PDA

View Full Version : Към момчетата - какво мислите за съвременните момичета?

Страници : 1 2 [3]

ge6aaaa3
07-22-2013, 11:30
Ахам. Значи, ако си ляга с познати, но те са наясно, че отношенията им се свеждат само до секс, тогава няма проблем.
Проблемът е, ако забърсва всяка вечер напълно непознати в дискотеката с цел секс, тогава е курвентия?

Да, можеш да се сетиш защо. ;)

LadyDi
07-22-2013, 11:31
Да, можеш да се сетиш защо. ;)

Мога, да :)

Aeternal
07-22-2013, 11:37
И какво излезе?
Сподед Лейдито, ако се ебеш само за бройка, тогава си курва. Обаче с познати може.
Според мен, ако правиш секс без емоциите на привързаност, тогава си курва.
Според Аетернел... може сам да си пуска тоалетното казанче. :)
Други мнения?
Всъщност според мен си чекиджия, който не е виждал секс и затова сипеш огън и жупел срещу всички, които виждат и си пуснал тая тема с цел някоя друга недоебана мома, която също седи на сухо, да се трогне от ретроградния ти морален поглед и най-после да те огрее.
Ама да не вземеш да се обидиш сега, де. Не те съдя, просто изразявам мнение.

procter
07-22-2013, 11:44
Всъщност според мен си чекиджия, който не е виждал секс и затова сипеш огън и жупел срещу всички, които виждат и си пуснал тая тема с цел някоя друга недоебана мома, която също седи на сухо, да се трогне от ретроградния ти морален поглед и най-после да те огрее.
Не съм обиден, като изключа тона ти. До голяма степен си прав. Мастурбирам. От около месец не съм правил секс, дразнят ме тези, които се ебат все едно са животни, пуснах тази тема, за да намеря повече хора, които споделят моите идеи, а за момата не се бях сетил, но ще се радвам ако се намери такава с ретрогарден морал.

klimatronik
07-22-2013, 11:48
климатроник, горе-долу разликата е като това някой да ти е "приятел", защото имаш кинти и черпиш, и същото, но защото си готин пич.

двете неща нямат логика.
Специално за секса какъв проблем е, щом и на двамата предоставя кеф?

klimatronik
07-22-2013, 11:49

Дефинирай чикиджия. И аз си бия всеки ден? Лошо ли е ? Ще ми исъхне ли пишката?

procter
07-22-2013, 11:50
климатроник, щом за теб е така, не искам да те убеждавам в каквото и да било. За мен има много общо. Точно какъвто е кефа да осъзнаеш, че отсреща те приемат като придатък на портфейла, точно такъв е и като те възприемат като придатък на хуя.

klimatronik
07-22-2013, 11:53
климатроник, щом за теб е така, не искам да те убеждавам в каквото и да било. За мен има много общо.

Обичта към човек не се показва със секс

procter
07-22-2013, 11:55
както и приятелството с черпене

LadyDi
07-22-2013, 11:55
A aз си мислех, че сме надраснали вече вярването, че секс се прави по любов или секс се прави едва след сватбата или че секс = любов и прочие.
Сексът си е секс и не разбирам защо трябва да се заклеймява като нещо лошо. Всеки сам избира колко, как, с кого и кога да прави секс и изобщо не е работа на другите да си навират носа там.
Ако някой е с толкова строги морални ценности и държи половинката му да е "чиста", тогава се получават ей такива глуповати теми. Няма лошо и в това, разбира се. Просто е глупаво да се хвърлят етикети наляво и надясно, само защото някой има различно разбиране от нас самите.

procter
07-22-2013, 11:59
аа..ми да бе, то и приятелството няма общо с уважението, всичко вече е за пари.. и секс :)
Лейди, ти бая неща си надраснала. Не му облазявам на мъжа ти.

klimatronik
07-22-2013, 12:00
пътят към арабските страни е отворен към всички с претенции ;д

Aeternal
07-22-2013, 12:10
Дефинирай чикиджия. И аз си бия всеки ден? Лошо ли е ? Ще ми исъхне ли пишката?
Курва, ама без кураж.
То надали дали има жив мъж дето не му бие главата иначе.

LadyDi
07-22-2013, 12:31
Лейди, ти бая неща си надраснала. Не му облазявам на мъжа ти.
Недей го мисли ти мъжа ми. Аз съм надраснала детското мислене. За това имам мъж, а ти още плачеш във форума.

Cloud9
07-22-2013, 12:31
Сексът си е нещо хубаво и според мен не е обвързан с любовта, но е обвързан със сексуалната култура.Ако младите знаят какво правят -нека го правят.Аз съм имала приятел с промоции и не смятам,че това ме прави курва. Все пак има си и граници.Не приемам от 13-14 години да спят с кой им падне и не приемам изневярата!Най-близката ми приятелка в гимназията беше поставила личен рекорд като прави секс с 6 различни за 4 дена.Друга съученичка загуби девствеността си в храстите зад стадиона за да може като прави секс с един батко следващата седмица той да не реши,че тя е задръстена и девствена.Трета съученичка правеше секс в тоалетните на дискотеките като специално си ги набираше като седеше пред тоалетните и оглеждаше.И после разказваше всякакви подробности.Та това за мен не е много нормално.

Stray
07-22-2013, 12:49
Който подбира, мастурбира.

tireheb
07-22-2013, 12:59
Който подбира, мастурбира.

20 страници размишления
и накрая некой пльосва МЪДРОСТТА НА ВЕКОВЕТЕ
хаахах

procter
07-22-2013, 17:19
Аз бях дотук. Толкова ми е болно, че така мислят младите хора днес. А още по-лошо ми е затова, че възрастните изобщо нехаят. Лейди, какво да ти кажа. Жалко. Много ми е мъчно, че дори модератор и възрастен човек като теб, който трябва да научи младите на нещо, говори като една разхайтена жена. Лошо. Бог да ни е на помощ!

102
07-22-2013, 17:25
@procter, слабите хора мислят за чуждото мнение и се влияят от него.... силните не се интересуват и не им дреме, следват собствените си мисли и чувства.. Тва не значи, че също не се влияят, но взимат чуждото мнение и го превъртат през собствената си призма.

klimatronik
07-22-2013, 17:39
Аз бях дотук. Толкова ми е болно, че така мислят младите хора днес. А още по-лошо ми е затова, че възрастните изобщо нехаят. Лейди, какво да ти кажа. Жалко. Много ми е мъчно, че дори модератор и възрастен човек като теб, който трябва да научи младите на нещо, говори като една разхайтена жена. Лошо. Бог да ни е на помощ!

съвсем нормално си мислим

koshtramba
07-22-2013, 17:44
Не мислите ли, че такъв тип хора, които повдигат въпроса по гореспоменатия начин, търсят внимание, имат комплекс за малоценност, чудят се на фона на какво да изпъкнат, успяват да открият един оплюван образ, излизат пред хората, храчат се и те върху него и чакат одобрение от останалите, че са взели правилната страна, за да затвърдят за себе си, че са будни хора със здрави ценности, тъй като единствения начин да стигнат до това потвърждение е да чуят аплодисментите на масовката, да не ги отхвърли, без да имат нуждата фиктивния им злодей да е герой на реалността.

Страхотно изречение, Chacho. Много дълго. Хюх.

LadyDi
07-22-2013, 17:44
Разхайтена жена...

Трябваше ли да се обидя?

anonymous708973
07-22-2013, 17:49
Според мен, ако правиш секс без емоциите на привързаност, тогава си курва.

Ще ти дам ситуация и ще искам отговор:
Момиче отива в различен град/държава за дълъг период от време. Няма си приятел, все още не познава никого, а и не е убедена, че иска сериозна връзка в смисъла на доверяването, отдаването на време, внимание и усилия... Да, ама... започва да й се прави секс.
Първи въпрос: Курва ли е, щом й се прави секс, а няма човек до себе си? Защо? Желанието за секс насочено ли е към конкретен обект или може да бъде възприето буквално като "начесване на крастата", като нужда, равна на необходимостта от храна, защото иначе пречи на съвестното изпълнение на ежедневните задачи.
Започва да се запознава с този-онзи. Събира се компания все на нейна възраст. Готини момчета, слабо познати. Знаят си имената, възрастта, кой какво учи/работи. "Я, този пич е готин", мисли си мадамата и му казва "Наздраве!". Говорят си, общи приказки, нищо кой знае какво... Мадамата решава, че иска да си легне с него с мисълта, че не желае да се обвързва на този етап, съответно отпада нуждата от по-големи подробности като черти на характера. (Освен тази пичът да разкаже на половината свят какво и с коя е правил.) Съобщава ясно и недвусмислено намеренията си да не навлиза в дълбините на сериозна връзка. Пичът е окей. Правят секс. Момичето се кефи на момчето, но естествено... каква привързаност можеш да развиеш от една-две-три срещи?
Втори въпрос: Защо сексът без обвързане е лошо нещо, ако няма излъгани очаквания? И двамата знаят какво се случва и какво да очакват.

Наистина бих се радвала на по-подробни и задълбочени отговори. Ако може, логични. Ако не може, ще разбера, че си въздух под налягане и мнението ти не е обосновано. Нищо не ми пречи да се съглася с теб, ако виждам причинно-следствена връзка.

Отсега да кажа: евтини провокации не минаха пред ЛейдиДи, няма да минат и пред мен. Аз секс съм правила единствено с много повече чувства от някаква си емоция на привързаност.

102
07-22-2013, 17:52
Тва ше бъде интересно.. хАхАХах.

LadyDi
07-22-2013, 17:52
Лейди, какво да ти кажа. Жалко. Много ми е мъчно, че дори модератор и възрастен човек като теб, който трябва да научи младите на нещо, говори като една разхайтена жена. Лошо. Бог да ни е на помощ!

Смятам, че е много по-добре да се научат да не робуват на криворазбран морал и закостенели ценности, да се научат да отстояват мнението си и да вземат това, което поискат, защото в крайна сметка - никой няма да помисли за теб, ако сам не мислиш за себе си.
Другото са неща, които се учат в крачка и са въпрос на вътрешно усещане.
За мен е жалко, че си на 26 години и все още не си се научил на горните неща.

102
07-22-2013, 18:03
и да вземат това, което поискат, защото в крайна сметка - никой няма да помисли за теб, ако сам не мислиш за себе си.

Егоистично, леко, разхайтено. ^_^

Иначе.. много малко хора заслужават и всъщност могат да взимат това, което поискат....

LadyDi
07-22-2013, 18:08
Иначе.. много малко хора заслужават и всъщност могат да взимат това, което поискат....
Дали заслужават и дали могат са две различни неща.

102
07-22-2013, 18:14
Които могат.... заслужават. Така става ли ?

koshtramba
07-22-2013, 18:16
Момиче отива в различен град/държава за дълъг период от време. Няма си приятел, все още не познава никого, а и не е убедена, че иска сериозна връзка в смисъла на доверяването, отдаването на време, внимание и усилия... Да, ама... започва да й се прави секс.
Първи въпрос: Курва ли е, щом й се прави секс, а няма човек до себе си? Защо? Желанието за секс насочено ли е към конкретен обект или може да бъде възприето буквално като "начесване на крастата", като нужда, равна на необходимостта от храна, защото иначе пречи на съвестното изпълнение на ежедневните задачи.
Започва да се запознава с този-онзи. Събира се компания все на нейна възраст. Готини момчета, слабо познати. Знаят си имената, възрастта, кой какво учи/работи. "Я, този пич е готин", мисли си мадамата и му казва "Наздраве!". Говорят си, общи приказки, нищо кой знае какво... Мадамата решава, че иска да си легне с него с мисълта, че не желае да се обвързва на този етап, съответно отпада нуждата от по-големи подробности като черти на характера. (Освен тази пичът да разкаже на половината свят какво и с коя е правил.) Съобщава ясно и недвусмислено намеренията си да не навлиза в дълбините на сериозна връзка. Пичът е окей. Правят секс. Момичето се кефи на момчето, но естествено... каква привързаност можеш да развиеш от една-две-три срещи?
Втори въпрос: Защо сексът без обвързане е лошо нещо, ако няма излъгани очаквания? И двамата знаят какво се случва и какво да очакват.

Наистина бих се радвала на по-подробни и задълбочени отговори. Ако може, логични. Ако не може, ще разбера, че си въздух под налягане и мнението ти не е обосновано. Нищо не ми пречи да се съглася с теб, ако виждам причинно-следствена връзка.

Отсега да кажа: евтини провокации не минаха пред ЛейдиДи, няма да минат и пред мен. Аз секс съм правила единствено с много повече чувства от някаква си емоция на привързаност.

Секс само за задоволяване на естествени нагони с непознат/слабопознат мъж, без обвързване, не е най-моралната постъпка. Приемам ранен секс, следствие на обвързване, но не и безразборен. Има други начини за изпускане на напрежение. Сексът е повече.
Бих приела да се случи веднъж-дваж и не бих лепнала етикет "курва", но ако е системно, бих се замислила.

klimatronik
07-22-2013, 18:43
Секс само за задоволяване на естествени нагони с непознат/слабопознат мъж, без обвързване, не е най-моралната постъпка. Приемам ранен секс, следствие на обвързване, но не и безразборен. Има други начини за изпускане на напрежение. Сексът е повече.
Бих приела да се случи веднъж-дваж и не бих лепнала етикет "курва", но ако е системно, бих се замислила.

Бързата скорост

Убива

Много ме кефи темата нещо :Д

ge6aaaa3
07-22-2013, 18:50

В описния случай мацката си е точна. Тя се е опознала с човека и са се разбрали за чувства и бла-бла. Това, обаче, е много различно от това да се чука всяка вечер с различен непознат.

ge6aaaa3
07-22-2013, 18:55
A aз си мислех, че сме надраснали вече вярването, че секс се прави по любов или секс се прави едва след сватбата или че секс = любов и прочие.
Сексът си е секс и не разбирам защо трябва да се заклеймява като нещо лошо. Всеки сам избира колко, как, с кого и кога да прави секс и изобщо не е работа на другите да си навират носа там.
Ако някой е с толкова строги морални ценности и държи половинката му да е "чиста", тогава се получават ей такива глуповати теми. Няма лошо и в това, разбира се. Просто е глупаво да се хвърлят етикети наляво и надясно, само защото някой има различно разбиране от нас самите.
Виж сега, ако попадаш в тази категория, си е твоя работа. Никой не ти се бърка, просто не бих те искал до себе си и не разбирам какво ти е обидно това? За мен това е лошо, но щом ти го възприемаш като нормално, защо се обиждаш?

LadyDi
07-22-2013, 18:59
Виж сега, ако попадаш в тази категория, си е твоя работа. Никой не ти се бърка, просто не бих те искал до себе си и не разбирам какво ти е обидно това? За мен това е лошо, но щом ти го възприемаш като нормално, защо се обиждаш?
Аз не се обиждам. В тази тема няма мнение, в което да съм се припознала и което да ме е обидило. Въпреки опитите на автора.
Не знам дали попадам в тази група - от години съм с един и същи мъж, но това също не е ничия работа. Във всеки случай, това е моето мнение - сексът като секс трябва да се разграничава от любовта. Повтарям го за не знам кой път - това удоволствие не трябва да е привилегия само на обвързаните или само на тези, търсещи връзка. Simple as that. Не знам защо имате затруднение да проумеете какво мисля и защо се опитвате да ме натикате във всеки стереотип, който развявате наоколо.

ge6aaaa3
07-22-2013, 19:04
Разбрахме те напълно. Автора се прави на луд, ама и той те разбра. Това, което се опитвам да ти кажа е че може да правиш секс без връзка с някой познат, който е наясно с това, че не искаш връзка и всичко започва и приключва със секса, но да си с непознати всяка вечер...

LadyDi
07-22-2013, 19:06
Това, което се опитвам да ти кажа е че може да правиш секс без връзка с някой познат, който е наясно с това, че не искаш връзка и всичко започва и приключва със секса, но да си с непознати всяка вечер...
И аз се съгласих с теб.

102
07-22-2013, 19:09
Мир, любов.. и без чорапи !

Auriss
07-22-2013, 19:11
Абе да не ви развалям беседата, ама тезата на автора не беше ли, че са коври ония, 'дето се ебат 'без чувства' и при положение, че стана ясно, че гледа на секса и романтичната (или не толкова :Д) връзка като на неделимо цяло , защо изобщо коментирате някакви супер страничните неща.

Айде да си говорим морално ли е да си във връзка с някого и да го залъгваш, че изпитваш някакви чувства към него, а реално да му пускаш с цел някакви облаги ?
И впрочем цялата драма тръгна от факта, че авторът свързва този тип поведение с провокативното облекло и топираната коса, колкото и нелепо да звучи :lol:

LadyDi
07-22-2013, 19:13
Auriss... 55 страници... кой помни от къде тръгна всичко?
Но въпросът ти е интересен:

Айде да си говорим морално ли е да си във връзка с някого и да го залъгваш, че изпитваш някакви чувства към него, а реално да му пускаш с цел някакви облаги ?

Жалко, че авторът капитулира.

102
07-22-2013, 19:15
Не е морално, но на кой му пука за морала ?

koshtramba
07-22-2013, 19:33
Е, ти ако не си съблюдаваш морала, други го.

ge6aaaa3
07-22-2013, 19:34
На мен, когато ми изнася. :lol:
Аурис, въпроса ти е риторичен, нали?

Aeternal
07-22-2013, 19:36
Не е морално, но на кой му пука за морала ?
На никой, морала сам по себе си е неморален.

Chacho
07-22-2013, 19:44
Тва пък бяха 22 много яки страници.

Мен пък ме изкефи много procter, щото тук рядко успяваме да говорим толкова дълго с интелигентен тон. Колко често срещате хора, които бранят морала и не го приемат за даденост?

На мен например ми е интересно Ина какво ще отговори на koshtramba.

А ето и обещаният от мен отговор, доколкото успявам да го формулирам:

Утилитаризмът не го гледам като методът, чрез който да преценяваш какво да вършиш. Точно обратното, чак след като си извършил действието, се обръщам към утилитаризмът, за да го рационализирам. Казвам, че ние, съзнателно или не, винаги следваме идеологията му, макар и да не е най-добрият начин да достигнем постигнем целите му.

И точно както ти даде пример с теория на игрите, че понякога трябва да не играеш за себе си, за да спечелиш. Но в крайна сметка всеки се стреми да избере най-добрата стратегия, защото иска да спечели. И всеки прави грешки, защото може да се люшне към грешната. Това не значи, че намеренията ни са различни.

Но играта за вас не е една и съща, правилата са различни за двама ви. Всеки ход в живота коства усилия, а усилията в моята идеология много често са трупане на отрицателни точки в играта. Затова, когато не е нужно, смятам, че не трябва да се полагат. Когато можеш да получиш удоволствие от еднократен секс, защо да се напъваш да слушаш Бетовен, ако това няма да ти повлияе на цялостната игра. Ти можеш да имаш вкус към класиката, но точно тази вечер няма да робуваш на изисканият си вкус, защото ти се ще да люшнеш в другата посока. Ако този секс няма да ти се отрази зле, майната му на морала. Ако този секс означава изневяра и изхрачване върху доверието във връзката, ще си преебеш стратегията. Но въздържанието от секс означава да си защитаваш моралния имидж, който не ти е нужен в дадения момент, майната му, както казах.

Ние няма как да знаем как ще ни се отразят изборите в дългосрочен план, можем само да предполагаме. Понякога да робуваш на идеали е добре, понякога зле. Но мисля, че вече изглежда оправдана свободата на избор. Всеки трябва да си избира сам печелившата стратегия, защото в края на деня сам ближе раните си. Това също е стратегия.

klimatronik
07-22-2013, 19:46
Aбе добре е да се държи на морала. Щото сега на където и да погледнем -само порнографски изцепки

Chacho
07-22-2013, 19:53
само порнографски изцепки

която критика произхожда от морала.

Полагаме "порнографски изцепки" с "морал" и получаваме:

Абе добре е да се държи на морала. Щото сега на където и да погледнем - само морал

ge6aaaa3
07-22-2013, 20:05
^Всичките тези теории... ОК, погледни, обаче, от друга страна. Ако майка ти реши да зареже всякакъв морал и започне да се врътка по чалготеките, как ще се чувстваш? А баща ти?

anonymous708973
07-22-2013, 20:09
На мен например ми е интересно Ина какво ще отговори на koshtramba.

Ина ще те разочарова, защото всъщност е съгласна с кощрамба. Теорията важи за веднъж-два пъти, обаче не се прилага за момиче, които няколко пъти седмично прави подобно изпълнение... Не се прилага по изцяло субективни причини, разбира се.
Всъщност Ина никога не е имала подобно вземане-даване с непознат и най-вероятно би си го харесала за по-дългосрочни отношения (тип секс другарче), щото просто на Ина не й е толкова лесно да си сваля дрехите с нов непознат 3-4 пъти седмично или колкото там й се прави секс. Просто щото Ина е тъпичка и лесно се привързва.
Ина просто има ясно изразено чувство за справедливост и не може да търпи подобно заклеймяване.
И Ина подкрепя двойния стандарт в случая.

П.С. Чувствам се като Винету, говорейки за себе си в трето лице :д

Едит: Нека не спорим на тема морал, защото това е все едно да спорим на тема вкус за храна.
За една мадама от фейсбука ми е морално да няма една нормална снимка, всичко да е или на безбожно къси рокли в чалга бар (употребявам и двете), безбожно високи токове, грим, дълги изкуствени нокти, солариумче, големи слънчеви очила ... и най-новото: снимка по монокини със закрити зърна. И на фона на този разкош явно е много морално да се пишат статуси за истинските мъже и че "много жени са красиви, но малко притежават интелект". За мен не е морално, но не се паля, защото си давам сметка, че моралът е разтегливо като дъвка понятие. Е, не крия, че в моята глава аз съм класи над въпросната мадама, понеже освен късите рокли и обратнопропорционалните дълги крака имам и нещо между ушите, но това си е изцяло мое виждане :)

Chacho
07-22-2013, 20:10
^Всичките тези теории... ОК, погледни, обаче, от друга страна. Ако майка ти реши да зареже всякакъв морал и започне да се врътка по чалготеките, как ще се чувстваш? А баща ти?

Ако още си мислиш, че отричам всякакъв морал, може да се замислиш пак да изчетеш всичките тези теории.

Как ще се чувствам? Зле. Това ли е правилната стратегия, да се чувстваш зле? Не. Тогава - морал.
А в примера на пантерата. Девойчето трябва ли да се въздържа. Защити си морала.
Само казвах, че тоя морал трябва да го поставяш под въпрос. Отговорът може да е "за" и "против".

Aeternal
07-22-2013, 20:20
Различно е, защото става въпрос за нещо което ме засяга пряко - моята майка. Какво правят чуждите обаче не е моя работа.

ge6aaaa3
07-22-2013, 20:23
Ако още си мислиш, че отричам всякакъв морал, може да се замислиш пак да изчетеш всичките тези теории. Постовете ти ги чета с интерес, въпреки че често не съм съгласен с тях. Това, което разбирам е че отричаш морала, когато той ти пречи на щастието.

Това ли е правилната стратегия, да се чувстваш зле? Не. Тогава - морал.

Че нали говореше за личното щастие? Ако на нея й е прищракало и е решила, че това я прави щастлива, ще отрече морала. Това че на теб ще ти е кофти, какво я бърка щом на нея й е добре? По същия начин ще се почувства всеки, който възлага надежди на някоя и в един момент се окаже, че тя му кръшка и не го взема на сериозно, щото и пречело на щастието.
Малко объркано стана, ама дано си схванал идеята. ;)

А в примера на пантерата. Девойчето трябва ли да се въздържа. Защити си морала.
Само казвах, че тоя морал трябва да го поставяш под въпрос. Отговорът може да е "за" и "против".
За това говорих по-нагоре, не ми се обяснява пак.
^Ти нали знаеш, че ако си малко по-наивен като автора, все някога ще вземе да те засяга. Идеята на примера беше, че е кофти да те предаде някой, който обичаш и си мислиш, че и той теб, а той "просто си преследва щастието".

Aeternal
07-22-2013, 20:25
Че нали говореше за личното щастие? Ако на нея й е прищракало и е решила, че това я прави щастлива, ще отрече морала. Това че на теб ще ти е кофти, какво я бърка щом на нея й е добре? По същия начин ще се почувства всеки, който възлага надежди на някоя и в един момент се окаже, че тя му кръшка и не го взема на сериозно, щото и пречело на щастието.

Разликата е, че приятелката си я избираш, майката не.

ge6aaaa3
07-22-2013, 20:39
Да, с това съм съгласен, за това казах "ако си малко по-наивен като автора". Нали за това му говорих, ама реши да се покрие, вместо да чуе...

Chacho
07-22-2013, 21:03
Малко объркано стана, ама дано си схванал идеята. ;)

Добре. Да завъртим нещата. Ти си синът, който ходи и си прави кефа, без да се съобразява с останалите. Майката, като не се чувства добре и е нарушено нейното лично щастие, ще накаже синът си. Така излиза, че ако "си гледа кефа", всъщност не си гледа кефа.

Та като казвам да си гледаш кефа, нямам предвид да правиш на момента тва, което те е дръпнало. Ако прецениш, че ще ти донесе лоши последствия, можеш да го избегнеш. Просто преценяваш, че бъдещето ти щастие ще е по-голямо от сегашното. Преценяваш, че да се напиеш и да те накажат не е толкова добър избор, колкото да не пиеш и да си живуркаш без наказанието. Но в крайна сметка целиш спокойствие, липса на кавги, което е щастие за теб, а не неегоистична доброта, не всемирна правота, не вселенски морал.

Тоест, в случая изглежда, че оправдавам морала, но го преразказвам с чудновати думички.

Е, а ако прецениш, че можеш да живееш с кавгите с родителите си? Че няма да ти се отразят, че ти ще си спокоен и с наказанията? Ми ще се напиеш без да слушаш родителите си.

Няма лошо да си по-принципен. Просто, ако си сигурен, че принципите в определена ситуация са излишни или не можеш да определиш, тогава да не ги следваш не е непременно лош избор. Да ги следваш - също. Въпрос на избор е.

Ако трябва да дам себе си за пример, на мен ми е по-лесно да давам пари за благотворителност, защото това ми задоволява чувството за подреден и сигурен свят, което ме прави спокоен и щастлив.

Chacho
07-22-2013, 21:04
Едит: Нека не спорим на тема морал, защото това е все едно да спорим на тема вкус за храна.
За една мадама от фейсбука ми е морално да няма една нормална снимка, всичко да е или на безбожно къси рокли в чалга бар (употребявам и двете), безбожно високи токове, грим, дълги изкуствени нокти, солариумче, големи слънчеви очила ... и най-новото: снимка по монокини със закрити зърна. И на фона на този разкош явно е много морално да се пишат статуси за истинските мъже и че "много жени са красиви, но малко притежават интелект". За мен не е морално, но не се паля, защото си давам сметка, че моралът е разтегливо като дъвка понятие. Е, не крия, че в моята глава аз съм класи над въпросната мадама, понеже освен късите рокли и обратнопропорционалните дълги крака имам и нещо между ушите, но това си е изцяло мое виждане :)

Тоест, моралът е субективен. Вероятно страница първа-втора от темата. :D

ПС: Хора, истинската и неоспорима мъдрост е, че който копае гроб другиму - гроб копае той.

Който нож копае, гроб вади себе си.
Който гроб копае - намира къртица.
Който нож копае до гроба, слепи ги ражда.
Който планина гладен сънува, извинисе бе.

koshtramba
07-22-2013, 21:24
За една мадама от фейсбука ми е морално да няма една нормална снимка, всичко да е или на безбожно къси рокли в чалга бар (употребявам и двете), безбожно високи токове, грим, дълги изкуствени нокти, солариумче, големи слънчеви очила ... и най-новото: снимка по монокини със закрити зърна.

Искаше да кажеш със закрита средна част на гърдите, нали? :D

Аз пък приемам морала като особен вид калокагатия. Само че с по-друга идея - всичко добро е красиво, но не всичко красиво е добро. Ако ме разбирате.
Това е за мен моралът.

babity
07-23-2013, 06:42
Дотук добре. Но... айде кажете ми кое е по-добре: да не се шиба наляво надясно от вечер на вечер "от хорска срама" ('щото има приятелки, които и набиват, че е неморално) или да го прави, както Пантерата обясни по-назад заради нуждата и нищо повече? 'Щото в първия случай говорим за курвалъка като състояние на духа, което ако не с диви оргии, ще се онагледява с умилкване на 3533474745377458 души в коя да е дискотека/бар/домашно събиране/каквото и да е, а в другия случай се прави за да се задоволи потребността и съответното се преминава нататък.

Chacho
07-23-2013, 06:46
Дотук добре. Но... айде кажете ми кое е по-добре: да не се шиба наляво надясно от вечер на вечер "от хорска срама" ('щото има приятелки, които и набиват, че е неморално) или да го прави, както Пантерата обясни по-назад заради нуждата и нищо повече? 'Щото в първия случай говорим за курвалъка като състояние на духа, което ако не с диви оргии, ще се онагледява с умилкване на 3533474745377458 души в коя да е дискотека/бар/домашно събиране/каквото и да е, а в другия случай се прави за да се задоволи потребността и съответното се преминава нататък.

Пита се дали във втория случай не са и просто низки страстите? Защо изобщо трябва да се чука, за да си задоволява нагона, като може изобщо да не робува на секса и да го постави върху идеали като интимност, отдаденост, съкровеност, култура?

babity
07-23-2013, 06:54
Низки, низки... колко да са низки. При все, че всичко е толкова преходно, кой може да си позволи да е толкова краен? Пък и за мен понятието връзка не е равносилно на посочените от теб идеали. Само кат' говорим за робуване... не разбирам вие какви сте такива роби на телата си... 'Що ядете? Кат' може да поставите духовната храна над всичко. За мен двете неща са еднакви.

Chacho
07-23-2013, 07:12
Низки, низки... колко да са низки. При все, че всичко е толкова преходно, кой може да си позволи да е толкова краен? Пък и за мен понятието връзка не е равносилно на посочените от теб идеали. Само кат' говорим за робуване... не разбирам вие какви сте такива роби на телата си... 'Що ядете? Кат' може да поставите духовната храна над всичко. За мен двете неща са еднакви.

Сигурно без секс умираш като без храна.

Не е ли прекалено консуматорско мислене? Мислене, което притъпява чувствителността? Синьото Джони е изискано, но ако всеки ден пиеш, със същата нагласа ли ще го консумираш? Ще отделяш ли време да оцениш аромата му, да задържиш глътката в устата, да прецениш мекотата, да помислиш над качеството или ще преглъщаш механично? Ако всеки път когато правиш секс те шляпат по задника, ще изпитваш ли тръпката? Нима ако се придържаш към тези идеали, към търсенето на висшата, духовна наслада, ще търсиш да задоволяваш страстите си при първа възможност? Ще ги откриеш ли така?

DisappointedDreamer
07-23-2013, 07:24
Пък и за мен понятието връзка не е равносилно на посочените от теб идеали.

Посочи ти идеалите, които са равносилни на връзка.

Примерът с храната беше неуместен.

ge6aaaa3
07-23-2013, 08:15
Добре. Да завъртим нещата. Ти си синът, който ходи и си прави кефа, без да се съобразява с останалите. Майката, като не се чувства добре и е нарушено нейното лично щастие, ще накаже синът си. Така излиза, че ако "си гледа кефа", всъщност не си гледа кефа.

Та като казвам да си гледаш кефа, нямам предвид да правиш на момента тва, което те е дръпнало. Ако прецениш, че ще ти донесе лоши последствия, можеш да го избегнеш. Просто преценяваш, че бъдещето ти щастие ще е по-голямо от сегашното. Преценяваш, че да се напиеш и да те накажат не е толкова добър избор, колкото да не пиеш и да си живуркаш без наказанието. Но в крайна сметка целиш спокойствие, липса на кавги, което е щастие за теб, а не неегоистична доброта, не всемирна правота, не вселенски морал.

Тоест, в случая изглежда, че оправдавам морала, но го преразказвам с чудновати думички.

Е, а ако прецениш, че можеш да живееш с кавгите с родителите си? Че няма да ти се отразят, че ти ще си спокоен и с наказанията? Ми ще се напиеш без да слушаш родителите си.

Е това важи, когато синът е още под влиянието на родителите. На 25 се съмнявам ваще да ти се бъркат в това кога с коя спиш, пък камоли да те наказват. Реално неодобрението на родителите ти изобщо няма да ти повлияе на щастието. На тях ще им е болно, ама надали ще ти вдигат чак скандали за това. Вече друг е въпросът, че ти мислиш за това как се чувстват те и това че ги нараняваш само по себеси ти пречи. Е това е морала, за който идеше реч, че е полезен.

Няма лошо да си по-принципен. Просто, ако си сигурен, че принципите в определена ситуация са излишни или не можеш да определиш, тогава да не ги следваш не е непременно лош избор. Да ги следваш - също. Въпрос на избор е

С това съм съгласен, при условие, че действията ти не вредят никому.

klimatronik
07-23-2013, 08:22
Може ли да си кажете годините всички,които пишат в темата?

ge6aaaa3
07-23-2013, 08:24
17 И ПОЛОВИНА!

klimatronik
07-23-2013, 08:26
17 И ПОЛОВИНА!

ЪЪЪъъ на тази възраст (аз съм на 18 и половина) има още дълго време да размишляваме и да си променяме ценностната нагласа и мислене..

ge6aaaa3
07-23-2013, 08:28
Мда, ама към момента това е което мисля. То философски погледнато цял живот се променяме...

Chacho
07-23-2013, 08:38
Вече друг е въпросът, че ти мислиш за това как се чувстват те и това че ги нараняваш само по себеси ти пречи. Е това е морала, за който идеше реч, че е полезен.

Да, затова в случая го подкрепих.
Ако имаш абсолютна власт и можеш да се гавриш със всеки, без това да ти оставя гузни следи, без да ти нарушава щастието, ако може всеки да ти слугува, ако може всеки да се държи така с теб, както ти искаш, една много крайна ситуация, която може и да е нереалистична, но за целта на дискусията да я приемем - каква сила има тогава моралът? Ако нямаш съвест и ако си абсолютно щастлив, ако държиш всичко в контрол и не можеш да бъдеш изведен от това състояние, има ли грешни постъпки за теб. След убийство, няма гузност, няма наказание, няма страдание? Кое ще те накара да се въздържиш?

@klimatronik, аз съм на 21

Chacho
07-23-2013, 08:39
Мда, ама към момента това е което мисля. То философски погледнато цял живот се променяме...

True dat, а и промянта не обезсмисля мисленето, дискусията, спора, приложението, съмнението.

AnarchyBoy
07-23-2013, 08:50
Някой (демек чачез ти, брат ^) да ми обясни, за к'во спорите в 5 реда, че не ми се чете толкова много .. :D

Chacho
07-23-2013, 08:51
Някой (демек чачез ти, брат ^) да ми обясни, за к'во спорите в 5 реда, че не ми се чете толкова много .. :D

Най-най-общо казано за моралът, особено в последните страници. Както и кои хора са морални.

ge6aaaa3
07-23-2013, 08:53
Да, затова в случая го подкрепих.
Ако имаш абсолютна власт и можеш да се гавриш със всеки, без това да ти оставя гузни следи, без да ти нарушава щастието, ако може всеки да ти слугува, ако може всеки да се държи така с теб, както ти искаш, една много крайна ситуация, която може и да е нереалистична, но за целта на дискусията да я приемем - каква сила има тогава моралът? Ако нямаш съвест и ако си абсолютно щастлив, ако държиш всичко в контрол и не можеш да бъдеш изведен от това състояние, има ли грешни постъпки за теб. След убийство, няма гузност, няма наказание, няма страдание? Кое ще те накара да се въздържиш?

@klimatronik, аз съм на 21

В този случай, моралът няма никаква сила. Моралът има сила само и единствено, когато имаш съвест. Тя е тази която те кара да го следваш, затова й казах на лейдито, че щом възприема курвенското поведение за нещо нормално, нейна си работа. /После се разбра, че вкрайна сметка не го практикува, значи не го възприема за толкова нормално, де.../ Никой външен неможе да ти наложи морал, ако ти я нямаш съвестта.

AnarchyBoy
07-23-2013, 08:54
Морал? Че вднешно време има ли още морал?! Ама сериозно?!..

Chacho
07-23-2013, 08:56
Следва въпроса какво е съвестта и откъде се е появила тя?

@AnarchyBoy, с тоя въпрос се родиха 24-те страници.

AnarchyBoy
07-23-2013, 08:59
:lol: Човек кажи, че морал има днешно време при по малките.... Е "ние" (собственоръчно се вкарвам в по-зрялото поколение) може и да имаме няк'ъв морал.. ама 14 годишните курвички.. и 15 годишните наркоманчета..? :D
Морала е отживелица, поне за манинките..

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:03
^Не е баш така... както каза Чачо, 24 страници писахме за това, такаче няма смисъл да започваме отначало...
@Chacho Честно казано, не знам... Предполагам, че е следствие на възпитанието и идеята, че като правиш добро ще ти се отвръща с такова.

klimatronik
07-23-2013, 09:09
Инджееее ( Йордан Йовков)
Чачо, обясни ми тогава за майчиното чувство за дълг към децата си? Доброто и злото е закодирано в хората.

LadyDi
07-23-2013, 09:13
Аз моите години няма да си казвам :cool:

@klimatronik, майчиното чувство може да го нарече дълг само човек, който не е майка.

anonymous708973
07-23-2013, 09:13
Anarchy Boy, айде не се превръщай в мрънкащ дядка още от сега. Много е модерно да плюете по по-малките, бе... Също както дядо ти плюе нашето поколение. Имам сестра на 14, има и лекета на нейните години, но има и много свестни деца.

Искаше да кажеш със закрита средна част на гърдите, нали? :D

Виж как знаеш :D

klimatronik
07-23-2013, 09:15
Аз моите години няма да си казвам :cool:

@klimatronik, майчиното чувство може да го нарече дълг само човек, който не е майка.

Абе не е дълг, ами обич. Дадох до за пример, защото нали по философски няма добро и зло. Ами защо тогава родителите се грижат за децата си, без да очакват нещо в замяна? Не проявяват егоизъм?

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:16
Доброто и злото е закодирано в хората.

Те това не е вярно! Обкръжаващата те среда те "програмира", закодирани са ти само инстинктите.

LadyDi
07-23-2013, 09:18
Абе не е дълг, ами обич. Дадох до за пример, защото нали по философски няма добро и зло. Ами защо тогава родителите се грижат за децата си, без да очакват нещо в замяна? Не проявяват егоизъм?

Любовта по начало не трябва да е егоистична. Точно за това винаги давам за пример майчината любов към детето ѝ. Когато се научим да се обичаме така чисто, тогава сме постигнали истинската любов.
Не съм силна по философия, сори. Завърших с 4.

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:19
Ти си на 28 ;д

Защото това им е един от основните инстинкти. Да създадат и отгледат потомство. И очакват в замяна да им отвръщаш с обич. Пак проявяват вид егоизъм...

klimatronik
07-23-2013, 09:20
Те това не е вярно! Обкръжаващата те среда те "програмира", закодирани са ти само инстинктите.

Да и любовта от части е вид инстинкт тогава? Както при животните, за да отгледат поколението си.

klimatronik
07-23-2013, 09:22
Защото това им е един от основните инстинкти. Да създадат и отгледат потомство. И очакват в замяна да им отвръщаш с обич. Пак проявяват вид егоизъм...

Напротив. В инстинкта да създадат поколение животните не очакват в замяна нищо. Както сьомгата. Отива, пуска си хайвера и умира. Кой я е карал да бега толкова много киломентри?

Любовта не е егоистична, тя е да даваш от себе си, не да вземаш. Когато истински обичаш един човек, на теб ти пука повече за него , отколкото за себе си. Ти не си зависим от него. Че няма да ти е щастливо без да сте заедно. Ти просто искаш той да е щастлив.

Chacho
07-23-2013, 09:23
Чачо, обясни ми тогава за майчиното чувство за дълг към децата си? Доброто и злото е закодирано в хората.

Всяка майка има майчин инстинкт ли? Затова ли виждаме и бебета по кофите? Не всяка майка чувства подобно нещо. А и само защото са наслоени прекалено много абстрактни идеи/идеали в майчинството, не означава, че не извират от една и съща точка. Както казах по-рано:

1. Човекът си гони щастието по-най първичният начин.
2. Разбира, че това не винаги е най-добрият начин да го получи, защото когато щастието означава да наранява друг, обикновено му се връща. Така се научава да не пречи на другите.
3. Разбира, че дори и да не пречи на другите, те може да му пречат - тоест, няма справедливост. За да я преодолеят, много хора избират да се отърсят от първичното щастие и да се научат да изпитват щастие от добротата, придават и по-висш смисъл. Така, дори и да се излива помия върху теб, ти получаваш това, което искаш. Благодарение на идеята ти, че да вършиш всеобщо добро ще те удовлетворява.

Каква е алтернативата на 3? Като няма справедливост, да си гледаш собствения кеф и да приемеш, че не винаги ще си щастлив, но чрез сила ще си добиваш повече щастие и няма да правиш излишни лишения. Да, но жените са по-слабият пол и надали са могли да следват тази идеология през историята на човечеството. Затова са се обърнали към алтруизма. Майките, които поставят децата пред себе си, обикновено мразят насилието и тачат добротата. Относително е. Има и прекалено много аспекти на майчинството - да проектираш себе си върху детето и детето върху себе си.

Ти, например, защо искаш деца. Ама честно? Кое ще те радва у детето?

@klimatronik, отново, свързвай инстинкта за поколение с чувствата, които стоят зад него. Мислиш ли, че една риба си мисли "искам да оставя хайвер, защото така е редно за рибешкото съсловие"? А знаеш ли, че тюленът е готов да зареже малкото си, за да спаси себе си, че после да го чукат пак и да роди нови, точно същият инстинкт. Я се замисли, дали има акълът да прецени това или просто чувства страх и реагира на него, а природата си знае, че по тоя начин ще постигне по висшата цел.

Ами сексът при животните. Удоволствие или ясната мисъл за поколение е?

И още нещо за тая любов. Като е толкова вродена, що детето реве и бие майка си като е малко? Мислиш ли, че ще ревне, ако види, че я гърмят, като е на 3 месеца да речем. Или не го осъзнава. Я помисли едно такова индивидче как изгражда идеите си за любовта, като за него на най-ранна възраст любов значи безкрайни блага от родителите.

Hrisy1010
07-23-2013, 09:28
Не мога да разбера каква е тази страст да се категоризират хората...Както във всяко поколение има и умни деца ,както и по-повърхностни.

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:29
Напротив. В инстинкта да създадат поколение животните не очакват в замяна нищо. Както сьомгата. Отива, пуска си хайвера и умира. Кой я е карал да бега толкова много киломентри?

Любовта не е егоистична, тя е да даваш от себе си, не да вземаш. Когато истински обичаш един човек, на теб ти пука повече за него , отколкото за себе си. Ти не си зависим от него. Че няма да ти е щастливо без да сте заедно. Ти просто искаш той да е щастлив.
Донякъде е така, но я вземи да се държиш неуважително към ваще и виж дали ще продължават да те обичат по същия начин. Щом любовта е толкова чиста, защо се огорчаваме когато разберем, че сме предадени от любимия? На нея може да и е хубаво да ти кръшка, защо тогава й биеш шута и се ядосваш?

klimatronik
07-23-2013, 09:39
Ти, например, защо искаш деца. Ама честно? Кое ще те радва у детето?

@klimatronik, отново, свързвай инстинкта за поколение с чувствата, които стоят зад него. Мислиш ли, че една риба си мисли "искам да оставя хайвер, защото така е редно за рибешкото съсловие"? А знаеш ли, че тюленът е готов да зареже малкото си, за да спаси себе си, че после да го чукат пак и да роди нови, точно същият инстинкт. Я се замисли, дали има акълът да прецени това или просто чувства страх и реагира на него, а природата си знае, че по тоя начин ще постигне по висшата цел.

Ами сексът при животните. Удоволствие или ясната мисъл за поколение е?

И още нещо за тая любов. Като е толкова вродена, що детето реве и бие майка си като е малко? Мислиш ли, че ще ревне, ако види, че я гърмят, като е на 3 месеца да речем. Или не го осъзнава. Я помисли едно такова индивидче как изгражда идеите си за любовта, като за него на най-ранна възраст любов значи безкрайни блага от родителите.
Не съм мислил още за деца. Дори не знам какво ще ме радва. Според баща ми радостта от това да имаш деца е,че оставаш част от себе си,която да продължи в живота. :Д
Една риба нищо не мисли. За тюлена също си прав. Всичко е инстинкт за оставяне на поколение. Всички животни са различни. В секса животните също изпитват удоволствие, не е само инстинкт. Всъщност голям кеф си изпитват..
Бебето не разбира нищо, за това възпитанието е от изключителна важност

Chacho
07-23-2013, 09:41
Бебето не разбира нищо, за това възпитанието е от изключителна важност

Тогава ква вродена доброта? Ква цел на възпитанието?

klimatronik
07-23-2013, 09:43
. Щом любовта е толкова чиста, защо се огорчаваме когато разберем, че сме предадени от любимия? На нея може да и е хубаво да ти кръшка, защо тогава й биеш шута и се ядосваш?

Защото това са две различни чувства. В единия случаи на теб ти става гадно, защото ти е отнето нещо. Това е несъвършената любов.

klimatronik
07-23-2013, 09:45
Тогава ква вродена доброта? Ква цел на възпитанието?

Ами тя може би се появява в по-късен етап на подсъзнателно равнище .
щото и при животните има възпитание

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:48
Защото това са две различни чувства. В единия случаи на теб ти става гадно, защото ти е отнето нещо. Това е несъвършената любов.

Ти казваш, че когато обичаш някого, няма значение какви действия предприема той, ти само искаш да е щастлив и това те прави и теб такъв. Е да, ама това може да стане в някой много сълзлив филм, че и там рядко...
Когато разбереш, че твоята ти е кръшнала, особено ако сте на по-късен етап от връзката си, ще искаш да обесиш тоя хубостник, дето я е направил щастлива. Това е пак инстинкт. Почти всичките ни чувства се базират на инстинктите. Затова и повечето от нас нямат власт над емоциите си.

Chacho
07-23-2013, 09:51
Че няма да ти е щастливо без да сте заедно.

Иначе е различно от щастието. :D

klimatronik
07-23-2013, 09:54
Ти казваш, че когато обичаш някого, няма значение какви действия предприема той, ти само искаш да е щастлив и това те прави и теб такъв. Е да, ама това може да стане в някой много сълзлив филм, че и там рядко...

Нямах в предвид точно това. Естествено,че трябва и за себе си да мисли човек. И ти да си щастлив. Нали това е целта. Като няма разбирателство -следва раздяла.

Chacho
07-23-2013, 09:57
Нямах в предвид точно това. Естествено,че трябва и за себе си да мисли човек. И ти да си щастлив. Нали това е целта.

Ами защо тогава родителите се грижат за децата си, без да очакват нещо в замяна? Не проявяват егоизъм?

Последно има или няма егоизъм? Ква е целта?

ge6aaaa3
07-23-2013, 09:57

Естествено,че трябва и за себе си да мисли човек. И ти да си щастлив. Нали това е целта. Като няма разбирателство -следва раздяла.

Открий... приликите.
едит: Писали сме заедно...

klimatronik
07-23-2013, 10:00
Последно има или няма егоизъм? Ква е целта?

Искам Лайди Ди да се намеси. Тя разбира повече от майчински чувства. Но нали егоизмът означава да взимаш от друг в полза за себе си? Инстинкт може да има, егоизъм - поне не при всички.

klimatronik
07-23-2013, 10:03
Открий... приликите.
едит: Писали сме заедно...

Ама ти пак може да си го обичаш човека бе. просто ще се разделите , за да може да си живееш живота. ;д

Chacho
07-23-2013, 10:04
Искам Лайди Ди да се намеси. Тя разбира повече от майчински чувства. Но нали егоизмът означава да взимаш от друг в полза за себе си? Инстинкт може да има, егоизъм - поне не при всички.

Аз разбирам друго под егоизъм. Означава да вършиш в полза на себе си, без значение дали взимаш от друг или му даваш.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychological_egoism

ge6aaaa3
07-23-2013, 10:06
Но нали егоизмът означава да взимаш от друг в полза за себе си?
От това идва целия спор... Нещо ти е сбъркана представата за егоизъм. Не е задължително да вземаш от друг или да вредиш на някого с егоизма си. Някъде някой /май Чачо/ беше писал за егоизма...

ge6aaaa3
07-23-2013, 10:07
Ама ти пак може да си го обичаш човека бе. просто ще се разделите , за да може да си живееш живота. ;д

Дам... и ти предполагам си във възторг, когато видиш бившата си и знаеш, че сте се разделили, щото ти е изневерила...
Няма как да обичаш някого безусловно.

klimatronik
07-23-2013, 10:24
Дам... и ти предполагам си във възторг, когато видиш бившата си и знаеш, че сте се разделили, щото ти е изневерила...
Няма как да обичаш някого безусловно.

много малко хора са стигали до тази любов.

Chacho
07-23-2013, 10:28
много малко хора са стигали до тази любов.

Това не означава, че е смислена. Много малко хора са стигали до пълното отричане на любовта.

klimatronik
07-23-2013, 10:31
защо трябва да е смислена ? Има ли нещо смислено?

ge6aaaa3
07-23-2013, 10:31
Щастието...

klimatronik
07-23-2013, 10:35
Щастието...

И по двата начина може да се набави.

ge6aaaa3
07-23-2013, 10:37
Я дай пак, кои са двата начина, че се обърках... :D

babity
07-23-2013, 10:41
Сигурно без секс умираш като без храна.

Не е ли прекалено консуматорско мислене? Мислене, което притъпява чувствителността? Синьото Джони е изискано, но ако всеки ден пиеш, със същата нагласа ли ще го консумираш? Ще отделяш ли време да оцениш аромата му, да задържиш глътката в устата, да прецениш мекотата, да помислиш над качеството или ще преглъщаш механично? Ако всеки път когато правиш секс те шляпат по задника, ще изпитваш ли тръпката? Нима ако се придържаш към тези идеали, към търсенето на висшата, духовна наслада, ще търсиш да задоволяваш страстите си при първа възможност? Ще ги откриеш ли така?

Да, консуматор съм. Да, повърхностно е. Но докато достигна завършена (по моите представи) личност, няма как да не съм консуматор. Това е момента, в който и ще пожелая да се обвържа. Защото на този етап не виждам какво мога да получа от един мъж, освен секс. Нежността, интимността, доверието, лоялността, привързаността и бла бла бла си ги получавам странично или просто ги култивирам в себе си, защото някои от тях ми липсват. Отвращавам се как превъплащавате всички тези качества в едно лице. Аз се променям/развивам с всеки следващ ден, как мога да знам кое е крайната цел, за да мога да създавам морал? Всеки човек, когото срещам в оптималния случай просто поставя някакъв щрих в моята картинка. Не вярвам, че ще срещна художник, който да я нарисува цялата. Това е мое задължение.

Chacho
07-23-2013, 10:42
И по двата начина може да се набави.

Дойдохме си на думата. Какво става със спора за морала? Не е ли спорене, че единият начин превъзхожда другият?

klimatronik
07-23-2013, 10:42
Абе любовта е чувство. То може да е повече от щастие, може и обратното да е. Но не е задължително да НЕ обичаш един човек, когато той не е с теб, ами с друг.

klimatronik
07-23-2013, 10:44
Ти може да не си щастлив, но да обичаш. Това исках да кажа.

ge6aaaa3
07-23-2013, 10:45
Дойдохме си на думата. Какво става със спора за морала? Не е ли спорене, че единият начин превъзхожда другият?

Спорене е за, това че в повечето случаи един човек без морал пречи на околните със своите действия.
^Ей това й е безсмисленото на безусловната любов. Нито отсрещния се нуждае от нея, нито ти.

klimatronik
07-23-2013, 10:54
^Ей това й е безсмисленото на безусловната любов. Нито отсрещния се нуждае от нея, нито ти.

Не се нуждае, но ти я чувстваш, нали? Любовта е да виждаш щастието в очите на другия.

Ако това захранва егоизма ни, то добре

LadyDi
07-23-2013, 10:56
Аз ви изпуснах спора...

klimatronik
07-23-2013, 10:58
Аз ви изпуснах спора...

чети и се ограмотявай от темата :Д

LadyDi
07-23-2013, 10:59
Четох, ма се обърках, щото съм и на работа :cool:
А Чачо особено като се намеси, ми трябва малко повече време да вдяна.

Chacho
07-23-2013, 11:02
Не се нуждае, но ти я чувстваш, нали? Любовта е да виждаш щастието в очите на другия.

Ако това захранва егоизма ни, то добре

Любовта не е чувство, тя е абстракция. Няма усещане за любов. Какво означава да виждаш щастието в очите на другия? Ти изпитваш ли чувството на виждане? Или е да изпитваш щастието, като виждаш щастието в очите на другия? Тогава усещането е щастие, а ситуацията/причината - любов.

AnarchyBoy
07-23-2013, 11:03
Anarchy Boy, айде не се превръщай в мрънкащ дядка още от сега. Много е модерно да плюете по по-малките, бе... Също както дядо ти плюе нашето поколение. Имам сестра на 14, има и лекета на нейните години, но има и много свестни деца.

Инче мислех, да те заям, ама няма, права си до някаква степен..
И не не мрънкам, а просто констатирам.. :D има разлика, мен тези не ми пречат, просто казвам какви са..

babity
07-23-2013, 11:55
^Ииииу, к'ва гадна федерка пред очите на всички! Засрами се, момче!

Chacho
07-23-2013, 11:58
федерка

Бях я забравил тая дума, трябва да си я върна в речника

LadyDi
07-23-2013, 12:11
Какво значи?

AnarchyBoy
07-23-2013, 12:13
^Ииииу, к'ва гадна федерка пред очите на всички! Засрами се, момче!

:lol: .. Все недоволни заеби.. :razz:

Какво значи?

Не ти трябва да знаеш.. :D

LadyDi
07-23-2013, 12:16
Кажете ми де.

Chacho
07-23-2013, 12:18
Лизане на анала

AnarchyBoy
07-23-2013, 12:19
^Йеп.. :D

LadyDi
07-23-2013, 12:20
Не ми трябваше да знам :lol:

AnarchyBoy
07-23-2013, 12:21
Казах ти.. :lol:

И все пак.. babity - НЕ Е ТОВА КОЕТО СИ МИСЛИШ!.. :D

babity
07-23-2013, 13:59
Нищо не си мисля, просто констатирам видяното... :P

AnarchyBoy
07-23-2013, 14:37
нИ вЕрвам! :P

klimatronik
07-23-2013, 16:25
щО замлъкнахте ...

авторее къдее си

не можем без теб :Д

LadyDi
07-23-2013, 16:36
авторее къдее си
Разочаровах го тотално от живота и бъдещето.

102
07-23-2013, 16:38
Ще се опитам да го заместя, без да вярвам в това което пиша.. Всички жени са кучрвифли ! Една ме заряза и живота ми приключи.. тя беше толкова мила, красива и добра..... а се оказа боклук. Не боклук, ами поредния боклук ! Отчаян съм от любовта.. няма любов... всички жени са курви..... мразя ги. Не че нещо, аз съм ебал много, ама когато искам сериозна връзка не може жената до мен да ми изневерява. Имах други очаквания. =( Тъжничко ми е. Но ще се направя на силен и ще кажа.... ЖЕНИ, ТРЕПЕРЕТЕ... превърнахте ме в един от вас... кучка с мармалад, или май беше кифла..... Ще усетите какво е да се гаврят с вас, ще се завърна към рутенето на мацки по-силен от всякога ! Чао, отивам да търся любов.. в някой стриптийзбар... . подпис: procteR. P.S. КЪДЕ ИЗЧЕЗНА МОРАЛА....?

Chacho
07-23-2013, 16:40
Не..

AnarchyBoy
07-23-2013, 16:43
:lol:

ge6aaaa3
07-23-2013, 17:40
щО замлъкнахте ...

Щото темата се изчерпа...

RedArmy
07-23-2013, 21:33
ЛейдиДи, не мога да скрия разочарованието си от теб и начина ти на мислене :) А мислех да се застъпя за теб, когато автора те нарече курва, каквато не си. Спести си отговора, знам че не ти пука кой какво мисли за теб.
Да кажеш че няма нищо лошо в това, момиче да прави секс с когото си иска, дори и познат, само защото й се е приискало, най-малкото не ти отговаря на възрастта. Това не е спорт или само физическа дейност, че да го правиш просто ей така, освен ако не си курва. Не си кой знае колко по-голяма от мен, но въпреки това ме учуди.
Разбирам някоя да има приятел от 1 година, да е твърдо убедена че може да му има пълно доверие и че го е опознала и го смята за подходящ за това.. Също се иска и момичето да има точна и трезва преценка за нещата. Тук тези под 18 годишна възраст отпадат по ред причини, за малко по-големите също може да се спори. Но да спиш с всеки, само защото те е засърбяло, те прави курва във всеки смисъл на думата. Казвам във всеки, защото думата "курва" аз я разбирам в доста широк аспект, например такава с леко поведение, лигла, фръцла и демонстративна, също може да се определи като такава, макар и не в пряк смисъл, защото границата е много тънка.

И аз не се оплаквам от абсолютно нищо, просто изразявам мнение, както правят и повечето от писалите в темата. Вие, ако виждате скрит подтекст, си е ваш проблем. Да, отвратен съм от повечето днешни боклуци, без значение мъжки или женски, но това не е защото гроздето ми е кисело. Така че като казвате, че "сме завиждали, че никоя не ни била пуснала", явно бъркаш човека :) Аз не мога да се оплача от нищо.

LadyDi
07-23-2013, 21:44
ЛейдиДи, не мога да скрия разочарованието си от теб и начина ти на мислене :) А мислех да се застъпя за теб, когато автора те нарече курва, каквато не си. Спести си отговора, знам че не ти пука кой какво мисли за теб.
Да кажеш че няма нищо лошо в това, момиче да прави секс с когото си иска, дори и познат, само защото й се е приискало, най-малкото не ти отговаря на възрастта. Това не е спорт или само физическа дейност, че да го правиш просто ей така, освен ако не си курва. Не си кой знае колко по-голяма от мен, но въпреки това ме учуди.
Няма да си спестя отговора, защото ми пука, че дори ти не си разбрал правилно това, което съм казала. Явно ще трябва да ви го спелувам буква по буква, за да го проумеете.
Твърдя единствено, че сексът не следва да е привилегия единствено за обвързаните. Няма лошо в това да правиш секс без любов, защото си го пожелал, стига това да не се превръща в ежедневие. Курвата, в моето разбиране, е жена, която преследва бройката - тя не гледа на секса като естествено продължение на връзката си с даден мъж, нито на случайно удоволствие. Курвата просто е курва, защото не я интересува кой ще мине през нея. Но жените не могат да бъдат делени на светици и курви - на обвързани сексопрактикуващи и на безразборно чукащи се. Не мога да приема, че една пълнолетна и трезвомислеща жена, която не е обвързана с даден мъж в момента, трябва да се лишава от секс до момента, в който дойде Единственият или ако се поддаде на желанието си, то трябва да ѝ бъде лепван етикет, заради една или две one-night stands.
Имате правото да сте разочаровани :) Аз не съм твърдяла, че трябва да съм мерило на някого с разбиранията си. Те просто са такива и са удовлетворителни за мен самата. Това ми е достатъчно.

Колкото до автора - нападките му не бяха нищо повече от слабост заради това, че не знае как да ме обори. Аз уважавам мнението му за морала, макар да не го споделям напълно, но да наричаш някого "кифла" и "курва" само след 5 прочетени мнения е меко казано смешно.

anonymous708973
07-24-2013, 13:43
Не мога да приема, че една пълнолетна и трезвомислеща жена, която не е обвързана с даден мъж в момента, трябва да се лишава от секс до момента, в който дойде Единственият или ако се поддаде на желанието си, то трябва да ѝ бъде лепван етикет, заради една или две one-night stands.

Именно.
Когато едно момиче не е девствено, да чака някого да го опознава една година... просто е дебилно.

102
07-24-2013, 13:44
Как ще намерите "Единствения" като не сте правили секс с него...?

LadyDi
07-24-2013, 13:46
Как ще намерите "Единствения" като не сте правили секс с него...?

Под "единствения" имах предвид онзи, с когото да поиска да има моногамна връзка.

102
07-24-2013, 13:47
Нека позная.. зодия риби си ?

LadyDi
07-24-2013, 13:51
Нека позная.. зодия риби си ?

Много ли ти беше трудно да се "досетиш"?

klimatronik
07-24-2013, 14:12
кой възнамерява да не е зодия скорпион? :Д

dreamwalker
06-21-2015, 07:56
Много зле.

dreamwalker
06-21-2015, 08:28
O tempora! O mores!

The_Bad_Boy
06-21-2015, 13:59
Дърти к*рви по на 13-14 години

anonymous708973
06-21-2015, 16:52
ЪЪЪъъ на тази възраст (аз съм на 18 и половина) има още дълго време да размишляваме и да си променяме ценностната нагласа и мислене..

Попаднах на темата, върнах се да попрочета малко и като видях тоя пост, се присетих за един лаф: "Човек е достатъчно голям, когато спре да съобщава възрастта си с "и половина" 8-)

NomNomNom
06-21-2015, 16:55
Попаднах на темата, върнах се да попрочета малко и като видях тоя пост, се присетих за един лаф: "Човек е достатъчно голям, когато спре да съобщава възрастта си с "и половина" 8-)

Ахуахуахуа, аз гледам все да се изкарвам по-млада, ако съм почти на Х,пак казвам Х-1.

dreamwalker
06-21-2015, 16:56

Да, аз се опитвам да се изкарам по-млада, тези тук не оценяват младостта си.

Corb1225
06-21-2015, 17:01
Дримок, не се прави, ти си в детеродна възраст и още дълго ще бъдеш.

dreamwalker
06-21-2015, 17:04
Сега виждам, че с NomNomNom си приличаме в това отношение, написала е подобен коментар.

V.VaRBanoV
06-21-2015, 21:27
Чудех се какво да напиша,но с няколко думички ще кажа,че положението е доста зле! Като цяло 90% са кифли,златотърсачки,матери алистки,и други подобни от този вид! Имаш ли хубава кола,може да си тъп на тупан,но скачат като пчелички на мед,това е самата истина,любовта е търговия вече! :) Много високо самочуствие и голяма самоуценка си слагат,но повечето са без покритие,но късно се осъзнават,но като има глупави момчета да им повдигат самочуствието и да се мислят за Принцеси и чичковци да хвъргат парички по-тях,ще е така и за-напред и по-зле ще стане може би,но все още има и свестни момичета...

dreamwalker
06-21-2015, 21:51
Supply and demand.

procter
07-25-2015, 10:39
Минаха 2 години откакто е публикувана темата. Интересно ми е дали някой е променил възгледите си? Аз като че ли не. Може би само бих заменил к*рва с някоя не толкова обидна квалификация, като например елементарна жена.

dreamwalker
07-25-2015, 10:51
Минаха 2 години откакто е публикувана темата. Интересно ми е дали някой е променил възгледите си? Аз като че ли не. Може би само бих заменил к*рва с някоя не толкова обидна квалификация, като например елементарна жена.

Понякога трябва да търсиш проблема в себе си.

По-лесно ще промениш себе си, не другите.

paradosou
07-25-2015, 10:57
Сериозно? Не съм чела цялата тема, видях само, че ти си авторът, че си подредил мацките преди г/д 2 години и сега се връщаш да кажеш, че мнението ти остава същото... Как изобщо се вживяваш толкова в изкуственото разделение между половете? Аз никога не съм разбирала защо има хора - и момичета, и момчета, които някак магически са решили, че само техният пол е о'k, докато през другия е минала страшна чума и едва ли не всички, които му принадлежат, са утайки xD. Тоест схващам, ама е безумно.
По-леко с квалификациите, иначе заобикалящата ви чернилка ще си остане същата. Едно готино момиче като срещне такъв отчаян и наливащ непознат по-скоро ще се дръпне вместо да реши да му поставя под въпрос схващанията и евентуално да му показва колко не е прав.

NomNomNom
07-25-2015, 23:08

и на теб ли те ти пускат, сори