PDA

View Full Version : Обичам го, но тази обич ще ме довърши !

Lilly17
08-10-2013, 21:27
Реших да напиша тази тема просто, за да се успокоя и да споделя.Ситуацията е следната.Аз съм на 17 а моят приятел този месец навършва 20.С него сме заедно от почти 2 години. През тези две години може да се каже, че сме били неразделни, въпреки че не живеем в един и същи град,но се виждаме всеки или почти всеки ден.(доста често).Свикнали сме ужасно много с един друг, не можем да бъдем разделени.Той ми е първият сериозен партньор, както и аз неговата първа сериозна партньорка.Обичаме се много и правим всичко един за друг.Но от няколко месеца насам нашата връзка все повече се изпълва със скандали и кавги.Крещим си, нагрубяваме се един друг.Скандалите започнаха от ревност разбира се, проявена от негова страна заради едно момче..Както и да е това е вече отминало, проблемът(момчето) вече го няма,отстранен е и това е прелистена страница.Но скандалите не спират.Понякога не мога да се позная,:Х толкова зле ми се отразяват нашите караници, че не знам къде се намирам и нз какво се случва вътре в мен.Напоследък не мога да издържам, защото ми показва доста често едно пълно пренебрежение.. Да речем идва при мен (аз живея в съседно село до неговия град),караме се,зарязваме се един друг,всеки си хваща пътя,той пали колата и и си тръгва и винаги аз съм тази,която веднага му звъни да се върне за да поговорим.Ако зависи от него ще си тръгне без да се замисли.Само чака да се обърна,за да ме зареже или поне така се чувствам.Караме се по телефона,пак си затваряме един на друг изключваме телефоните,но точно след 10 мин. на мен ми е минало и веднага като първата глупачка почвам наново да го търся,а той просто ме зарязва.. не разбирам как му е толкова лесно да не ме потърси откъде го намира това самообладание.Той е най-горделивият човек когото познавам! И все пак мисля че трябва да се правят компромиси .. Просто не мога да си обясня как му позволява сърцето да ме остави така в неведение, да не ме потърси отново и отново.Толкова лесно се отказва. След всеки наш скандал и аз се ядосвам, казвам неща, за които по-късно съжалявам, но умея да си признавам вината и да се извиня ,а той и това не прави толкова е горделив. Днес се скарахме и той пак ме заряза..цял ден не спрях да го търся, а той дали и два пъти се сети за мен. Затвори ми и не ме потърси отново,аз започнах да му пиша и да го "храня" във вайбър,а той легнал и заспал понеже е бил уморен след работа ( което не ми спомена че ще спи)писах му доста и пц-то му е издавал постоянно звук че му пиша.майка му чула компютъра и го взела за да не се събуди.след това започнала да чете всичко коетоо аз сам написала. и след това той ми каза "браво мама е видяла какво си написала и ми каза: " Лили не те оставя да спиш, постоянно ти пише вземи я някой път с теб на работа за да види колко се изморяваш" Като ми каза това ми идваше да се хвърля от някъде, защото излизам лошата. Излиза че не ми е пукало че е спял, че нарочно съм му досаждала че не съм загрижена за него,чее всеки ден аз съм го карала да идва тук.. А аз дори не знаех че е решил да спи,защото както винаги ме заряза да си пиша без да каже нищо,без да предупреди. Чувствам се ужасно защото се злепоставих пред майка му.Сега как да я погледна тази жена? и на него ме е яд, защото не се е опитал поне малко да ме оправдае, а аз пред моите родители винаги съм го изкарвала невинен, когато са ставали свидетели на скандал винаги съм ги убеждавала, че вината е моя.Ужасно ми е мъчно :( не стига че не спирам да го търся, не стига че така се получи ами и сега пак се инати и пак не ме търси, вече започвам да се изморявам. Знам, че много ме обича .. и аз мн държа на него и го обичам безкрайно,но това му държание ме убива и изпива живота в мене ,малко по малко. Обичам го, но някой ден и аз ще се изморя :Х Защото така осъзнавам че аз съм тази, на която повече и пука за нашата връзка :ХХ..Извинете че е толкова дълго,но някак ми олекна като го написах,съжалявам и за правописа, но е от бързане.И моля ви недейте веднага да ме "hate-вате" със заядливи коментари,просто исках да споделя, а ако някой иска да изкаже мнение.. нямам против :)

draid
08-10-2013, 21:39
Продължавай напред.

Lilly17
08-10-2013, 21:40
Какво имаш предвид с тези думи.. иначе благодаря ти, че все пак си направи труда да прочетеш този "роман"

Lilly17
08-10-2013, 21:47
Сигурно в очите на доста ще "блесна" като поредната, тресяща я пубертета.. Всеки си изгражда мнение, но аз чувствам колко сериозна е станала нашата връзка.. и сега след като стана така с майка му, то е ясно, че и на баща му все някога ще се разкаже..та как да отида спокойно в тях как да ги погледна тези хора??Ужасно се чувствам, до тук винаги са имали прекрасно мнение за мен, както и аз за тях,уважавам ги,но ми стана много обидно като чух този упрек от егова страна " браво " ... и той бе виновен но пак вината се прпехвърля изцяло на мен. и то защото моя умник даже не се е опитал и да отрече и малко поне да ме оправдае(не че го съдя), но пред нашите аз 1-во не съм позволявала нещо такова да бъде прочетено, 2-ро дори и той да е имал вина винаги съм твърдяла че всичко е било заради мен.

draid
08-10-2013, 22:04
Какво имаш предвид с тези думи.. иначе благодаря ти, че все пак си направи труда да прочетеш този "роман"

Имам в предвид да си търсиш щастието на друго място и с друг човек. Тази връзка е изчерпана.

Lilly17
08-10-2013, 22:13
не мога да го оставя просто така ..когато човек обича не може просто да се откаже :( или поне така смятам. Затова се вбесявам, когато се старае да ми " демонстрира " безразличие,защото знам че и на него ужасно много му пука, но понякога ...е голям инат..и не мога да се боря с гордостта му :Х

soul1199
08-10-2013, 23:01
Колко познато чувство,хмм..моя приятел и той е такъв-все аз съм виновна.Разбирам те напълно,но пък ако не му звъннеш,той няма да те потърси,за това се унижаваме и двете да ги търсим първи.Но е така щом си се хванала на хорото.Ясно е че по телефона се карате,но това често става ли и когато сте само двамата очи в очи?

Lilly17
08-10-2013, 23:12
Да дори и да сме един до друг пак сме се карали,но тогава е по-различно .Тогава не е толкова безразличен или поне не винаги и не чак толкова,в такава степен.И в повечето случаи се сдобряваме, а по телефона се караме отвратително. Ето днес през целия ден аз го търся, предимно аз му звънях, пишех а той дори и не влезе едно " лека нощ "да каже. Пак показва, че му е все едно. И да права си, унижаваме се, но и аз си имам гордост, не мога винаги да продължавам все аз да го правя - да се унижавам, първа да склонявам глава;х Надеждите ми се губят като виждам как ми се отразяват кавгите на мен и какна него.. така осъзнавам, че аз съм по загрижена за връзката ниИ сега не мога да заспя, а той с лекота си изкл. телефоните и скайп и фб и вайбър .. . и ..всичко без да ме потърси:Х но и аз се изморих.

soul1199
08-10-2013, 23:32
Знай че просто,ако ти не отстъпиш,той няма да те потърси.(Един път моя ми сподели,че ни дал един ден и ако не съм го била потърсила щял да ме зареже.)Абе с горделиви и инати хора работа да си нямаш.Единствено ти избираш-да си с него и да го търпиш или да го оставиш.Предполагам ще избереш първия вариант.Мисля че ще е хубаво да си поговорите на тази тема и да оточните проблемите си,а не да се карате и да бягате от тях.А за майка му-не можеш да и промениш мнението,просто я остави да си мисли,каквото си иска,той щом навреме не те е защитил,няма и сега да го направи.А ти като се видиш с нея недей мисли,дръж се нормално и толкова.

Lilly17
08-10-2013, 23:44
Да, но ми е неудобно и няма да мога да се държа нормално, уважавам тази жена :( и ако знам че те не ме " одобряват " и харесват няма да мога да се справям.Но ми става много мъчно, защото и моите родители (брат ми също) са ставали свидетели на ужасни скандали и пак съм се преструвала само и само да не го злепоставя,защото знам колко ужасно би се почувствал:Х чувствам се някак предадена по този начин:Х а относно другото, това е много глупаво да чакаш друия да те търси, да признавам и аз съм допускала тази грешка и аз съм го отблъъсквала, но винаги съм тази която първа се пречупва:( . Значи ще е нужно кактоо каза да търпя.. ами не вмъкваш ли някъде и 3-ти вариант, като например те да се променят, да се постараят да не са такива :ХИначе сме говорели много пъти и толкова пъти съм му казвала тези неща, но имам чувството че думите ми не значат нищо и че като ги кажа след секунда вече забравя чутото от мен :Х Сякаш не се вслушва в думите ми,сякаш са поредните празни приказки..както казах обичам го, не искам да се отказвам от него, но като видя това пренебрежение и ми се къса сърцето и си казвам: защо все ти трябва да падаш толкова ниско:Х Знаеш ли, че в 90% от случаите в които ми се е извинявал е било защото аз съм му напомняла " едно извинявай не ми ли дължиш поне и т.н." в смисъл .. ще ме убиди ще ме засегне, но да каже извинявай почти никога! :Х и това също ме убива,защото ако аз го нараня после се самонаказвам много жестоко и съвестта ми ме съсипва.А при него все едно и съвестта му я няма на моменти :Х Тежко ми е и не знам какво да направя :( толкова ме обича и го знам, но ме кара да се чувствам ккато кукла на конци, като ме разиграва.А аз няма да издържам винаги на това напрежение :Х

Rocknroll
08-11-2013, 08:25
Имам в предвид да си търсиш щастието на друго място и с друг човек. Тази връзка е изчерпана.
+1

draid
08-11-2013, 09:16
не мога да го оставя просто така ..когато човек обича не може просто да се откаже :( или поне така смятам. Затова се вбесявам, когато се старае да ми " демонстрира " безразличие,защото знам че и на него ужасно много му пука, но понякога ...е голям инат..и не мога да се боря с гордостта му :Х

Хората често бъркат обичта с навика.

soul1199
08-11-2013, 09:17
Не можеш да промениш мнението на майка му поне засега,просто се дръж нормално,заради такава случка се съмнявам да спрат да те харесват.Моя само един път досега ми се е извинявал,така че те раазбирам в този случай,но освен да говориш с него,нищо не можеш да направиш.

1234554321
08-11-2013, 09:21
Такам да се включа и аз в тема , която става дума за мен ! Благодаря на всички , че се разделихме и дадохте така "добрия съвет" . Обаче работя по 12 часа на ден ... Става всяка сутрин в 3:00 7 дни в седмицата 30/31 дни в месеца... Когато се пребирах от работа ми се обадиха , че има 1 кола да ремонтирам пред вкъщи, така да е ремонтирах я. И трябваше да я пробвам звънях но никой не ми вдигаше ... Тръгнах по 1 друг път който няма обхват. Върнах се чухме се и се скарахме като казах , че се возя а не че пробвам колата... Голямата разлика големия проблем. След това и предложих да я забера да дойдем у нас да спим защото все пак бях спал през ноща 2-3 часа... И тя ми каза ела ти ... Пребирам се (имаме 1 семеен автомобил) питам родителите ми те ми казват трябва ни колата за 30-40 мин и после ти я оставяме. Казвам си ОК изкъпах се аз облякох се. И легнах на леглото с лаптоп до мен и си пишехме нещо ... Се карахме и аз не можех да взема думата а ако я прекъсна ще се скараме още повече и докато тя ми е писала толко съм бил уморен, че съм заспал... По едно време майка ми влиза в стаята и аз се стряскам ... Тъмно е отвън и и викам за работа ли закъснях.... (не знам ден ли е нощ ли е от умора) и тя вика то е 9 вечерта ... Станах обадих и се пак се скарахме. И с лягането пак заспах и станах за работа ... Не че не съм те потърсил просто от умора съм нямал сили !!!!!! Но ти така прецени каза ми че искаш да се разделим ... ОК ! И ми казваш лесно се отказваш .... Сутринта имах 170 съобщения с обвинения и нз какво ... Майка ми ... Намесваш ... Твоя брат като ме подминаваше не беше проблем ... замисли се !! .... !!! И ти пожела да се разделим пък аз лесно съм се отказвал. Всеки път когато ти пойска да се разделим 5/6 пъти аз идвах при теб и плачех и се опитвах да оправим нещата. Вярно е и аз поисках 1 път да се разделим и пак плаках и пак исках да се саберем още на същия миг ! ... !!! ...

soul1199
08-11-2013, 19:30
Щом ти знаеш за темата се чудя,за какво изобщо ни се обясняваш,а не говориш очи в очи с момичето.Спрете да се криете зад лаптопите и телефоните..доста странна работа.

Cloud9
08-13-2013, 08:26
Спрете да се криете зад лаптопите и телефоните...

То имам чувството че две различни истории разказвате...

marianaM
08-13-2013, 09:16
според мен тя просто е обсебваща и на момчето му е писнало да се разправя с нея, тя дори не го оставя да спи нормално е да се карат. Не сте ли се замисляли че проблемите ви са едни и същи просто седнете и ги решете големи хора сте.

nepowtorima
08-13-2013, 10:24
Нещо гнило има в цялата тая тема, но.. както и да е. Определено двамата не са се доразбрали. Няма да е лошо да седнат и да си поговорят като нормални хора и да се изяснят.

misskaprizzz
08-14-2013, 00:55
дайте си малко време и повече свобода ... иначе тей както продължавате никога няма да се оправите ...

seek&destroy
08-15-2013, 11:14
Много си досадна, бе ебати. Малко достойнство нямаш ли?
И аз не бих те търпяла.

mucinka95
08-15-2013, 15:08
маци , много добре те разбирам , аз също вече не знам какво се случва с мен от скандалите с бившия ми . Просто не съм същата , но при мен нещата са много по сложни . Аз бях същата като твоя приятел , винаги когато направи нещо , аз винаги го късах и изобщо не му звънях , ама това го правех защото исках да знам че ме иска (ако ме разбираш) , исках да съм едва ли не недостъпна и се правех пред него че изобщо не ми пука , а вътрешно като ми се обаждеше изгарях от щастие . Никога айде да не е баш никога , да е имало 10 тина пъти най-много да съм му се обаждала първа и то е било само ако има причина , е така да му се обадя да го чуя е било много рядко , защото не знам имам чувството че досаждам . Ако и твоя приятел е като мен , изобщо не се притеснявай . 2 години не са малко , аз ходех с моя 2 години и 5-6 месеца и знам че за толкова време той няма как да няма чувства към теб .Обаждай му се по-рядко примерно 1 -2 пъти на ден да видиш как сам ще почне да звъни :)

PainMonopoly
08-15-2013, 18:27
не мога да го оставя просто така ..когато човек обича не може просто да се откаже :(

Да, но понякога нещата приключват независимо дали си се отказала или не. Доста сериозни връзки са така - първоначално ВНЛ, еуфория, летите на розови облачета. После лека полека лъсват различията между вас. Първоначално не ви правят впечатление. После обаче лъсват и такива, които водят до конфликти. Те се задълбочават. Накрая връзката не може да се поддържа повече и единия слага край.

Ако ти не сложиш край, е твърде вероятно да е той. Като гледам май дори ще е по-ентусиазиран. Съмнява ме сега да го зарежеш, вероятно ще се бориш още няколко месеца, но квото и да правиш, краят е един и връзката ви е обречена.

Starless
08-15-2013, 22:06
Разказана от момчето историята звучи приемливо и логично. Иначе тя говори като цяло, не само за случката със заспиването, никога ли не я търсиш ти след спор? Може би наистина се уморила да бъде единствената поддържаща връзката и вечно оправяща нещата. Трябвало е понякога и ти да отстъпваш.

Amore-Mio*
08-16-2013, 14:13
Не съм изчела историята ти докрай, но пък докъдето стигнах разбрах, че няма смисъл да си губиш времето.
Компромиси не се правят само от единия, трябва и другия да се постарае. Докато, при него надали ще се случи. Прекалено е егоцентричен, за да осъзнае, че светът не се върти около него и ти не си му собственост, която да е до него, когато той пожелае.

Cloud9
08-17-2013, 09:00
Хора, щом тая обич ще ви довърши значи вече не е обич!!!!Любовта те прави щастлив и пълноценен.Няма място за унижение, липсваща комуникация и т.н

FuCKkK13
08-17-2013, 09:13
свикнал е да го търсиш,не го търси и ти така без нищо 2-3 дена да видиш как ще те потърси,а за майка му - и двамата сте си виновни.. по принцип нито родителите на единия,нито на другия не бива да стават свидетели на караници.. това си е между вас... така те ви слушат,създава се излишно напрежение и дори и несъзнателно взимат страна.. абе то изобщо 3ти страничен човек не бива да става свидетел на караници
когато моя приятел каже/направи нещо,което не ми харесва просто го дърпам настрана в удобен момент и му казвам без значение дали е пред роднини,познати,приятели