излезе този третия протокол. Не може да не си знаеш точките, защото така как можеш да си сигурен, че от комисията не си пращат който те си пожелаят, без изобщо да проверяват работите?

perry_the_platypus
02-07-2014, 18:19
Преди да бъдат изпратени до София, работите се оценяват на местно ниво, при което се правят четири протокола - по един от всеки проверяващ, един с крайните резултати (средно аритметично от първите два протокола) и един само с класиралите се (последният протокол за общинския кръг се прави от двамата проверяващи на местно ниво, а за областния - от комисията в София). Та преди да бъдат изпратени работите в София, трябва да излезе този третия протокол. Не може да не си знаеш точките, защото така как можеш да си сигурен, че от комисията не си пращат който те си пожелаят, без изобщо да проверяват работите?

11. Областните комисии изготвят в срок до 7 работни дни от състезателния ден:
 протокол за явилите се ученици и техните резултати по задачи;
 протоколи в електронен вид (по образец от МОН в Excel формат) с
имената, училището, населеното място, областта, класа и резултатите на
учениците, предложени за участие в националния кръг;
 разпределителен протокол (по образец от МОН на електронен носител)
за броя на оценителите и за броя работи, проверени и оценени от всеки
член на областната комисия.

Права си, но аз имах предвид по-скоро, че ще излязат резултатите в интернет само на тези, които са се класирали. Иначе винаги може да търсиш под вола теле, как може да си сигурна, че точките, които пише, че имаш са истинските ти точки, хахаха. ;)

BloodyDreamer
02-08-2014, 15:08
В срок от 7 работни дни. Значи тази седмица би трябвало да излязат. Благодаря ти :)

Права си, но аз имах предвид по-скоро, че ще излязат резултатите в интернет само на тези, които са се класирали. Иначе винаги може да търсиш под вола теле, как може да си сигурна, че точките, които пише, че имаш са истинските ти точки, хахаха. ;)
Щото познавам проверяващите :D И освен това излизат отговорите, а аз знам къде какво съм писала и къде може да не ми дадат точки. Винаги си смятам броя точки в най-добрия и най-лошия вариант (където не съм сигурна дали ще ми приемат отговорите). Между другото, нямаме ли право да си видим работите след проверката? Иначе защо ги пазят?

perry_the_platypus
02-08-2014, 17:40
В срок от 7 работни дни. Значи тази седмица би трябвало да излязат. Благодаря ти :)

Щото познавам проверяващите :D И освен това излизат отговорите, а аз знам къде какво съм писала и къде може да не ми дадат точки. Винаги си смятам броя точки в най-добрия и най-лошия вариант (където не съм сигурна дали ще ми приемат отговорите). Между другото, нямаме ли право да си видим работите след проверката? Иначе защо ги пазят?

12. Началникът на РИО заверява с подпис и печат протоколите по т. 11 и в срок до 7
работни дни от състезателния ден ги изпраща на експерта по химия и опазване на
околната среда в МОН на хартиен носител заедно с писмените работи на
предложените за участие в националния кръг ученици и по електронната поща в два
формата – сканирани и на Word/Excel.
13. Националната комисия след преразглеждане и окончателно оценяване на
работите на предложените от областните комисии ученици за участие в националния
кръг представя в МОН окончателен протокол на класираните за националния кръг
ученици и техните резултати.
14. Националната комисия разглежда предложенията на областните комисии, извършва
окончателно оценяване на писмените работи, класира учениците за участие в
националния кръг и в срок не по-късно от 10 дни преди датата на националния кръг
представя в МОН за утвърждаване окончателен протокол с имената на класираните
за участие в националния кръг ученици и техните резултати.

Няма да е скоро, според мен. :D
А националната комисия се съмнявам да я познаваш, но както и да е. :lol:

Отговори на олимпиадите не съм виждал да излизат?!

BloodyDreamer
02-08-2014, 18:49
Е, националната не. Макар че ако бях от НПМГ, сигурно и тях щях да познавам, но уви. (нищо лично)

Излизали са. Поне за минали години... или се бъркам с условията. Но учителите знаят кой ще проверява и понякога взимат отговорите от тях, защото много се филмират и държат да знаят горе-долу кво сме направили, за да може да ни викат за най-малката грешка... много е готино... Пък и да излизат, и да не излизат, един учител по физика примерно винаги може да ти реши задачите и да ти каже кво е трябвало да получиш.

BloodyDreamer
02-08-2014, 18:50
бтв как ти се рови да ги издирваш тези неща? :D Възхищавам се на липсата ти на мързел.

perry_the_platypus
02-09-2014, 09:31
Е, националната не. Макар че ако бях от НПМГ, сигурно и тях щях да познавам, но уви. (нищо лично)

Излизали са. Поне за минали години... или се бъркам с условията. Но учителите знаят кой ще проверява и понякога взимат отговорите от тях, защото много се филмират и държат да знаят горе-долу кво сме направили, за да може да ни викат за най-малката грешка... много е готино... Пък и да излизат, и да не излизат, един учител по физика примерно винаги може да ти реши задачите и да ти каже кво е трябвало да получиш.

И аз не съм от НПМГ, жалко. :lol:
Иначе не знам, ще видим. Химия още не съм имал този срок и не съм виждал госпожата. :D :D

бтв как ти се рови да ги издирваш тези неща? :D Възхищавам се на липсата ти на мързел.

Еха, доста сложно е да влезнеш в сайта на МОН и да прочетеш регламента, който е 3-4 листа. :D :D
http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/regulations/2013-14_regl_chemistry.pdf

BloodyDreamer
02-09-2014, 12:10
Еха, доста сложно е да влезнеш в сайта на МОН и да прочетеш регламента, който е 3-4 листа. :D :D
Някои хора (аз) са толкова мързеливи, че и това не могат да направят :D

WPotter
03-08-2014, 14:51
Хора, какво става? Защо темата така замря?
Как е училището ? Как минаха олимпиадите ?

BloodyDreamer
03-09-2014, 07:17
'Драсти. Училището е както винаги. По физика няма да се класирам, но съм доволна от представянето си, стигат ми точките, които изкарах. По английски не съм доволна, сигурно няма да се класирам за националната, щото са ми отнели много точки на съчинението (предполагам де, щото единият проверяващ е много гаден). По химия се класирам за националната, а по биология днеска ще видим какво ще направя. Предполагам и там няма да се класирам, аз искам просто да не се изложа. Мисля, че не съм достатъчно подготвена.

EmItYyY
03-10-2014, 13:03
Хора можете ли да ми помогнете с тази тема " Библията като културен феномен - есе " много ще сам ви благодарна ако напишете нещо моля ви :( Трябва ми много спешно - за довечера Благодаря ви предварително :)

WPotter
03-13-2014, 18:56
Bloodydreamer не се ли претоварваш като ходиш на толковa много олимпиади ?
Аз се класирах по физика. Доволна съм г/д от представянето си, въпреки че ме яд - единствените ми грешки всъщност са недописани неща,които знам,но не съм допрочела условията на задачите както трябва. Но whatever.
Btw. Утре заминавам за пролетно състезание по физика в Сандански
Btw2, bloodydreamer,май една от твойта гимназия се е класирала за 3ти кръг по физика и нищо чудно да ме сложат в една ста с нея (все пак сме само 4-5 момичета,които преминават). Познаваш ли някаква Ралица (фамилия не помня,но я има в списъците)?

BloodyDreamer
03-14-2014, 16:54
Не знам, не мога да преценя :D Винаги съм ходила на много олимпиади/състезания и вече не ми прави впечатление. По биология съм се изложила много жестоко, ама какво да направя пък. Догодина ще е по-добре.

Мдам, Раличка Панайотова. Тя ще ходи и в Сандански, че и на химия се класира.

SunT
03-15-2014, 10:56
Аа, по биология беше много гадна :D По френски не съм се класирала, не че и очаквах, а по английски някой знае ли нещо за класирани на национален кръг? Той е в събота, доколкото разбрах.

BloodyDreamer
03-15-2014, 15:31
Да, по биология беше отвратителна.
По английски е в петък, ама тия бавните още не са качили резултатите...

SunT
03-15-2014, 17:49
Много е тъпо така, ако наистина е чак в Хасково и ние да разберем деня преди това, егати.

Rabalka
03-15-2014, 21:48
Много ли е трудно в девети клас

WPotter
03-17-2014, 21:15
Мдам, Раличка Панайотова. Тя ще ходи и в Сандански, че и на химия се класира.
Aма разкажи нещо по-подробно,каква е,как изглежда дъра бъра
Ако искаш пиши ЛС.

BloodyDreamer
03-18-2014, 12:31
Какво точно искаш да знаеш? :D Пратих ти снимка на лично.

WPotter
03-18-2014, 17:48
Всъщност и аз не знам какво искам да знам :д
Охх...whatever : д
Видях,че сте от едно училище и реших да те питам,незнам защо

Бтв не ми отваря снимката..

BloodyDreamer
03-18-2014, 18:46
Ох, ами... не знам как да я пратя, за да я видиш. Не искам да я свалям и да я качвам по разни места, защото не е моя снимка.

WPotter
03-30-2014, 23:31
Ох, ами... не знам как да я пратя, за да я видиш. Не искам да я свалям и да я качвам по разни места, защото не е моя снимка.
Нищо,както казах whatever.
Ам някои ще се пробва ли тази година за 1000 стипендии? Ако нека да напише на коя тема и кой предмет е избрал.
Бтв пристрастила съм се към tumblr. Айде които има да пише,за да си ги разменим.

BloodyDreamer
03-31-2014, 18:29
Аз имам tumblr. Много си го харесвам, ама почти никога не влизам. Надявам се, че лятото ще имам повече време да оправя някои неща.
И смятах да се пробвам за 1000 стипендии, ама като им почетох формуляра за попълване, се сетих защо не участвах миналата година и се отказах :D
Бтв, май само двете си пишем тук...

IcyHeart
06-26-2014, 15:52
Къде сте бе хора? Забравихме се :D
Как ще завършите годината?
И имате ли ученически парламент/съвет в училището? Стана ми интересно заради едно обучение на което ходих..

BloodyDreamer
06-26-2014, 18:27
Здрасти, здрасти. Аслъ се забравихме.
Ще завърша с шестици по всичко, макар че ще имам доста петици за втория срок. Ии, ако трябва да съм честна, по история не заслужавам шестица. Но, какво да се прави. Догодина ще се стягам.
И да, имаме парламент в училище. Била съм на едно събрание, замествах отговорничката на класа, обаче беше много скучно.

Иначе как ви се стори годината (материала, учителите, класа)? Какви са ви списъците с книгите за догодина? А за лятото какви са ви плановете?

kaRamella
06-26-2014, 19:01
Къде сте бе хора? Забравихме се :D
Как ще завършите годината?
И имате ли ученически парламент/съвет в училището? Стана ми интересно заради едно обучение на което ходих..

Ние имаме ученически парламент.

SunT
07-02-2014, 21:13
Здравейте ;3 остана ми и на мен най-сетне малко време да се поровя и тук :D
За оценките... завърших с пълно отличие. Не очаквах такъв успех, но в никакъв случай не се оплаквам ;д Радвам се и че догодина в класа ще има доста повече стипендианти от тази, макар че пак бяхме класа с най-нисък успех от випуска (5,05 или 07 беше).

Годината като цяло не ми се стори особено тежка и сега малко се страхувам за 10-ти клас, защото всички само повтарят колко бил труден, бла бла. Притеснявам се да не ми стане много, а до петък трябва да реша ще ходя ли на английски следващата година, или не .-.
Онзи ден вечерта направо щях да полудея, толкова ми се четеше нещо хд И затова взех, че прочетох “Играта на Ендър“, ей така, за развлечение. Много готина книжка, която за радост или не, е следвана от още цели 12 в поредицата (които определно няма да чета сега). Филма не показва точно как са нещата и ми се иска да бях прочела книгата преди да го изгледам, но вече няма значение, защото всичко ми се изясни ;д Сега вече си имам и списъка за четене (15 са книгите... леле) и лека-полека ще си ги почвам тях. Планове за лятото имам, но са доста неопределени все още. По принцип исках да си прегледам и учебниците за догодина и да си помогна малко (това в най-кризисния ми момент в края на тази година си го обещавах всяка вечер преди да заспя хд), обаче момичето, с което се разбрах да ми каже дали може сега да ми ги даде, ме отсвири тотално, тоест - заряза скайпа от 10 дена насам и ме остави с вързани ръце по този въпрос. Дано да седне тия дни, че няма да мога да я чакам много .-.
И така.. Чакам си моренцето септември месец и си живуркам тази дълго чакана ваканцийка :D

Някой, който е карал С1 в Британика, може ли да ми пише на лични, защото имам разни въпросчета :D

WPotter
07-03-2014, 11:38
Здравейте.
Завърших с 5.66, не съм сигурна дали съм доволна или не от себе си. Имам 5ци по История, География, Испански, Химия..и Физическо :D
Принципно по физическо ме беше страх да не ме остави на поправка, защото хем не покривах нормативите, хем не влизах кой знае колко често в часовете му. Но както и да е, ще се постарая другите години да ми пише 6ци и оценката по ФВС да влиза 5.75 в дипломата.
По История се прецаках сама с една 3-ка и един минус (отказах да ме изпитва), а по Химия - имах една 2-ка. Много се нервирам по Химия, защото ги разбирам нещата, лесно ми е, ама цяла година бях пълен айляк. Нито внимавах, какво се случва в час, нито си учих често уроците вкъщи. Сама съм си виновна.
По География часовете са пълна анархия. Г-жата се отказа вече да ни преподава и само ни моли да не вдигаме много шум. Лесно се преписва на контролни. Сигурно ако я бях питала дали може да ме изпитва за 6 би се съгласила, но честно казано не ми се занимаваше, все пак тази оценка ми влиза в основното, не в средното образование.
А по Испански, хах там нищо не знам. Отбягвах часовете й под предтекст, че или съм на зъболекар, или че скоро ми предстои състезание по Физика и трябва да се готвя. Накрая жената се колебаеше 5 или 4 да ми остави, ама понеже й ходих на консултациите и се стараех ми написа 5ца. Но все пак се отказах от Испанския и сега септември съм на приравнителен изпит по Руски.
Бтв. И на състезанието и на олимпиадата по Физика failнах стабилно (по 16-17 точки) и сега съм се надъхала лятото да решавам руски сборници с най-добрите задачи в света. И догодина ще имаме съботна школа по физика в училище.

Колко книги ви дадоха да четете от училище? При мен са 8 по БЕЛ и 3 по АЕ. А да не броя тези, които по желание ще ги прочета.

BloodyDreamer
07-03-2014, 14:00
Здрасти, здрасти.
Нашият списък е с 16 автора, за някои има по повече от едно произведение. Направо не знам кога ще ги чета тия неща, като се има предвид, че смятам да препрочитам ASoIaF (тоя път на английски). И освен това имам личен списък с над 300 книги и направо не знам вече.
Лятото ще ходя на китара, френски и английски, както и на рисуване, ама само юли месец. Освен това тоя месец ще ходя на лагер (среща на стипендиантите от Американска фондация за България) ии това е. През останалото време (не че е много, ама все пак) смятам да спя и да гледам сериали (много бих искала само това да правя, ама нейсе).
По френски и по английски ходя на частни уроци. По френски ходя, за да науча езика (и да взема сертификат, де, ама това ще стане чак 11ти-12ти клас), по английски ходя директно за подготовка за сертификат. Не знам дали ще успея, ама много силно се надявам.
И така. А, освен това ще имам доста чести посещения при зъболекаря, щото зъбите ми са извадили няква бормашина и ми дълбаят по венците в момента. Мисля, че ми излиза мъдрец, майка му да е жива и здрава. Адската болка. Искам просто да хвана клещите и да си издърпам всичките зъби един по един. Толкова обезболяващи изпих в последните три дена, колкото не съм пила за всичките 15 години и няколко месеца откак ходя по тая земя. Бахти ужаса.
Но пък от друга страна ми дойде супер яката идея за комикс. Само дето много се съмнявам дали ще успея да го нарисувам. Ама ще видим, де. Във вторник като отида на рисуване, ще говоря с госпожата.

WPotter
07-03-2014, 17:16
Нашият списък е с 16 автора,
e при нас са 8, които задължително трябва да прочетем, защото ще ги изучаваме по-подробно.
Какви сериали следиш ? :д

BloodyDreamer
07-03-2014, 17:47
Амиии изгледала съм...
от тези, които са свършили (поне доколкото знам):
Lost, Prison break, Futurama, Veronica Mars, House MD, The Tudors, How I met your mother, Breaking Bad, част от The 4400, по-голямата част от The Inbetweeners, по-голямата част от Misfits, четири сезона и половина от Buffy, the vampire slayer, част от Dead Like Me, изключително малка част от Gossip Girl
от тези, които не са свършили (поне доколкото знам):
Sons of anarcy (на 4ти сезон съм), Supernatural (на 2ри сезон съм), DaVinci's Demons (сезон 2, епизод 3), чакам новите сезони на Sherlock, Vikings, TVD, The Originals, Criminal Minds, American Horror Story, The Big Bang Theory, изгледала съм освен това първите 5-6 сезона на The Simpsons
И имам още толкова в списъка със сериали, които искам да изгледам.
GoT не гледам, но съм чела всичките книги.
ПП. Една част от сериалите, които гледам, са бозички, ама съм ги почвала като малка и се чувствам длъжна да разбера какво става накрая.

WPotter
07-03-2014, 19:12
омг, ти си пристрастена като мен :д
Prison break ми е най-любим
The Big Bang Theory също много си го обичам
House MD сега го гледам, за 3 дни изгледах първият сезон, малко ми беше еднообразно, защото почти винаги някой се разболява, объркват му диагнозата 50 пъти, почти умира, накрая го лекуват и всичко е ок. Но нищо - Хаус е як, така че ще си ги гледам и 8те сезона.
How I met your mother съм гледала всичко, като изключим част от 9ти сезон, защото много затъпя. Но мисля да изгледам последните епизоди, въпреки че знам какво точно става накрая.
TVD мисля да го започна отначало, нищо че съм го гледала, също така и PLL
American Horror Story и Gossip Girl съм гледала малка част и трябва да си ги продължа.
Breaking Bad не съм го гледала, но хах доста добре му превеждат заглавието.
Veronica Mars и Buffy, the vampire slayer добри ли са?
Мисля да започна true blood, grey's anatomy, bones, revenge, once upon a time, doctor who, etc
Препоръчват ти Friends, malcolm the middle, ghost whisperer, desperate housewives, two and a half men (тея съм почти сигурна, че си ги гледала де), heroes, lost girl, skins, sex and the city, и там сигурно има още ама не се сещам сега.

BloodyDreamer
07-03-2014, 20:03
Хахах, nice.
Амии на мен и Вероника, и Бъфи ми харесаха. Вероника Марс ми хареса повече, наскоро излезе и филм, който е като продължение. Бъфи ми беше интересен до един момент. После в четвърти сезон почнаха да го разводняват, станаха едни промени с героите, които не ми харесаха, и затова го спрях. Но съм си обещала, че няма да оставям сериал недогледан, така че като наваксам със тия, които не са привършили, ще го довърша.
От сериалите, които изброи, или по-точно за тези, които каза, че си почти сигурна, че съм ги гледала - гледала съм ги като малка по телевизията (включително сексът и градът), обаче не знам сега дали ще ми харесат. Ще ги пробвам пак, вече не с бг аудио. Иначе, не знам за теб, но се дразня супер много, когато пуснат някви хора да се смеят на всяко почти забавно нещо, което кажат. Направо ме влудява. Ама търпя, кво да правя...
Иначе, други сериали, които са ми в списъка (и които не са споменати вече), са: One Tree Hill, The OC, 21 Jump Street, Dexter, Scrubs, Freaks and Geeks, Fringe, Alias, Felicity, The Office, Family Guy, Elementary, Almost human. Ама не съм сигурна за някои.

Christinna
07-03-2014, 20:35
Един съвет за книгите-прочетете си ги още от сега, а после като ви трябват само да си ги припомняте понеже много напъват за тях. :D A и другото, което е малко са кофти, особено тези от френската литература, но не е чак толкова зле. Задължително си прочети Криворазбраната цивилизация и Българи от старо време-интересни са (ако не са четени де). Не е за страх 10ти клас, въпреки че то си зависи и от училището. Например в моето бая си ни напъват и ми беше малко зор. Единственото, за което съжалявам е, че не почнах да си уча периодично в началото, а се стегнах към края, когато беше късно, нооо при вас тепърва започва и може да се поучите от моите грешки. :D Приятно изкарване на лятото и късмет догодина. :)

Rabalka
07-06-2014, 07:36
Вече и аз ште сам 9 клас! Супер ама си оставам в саштото даскало.

Christinna
07-06-2014, 07:53
Дано в това даскало тая година те научат как да пишеш, тролче.

Rabalka
07-06-2014, 08:20
Трола си ти офца такава

Christinna
07-06-2014, 08:21
Разкри ме, чао..

IcyHeart
07-06-2014, 17:59
Като бяхте заговорили за сериали, някой да е гледал Shameless (US) и да даде мнение ? :D :-?

WPotter
08-01-2014, 01:07
Започнахте ли да четете от задължителнатс литература на 10кл?