Влез

View Full Version : Поредната тема за вечерния час ........ ПОМОЩ!

adityy
07-13-2013, 18:54
Здравейте, значи аз съм на 15г. и имам сравнително голям проблем с излизането. Вечерният ми час е 21ч. това лято, а зимата ми дават да съм навън до 18ч./18:30ч. най-късно, иначе започва трета световна вкъщи. Не мога да се примиря с даденото от нашите време, защото всичките ми приятели излизат към 19ч. и аз имам 2 часа, в които мога единствено да стоя в парка, който имаме. Налага се почти всеки ден да ги лъжа, че ми е станало студено или, че трябва да се прибирам за вечеря, защото ме е срам да им кажа, че съм до толкова за мен рано. Да отбележа, че живея в малък град, където всички се познават и смятам, че няма никаква опасност да ми се случи нещо. Вчера на примерно срещнах момичета от моето училище, които ще са в 6 клас и ги попитах до колко стоят вечер, и те ми казаха 23ч. Също ми е много тъпо, когато всички от компанията ми се уговарят да ходят на кафе вечер към 21ч. и като ме питат дали ще ходя с тях се налага да казвам, че имам работа в нас или други такива... Скоро ще започна да си повтарям лъжите...............Още нещо е, че като подхвана темата баща ми започва да крещи, да ми казва, че няма какво да правя навън до толкова късно и разни други глупости.... А пък според мене вместо да стоя в нас и да си развалям очите на телевизора и компютъра, мога да съм с приятелите ми и да се забавлявам, защото почти всеки ден ми се налага да слушам какво е станало предната вечер, докато аз съм си стояла вкъщи, а те са били на някъде .................................... Искам да ми помогнете, защото не издържам така, вместо да изляза в 21ч. аз трябва да се прибирам тогава.....

XTREME_
07-13-2013, 21:28
До колко искаш да седиш вечер?

Баща Ти
07-13-2013, 21:32
ЕТО. ПАК ТОВА. Колко пъти повторих, че няма повече да се коментира за тоя вечерен час, а ти влизаш по форумите да се оплакваш? Не стига, че те издържам, че ти плащам, а ти по цял безделничиш.

heartsdesire
07-13-2013, 21:42
А също и колкото и малък да е града, дори и село да е, има опасност да ти се случи нещо. Никъде не е напълно безопасно. Родителите ти се опитват да те защитят, да си вкъщи по светло и т.н., нормално е, защото доста родители са така. Опитай се да се примириш с вечерния час. Ти сама каза, че баща ти крещи като се почне темата. Недей да скачаш срещу тях. Мислят ти само и единствено добро. :)

adityy
07-13-2013, 21:57

ами до 23ч. ......

heartsdesire
07-13-2013, 21:59
А на колко години си? Много зависи.

adityy
07-13-2013, 21:59
А също и колкото и малък да е града, дори и село да е, има опасност да ти се случи нещо. Никъде не е напълно безопасно. Родителите ти се опитват да те защитят, да си вкъщи по светло и т.н., нормално е, защото доста родители са така. Опитай се да се примириш с вечерния час. Ти сама каза, че баща ти крещи като се почне темата. Недей да скачаш срещу тях. Мислят ти само и единствено добро. :)

Е, да, но в един момент защитата им се превръща в нещо повече, от което страдам само аз.......

adityy
07-13-2013, 22:01
А на колко години си? Много зависи.

На 15 съм, написала съм....

tori
07-13-2013, 22:22
Добре де, не ти ли идва на акъла, че има някакъв вечерен час за непълнолетни? Според книгите за инструктаж дето ни карат да се подписваме, имаш право да седиш до 22 часа на вън. Не мрънкай, има и по-зле от теб.

HollyGolightly
07-14-2013, 05:38
Значи да не е 21, ами 22, само и само да не е това, което родителите ти казват. Какво толкова можеш да направиш за един час и въобще на 15 години какво правиш до 21 по парковете?

adityy
07-14-2013, 08:47
Добре де, не ти ли идва на акъла, че има някакъв вечерен час за непълнолетни? Според книгите за инструктаж дето ни карат да се подписваме, имаш право да седиш до 22 часа на вън. Не мрънкай, има и по-зле от теб.

Това за вечерния час го знам пределно ясно, но след като нито полицаите, нито някой друг не прави проблем на лапетийте дето висят навън до не знам си колко часа, не мисля, че това е проблема..

adityy
07-14-2013, 08:50
Значи да не е 21, ами 22, само и само да не е това, което родителите ти казват. Какво толкова можеш да направиш за един час и въобще на 15 години какво правиш до 21 по парковете?

Според теб какво мога да правя? Пия бира и пуша трева...... -.- Естествено, че стоя с приятелите и си говорим или ходим на разходка до местността, която имаме...

Баща Ти
07-14-2013, 09:03
Проблем е. Ще чакаш да станеш на 18.

Samo Botev Plovdiv
07-14-2013, 10:01
Научете се на малко ред. Аз мисля , че те те подготвят за ден , в който ще се преместиш в по - голям град , с много непознати и съмнителни хора и трябва да внимаваш. Писах ти и ЛС.

tatyanaa
07-14-2013, 10:17
Аз съм на 16 и моят вечерен е до 22 ч , и какво от това не се оплаквам защото нашия град нищо че е малък , си е доста опасен . Един път се прибирах към 21 и 30 и един възрастен ме спря и почна да ми говори всякакви неща и даже да се кача в колата му , и аз разбирасе забързах крачка . Страшно си е вечер , особено ако сама се прибираш .

Samo Botev Plovdiv
07-14-2013, 10:34
Е как няма да те заговори , като си хубава...

tatyanaa
07-14-2013, 13:21
Е как няма да те заговори , като си хубава...

:Д :Д мс :)

Samo Botev Plovdiv
07-14-2013, 14:17
Ще ти пиша на ЛС.

heartsdesire
07-14-2013, 15:39
Ако приятелките ти те питат що се прибираш просто им кажи, че трябва си у вас в 21:00. Ако пък са ти истински приятелки, ще те разберат.

XTREME_
07-14-2013, 19:14
ами до 23ч. ......

това е много...като си толкова на зор защо не се опиташ да поговориш с тях за още 20 минути, след това изчакай малко време и искай още 10 минути и т.н...
ти знаеш как най - добре да го направиш ;д

Amore-Mio*
07-15-2013, 15:30
До 23ч. на 15 години?
Не е ли прекалено късно, независимо, че живееш в малък град и всички се познават. Не е ли възможно някой от друг град да дойде и да създаде опасност? Още повече, че едно момиче, преди известно време беше убито, именно защото се разхождаше навън късно и не се беше прибрала по светло у тях си.
Психопати навсякъде има.

Просто разбери родителите си.
Мислят ти само и единствено доброто.

adityy
07-15-2013, 16:04
До 23ч. на 15 години?
Не е ли прекалено късно, независимо, че живееш в малък град и всички се познават. Не е ли възможно някой от друг град да дойде и да създаде опасност? Още повече, че едно момиче, преди известно време беше убито, именно защото се разхождаше навън късно и не се беше прибрала по светло у тях си.
Психопати навсякъде има.

Просто разбери родителите си.
Мислят ти само и единствено доброто.

Според мен си е нормално да искам да съм навън до това време... Вчера напримерно най-добрата ми приятелка се прибрала в 01:00ч. и техните не и направили проблем, а аз ако се прибера в един по сред нощ ще ме направят на две стотинки и ще ме накажат за година, че и повече, е купоните са изключение... Аз смятам, че нашите ме изолират доста, защото аз съм от хората, които обичат да са навън, да се разхождат, абе не обичам да си стоя в нас много много............

tatyanaa
07-15-2013, 16:46
Според мен си е нормално да искам да съм навън до това време... Вчера напримерно най-добрата ми приятелка се прибрала в 01:00ч. и техните не и направили проблем, а аз ако се прибера в един по сред нощ ще ме направят на две стотинки и ще ме накажат за година, че и повече, е купоните са изключение....
Родителите ти мислят за теб , щом така са решили , то е за твое добро . Ако толкова искаш до по-късно подмазвай им се и т.н. , ти знаеш най-добре как . А и какво гледаш от твоите приятелки , ако се хвърлят от 8мия етаж и ти ли ще ги последваш ?

adityy
07-15-2013, 17:44
Родителите ти мислят за теб , щом така са решили , то е за твое добро . Ако толкова искаш до по-късно подмазвай им се и т.н. , ти знаеш най-добре как . А и какво гледаш от твоите приятелки , ако се хвърлят от 8мия етаж и ти ли ще ги последваш ?

Не гледам приятелките си, просто ми адски тъпо, когато всеки ден ми разправят какво е станало предната вечер, след като аз съм се прибрала.... Сигурна съм и, че на вас няма да ви е много приятно. Просто за момент се поставете на мое място, ето преди малко ми звъннаха и ме попитаха дали ще излизам (беше към 20:30ч) и пак минах с извинението, че ще вечерям .............. Искам просто малко свобода........

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 18:26
Просто те дразнят и искат да деградираш , като тях.

heartsdesire
07-15-2013, 20:41
Това ще е едно голямо клише, но трябва да се замислиш, че има тийнейджъри, лишени от много повече неща. Не получават любов от собствените си родители, а твоите те закрилят и те предпазват от опасностите в тоя град, макар и малък.

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 20:47
Права си , така е.

tori
07-15-2013, 21:37
Просто те дразнят и искат да деградираш , като тях.
От кога да излизаш вечер е деградация?

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 21:43
Винаги е било.

tori
07-15-2013, 21:45
Винаги е било.
Я ми обясни малко де.

heartsdesire
07-15-2013, 21:46
Всъщност не е. Няма нищо лошо да излизаш навън вечер, не е като да правиш нещо нелегално, стига да спазваш определени норми, до колко часа да се стои. Деградация е да стоиш пред компютъра нон-стоп казвам аз, а не да си навън.

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 21:48
А да си навън по цели нощи не е ли деградация?

tori
07-15-2013, 21:49
Всъщност не е. Няма нищо лошо да излизаш навън вечер, не е като да правиш нещо нелегално, стига да спазваш определени норми, до колко часа да се стои. Деградация е да стоиш пред компютъра нон-стоп казвам аз, а не да си навън.
Чакай сега, пича трябва да стигне до извода сам. Точно както бебетата трябва да пипнат печката, за да разберат, че пари.
Не е. Има си някакви правила, оппределени от някого и те трябва да се спазват. Когато правилата отпаднат за теб, тоест станеш пъълнолетен, можеш и да не се прибираш.

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 21:51
Правете каквото си искате , не сте ми цел в живота!

heartsdesire
07-15-2013, 21:52
А да си навън по цели нощи не е ли деградация?
Когато си над 18, може. :)

tori
07-15-2013, 21:54
Предполагам. Аз просто ти обяснявам как виждам нещата. Ти се прави на ощипана госпожица, щом искаш.

Samo Botev Plovdiv
07-15-2013, 21:54
Но тя е под 18.

tori
07-15-2013, 21:58
Но тя е под 18.
Така е - непълнолетна е. Това и дава право да седи до 22 на вън. Никой не казва,че всички трябва да киснат като прани гащи по пейките на вън, просто излизането нощем не е деградация.

Samo Botev Plovdiv
07-16-2013, 10:20
Да , обаче помисли , че има такива , дето са свикнали и затова седят през нощта будни и през деня спят , защото "мразят светлината".

tori
07-16-2013, 13:07
Не намирам логиката в думите ти.

purple_butterfly
07-16-2013, 13:28
И аз бях така една година до 21 и айде почва да се звъни .къде си? с кого си? какво правите? айде прибирай се и т.н закъснеех ли с 5 минути и майка ми вдигаше скандали.А сега вече в 22 ми се доспива и дори часа ми да е до по-късно се прибирам по-рано.Не знам какво да те посъветвам.Родители са ти и колкото и да искаш не можеш да им наложиш мнението си.Особено като си с двама.Аз дето живея с майка, не успях да се справя, пък за теб какво остава.По-добре е да им кажеш истината, защото какво можеш да направиш, вечер ще бягаш през прозореца ли?

Samo Botev Plovdiv
07-16-2013, 14:02
Няма да има смисъл да бяга.

purple_butterfly
07-16-2013, 14:31
Именно.По-хубаво да им каже. Тя какво може да направи, да се вре между шамарите ли? Аз също съм на 15 и до края на учебната година вечерния ми час беше 22.Всичките ми приятели знаеха, дори и хора с които съм се запознала, през деня си им казвах, че имам вечерен час 22 и не по-късно.
По-смотано е да измисляш оправдания докато си навън, да се прибереш по-рано, защото ти искаш, а не защото трябва.

Samo Botev Plovdiv
07-16-2013, 15:22
Е пише , че си на 16.

purple_butterfly
07-16-2013, 15:25
ми да 97 съм обаче не съм ги навършила 16 все още

Samo Botev Plovdiv
07-16-2013, 15:26
Аха. Вярно , че така беше (така показваше).

fUcKsMiLe
07-18-2013, 23:19
А защо с твоите приятели не излизате по-рано?
Защо криеш, че има вечерен час? Това е много глупаво.
Може да ти се струва срамно и странно, но ще е по-добре да не ги лъжеш.
Ти се радвай, че родителите ти се притесняват за теб.
И аз на твоите години бях до толкова, даже и до по-рано понякога.
И какво ще стане като почнеш да излизаш до 11 вечерта?
А ще има ли някой, който да те изпраща? Има ли някой, с който да си, ако полицията по някаква случайност ви спре?
Замисли се малко, не са само пияните и дрогираните, от които трябва да те е страх.
Вашите ти слагат този час за твое добро, не защото не искат да се забавляваш.

И още нещо, даже да стигнеш до този велик напредък и да стоиш до 23ч., тогава пак няма да ти стига.
Ще искаш да останеш още поне 1-2 часа... и така докато не навършиш 18 години.
Повярвай ми и се радвай, че можеш изобщо да излизаш.
И помисли над това, което ти казах за по-ранното излизане с приятелите ти.
Сигурна съм, че ще те разберат ако са ти истински приятели.

Cloud9
07-19-2013, 14:13
То винаги ми е било чудно какви страшно интересни неща се случват след 22 часа навън! На твоите години вечерният ми час беше докато се стъмни. Не съм се оплакала нито веднъж, защото купоните си ги правехме през деня. Всичките яки съученички, дето излизаха на дискотеките за големи ме смятаха за смотана, но аз пък ги смятах за шаврантии. Това е вечната бораба между поколенията.Изчакай още 3 години. Като станеш студентка ще се наживееш самостоятелно и ще видиш колко "безопасен" е света, нищо че е толкова малък

Schliwobeatz
07-30-2013, 12:21
Поздравления, имаш добри и грижовни родители, на които им пука за теб! Който си зарязва 12- годишните деца да пият кафета по нощите не е в ред. Все пак може да ги убедиш 1-2 пъти в месеца да те пускат малко по- докъсно или на купон. Намери си приятели, които правят добро впечатление на родителите, запознай ги с тях и излизай винаги, когато те те придръжават.

Bobitowe
08-05-2013, 06:40
Мисля че родителите ти са загрижени за теб, не трябва да си неблагодарна, НАПРОТИВ, трябва да си благодарна че вашите са загрижени за теб.

pepa97
08-05-2013, 21:46
И моят е 21,00 и какво ? Да не би да си по-умна като ходиш по дискотеките до 02,00 през нощта ,когато родителите ти спят и мислят дали си добре? Да не би приятелката ти ,която е била до 01,00 да е много умна ? Какво ? Просто техните изобщо не ги е*е ,че имат дъщеря и не се интересуват от нея..Такива ли искаш да са ти родителите ??? Да не мислят за теб, да не ги вълнува факта ,че човек няма да стане от нея..бих ти казала изобщо да не ти пука до колко стоиш вън и приятелките ти да не се правят на много остроумни ,защото те явно нямат родители... ;) :)