View Full Version : Колата пред жената
Magnolia13
07-23-2013, 14:28
С приятеля ми ходим от 3 години. Той и приятелите му са много запалени по колите и 99% от времето, когато излезем с тях се говори за коли. Ходим на гонки, тунинговат си колите, даже една събота вечер вместо да отидем на бар, стоях и гледах как слагат лайсни. Обаче много ме обича, аз него също... всичко ми дава. Но влизам днес в ФейсБук и виждам как преди няколко дни е споделил снимка на въпросната марка кола, по-която е толкова запален (и която вече има) и отдолу пише "Човек започва да живее истински тогава, когато си купи ******** (въпросната марка кола).Приех го като проста закачка и не го отразих докато днес, когато спряхме пред едно кафене,без да искам затворих по-силно вратата колата и лайсната й падна, при което той ми се разкрещя: "Това да не е бараката на бившия ти..виж какво направи", аз се почувствах унизена, защото сигурно някой от кафенето чу и му казах "Няма да търпя такова поведение" и си тръгнах... при което той отпраши и мина покрай мен сякаш сме непознати, зави към неговата посока и ме остави да се прибирам пеша по жегите без да каже нищо. Сега стоя сама, чувствам се като глупачка... каквото и да стане все аз се чувствам виновна, ако аз му се бях разкрещяла щях да се чувствам виновна, че му викам,сега се чувствам виновна, че си тръгнах, защото сега съм сама вкъщи и той не ме търси.... мнения?
Ще му мине.Остави го да осъзнае как се е държал.
Тва"да не е бараката на бившия ти..." странно е ,че го намесва,но ...да кажем,че го е казал в пристъп на ярост.
Rocknroll
07-23-2013, 14:48
Ще му мине.Остави го да осъзнае как се е държал.
Тва"да не е бараката на бившия ти..." странно е ,че го намесва,но ...да кажем,че го е казал в пристъп на ярост.
+1
s0b1esk1
07-23-2013, 18:06
не мога да разбера защо си мислите, че сте на първо място и с най-висок приоритет?
иначе мъжа ти е по-голяма путка от тебе
Обича си колата, ти му чупиш лайсната, нормално е да се ядоса. Ти си виновна, че си треснала вратата, той пък е прост, щом не може може да си контролира изблиците.
От колата ли ревнуваш? Ако му е първа кола, съвсем нормално е да поставя нея на първо място за известно време. Не вижам и нищо за отразяване в това, което си е написал във фейсбук. Сигурна съм, че го е мислел наистина, а съм сигурна, че той въобще и не те сравянва теб с колата, както ми се струва, че правиш ти.
Той не е прав да ти крещи, но и ти не си права да се сърдиш и да си тръгваш. Постави се на негово място. Представи си, че имаш нещо, в което влагаш пари, време, идеи... и някой да го повреди със случайната си непохватност. Абсолютно нормално ще е да се ядосаш. Не е оправдание да не си сдържаш нервите, но все пак е разбираемо.
Аз ако бях на твое място, щях да го потърся и да се извиня, но в никакъв случай поемайки цялата вина.
Направи и ти така. Извини се за това, което ти си направила, а нека той да се извини за това, което той е направил. Ако още не е сложил лайсната, може да му предложиш да му помогнеш. Би трябвало да го оцени.
ge6aaaa3
07-23-2013, 19:50
Ми ако си взела да му обясняваш с усмивка и лигавене, че не е голяма работа и ще го оправи, и нищо не е станало... Ако си се извинила и си му пуснала влажен поглед, надали е щял да ти се разкрещи...
AnarchyBoy
07-23-2013, 19:53
Ми ако си взела да му обясняваш с усмивка и лигавене, че не е голяма работа и ще го оправи, и нищо не е станало... Ако си се извинила и си му пуснала влажен поглед, надали е щял да ти се разкрещи...
+1 Навярно си се държала кифленски..
TalasamchoOOD
07-23-2013, 20:45
Какво е лайсна на кола :D
Какво е лайсна на кола :D
Като "лайна", ама с допълнително "с".
anonymous708973
07-24-2013, 13:45
С приятеля ми ходим от 3 години. Той и приятелите му са много запалени по колите и 99% от времето, когато излезем с тях се говори за коли. Ходим на гонки, тунинговат си колите, даже една събота вечер вместо да отидем на бар, стоях и гледах как слагат лайсни. Обаче много ме обича, аз него също... всичко ми дава. Но влизам днес в ФейсБук и виждам как преди няколко дни е споделил снимка на въпросната марка кола, по-която е толкова запален (и която вече има) и отдолу пише "Човек започва да живее истински тогава, когато си купи ******** (въпросната марка кола).Приех го като проста закачка и не го отразих докато днес, когато спряхме пред едно кафене,без да искам затворих по-силно вратата колата и лайсната й падна, при което той ми се разкрещя: "Това да не е бараката на бившия ти..виж какво направи", аз се почувствах унизена, защото сигурно някой от кафенето чу и му казах "Няма да търпя такова поведение" и си тръгнах... при което той отпраши и мина покрай мен сякаш сме непознати, зави към неговата посока и ме остави да се прибирам пеша по жегите без да каже нищо. Сега стоя сама, чувствам се като глупачка... каквото и да стане все аз се чувствам виновна, ако аз му се бях разкрещяла щях да се чувствам виновна, че му викам,сега се чувствам виновна, че си тръгнах, защото сега съм сама вкъщи и той не ме търси.... мнения?
Чакаш да се сети какво е направил.
Ако не се сети, просто никога не се обаждаш повече. Или се обаждаш единствено и само с цел уговорка, за да си прибереш твоите вещи от неговия дом.
Едит: абе, вие в ред ли сте, бе?! Как няма да си тръгне? Баси малоумната лайсна, ще си я сложи пак!
И да, има еквивалент в моя случай - любимо нещо и т.н., което ако счупи, ще ми е мегакриво, но няма да му крещя все едно е идиот.
КАК ще й крещи пред една камара хора?!
Крайно време е някои пикльовци, наречени мъже, да се научат на уважение.
Остави го да си ебе колата тогава
klimatronik
07-24-2013, 14:20
Такси 1,2 и 3
psychopath
07-24-2013, 14:21
Аз за подобно нещо веднъж казах на момичето "боли те к'ура" :D
trabi_bs
07-24-2013, 16:23
Аз за подобно нещо веднъж казах на момичето "боли те к'ура" :D
:razz:
xXxAngerfisTxXx
07-24-2013, 16:24
тва е мъжката болест ко се ядосваш... и аз съм зарибен по мойта кола, ама момичето си заслужава внимание... ако е някъв психар нормално
trabi_bs
07-24-2013, 16:25
тва е мъжката болест ко се ядосваш... и аз съм зарибен по мойта кола, ама момичето си заслужава внимание... ако е някъв психар нормално
+1 OPEL rulzz
xXxAngerfisTxXx
07-24-2013, 16:26
+1 OPEL rulzz
ти поне ми знаеш колата и съм те возил :D
trabi_bs
07-24-2013, 16:28
ти поне ми знаеш колата и съм те возил :D
даа мега яката турбогъзарска калибра Хе
psychopath
07-25-2013, 07:25
Още от предишния пост знаех, че е Калибра. :D
kaRamella
07-25-2013, 17:06
Здравей :) Случвало ми се е и на мен да прасна силно вратата. Много пъти ми е викал затова. Колкото за сменянето на лайсни... много съм гледала,правила по колите на приятеля ми. Какво ли не ме е карал да правя. Сменяли сме гуми, джанти, слагали сме фолио, секви глупости.. каквито се сещаш. Наистина е глупаво да те занимава с това, и на мен малко ми е втръснало. Това което ти е казал е ужасно, знам как се чувстваш от личен опит. Колкото до прибирането сама по жегите, също му се е случвало. Само че тъпото беше , че чантата ми беше в колата му, а той си отпраши по същия начин и аз буквално трябваше да мина няколко километра до вкъщи без телефон,без пари,без ключове... Абе нищо.
Кажи му да не се държи така с теб особено когато наоколо има хора. Супер гадно е.
Понякога се чудя как се хващате с най-големите отрепки.
ge6aaaa3
07-25-2013, 18:59
Едит: абе, вие в ред ли сте, бе?! Как няма да си тръгне? Баси малоумната лайсна, ще си я сложи пак!
.
Е това е била реакцията и на авторката и затова е станала цялата драма, не заради самата лайсна. Дразнещо е да видиш как за отсрещния твоята любима вещ/колата е нещо повече за нас/ не значи нищо и не е проблем да я троши, а ти да я правиш безропотно.
ShtrudeL
07-25-2013, 19:02
Чакаш да се сети какво е направил.
Ако не се сети, просто никога не се обаждаш повече. Или се обаждаш единствено и само с цел уговорка, за да си прибереш твоите вещи от неговия дом.
И да, има еквивалент в моя случай - любимо нещо и т.н., което ако счупи, ще ми е мегакриво, но няма да му крещя все едно е идиот.
КАК ще й крещи пред една камара хора?!
Крайно време е някои пикльовци, наречени мъже, да се научат на уважение.
ХАбсолютно.
Разбирам да е някаква страст/хоби/етц, но когато се превърне в мания, е нещо супер глупаво.
Той и се е развикал,преди да си тръгне, абсолютно нормална и е реакцията.Все пак не е седнала зад волана и не я е помляла в някой стълб.
Принципно не обичам да говоря за типично български манталитет, ама ни е силна черта да се превъзнасяме за колите.
ShtrudeL
07-25-2013, 19:03
Здравей :) Случвало ми се е и на мен да прасна силно вратата. Много пъти ми е викал затова. Колкото за сменянето на лайсни... много съм гледала,правила по колите на приятеля ми. Какво ли не ме е карал да правя. Сменяли сме гуми, джанти, слагали сме фолио, секви глупости.. каквито се сещаш. Наистина е глупаво да те занимава с това, и на мен малко ми е втръснало. Това което ти е казал е ужасно, знам как се чувстваш от личен опит. Колкото до прибирането сама по жегите, също му се е случвало. Само че тъпото беше , че чантата ми беше в колата му, а той си отпраши по същия начин и аз буквално трябваше да мина няколко километра до вкъщи без телефон,без пари,без ключове... Абе нищо.
Кажи му да не се държи така с теб особено когато наоколо има хора. Супер гадно е.
Още ли си с приятеля си> ?
Georgi.M
07-25-2013, 19:05
Еми като знаеш,че колата му е важна бъди по внимателна,бахти какво тряскаш правилно ти го е казал момчето ,ядосал се е дава си всичките пари и време за колата ,не да му я блъскат.Извини му се и готово.
ShtrudeL
07-25-2013, 19:07
дава си всичките пари и време за колата
и смяташ това за нормално?
едва ли я е блъснала нарочно омг
и казваш тя да му се извини? бреХ!
Да е всеки път, да се ядоса,ама за едно шибано блъсване...много се е надъхал нещо.
и смяташ това за нормално?
Като не могат да ги вложат в друго и колата ще им остане смисъл на живота. :lol:
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:11
Тя е трябвало да му се извини на момента и да си личи, че и пука...
Сега вече, наистина той трябва да й се извинява.
едит: Чачо, представи си, че твоята те смлати много здраво в топките и започне да ти се лигави насреща как до утре ти е минало и нищо не е станало... Едва ли ще реагираш, както ако покаже, че съжалява.
Винаги ми е било странно как за една таратайка ще се нервиш толкова...и аз имам книжка, и аз карам, и аз вкарвам,макар и не особено много,пари в даден х'автомобил,ама чак пък такива изцепки. Понякога,когато нещо ти липсва,го избиваш чрез предмети, В случая дали са сантиметри или акъл,не се знае.
И на мен да ми се развикат,преди да имам възможност да кажа ,каквто и да е, и аз няма да се извиня...ще ме унижи за една скапана лайсна, а аз ще се извиня...нЕмада го бъде. But that's just me.
Georgi.M
07-25-2013, 19:15
Ами защо да не е нормално всеки си има някакво хоби и страст,на повечето момчета са ни колите и моторите,на момичетата са ви там гримове ,обувки ,дрешки ,вие как крещите като ви разрошим косите или ви настъпим и пищите като ненормални "Ооо косата ми " .Естествено,че ще й се развикам като блъска ,нещо за което аз съм се старал и го чупи.
Ама е слабоумно , да викаш,при положение,че го е направила без да иска. И не всички жени се цупят за такива тривиални неща. Радвам се,че нямам такива тъпанари покрай мен,които да се цупят,ако им тресна вратата малко по силно. Никога не е с умисъл...
И ... няма нищо естествено в това да унижиш гаджето си пред всики, сещаш се...
На мен колите също са ми хоби, дори повече от хоби, страст са ми,ама никога не съм и не бих се развикала за нещо подобно.
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:19
Нали не приемаш описанието на случката за чиста монета? Това е страната на авторката, а както знаем, имате навика да преувеличавате, когато са ви ядосали. ;)
Georgi.M
07-25-2013, 19:20
Еми окей може пича да е бил изнервен малко и тя го е изнервила повече като е изтряскала вратата.Айде бе чак никога да не е с умисъл не е вярно това !! Сигурен съм ,че последното за което е помислил ,че има някакви хора дето не познава и са чули ,че се карат. Голяма работа ,данък обществено мнение ли ще плаща?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=p1CEhH5gnvg&t=428
По-умен е от мен, няма какво да го преразказвам.
:lol: добре, дори и да не е било така, дори и тя да се е извинила, аз като фен на бързите скорости, не мога да си обясня и не бих си позволила такова държани. А не е като да не са ми разливали кафе на пасажерската седалка отпред...
Едит: Дай тогава, да вика като овчар на сред препълнено място с хора например. Шо пък да плаща?
anonymous708973
07-25-2013, 19:22
Принципно не обичам да говоря за типично български манталитет, ама ни е силна черта да се превъзнасяме за колите.
Пари, жени, коли, икономика... и политика отскоро, нали знаеш :д
Баааси отрепките, радвам се, че нямам такива около мен.
anonymous708973
07-25-2013, 19:22
Голяма работа ,данък обществено мнение ли ще плаща?
Моля?!
Нека ми се развика пред една камара хора, през носленцето ще му го изкарам после.
Голяма работа ,данък обществено мнение ли ще плаща?
С тия глупости за ценноста на колата точно такъв данък плаща пича, щото иначе не може да си покаже мъжеството.
Вместо да гъзарееш с кола, по която ти отива цялата заплата и ти се допикава, като нещо й се случи, иди и изкарвай толко пари, че ако ще да я нацепиш централно в стълб да те боли хуя. Жалко е да припищиш при няква дребна злополука. Надали ще се развикаш на себе си и ще се прибиеш, ако сам я блъснеш. Ще приемеш реалността и ще си оправиш бакиите.
Georgi.M
07-25-2013, 19:30
Еми това си е негов проблем ако си дава и последната стотинка за колата вече ,не знам всякакви хора има ,аз примерно съм си потрошвал колата ,приятелката ми я удряла не реагирам така ,виж вече ако пипне мотора може и да й се разкрещя.
Aбе аре бе голям проблем,че й се развикал и двамата са виновни щом той не се обажда ,да му се обади тя ,какво все жените чакат да ви търсим ние и ние си имаме его.
С тия глупости за ценноста на колата точно такъв данък плаща пича, щото иначе не може да си покаже мъжеството.
Вместо да гъзарееш с кола, по която ти отива цялата заплата и ти се допикава, като нещо й се случи, иди и изкарвай толко пари, че ако ще да я нацепиш централно в стълб да те боли хуя. Жалко е да припищиш при няква дребна злополука. Надали ще се развикаш на себе си и ще се прибиеш, ако сам я блъснеш. Ще приемеш реалността и ще си оправиш бакиите.
Мамка му, трябва да се науча да се изказвам като хората. My thoughts exactly!
anonymous708973
07-25-2013, 19:35
виж вече ако пипне мотора може и да й се разкрещя.
Aбе аре бе голям проблем,че й се развикал и двамата са виновни щом той не се обажда ,да му се обади тя ,какво все жените чакат да ви търсим ние и ние си имаме его.
Ох, миличкия...
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:35
Вместо да гъзарееш с кола, по която ти отива цялата заплата и ти се допикава, като нещо й се случи, иди и изкарвай толко пари, че ако ще да я нацепиш централно в стълб да те боли хуя.
Човек, не е за парите цялата работа, нито за това да се гъзарееш! Това е страст, тръпка, мания, както искаш така го наречи. Колата може да струва 500лв, но трудът и вниманието, което си й отделил я прави ценна за теб, не това че събирала погледите. Такъв човек дори да може и да си купи кола за 200 000лв, той пак ще намери нещо да й "подобрява", защото друго си е да създадеш нещо с твоите ръце.
защото друго си е да създадеш нещо с твоите ръце.
ебати съзидателят ставаш, като туриш на кочината нови лайсни и джанти, евентуално някой и друг стикер, гласящ "и аз твойта", примерно
евала
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:41
ебати съзидателят ставаш, като туриш на кочината нови лайсни и джанти, евентуално някой и друг стикер, гласящ "и аз твойта", примерно
евала
Много си далече от истината...
Човек, не е за парите цялата работа, нито за това да се гъзарееш! Това е страст, тръпка, мания, както искаш така го наречи. Колата може да струва 500лв, но трудът и вниманието, което си й отделил я прави ценна за теб, не това че събирала погледите. Такъв човек дори да може и да си купи кола за 200 000лв, той пак ще намери нещо да й "подобрява", защото друго си е да създадеш нещо с твоите ръце.
Ако колата е по-ценна от достойнството на гаджето ти, не се сърди ако и тя те прави на 5 стотинки, като я настъпиш по обувките.
Ще ми е много весело да ви гледам как си възпитавате децата. Да слушат мама, ама да я правят на лайно, ако стане нещо с колата. Майка е все пак, почти човек.
anonymous708973
07-25-2013, 19:43
Майка е все пак, почти човек. < КОЛАТА
Много си далече от истината...
е ква е истината, според тебе
фактът, че си барнал колата значи, че мадамата ти заслужава обществено порицание като я чукне
тъй ли ?
Georgi.M
07-25-2013, 19:48
хаха абе кочина няма как да знаеш каква кола има,че да я наричаш кочина.Не е стикерите в една кола има повече от това ,което виждаш.Щом му е интересно ще дава каквото иска за нея не му даваш ти парите ,че да го коментираш какъв е и колко е мъж и т.н
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:48
Ако колата е по-ценна от достойнството на гаджето ти, не се сърди ако и тя те прави на 5 стотинки, като я настъпиш по обувките.
Ще ми е много весело да ви гледам как си възпитавате децата. Да слушат мама, ама да я правят на лайно, ако стане нещо с колата. Майка е все пак, почти човек.
Сега се правиш, че не си прочел предната страница какво написах...
Не мога да съм 100% сигурен, че и ония мисли като мен, но ако е така.... Проблем става, когато се прави че нищо не е станало и че не е проблем на другия ден да си кибича в гаража да си я направя. Ако покаже, че съжалява, ми много ясно че трябва да си идиот, за да се развикаш или да правиш някакви сцени и момичето с право може да ти тегли майната.
ge6aaaa3
07-25-2013, 19:51
е ква е истината, според тебе
фактът, че си барнал колата значи, че мадамата ти заслужава обществено порицание като я чукне
тъй ли ?
Хайде, ако те интересува отговорът, прочети това, дето съм го написал на Чачо, а преди това и на предната страница! ;)
едит: Ама не по диагонал.
Ако говорим за него, в най-добрият случай е умерено малоумен, щом не е могъл да й направи забележка за поведението, а е тръгнал да я засяга, като подчертава стойността на колата ("бараката на бившия ти") и намесва положението на други хора, които са значели нещо за НЕЯ, да ги унижи, че да може и тя да се почувства зле. Кво общо има бившият й? Нима не е искал да се подчертае кво е гъзенце? Чел й е морал колко по-ценна е колата от жената, личи от километри.
anonymous708973
07-25-2013, 20:01
Ако покаже, че съжалява, ми много ясно че трябва да си идиот, за да се развикаш или да правиш някакви сцени и момичето с право може да ти тегли майната.
Разбирам те и съм напълно съгласна с теб, но наистина ли смяташ, че момичето е имало време да си отвори устата да се извини (каквато би била първичната реакция на всеки) или онзи се е разкрещял директно?
Защото аз не бих се извинила, ако преди това някой ми се е развикал като умопобъркан. + това, което Чачо каза за намесването на бивши. Унищожавам при обиждане на (бивши) близки хора.
ge6aaaa3
07-25-2013, 20:01
Т'ва с бившия й е наистина тъпо, но ако му е паднало пердето.../не е оправдание, но е обяснение/
^Бас държа, че е имала време да му се извини!
и все пак, допускам, че може въпросният да е природно тъп и да не й е дал шанс, де...
Т'ва с бившия й е наистина тъпо, но ако му е паднало пердето.../не е оправдание, но е обяснение/
Е най-вероятно така е станало, ама то си е показателно какво излиза от устата му. Надали ако ти падне пердето ще ти хрумне да го кажеш тва, то си е било просто потиснато.
Georgi.M
07-25-2013, 20:08
Еми явно е имало някакви караници преди това за бившия а у и все пак това е гледната точка на момичето и нейната история.Ае като цяло мисля,че щом той не се обажда нищо не й пречи тя да се обади и като поговорят може и той да се извини.
Да не навлизаме в темата кои се карат за бивши, че ептем ще стане мазало. Да приемем просто, че й е потъпкал достойнството, което е основополагащо за една връзка, трябва да се върне, па оттам насетне може и момичето сама да му закачи лайсната освен да му се извини.
Georgi.M
07-25-2013, 20:15
Хахаха ами според мен и 2та са реагирали остро или ще се оправят или не. :D :D Не ме ебе хаха
ge6aaaa3
07-25-2013, 20:16
Сега вече, е късно тя да му се извинява. Той, ако не е абсолютен гъз или тя да се е държала напълно кифленски, ще й звънне да й се извини. В крайна сметка той си го е "върнал" за лайсната и последен е нанесал обида, такаче е редно да й се извини.
Сега вече, е късно тя да му се извинява. Той, ако не е абсолютен гъз или тя да се е държала напълно кифленски, ще й звънне да й се извини. В крайна сметка той си го е "върнал" за лайсната и последен е нанесал обида, такаче е редно да й се извини.
И аз съм на това мнение.
anonymous708973
07-26-2013, 23:39
последен е нанесал обида, такаче е редно да й се извини.
И аз съм на това мнение, винаги смятам ходовете, все едно шах играя :Д
Голяма дискусия се е получила за нещо толкова тривиално....
druzilla
07-27-2013, 07:19
4-ти ден и още тази тема е в последно коментирани.. К'во толкова има да го обсъждате? :D Според мен момчето е доста зле.Разбирам,цени си колата,иска да е в отлично състояние и е нормално да му стане неприятно,че е тряснала вратата,ама чак пък такава драма..Редно е да й направи забележка,както е и редно тя да е била по-внимателна,но да й се развика вече е прекалено,пък и не виждам какво общо има бившия.Мисля,че той трябва да се извини,защото дефакто девойката нищо не е направила. И колкото й да държи на колата си,приятелката му трябва да е по-важна.
Magnolia13
07-27-2013, 23:00
Помагала съм му много пъти за колата. Въпросната случка се разви в един доста приятен и спокоен ден, не сме се карали скоро, нито сме говорили за бивши. Лайсната падна, той се ядоса и я хвърли в багажника, аз казах, че не съм го искала и когато влязох и тряснах вратата той се развика. Стана ми мъчно,защото лайсната беше падала преди... след тази случка падаше отново, просто щипките не я бяха захванали добре - тя дори не се счупи, просто се откачи... Както и да е... сега всичко е COOL, Хубав ден на всички ви и обичайте това, корто не се купува с пари, защото спомените и моментите не се връщат, понякога хората -също :) Най-прекрасните и съществени неща в живота... всъщност не са неща :)
FuCKkK13
07-28-2013, 10:54
Ами защо да не е нормално всеки си има някакво хоби и страст,на повечето момчета са ни колите и моторите,на момичетата са ви там гримове ,обувки ,дрешки ,вие как крещите като ви разрошим косите или ви настъпим и пищите като ненормални "Ооо косата ми " .Естествено,че ще й се развикам като блъска ,нещо за което аз съм се старал и го чупи.
ае ти гледаш ли какво пишеш ? знаеш ли кои са тия дето ''оо косата ми,обувките ми не знам си какво '' това са същите тия лигли,като тоя лигльо с колата.. мен ако питаш тоя заслужава точно е такава лигла до него.. а и момичето не е казало,че е започнало да се смее или нещо такова... още повече,че не го е направила нарочно :?
съгласна с поста на пантерата на първата страница
sneering
07-28-2013, 11:54
Егати скучно-дебилната автомобилна компания.Не знам как издържате повече от 20 минути при такива,които имат само една тема на разговор и всичко останало им е през к**а
Cryphisss
07-28-2013, 19:34
Като "лайна", ама с допълнително "с".
rofl
mim4etuuu
07-28-2013, 20:17
Кой знае какъв цигански тунинг е колата на гаджето на авторката и сигурно е някое изпърдяно БМВ или Голфче от 90-те ама й крещи все едно има Порше. Как може да си хващате такива ограничени тъпаци не знам?
Егати скучно-дебилната автомобилна компания.Не знам как издържате повече от 20 минути при такива,които имат само една тема на разговор и всичко останало им е през к**а
Явно има голям кур с който я ебе, друга причина да му търпи простотията не виждам. :D
Аз нямам кола, но обещавам да не ти викам, ако правим секс :)
Бахти пищялките от женската част, майна. Все едно някой нещо ви казва кат' давате майка си и баща си в магазините за обувки. Същото е. Към чуждите вещи - с уважение!
kaRamella
07-30-2013, 13:13
Още ли си с приятеля си> ?
Да. Тва е нищо.
Бахти пищялките от женската част, майна. Все едно някой нещо ви казва кат' давате майка си и баща си в магазините за обувки. Същото е. Към чуждите вещи - с уважение!
Ще се принизиш на нивото на кола, за да може да овикваш гаджето си за обувки ли? Че аз така го разбрах.
ledenakrasota
07-30-2013, 13:58
Той е този, кой се е държал като задник. Той трябва да осъзнае, че ти е викал и трябва да се чувства виновен, а не да те подмине като пътен знак, и да не ти се извини. Човекa, за когото толкова много ти пука, така ли ще подминеш?! :?
milicata1
07-30-2013, 14:27
Той е този, кой се е държал като задник. Той трябва да осъзнае, че ти е викал и трябва да се чувства виновен, а не да те подмине като пътен знак, и да не ти се извини. Човекa, за когото толкова много ти пука, така ли ще подминеш?! :?
Много съгласна с това мнение!
Ей, как от зрънце ориз направихте слон, не знам. Човека се е развикал, щото е бил ядосан преди това. Лайсната е паднала, той се е ядосал и след това мацката е дръннала вратата и се е развикал. Не е било нужно да вика и да намесва бившия и неговата кола - това не е мерене на пишки, нито пък тя да си тръгва чак.
Ще се принизиш на нивото на кола, за да може да овикваш гаджето си за обувки ли? Че аз така го разбрах.
Не, казвам к'во правят средностатистическите путки. Аз рядко се впечатлявам от обувки. За сметка на т'ва обаче много си пазя нещата, особено мноооого ценните ми и се ядосвам и крещя когато някое от тях бъде строшено. Както аз се отнасям внимателно с чуждите вещи, така и другите са длъжни да пазят моите.
ledenakrasota
07-30-2013, 16:44
Не, казвам к'во правят средностатистическите путки. Аз рядко се впечатлявам от обувки. За сметка на т'ва обаче много си пазя нещата, особено мноооого ценните ми и се ядосвам и крещя когато някое от тях бъде строшено. Както аз се отнасям внимателно с чуждите вещи, така и другите са длъжни да пазят моите.
Те може да пазят, но ако са заминали отдавна и малко им трябва да се строшат, човекът не е виновен. Въпрос на време е било.
Така да, но ако съм изнервена по принцип... ще крещя така или иначе. Има едно нещо, казват му афект...
ledenakrasota
07-30-2013, 17:06
Така да, но ако съм изнервена по принцип... ще крещя така или иначе. Има едно нещо, казват му афект...
Да, ама аз визирах случая на авторката. За да ти падне лайсната, не трябва ли да е предварително прецакана, та да падне от едно по-силно хлопване на вратата? :Д
anonymous708973
07-30-2013, 17:48
Комплексчета или прекомерно самочувствие? :cool:
Ще ти разцелувам русите косички!
Баш средностатистическите путки правят всички на бъз и коприва заради счупени вещи.
Афект му казвали. Нека ми се афектира така пред кафене, да види аз къв афект ще му направя. С крещене ще ме плаши някъв малоумник ли, пхах.
Айде, айде... вие никога не си изпускате нервите, нали? 'Щото тука точно за т'ва става дума. Както писа авторката пет чифта обувки и осем лайсни по-рано, всичко вече е забравено. Така че е ставало дума точно за афект. К'во коравеете тука, все едно никой никога не ви е скърцал със зъби...
anonymous708973
07-30-2013, 18:00
Изпускам ги по повод жест към мен, не по повод на "някой ми строши любимата играчка и дай да избухнем, щот сме големите мъже". И тоя някой жестоко греши, ако смята, че ще бъде лесно забравено.
Ти си тая, която системно коравее във форума, впрочем.
SpiritInBlack
07-30-2013, 18:56
Много ревове. И аз си пазя колата много, паля свещички наум, когато някой друг я кара. Зависи от момичето и ситуацията, ако е сериозна приятелка , много ясно , че ще го подмина с неприятна физиономия. Но понякога безотговорните хора си изпускаме нервите :D
therichbitch
07-30-2013, 21:35
Ако му е първа кола, съвсем нормално е да поставя нея на първо място.
ти сериозно ли??
Извини се за това, което ти си направила, а нека той да се извини за това, което той е направил.
хмм извинявай, че блъснах вратата без да искам
да, извинявай, че те унижих като парцал (не без да искам)
ge6aaaa3
07-30-2013, 21:39
Афект му казвали. Нека ми се афектира така пред кафене, да види аз къв афект ще му направя. С крещене ще ме плаши някъв малоумник ли, пхах.
Може и да си ценно момиче, ама надали си незаменима, че да се трогне толкова, колкото очакваш...
ge6aaaa3
07-30-2013, 21:41
А ти си тоя, дето все не вдява темата, нали? Кофти...
therichbitch
07-30-2013, 22:26
ама надали си незаменима, че да се трогне толкова, колкото очакваш...
а колата е незаменима??
съгласна съм ledenakrasota междувпрочем
явно и неговата е барака after all, така му кажи др път като го видиш, егати мухльото, честно
Аз пък да мина малко зад babity защото сте капути и нещата трябва да се пазят.
Колата си е кола, а жената си е просто жена. Едното ти дава превоз от точка до точка, удоволствие при каране и разглеждане, не омръзва, защото постоянно можеш да се откараш където ти е кеф и не те пита, защо искаш там и т.н. най-важното е, че не говори и не те нервира. Другото ти се цупи на някакви работи, като "Човек започва да живее истински тогава, когато си купи ******** (въпросната марка кола)." Мрънкя постоянно, откачаш и т.н и никога не би си оправило щетите и още по-здравата работа е че оди с рогата напред. Ако ти счупиш гребенче или спирала.......... настава ад. Боклук и повече.
НО, ако колата му е била толкова хубава и му пада лайстната от едно затваряне? Що за кочина? Добре, че вратата не му е паднала. Бившият ти козел не е трябвало да го споменава. И двамата сте страшни тъпаци!
Ако ми строшиш колата ще си трайна пред хората, ама после ще станеш саде лайстни, фарове, чистачки, мигачи, прагове по главата. 8-) Баам се.. дреме му 'уя за колата, защото моята е много стара, ама ако беше нова и обичаща от мен или друго нещо.. казах и си го заслужавате, защото в такива моменти сте нагли до безумие!
anonymous708973
07-31-2013, 07:34
Едното ти дава превоз от точка до точка, удоволствие при каране и разглеждане, не омръзва, защото постоянно можеш да се откараш където ти е кеф и не те пита, защо искаш там и т.н.
Колата не омръзвала ли?
Познавам човек, дето сменя идеално работеща кола всяка година, щото му е писнала.
Абе, логиката е на макс. Ама съм съгласна с частта за бараката, на която й пада лайсната ей така :cool:
А бисера на хохи го виждам чак сега, опитва се да се изкара повече пич ли, не знам, ама не виждам каква е тая връзка, в която би допуснала да е поставена след... колата, забележете. Не сестрата или майката. КОЛАТА. Една камара железа и ламарини. Красота.
Въпросът е по-скоро що като си избирате мъже/жени, дремете?
Когато си хванеш автомобилен маниак, трябва да го приемеш и с всичките му недостатъци, освен удоволствието да те води по гонки и да те вози в як автомобил.
Колата си е кола, жената си е жена, защо изобщо ги съпоставяте, направо е смешно.
И защо си въобразявате, че на тази възраст, когато тамън са взели книжка и са открили кефа от високата скорост, ще постави вас на първо място? Нито сте жената на живота му, нито майката на децата му... все още.
Добре де. Във връзките (от които аз не разбирам, признавам си) не трябва ли да подкрепяте половинката в неговите си неща? В смисъл да ги приемате. И ако това са колите или каквото и да е друго, защо трябва да се качвате/ме на това отгоре? Не знам за вас, но аз също си имам такива неща, които са ми страст. Те нямат нищо общо с партньорите ми, но ако една потенциална половинка не ме приема с тези ми страсти/хобита/все тая или се опитва да се сравнява/качва на тях отгоре, значи не е моя човек и търсенето продължава (ако приемем, че такова съществува). На мен (като човека с комплексите или прекомерното самочувствие, сами си изберете) не ми е нужно да съм над всичко, 'щото в тоя случай ще се чувствам обсебваща. Задължително ли е като си във връзка и да си най- най- отгоре? Доколко т'ва е нужно за самата връзка и доколко за вашето лично самочувствие?
И понеже избегнах малко темата. Имам вземане-даване с точно такъв автомобилен манияк, предишния и той беше и предния преди него... Сегашният реставрира класически автомобил и ако някой ден, не дай си Боже, опустоша нещо в този автомобил (волно или не) аз ще съм тази, която няма да иска да го вижда повече, защото знам колко време и усилия, да не говорим за средства, му е коствала тази страст. Омаловажаването на чуждите вещи, особено с такъв статут, ми се вижда просто още един начин да навлезеш в личното пространство на човека, да се изс... да го потъпчеш и да си тръгнеш ТИ като обидения.
п.п. Т'ва лирическо отклонение е извън контекста на написаното от авторката, така че моля да не ми се дават примери с нейната история.
^Newsflash, всичките ти придобивки са преходни и ги грози опасност да изчезнат барабар с услията и средствата, които влагаш в тях. Ако закачиш смисъла на живота си за нещо такова, ставаш също толкова уязвим, колкото и вещите.
От друга страна, хората в една връзка държат да не се чувстват преходни или вещи, затова се поставят над тях или, ако трябва да сме по-точни, държат другия да ги възприема така. Дали той наистина ще ги възприема така е личен избор и всеки избор си носи последствията, а в случая - като половинката не получава желаното отношение, няма и да връща с такова и връзката ще се разпадне.
Сега, ти намесваш съвсем друга интерпретация на нещата, намесваш уважение към интересите и ценностите на другия човек. Какъв атестат на уважението е неволната постъпка? Ти, като се спънеш и счупиш няква ваза за 5 бона в чужд апартамент, означава ли, че не уважаваш хората там, че се мъчиш да се поставиш над вещите, че не можеш да приемеш интересите на другите?
@Chacho, мислите ти са хубави, обаче... защо никога не отчитате възрастовата граница. Въпросът е, че интересите се менят с годините. Явно приятелят на авторката в момента е в такава възраст, в която го влече това.
Забележи, обаче нейното оплакване:
даже една събота вечер вместо да отидем на бар, стоях и гледах как слагат лайсни.
Обърни внимание, че не казва: "обикновено стоя и гледам лайсни вместо да ходим на бар". Ревнува от някакъв статус във фейсбук, който няма нищо, ама нищо общо с нея.
И мен ми е много съмнително дали въпросното "трясване" на вратата е било неволна постъпка. Той се грижи непрекъснато за колата си и я "тунингова". На тези коли лайсните им не падат, ако случайно ти се изплъзне вратата и се хлопне по-силничко. Второ, девойката твърди, че той я обича и всичко дава за нея. А в същото време, от нищото ѝ се разкрещява пред заведението. Дали няма предистория, нещо случило се в колата? Например, скандал ЗА колата?
Освен това, подозирам, че колата му е нова придобивка, защото тя казва, че ходят от 3 години, а като гледам как се е обидила от тази случка, надали би търпяла подобно поведение толкова време.
Заключението от цялата драма е, че момъкът е обсебен от колата си (което го разбирам до някъде), а момата неистово ревнува от нея. Със скандали няма да успее да я "предреди" в приоритетите му към момента, ами най-много вратата без лайсната да се хлопне зад нея.
Изчетох половината коментари отгоре :lol: Не ви е добре, определено.
Специално за врати на коли, ги затварям по-леко от тоя, на който е колата.
Според мен предисторията е следната:
Тя: -Дай да ти полапам "скоростния лост"?
Той: -Друсаш ли, това да не ти е бараката на бившия ти?! Седялките са спарко с кожа от турски гепард.
Тя: -Серем ти на живота, да ти ръждясат калниците (слиза и блъска вратата).
Той: -"Отоново онова с бараката" (чува се лек звук от падаща лайсна и музиката от токио дрифт), бягай се прибирай пеша сега, че ще ти изчеластря челото с лайсната, няма да те взема да гледаме бързи и яростни 6 (милва леко колата, качва се и отпрашва).
Тя: -Ааааааах колко са ми малки пръстите :shock:
Сега, ти намесваш съвсем друга интерпретация на нещата, намесваш уважение към интересите и ценностите на другия човек. Какъв атестат на уважението е неволната постъпка? Ти, като се спънеш и счупиш няква ваза за 5 бона в чужд апартамент, означава ли, че не уважаваш хората там, че се мъчиш да се поставиш над вещите, че не можеш да приемеш интересите на другите?
Когато се случи такова нещо съм длъжна първо да се засрамя много, второ да се извиня, трето да се снижа до към ръста на тревата и четвърто да заменя въпросната вещ, ако е в рамките на възможното. 'Щото ако реагирам на шока на домакина с "к'во ти пука, свиркай си, те тия работи са преходни, то ако не е трябвало да се чупи, нямало е да я направят от порцелан", значи определено демонстрирам всичко гореизброено.
Защо се отнесохте така ?
Проблемът не е чупене и ферарита....
Шумахер е избухнал за нещо съвсем друго.... за да споменава бившия.. все ми се струва, че нещо напълно различно от колата го е ядосало и притеснявало в дадения момент.
anonymous708973
07-31-2013, 13:33
Когато се случи такова нещо съм длъжна първо да се засрамя много, второ да се извиня, трето да се снижа до към ръста на тревата и четвърто да заменя въпросната вещ, ако е в рамките на възможното. 'Щото ако реагирам на шока на домакина с "к'во ти пука, свиркай си, те тия работи са преходни, то ако не е трябвало да се чупи, нямало е да я направят от порцелан", значи определено демонстрирам всичко гореизброено.
Задай си въпроса дали ще имаш ВРЕМЕ да се засрамиш, извиниш и замениш, ако насреща ти се разкрещят като побъркани.
@Chacho, мислите ти са хубави, обаче... защо никога не отчитате възрастовата граница.
Напълно закономерен въпрос.
Автоманиак на 19-20 години би се държал по съвсем различен начин с приятелката си от автоманиак на 25-6. 5 кирливи годинки са, ама си казват думата.
Не знам въпросният на колко е, но изключения от правилото винаги има.
Аз, обаче, държа да знам за какво са се скарали в колата? :cool:
anonymous708973
07-31-2013, 13:34
Трактовката на Якудза не беше лоша :д
Аз пак си мисля, че не са се карали в колата, а е искал да изпъкне на фона на гаджето, щото му е станала пацата от новата кола.
Аз пак си мисля, че не са се карали в колата, а е искал да изпъкне на фона на гаджето, щото му е станала пацата от новата кола.
След 3 години заедно, в които тя твърди, че той я обича и всичко дава за нея... и изведнъж се намесва бившия? Не вярвам. Би се ядосал за лайсната, да, но нямаше да избухне с тия думи.
А и тя от какво е била ядосана, че да я засили така?
Другия път като направи така, му сери в багажника.
Задай си въпроса дали ще имаш ВРЕМЕ да се засрамиш, извиниш и замениш, ако насреща ти се разкрещят като побъркани.
Това, че отсреща са избухнали по никакъв начин не смекчава това, което аз съм направила. От друга страна пък и аз не съм длъжна да изтърпявам нервите на всички. Поемам си дълбоко въздух, правя опит да прекъсна тирадата. Ако не се получи се оттеглям докато афекта се уталожи и после отново по горната процедура.
Когато ми крещят.. някакси чувството ми за вина започва да се запътва към нулата....
Да питам аз жените...Що си мислите,че все вие требва да сте на първо място и постоянно вниманието да е стоварено върху вас д...а?????Вижте,че като му е праснала вратата му е казала..Ми кво толкова нали ще я оправиш!!!Тва не е ли непукизъм от нейна страна към негова вещ,която цени!!!!
Уоу, много удивителни :cool:
Успокой се де.
Не съм нервен или превъзбуден хахахха.Та ще ми отговорите ли на въпроса примерно вие г-це или г-жо Супер,хипер,мега мод :D
г-жо Супер,хипер,мега мод :D
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Въпросът ти завършва с 4 удивителни. :D
trabi_bs
07-31-2013, 14:29
http://vbox7.com/play:c74d09ed
Въпросът ти завършва с 4 удивителни. :D
Да бе виждам не съм сляБ :D
Една мутра вади цигара и подава на друга:
-Цигара?
-Знам, бе, тъпанар!
Нещо неможеш да отговориш в темата ли?Затова ли ти е манииката към моите удивителни?
Или комплексчета нещоо незнам и аз....
anonymous708973
07-31-2013, 14:36
Когато ми крещят.. някакси чувството ми за вина започва да се запътва към нулата....
Eдин човек да го каже като хората.
Нещо неможеш да отговориш в темата ли?Затова ли ти е манииката към моите удивителни?
Или комплексчета нещоо незнам и аз....
Имам комплекс за вина и speedhack.
pandabear
07-31-2013, 14:41
ама speedhack-a ръчно изработен ли е?
Браво на тебе.А колкото до темата на никой не му е приятно да му трошат нещо,което му е любимо в което хвърля труд и пари.Ако ще и на 50години да е,барака да е каквото и да е там.А тия дето хранат,че колата е барака..колко коли сте имали вие?Колко коли сте карали?Книжки имате ли изобщо,че да говорите,че колата боклук,кенеф и тем подобни...
Ееее Дийнооо.. ти един подарен Форд Мустанг от баща си имаш и вече Кой-съм-аз....
Как го прецени това хахахаххахахаха.В заблуда си бате.Пък и не съм фен на американките.
Днешно време дечорлята бързат да вземат кола, а още не са си платили сами жилището, сметките, храната, образованието, кафетата, дрехите, пр.
От едно по-добро от твоето.
Браво.Радвай се за което ;)
Днешно време дечорлята бързат да вземат кола, а още не са си платили сами жилището, сметките, храната, образованието, кафетата, дрехите, пр.
В моето село на мн хора мечтите им се ограничават с това да имат собствена кола.
Ти колко апартамента напред си? Квартирата не се брои.
Дишай спокойно, въпросът ти няма нищо общо с това, което говоря.
Дишам мноооого спокойно. Но тогава с кое има общо? Не е редно да обобщаваш с такова пренебрежение, а след това да откажеш да обясниш на "дечорлята".
Всичко, което съм ти изредил, са неща, без които тия, които са излезли да се гъзарят с колите си не могат да преживеят. Дали ще живееш на квартира или в собствен апартамент, ако парите излизат от твоя джоб, все сам си осигуряваш покрива над главата, нали?
anonymous708973
07-31-2013, 16:21
Напълно прав е.
И аз убивам за кола, ама за какво ми е? Като за начало, нямам никакви финанси, с която да я поддържам, кво, ще врънкам мама и тати за гориво всеки път ли?
Децата трябва да си знаят мястото.
Не е точно така с квартирата и апартамента. А има и случаи, в които няма как да работиш, ако нямаш кола. Дам. Може да съм заобиколена от мноооого тъпи хора, но сред познатите ми не се сещам да има такъв с кола и да не си я поддържа сам. А аз въпреки че не работя, пак се отчитам пред наш'те кат' им зареждам колата когато е необходимо, кат' се налага я водя на сервиз или купувам чаркалъци. Тия дет' ги говорите са няк'ви или пълните убитаци, или почивате на няк'ва стара информация.
"Тия дет' ги говорите са няк'ви или пълните убитаци"
No shit.. :D
anonymous708973
07-31-2013, 16:44
Не е точно така с квартирата и апартамента. А има и случаи, в които няма как да работиш, ако нямаш кола. Дам. Може да съм заобиколена от мноооого тъпи хора, но сред познатите ми не се сещам да има такъв с кола и да не си я поддържа сам. А аз въпреки че не работя, пак се отчитам пред наш'те кат' им зареждам колата когато е необходимо, кат' се налага я водя на сервиз или купувам чаркалъци. Тия дет' ги говорите са няк'ви или пълните убитаци, или почивате на няк'ва стара информация.
Интересно ми е кви "чаркалъци" купуваш, като не работиш?
Или по твоя край парите падат от небето?
И още нещо - никой от познатите ти няма да се унижи и да си признае, че мама и тати са му купили количката или ъкейжънъли му хвърлят по един куп пари за гориво и/ли сервиз.
г-жо Супер,хипер,мега мод :D
айц :cool:
trabi_bs
07-31-2013, 17:09
голф 2ка
голф 2ка
не питаме кви коли карате
Georgi.M
07-31-2013, 17:49
И голям проблем е ,че родителите на някого имат възможността да му купят кола и това ги прави някакви малоумници или глезльовци ? :D
И голям проблем е ,че родителите на някого имат възможността да му купят кола и това ги прави някакви малоумници или глезльовци ? :D
прави ги глезльовци, когато считат това за най-ценното си притежание
нищо не е истински твое, докато не си го купиш сам
Georgi.M
07-31-2013, 17:57
Ами определено не е така.Как на 20 години ,да мога да си позволя самостоятелно жилище ,хубава кола и да съм по цял ден в университета.Това не те прави глезльо ,че имаш здрави и прави родителите ,които могат да си позволят да ти купят жилище или кола нали така ? Най-ценното е силно казано,но примерно ти е някаква страст,постоянно се грижиш за колата си ,както отвътре така и отвън ,това не те прави глезльо ! Ами не е мое да не си го купил ти или съседа ,това е от родителите ти ;]]
therichbitch
07-31-2013, 18:28
защото знам колко време и усилия, да не говорим за средства, му е коствала тази страст. Омаловажаването на чуждите вещи, особено с такъв статут, ми се вижда просто още един начин да навлезеш в личното пространство на човека, да се изс... да го потъпчеш и да си тръгнеш ТИ като обидения.
Да ви светна, че и във връзките, като цяло в стойностните отношения м/у хората, всъщност, също се влагат много 'средства' и усилия. Омаловажавам определено не е точният термин.
*Аз (лично) не бих имала връзка с човек, който поставя материята над човека. Това е.
:D :D :D
Странно но жените си падат по боклуците. Аз за жена бих продал колата си, която е чисто нова.
И нямаш приятелка, може би?
anonymous708973
07-31-2013, 18:56
Откъде пък реши така, Лейди?
trabi_bs
07-31-2013, 18:58
слао да карам голф, предполагам 4е пи4а кара голф само на тях им падат лаисните лесно
trabi_bs
07-31-2013, 19:00
Странно но жените си падат по боклуците. Аз за жена бих продал колата си, която е чисто нова.
ето ви едно истинско мом4е
Откъде пък реши така, Лейди?
Не исках да обиждам момчето, извинявам се, ако сте го възприели така.
Просто становището "жените обичат боклуци", последвано от "аз за жена си продавам колата" ми прозвуча като: "всичко правя за тях, ама те не ме щат". Просто блудна мисъл :)
Тоя па, на ламарината да е. Обичам си колата, ама никога не трябва да се забравя че е купчина ламарина.
Интересно ми е кви "чаркалъци" купуваш, като не работиш?
Или по твоя край парите падат от небето?
И още нещо - никой от познатите ти няма да се унижи и да си признае, че мама и тати са му купили количката или ъкейжънъли му хвърлят по един куп пари за гориво и/ли сервиз.
Ми не, не ми падат парите от небето. Просто кат' искам нещо да ползвам, съм наясно, че то търпи и амортизация и че аз спомагам за нея. Последния чифт гуми и баланса бяха от мен. От парите, които са ми от стипендии и от тези, които са ми били дадени за лични нужди.
Не знам с к'ви хора контактуваш, не ме и интересува, но аз не се събирам с такива, които намират истината за унижение. Т'ва, че мама и тати ме издържат е така, 'щото обстоятелствата са такива и не се крия. Още първия път когато хвана някой в разни измишльотини по реални въпроси, престава да ми е в обкръжението.
ge6aaaa3
08-01-2013, 10:39
Днешно време дечорлята бързат да вземат кола, а още не са си платили сами жилището.
Така е, защото никой 18-19 годишен в днешно време не може и да си помисли за събиране на едни 40 бона за жилище. колата остава единствената по-голяма вещ, която можеш да си позволиш на тези години.
Magnolia13
08-01-2013, 16:10
Още веднъж да кажа - за нищо не сме се карали. Той ме забра от работа и отидохме до центъра, за да си купя батерии за часовника. Колата спряхме пред едно заведение, защото нямаше място. Оправих си часовника и тръгнахме към вкъщи, тъкмо бяхме сложили лайсните, едната (на моята врата) не се закрепяше добре защото имаше проблем с щипките, които я придържат към вратата. Когато отворих лайсната падна, той направи начумерена физиономия и я хвърли в багажника, а аз влязох вътре и тряснах по-силно вратата, при което той се разкрещя, че това не била бараката на бившия ми. Въпросния бивш не съм го виждала от както го зарязах, дори го зарязах, за да бъда със сегашния си приятел, това би трябвало да му вдигне самочувствието дори, мисля че го добави в разговора, за да ме ядоса по някакъв начин и успя. Аз си тръгнах, казвайки, че няма да му позволя да се държи така с мен, той запали колата, подминавайки ме като непозната. Когато се прибрах ми писа, защо съм си тръгнала, аз му обесних това, което обеснявам на вас... той не се извини, защото тази дума я използва рядко. Не му е първата кола... не съм лигла, нито кифла... ако счупи ненадейно нещо мое... голяма работа... когато искаш нещо бачкаш здраво, изкарваш си пари и го купуваш... любов не можеш да си купиш... никога не бих се развикала за такова нещо.......... не съм му блъснала колата хора... падна една пластмаса, която дори не се счупи, а се закачва за 2 секунди... след няколко дни и негови приятели я бутаха, но той не им се развика, а я поправи... майстор му каза, че е било от щипките и дори и тогава, той не каза :"Ейй.. онзи път ти се развиках, а не е било от теб- извинявай". Обичам го и това е, благодаря на тези, които ме защитиха. :)
ge6aaaa3
08-01-2013, 16:41
Ти мислиш ли, че той го е изживял както ти? За него това е било нещо моментно, минало - заминало. В много конспиративни теории се вреш и не искаш да схванеш, че ти се е ядосал за момента и не е нищо сериозно. Лейдито и babity са обяснили много вярно.
Magnolia13
08-02-2013, 10:59
Не е нещо моментно хора, имам нужда от помощ вече................това стигна прекалено далеч... говори се само за коли, навсякъде има коли... онзи ден от въртежи се заби в една ограда, сега вместо да ходим на море ще плащаме акт, а ако зад оградата имаше деца? Преди всичко негово бях аз.... а сега сме аз, той и приятелите му... и говорим за колата му... днес не издържах и му казах, че си тръгвам завинаги, защото не мога да бъда на последно място и той ме остави да си тръгна.... прибрах се и си скъсах гъза от рев.... обадих му се, за да вида къде е и той каза,че е с момчетата и оправят бронята на колата му...и му казах "Ще съжеляваш за тоя ден.." и той ми каза "Закво пък да съжелявам" как може да не го е страх,че ще си тръгна...може ли жената, която обичате да ви каже,че си отива завинаги и вместо да се борите ....................съсипана съм в момента, извинете, не трябваше да ви занимавам с тия глупости..... красиво момиче съм, викали са ме за фотосесии... умна съм, издържам се сама, уча си...... как можах да позволя така да изгния от вътре и да се превърна в толкова слаба личност и да се оставя да ме тъпчат
DarkTemplar
08-02-2013, 11:05
Мацка, само да те питам нещо. Кой ти е виновен, че си се хванала с такъв? Някой друг ли ти го избира?
Моля да пропуснеш частта с оправданията "ама преди той не беше такъв" (бил е, но го е крил), "разбирахме се чудесно" (привидно) "и се обичахме много" (в началото на връзката винаги е така).
Щом го обичаш, ще си седиш на г'за и ще го траеш, много е просто.
inb4 да й обяснявате, че не е трябвало да се сравнява с колата, само се замислете дали тоя пич, който защитавахте доскоро, има манталитет, превъзхождащ средностатистическия бакшиш на централна гара.
DarkTemplar
08-02-2013, 11:07
^Не е луд, който яде баницата, а този, който му я дава. ;)
^Не е луд, който яде баницата, а този, който му я дава. ;)
Е, не споря, ма сега мацката ще си тръгне и всичко си отива на мястото.
DarkTemplar
08-02-2013, 11:09
Да бе, още малко ще си помисля, че може и да й дойде акъла в главата. :D
Magnolia13
08-02-2013, 11:10
Винаги е бил добър.... като се събере с приятелите си започва да се държи като някакъв простак..... като мине човечец по улицата започват да го имитират, да му се подиграват, вдигат шум, крещат, удрят по улиците.............. а като е само с мен не е такъв, не разбирам какъв е.......... пред тях ли се прави, за да е като един от тях, или пред мен..... много съм уморена, уморих се от това напрежение, уморих се, трудно ми е... и да беше само връзката ми - щях да намеря някак си сили........... , не очаквах да позволя такова нещо някога........незнам дали ще събера сили да си тръгна, не мисля, че някога ще обичам пак така, а и все вътре в мен живее надеждичка, че това е временно..
DarkTemplar
08-02-2013, 11:12
Хайде ще смекча малко тона и ще ти дам полезен съвет. Следващият път не бъди толкова наивна и първо опознай истински човека до теб, а тогава се влюбвай в него. Обърни внимание как се държи в естествената си среда - със семейство, приятели, близки роднини и тогава си прави изводи що за човек е.
Сори, че ще те разочаровам, ама ако пак попаднеш на комплексар, пак няма да го осъзнаеш веднага.
красиво момиче съм, викали са ме за фотосесии... умна съм, издържам се сама, уча си...... как можах да позволя така да изгния от вътре и да се превърна в толкова слаба личност и да се оставя да ме тъпчат
The things I (you) do for love. - Jaime Lannister.
Bros before hoes. Класика. Преориентирай се.
Ще си позволя да се самоцитирам от преди 6 страници.
Въпросът е по-скоро що като си избирате мъже/жени, дремете?
Не е любов. Слабохарактерност се нарича.
Aз пък мислех да вметна поправка, че цитатът е на Courage the cowardly dog. :D
Да не напише нещо човек.. тАпаци !!!!!!!! =)
Ш'ти свала лайсната бе, ей!
С тиливизур ли ма плашиш ? Ше са прибираш пеша....
НЯМА ДА ТЪРПЯ ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ!!!
1. Писането с големи буквички се счита за викане. U mad, bro0oo00o0o...?!!!!
Засега ме накара само капс лока да включа. Продължи така и няма да се подвоумя за нъм лока и скрол лока.
На колко си? (отделно си питам :D)
Да не съм на Горещ стол...? Пише си.. 12.
Ако не бяха обещанията, щях него да сложа ^^
А НЗ, правете си конкурси. :D :D
Нищо не знам, не са излезли мачовете, изобщо не съм спамил си нямам на идея.
anonymous708973
08-02-2013, 14:40
Така е, защото никой 18-19 годишен в днешно време не може и да си помисли за събиране на едни 40 бона за жилище. колата остава единствената по-голяма вещ, която можеш да си позволиш на тези години.
Че кой ти говори за купуване?
Само в България такъв голям процент от хората имат собствени жилища.
Ти си бачкай, купувай си сам и глезотиите, ама плащай сметки, храна и т.н., пък тогава си купи заветната КОЛА. Поне аз така разбрах Чачо.
Лафът на Джейми Ланистър кърти :д
Е то кат' не е твоя собственост, ебем ти финансовата независимост.
Е то кат' не е твоя собственост, ебем ти финансовата независимост.
Финансово независим означава сам да си заплаща нуждите. Това включва и наем на жилище.
То тогава и храна като си купуваш, не можеш да получиш финансова независимост, щото все ще се изчерпа. Освен ако не си вземеш запас доживот.
Оффф, не трябва да се налагам, не знам 'що го правя. Простете!
Не се налагаш, просто си се объркала в понятията :cool:
Да кажем, че България е много малка държава.
Никой не е дошъл да ни завземе, управляваме се сами, имаме си монарх, народ, закони, прочие. Никой не ни се меси. Наричаме се независими.
Утре идват Гърците и ни превземат. Вече те ни управляват и ставаме зависима държава.
За периодът, в който сме се самоуправлявали, независими ли сме били или не? Ако не сме, то какви сме били?
Иначе, babity, за черни дни хората спестяват. :D
Много долно избягвате по-наболелия въпрос, а именно.. Кой чупи лайсната и сложи ли нещо вътре....?
^уабабабабабабабабабабаба!
Аз си имам няк'ви мои си виждания за успех и независимост. Не казвам, че са достижими (за всички). Но те са си само мои и дали са правилни или не, няма смисъл да упорствам, 'щото и другите си имат техни и трябва да съм по-толерантна. По принцип, не само тук и по тоя въпрос.
ge6aaaa3
08-02-2013, 19:25
Не е нещо моментно хора, имам нужда от помощ вече................това стигна прекалено далеч... говори се само за коли, навсякъде има коли... онзи ден от въртежи се заби в една ограда, сега вместо да ходим на море ще плащаме акт, а ако зад оградата имаше деца? Преди всичко негово бях аз.... а сега сме аз, той и приятелите му... и говорим за колата му... днес не издържах и му казах, че си тръгвам завинаги, защото не мога да бъда на последно място и той ме остави да си тръгна.... прибрах се и си скъсах гъза от рев.... обадих му се, за да вида къде е и той каза,че е с момчетата и оправят бронята на колата му...и му казах "Ще съжеляваш за тоя ден.." и той ми каза "Закво пък да съжелявам" как може да не го е страх,че ще си тръгна...може ли жената, която обичате да ви каже,че си отива завинаги и вместо да се борите ....................съсипана съм в момента, извинете, не трябваше да ви занимавам с тия глупости..... красиво момиче съм, викали са ме за фотосесии... умна съм, издържам се сама, уча си...... как можах да позволя така да изгния от вътре и да се превърна в толкова слаба личност и да се оставя да ме тъпчат
Помощ ли ти е нужна или транспорт за без пари? На тоя са му само колите в главата, на такъв етап е и нищо неможеш да направиш. Караш го да избира и му се фръцкаш сякаш си майка на децата му. Реално може да си намери друга, вероятно не по-лоша от теб, която да го приема такъв какъвто е.
И за протокола, тоя си се държи като задник и нямам идея що се занимаваш.
ge6aaaa3
08-02-2013, 19:40
Че кой ти говори за купуване?
Само в България такъв голям процент от хората имат собствени жилища.
Ти си бачкай, купувай си сам и глезотиите, ама плащай сметки, храна и т.н., пък тогава си купи заветната КОЛА. Поне аз така разбрах Чачо.
Лафът на Джейми Ланистър кърти :д
Е, добре, по рожденни дни така или иначе ти дават пари. Да събера 1500лв за три месеца под наем за "финансова независимост" или да ги дам за кола? Кое ти се вижда по-добра инвестиция? Какво пречи след колата да започна да работя и да си я поддържам и да си се изхранвам? А, ако вадя 600лв, от които 300 давам по колата, щото ми е кеф и с останалото едвам свързвам двата края, прави ли ме комплексар?
40 хиляди какво ? Защото 40 хиляди далеч не са голяма сума. Ако говориш за 40 хиляди лв, кажи къде ги намираш тия жилища, веднага ще капарираме едно, това може само някъде по забутани малки градове и села да се намери имот за такива пари, а там няма никаква полза да се купува за живеене, освен ако не ти е омръзнал живота. В София да речем е немислимо дори за двустаен, какво остава за нормално жилище.
ge6aaaa3
08-02-2013, 19:56
40 хиляди какво ? Защото 40 хиляди далеч не са голяма сума. Ако говориш за 40 хиляди лв, кажи къде ги намираш тия жилища, веднага ще капарираме едно, това може само някъде по забутани малки градове и села да се намери имот за такива пари, а там няма никаква полза да се купува за живеене, освен ако не ти е омръзнал живота. В София да речем е немислимо дори за двустаен, какво остава за нормално жилище.
Говоря за някакво двустайно жилище, не за палат. На 20 се предполага че вътре ще живееш само ти и някоя друга мацка чат-пат, а не фамилията ти. И да за 40хил.лв, можеш да си намериш някое забутано апартаментче във Варна.
Малко са.. за конкретното.. освен, ако не е нааааааааааааааииииииииии иииииистина супер гига забутано апартаментче.... дето по-добре да си под наем.
sneering
08-02-2013, 20:04
Финансово независим и финансово добре живеещ са две различни понятия. Каква е файдата да се водиш независим,след като мизерстваш под наем и ядеш от лидъл,само заради етикета на такъв? Някой го боли к**а,дали си плащаш сам сметките или не,след като нямаш стандарт да покриеш младежките си нужди,изоставаш от наборите си и си пълен с липси.
По-добре финансово зависим и позволяващ си много,отколкото независим позволяващ си нищо с гордостта че е такъв
ge6aaaa3
08-02-2013, 20:06
^Съжалявам, но за мен, мнението ти олицетворява кифленското мислене много точно.
therichbitch
08-02-2013, 20:20
Цените на жилищата нямат нищо общо с тези от преди 5-6 години, това за протокола.
Относно финансовата независимост, има голямо значение от кого си независим. Ясно, че няма да лежиш на мама и тати до живот, но е факт, че в България родителите подпомагат децата си до голяма степен и след като навършат 18, не като на запад- да ги изритат след тази 'заветна' възраст.
Познавам момиче, което живее в къщата на приятеля си, кара неговата кола, взима едни кирливи 600-700 лв заплата и плюе по другите, които живеят при майка си и баща си. Тя била финансово независима, пък те мамини синчета. Говорим за възраст от 20-21 години, не на 30 примерно. Има огромно значение дали ще си зависим от родителите си или от някой хашлак, с когото след 2 години може и да не сте заедно.
ge6aaaa3
08-02-2013, 20:24
Ти сигурно вземаш 3000лв? Или си живучкаш при ваще и не вадиш никакви пари? С 600лв можеш да си живееш сравнително добре спрямо българския стандарт.
therichbitch
08-02-2013, 20:30
Не позна. Вадя пари.
Казвам кирливи, защото 600-700 лв, които тя взима, са й само наемът на къщата (ако трябваше да плаща за нея примерно) и до там. Даже и за самото живеене в къщата няма да стигнат- ток, вода, парно.
Крайно малоумно е да живееш с това онова от тук от там. В на тоя апартамента, с на оня колата, с на трети храната, ама виждате ли, независим съм. С 600 лв не можеш да живееш независимо и нормално (разбирай немизеруване)
ge6aaaa3
08-02-2013, 20:33
Ако трябва да плащаш наем, да, няма да ти стигат, но ако си със съквартирант(и), ще ти се получи. Вярно, че няма да е като "Тати носи, мама меси", ама все е някакво начало.
sneering
08-02-2013, 20:37
Ти сигурно вземаш 3000лв? Или си живучкаш при ваще и не вадиш никакви пари? С 600лв можеш да си живееш сравнително добре спрямо българския стандарт.
Как се живее добре с 600 лева,ти луд ли си бе момче.В тоя болен меркантилен свят,едни прилични кецове са ти 200 лева.Ако искаш втори чифт?Нали и дънки трябва да имаш?Еми младежките нужди? Един бар да направиш не пада под 80 лева,нали трябва да си нормален и да излизаш,а не да ги гледаш във фейсбука как си качват снимки и се забавляват.
Отделно ако си имаш приятелка,колко допълнително пари отиват,еми кола ако караш?
Говориш за живот пълен със заместители и икономии,това дават 600 лева на месец.Това не е добър живот,извинявай много. :)
ge6aaaa3
08-02-2013, 20:43
Питай ваще какво им е било 90-те и им заговори за кецовете ти и младежките ти нужди. Казах ти, мисленето ти е като на класическа 14 годишна кифличка. С това мислене, трябва да убиеш ваще, за да заживееш самостоятелно някога.
sneering
08-02-2013, 20:50
Ти няма как да ми определяш моето мислене,щото си абсолютен галфон,който ми твърди че с 600 лева самостоятелни доходи се живее нормално.Аз ти обеснявам реалните цени който ти тропат на вратата,и ми е чудно как с толкова приходи се живее 'добре',забележи използваш думата 'добре',ти ми говориш за вид мислене. Побъркан си малко.
ge6aaaa3
08-02-2013, 20:56
Даже много съм си побъркан. ;)
Издирвам по IP и убивам тихичко.
sneering
08-02-2013, 20:59
Издирваш ти,тейба във филмирания олигофрен ... То затова работодателите се подиграват с 400 левови заплати и никой не протестира срещу ниския стандарт в държавата.Защото всеки до такава степен си е изкривил разбирането за 'добър' живот,че си мисли че найстина го живее.
ge6aaaa3
08-02-2013, 21:01
Ш, запри се малко е, паляк! Дишай и недей много са напъва, че мама ще трябва да ти пере гащичките от 120лв.
Айде да се разберем нещо. То т'ва да живееш на нечий гръб (гадженца а у), то и то си е професия.
sneering
08-02-2013, 21:20
Ш, запри се малко е, паляк! Дишай и недей много са напъва, че мама ще трябва да ти пере гащичките от 120лв.
Безуспешно ме квалифицираш в някакъв вид мамино детенце,докато просто се опитвам да ти се начудя на твърдението за 'добър' живот с 600 лева. Аз ти говоря едно,ти ми забиваш с някакви клиширани стереотипи.
Никъв диалог,въобще не вдяваш за кво иде реч,вземи порасни малко.
ge6aaaa3
08-02-2013, 21:46
На фона на СЕМЕЙСТВА, каращи с една 600лв заплата, ми добре си е.
anonymous708973
08-03-2013, 06:41
Е, добре, по рожденни дни така или иначе ти дават пари. Да събера 1500лв за три месеца под наем за "финансова независимост" или да ги дам за кола? Кое ти се вижда по-добра инвестиция? Какво пречи след колата да започна да работя и да си я поддържам и да си се изхранвам? А, ако вадя 600лв, от които 300 давам по колата, щото ми е кеф и с останалото едвам свързвам двата края, прави ли ме комплексар?
Инвестицията.
И да, прави те. Поне по мое виждане. Ама и да не те прави комплексар, със сигурност те прави глупак и "голо на голямо", което си е национална черта.
Sneering, замълчи, че се излагаш. Вярно, твърдението, че с 600 лв можеш да живееш добре, е малоумно, обаче не по-малко малоумни са примерите ти за "нужди". Кецове са 200 лв, ти чуваш ли се? Айде, моите са смешно евтини, ама аз слагам кец 2 пъти годишно, но в аутлетите на Адидас/Найк/Пума/Каппа има кецове от минали колекции (каквото и да значи това) за по 80 лв. Дори няма да коментирам представата ти за бара като младежка нужда, която струва 80 лв. Това НЕ са реалните цени, само за протокола. И преди да кажеш нещо, ходя на бар, давам си доволно пари за "младежки нужди", но има разлика между "давам пари" и "давам купища пари за сметка на нашите".
И мисленето ти е точно като на кифла. Финансово независим < финансово добре живеещ, така ли? Просто... малоумщина е, не знам как по друг начин да го определя. Като ти дръпнат шалтерчето, ще ти видя "доброто живеене".
Едит: Геша, и ти не си в час, мойто момче.
В Пловдив в една нова кооперация в Смирненски (краен квартал като цяло) преди 2 години цената беше нещо като 650 евро на квадратен метър, което прави 70 квадрата жилище (което далеч не е голямо, дори не знам дали може да е тристайно, ако стаиите не са кутийки) да струва 45 500 ЕВРО. Дори да не е ново и/ли обзаведено, жилище за 40 бона никак няма да видиш в голям град, ако не е пъъъълна съборетина.
Не съм чела предните мнения, гледам, че доста сте изписали. Няма лошо да си обича колата, но да ти крещи заради някаква си лайсна?! Как ще си крещиш на човека, когото обичаш, защото ти е развалил някакъв предмет? И да те унижава пред хора? Да те зареже да се прибираш сама? Е, това поведение е нетърпимо.
ge6aaaa3
08-03-2013, 07:17
Инвестицията.
И да, прави те. Поне по мое виждане. Ама и да не те прави комплексар, със сигурност те прави глупак и "голо на голямо", което си е национална черта.
И какъв комплекс е това, доктор Папазова? Че нещо те прави щастлив и заделяш повече средства за него? Едни държат да имат хубаво жилище, други хубава кола, трети да си дават парите за хазарт и това прави всички комплексари ли?
Глейте сега, не ме разбирайте погрешно. Всеки може да паразитира, принципно не можем да го определим като лошо и добро. Всеки си има целите. Ама достойнство не можеш да защитаваш с паразитизъм, така че, ако искаш и то да влиза в целите ти, майната ти, винаги ще ти се гавря. По-скоро въпросът е дали ще са отворени ушите ти.
Ех, че интересно.
Моля, продължавайте и гледайте да ограничите обидите, да не ви огранича достъпа до форумния ресурс.
Ех, че интересно.
Моля, продължавайте и гледайте да ограничите обидите, да не ви огранича достъпа до форумния ресурс.
шокиран съм, откъде е тази злоба ...
Моето последното си беше откровена провокация. Айде, чезвам преди лейдито да е зашамарила. :D
Моето последното си беше откровена провокация. Айде, чезвам преди лейдито да е зашамарила. :D
Няма лошо в провокациите. Проблемът е, когато не знаят как да се защитят и почват да псуват.
yakuza_, ти си виновен за моята злоба.
факта че изпитваш чувства от моето присъствие, ме кара да се чувствам значим във форумния ти живот :oops:
факта че изпитваш чувства от моето присъствие, ме кара да се чувствам значим във форумния ти живот :oops:
Така е. Чувствай се.
Щом ти го заявява след толко нанесени (макар и словесни) поражения по полото, мисля, че имате добри изгледи за общо бъдеще. :D
За смях ставате. Преди 10г може и да се живееше добре с 600лв на месец, ама цените бяха толкова различни от сега, че не знам дали на по-младите акъла ви го побира. Бензина 99-2000 беше 1.20-1.25 сега бензина лятно време достига до 2.70-2.80 Хранителните продукти изобщо няма да ги коментирам. В София само за храна ако не се лишаваш отиват 300-400лв на месец. Какви 600лв сънуваш не знам, с тия 600лв може да живееш, но толкова далеч от добре, че не ми се говори. В момента в София за приличен живот ако живееш сам си трябват едно 1500лв, в по големите градове поне 1000.
1500лв са си разхищение, дори и за София.
Както каза, към 300-400лв храна, 400лв наем със сметки, 50-100лв транспорт (зависи как се придвижваш), 100лв битови потреби, събират се към 1000лв при голяма самостоятелност и остава 500лв да харчиш по себе си месечно.
ge6aaaa3
08-03-2013, 08:16
И колко хора ги получават тези заплати в България ми кажи? Я малко излез от София и се поогледай! Ама хубаво се огледай! Иди към северозападна България, иди на Юг, иди малко по селата! Това, че в София и тук при нас /Варна/ е малко по-висок стандарта, не значи, че в цяла България е така.
Щом ти го заявява след толко нанесени (макар и словесни) поражения по полото, мисля, че имате добри изгледи за общо бъдеще. :D
Мда. Целта ми е да го материализирам IRL :cool: Полото ми тръпне да се срещне с него.
Тук е момента в който ставам и отивам да си изкарам ограничителна заповед :(
Иначе в моя град, с 600 лева, може да живееш нормално.
Във Враца (северозапада) имаше статия за 1 пич, дето карал с месечен доход по 1000лв и обясняваше за зависимостта си към проститутките, но въпреки големите харчове по тях, с тия финанси си живеел съвсем прилично. :lol:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1832991
Тук е момента в който ставам и отивам да си изкарам ограничителна заповед :(
Иначе в моя град, с 600 лева, може да живееш нормално.
Въпросът е в твоя град колко е средната заплата.
Но да, има разлика в това да живееш с 600 лв. в София и Пловдив, и с 600 лв. във Враца.
Ако си свикнал с висок стандарт - ще ти е трудно. Ако си свикнал на нисък, много бързо ще се промени с промяната на дохода.
ge6aaaa3
08-03-2013, 08:33
Не забравяйте и началния стандарт, на който си свикнал да живееш.
Ей това е най-основното! Ти, ако си свикнал да получаваш всичко с щракване с пръсти, няма как да си доволен, когато се отделиш от ваще... ;)
Затова е много грешно мама и тати да те гледат до 25-6 години и да ти задоволяват младежките нужди.
ge6aaaa3
08-03-2013, 08:36
^Що, бе, виж какви хубави дечица, отдалечени от реалността се получават. :D
Sry ама тука сме 12к човека, от който 4к мангали (те се издържат главно от Полша). Средната заплата е около 400-450лв. Не вярвам да е повече. Тук за 100 бона си правиш къща, а не някаква панелка с "фамозните" 70 квадрата. Дето чувам съседите как тракат с вилиците, докато се хранят.
Ми за това ставаш студент и за 1 година свикваш с мизерията :D
Пак сте го обърнали на "На кафе".. кой зима 1000 лева и е независим на 20 години, бе ? Да, има и такива, но 5 % сигурно.. не виждате, че няма работа за младите.. ше ми изкарват по 1500 лева.. ей, лайнари.... =) Стремете се към независимост на духа, шото много трудно ще имате въпросната във финансов аспект.
Пак сте го обърнали на "На кафе".. кой зима 1000 лева и е независим на 20 години, бе ? Да, има и такива, но 5 % сигурно.. не виждате, че няма работа за младите.. ше ми изкарват по 1500 лева.. ей, лайнари.... =) Стремете се към независимост на духа, шото много трудно ще имате въпросната във финансов аспект.
Студентките с най-древната професия, примерно.
AngelAntichrist
08-03-2013, 09:21
Когато отворих лайсната падна, той направи начумерена физиономия и я хвърли в багажника, а аз влязох вътре и тряснах по-силно вратата, при което той се разкрещя, че това не била бараката на бившия ми.
Тук ми е интересно защо не си се извинила? Колкото е истерично да крещиш, толкова и да тряскаш врати - на кола, на апартамент, на таванска стая - все едно. Не си си вкъщи. Колкото е унизително да ти крещят пред хора, толкова и да ти тряскат врати пред тях. И пет лайсни ще преживея, но не и такова поведение. Като ще ми тряскаш вратата на колата значи не заслужаваш да се возиш в нея.
По моята логика:
Постъпваш грешно -> извиняваш се, а не се цупиш, тръшкаш и изкарваш жертва. Без значение за кола, пари-мари или нещо друго говорим.
днес не издържах и му казах, че си тръгвам завинаги, защото не мога да бъда на последно място и той ме остави да си тръгна.... прибрах се и си скъсах гъза от рев.... обадих му се, за да вида къде е и той каза,че е с момчетата и оправят бронята на колата му...и му казах "Ще съжеляваш за тоя ден.." и той ми каза "Закво пък да съжелявам" как може да не го е страх,че ще си тръгна...може ли жената, която обичате да ви каже,че си отива завинаги и вместо да се борите ....................съсипана съм в момента, извинете, не трябваше да ви занимавам с тия глупости..... красиво момиче съм, викали са ме за фотосесии... умна съм, издържам се сама, уча си...... как можах да позволя така да изгния от вътре и да се превърна в толкова слаба личност и да се оставя да ме тъпчат
Как може да очакваш, че някой ще ти се връзва на акъла и пуберските тестчета, и изцепки? Ако човекът има приятен живот, ти си просто хубаво допълнение към него. Ако си решила да си тръгнеш как може да те спре? Да се откаже от приятният си живот ли?
Както с пари не се печели любов, така и с красота. Апропо - "съжеляваш" ли, че си толкова умна или си викаш "закво ми е"?
kalpazanka
08-03-2013, 09:26
Затова е много грешно мама и тати да те гледат до 25-6 години и да ти задоволяват младежките нужди.
http://www.teen.com/wp-content/uploads/2013/02/sad-kitten-cat-cute-funny-adorable-lol.gif
http://www.teen.com/wp-content/uploads/2013/02/sad-kitten-cat-cute-funny-adorable-lol.gif
Миличкото :-)
Тва коте е от teen.com
Калпазанке, изневеряваш ли ни уа?
По-важното е.. ти как знаеш, че е от там....? Предател ! Оставка ! Сложете му вътре !
Все пак съм собственик на интернетът
kalpazanka
08-03-2013, 09:38
Тва коте е от teen.com
Калпазанке, изневеряваш ли ни уа?
Аз, такова... без да искам. Той алкохолът е виновен
ge6aaaa3
08-03-2013, 09:57
Още една издънка и ти сваляме модераторския имунитет и О-СТА-ВКА!
Още една издънка и ти сваляме модераторския имунитет и О-СТА-ВКА!
Не. Тя е мойта половинка, нема да я пипате.
Може ли да питам нещо? Колко квадрата е нормалното жилище според вас? 'Щото съм живяла в апартамент 60 квадрата и не беше тясно за трима души. И единия етаж на къщата е не повече от 70 квадрата и сме живяли 4 човека като сметнете, че т'ва сме били аз, майка ми и баща ми и брат ми, който вече водеше боклици вкъщи и никой не е седял да подсмърча под стрехата...
Едит: за къщата се поправям, по-голяма е квадратурата
За мен над 100. Ама съм живял и на 50 квадрата, докато бях студент. Просто не обичам и апартаменти.
kalpazanka
08-03-2013, 12:38
За квадратура ми е трудно да кажа, но жилището трябва да е поне тристайно- при две деца в семейството всяко дете да си има стая. Плюс това съм на мнение, че жилището е дългосрочна инвестиция и след време, като решат да идват децата със семействата си, да има поне къде да останат да пренощуват, а не да спят по пода и да се прескачат в двустайна панелка или още по-лошо- в гарсониера.
Нормалното жилище не опира само до квадратурата, но да кажем, че има много нормални жилища по 60-70 квадрата.
Мен към 180-300 квадрата ме устройват. (wasntme) :D
Не забравяйте балконите.
300 кубика са нормалните ^^
такова, квадрата..
Не знам, аз не съм фен на кутии, особено тия с гипс картон, където те е страх да не се блъснеш в стената.
Да, литри.. просто има разлика между апартамент с един малък балкон и апартамент с балкон по цялата дължина, ако са три стаи една до друга в колонка.