- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Поредната тема за вечерния час ........ ПОМОЩ!
Здравейте, значи аз съм на 15г. и имам сравнително голям проблем с излизането. Вечерният ми час е 21ч. това лято, а зимата ми дават да съм навън до 18ч./18:30ч. най-късно, иначе започва трета световна вкъщи. Не мога да се примиря с даденото от нашите време, защото всичките ми приятели излизат към 19ч. и аз имам 2 часа, в които мога единствено да стоя в парка, който имаме. Налага се почти всеки ден да ги лъжа, че ми е станало студено или, че трябва да се прибирам за вечеря, защото ме е срам да им кажа, че съм до толкова за мен рано. Да отбележа, че живея в малък град, където всички се познават и смятам, че няма никаква опасност да ми се случи нещо. Вчера на примерно срещнах момичета от моето училище, които ще са в 6 клас и ги попитах до колко стоят вечер, и те ми казаха 23ч. Също ми е много тъпо, когато всички от компанията ми се уговарят да ходят на кафе вечер към 21ч. и като ме питат дали ще ходя с тях се налага да казвам, че имам работа в нас или други такива... Скоро ще започна да си повтарям лъжите...............Още нещо е, че като подхвана темата баща ми започва да крещи, да ми казва, че няма какво да правя навън до толкова късно и разни други глупости.... А пък според мене вместо да стоя в нас и да си развалям очите на телевизора и компютъра, мога да съм с приятелите ми и да се забавлявам, защото почти всеки ден ми се налага да слушам какво е станало предната вечер, докато аз съм си стояла вкъщи, а те са били на някъде .................................... Искам да ми помогнете, защото не издържам така, вместо да изляза в 21ч. аз трябва да се прибирам тогава.....
ЕТО. ПАК ТОВА. Колко пъти повторих, че няма повече да се коментира за тоя вечерен час, а ти влизаш по форумите да се оплакваш? Не стига, че те издържам, че ти плащам, а ти по цял безделничиш.
А също и колкото и малък да е града, дори и село да е, има опасност да ти се случи нещо. Никъде не е напълно безопасно. Родителите ти се опитват да те защитят, да си вкъщи по светло и т.н., нормално е, защото доста родители са така. Опитай се да се примириш с вечерния час. Ти сама каза, че баща ти крещи като се почне темата. Недей да скачаш срещу тях. Мислят ти само и единствено добро.![]()
Добре де, не ти ли идва на акъла, че има някакъв вечерен час за непълнолетни? Според книгите за инструктаж дето ни карат да се подписваме, имаш право да седиш до 22 часа на вън. Не мрънкай, има и по-зле от теб.
Значи да не е 21, ами 22, само и само да не е това, което родителите ти казват. Какво толкова можеш да направиш за един час и въобще на 15 години какво правиш до 21 по парковете?
Научете се на малко ред. Аз мисля , че те те подготвят за ден , в който ще се преместиш в по - голям град , с много непознати и съмнителни хора и трябва да внимаваш. Писах ти и ЛС.
Аз съм на 16 и моят вечерен е до 22 ч , и какво от това не се оплаквам защото нашия град нищо че е малък , си е доста опасен . Един път се прибирах към 21 и 30 и един възрастен ме спря и почна да ми говори всякакви неща и даже да се кача в колата му , и аз разбирасе забързах крачка . Страшно си е вечер , особено ако сама се прибираш .
Ако приятелките ти те питат що се прибираш просто им кажи, че трябва си у вас в 21:00. Ако пък са ти истински приятелки, ще те разберат.
До 23ч. на 15 години?
Не е ли прекалено късно, независимо, че живееш в малък град и всички се познават. Не е ли възможно някой от друг град да дойде и да създаде опасност? Още повече, че едно момиче, преди известно време беше убито, именно защото се разхождаше навън късно и не се беше прибрала по светло у тях си.
Психопати навсякъде има.
Просто разбери родителите си.
Мислят ти само и единствено доброто.
Според мен си е нормално да искам да съм навън до това време... Вчера напримерно най-добрата ми приятелка се прибрала в 01:00ч. и техните не и направили проблем, а аз ако се прибера в един по сред нощ ще ме направят на две стотинки и ще ме накажат за година, че и повече, е купоните са изключение... Аз смятам, че нашите ме изолират доста, защото аз съм от хората, които обичат да са навън, да се разхождат, абе не обичам да си стоя в нас много много............
Не гледам приятелките си, просто ми адски тъпо, когато всеки ден ми разправят какво е станало предната вечер, след като аз съм се прибрала.... Сигурна съм и, че на вас няма да ви е много приятно. Просто за момент се поставете на мое място, ето преди малко ми звъннаха и ме попитаха дали ще излизам (беше към 20:30ч) и пак минах с извинението, че ще вечерям .............. Искам просто малко свобода........