PDA

View Full Version : Как се пазите?

DeHu
08-19-2013, 18:59
Всъщност въпросът ми е отправен основно към хората,които използват презервативи като начин за предпазване.Абсолютно всеки път ли използвате кондом? Понеже с моя приятел се случва да нямаме или примерно да сме твърде разгорещени,за да търсим и просто го вади преди да свърши.Досега не съм имала проблеми по този начин,но напоследък изпитвам известно притеснение,когато го правим без.Освен това искам да попитам момичетата,които са взимали противозачатъчни дали са имали някакви здравословни проблеми или странични ефекти от цялата работа.

mlakniwe
08-19-2013, 19:44
ако си спала само с него и той само с теб може и без

nezabelejimata
08-19-2013, 20:33
За противозачатъчните зависи на колко години си... А колкото до без презерватив, ами не е много сигурен вариант... Най-сигурно със него, но ваше решение :)

baby_baby
08-19-2013, 20:41
Ние с приятеля ми почти всеки път го правиме без презерватив само 2-3 пъти се е случвало иначе не съм зимала противозачатачни до сега :)

DeHu
08-19-2013, 20:41
Ами аз не се притеснявам от болести,и двамата сме ОК.Иначе съм на 19 и съм се замисляла по въпроса с противозачатъчните,но всички ме разубеждават.В интерес на истината не държа да се тъпча с хормони,но пък това изглежда е единствения вариант да се опазя качествено :Д Интересно ми е колко е безопасен вариантът с прекъсване на половия акт,защото имам приятелка,която през живота си точно 2 пъти е използвала презерватив,а не е имало и при нея проблеми..

baby_baby
08-19-2013, 20:42
Ами аз не се притеснявам от болести,и двамата сме ОК.Иначе съм на 19 и съм се замисляла по въпроса с противозачатъчните,но всички ме разубеждават.В интерес на истината не държа да се тъпча с хормони,но пък това изглежда е единствения вариант да се опазя качествено :Д Интересно ми е колко е безопасен вариантът с прекъсване на половия акт,защото имам приятелка,която през живота си точно 2 пъти е използвала презерватив,а не е имало и при нея проблеми..

Както казах по-горе и ние с приятеля ми почти не ползваме презервативи

Naive
08-19-2013, 20:54
Играете си с огъня според мен. :)

Презерватив винаги. Колкото и да съм разгорещена и прочие, винаги бих предпочела сигурността, не ме кефи мисълта на 17 да ми се наложи да дундуркам бебе.

draid
08-20-2013, 10:19

От чисто любопитство как разбра че и двамата сте си ок ?

granger
08-20-2013, 10:24
С чесън,светена вода и редовни молитви.

Cloud9
08-20-2013, 10:36
С чесън,светена вода и редовни молитви.

Плюс съм си настроила аурата да служи като стена за сперматозоиди.

Ние живеем заедно и мислим за деца затова не използваме.Но до преди година презервативите си бяха задължителни.Аз съм против противозачатъчните.Методъ с изваждането е по-подходящ за дългогодишна връзка при която е двамата са достатъчно зрели да си поемат последствията от евентуална бременност без преди това да правят тема тук относно предекулационната течност.

ArtemisD
08-20-2013, 17:47
Всеки път с презерватив, абсолютно всеки! Колкото и да сме разгорещени, на мен също не ми се става родител на 17 години. От две години съм с един партньор и за това време ВЕДНЪЖ ни се е скъсал презерватива.
Като цяло използваме предимно Дюрекс, не знам дали наистина са най-дорбите или просто имат най-добрата реклама, но винаги купувам от тях.

dani4kata
08-20-2013, 18:12
Според мен ,не е много хубаво с противозачатъчни ,но ако стане нещо и това е единственото решение ...ще ползваш

Smrazqvashta
08-20-2013, 18:17
Това с половият акт с прекъсване си е рисково.

tweettyy
08-20-2013, 18:22
Всеки път Дюрекс, въпреки че не съм много доволна.

anonymous708973
08-20-2013, 18:25
Това с половият акт с прекъсване си е рисково.

Глупости.

Smrazqvashta
08-20-2013, 18:26
Глупости.

Не са глупости, пантерке.

valentinadr
08-20-2013, 18:26
с прекъсване,но сме женени така че и да стане нещо не е проблем

muhtesemfan
08-20-2013, 18:33
Глупости.

предеякулационна течност

draid
08-20-2013, 18:56
Глупости.

Че не са глупости е ясно. Вярно че шанса не е особено голям да се получи и в повечето случай е премерен риск :)

anonymous708973
08-20-2013, 19:27
предеякулационна течност

Кво, магическа дума ли каза на непросветените?

granger
08-20-2013, 19:39
^ Вярно,че шансът е милимунда,ама го има.

Dollie
08-20-2013, 19:42
Противозачатъчни и прекъснат полов акт :) Няма кво да стане ;d

DragonLady
08-20-2013, 20:18
И аз бях като теб в началото на връзката си, ползвахме първите 2-3 месеца кондоми, но имаше случай и без, докато накрая не ги зарязахме и почнахме само без. Никога не съм пила противозачатъчни, и слава богу всичко си е наред. При тоя метод има едно златно правило - пикане и подмиване след всеки ден.

Ivaaaaa
08-20-2013, 20:24
Кво, магическа дума ли каза на непросветените?

защо се заяждаш като не си права?

Naive
08-20-2013, 21:58
^ Вярно,че шансът е милимунда,ама го има.

Минимален, минимален, ама около мен има тамън 6 представители на такова забременяване. Чист късмет си е.

anonymous708973
08-21-2013, 10:32
Минимален, минимален, ама около мен има тамън 6 представители на такова забременяване. Чист късмет си е.

Питала ли си в детайли за съпътстващите процедури?

M37_Unseen
08-21-2013, 10:38
Използвайте презервативи, ще бъдете по-спокойни.

Jaune
08-21-2013, 10:49
Tц, тц, тц...
Пия противозачатъчни (и по други причини) и винаги с презерватив.

Oy7ofCon7roL
08-21-2013, 10:55
Господ ма пази мене

bloodyF
08-21-2013, 11:25
Прекъснат акт/презервативи.
По-често първото.

dimitar_ak
08-21-2013, 11:45
Ползваме презервативи. Моя грижа са и винаги имам.

marilyn
08-21-2013, 12:22
С презерватив правим само като съм в овулация.

anonymous708973
08-21-2013, 13:20
Tц, тц, тц...
Пия противозачатъчни (и по други причини) и винаги с презерватив.

Кому е нужно подобно нещо?
Що направо не давате с два презерватива един върху друг?

Dusty
08-21-2013, 13:47
Какво против имате по-сигурно прдпазване? Представете си, че кондомът се скъса и проникне сперма! Какво става тогава, ако не си пила противозачатъчни!? Аз пия и противозачатъчни и го правим с презерватив! Мисля, че така е най-сигурно!

Oy7ofCon7roL
08-21-2013, 13:52
Аз пия и противозачатъчни и го правим с презерватив! Мисля, че така е най-сигурно!

:lol: :lol: :lol: Твоя да си направи и вазектомия и тогава ще имате тройна защита

granger
08-21-2013, 13:57
Като пиеш противозачатъчни, няма овулация => няма как изобщо да има бебе,ако ще 1 литър семенна течност да се излее в теб. Презервативът ,обачИ, освен забременяване може да предпази и от болести( открих топлата вода де). Може хората затова да се презастраховат :lol:

Jaune
08-21-2013, 14:31
Кому е нужно подобно нещо?
Що направо не давате с два презерватива един върху друг?

Ти преди да знаеш много, що не четеш внимателно? Пия противозачатъчни по други причини ОСНОВНО. Действието на противозачатъчните, освен това, се намалява от
а) тютюнопушене, при мен е в сила
б) пропускане, взимане не в 1 и същи час намалява действието на така или иначе слабите контрацептиви, които пия, с осезаем процент - супер често ги пия в различни часове, случвало се е и да забравям
Затова ще си правя к'вото си преценя :)

anonymous708973
08-21-2013, 14:34
С други думи, понеже си зависима от цигарите и си разсеяна и безотговорна, хем пиеш хапчета и си тровиш организма, хем се тормозите с презервативи. Браво, прави каквото прецениш наистина, щом на приятеля ти му е все тая.

Jaune
08-21-2013, 14:47
С други думи, понеже си зависима от цигарите и си разсеяна и безотговорна, хем пиеш хапчета и си тровиш организма, хем се тормозите с презервативи. Браво, прави каквото прецениш наистина, щом на приятеля ти му е все тая.

:D
Извинявай, какво?
1. Зависима от цигарите не съм.
2. Разсеяна и безотговорна също не съм. Става въпрос за разлика от порядъка на час и нещо, която обаче е достатъчна. Няма как да си наясно, ако не си пила противозачатъчни обаче.
3. Дали си тровя организма си знам само аз, също както си знам какво е да нямаш цикъл и да имаш куп хормонални проблеми. Нещо, с което, предполагам, също не си наясно.
!!! И не, не мисля, че противозачатъчните са най-доброто решение. Но, опасявам се, единственото на този етап и с наличните средства.
4. Слагането на един презерватив НЕ Е тормозене по мое мнение, за 10 секунди нищо няма да ти стане.

Последно, за какво му е все тая на приятеля ми, че не разбрах? Ако обичаш, мненията си за връзката ми и сексуалния ми живот, за МОИТЕ избори за това, как АЗ да се пазя, запази за себе си и не се изказвай неподготвена.
Всичко хубаво. :)

DarkTemplar
08-21-2013, 14:55
Тук отново се водят драматични спорове. :lol:

AnarchyBoy
08-21-2013, 14:58
^ То не се е спирало.. :D

Jaune
08-21-2013, 15:01
Еми не се водят никви спорове, просто не виждам защо някой трябва да ми иска сметка и то едва ли не с тон. ;)

anonymous708973
08-21-2013, 20:43
супер често ги пия в различни часове, случвало се е и да забравям

Разсеяна и безотговорна също не съм. Става въпрос за разлика от порядъка на час и нещо, която обаче е достатъчна.

i'm done

Jaune
08-21-2013, 21:56
i'm done

Аргументът ти е невалиден. Различни часове са 10 и 11. Случвало се е да забравям, да. На всеки се случва да забрави, особено ако е навън или пътува, или просто е скапан.
Абе ти всъщност коя си да даваш оценки, к'во съм седнала да ти се обяснявам...

Dollie
08-22-2013, 09:26
И аз пия противозачатъчни и го правим без. Не виждам смисъл да се ползва презерватив, особено когато си със сериозен партньор. Ако не си сигурна дали твоя не е болен от нещо разбира се,че ще ползвате. Когато приемаш орални контрацептиви, трябва да поемеш отговорността и за точния им прием, иначе изобщо няма смисъл от тях. Другото което е, алкохола намалява действието им, а цигарите могат да доведат до тромбоза. Спрях ги, когато започнах хапчетата, защото в листовката ясно е опоменато какво трябва и какво не, кое е по-добре и кое не е. Хубаво е по-сериозно да се отнасяме към някои неща, въпреки,че риска и избора си е твой.

an7raks
08-22-2013, 09:45
Кастрирам я за по-сигурно.

6mateto
08-22-2013, 11:02
Аз също съм взимала хапчета, когато бях със сериозен приятел. Тези с по-ниска хормоналност не са чак толкова вредни. Лекарката, която ми ги изписа каза, че са полезни за косата, ноктите и др( не знам колко е вярно) Иначе сега като не пия хапчета винаги използвам презерватив. И все пак бременността не е най- страшното, което може да се случи без защита :)

HollyGolightly
08-22-2013, 11:51
Презервативи сме ползвали 2-3 пъти, за разнообразие. Иначе съм на хапчета и IUD

anonymous708973
08-22-2013, 12:10
Спрях ги, когато започнах хапчетата, защото в листовката ясно е опоменато какво трябва и какво не, кое е по-добре и кое не е.

Евала! :)

babity
08-22-2013, 12:24
Освен, че не бих пила противозачатъчни, ако нямам здравословен проблем, то и аз не бих се чувствала достатъчно защитена. Филмарка съм, не го отричам. Т'ва с прекъснатият акт ми се е случвало точно два пъти и понеже вече сапоменах, че съм филмарка, ми са т'кова т'ковато от притеснение докато стане време да ми идва. Пък и аз предпочитам капутите от гледна точка на предпазването от нежелани подаръци.

Едит: В България поставят ли се импланти и (ако да) някой чувал ли е отзиви за тях?

prince
08-22-2013, 12:46
Винаги и задължително 3 презерватива и една подвързия за момичетата с големи сърца!

sinioliato
08-22-2013, 16:07
Ако си сигурна в партньора си и наистина си сигурна, че и двамата сте здрави, можеш и да прибегнеш до противозачатъчните щом си на 19 :) Но задължително се консултирай с гинеколог, за да прецените заедно какви да бъдат, защото има голям избор. Плюс това при консултацията той ще може все пак да ти пусне и необходимите изследвания, ако се налага. Аз съм се предпазвала с презерватив, когато нямаме и той просто да не свърша в мен и с противозачатъчни. Не знам другите дами какво ще кажат, но разлика когато е без презерватив определено има, но трябва да си сигурна в човека :) Успех :)

anonymous708973
08-22-2013, 17:39
Освен, че не бих пила противозачатъчни, ако нямам здравословен проблем, то и аз не бих се чувствала достатъчно защитена. Филмарка съм, не го отричам. Т'ва с прекъснатият акт ми се е случвало точно два пъти и понеже вече сапоменах, че съм филмарка, ми са т'кова т'ковато от притеснение докато стане време да ми идва. Пък и аз предпочитам капутите от гледна точка на предпазването от нежелани подаръци.

Едит: В България поставят ли се импланти и (ако да) някой чувал ли е отзиви за тях?

Какви импланти?

poncho
08-22-2013, 19:53
И аз съм на хапчета от няколко месеца.Имах и малки хормонални проблеми и реших ,че по-добре да пия противозачатъчни ,отколкото само хапчета, които регулират хормоните. Само на мен ли ми беше странно чувството ,че няма нужда да слагате презерватив и сте си защитени? :D

betudontbet
08-22-2013, 20:00
При нас нещата седят различно и е без , но и вече си зависи от партньора ти.Ако сте дълго време заедно...

babity
08-22-2013, 23:27
Какви импланти?

Подкожни такива, които по неясен (за мен все още) механизъм те предпазват от забременяване за период от 2 години. После губят "давност" и можеш спокойно да си правиш деца или просто да си сложиш нов.

anonymous708973
08-23-2013, 06:30
Подкожни, сиреч операция?
Ба, спирали и т.н. по-добър вариант ми се виждат.

AliceSw
08-23-2013, 07:32
^спирала на нераждала жена никой уважаващ се гинеколог няма да сложи

anonymous708973
08-23-2013, 07:42
Сигурно си права, не съм запозната с метода, само съм чела по диагонал за него преди време :)

babity
08-23-2013, 12:31
Подкожни, сиреч операция?
Ба, спирали и т.н. по-добър вариант ми се виждат.

Не е операция, в това съм сигурна. Имплант му е името, иначе не би трябвало да е голямо. На коте слагаше такъв имплант един преподавател и се прави с един специален инструмент... Общо взето е все едно да ти направят инжекция, даже съм чувала, че на хората ги слагат на ръката.

prince
08-23-2013, 12:47
За едното ебане операции ... Аре малко по-сериозно ..

HollyGolightly
08-23-2013, 12:51
Не е операция, в това съм сигурна. Имплант му е името, иначе не би трябвало да е голямо. На коте слагаше такъв имплант един преподавател и се прави с един специален инструмент... Общо взето е все едно да ти направят инжекция, даже съм чувала, че на хората ги слагат на ръката.
Една позната има и поне на мен ми изглежда ужасно. Слага се под кожата на ръката и е отвратително. Освен това наддаде страшно много килограми, може да не е това причината, но със сигурност започна след като и го поставиха преди около година, но поне за сега изглежда, че действа.

Има и IUD, което става и за жени, които до сега не са раждали, не знам каква е разликата, но не е изискване, както при други. Освен това въобще не се усеща че е там.

DeHu
08-23-2013, 23:34
От чисто любопитство как разбра че и двамата сте си ок ?
Ами като се има предвид,че освен него съм спала само с 1 човек и то само с презерватив,а на него съм му първата...предполага се,че сме си ок.Инфекции разни и подобни неща са отделен въпрос,но засега не страдаме и от такива

DeHu
08-23-2013, 23:39
А тия импланти звучат добре на теория,но пък кой знае наистина и те какво точно представляват и какви проблеми могат да навлекат.Всъщност не мисля,че бих се доверила на някой такъв нестандартен метод за предпазване