View Full Version : Да се ожениш/омъжиш девствен...
Какво мислите по въпроса да се ожениш/омъжиш без да си имал полови контакти с друг/а. Изразява ли това вярност към половинката и гаранция, че няма да има изневери ?
Изневярата може да е не само физическа, така че , не е гаранция за нищо. А и самата идея за"девствени преди брака" за мен е глупава.
Глупави стари предразсъдъци. Това, че не си спал с никого до брака не може, не трябва и не е гаранция, че занапред няма да залитнеш по някой друг и да се изчаластрите в някой мизерен мотел.
Глупави стари предразсъдъци. Това, че не си спал с никого до брака не може, не трябва и не е гаранция, че занапред няма да залитнеш по някой друг и да се изчаластрите в някой мизерен мотел.
Така е, даже е по-вероятно да искаш да си наваксаш пропуснатия опит. :)
CoockieMonster
07-29-2013, 18:54
Според мене да изневериш в такава ситуация е почти неизбежно. ! :D
Kaena Smith
07-29-2013, 19:00
Това да не е продължение на темата :
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/550817-%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5
?
LadyTerrible
07-29-2013, 20:02
Това,че се омъжваш/жениш девствен/а не е никаква гаранция,че няма да има изневери,даже както каза CoockieMonster,е почти неизбежно.За мене това са отживелици,но щом вашите ти го набиват в главата...оправяй се.И само не бягай от вас,плс! :D
Никой не си купува кола без тест драйв.
Fantasyyy
07-29-2013, 20:26
Глупаво старомодно мислене.Това не е гаранция за абсолютно нищо.Даже в тоя случай е по-вероятно човек да изневери.
Защо не? Ако се ожениш/омъжиш преди 20 и то около месец след като си се запознал/а с половинката...
^ щото това е адски гениално, но...възможно...и все пак ...найн.
psychopath
07-29-2013, 21:47
Защо не? Ако се ожениш/омъжиш преди 20 и то около месец след като си се запознал/а с половинката...
Това би било доста неадекватно :D
Според мене да изневериш в такава ситуация е почти неизбежно. ! :D
мда
misskaprizzz
08-07-2013, 02:09
Даа, даа направетее го ... оженете се :D после секса като е лош .. се разведете :D и тогава няма да може да се ожениш повече, зашото няма да си девтствен :D :D :D :D
Направо ме изумявате как мислите.
Девствеността и отнемането ѝ е въпрос на личен избор и разбиране. Има хора, които отрастват с мисълта, че в живота им има един определен човек за тях и искат да се пазят за него.
Наричате го старомодно, защото в миналото моралните ценности са били по-различни и е било недопустимо да имаш разнообразни сексуални контакти преди брак. Но това не значи, че сега трябва да бъде заклеймявано като нещо едва ли не... смешно. Напротив, има много искреност в едно такова желание. Да, сексът е хубаво нещо, но все пак не сме животни да задоволяваме всеки хормонален повик на тялото си.
Интересното, обаче, е тенденцията младежите да определят нещо като "глупаво", само защото не могат да го проумеят...
^ Защото от практическа гледна точка, сексът променя много човек. Ако не си пасвате на сексуално ниво,няма как да се избегнат и последващи проблеми. Защото ,когато нещата не вървят в леглото, несъмнено се отразява и в други аспекти от връзката.
За мен самата би било глупост да направя подобно нещо,хипотетично,защото вече няма как :lol: Но ако някой друг си го е решил,бих уважила решението му. Спрямо мен - няма как да е.
^ Защото от практическа гледна точка, сексът променя много човек. Ако не си пасвате на сексуално ниво,няма как да се избегнат и последващи проблеми. Защото ,когато нещата не вървят в леглото, несъмнено се отразява и в други аспекти от връзката.
Едно нещо може да те промени, ако му позволиш. Когато не си пасвате в леглото, решението не е нужно да бъде раздяла. Има хиляди начини да се нагодите. Само че сега е модерно да правим секс, а не да си говорим. За това пропадат връзките. И затова не разбирате идеята за девствен преди брака. Защото основавате връзките си на химия, привличане. Сексът трябва да е естественото продължение на взаимоотношенията, а не основата им.
kalpazanka
08-07-2013, 06:50
Изразява ли това вярност към половинката и гаранция, че няма да има изневери ?
Като искаш гаранция, си купи тостер.
Като го избият чивиите, че му е омръзнало всяка вечер едно и също меню, като го затресат комплекси и мисли какво е изпуснал, стой, та гледай за каква гаранция и за каква вярност става дума.
dimitar_ak
08-07-2013, 06:52
Остарели предразсъдъци нямащи нищо общо с вярност и гаранция. Сексът е важна част от една стабилна връзка и брак. След като вече сме женени ли да разберем, че не си пасваме?
anonymous708973
08-07-2013, 06:53
Едно нещо може да те промени, ако му позволиш. Когато не си пасвате в леглото, решението не е нужно да бъде раздяла. Има хиляди начини да се нагодите. Само че сега е модерно да правим секс, а не да си говорим. За това пропадат връзките. И затова не разбирате идеята за девствен преди брака. Защото основавате връзките си на химия, привличане. Сексът трябва да е естественото продължение на взаимоотношенията, а не основата им.
Съгласна съм на 100% с последното изречение, но не и с удебеленото, защото е така само на теория, за съжаление.
Хората не могат да се нагодят за къде-къде по-елементарни неща, какво остава за секс.
Имала съм 2 връзки, в които просто нещо липсваше в картинката със сексуалните отношения, говорила съм, казала съм, резултат - никакъв.
Аз разбирам идеята, но не мога да я приложа за себе си.
Друг е въпросът,че дори и да се вземат свежи и пресни , не е гаранция,че няма да се разделят, заради друго.
Девствеността и отнемането ѝ е въпрос на личен избор и разбиране. Има хора, които отрастват с мисълта, че в живота им има един определен човек за тях и искат да се пазят за него.
Проблемът е, че рано или късно животинския инстинкт, който все пак съществува у хората започва да те ръчка. Дали ще е месец, година или 20 години почти неизбежно е да пожелаеш да опиташ с друг/а, oсобено в свят, където това е най-нормалното нещо. И когато дойде този момент е по-скоро въпрос на време да го направиш. Честно казано не вярвам в днешно време двама девствени да се вземат и да си останат единствените до края на живота си.
Вижте, аз не казвам, че не е нормално да искаш да правиш секс преди сватбата. Нито казвам, че трябва да се спазва нещо такова. Има хора и хора. Твърдя само, че не можем да заклеймяваме нещо като неправилно, смешно или грешно, само защото за нас е неприложимо, както каза granger. Това е всичко. И аз далеч не съм била монахиня преди да се омъжа. И за мен сексът е важна част от връзката. Но е част, а не основата ѝ.
Затова пак казвам - въпрос е на лично убеждение, нагласа и, ако щете, възпитание. Но съм против да го отричаме и да твърдим, че девствените преди брака са непълноценни и задължително ще изневерят, щом веднъж ги отворят :)
Съгласна съм на 100% с последното изречение, но не и с удебеленото, защото е така само на теория, за съжаление.
Хората не могат да се нагодят за къде-къде по-елементарни неща, какво остава за секс.
Хората не могат просто защото не искат достатъчно. В днешния свят с толкова много възможности е много по-лесно да се откажем от нещо и да си вземем ново, отколкото да се опитаме да го поправим. Разбирам го.
И друго - желанието трябва да е взаимно. Явно при теб е било едностранно и затова не ви се е получило.
soul1199
08-07-2013, 10:20
Никога не можеш да бъдеш сигурен дали човека отсреща няма да ти изневери.Има различни хора,но никога не трябва да се доверяваш напълно.
Преколено е религиозно...не съм атеист, но не изповядвам до такова ниво, че да спазвам такива "правила".
Amore-Mio*
08-07-2013, 13:39
Според мен хората трябва да си пасват не само психически, но и физически /по-интимно/.
Инак, това да се омъжиш/ожениш девствен, не ти дава гаранция, че изневяра няма да има.
Даже ми се струва, че е по-голяма вероятността в такъв случай.
Според мен хората трябва да си пасват не само психически, но и физически /по-интимно/.
Инак, това да се омъжиш/ожениш девствен, не ти дава гаранция, че изневяра няма да има.
Даже ми се струва, че е по-голяма вероятността в такъв случай.
ЕХОООООО
fakesmiles
08-07-2013, 15:56
Не виждам абсолютно никакъв смисъл в това.
ЕХОООООО
Явно не съм само аз . Инак - да :lol:
PainMonopoly
08-07-2013, 21:12
Да, сексът е хубаво нещо, но все пак не сме животни да задоволяваме всеки хормонален повик на тялото си.Дали? :Д
Забраната за секс преди брака прави смисъл в съвсем други епохи и в съвсем различен обществен строй. Епохи без контрацепция, без течаща вода в къщата, без дори антибиотици. И обществен строй в който родителите решават вместо децата и семейството е над индивида.
Дали? :Д
Забраната за секс преди брака прави смисъл в съвсем други епохи и в съвсем различен обществен строй. Епохи без контрацепция, без течаща вода в къщата, без дори антибиотици. И обществен строй в който родителите решават вместо децата и семейството е над индивида.
Кой говори за забрана? Аз говоря за разбирания.
PainMonopoly
08-07-2013, 22:13
Може би забрана не беше най-точната дума, но като цяло хората го правят или са го правили когато е имало такава обществена норма, тоест ако не е било директна забрана, се е подразбирало, че ти е забранено.
Сега аз лично не познавам нито един, който да си го спазва, нито пък съм чувал, че някой си го причинява. Специално в България, това не е норма от десетилетия сигурно.
Не. Сега е модерно да си разлашкан добре :cool:
therichbitch
08-07-2013, 22:50
Мисля, че е въпрос на личен избор. Няма да гледам човека като полезно изкопаемо в случай, че е направил този избор.
Според мен увеличава вероятността от изневяра, в един момент ще иска да си навакса това, което е пропуснал. (пардон, това, което си мисли, че е пропуснал, може да не е така по пр)
Може би забрана не беше най-точната дума, но като цяло хората го правят или са го правили когато е имало такава обществена норма, тоест ако не е било директна забрана, се е подразбирало, че ти е забранено.
Сега аз лично не познавам нито един, който да си го спазва, нито пък съм чувал, че някой си го причинява. Специално в България, това не е норма от десетилетия сигурно.
При малцинствата, голям процент го спазват.
fUcKsMiLe
08-08-2013, 16:44
Изневярата може да е не само физическа, така че , не е гаранция за нищо. А и самата идея за"девствени преди брака" за мен е глупава.
+1