PDA

View Full Version : Кога една връзка става сериозна?

butterflyyy
07-24-2013, 21:10
След колко време една връзка може да се нарече "сериозна" според вас?

Chacho
07-24-2013, 21:12
4 месеца

ledenakrasota
07-24-2013, 21:12
Зависи от отношението и инициативата на участниците в нея. Защо трябва въобще да се определят такива подточки на връзката? Връзката си е връзка. Има я. Имам сериозна връзка за секс, как звучи само. :D

anonymous708973
07-24-2013, 21:15
Изключително много зависи от хората. И от определението за "сериозна".

За някои сериозна е равно на моногамна, тоест, ако не си изневерявате, значи сте в сериозна връзка. Не зависи твърдо от времето - можеш една година да ходиш с някого, да кръстосвате кафетата и да се снимате за фейсбук, а може да ходите от 2 месеца, да коментирате развода на родителите ти, бъдещата почивка на морето и проблемите на брат ти с гаджетата :д

Според мен се вижда лесно, поне аз не съм изпадала в ситуация, в която да се чудя "ама то сериозно ли е или просто ме взима за мезе". Ето няколко фактора - ходила ли си у тях, запознавал ли те е с приятели, родители, колко време прекарвате заедно, имате ли "ваши нещица", които правите заедно - да гледате определен сериал, да спортувате заедно, да готвите, говорите ли си за бъдещето, където "бъдеще" не е равно на "айде утре на кино".

Сподели по-конкретна ситуация, ако желаеш.

butterflyyy
07-24-2013, 21:22
А искам да попитам също след колко време връзка е най-добре да го запозная с родителите ми?

Georgi.M
07-24-2013, 21:22
Ето няколко фактора - ходила ли си у тях, запознавал ли те е с приятели, родители, колко време прекарвате заедно, имате ли "ваши нещица", които правите заедно - да гледате определен сериал, да спортувате заедно, да готвите, говорите ли си за бъдещето, където "бъдеще" не е равно на "айде утре на кино".

Е по този начин как ще разбереш,че е сериозно това няма нищо общо ,че я е завел да спи в тях и са се запознали с родителите му или приятелите му и той прекарва повече време с нея или харесват еднакъв сериал,филм ,храна ,спортове и ги правят заедно не ги прави в сериозна връзка или най-малко говоренето за бъдещето.Може би преди това са били някакви критерии ,но определено момчетата или по -голямата част от момчетата ги правят тези неща с момичетата,не защото са им сериозни отношенията ,а просто по стечение на обстоятелствата или им е доста приятно заедно.

Една връзка е сериозна когато двамата го решат и поговорят за това,че ще бъдат моногамни и ще си вярват и т.н. Няма как някой да ти каже кога става една връзка сериозна ,говориш с човека и се разбирате дали ще са ви сериозни отношенията или не.

Chacho
07-24-2013, 21:23
А искам да попитам също след колко време връзка е най-добре да го запозная с родителите ми?

5 месеца

feikk
07-24-2013, 22:19
6 месеца => сватба

FuCKkK13
07-24-2013, 22:25
5 месеца,2 седмици,3 дена,21 часа, 54 минути, 3 секунди и 2 стотни.. сериозно ли ?
ето това:

Изключително много зависи от хората. И от определението за "сериозна".

За някои сериозна е равно на моногамна, тоест, ако не си изневерявате, значи сте в сериозна връзка. Не зависи твърдо от времето - можеш една година да ходиш с някого, да кръстосвате кафетата и да се снимате за фейсбук, а може да ходите от 2 месеца, да коментирате развода на родителите ти, бъдещата почивка на морето и проблемите на брат ти с гаджетата :д

Според мен се вижда лесно, поне аз не съм изпадала в ситуация, в която да се чудя "ама то сериозно ли е или просто ме взима за мезе". Ето няколко фактора - ходила ли си у тях, запознавал ли те е с приятели, родители, колко време прекарвате заедно, имате ли "ваши нещица", които правите заедно - да гледате определен сериал, да спортувате заедно, да готвите, говорите ли си за бъдещето, където "бъдеще" не е равно на "айде утре на кино".

Сподели по-конкретна ситуация, ако желаеш.

JiMiTo
07-25-2013, 00:32
Зависи от хората - 3-4 месеца и си показва дали ще го бъде или не. А минете ли 1 година и нещата ако вървят - не ги прецаквай , защото боли много после....

purple_butterfly
07-25-2013, 00:40
аз нашите ги запознах с него още през първия месец

fUcKsMiLe
07-25-2013, 03:47
Зависи от хората, но за мен е вече сериозно, ако сме прекарали повече от 3-4 месеца заедно.
Може би и ако вече сме се запознали с родителите и приятелите на другия.

Иначе зависи от много неща като бъдещи планове, намеренията ни и т.н.

anonymous708973
07-25-2013, 05:05
Е по този начин как ще разбереш,че е сериозно това няма нищо общо ,че я е завел да спи в тях и са се запознали с родителите му или приятелите му и той прекарва повече време с нея или харесват еднакъв сериал,филм ,храна ,спортове и ги правят заедно не ги прави в сериозна връзка или най-малко говоренето за бъдещето.Може би преди това са били някакви критерии ,но определено момчетата или по -голямата част от момчетата ги правят тези неща с момичетата,не защото са им сериозни отношенията ,а просто по стечение на обстоятелствата или им е доста приятно заедно.

Една връзка е сериозна когато двамата го решат и поговорят за това,че ще бъдат моногамни и ще си вярват и т.н. Няма как някой да ти каже кога става една връзка сериозна ,говориш с човека и се разбирате дали ще са ви сериозни отношенията или не.

Пхах, да бе да.

Една връзка става сериозна от само себе си с времето или с вложените намерения и усилия в нея, а не с малоумен разговор от типа на "Ма хайде да си вярваме и да сме си сериозни". Впрочем, нищо не каза. Какво значи "сериозни отношения"? Малко обясни "сериозна връзка" посредством "сериозни отношения".

FuCKkK13
07-25-2013, 06:19
^ съгласна съм ... точно пък на мъжете/момчетата им е по-трудно да заговорят за ''нас'' в бъдеще ( като бъдеще се няма предвид 5-6 месеца ) а това се разбира от разговорите.. ако казва ''нас,ние,ще направИМ еди какво си, еди кога си'' тогава показва някой неща...
а и не знам колко глупав трябва да си,че да изтърсиш от нищото ''от днеска връзката ни е сериозна,точка''

psychopath
07-25-2013, 07:23
Когато се събудиш сутрин и установиш, че имаш четка за зъби в апартамента на гаджето. :D

xXxPETYAxXx
07-25-2013, 07:35
Сериозността на връзката не се измерва с продължителността ѝ във времето. Нито пък с обсъждане на бъдещето, наблягам на "обсъждане", "разговори" и т.н. Връзката придобива сериозност, когато вместо (в повечето случаи)празните приказки, се набляга на действията. Въпреки това, връзка под 3 месеца в никакъв случай не бих я нарекла сериозна(дори и в нея да се кроят планове за бъдещето, да се познават родителите и т.н.). От друга страна една връзка може и да продължи 1-2 години и да не е сериозна(по мойте стандарти).

Ама, ако една женица не сготви на мъжа си поне веднъж - то това не е сериозна връзка. :D

anonymous708973
07-25-2013, 07:39
Ама, ако една женица не сготви на мъжа си поне веднъж - то това не е сериозна връзка. :D

Че аз съм пред олтара направо :ДД

Но съм съгласна, впрочем. :д
И за четката за зъби.

bilqnavod
07-25-2013, 08:11
Имах връзка, която беше 6 месеца и се оказа несериозна - приключи с раздяла.
Сегашната ми връзка започна преди 2 години, а стана сериозна още след първия месец.
Прави си изводите!

abvd
07-25-2013, 09:07
зависи от хората ;)

xoxi
07-25-2013, 09:33
Всеки, който пише тук, няма да е зле първо да каже какво разбира под "сериозна''. Не кога става връзката сериозна, а какво точно означава да е сериозна.
Защото аз никога не започвам връзка с мисълта, че може и да приключи след седмица-две. Винаги съм с мисълта, че нещата са сериозни. Отношенията се градят с времето, както и доверието, взаимните планове за бъдещето и т.н. и т.н.
Антоним на сериозни отношения не ми звучи правилно да са несериозни. Тогава се чудя с каква нагласа може да започне една връзка, като изключим надеждата. Не го разбирам това.

Chacho
07-25-2013, 09:35
Всеки, който пише тук, няма да е зле първо да каже какво разбира под "сериозна''.

4 месеца

Georgi.M
07-25-2013, 10:30
Пхах, да бе да.

Една връзка става сериозна от само себе си с времето или с вложените намерения и усилия в нея, а не с малоумен разговор от типа на "Ма хайде да си вярваме и да сме си сериозни". Впрочем, нищо не каза. Какво значи "сериозни отношения"? Малко обясни "сериозна връзка" посредством "сериозни отношения".

Ама чакай бе даден мъж като е влюбен в момичето мислиш ли ,че му пука дали ще я запознае с родителите си или с някакви разговори ,би го направил защото на момичето би й харесало.Много ми пука дали ще се запозная с родителите й или не ,аз не се обвързвам с тях ,а с нея.Те нещата си се усещат като са сериозни ,не е нужно да говорим за бъдещето си ,защото никой не знае какво ще се случи ,никой не е господар на съдбата си ,защото аз мога да кажа "да бебчо искам да заминем след 2 месеца заедно на почивка,искам да живеем заедно за в бъдеще",ама каква е гаранцията ,че това не са празни думи и че след 1 месец няма да се случи нещо друго и ще се разделим и тя ще каже "той ми обещаваше и говореше разни неща,а сега ме излъга " ,защо да даваш празни обещания на някого ? ;]

Azoria
07-25-2013, 11:22
За мен връзката е сериозна когато осъзнаете, че не само имате желание, но и нужда да се виждате. Когато гаджето ти стане приятел, можете (и най-вече искате) да си споделяте, подкрепяте се, разбирате се и т.н. Ако се е стигнало до такъв момент мисля, че никой от двама ви не би се чудил дали е сериозно.

anonymous708973
07-25-2013, 12:58
Ама чакай бе даден мъж като е влюбен в момичето мислиш ли ,че му пука дали ще я запознае с родителите си или с някакви разговори ,би го направил защото на момичето би й харесало.Много ми пука дали ще се запозная с родителите й или не ,аз не се обвързвам с тях ,а с нея.Те нещата си се усещат като са сериозни ,не е нужно да говорим за бъдещето си ,защото никой не знае какво ще се случи ,никой не е господар на съдбата си ,защото аз мога да кажа "да бебчо искам да заминем след 2 месеца заедно на почивка,искам да живеем заедно за в бъдеще",ама каква е гаранцията ,че това не са празни думи и че след 1 месец няма да се случи нещо друго и ще се разделим и тя ще каже "той ми обещаваше и говореше разни неща,а сега ме излъга " ,защо да даваш празни обещания на някого ? ;]

За родителите може би си прав, аз съм доста субективна тук. За мен е голяма работа тази среща. Аз съм познавала родителите на всичките ми гаджето, многократно съм била у тях и сме си говорили и т.н., но сегашният ми приятел е първият, който запознавам с нашите, идва вкъщи на вечеря или за да се помоткаме.

Но за това удебеленото няма да се съглася. Начи, първо, СЪДБАТА си е малко гръмко, когато говорим за една връзка. Второ, ЛИЧНО от теб зависи дали ще се разделиш с някого или не, не от Бог, висша сила или на баба ти хвърчилото.
Ако за теб почивка след два месеца е бъдеще, което не можеш да обещаеш, не виждам на каква сериозна връзка се надяваш.
Всяко нормално момиче ще се сети, че нищо сигурно няма и няма да те обвини, че няма да ходите на море, след като сте скъсали.

Хохи, и аз съм така, никога не започвам връзка с идеята "миии, ще си правим кефа, пък квото стане".

Chacho
07-25-2013, 13:04
Гоше, как ще пестиш за къща с жена си тогава, бре? :D

ShtrudeL
07-25-2013, 13:11
въх! Като каже някой 'сериозна връзка' и ми се повдига. Все едно е някакво сериозно инфекциозно заболяване.
Само аз ли още в самото начало приемам нещата на сериозно, или по-скоро не си мисля 'колко ли ще изкараме?'..
Просто приемам, че се обвързвам с човек, наречен 'мой приятел (гадже)' и съм си със сериозна (блякС) нагласа за нещата между нас..

babity
07-25-2013, 13:13
Ако за теб почивка след два месеца е бъдеще, което не можеш да обещаеш, не виждам на каква сериозна връзка се надяваш.

Нарочно го изваждам от контекста. Напомни ми как наскоро един познат ми разказа как приятелката му го зарязала (заедно са от година и половина или повече)по следната причина: родителите на момичето нещо и спряли парите за заслуги и тя му искала 2лв от последните му три(той се издържа сам) за тоталната простотия. След като той и ги отказал, тя скъсала с него, защото не се чувствала сигурна с него и не виждала какво бъдеще могат да имат при тия обстоятелства :D :D :D

anonymous708973
07-25-2013, 13:17
въх! Като каже някой 'сериозна връзка' и ми се повдига. Все едно е някакво сериозно инфекциозно заболяване.
Само аз ли още в самото начало приемам нещата на сериозно, или по-скоро не си мисля 'колко ли ще изкараме?'..
Просто приемам, че се обвързвам с човек, наречен 'мой приятел (гадже)' и съм си със сериозна (блякС) нагласа за нещата между нас..

Аз съм същата. Казвам "сериозна връзка" само във форума, щото едва ли всички имат като моите представи за дадени отношения. Аз си казвам само "връзка" или "приятелят ми", където това е еквивалентно на "сериозният ми приятел". За кво ми е несериозен, баси.

babity, това е ... :д
Мадамата си е търсила причина, тва е :д

XTREMEFREERIDE
07-25-2013, 13:19
Всеки, който пише тук, няма да е зле първо да каже какво разбира под "сериозна''. Не кога става връзката сериозна, а какво точно означава да е сериозна.
Защото аз никога не започвам връзка с мисълта, че може и да приключи след седмица-две. Винаги съм с мисълта, че нещата са сериозни. Отношенията се градят с времето, както и доверието, взаимните планове за бъдещето и т.н. и т.н.
Антоним на сериозни отношения не ми звучи правилно да са несериозни. Тогава се чудя с каква нагласа може да започне една връзка, като изключим надеждата. Не го разбирам това.

Сейм. Ама ЕДНО към ЕДНО.
Не мога да разберя как някой подхваща връзка с идеята, че ще приключи. То самата дума "връзка" има същия корен като "обвързаност", което не е временен фактор. Има ли ВРЪЗКА, има и СЕРИОЗНОСТ. Няма ли сериозност...е, тогава е просто някакво забавление, което пък от своя страна за мен е губене на време. Ценно време.

Мисля, че отговорих на въпроса на авторката. Една връзка не става сериозна. Освен в много малко изключителни случаи. Но, пак да подчертая, това е моето мнение, базирано на моя опит.

За това кога да го запознаеш с родителите - най-добре си направи тайничко "проучване" дали са готови да се запознаят с приятеля ти. И, разбира се, дали той е готов да се запознае с тях.

:)

Chacho
07-25-2013, 13:22
babity, това е ... :д
Мадамата си е търсила причина, тва е :д

Намерила е най-точната. Вече ми хрумват хиляда подобия:

-Я дръж е тея 5 сака.
-...Добре.
-И чантата ми.
-Нямам повече място.
-На теб не може да се разчита, късаме.

-Ще ми отвориш ли вратата?
-Ама магазинът е затворен.
-Един жест не съм видяла от теб, късаме.

-Айде да излезеш с мен, ще ходя да си търся обеци.
-Не мога, в болницата съм в момента.
-А, няма проблем, ще си намеря друг мъж.

Georgi.M
07-25-2013, 14:23
Еми всеки явно различно ги разбира "сериозните връзки" .Аз ако към всяко момиче с което съм бил съм тръгвал с нагласата за сериозна връзка,аз да съм се побъркал до сега,то с момичетата не се излиза на глава или си твърде сериозен или твърде несериозен,явно няма средно положение според жените ,ама според момчетата има.За мен някакви мега сериозните отношения са пълно отдаване един на друг ,пълна моногамност (което е доста кофти) ,да живеем заедно и да прекарвам всяка минута свободно време с нея,ако това е сериозна връзка според жените ,за какво ми е ? Това е някакво ограничаване и губене на време.

anonymous708973
07-25-2013, 14:50
Намерила е най-точната. Вече ми хрумват хиляда подобия:

-Я дръж е тея 5 сака.
-...Добре.
-И чантата ми.
-Нямам повече място.
-На теб не може да се разчита, късаме.

-Ще ми отвориш ли вратата?
-Ама магазинът е затворен.
-Един жест не съм видяла от теб, късаме.

-Айде да излезеш с мен, ще ходя да си търся обеци.
-Не мога, в болницата съм в момента.
-А, няма проблем, ще си намеря друг мъж.

Оф, така става, като не научих разликата между причина и повод.

Повод исках да кажа.

Naive
07-25-2013, 14:58
Аз лично винаги започвам връзка с мисълта, че тя Е сериозна.

tweettyy
07-25-2013, 20:26
Аз съм с моето момче вече 1 година и все още не мисля, че е чак толкова сериозна връзката ни.

Azoria
07-25-2013, 20:29
Е как реши, че е твоето момче тогава?Преспокойно може да е нечие друго момче щом връзката ви е хем дълга, хем несеризона.

tweettyy
07-25-2013, 20:43
Е как реши, че е твоето момче тогава?Преспокойно може да е нечие друго момче щом връзката ви е хем дълга, хем несеризона.

Скарай ми се!

Azoria
07-25-2013, 20:52
wtf... аз сериозно питам.

horacio
07-25-2013, 23:23
Според мен връзката става сериозна, когато двама души почват да споделят от живота си един с друг. Цялостно опознаване на другия, както и заобикалящото го. Активна комуникация.
Не - дали е девствен/а, как да разбера? / Правилно ли е, че направих еди какво си (ако връзката е сериозна ще поговорите, ще се разберете и ще стигнете до решение на проблема) и прочие.
Преминаване заедно през различни премеждия, решаване на проблеми, споделяне, разговори, разбирателство... любов :) Най-вече приятелство, освен привличане.
Лично аз никога не съм имала връзка за по 1-2 седмици, защото за мен това не е връзка, ами някаква занимавка. ^^