View Full Version : Всичко за косата..vol.7
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
За да не пускам нова тема да попитам тук
Защитна маска за заздравяване и хидратация
4 лъжици зехтин
4 лъжици мед
2 белтъка
½ краставица
Настържете краставицата директно в белтъците, прибавете зехтина и меда и разбъркайте добре съставките. Разнесете сместа по цялата коса и отново сложете найлонова шапка за 30 минути. Накрая измийте косата с шампоан както обикновено.
Някой правил ли я е? Има ли ефект? На мокра коса ли се прави?
4 лъжици зехтин
4 лъжици мед
2 белтъка
½ краставица
Настържете краставицата директно в белтъците, прибавете зехтина и меда и разбъркайте добре съставките. Разнесете сместа по цялата коса и отново сложете найлонова шапка за 30 минути. Накрая измийте косата с шампоан както обикновено.
Честно казано не бих я пробвала. Зехтинът и медът са ок, предполагам и краставицата. Но тоя белтък.. не бих си го сложила на косата. Принципно много лесно се пресича, а от топлата вода, когато се къпеш, това ще се случи. Не ми се мисли как после се маха тоя пресечен белтък. о.О Сложи жълтък, той е полезен, влияе много добре, подхранва и прави косата бляскава.
За много години!
С каква коса си? Аз по-нагоре бях писала, че ползвам една на Лореал профешънъл, от която съм доволна. Има приглаждащ ефект, не прави косата твърда, като крем е и не омазнява. На мен спрейове не ми допадат нещо. ПРеди имах една на лакме, но просто не е за моята коса. Моята коса е твърда, гъста и чуплива.
За маска за коса... Макадамия с две ръце. Иначе от протеиновите... аз лично ползвам две минутния реконструктор на Афоджи в момента и съм доста доволна. Наистина има ефект. Ако изправяш косата си (къдриш, боядисваш) е хубаво да ползваш и протеинови серии понякога. Примерно протеинов шампоан и протеинова маска. Много ми допада тоя реконструктор, сега съм хвърлила едно око и на една протеинова маска на Напура, тия дни отивам в Рибката. :D
Амии, моята е по скоро нормална, чуплива. :д Май ще пробвам макадамия-та, а за термо защитата ще чакам още мнения. Благодаря ти:))
Амии, моята е по скоро нормална, чуплива. :д Май ще пробвам макадамия-та, а за термо защитата ще чакам още мнения. Благодаря ти:))
Макадамията е жестока, пробвай я, няма да съжаляваш.
zlatit0o
01-04-2015, 13:02
4 лъжици зехтин
4 лъжици мед
2 белтъка
½ краставица
Не вярвам от краставицата ще има някакъв ефект, тя си е чиста вода. Белтък съм слагала, но се пресече и беше кошмар отмиването. Медът пък е труден за нанасяне, много скубе.
Според мен една маска с масло, жълтък и кисело мляко,примерно, върши също толкова добра работа, колкото маски с 5-10 съставки :D
Много съм надъхана за маската на Макадамия, но гледам, че в сайта е останала само 500мл опаковка, а толкова много не искам да взимам като за първи път.
За термозащита - http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-thermo-cell-repair-krem-gel-za-toplinno-tretirane-na-kosata/ доволна съм, приглажда много хубаво косата.
Dagichka
01-04-2015, 13:08
косата ми винаги е била тъмно кафява, направо черна според другите :д обаче след като се подстригах септември изведнъж изсветля малко, не знам на какво се дължи, че даже 3 бели косъма лъснаха :д бих пробвала с къна някакъв цвят, но нямам идея дали ще хване, колко опаковки трябва и тн :д вие от кои марки сте доволни?
Много съм надъхана за маската на Макадамия, но гледам, че в сайта е останала само 500мл опаковка, а толкова много не искам да взимам като за първи път.
За термозащита - http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/serie-expert-thermo-cell-repair-krem-gel-za-toplinno-tretirane-na-kosata/ доволна съм, приглажда много хубаво косата.
Ако си от София, Пловдив или Варна, виж в някой от магазините им. Принципно не винаги това, което е налично в сайта, съвпада с това, което имат в магазина.
Тая термозащита ме кефи, много искам да я пробвам, макар да съм супер доволна и то моята! :D
kalpazanka
01-04-2015, 16:34
Хм, бихте ли ме светнали Макадамия чия марка е и тества ли върху животни? :)
Твърдят, че не тестват. http://macadamiahair.com/faq
kalpazanka
01-04-2015, 16:51
Отива в листа с покупки за отпуската автоматично. :)
Добреее, навихте ме за Макадамия-та :Д Ще инвестирам хаха
Dagichka
01-05-2015, 19:06
косата ми винаги е била тъмно кафява, направо черна според другите :д обаче след като се подстригах септември изведнъж изсветля малко, не знам на какво се дължи, че даже 3 бели косъма лъснаха :д бих пробвала с къна някакъв цвят, но нямам идея дали ще хване, колко опаковки трябва и тн :д вие от кои марки сте доволни?
?
Взех си Макадамия-та ии ето това http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/pro-keratin-refill-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/Termo-krem-za-izsushavane-sas-seshoar-loreal-pro-keratin-refill-150-ml само то беше останало. От тези, които ми показахте нямаше налични, а не ми се чакаше. Надявам се и това да е хубаво. :Д
Взех си Макадамия-та ии ето това http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/pro-keratin-refill-%D0%B7%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0/Termo-krem-za-izsushavane-sas-seshoar-loreal-pro-keratin-refill-150-ml само то беше останало. От тези, които ми показахте нямаше налични, а не ми се чакаше. Надявам се и това да е хубаво. :Д
Ми то няма хубав и лош продукт, по-скоро има подходящ и неподходящ. Чела съм добри отзиви за този, дано да ти хареса. :)
Мда, права си :) Ще пиша отзив след време.
zlatit0o
01-09-2015, 14:54
Между другото ще има промоция на Макадамията след 20ти :D
pressiana
01-09-2015, 15:04
A вие защо поръчвате от Златна рибка? Любопитна съм, защото гледах, че в Ензо цените на Макадамия продуктите са по-ниски, само дето май няма голямо разнообразие. Аз оттам мисля да поръчам, като ми свършат моите продукти за коса.
zlatit0o
01-09-2015, 16:05
Всъщност в ензо е дори по скъпо :D И доставката е по-скъпа.
A вие защо поръчвате от Златна рибка? Любопитна съм, защото гледах, че в Ензо цените на Макадамия продуктите са по-ниски, само дето май няма голямо разнообразие. Аз оттам мисля да поръчам, като ми свършат моите продукти за коса.
Ходя в магазина, щото много ме кефи да си избирам продуктите там.
tatyanaa
01-22-2015, 16:59
Момичета препоръчайте ми някакъв не агресивен шампоан , косата ми стана много суха от Елсеви , Нивеи и прочие , ако знаете някой медицински , например като на виши или някой някой друг ще съм ви много благодарна :)
galaxy29
01-22-2015, 19:55
отговорете на Dagichka бе кифли долни
?
Черна ще хване, сигурно и червена ще хване, но ще стане доста тъмно. За марки не мога да ти кажа, защото съм се боядисвала само с био кана от Франция.
Vodnokonche
01-23-2015, 08:48
Момичета препоръчайте ми някакъв не агресивен шампоан , косата ми стана много суха от Елсеви , Нивеи и прочие , ако знаете някой медицински , например като на виши или някой някой друг ще съм ви много благодарна :)
Веднага препоръчвам на Desert Essence, изцяло натурални са, изключително много щадят косата. Аз ползвам за суха коса и наистина вече е в съвсем добро състояние и не ми се накъсва .
galaxy29
01-23-2015, 20:32
Черна ще хване, сигурно и червена ще хване, но ще стане доста тъмно. За марки не мога да ти кажа, защото съм се боядисвала само с био кана от Франция.
^^
Dagichka
01-24-2015, 07:56
благодаря ви, Пав и Хаяши! :*
veselena3333
01-25-2015, 18:48
Здравйте, дами
Бих ви помолила за информация ,относно "магическия" тривитаминол, и то точно тук, за да не пускам нова тема, пък и не знам и колко хора ще се отзоват там.
Та, целия ми живот(така да се изкажа), съм ползвала сешоар само около 5 пъти и след това преса пак 5 пъти и иначе пресичката около 10 пъти.Сешоар НИКОГА не ползвам ,освен ако няма да се изправям.И към въпроса, понеже косата ми е ДОСТАА обемна и къдравичка, не искам допълнителен обем от тривитаминола, а само растеж и наскоро ми бяха казвали, че мога само краищата да си мажа с тривитаминола и другите съставки, за да си расте и пак да си е здрава. Според вас , само краищата ли да мажа?
Благодаря ви предварително :)
therichbitch
01-25-2015, 19:26
Ако мажеш само краищата, не виждам как ще помогне на растежа, тя косата не се разтяга от върха и от там да расте нататък, расте от корените, там трябва да се съсредоточиш, какъвто и метод да избереш.
Здравйте, дами
Бих ви помолила за информация ,относно "магическия" тривитаминол, и то точно тук, за да не пускам нова тема, пък и не знам и колко хора ще се отзоват там.
Та, целия ми живот(така да се изкажа), съм ползвала сешоар само около 5 пъти и след това преса пак 5 пъти и иначе пресичката около 10 пъти.Сешоар НИКОГА не ползвам ,освен ако няма да се изправям.И към въпроса, понеже косата ми е ДОСТАА обемна и къдравичка, не искам допълнителен обем от тривитаминола, а само растеж и наскоро ми бяха казвали, че мога само краищата да си мажа с тривитаминола и другите съставки, за да си расте и пак да си е здрава. Според вас , само краищата ли да мажа?
Благодаря ви предварително :)
Пий витамини А + Е, струват около 2 лв. Аз в момента пия Фитовал, те уж са за косопад, но подхранват доста. Има и разни други витамини, проучи въпроса.
Няма как да ти порасне косата, ако си мажеш тривитаминола в краищата. Преди време ползвах тривитаминол, някъде около месец. Според мен имаше някакъв ефект, аз си го мажех стабилно на цялата коса и корените. Но тогава правех много маски и не съм сигурна дали е само от тривитаминола. Принципно косата расте, когато е здрава. Супер е, че не ползваш сешоар и преса, но все пак не знам колко можеш да разчиташ на тоя тривитаминол. Потърси професионална грижа, наистина помага. Аз и от домашните маски се отказах, след като намерих правилните продукти за моята коса.
veselena3333
01-26-2015, 14:59
Здравей, marilyn :)
След като прочетох отговора ти, реших да мажа косата от корените с тривитаминола и другите съставки и да пия Фитовал.Единствено ме притеснява подсладителя, който е вътре вреди ли? :/
Здравей, marilyn :)
След като прочетох отговора ти, реших да мажа косата от корените с тривитаминола и другите съставки и да пия Фитовал.Единствено ме притеснява подсладителя, който е вътре вреди ли? :/
Като си слагаш тривитаминола можеш да го смесиш с жълтък, аз така правех, жълтъкът е полезен, няма да ти навреди. Иначе задължително слагай шапка за баня/найлонова торбичка и отгоре хавлиена кърпа, за да се загрее добре косата.
Относно Фитовал, мога да кажа, че е бил много ефикасен при мен, преди много години получих косопад и този Фитовал ме спаси. Трябва да се пие 3 месеца и не повече от 2 пъти годишно. За подсладителя нищо не мога да кажа, предполагам, че не е нещо опасно. И се пие по една капсула дневно, не повече. (Ако потърсиш в интернет някъде ще пише и 3, но това е стара информация, защото има промяна в продукта.)
veselena3333
01-26-2015, 15:27
Четох досега, страшно негативни мнения за всички добавки за коса,кожа и нокти включително и за Фитовал.Засега предпочитам да използвам само Тривитаминола :)
Благодаря, все пак :)
tatyanaa
02-02-2015, 06:36
Мисля да впръсквам корените на косата с отвара от коприва , обаче само след всяко миене или може всеки ден ?
http://www.zlatnaribka.com/balsami-i-maski/balsami-i-maski-za-kasashta-se-kosa/keratinov-podhranvasht-balsam-bez-izplakvane-s-koprina-chi-keratin-leave---in-conditioner-177-ml Някой да сподели мнение? Заслужава ли си?
pi4kite_92
02-04-2015, 12:49
здравейте !
оТ доста години се опитвам да си пусна дълга коса до кръста (в момента косата мие дълга до закопчалката на сутиена ,и това е на дългата дължина от около 8 9 години насам) друго важно нещо което искам да кажа че мие на пластове и все съм си мислила че това играе голяма роля в растежа на косата, от около 3 месеца започнах да използвам преса за коса веднъж седмично като ползвам продукти за топлинна защита ,а преди тези 3 месеца косата не е видяла какво е това преса сешоар или маша
подстригвам я на около 2 месеца и използвам кристали за коса спрейове против заплитане ,себорал използвам от изветсно време и ампули за коса ,преди време съм ползвала и стимулант на икаров и тривитаминол и геритамин пиех (всичко разбира се не на един път ) ..и от толкова години косата ми всее пълна с цъфтежи и като ида на фризьор уж мие пораснала 3_4 см и те всичко ми изрежат дето ми е пораснало за тези два месеца в които не съм я стригала .... а в същото време имам сестра близначка която преди 3 години беше с коса дълга колкото моята в момента ,сега косата и е под кръста дълга и в перфектно здраве (за 2 години и порасна толкова ) винаги я питам как и моята да порасте така ,тя ми отговаря че незнае (иначе ми е казвала че тя почти не я е стригала на 4 месеца веднъж и в продължение на година и половина всеки път в който се къпе си полива косата с отвара от коприва )
ето снимка на нейната коса https://www.facebook.com/photo.php?fbid=860312054025715&set=pb.100001407863712.-2207520000.1423058072.&type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=772523059471282&set=pb.100001407863712.-2207520000.1423058188.&type=3&theater
ето снимка и на моята https://www.facebook.com/photo.php?fbid=769733313044630&set=a.153434688007832.26606.100000239047537&type=3&theater
pi4kite_92
02-04-2015, 15:44
Мисля да впръсквам корените на косата с отвара от коприва , обаче само след всяко миене или може всеки ден ?
Сестра ми както написах по долу използваше отвара от коприва всеки път в който се къпе като поливаше цялата коса ,подолу в снимките може да видите ефекта :) при нея
здравейте !
оТ доста години се опитвам да си пусна дълга коса до кръста (в момента косата мие дълга до закопчалката на сутиена ,и това е на дългата дължина от около 8 9 години насам) друго важно нещо което искам да кажа че мие на пластове и все съм си мислила че това играе голяма роля в растежа на косата, от около 3 месеца започнах да използвам преса за коса веднъж седмично като ползвам продукти за топлинна защита ,а преди тези 3 месеца косата не е видяла какво е това преса сешоар или маша
подстригвам я на около 2 месеца и използвам кристали за коса спрейове против заплитане ,себорал използвам от изветсно време и ампули за коса ,преди време съм ползвала и стимулант на икаров и тривитаминол и геритамин пиех (всичко разбира се не на един път ) ..и от толкова години косата ми всее пълна с цъфтежи и като ида на фризьор уж мие пораснала 3_4 см и те всичко ми изрежат дето ми е пораснало за тези два месеца в които не съм я стригала .... а в същото време имам сестра близначка която преди 3 години беше с коса дълга колкото моята в момента ,сега косата и е под кръста дълга и в перфектно здраве (за 2 години и порасна толкова ) винаги я питам как и моята да порасте така ,тя ми отговаря че незнае (иначе ми е казвала че тя почти не я е стригала на 4 месеца веднъж и в продължение на година и половина всеки път в който се къпе си полива косата с отвара от коприва )
ето снимка на нейната коса https://www.facebook.com/photo.php?fbid=860312054025715&set=pb.100001407863712.-2207520000.1423058072.&type=3&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=772523059471282&set=pb.100001407863712.-2207520000.1423058188.&type=3&theater
ето снимка и на моята https://www.facebook.com/photo.php?fbid=769733313044630&set=a.153434688007832.26606.100000239047537&type=3&theater
Аз мога да те посъветвам да се насочиш към професионалната козметика. Честно казано аз много време правих какви ли не маски (домашни), взимала съм и тривитаминол, масла на Икаров и какво ли не, ама ефект особен нямаше. Понеже съм със суха коса, имаше малко видима хидратация, ама нито косъма ми се възстанови много-много, нито почна да расте с някакви темпове огромни. Сега си ползвам професионални продукти и съм много доволна. Пробвай протеинова серия (протеинов шампоан и балсам/маска) или маслена серия (Макадамия примерно). Скъпи са нещата, но си струват парите.
zlatit0o
02-04-2015, 18:39
^ Не искам да се заяждам, но ми става досадно вече как предлагаш постоянно професионална козметика :D
Иначе подкрепям маската на Макадамия, ползвам я от 2 седмици и ефекта е меко казано чудесен. Косата ми никога не е била толкова хидратирана, мека и блестяща. Но пък това е сигурно заради силиконите, които съдържа. Така че домашните маски също си ги харесвам.
Честно да ти кажа, предлагам я щото е ефикасна. Аз преди само домашни маски правех, особено в разни трудни финансови периоди. Ами ефектът от маската на Макадамия например и ефектът от домашна маска, е доста различен. Моята коса има нужда от много грижи ,за да изглежда добре. Просто други продукти нямат ефект. Завиждам благородно на момичетата, които си купуват просто един шампоан от дродрогерията и косите им изглеждат супер.
zlatit0o
02-04-2015, 21:15
Честно да ти кажа, предлагам я щото е ефикасна. Аз преди само домашни маски правех, особено в разни трудни финансови периоди. Ами ефектът от маската на Макадамия например и ефектът от домашна маска, е доста различен. Моята коса има нужда от много грижи ,за да изглежда добре. Просто други продукти нямат ефект. Завиждам благородно на момичетата, които си купуват просто един шампоан от дродрогерията и косите им изглеждат супер.
Напълно съм съгласна с теб. Накрая всичко се свежда до ген :D
anonymous708973
02-04-2015, 22:16
Ех, как ми липсват дните, в които можех да ходя по 5-6-7 часа, омазана в жълтък, мед, масла и т.н.
Ама сега най-много моят да избяга с 200 км/ч в другата посока :D
Даже няма кога едно просто авокадово масло да си оставя по дължините за час-два :/
Имам проблееем! Направих се червена със шампоан-оцветител и стана нещо отвратително, нямам време да го чакам да се отмива, защото искам възможно най-скоро да махна това нещо от главата си :Д Та въпроса ми е с руса безамонячна боя ще се махне, нали ?
Напълно съм съгласна с теб. Накрая всичко се свежда до ген :D
Това най-вече. То не, че не бива да полагаме грижи, ама от гена човек не може да избяга. :D
Иначе и аз нямам време да стоя с маските. В училищна възраст, имах един период, в който всяка седмица по два пъти си правех домашна маска. Слагах жълтъци, масла, стоях часове наред. Е, нямам толкова време сега. Сигурно за 5 месеца един път успях да си направя жълтък с мед и зехтин, стоях 2 часа и това беше.
therichbitch
02-05-2015, 13:18
Имам проблееем! Направих се червена със шампоан-оцветител и стана нещо отвратително, нямам време да го чакам да се отмива, защото искам възможно най-скоро да махна това нещо от главата си :Д Та въпроса ми е с руса безамонячна боя ще се махне, нали ?
С витамин С или сода ще се поотмие, няма смисъл от боя
Тези шампоан-оцветители откъде си ги купувате? Много ли са вредни? (съпоставете ги с амонячна боя)
Колко време стоят? :Д
Елитис, около лев и 50 струват и стоят към 8 измивания но зависи какъв е цвета. Кестенявото се отми много по бързо от червеното. Също зависи и какъв е твоя цвят (на кестеняво - русо не хваща,например). Но не е като боята определено, изобщо не са вредни и след като се направя с едно такова, косата ми става много гладка и мека, все едно съм била с маска.
pi4kite_92
02-07-2015, 16:16
Аз мога да те посъветвам да се насочиш към професионалната козметика. Честно казано аз много време правих какви ли не маски (домашни), взимала съм и тривитаминол, масла на Икаров и какво ли не, ама ефект особен нямаше. Понеже съм със суха коса, имаше малко видима хидратация, ама нито косъма ми се възстанови много-много, нито почна да расте с някакви темпове огромни. Сега си ползвам професионални продукти и съм много доволна. Пробвай протеинова серия (протеинов шампоан и балсам/маска) или маслена серия (Макадамия примерно). Скъпи са нещата, но си струват парите.
някакви конкретни продукти можеш ли да ми препоръчаш ,било то шампоан маска или дори някакви кристали за коса все ще ми помогнеш в избора.Благодаря предварително :)
някакви конкретни продукти можеш ли да ми препоръчаш ,било то шампоан маска или дори някакви кристали за коса все ще ми помогнеш в избора.Благодаря предварително :)
Мога да ти препоръчам серията на Макадамия, защото съм много доволна. Можеш да си вземеш шампоан + маска или балсам. Ако си с нормална коса, балсамът ще ти е по-добре, ако си със суха, вземи маската. Маслото на Макадамия е много готино, можеш да го ползваш за маски или като финиш.
Другото важно е протеинова серия. Имала съм продукти на Афоджи и на Напура. Не знам вече кои са по-добри, трудно ми е да кажа.
http://www.zlatnaribka.com/aphogee/keratinov-2-minuten-rekonstruktor-aphogee-keratin-2-minute-237-ml
Tози реконструктор е прекрасен за мен, наистина много добре влияе на косата. Винаги трябва да използваш протеиновата маска с протеинов шампоан преди това.
Другият хубав продукт е този:http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-c-9-rikeir-maska-za-vazstanovyavane-na-keratina-200-ml
Дано да съм ти помогнала :)
Vodnokonche
02-09-2015, 13:21
Имам въпрос към тези които се боядисват – слагате ли някаква основа за подхранване, като серум или някакви капсули, защото ми казаха, че е хубаво преди всяко боядисване да го правя?
Нещо темата замира напоследък, но сега ще се опитам да съм полезна на потребителките, като разкажа за моите премеждия с косата. Най-после мога да се похваля, че косата ми не изглежда като метла. :D
Принципно имам здрава коса, гъста, чуплива, с твърд косъм, суха. Такава ми стана след пубертета, като бях дете беше права и мазна. От тогава се опитвам да я накарам да се обуздае малко, да не изглеждам като гръмнал бойлер и да не е суха. Пробвах маски с масла, тривитамонол, жълтъци, витамини пих, реших, че може да ми е изтощена - отрязах я. Имах гаден сешоар, смених го, после спрях да ползвам всякаква топлинна обработка. Ефект... никакъв почти. Почнах да ползвам професионални продукти, ефект се видя, но недостатъчен. Основно Макадамия ползвах, която ми направи косата по-мекичка, но не достатъчно. Миналата година през относително топлия период (пролетта и лятото) не ползвах сешоар изобщо. Косата ми пак изглеждаше по същия начин.
От есента започнах да ползвам протеинови продукти - шампоан и маска. Два пъти седмично си ги ползвах, продължавам още. Чак сега започна да се вижда ефект, а използвам често сешоар и преса, разбира се и термозащита. Слагам си и Макадамията, а след като се изсуша/изправя слагам и масла. Явно решението е било протеинът, но ми трябваха няколко години, за да разбера. Сега косата ми има гладки косми, не е остра на пипане и има блясък.
Реших да споделя с вас, ако някоя има подобен проблем да пробва с протеиновите продукти, защото при мен ефектът е огромен.
Бъдете красиви! :-)
tatyanaa
02-10-2015, 12:10
От есента започнах да ползвам протеинови продукти - шампоан и маска.
На коя фирма са ти протеиновите продукти ?
На коя фирма са ти протеиновите продукти ?
Имам шампоан и маска на Напура, също така и реконструктора на Афоджи. Доволна съм и от двете марки. Кофтито на Напура е, че поскъпнаха преди няколко дни. :(
daniela0108
02-11-2015, 07:35
Имам въпрос към тези които се боядисват – слагате ли някаква основа за подхранване, като серум или някакви капсули, защото ми казаха, че е хубаво преди всяко боядисване да го правя?
Не съм чувала за специални неща, които да се използват, може би само някакви капсули за заздравяване.
Vodnokonche
02-11-2015, 09:11
Ми не знам, аз колкото приятелки съм питала, всички ми казват, че са си правили хидратиращи маски, слагали са ампули, както ти каза. В крайна сметка влязох в една аптека и си взех един серум Lavilin за преди боядисване
daniela0108
02-12-2015, 07:59
Ще питам моята фризьорка, пък ако кажеш , че си доволна, може и аз да си взема
Преди си слагах ботокс за коса на Лореал, който е за еднократна употреба заедно с маслото на Макадамия към боята. После си продължих само с Макадамията и косата ми като състояние беше по - добре като се сравни без и с маслото.
Боите, за които се изисква изрусяване хващат по-добре на леко увредена нетретирана коса, така че каквото правя е след боядисването. Някъде седмица след него правя дълбоко подхранване с купичка балсам нанесен на суха коса за час - два и после го измивам.
victoriassecret1
03-02-2015, 16:21
Момичета, може ли да се приема цинк и биотин на Абофарма 2 пъти дневно, въпреки че пише 1 на ден?
Момичета, може ли да се приема цинк и биотин на Абофарма 2 пъти дневно, въпреки че пише 1 на ден?
Спазвай указанията..едва ли ще ти стане нещо, но защо трябва да предозираш? Всъщност с каква цел би искала да приемаш цинк и биотин-заради косата ли?
weheartiit
04-18-2015, 11:05
Не знам дали има още някой който пише в тази тема,но имам нужда от съвет.
Попаднах както винаги на "кадърна" фризьорка.Оцвъкала ми е горния пласт на косата,
а долния си седи по-дълаг ,не знам дали можете да си представите каква ужасна гледка е.
Мога ли нещо друго да направя освен да си подстрижа и долния пласт за да изглежда добре ?
Не знам дали има още някой който пише в тази тема,но имам нужда от съвет.
Попаднах както винаги на "кадърна" фризьорка.Оцвъкала ми е горния пласт на косата,
а долния си седи по-дълаг ,не знам дали можете да си представите каква ужасна гледка е.
Мога ли нещо друго да направя освен да си подстрижа и долния пласт за да изглежда добре ?
Каква ти е косата? Права, къдрава, чуплива? Ако ти е права, може ли по някакъв начин да я начупиш, примерно да спиш сплетена на плитка, за да прикриеш малко този проблем. То много зависи каква ти е косата, не знам дали ще стане при теб.
therichbitch
04-18-2015, 15:25
Ми не знам, аз колкото приятелки съм питала, всички ми казват, че са си правили хидратиращи маски, слагали са ампули, както ти каза. В крайна сметка влязох в една аптека и си взех един серум Lavilin за преди боядисване
Преди боядиване нищо не слагам, за да не се размие цветът или да стане някоя реакция, знам ли.
След като се боядисам, на всеки десетина дни слагам балсам, семи- перманентен оцветител и ампула (каквато намеря в момента), за да подхраня косата и същевременно да освежа цвета.
АЗ изхабих вече една опаковка от протеина на Афоджи, но никаква разлика не забелязах, нито ми се втвърди косата, както обикновено става при протеинова терапия, нито се заздрави, нищо, даже и боята не падна.
weheartiit
04-18-2015, 20:47
Каква ти е косата? Права, къдрава, чуплива? Ако ти е права, може ли по някакъв начин да я начупиш, примерно да спиш сплетена на плитка, за да прикриеш малко този проблем. То много зависи каква ти е косата, не знам дали ще стане при теб.
Чуплива ми е ,но не я харесвам така и я изправям.
Ох,надявам се скоро да израсте и да я изравня,но моята расте толкова бавно... :(
Чуплива ми е ,но не я харесвам така и я изправям.
Ох,надявам се скоро да израсте и да я изравня,но моята расте толкова бавно... :(
Аз също съм с чуплива и много твърда коса. А идеята ми е да си сплетеш косата на плитка, след баня, когато е още влажна. Можеш да сложиш пяна и на сутринта ще ти бъде оформена. Друг вариант е да си направиш вълни с преса.
ShtrudeL
04-19-2015, 10:22
Имам шампоан и маска на Напура, също така и реконструктора на Афоджи. Доволна съм и от двете марки. Кофтито на Напура е, че поскъпнаха преди няколко дни. :(
Аз си взех Хималая-та и го ползвам заедно с реконструктора. За кой знае какъв ефект май е рано да говоря, но за сега ми харесва. Отделно ползвам маска на Лореал за силно изтощена коса (любимата ми до момента) и редувам с маската на Миозотис (червена кутия)..
Какъв по-професионален шампоан, или балсам да си взема?
Имам нужда и от кристали, че моите свършват.
Аз си взех Хималая-та и го ползвам заедно с реконструктора. За кой знае какъв ефект май е рано да говоря, но за сега ми харесва. Отделно ползвам маска на Лореал за силно изтощена коса (любимата ми до момента) и редувам с маската на Миозотис (червена кутия)..
Какъв по-професионален шампоан, или балсам да си взема?
Имам нужда и от кристали, че моите свършват.
Щом ползваш реконструктора, а искаш професионален шампоан, вземи си CHI. Много съм доволна аз лично, прави ми косата супер. Не е евтин, но за това количество е на добра цена, а е изключително икономичен (къпя се 3 пъти седмично, а една опаковка ми стига за над 2 месеца).
Шампоанът на Макадамия също не е лош, но не можеш да го използваш с реконструктора или друг протеинов продукт.
Митичното олио е като кристали, има едно специално за боядисани коси. Не е тежко, в сравнение с олиото на Макадамия е много по-лек продукт, икономично е.
vanity_fair88
06-13-2015, 18:57
Здравейте момичета.Приемате ли нови попълнения сред вас?
Отдавна ви чета, но досега не съм писала в този форум точно.
Маниячка съм на тема коса,много се грижа за своята.Обичам всякъкви теми за косата,много неща съм пробвала и ще се радвам да си бъдем взаимно полезни.
titinkaa
06-15-2015, 17:29
Здравейте сладурки. :)
Отдавна не съм влизала във форума.Завърнах се. :)
Какво правите,продължавате ли с маските? :)
strawberry88
06-15-2015, 22:24
Аз не. :Д Не съм си правила от... наистина не помня от кога. Вече ме мързи, не съм както бях едно време. :ДДД :/
sixtenfix
06-16-2015, 12:32
Някой може ли да ми препоръча хубав шампоан за косопад? От два месеца се скубя като пиле и не знам какво да я правя тази коса. Редовно ползвам маски, серум след къпане, рядко я третирам и от година не съм я боядисвала, но уви ....
Здравейте сладурки. :)
Отдавна не съм влизала във форума.Завърнах се. :)
Какво правите,продължавате ли с маските? :)
Хич. От много време не съм си правила домашна маска. Нямам толкова време, не мога да седя по 2-3 часа намазана. Слагам си маска Макадамия и един протеинов балсам на Чи.
zlatit0o
06-16-2015, 17:29
Аз пък в последно време успявам да се намажа със зехтин.
Да, сега като го кажа това и край с маските :D
Искам да вметна също, че купешките маски ми се виждат много по-ефективни.
Искам да вметна също, че купешките маски ми се виждат много по-ефективни.
И на мен така ми се струва. Може би зависи от качеството на самите материали, които ползваш. Примерно маслата на Икаров са голяма гадост, изобщо не са качествени, но за тая цена е разбираемо. Но съм си правила маска с истинско арганово масло, ми не е кой знае какво.
Аз се разочаровах от професионалните продукти, обикновенните купешки маски ги ползвам по - скоро като балсам. Сега почвам домашните, поне на моята коса те влияят най - добре.
Има професионални продукти, които хич не ми харесват и ми се струват голяма греда. Но според мен е важно човек да намери "своят" продукт или марка. Примерно на мен Лакме изобщо не ми харесват и не виждам никакъв ефект от тях. Но това не ги прави кофти, просто не са за моята коса.
Любимата ми тема е тази за косата, за нея полагам най много грижи. Ето и любимите ми продукти:
- домашна маска с трижитаминол
- маска миозотис - не я ползжам жсеки път, защото прекалено много хидартира и косата ми стажа мазна
- шампоан за обем - http://foryoubg.com/products.php?id=41 - малко изсушава скалпа, затова редувам с други шампоани. Винаги имам най-малко два в банята. На ланджелика също са добри - те действат обратно - много хидратират. Имат обаче две опаковки, в по-плоския флакон са по-хубави. За да не страва объркване ето и линк.
http://static.framar.bg/product/angelica_tree_tea.jpg
- масла - кокосово, но твърдо в буркан, което се използва в кухнята за сладкиши; бадемово, пшенияен зародиш, маслина. Препоръчвам да се нанася в скалпа, при необходимост по цялата дължина и да се задушава с найлонова торба и кърпа. Да се стои поне 1 час, най добре 2 часа и да се прави процедурата веднъж седмично, най-малко.
- тинктури - хининова вода, екстракт от коприва, корени от репей, чемерика - това са едни от най-добрите билки за здрава коса. От екзотичните ще добавя - арганово масло и масло от макадамия.
http://foryoubg.com/products.php?id=263
Това масло от макадамия е евтино и по-голямо колияество. Полавам го и за тяло, както и кокосовото.
Най-важното е да сме постоянни, понякога се оправдавам с липса на време и после си личи, че не съм била грижовна към косата.
Успех.
С такова щастие четях мнението ви и съветите , а вие сте спрели до тук .. много жалко :) но все пак ми помогнахте
benivasileva
07-26-2015, 19:41
Момичета препоръчайте ми нещо за неподатлива коса... моята е гъста с дебел косъм и е някакъв ад като реша да я къдря... изправянето не е проблем, но къдренето е непосилна задача- докато накъдря цялата коса и всичко се е развалило става по права отколкото след баня ....
какъв тип къдрене искаш? Ако е с маша може би трябва след всеки накъдрен кичур да минаваш с пяна за коса със силна фиксация, може би такава пяна (http://www.enzo.bg/loreal-paris/studio-line-silkgloss-curl-power-pjana-za-oformjane-na-kdrici/) .
А може да пробваш и ефекта с плитките и върху тях лак за коса. Принципно мисля, че лака винаги е с по-добра фиксация от която и да е пяна, но зависи вече дали искаш букли или бухало къдрава
benivasileva
07-29-2015, 14:28
Къдренето с маши не се получава, ако е къдрене от типа без увреждане и спя с плитки или някакви други щуротии по косата ми се получава и стои дълго време, но при къдрене с маша веднага увисват и се развалят
ако косата ти е много гъста и тежи нищо чудно..аз винаги съм предпочитала безвредното къдрене..достатъчно я горя при изправяне :(
benivasileva
07-31-2015, 10:53
много гъста и е до кръста
Най-после се осмелих да отида при фризьор, който не познавам и не са ми препоръчали. Останах доволна. Отидох във Венера, виждам, че са доста популярни в последно време. Хареса ми обслужването, момичето беше много мило, внимателно и любезно. Казах ѝ да ми отреже 3 см и точно толкова отряза, без никакви своеволия. Много се дразня на фризьори, които не се вслушват в това, което им казвам, че искат.
мисля че вече съм питала преди на сходна тематика, но ще опитам пак:
имам изключително права и фина коса, която не мога да накъдря с каквото и да е... ползвам маша, лак с висока фиксация, накъдря се добре, но буквално след половин час няма и следа от къдренето... пробвала съм и с пяна и почти всякакви no-heat методи, но не ми се спи с десет чорапа около косата отново :Д
някакви идеи/съвети... или да ми препоръчате маша, от която сте доволни? :)
Правите и тънки коси трудно задържат прически. Това, което ти трябва е хубава маша, аз имам преса на Remington, предполагам, че и машите им са хубави, колкото пресите. Иначе пяна със силна фиксация, лак и преди това някаква термозащита, която да подпомага оформянето на косата. Има и такива маски, шампоани балсами.
^ благодаря ти, ще разгледам продуктите им
gabri3lla
08-24-2015, 18:58
Правите и тънки коси трудно задържат прически. Това, което ти трябва е хубава маша, аз имам преса на Remington, предполагам, че и машите им са хубави, колкото пресите. Иначе пяна със силна фиксация, лак и преди това някаква термозащита, която да подпомага оформянето на косата. Има и такива маски, шампоани балсами.
Страхотни са им и машите, особено ако косата се фиксира добре с лак след това държи до следващо къпане.
От много време не си бях слагала от протеиновите продукти за коса, през лятото по-леки шампоанчета и балсамчета ползвах. Бях забравила колко може да ми е твърда косата. :D
psychoopanda
09-22-2015, 13:15
Някой да е ползвал nectra color на schwarzkopf? Иска ми се да се боядисам в лилаво с безамонячна боя, само че тази серия не е много хвалена... Другото, което открих е essensity, schwarzkopf. По-скъпа е, но повече клоня към нея. Според вас коя ще ми даде по-добър резултат? И btw, с права коса съм, тънък косъм.. Някакви предложения за подхранване..? По принцип нямам навика да се грижа кой знае колко за косата си..
^ здравей!
първо, освен ако косата ти не е обезцветена предварително, резултатът няма да е същият като този в каталога, независимо каква е боята... какъв е сегашният цвят на косата ти?
опитвала съм се да постигна лилав цвят с бои сходни на тези, за които питаш; резултатът в домашни условия не е особено впечатляващ-лилавото си личи само през първата седмица... след това оттенъкът се отмива много бързо, скептична съм към резултатите с тези бои, но нищо не ти пречи да опиташ според мен :)
ако искаш лилаво, като това на аватара ти например, косата трябва да е обезцветена предварително до много русо, почти бяло и след това да се сложи безамонячна боя като MANIC PANIC, STARGAZER или DIRECTIONS /чувала съм много добри отзиви за MANIC PANIC/
та, общо взето, не ми се вярва с която и да е от тези бои, за които говориш по-горе да се получи някакъв наситен лилав цвят, който да издържи повече от няколко измивания, ако косата ти не е обезцветена предварително
за подхранване аз ползвам течни кристали, слагам флуид иии общо взето това е, но ако косата ти е по-сухичка би било добре да слагаш маска или балсам след измиване
psychoopanda
09-22-2015, 15:21
Аз говоря за много тъмно лилаво:
http://cdn.honestlywtf.com/wp-content/uploads/2014/04/purplehair7.jpg
Нещо такова, даже и по-тъмно. Косата ми е тъмнокафява :D Смятат да ме боядисват в салон... дали ще ме убедят за обезцветяване? Тъй като не искам да си горя косата... И по принцип съм с мазна коса :–(
Ps: Какви кристали ползваш? Преди съм разглеждала този вариант и си харесах Alfaparf Cristalli Liquidi бла (само че не използвах преса или нещо такова)
^ щом става въпрос за такова лилаво мисля че би могло да се получи и без обезцветяване ^_^ просто кажи в салона че не искаш да изсветляват косата ти предварително и... това е xD
въпреки това имай предвид че косата ти е тъмничка и е възможно оттенъкът да падне бързо
в момента цветът на косата ми е сходен на снимките, които си пуснала горе, хех; в каталога на фризьорката пишеше dark violet, но нямам идея каква беше марката боя, за да ти я препоръчам... моята коса е тъмно руса по принцип, когато ме боядисваше бях с червена коса и хвана добре въпреки това... сега е много хубав тъмно лилав цвят ^^
една приятелка е с естествено много тъмно кестенява коса, беше се боядисала в тъмно виолетово без предварително изсветляване или нещо такова и пак се получи хубав, наситен цвят
съветът ми е да опиташ, дано да се получи добре ^^
аз също съм с много тънка и права и мазна коса xD (highfive)
кристалите, които ползвам са MACADAMIA на VICTORIA BEAUTY, взех ги от Кауфланд; нанасям ги само по краищата, въпреки че и аз не ползвам преси и такива неща, защото ако си сменяш цвета на косата често /като мен/ или въобще ако се боядисваш краищата стават по-сухички, дори да си с мнооого мазна коса по принцип
та, доволна съм от тях, миришат мнооого хубаво, подхранват добре ^^
препоръчвам ги
FunkyPie
09-22-2015, 18:33
не ми се отваря снимката, но ако искаш тъмно лилаво-pallette deluxe 880
аз съм с тъмно руса коса принципно (на снимките посто се виждат светлите кичури от слънцето)
на мен ми се получава така:
https://lh3.googleusercontent.com/LVLZvukqG_0XP8RnuIVnu6ITyThyLLbHzXW1EfNat51sPfFb-KkgUM8as0A2Q4DbdiUrIeec9pDzM1i4eySW5lAnVJU-at2JTmC5XBkoTfckYXzAXTvCm0rAfqTpbZejfLMTEsdpMGyQdr KZLQaThe-Zkyq7IBMOsHodC22k0SYcVWeTVdaMb6_v7Zy0N6gKTiOS0YqxV W17j8DQCv_fpQ_-diGnkrXghFgT5_wGELOE18xj72-KgjhcHT6sQeCuE1Xet3EcGWEQBUp6FLOyEi3BGpfqcM5PNgONf dFxO1shaHfDY8gTB-ppKg6-PWMr157MBlYiH9Xx3MsVKRgdmsbTKitVsYsW3EFnnARqpRF2-yAkLGEtLT1Wkqkn9XzBLMisXk-dchC4j_cRFaZM0Mrg7qv6On39c0-9c1eNjzg-fg6IaPELDAUHC7qiWlQ0F7e52mjzeA6M8iLTAtIF3ile2f6m7r 6RzL6mgY9SK1WNbOnIZFBOHWHVdZcuVFKOeuVIW2xudMID-MLUr_YFvo2j9bQR83rxkOeHeITjbgY=w490-h653-no
https://lh3.googleusercontent.com/lu7Z-HyHSSbBMRgypspFoUYuip6UgCObesVi4J53J5s8QQE3COVXp_I 5OwqZSyJ4gKEFARYuc58cTd817H6GCeYNNrXpHDndcr7McorDk 9n2s-UyPawaj1WmQ3HUm_2aEsrbuUdQwvmjOFksT7nQJCiALTdsWE_A IXVC0ZGEd6w4iFrFG5oCzcP-I2zN2LAKw3yd0mr5ud6njRBz75qcpv5TlEwCCjvNB4gLMsvp0b HDIYptv7bgC-urNlmZS_8e7HpL8bTiK-ZmTlsbsPjj94F1sFi4X_6u64Jr4rCr7iRnJwCVHFpP6EBWZhwU TB6SON3AFe0oXeEjLAL4Cu9zlYLz0Wkoe2-8StWErG2SuZIAxbTfi_4SqhtH4CEp1NasuDV3k8tO2uwyVee3B ixcpUeSJ9HrYTomeJCxTlytt9wDgV3RwWVx2tp55zWHbRHj-kzIkxZss-qn9w3pCKckqPOJAW35a-00wkhmaflegIT4hTDke-C7vUwjWiehfcNsMUDg9K6k5Kg1pys3apVgaOlbF_EtpXeOGLX7 ABl30BE=w490-h653-no
(сори за кофти снимка, не е лесно да си снимаш гърба)
в кутията на боята си има изсветлител и боя
psychoopanda
09-27-2015, 13:41
Хеееееей. FunkyPie, не ми зареждат снимките .-. Днес говорих с фризьорката, при която ще ходя и каза, че с моя цвят коса трябва да ми я изсветли и тогава безамонячна .-. Фактически, стигнахме до извода, че е по-добре да използвам амонячна, за да ми хване и да получа цвят. Иначе щяло да ми седи като оттенък - а пък това мога и с шампоан-оцветител да го направя... Дали много ще си увредя косата?
therichbitch
09-27-2015, 13:52
Не си я блийчвай. Хубава амонячна руса боя + по- висок % окислител ще я направи достатъчно руса, за да може после да хване някоя от гореизброените- stargazer, manic panic etc.
FunkyPie
09-27-2015, 14:57
Хеееееей. FunkyPie, не ми зареждат снимките .-. Днес говорих с фризьорката, при която ще ходя и каза, че с моя цвят коса трябва да ми я изсветли и тогава безамонячна .-. Фактически, стигнахме до извода, че е по-добре да използвам амонячна, за да ми хване и да получа цвят. Иначе щяло да ми седи като оттенък - а пък това мога и с шампоан-оцветител да го направя... Дали много ще си увредя косата?
тази, която ти предложих е амонячна и е от порядъка на 7 лева, т.е. е от по-скъпите и като цяло не бих казала, че ми увреди косата, защото тя е няква с масла и глупости, но не съм сигурна при теб как ще е-аз си боядисах само долната част на косата
иначе от тези бои, които са ти предложили другите не те препоръчвам stargazer, а manic panic не съм виждала в България
а иначе видях снимките, които си пуснала за цвят и е много сходен на този, който получих аз, но аз съм руса принципно и на теб може да се получи цвета, който искаш
късмет :)
искрено ме съмнява да се увреди много, особено ако ползваш правилните продукти
psychoopanda
09-27-2015, 19:16
Фризьорката ме убеждаваше да ме поръча matrix. Много клиентки са доволни от нея, ама си е скъпичка. Но все пак, ако правя нещо.. да е като хората. Другата боя не разбрах коя марка, е само видях, че корицата на каталога е зебра :D Разликата в двете бои - едната е 21, другата 36лв /дълга коса, ще ми трябва туба и половина/
^ e... какви са тия бои? 0.о
колко ще ти вземе за боядисването с боя от 36 лева?! 0.о
FunkyPie
09-27-2015, 19:35
дафък
добре съм си аз вкъщи :cool:
psychoopanda
09-28-2015, 10:59
10лв иска за боядисване.. а боята - онлайн я има за 16 лв, не 24 .-. Ще си чака да я поръчам от нея :D
titinkaa
10-03-2015, 14:36
Здравейте момичета. :)
Влизам за съвет.
Дали да се подстрижа и как.Обмислям на черта,но се колебая защото ще трябва повече от 1 педя да ми се отреже от косата,а помните преди време колко време я пусках дълга.
http://prikachi.com/images.php?images/697/8387697w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/699/8387699u.jpg
Или другия вариант е,за да не ми се скъсява много да е така :
http://prikachi.com/images.php?images/700/8387700Z.jpg
titinkaa
10-03-2015, 14:56
Ми за плътност е средно плътна,в смисъл не е адски гъста,но не е и перушина де.Средно положение е.А колкото до обема,аз и сега си го нямам,защото най-горния пласт ми е дълъг до врата.Та нямам къси пластове,че да имам обем в момента.Реално косата ми е на 2 пласта,най-дългата част от косата отзад и горния пласт отгоре.Ако броя и бретона стават 3 пласта,макар че и той вече стигна до края на лицето,като дължина.
Много ме кефи такава черта! Аз чаках да ми се изравнят двата пласта на косата, за да си я направя така и почти съм успяла. Това с обема не винаги е вярно, аз с кеф бих загубила обем, но и сега не се получава. :D
Като я изправям си е добре. Не е толкова равна, защото не ми е пораснала някак.. равномерно. Просто не всички косми са ми така дълги. Последната фризьорка, при която ходих, искаше да ме филира в корените, а аз категорично отказах. Не го разбирам това филиране в корените, какъв е смисъла?! Искам да ми порасне изцяло косата и да ми е абсолютно равна. Двата пласта вече са заличени.
Мен не ме кефи идеята за това филиране в корените. Искам да ми е равна косата, а не едно косъмче по-дълго, друго по-късо. Иначе като е изправена, не е чак толкова обемна, нормално бих казала.
weheartiit
10-06-2015, 17:03
Вече не пишат много момичета в темата,но се надявам да се намери някой да ми помогне.
Търся си безсулфатен шампоан,защото напоследък се мих само с противопърхотни/за себорея ,
а те са доста агресивни и пресушаващи и сега търся нещо леко,но същевременно добре измиващо.
Някой ми беше казал,че всички шампоани на Чи са без сулфати и аз си харесах един http://www.zlatnaribka.com/chi/dalboko-pochistvasht-shampoan-chi-clean-start-355-ml ,но
не съм сигурна дали наистина не съдържа сулфати.
Имате ли някакви впечатления от този шампоан.А колко често могат да се ползват дълбокопочистващите
шампоани?Може и да ми препоръчате и някакви други шампоани без сулфати от които сте доволни. :)
therichbitch
10-06-2015, 17:27
В темата за козметичните похождения има няколко препоръки, аз питах за такъв.
Аз пък си търся безсулфатен, за да пробвам как ще ми се отрази на косата, че другите мн ми изсушават по дължините.
Трябва да се поровя, за да видя няколко алтернативи. Май (?) от традиционните марки няма безсулфатни
Цъкни на препратката.
Ползвала съм безсулфатен на Напура (кератиновия). Чи май също бяха безсулфатни, имам кератинов и съм доволна. Чи ми харесват, струват си парите.
Дълбокопочистващ не е добре да се ползва често, на около 10-15 дена е допустимо.
weheartiit
10-06-2015, 18:14
^Благодаря! :)
therichbitch - а ти пробва ли някой от препоръчаните там?
pandabear
10-12-2015, 19:15
аз не успях да намеря другата тема с прическите, затова пускам тук нещичко от вчера:
http://i.imgur.com/KzbqsCK.jpg
therichbitch
10-12-2015, 20:45
Страхотно! ^^
Омбре ли си си направила? Не мога да преценя в този ѝ вид.
weheartit, още не съм пробвала безсулфатен, но мисля да е на Палмърс
pandabear
10-13-2015, 03:52
не съм с омбре. имам тук-там по-светли кичури. иначе останалата част си ми е естественият цвят на косата :)
weheartiit
10-21-2015, 20:42
Пак съм аз! :D
Взех си безсулфатен шампоан на Natura Siberica,видях го в темата
за бързите отговори и искам да кажа,че засега съм доволна.Много е лек,
измива нежно и мирише хубаво. :)Сега искам обаче ако можете да ми препоръчате
и някаква маска,че косата ми си е доста увредена по принцип.Напоследък
доста се заплита и я усещам някак накъсана ,а пък скоро ходих на фризьор...
kaRamella
10-22-2015, 15:07
Никакво филиране нито в краищата, ни в корените. Първо цъфти много повече, хвърчи си навсякъде и не пита никой :D
Ако си искаш бретона се пострижи като тая с черната коса,
а ако искаш да не се занимаваш с бретони през зимата ( пречи ако носиш шапка ) изравни като Алисия...
винаги можеш да си го върнеш бретона.
Третия вариант през зимата ще си се разхвърля на всички посоки също заради влажноста, ако държиш да я изправяш.
Шампоан за дълбоко почистване? :)
Шампоан за дълбоко почистване? :)
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/label-m-shampoani/shampoan-za-dalboko-pochistvane-label-m-deep-cleansing-300-ml
Ползвам го от доста време и съм доволна.
Мерси, имам чувството, че косата ми се омазнява толкова от натрупвания и исках да пробвам :)
kaRamella
11-09-2015, 17:14
Рекламират мъжки на нивея за дълбоко почистване. ММ иска да си вземе, ще ти кажа дали му действа ок.
Две нови снимки на мойта коса
НОВ ЦВЯТ
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/q84/s960x960/11224390_500819666767063_3337125732152850309_o.jpg
и
нов бретон ( попр. е крив , но за снимката го направих да е прав... не обичам да ми се мандахерца нещо пред очите )
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12193717_500884316760598_2207029949740237272_n.jpg ?oh=8d57e7174e1a546dfcb7b5676da2db5f&oe=56EFFE14