View Full Version : Всичко за косата..vol.7
Страници :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
anonymous708973
04-21-2014, 14:13
Ами, аз излизам от банята и си завивам тюрбан на главата, колкото да не ми капе косата. След 10-15 минути размотаване го махам и си сресвам косата внимателно със широк гребен, забелязала съм, че по-лесно се суши, когато е сресана. Слагам количество от олиото колкото монета от двайсет стотинки на пръстите си, разтърквам и нанасям по дължините на косата. Изсушавам се скорострелно!
Иначе обичам след изсушаването да слагам капчица две, за да послегне малко, че иначе съм като новородено пиле с тия пластове и бебешки косички :д
JoLLiE92
04-21-2014, 16:25
Да, и аз процедирах по точно същия начин с Наши-то, а сега пробвах и с кристалите и пак стана. Всъщност кристалите ми, Наши и маслото на Мороконоил имат един и същи състав, но действието на второто и третото е по-силно, според цената разбира се. Само че Наши както е три пъти по-скъпо от кристалите, не е три пъти по-хубаво. :D Кристалите ми тъкмо свършват и мисля пак да си взема такива.
Намерих в продавалник един продукт, който преди съм ползвала и беше страхотен и мисля пак да си поръчам и от него. http://olx.bg/yunsey-rekonstruktor-za-vstanovyavane-na-kosa-vigorance-200-ml-i11179385
zlatit0o
04-21-2014, 18:44
http://prikachi.com/images/745/7283745j.jpg Ето за тези кристали с арган на ЛинеаБио говорих. Най-накрая си ги купих. :D
weheartiit
04-21-2014, 18:59
Каква маска ползваш като ти се омазни?
о съжалявам за късния отговор ;д
правя си маска от яйце,кисело мляко,малко зехтин,оцет и мед,
но моята коса е много суха по дължините и предимно там я на нанасям
в корените слагам съвсем малко.
-днес пак ме ядоса моята косица :Д
не стои права,не се реше уф ...
и с този мой бретон още си имам проблеми,
чакам деня в който ще застане нормално и косата ми ще реши да изглежда
наистина добре
therichbitch
04-21-2014, 19:16
убедихте ме , още утре ще си поръчам маслото на Макадамия, моята коса е мега суха и за съжаление не полагам много грижи, за да реша проблема, тъй като от повечето маски боята избледнява, особено от масла, но ще пробвам какво ще се получи :)
Намазах се порядъчно със зехтин, постоях 2 часа и сега отивам да видя какво е станало.
^маските на лорис са бъкани със силикон. Косата ти ще ИЗГЛЕЖДА добре, само докато ползваш продукта.
Че са бъкани, бъкани са ама аз като спрях да я ползвам, нищо не се промени.
И все пак - Лорис не е добро решение.
Едит:
http://prikachi.com/images/745/7283745j.jpg Ето за тези кристали с арган на ЛинеаБио говорих. Най-накрая си ги купих. :D
Откъде си ги купи и на каква цена? И бтв после да кажеш как ти действат като пробваш.
zlatit0o
04-21-2014, 20:13
Ами от един супермаркет в града, който едва ли го има в другите градове. Трябва да го намериш, където се продава ЛинеаБио. За 12-13лв. Ще го изпробвам утре или други ден след, че сега на 2ри ден измита коса няма смисъл и задължително ще пиша.
therichbitch
04-21-2014, 20:47
Иначе обичам след изсушаването да слагам капчица две, за да послегне малко, че иначе съм като новородено пиле с тия пластове и бебешки косички :д
А прави ли я по- блестяща (видимо), че аз съм маниак на тема блясък :D
ShtrudeL
04-22-2014, 19:43
Имам същите. МЕЕЕЕЕЕГА прекрасни, а с мириса направо се дрогирам.. <33
Маски на Linea Bio съм виждала в Елитис. Може би има и кристалите. Аз от там си купих една маска на тази фирма, беше много евтина (под 3лв.) и сега не мога да я намеря там, а супер много ми хареса аромата й :( Беше с арган, но миришеше супер сладко и вкусно.
zlatit0o
04-22-2014, 22:19
Имам същите. МЕЕЕЕЕЕГА прекрасни, а с мириса направо се дрогирам.. <33
За мен мириса не е нищо особено, но като ефект наистина са супер!
JoLLiE92
04-23-2014, 02:38
Маски на Linea Bio съм виждала в Елитис. Може би има и кристалите. Аз от там си купих една маска на тази фирма, беше много евтина (под 3лв.) и сега не мога да я намеря там, а супер много ми хареса аромата й :( Беше с арган, но миришеше супер сладко и вкусно.
Бяла с наситено зелена капачка, нали?
Опитай тази, мисля че е същото нещо, но по-голяма. Имам я. И двете ги има в Елитис, явно е свършила докато минеш. :D
http://4.bp.blogspot.com/-lLbRWWF9VDU/Uouxc2_Yp8I/AAAAAAAADq4/OlT485_mH1M/s1600/P1120676.JPG
^Тази искам да си я взема, но вече 3-4 пъти гледам в Елитис и не я намирам. И с тази на Линеа Био е същото. Аз даже първия път като си я взех едва я открих. Но иначе много обстойно гледам рафтовете и не ги намирам и двете. Може да са свършили и да не са заредили... ама това е от доста време.
JoLLiE92
04-23-2014, 13:08
Ами аз като си я купих последната, една жена пред мен точно взе последната малка (линеа био), а аз взех последната голяма, може би просто свършват АДСКИ бързо :Д
и тази голямата я търсих половин час по рафтовете, беше сложена най-най-горе :) нещо не ги зареждат достатъчно, иначе си ги поддържат.
Купих си нова опаковка кристали на Vitalcare с арган и видях, че на самата опаковка пише да си сложиш и СЛЕД това да изсушиш, а може да сложиш няколко капчици след сушенето. То било написано, но кой да чете. :D
Здравейте момичета, преди седмица си купих това олио http://www.zlatnaribka.com/alfaparf/precious-oil-tradition/podhranvashto-olio-leko--alfaparf-absolute-oil-light-100-ml СТРАХОТНО Е, ухае прекрасно. Косата ми става уникална. Препоръчвам го.
mim4ety_sara
04-24-2014, 16:49
Търся си преса за коса и съм се сряла на марката ремингтън и се чудя между тези ?
www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-s3500.html
www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-keratin-therapy-pro-s8590.html
www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kadrene-i-izpraviane-remington-s6500.html
Коя според вас е по-добра ?? Искам косата ми да е по-мека след изправяне и да държи дълго,предишната ми беше белисима креативити, не съм особено доволна..
zlatit0o
04-26-2014, 07:02
В понеделник съм на фризьор, радвам се че ще ми обере връхчетата и ще ми освежи прическата, но в същото време съм притеснена. Толкова много време и пари съм и отдала, за да порасте здрава. Дано остана доволна :D :)
Ще се радвам да пуснеш една снимчица преди/след :D
И аз скоро ще отида,но да видим кога ще се наканя..
Lonsdale.
04-26-2014, 10:57
http://www.starcorp.bg/files/tn/137034064634284.jpg
Аз вече изпробвах няколко пъти тези кристали и да доволна съм. Правят косата мека, реше се лесно, поемат се бързо от косата, правят я блестяща и т.н. :D Онзи ден си махнах и връхчетата и сега всичко е ОК :D
benivasileva
04-27-2014, 10:06
и аз съм на фризьор във вторник :D
Lonsdale.
04-27-2014, 17:04
Ох аз по принцип много обичам чувството на подстригана коса, но моята фризьорка колкото и малко да маха винаги ми се струва много. Ноооо сега понеже ще имаме повод за прическа махнахме съвсеееем малко :D
weheartiit
04-28-2014, 16:55
мисля,че моята коса е най-бавно съхнещата :D
излязох от банята към 2,30 и сега още е влажна след около 5 часа ;д
И се чудя какво да я правя за утре,това време разваля всичко,уф.
zlatit0o
04-28-2014, 17:30
Ще се радвам да пуснеш една снимчица преди/след :D
И аз скоро ще отида,но да видим кога ще се наканя..
Не знам защо виждам това чак сега, като постоянно следя темата.
Ами доволна съм, взе ми 3пръста от долния пласт и почти вече ми се изравниха гадните пластове йееее :D И сега е една такава мекичка.. ^_^
Продължавам със стимуланта на Икаров, много съм надъхана :D Обаче спирам да гледам всичките онлайн сайтове, че вече складчето ми е препълнено, ще ми стигне до края на годината със сигурност.
Искам да споделя колко много ми харесва http://1.bp.blogspot.com/_QqBSMYTI4D8/TDSQhsFY6mI/AAAAAAAAKrI/_boWy1ymZrk/s640/03.jpg Прекрасен аромат, който остава за дълго (по принцип косата ми никога не мирише на шампоан/балсам/маска/кристали и т.н.
zlatit0o
04-28-2014, 17:33
мисля,че моята коса е най-бавно съхнещата :D
излязох от банята към 2,30 и сега още е влажна след около 5 часа ;д
И се чудя какво да я правя за утре,това време разваля всичко,уф.
Ах.. и моята, докато стигна до училище е луднала и винаги си я хващам на опашка. Поне зимата шапка можеше да се носи, а сега не става.
katalia3
04-29-2014, 19:45
Търся си преса за коса и съм се сряла на марката ремингтън и се чудя между тези ?
www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kosa-remington-keratin-therapy-pro-s8590.html
www.remington.bg/presi-za-kosa/presa-za-kadrene-i-izpraviane-remington-s6500.html
Коя според вас е по-добра ?? Искам косата ми да е по-мека след изправяне и да държи дълго,предишната ми беше белисима креативити, не съм особено доволна..
Определено си се спряла на много добра марка, аз лично много я уважавам. За първата мнения нямам, последната е наистина добра и със втората съм се изправяла. Изправят със едно две минавания и за мен са добри. Ако имаш пари, по-добре е може би по скъпата, макар че аз лично не бих ги дала. Тъй като живея в Лондон, тук много често им пускат оферти и са наистина наистина добри оферти, та за това съм ги чакала, че тогава да си купя :) Поразгледай в сайтове. И евтината да си купиш пак няма да сгрешиш :)
katalia3
04-29-2014, 19:51
Имам въпрос, тъй като не исках да правя специална тема, надявам се някой да ми обърне внимание :) Преди година две, имах много лош косопад, от стрес главно. В последствие намали,но косата ми видимо уредя и то не някъде другаде, а най-видимо там където е пътя. Възстанови се като цяло, но точно тази част не е. Понякога имам чувството че ми прозира темето, а по-принцип косата ми е огромна и дълга. Та, исках да попитам, някой който е минал през това, какво е използвал и дали въобще мога да възстановя косата си отново, точно в тази част.
Благодаря :)
kaRamella
04-29-2014, 20:19
Използвали ли сте маските на Лорис? Коя от тях беше тази за растеж на косата?
galen_plamen
04-29-2014, 20:42
твоят проблем е сериозен,ако е от стрес и е най-добре лекарите да кажат,но ето един пример-Много хора са били доволни от ,,Тривитаминол,,(вит,А Д3 Е),който се слага в маски и помага за бързо сгъстяване и разтеж на косата по дължина, Тривитаминола е лекарство за животни(течен е),използва се за разтеж и ,,красота,,на космите, безвреден е за човека и затова много хора го ползват,взима се от ветеринарни магазини(7лв), може да се сложи 2с.л. към жълтък например,но се слага и 1л.ракия или водка, за да проникне по-дълбоко в кожата,стои се 2 часа с шапка за баня,прави се 1 път седмично до 2 месеца, след това се прави почивка
katalia3
04-29-2014, 20:48
твоят проблем е сериозен,ако е от стрес и е най-добре лекарите да кажат,но ето един пример-Много хора са били доволни от ,,Тривитаминол,,(вит,А Д3 Е),който се слага в маски и помага за бързо сгъстяване и разтеж на косата по дължина, Тривитаминола е лекарство за животни(течен е),използва се за разтеж и ,,красота,,на космите, безвреден е за човека и затова много хора го ползват, може да се сложи 2с.л. към жълтък например,но се слага и 1л.ракия или водка, за да проникне по-дълбоко в кожата,стои се 2 часа с шапка за баня,прави се 1 път седмично до 2 месеца, след това се прави почивка
Преди време го използвах и си правих маската, но спрях, не знам защо, сякаш не се впечатлих и ми утежняваше косата, може би не съм го отмивала добре. Но знам и съм чела адски много позитивни мнения. Аз не търсих забързан растеж, тъй като както казах ми е много дълга и расте бързо, но може би исках възстановяване защото беше и суха и безжизнена. Сега обаче ми донесоха от БГ отново и пак го започнах, вече два пъти съм си слагала. Благодаря за съвета, ще продължа да го използвам и дано има дори и минимален резултат :)
JoLLiE92
04-30-2014, 12:37
Определено си се спряла на много добра марка, аз лично много я уважавам. За първата мнения нямам, последната е наистина добра и със втората съм се изправяла. Изправят със едно две минавания и за мен са добри. Ако имаш пари, по-добре е може би по скъпата, макар че аз лично не бих ги дала. Тъй като живея в Лондон, тук много често им пускат оферти и са наистина наистина добри оферти, та за това съм ги чакала, че тогава да си купя :) Поразгледай в сайтове. И евтината да си купиш пак няма да сгрешиш :)
Аз имам първата и е прекрасна. :)
btw днес бях в Елитис и гледах маските на Лорис, нямат ВЪОБЩЕ силикон, но пък имат течен парафин. :D
monroe999
04-30-2014, 16:22
някой може ли съпостави Наши и Макадамия? за олиата им става въпрос, Макадамия по-хубава ли, че искам да смена Наши
JoLLiE92
04-30-2014, 17:30
Май всички мнения, които съм чела, са че Наши е по-хубаво.
Момичета защо вече не може да се влиза в първите теми vol 1 vol 2 vol 3
strawberry88
05-01-2014, 22:40
Nashi ftw! xD
anonymous708973
05-01-2014, 23:11
Имам третата и съм безкрайно доволна - даже я купихме вкъщи за втори път (на първата й взехме здравето за 2 години, изби си парите 100 пъти сигурно). Моята коса е идеално права и всичко върши работа, но съм изправяла и безбожно къдрава съученичка. Ще пусна снимки, дано не се сърди, ама е много готинка:
Нормална коса : https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/944107_192019914281988_2007461559_n.jpg
Изправена от мен : https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/555914_182788348538478_433010237_n.jpg и тук също - https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/526697_433472883345508_1336996984_n.jpg
Имай предвид, че на втората снимка сме в разгара на домашно събиране, не е сресана или нещо такова, танцували сме и затова е малко разпиляна. Но се вижда колко фрапиращо права е в сравнение с нормалната й коса.
А аз имам 6500. Косата ми беше... зле, но я изправяше страшно добре. И тя, като тази на Пантерката, си изби многократно парите и ако не бях спряла да се изправям щях да си я ползвам до днес. И много повече харесвам резултата си с нея отколкото с тази на Макадамия.
kaRamella
05-02-2014, 19:57
Здравейте :)
1)
Наскоро си взех треса от естествена коса и искам да я боядисам в черно. Въпросът ми е - има ли специални бои за тресите или мога да я третирам с обикновени? И колко боя трябва да взема за дължина 60см, ширина 160см, 110гр?
2) SAYOSS
Наскоро бях в един салон и една жена дойде и беше си донесла нейна боя и каза , че избира именно нея, защото била най-дълготрайна от всички, които е ползвала през последните 10 години. Вие ПОЛЗВАЛИ ли сте тяхна боя? Чувала съм и че хич не била хубава и ми е доста объркано, а много искам да я пробвам.
На Syoss черната боя е една от най-хубавите, които съм ползвала. А и е много лесна за употреба. За толкова коса, мисля че 2 кутии ще стигнат.
weheartiit
05-03-2014, 11:54
Хора,моля ви кажете нещо ефикасно,което да сваля боя бързо ?
нда 8-)
Шампоан + стрити хапченца вит. Ц, аз мисля, че половин блистер бях сложила, или целия, не помня.. по-скоро половината.. в количество шампоан колкото да ти стигна да си намажеш косата, или пък да разпениш.. ест ако ти трябва повече шампоан,сигурно ще ти трябва и повече от половин блистер.. Но да знаеш, че изсушава косата малко.
Аз бях с черна коса (преди това не я бях боядисвала), с безамонячна боя и стоях така близо месец, но крайно не се харесвах и тогава прибегнах до този метод и ми махна всичкото черно..
ето снимка: https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/s720x720/528338_560313260657320_2094174372_n.jpg
а тук първо пробвах на кичур: https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/s720x720/9694_555560457799267_1941773873_n.jpg
^това. Хвала!
weheartiit
05-03-2014, 16:36
оо благодаря много,трябваше да се поразровя :)
само да питам много ли ти изсуши косата на теб ?
Да, изсуши се доста, но не знам дали е, защото сложих смета по цялата дължина или от това, че сложих цял блистер витамин. Втория път сложих само няколко редчета, нанесох го само в краищата и не се изсуши.
Явно на един кичур съм попрекалила, защото се виждат остатъци от русият ми период 8-)
weheartiit
05-03-2014, 17:10
ох страх ме е да пробвам,моята коса си е много суха
и това няма да и се отрази изобщо добре...
няма ли друг начин ,който да няма такива странични ефекти :Д
всъщност искам да сваля не боя ,а шампоан оцветител който
седи вече от много време,няма измиване.
zlatit0o
05-04-2014, 08:31
Оффф.. защо косата ми е толкова чуплива, въздушна и бухнала :( Обмислям да пробвам кератиновата терапия. На мама косата и беше прекрасна след нея, а по принцип сме с еднакви коси. Няма да е, ще запиша час за тази седмица!!
NqkfaNikakva21
05-04-2014, 08:39
Оффф.. защо косата ми е толкова чуплива, въздушна и бухнала :( Обмислям да пробвам кератиновата терапия. На мама косата и беше прекрасна след нея, а по принцип сме с еднакви коси. Няма да е, ще запиша час за тази седмица!!
После, ако може, метни някви мнения.
Моята също е бухнала. Ако не я направя нещо след баня е .. абе, знае се :D
Иначе, понеже моята е леко чуплива, та я връзвам на кок вечер и сутрин е хем къдрава, хем прибрана. Win-win :D
benivasileva
05-04-2014, 08:54
Ох момичете отчаях се.... Бях на обмен в чужбина и от тогава косата и кожата на лицето ми са ужасни- косата ми се омазнява по-бързо и скалпа ме сърби, а лицетото ми е цялото в пъпки, които също на моменти ме сърбят....нормално е при смяната на климата да има такива неща, но мина почти месец откакто се върнах и не ми минава....
Защо не пробваш да приемаш някакви добавки ?
weheartiit
05-04-2014, 10:38
Минавам само да кажа,че пробвах това с витамин Ц
и оцветителя ми падна частично :D.
На места съм с естествения ми цвят (тъмно русо) ,а
другата половина е тъмно кафяво с отенъци на червеникаво,
на нищо се направих ,направо толкова да ме е яд ;х :D
strawberry88
05-04-2014, 18:12
Бих пробвала това с витамин Ц, но от толкова опити да я направя в един цвят, я направих ужасна. Сега в отвратителен цвят - и моя си, и надолу от боята. Такова все едно съм се боядисала и са израснали корените доста. Няма махане и това е. Вече ме е страх да не стане по-зле. Нито с домашни маски пада, нито с нищо. Боядисвах я 100 пъти и пак си стои цвета от проф. боя на фризьорката. Това е. Освен да ходя на фризьор пак да ме боядиса и да се свърша веднъж завинаги. В цвят максимално близък до моя и да не се налага да я боядисвам повече. Яд ме е, но...
Също така от известно време ми се иска да си сменя прическата (подстрижката). :д Най-накрая ми порасна косата и всички ми го казват, но искам нещо ново. После най-вероятно много ще съжалявам, ама.. :Д Бритон в никакъв случай няма да е. И пластове не искам май, защото ми отне години да се оттърва от предните ми пластове. хД Пък и тези пластове...не знам, нещо не ми се нравят май. Най-много да я скъся 2-3 пръста и това е. Ама то за моята коса какви подстрижки да са подходящи - с тънък косъм, без обем, зализана в корените и бухнала в краищата. -.- Кой знае какво ще направя. хД
therichbitch
05-04-2014, 23:26
Някоя пробвала ли е протеинова терапия и ако да, има ли видим ефект?
Хвърлила съм око на ето това: http://aphogee.com/two-step-protein-treatment-for-professional-use/
Рандом снимка (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10294351_666267750087289_3850341323822496566_n.jpg )
Как k-pop гадините успяват да си оформят бритона толкова перфектно? Някой да знае тайната? Хрумна ми да не би да защипват и изкуствен бритон отгоре, но не съм сигурна.
При мен в най-добрия и оформен случай стои ето така (https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10155050_706324939406180_8228865554229164583_n.jpg ) или така (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1606885_825410307488787_1970217443209761124_n.jpg) .
За да не кажете, че е само Бом.
Ето и Тифани (http://twitpic.com/show/large/872k8z), Хюна (http://24.media.tumblr.com/tumblr_mb2g27nIvz1rqlrpgo1_500.jpg) и Сънгьон (http://i1118.photobucket.com/albums/k607/gerhard1976/KARA/20110819_airport_kara_seungyeon_9.jpg).
weheartiit
05-06-2014, 11:08
Аз днес си взех ново шампоанче оцветител в различен цвят от предния
и се намацах.Много,много се надявам да се махнат тези червеникави
и оранжеви отенъци и да си остане само кафявото.Ако не се получи
не знам вече какво да го правя тоя цвят ... :(
Червено се неутрализира с зелено, а оранжево със синьо. Вземи си такъв тонатор.
Рандом снимка (https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/10294351_666267750087289_3850341323822496566_n.jpg )
Как k-pop гадините успяват да си оформят бритона толкова перфектно? Някой да знае тайната? Хрумна ми да не би да защипват и изкуствен бритон отгоре, но не съм сигурна.
При мен в най-добрия и оформен случай стои ето така (https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t1.0-9/10155050_706324939406180_8228865554229164583_n.jpg ) или така (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1606885_825410307488787_1970217443209761124_n.jpg) .
За да не кажете, че е само Бом.
Ето и Тифани (http://twitpic.com/show/large/872k8z), Хюна (http://24.media.tumblr.com/tumblr_mb2g27nIvz1rqlrpgo1_500.jpg) и Сънгьон (http://i1118.photobucket.com/albums/k607/gerhard1976/KARA/20110819_airport_kara_seungyeon_9.jpg).
Моя колежка го прави с ежедневно изправяне и много лак. Ама не го бетонира с лака, ами първо блъска, блъска лак и после го разресва докато изсъхне за да не става на клечки. Но тя е откачалка, мие си го през ден, отделно от косата. Аз не бих издържала на т'ва.
zlatit0o
05-06-2014, 15:42
На тези момичета косите им направо приличат на перуки. Нямат нито 1 стърчащо косъмче даже. :D
Абе те, че в този бранш често носят перуки, носят. Обаче често са със своите си коси. И наистина успяват да ги направят да изглеждат супер здрави в общия случай. Бом от първата снимка, например, съм я виждала с 2 см израснали корени и пак и стои така бритона.
На бала бях с 2 флакона лак в косата. Самата ми коса беше като бетонирана и след като махнах ластичката си остана в същата форма. А бритонът ми вятарът не можеше да го помръдне, но пак не стоеше толкова равномерно. Започвам да си мисля, че просто моята коса си е такава ината.
therichbitch
05-06-2014, 22:50
Аз мисля, че просто косите им са такива. (на момичетата от въпросната раса)
JoLLiE92
05-07-2014, 02:22
Бях преди няколко дни на почивка в Румъния и се отбивам да ви споделя колко прекрасна беше косата ми измита с тяхната вода. Права, хидратирана, идеална - тук с каквито и продукти да се мажа, не постигам същия ефект. Водата е много много важна, а по нашия край е отвратителна и всеки го забелязва. :(
dqvolcheto9
05-07-2014, 09:07
Бях преди няколко дни на почивка в Румъния и се отбивам да ви споделя колко прекрасна беше косата ми измита с тяхната вода. Права, хидратирана, идеална - тук с каквито и продукти да се мажа, не постигам същия ефект. Водата е много много важна, а по нашия край е отвратителна и всеки го забелязва. :(
Напълно те подкрепям,и аз бях миналата седмица и просто всеки ден си се кефех на косата колко е готина...Дойдох си в Бг и в момента е ужасна,водата е мръсна и прави косата твърда направо ми се плаче... :)
Въобще не се оплаквайте! Водата в България е доста по-хубава от чужбинската. На мен все още ми се появявт сърбежи след къпане от време на време. А стъклените ми чинии след като изсъхнат си остават на бели петна.
А при нас водата дори е годна за пиене, въпреки че не е особено вкусна. В Париж примерно и за пиене не става.
therichbitch
05-07-2014, 10:38
Абсолютно съм съгласна с горното мнение, и мен ме сърби от чужбинската.
DisappointedDreamer
05-07-2014, 10:42
Мда. Швеция няма да я коментирам, защото е много зле :Д
Намерих си прекрасно видео със прекрасни рошави къдрици. До момента не го бях виждала тоя метод, така че съм много развълнувана от идеята и при следващото измиване на косата ще пробвам да го направя. Споделям я с вас поради две причини: първо, за да попитам коя от вас си го е правила и съответно прилежащите питанки как се е получило и снимки, разни ваши си новооткрити врътки за постигане на още по-готина прическа и съответно вие с какво ги фиксирате; и втората причина - често из фороня го забелязвам тоя въпрос и наистина нямаше как да пропусна да споделя. Освен това намирам Боряна за изключително естествена пред камера и адски сладка.
http://youtu.be/1DwZHRAjrWg
zlatit0o
05-07-2014, 12:43
Виждала съм да продават слушалка за душа с филтър, даже в YouTube гледах някакво такова клипче.
Трябва да кажа на нашите да погледнат :D
Намерих си прекрасно видео със прекрасни рошави къдрици. До момента не го бях виждала тоя метод, така че съм много развълнувана от идеята и при следващото измиване на косата ще пробвам да го направя. Споделям я с вас поради две причини: първо, за да попитам коя от вас си го е правила и съответно прилежащите питанки как се е получило и снимки, разни ваши си новооткрити врътки за постигане на още по-готина прическа и съответно вие с какво ги фиксирате; и втората причина - често из фороня го забелязвам тоя въпрос и наистина нямаше как да пропусна да споделя. Освен това намирам Боряна за изключително естествена пред камера и адски сладка.
http://youtu.be/1DwZHRAjrWg
Следя канала й и това клипче го знам, гледах го няколко часа след качването му. От както го пробвах първия път вече при всяко миене си кърдя косата по този начин. Правя го на почти изсъхнала коса и много се накъдря (моята коса е чуплива, на места се образуват къдрички). Спя с навита коса. Предпочитам да си навия по-ранна аларма, да развия кичурите от лентата и да легна пак, тъй като моята коса с този метод на къдрене става мноого къдрава и много се скъсява, а по този начин малко се отпускат къдриците. Само първия път се направих на път и се накъдрих точно като в клипа, но тъй като от много време съм свикнала косата ми, която е отпред (бритона) да е вдигната с фиба назад ми беше доста неудобно с тази коса, която пада пред лицето ми и вече като се къдря отделям косата отпред и я защипвам с фибичка и започвам да къдря останалата коса. Не фиксирам къдриците с някакъв продукт. Имам снимка с накъдрената коса, но там не може да се види хубаво. Като цяло стават много естествени къдрици с този метод, но който е решил да го пробва нека го прави в ден, в който няма да става рано (ако спи с навитата коса) и да бърза за училище/университет/работа и т.н. за да не се чуди как да си оправя косата за кратко време ако прилича на овчица в главата :D
Вчера попаднах на терапия с кератин ( и някакви масла, но не ги запомних) за 10 лв. Та.. не е ли много евтино, има нещо съмнително или да не се притеснявам? Досега не съм си правила терапии..
не знам дали има значение- за Варна става въпрос
benivasileva
05-07-2014, 17:45
Въобще не се оплаквайте! Водата в България е доста по-хубава от чужбинската. На мен все още ми се появявт сърбежи след къпане от време на време. А стъклените ми чинии след като изсъхнат си остават на бели петна.
А при нас водата дори е годна за пиене, въпреки че не е особено вкусна. В Париж примерно и за пиене не става.
Аз като бях във Франция косата ми изглеждаше ужасно... омазняваше се адски бързо, сърбеше ме.... тук водата си ни добре
JoLLiE92
05-07-2014, 18:48
Водата във Варна е отвратителна. :) Всеки като дойде и го казва, на мен вече не ми прави впечатление, но когато отида в друг град, винаги го забелязвам.
Тук водата си ни е добре във вашите градове. :D Из Родопите направо чувствам, че от чешмата тече минерална.
Като бях малка водата във Варна беше толкова ужасна, че трябваше да изчакаш няколко минути като я налееш да изчезне хлорът. :D
Идеята ми беше, че каквото и да правим, водата е изключително важна.
Из Родопите наистина тече минерална вода. Тук такава хубава вода не можеш да си купиш дори от магазина.
При гадна вода трябва шампоанът да е възможно най-лек и неизсушаващ.
dqvolcheto9
05-07-2014, 19:22
Ами може и така да е..а в Испания е толкоз мека и гадна,че всеки божи ден се къпеш и пак не изглежда добре... Иначе относно къдричките с чорап преди много често се правех,но ми омръзна. Издържат си до следващото къпане,но докато поспаднат не ми харесват много как стоят..Мисля за деня в който ни изпращат в училище да се направя предния ден,та до другия да поспаднат. :) Иначе да се оплача-за 2 седмици си изправях косичката малко в повече и се чувствам сякаш съм извършила кой знае какво :D.Просто свикнах да не я горя и сега се чувствам ужасно,утре отивам на фризьор не мога да се гледам така...Но какво да се прави май месец е така..всеки ден,все нещо изниква,балове,балове,съби ания (боже,цензурира ми сбирки :Д) и тн.. :)
strawberry88
05-07-2014, 23:22
Аз не мога да се оплача от водата. Харесвам си косата. Извън България не съм ходила и не мога да сравня, но нямам оплаквания. :Д Ох, искам да се подстрижа. Ако не друго, поне връхчетата. Ама ме е страх, че после ще се чувствам все едно са ми взели половината коса и това не ми харесва. :D Не искам да се разделям и с милиметърче от косата си. ;(
galaxy29
05-07-2014, 23:47
Моя колежка го прави с ежедневно изправяне и много лак. Ама не го бетонира с лака, ами първо блъска, блъска лак и после го разресва докато изсъхне за да не става на клечки. Но тя е откачалка, мие си го през ден, отделно от косата. Аз не бих издържала на т'ва.
вчера мярнах туй мнение и се сетих, че и мойта най-добра приятелка правеше тъй и се смях
та... сънувах, че пак е с бретон :Д:Д
silvi999
05-16-2014, 09:11
честно да ти кажа наистина водата има голямо значение аз лично се обедих в това преди години моята коса не искаше да расте и с годините не успявах да я пусна по дълга растеше до раменете и повече не слизаше надолу с какво ли не я мазах и не става и не става и след време заминах за испания на гости при моите родители и там останах 4 години голямо гости а :) и така с времето косата ми започна да си расте мм направо не можах да повярвам че най сетне започна да слиза по надолу и така ж испания отидох с прическа до ушите и се върнах с коса до кръста там като видях че започна да расте и започнах да я подържам здрава с разни продукти от аптеката, абе като се прибрах ж бг всичките ми познати не вярваха че тази коса е истинска мислиха че е искуствена :) та така че водата има много голямо значение , ти казваш че в Румъния също е хубава водата ми хайде да взимаме тубите и за вода в Румъния
Мда, аз преди съм преваряла в големи тенджери, а после съм отстранявала с няколкопластова марля калка и ми е ставала супер готина косата, но сега нямам и време, и нерви да се занимавам...... Събирала съм и в бурканчета течността, която капе, когато се подрежат лозите...косата става почти като на рекламите бляскава и много феерична, но е много трудоемко да се съберат и 10 мл...оф, сега като се сетя какви неща съм правила в името на косата си..тц...тц..чудя се да се смея ли, или да плача.. :):):)
silvi999
05-21-2014, 09:03
аз пък реших да си направя косата по светла и в началото на другия месец ще ходя да ме обезцветят и боядисат с по светли цветове вече нямам търпение със годините тва тъмното много ми омръзна а и аз не се боядисвам черно но то като се наслои и става черно което хич не ми харесва надявам се другия месец да съм пепелно кестеняво ако стане така както искам ще съм най доволната а и няма да ми изгори косата щот ще ме правят с някви нови продукти като стане ще кача снимки преди и след
zlatit0o
05-26-2014, 06:47
Момичета, днес ще ми правят кератинова терапия! От много време искам, дано съм доволна от резултата!
silvi999
05-27-2014, 08:52
Момичета, днес ще ми правят кератинова терапия! От много време искам, дано съм доволна от резултата!
еее как е резултатът става ли доволна ли си снимка можели
препоръчайте ми хубав шампоан за мнооого тънка коса
спряла съм се на Kerastase, но приемам и други предложения
anonymous708973
05-27-2014, 13:31
Ааа, не можах да се прежаля тук за фризьор! На 16-ти летя за България, на 17 сутринта съм на фризьор, мисля едно 20 см коса да си заминат! Отсега изпадам в душевен оргазъм колко ще ми е лекичка, готинка и здрава!
zlatit0o
06-07-2014, 17:27
Момичета, тази тема замря.. :D След кератиновата терапия косата ми е прекрасна! Много се радвам, че си я направих!!! В края на този месец, отново! Нямам снимка да покажа..
Миналия ден си поръчах от фризьорката някаква маска с арган и още няколко масла и утре ще я изпробвам.
Намислила съм си за лятото как да си правя косата, остава и да си купя слънце защитен продукт тези дни и съм готова за лятото :D
Имам хипотетичен въпрос.
Как работи въпросното дълготрайно изправяне? Доста е скъпичко и дори не съм сигурна, че искам нещо такова, но ако някой знае точната процедура и ми я обясни, ще съм му благодарна. Тук е много популярно и виждам, че наистина се получава, защото дори на супер къдрави негърки им стават прави косите. И колко време трае? Ако е завинаги (или поне година) може и да се навия да го направя когато се опарича.
Едит: Безсулфатният био шампоан на Mixa е много хубав, но тъй като е супер рядък и лек за моята коса трябва четвърт шише, та не е възможно най-икономичният избор. И все пак цената сравнена с другите такива шампоани си струва.
Lonsdale.
06-07-2014, 19:38
Какви кристали/масла ползвате?
zlatit0o
06-07-2014, 19:45
^Кокосово масло, зехтин, маслото на Макадамия и два вида кристали на ЛинеаБио
Какви кристали/масла ползвате?
Това ще стане дълго...
Масла: Кокосово, авокадово, зехтин и слънчогледово.
Разни силиконови мазила: Skinfood Extra Virgin Olive Essence, Garnier Fructis Miracle Oil, Gliss Kur Ultimate Oil Elexir Serum, Confume Argan Soothing Hair Essence, Yves Rocher Monoï de Tahiti Dry Body Oil. Общо взето вършат почти еднаква работа, но миришат различно. Спреят на Gliss е много удобен за употреба преди термална обработка, защото не омазнява.
Lonsdale.
06-07-2014, 20:05
Благодаря, а да препоръчате нещо за омекотяване от изброените или друго? :D
strawberry88
06-07-2014, 20:38
Благодаря, а да препоръчате нещо за омекотяване от изброените или друго? :D
Всички масла действат омекотяващо.
Lonsdale.
06-07-2014, 20:59
Всички масла действат омекотяващо.
Знам, но при мен нещата не се получават особенно. Косата ми супер бързо се омазнява в корените и понякога е доста суха в краищата.. Та затова питах за нещо по-специално за мекичка косичка. :D
zlatit0o
06-07-2014, 21:29
^ Опитай да правиш маски с масло на навлажнена с топла вода коса.
Lonsdale.
06-08-2014, 07:00
^ Опитай да правиш маски с масло на навлажнена с топла вода коса.
Благодаря, ще пробвам на следващото къпане. :)
sladkish_14
06-09-2014, 15:02
Момичета кой е любимият Ви продукт на Nashi?
Утре отивам на покупки и мисля да си взема нещо за косата именно на тази марка, но не знам какво.
Предложения?
JoLLiE92
06-09-2014, 15:43
Само маслото съм пробвала, страхотно е. :)
strawberry88
06-09-2014, 18:33
Момичета кой е любимият Ви продукт на Nashi?
Утре отивам на покупки и мисля да си взема нещо за косата именно на тази марка, но не знам какво.
Предложения?
Явно си нова в темата. :D :D МАСЛОТО!!!
strawberry88
06-09-2014, 18:35
Аз пък мисля да се подстрижа 1-2 пръста, колкото да се освежи, защото от зимата не съм я подстригвала. Всички ми казват колко много е пораснала, а и сега като си гледам снимки от миналото лято е двойно по-дълга, ама .. :D Колкото и да ме е жал ще се наложи. Въпреки че не ми е назъфтяла и грам. Обаче суха ми се вижда нещо. ://
benivasileva
06-09-2014, 18:49
Имам хипотетичен въпрос.
Как работи въпросното дълготрайно изправяне? Доста е скъпичко и дори не съм сигурна, че искам нещо такова, но ако някой знае точната процедура и ми я обясни, ще съм му благодарна. Тук е много популярно и виждам, че наистина се получава, защото дори на супер къдрави негърки им стават прави косите. И колко време трае? Ако е завинаги (или поне година) може и да се навия да го направя когато се опарича.
Едит: Безсулфатният био шампоан на Mixa е много хубав, но тъй като е супер рядък и лек за моята коса трябва четвърт шише, та не е възможно най-икономичният избор. И все пак цената сравнена с другите такива шампоани си струва.
Една позната си беше изправяла косата така, ако говорим за химическо изправяне при фризьор - до колкото знам стоиш с този препарат които ти изправя косата и на определено време я сресват за да се опъне косъма, седя и доста време права косата, но почне ли да израства естествено не е права в корените и доста изсушава до колко знам
sladkish_14
06-11-2014, 13:06
Днес си купих Nashi Instant Argan, някой използвал ли го е?
JoLLiE92
06-11-2014, 15:51
Това спрей маската ли е?
sladkish_14
06-12-2014, 09:46
Да, спрей-маската е, и е страхотнааааа!!!
Здравейте от мен! Не съм писала тук от много време, но се поправям веднага! В последните няколко месеца бях занемарила тотално маските, но нямах време, нямах и настроение. Сега съм вдъхновена да се грижа повече за косата си и да успея да я съхраня това лято. :)
Купих си шампоан, маска и масло на Макадамия. Чудех се за слънцезащитен продукт. Имам един на Лакме, но е на път да свърши и се чудя какъв да взимам (ако въобще има лято тая година)
Лошото е, че не успявам хич с домашните маски, защото имам малко свободно време, но мисля след сесията да си давам повече почивка и да почна отново с тях. :)
Тук някой хвалеше шампоаните на Garnier. Мисля, че ягодка.
От кои сте доволнии?
А пък аз да питам - по-нагоре беше споменат зехтин като масло за косата. Тъй като не ползвам такива неща въпросът ми е кога се маже? :Д След шампоана и след това се плакне? Не остава ли мазна така?
И също така откъде се купува това Nashi?
JoLLiE92
06-23-2014, 14:58
А пък аз да питам - по-нагоре беше споменат зехтин като масло за косата. Тъй като не ползвам такива неща въпросът ми е кога се маже? :Д След шампоана и след това се плакне? Не остава ли мазна така?
Зехтинът се плакне, Наши е от фризьорски салони или има обяви и в продавалник.
Поли И ААААААЗ! Обожавам всеки фруктис, който съм ползвала, както и напоследък съм решила да пробвам всички възможни Ултра Ду, като любимите ми са с листа от маслина и розмарин, както и с бадем и кайсия. Първият мирише малко силно на розмарин обаче. :D Този с мед също е сполучлив, само от този с трите масла жълтия не бях особено впечатлена, но не беше лош. Следващият път сме на лавандула! :D
Аз вече съм наполовина руса. Но не станах толкова руса колкото ми се искаше и ще трябва да се доизруся сама след 1-2 месеца. Какво ще ми препоръчате да ползвам?
Фризьорката каза, че косата ми е много податлива на изрусяване, защото е здрава и необработвана. Искам да постигна възможно най-бяло русото, за да се боядисам в светло сиво. В момента съм тъмно руса.
Иначе съм си харесала един тонатор на Stargazer в Tropical Green и ще се направя в него докато се изруся отново и се боядисам в цвета, който искам.
Косата ми порасна, но мамка му, много ми топли и тежи :х
Чудя се какво да я правя и на първо четене ми идват пластове и филиране. Искам да си върна синьото, но не искам да минавам пак през малкия яд от предишния път. Хубава синя боя?
Hayashi,изключително ми е интересно да те видя :)
Penny Lane.
06-29-2014, 12:39
Момичета, може ли някой, който разбира да коментира тези два състава:
1. Aqua with infusions of: Festuca Altaica Extract*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Nepeta Sibirica Extract*, Sorbus Sibirica Extract*, Quercus Robur Bark Extract, Rubus Idaeus Seed Extract *, Crataegus Monogina Flower Extract, Dasiphora Fruticosa Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Sodium Coco-Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Climbaxole, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Panthenol, Retinyl Palmitate (витамин А), Riboflavin (витамин В2), Pyridoxine HCl (Витамин B6), Ascorbic Acid (витамин С), Hippophae Rhamnoidesamidopropyl Betaine, Benzyl Alcohol, Sodium Chloride, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Citric Acid, Parfum.
2. http://1.bp.blogspot.com/-1emRYdYbRw0/UKFstEgSZkI/AAAAAAAAQWs/XMZSGx6YVHY/s400/IMG_1109.JPG
Благодаря!
strawberry88
06-29-2014, 14:58
Hayashi,изключително ми е интересно да те видя :)
И НА МЕН! Искаме снимка!!! :Д
Аз пък се подстригах. 2 пръста някъде. Всечки ми казват, че изобщо не си личи, че е скъсена, но се чувствам все едно е много къса. :Д Харесва ми, освежи се. За жалост обаче се харесвам много изправена и не мога да спра да се изправям. ;@ Сега и това горещо лято... трябва да и дам почивка, но какво да направя като се харесвам с права. :D Не се изправям всеки ден, а 2 пъти седмично, но все пак.. Фризьорката ми каза да се боядисам при нея, с нейна, безамонячна боя и този смешен цвят най-накрая ще ми се махне. :D Както и нямало да ми се променя структурата на косъма и няма да навреди много. Сега очаквам с нетърпение това да стане и да се похваля! :D
joannalof
06-30-2014, 13:01
Мнение за маската? http://www.enzo.bg/kallos/kjmn-maska-s-keratin/
strawberry88
06-30-2014, 23:49
Боядисах се! Бях забравила какво е косата ти да е в един цвят.:д Утре ще дам и снимки! :-))))
Lonsdale.
07-01-2014, 14:44
Момичета, споделете някоя подхранваща маска за коса, в домашни условия? Ако може само да не съдържа зехтин. :)
strawberry88
07-04-2014, 20:35
Момичета, споделете някоя подхранваща маска за коса, в домашни условия? Ако може само да не съдържа зехтин. :)
Не искаш да съдържа масла като цяло, или не искаш да съдържа зехтин? Маслата са много, много полезни и подхранващи за косата. :д Ако се притесняваш, че няма да можеш да отмиеш мазното и това е проблема, недей. Всичко се отмива идеално. Аз лично не си правя маска без да сложа едно или повече масла вътре. :д Но ако толкова държиш, слагай каквото намериш у вас - жълтък, мед, оцет, авокадо, бира, кисело мляко, сок от лимон... :Д Не казвам да смесиш точно тези неща, но каквото имаш, бъркай в една купа и смело мажи! :Д ;) Няма как да ти се отрази зле.
zlatit0o
07-05-2014, 06:56
И аз много харесвам шампоаните на Гарниер.
Момичета, взехте ли си нещо слънцезащитно за косата вече?
smile12345
07-10-2014, 07:06
И аз много харесвам шампоаните на Гарниер.
Момичета, взехте ли си нещо слънцезащитно за косата вече?
мда, и аз се интересувам от този въпрос :D
да попитам, ако някой има някаква идея..попринцип косата ми е тъмно кестенява, къносах я-стана много тъмно червена, а вече къната се отми и почти си е моят цвят, та чудя се какво мога да направя, за да изсветлее, ама да не е с боя, мислех си за по-светла къна или безамонячна боя, но също така си мислех за един продукт на l'oreal http://www.impulsemag.it/wp-content/uploads/2014/03/sunkiss-l-oreal-colori.jpg тъпото е, че не знам какво точно е действието му, ако някой има предложение или е използвал продукта, нека сподели мнение, защото в интернет има доста снимки на момичета с моя цвят и след употребата на този продукт, косата им е станала тъмно руса... иначе целта ми е косата ми да стане подобна на тази като цветове http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/15/cf/67/15cf6762de1c3a06c5a948f6165c9dd6.jpg дали има някакъв шанс, ако изсветлее до тъмно руса, след това да използвам по-светлата къна, в случая тази втората от ляво надясно http://marica.bg/f/news/75/640_39b42681c39bc0a4183db0f2d22a660a.jpg
ще съм много благодарна, ако някой ми даде идея какво да правя, за да постигна тези цветове като целта е възможно най-малко да е увреждането на косата, а и не искам да се обезцвети напълно и като се отмие боята да седи руса, защото определено няма да ми отива, мерси предварително :)
weheartiit
07-10-2014, 08:41
Аз използвам слънцезащитния спрей на Авен още от миналата година,доволна съм. :)
Може ли някой да и препоръча шампоан който да не ми омазнява косата,не знам
какво става в последно време,но всички,които ползвам ми я омазняват супер много.
Но и да не изсушава допълнително защото дължините ми са много сухи.За цената
няма проблем,просто наистина да е нещо качествено.
Penny Lane.
07-10-2014, 10:21
^ И на мен корените ми се омазняват бързичко, а надолу си е нормална.
Шаума имат един 7 билки. За нормална до бързо омазняваща се коса и бих казала, че е единственият им хубав шампоан!
Luxurious Volume на John Frieda също е мноого подходящ! Сега съм с него и спокойно си изкарвам от неделя до сряда! :)
weheartiit
07-10-2014, 11:01
^Благодаря,но нещо нямам доверие на масовите марки,
всичко което съм ползвала до сега не ми е влияло добре.
Аз сега ползвам един на John Frieda за заглаждане на косата или
нещо такова ,но и той много ми я омазнява ,дали този за обем
ще е по-добре ? :)
Penny Lane.
07-10-2014, 11:44
^ Според мен ще е! Бях си купила и един спрей за обем пак на Джон Фрида - също ми регулираше омазняването. Добра им е цялата серия! :D
Някъде специално бях чела, че ако само скалпът е мазен е по - добре да се използва шампоан за обем. :)
Lonsdale.
07-10-2014, 14:39
Не искаш да съдържа масла като цяло, или не искаш да съдържа зехтин? Маслата са много, много полезни и подхранващи за косата. :д Ако се притесняваш, че няма да можеш да отмиеш мазното и това е проблема, недей. Всичко се отмива идеално. Аз лично не си правя маска без да сложа едно или повече масла вътре. :д Но ако толкова държиш, слагай каквото намериш у вас - жълтък, мед, оцет, авокадо, бира, кисело мляко, сок от лимон... :Д Не казвам да смесиш точно тези неща, но каквото имаш, бъркай в една купа и смело мажи! :Д ;) Няма как да ти се отрази зле.
Много благодаря. : )))
zlatit0o
07-10-2014, 14:40
^ Според мен ще е! Бях си купила и един спрей за обем пак на Джон Фрида - също ми регулираше омазняването. Добра им е цялата серия! :D
Някъде специално бях чела, че ако само скалпът е мазен е по - добре да се използва шампоан за обем. :)
На мен този на Дж.Ф. ми изсушава леко краищата, иначе наистина е хубав. И все пак според мен не си струва парите.
Аз лично ползвам това http://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-sun-care--za-slantse/slantsezashtiten-serum-lakme-sun-care-100-ml
Много ми харесва, доволна съм. Има приятен аромат, нанася се лесно, попива добре и не оставя следи.
weheartiit
07-11-2014, 12:48
Поръчах си сега някакъв шампоан на Шфарцкоп за чувствителен скалп,
надявам се този път да съм уцелила точния шампоан и да не ми омазнява.
anonymous708973
07-11-2014, 14:47
Да, защото шампоаните за обем изсушават косата. Аз си го обяснявам с това, че така е по-лесно да се повдигне от корените.
Аз съм с мазен скалп, използвах именно серията на Джон Фрида... какво значи използвах, точно веднъж си го сложих това нещо на косата. Толкова я изсуши, че ми се късаше и заплиташе, ужасно беше.
JoLLiE92
07-12-2014, 09:35
Продуктите за обем разрушават косата още от корените. :)
DisappointedDreamer
08-13-2014, 08:03
Ъпвам 8-)
http://imgur.com/rzXPlv4
малко съм си отрязала главата, нооо :Д много коса.
трябва да се острижем. мхм.
Охохохох, чудна е :(
Някой да е позлвал синя боя или нещо, което да боядисва в синьо?
weheartiit
08-13-2014, 13:18
Момичета освен травитаминол ,нещо друго помагало ли ви е за растежа?
zlatit0o
08-14-2014, 10:01
Стимуланта на Икаров, но след 1 месец редовно ползване ми се появява пърхот и сърбеж. + Миризмата не е за всеки според мен.
joannalof
08-15-2014, 11:11
Имам ужасен косопад :( Пробвах с коприва и маски с лимон,но е слаб ефекта.Нещо да препоръчате?
Витамини! По себе си съдя, че винаги когато започне да ми пада косата нещо друго не е наред. Винаги ми се случва в периоди когато не си доспивам, не се храня достатъчно добре или съм боледувала наскоро.
Прочети в интернет кои храни на какво са богати и ако ти липсва нещо се старай да хапваш повече от него.
Косата и ноктите се скапват първо когато нещо не му достига на организма.
smile12345
08-18-2014, 08:01
може ли да се получи пренасищане на косата от използване на стимуланта на Икаров, използвам го от 4 месеца 2 пъти в седмицата и един път в седмицата използвам някакво друго масло (в момента е рициново) и понеже заминавам скоро добре ли ще е да спра да го използвам за около месец и да го заменя с нещо друго?
Наблюдаваш ли дали се е появил косопад? Аз така разбирам дали се е пренаситила.
Някой да се е боядисвал с Wella Koleston Perfect?
smile12345
08-18-2014, 08:27
Наблюдаваш ли дали се е появил косопад? Аз така разбирам дали се е пренаситила.
ами не, но няма толкова блясък, колкото преди, сякаш не й действа по никакъв начин, но това може и да е от шампоана, ще си го използвам стимуланта, пък каквото стане..
Със стимуланта не мисля, че може да се пренасити косата. Все пак той съдържа само масла. Аз редовно си правя маски с различни масла от 2 години и няма такъв ефект. Това може да стане само от Тривитаминол.
Може да ти е гаден шампоанът или балсамът.
Хора, имате ли впечатление от боите на Макадамия?
Аз имам. Хубава боя е, само от нея не ми са се получавали накъсвания и нацъфтявания след боядисване. От тези, които съм имала цветовете с риж подтон ми се получиха перфектно, но неутрален или със зелен мат бяха едни номер по - светли от предполагаемия резултат.
Аз имам. Хубава боя е, само от нея не ми са се получавали накъсвания и нацъфтявания след боядисване. От тези, които съм имала цветовете с риж подтон ми се получиха перфектно, но неутрален или със зелен мат бяха едни номер по - светли от предполагаемия резултат.
Благодаря ти. А имаш ли идея дали е проблем, ако преди това косата е боядисвана с друга боя? Като цяло нищо не разбирам от боядисване, а искам да подаря на майка ми хубава боя.
dqvolcheto9
08-19-2014, 14:12
Момичета,предложете ми хубава подхранваща маска.Иска ми се малко да я пооправя след лятото,разбира се първо ще ида на фризьор малко да поизчистим изгорялото,но ми се иска и някакви маски да и правя.В момента си правя с хума,оцет и кокосово масло,но ми се иска и някаква друга да правя.Някакви предложения? :)
Момичета,предложете ми хубава подхранваща маска.Иска ми се малко да я пооправя след лятото,разбира се първо ще ида на фризьор малко да поизчистим изгорялото,но ми се иска и някакви маски да и правя.В момента си правя с хума,оцет и кокосово масло,но ми се иска и някаква друга да правя.Някакви предложения? :)
Маската на Макадамия. Ако искаш домашни, пробвай бадемово масло, мед, жълтък, кисело мляко. Бадемовото можеш да замениш с масло от арган, авокадо, жожоба, карите, макадамия. Остави хумата за сега, тя изсушава, а косата ти вероятно има нужда от хидратация след лятото.
dqvolcheto9
08-19-2014, 14:31
Благодаря ти ,хумата и оцетът ги слагам,защото чистя пърхот...кофти история :) Благодаря ти. :)
Благодаря ти ,хумата и оцетът ги слагам,защото чистя пърхот...кофти история :) Благодаря ти. :)
Няма защо! Не знам дали хума и оцет помагат против пърхота, но определено хумата изсушава косъма.
dqvolcheto9
08-19-2014, 16:08
Дам,помагат и да,изсушава,но друго не ми помага. :)
Здравейте момичета, отдавна черпя мъдрост от вас, но реших да ви пиша с едно въпросче, че нещо се издъних. Поръчах си безсулфатен шампоан, маска и крем за къдрици на макадамия. Вчера щастливо си забърках домашна маска от 5-6 масла на икаров (общо взето каквото имах + стимуланта), сложих тривитаминола, мед, хума и лимон, стоях 2 часа и влязох да се къпя. Шампоан, маска и после кремчето за кадрици. И сутринта изненада: косата ми беше толкова мазна - все едно не бях измила маската. Та скоростно пак я мих, сега е доста сухичка. Ясно ми е, че съм попрекалила с всичко, но въпроса ми е следния:когато си правите домашни маски с масла, безсулфатните ви шапоани отмиват ли ги? Или тривитаминолата е проблема? Или аз пропускам нещо важно? Като цяло косата ми е тънка, къдрава, сухи крайща и мазен скалп.
И имате страхотни коси, надявам се с вашите съвети и аз след време да поствам гордо снимки. Благодаря ви за всички съвети до тук!
Здравейте момичета, отдавна черпя мъдрост от вас, но реших да ви пиша с едно въпросче, че нещо се издъних. Поръчах си безсулфатен шампоан, маска и крем за къдрици на макадамия. Вчера щастливо си забърках домашна маска от 5-6 масла на икаров (общо взето каквото имах + стимуланта), сложих тривитаминола, мед, хума и лимон, стоях 2 часа и влязох да се къпя. Шампоан, маска и после кремчето за кадрици. И сутринта изненада: косата ми беше толкова мазна - все едно не бях измила маската. Та скоростно пак я мих, сега е доста сухичка. Ясно ми е, че съм попрекалила с всичко, но въпроса ми е следния:когато си правите домашни маски с масла, безсулфатните ви шапоани отмиват ли ги? Или тривитаминолата е проблема? Или аз пропускам нещо важно? Като цяло косата ми е тънка, къдрава, сухи крайща и мазен скалп.
И имате страхотни коси, надявам се с вашите съвети и аз след време да поствам гордо снимки. Благодаря ви за всички съвети до тук!
Струва ми се, че не се е отмило добре. Поне аз като правя маски с масла, се старая хубаво да отмия всичко. Косата ми е много суха и имам чувство, че сякаш попива маслата. И все пак, трябва добре да се отмие. Когато правя домашна маска, винаги слагам поне едно масло и отмивам с обикновен шампоан, примерно Елсев или Глис (майка ми си купува такива).
Съветвам те да редуваш домашните маски с маската на Макадамия, но примерно през седмица, а не да използваш и двете преди едно и също миене. Маската на Макадамия е страхотна, аз лично успях да си възстановя косата с нея, в момента много се радвам на резултатите, защото косата ми беше зле. Домашните маски също имат голям ефект, но недей да прекаляваш така, защото няма отмиване. :D
Много благодаря за отговора marilyn. Така и ще правя, ще ги редувам. Въпреки злощастния ми първи опит, още докато се миех с тази серия усещах колко мекичка става коста и няма да се откажа.
Моля. :) Не се отчайвай, полагаш ли грижи, косата ти ще ти се отблагодари с прекрасен вид! Серията за мен е страхотна, аз съм много доволна и наистина имам резултати. Дано и при теб е така. Пиши пак да кажеш как върви. :)
Благодаря за пожеланията! Ще давам отчет как вървят и моите експерименти.
Franzellka
08-21-2014, 11:59
Винаги след маска с масла, измивай косата 2 пъти. Колкото за боята на Макадамия..Много бързо пада, хич не държи и не съм доволна от нея, косата ми стана суха. За Вела Колестон не знам, но много жени я ползват и са доволни,ама тя и си е скъпичка.
Аз вече взех боята на Макадамия, дано да се получи добър резултат. Ще ви пиша какво е станало. Принципно съм доволна от техните продукти и затова реших да заложа на тази боя. (Тя е за мама де, ама ще видим какво ще стане.)
CoockieMonster
08-21-2014, 13:27
Кое масло е най-доборото за коса? Искам възтановяване, мекота .. <3. Обмислям от пшеница.
Кое масло е най-доборото за коса? Искам възтановяване, мекота .. <3. Обмислям от пшеница.
Според мен аргановото и от макадамия са най-добри.
Здравейте момичета, искам да ви попитам маслото от кипарис мога ли да го добавя към домашните маски , то става ли за коса.
Може да добавиш 1-2 капки към поне 50 мл базово масло, въпреки че не мисля, че ще има супер забележим ефект.
JoLLiE92
08-23-2014, 06:52
Аргановото масло ми се вижда твърде скъпо, за да си го мажа редовно на цялата коса честно казано. :D Ползвам го за лице и е НЕВЕРОЯТНО.
donatc етеричните масла се ползват както ти е обяснила Hayashi - добавят се към базови, също съм чувала, че може към шампоана. А за дали става за коса - прецени според търсения ефект. :) намерих това :
Показания: разсеяност, раздразнителност, мускулни спазми, ревматизъм, целулит, лоша миризма на кожата, потливост, мазна кожа, хемороиди, кашлица, косопад, миризма на домашни животни и др.
доколкото аз разбирам, от козметична гледна точка е по-скоро за масажи, отколкото за коса :)
strawberry88
08-24-2014, 00:21
Всичките са за възстановяване и мекота, но фаворити са ми авторовото, кокосовото и зехтинът. (:
anonimkaa_17
08-30-2014, 08:35
Някой може ли да сподели мнение за кокосовото масло на Икаров :) има ли ефект . Решила съм да си взема наши арган ойл обаче кога се ползва : преди сешоар на мокра коса , преди използване на преса или след нея ? Ще ви бъда много благодарна . :)
zlatit0o
08-30-2014, 11:09
^ Според мен Био е по-добре, а и като гледам цената ти излиза еднаква. На Икаров 3лв за 55мл. , а био-то ти излиза около 6лв за 100мл.
ShtrudeL
08-30-2014, 12:06
мрън, влизам за да похваля това http://www.trampmarket.com/image/cache/data/new%20image/dove%20argan%20oil%20shampoo-500x500.jpg
*а аз рядко хваля някой козметичен продукт
strawberry88
08-30-2014, 16:48
Всичките са за възстановяване и мекота, но фаворити са ми авторовото, кокосовото и зехтинът. (:
Арганово*** оле хД
joannalof
09-03-2014, 09:56
Има ли недоволни от тривитаминола?
::NeVeR*eNd:::
09-03-2014, 11:14
Има ли недоволни от тривитаминола?
Да...много на често започна да ми се омазнява косата от тривитаминола
anonimkaa_17
09-03-2014, 13:02
Момичета направих си следната маска :2с л мас 2с л кис.мляко и 1ч л мед сложих я само по корените а по дьлжината кокосово масло , седях 2 часа и при отмиване забелязах че много коса ми изпопада , като я суших - сьщо , много се уплаших... някоя да е имала такьв проблем или е нормално заради сезона да пада толкова много :( ?
strawberry88
09-04-2014, 13:35
По това време на годината е напълно нормално да имате косопад, спокойно. (:
tatyanaa
09-05-2014, 17:22
Здравейте , искам да ви попитам маста става ли за цъфтящи краища да я нанеса по дължината на косата ?
Здравейте , искам да ви попитам маста става ли за цъфтящи краища да я нанеса по дължината на косата ?
Не знам специално за мас, никога не съм ползвала. Като цяло цъфтящите краища ги оправя само ножицата. Ако искашда предотвратиш цъфтене, хидратирай. Но вече цъфнала коса, не се оправя.
Здравейте, искам да попитам имате ли мнение за philips salon super stylist hp4698 ? Благодаря предварително.
Franzellka
09-18-2014, 18:24
Тъй като започвам да ставам все по-руса, искам да попитам специално, ако има такива, русокоси момичета...каква грижа полагате за косите си, след като този цвят мноого изтощава и съответно е трудно да се гледа дълга,руса коса...И ако може да споделите нещо наистина ефективно за растеж? Имам чувството,че бадемово масло и стимуланта на Икаров не вършат работа...преди вършеха, де :D Но сега косата ми сякаш спря да расте и си остана една дължина.
Здравейте, момичета!
Може ли да ми препоръчате някаква добра термозащита за преди преса и маша ( да предпазва от високи градуси )?
Сумата, която мога да отделя е 30лв. Гледах Чи, много е хвалена. :)
Благодаря предварително.
xxmimitoooxx
09-24-2014, 18:19
Здравейте! Искам да питам бадемовото масло как се нанася без да е включено в маска и в корените ли да го слагам, и колко време да седя с него? Също така и колко често се ползва? :)
therichbitch
09-25-2014, 00:54
ами то е безвредно, можеш при всяко къпане да го ползваш, за корените не знам колко е добра идея, ако си с мазна коса, няколко часа можеш да стоиш, някои стоят цяла нощ с разни масла, също е вариант
Четох за маски с желатин, мисля да пробвам, чак такива резултати ( http://media-cache-ak0.pinimg.com/originals/2d/a2/4b/2da24bbdd83363fb1d47e7ae59a0c18b.jpg )
не очаквам, но пък има доста доволни хора :)
Здравейте, момичета!
Може ли да ми препоръчате някаква добра термозащита за преди преса и маша ( да предпазва от високи градуси )?
Сумата, която мога да отделя е 30лв. Гледах Чи, много е хвалена. :)
Благодаря предварително.
На мен Чи не ми свърши абсолютно никаква работа за съжаление.
Thэ Dark Girl
09-28-2014, 13:59
Здравейте, момичета. От известно време косата ми пада като че ли повече от обичайното. Не знам от сезона ли е, или от нещо друго. Чудех се дали ако я подстрижа ще спре или да използвам някакви маски и така нататък. Вие какво бихте препоръчали?
Здравейте, момичета. От известно време косата ми пада като че ли повече от обичайното. Не знам от сезона ли е, или от нещо друго. Чудех се дали ако я подстрижа ще спре или да използвам някакви маски и така нататък. Вие какво бихте препоръчали?
Домашна маска
харесай си някоя от интернет
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/s960x960/10603871_918441388185678_7947993447430843976_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t31.0-8/s960x960/1507221_918444118185405_2955473501648277233_o.jpg
Най-накрая станах зелена аз! След второто изрусяване, което не беше супер сполучливо, но пък боята хвана. Препоръчвам на всички, които искат шарена коса Directions! Много по-добри са от Stargazer.
А иначе съм в търсене на много силен изрусител подходящ за дебел почти черен косъм като моя. Уж бях купила най-силния от дрогерията, но въобще не изруси добре корените.
therichbitch
10-04-2014, 16:10
със синьото ти беше по- добре
manic panic са още по- трайни от directions, а special effects адски добри, най- добрите от тези
само да кажа, че сообено в/у изрусено ще трябва да се мацаш всяка седмица/две, ако не искаш да имаш измит цвят
аз ги ползвам в/у вече боядисана червена коса, за да поддържам цвета в изправност и пак се отмиват сравнително лесно
Сигурна съм. Ще ми легне супер солено да го поддържам. Затова и не се боядисвам цялата.
На Manic Panic са им много скъпи доставките, защото са от САЩ. А и четох по-хубави мнения за Directions и, че се задържат повече.
therichbitch
10-04-2014, 17:26
скъпи са, са, има най- различни коментари в мрежата, но manic panic наистина са по- трайни, от личен опит говоря, аз също съм с черна коса по рождение :)
btw с лещи ли си?
Нда, аз вече почти винаги ходя с цветни лещи вместо с безцветни.
Ще ги пробвам и Manic Panic един ден значи. Аз се надявам да ми се задържи цвета приличен поне месец, защото не си мия косата много често.
therichbitch
10-04-2014, 17:42
може с една лъжичка от боята, смесена с балсам, да тонираш периодично, на мен добре ми се получава
Мислех да го правя това, но май трябва да си купя маска в бурканче, защото иначе не виждам как ще пъхна боята в тубичката с балсам.
therichbitch
10-04-2014, 18:11
хм, ми аз всеки път си забърквам малко в една купичка, не съм сложила боята в балсама перманентно :)
Ще ми препоръчате ли термозащитен спрей, който няма фиксация и няма ни най- малък намек за втърдяване на косата, защото моята е мн мека и дори пяна не понасям в/у нея, чувствам я гадно, да не оставя един такъв филм в/у косъма, който привлича прах и на др ден да ти се струва леко мръсна, а не пухкава и гладка ии по възможност да не е някакъв мега скъп като фдт на Estee Lauder :D
P.S. Взех си сухия шампоан на Батисте и нали съм с червена коса, та си взех тоя оцветения, за да не оставя бели прашинки, да, ама като прокарам пръсти през косата, познайте...
Аз като си правя само бритона заради шапките зимата си боядисвам цялото чело... Ама поне не изглежда все едно имам пърхут.
gabrielatod.
10-05-2014, 09:42
Искам да попитам нещо за ампулите на Seri Bioproten за въстановяване (онези сините), дали пада боята от тях и също така пада ли боята от маската Miosotis?! Кажете ми как да се грижа за боядисана коса, колко често да се боядисвам и много ли ще ми се увреди косата (ще се боядисвам с безамонячни бои) и кои според вас са най качествените бои и най щадящи косата?! Аз се боядисах с Casting на Lorealhttp://www.teenproblem.net/forum
anonymous708973
10-05-2014, 15:44
Хора, сестрата има стабилен пърхот, казвайте с какво да го махаме.
Шампоан сме харесали, някакви допълнителни грижи и съвети да дадете?
JoLLiE92
10-05-2014, 15:49
Kelual на Ducray и ще мине.
gabrielatod.
10-05-2014, 18:09
Реших да си взема продукти на марката Макадамия. Мисля да си взема шампоан 300ml и балсам 100ml, но сега се чудя балсама или маската да взема кое е по добрия вариант? И шампоана за колко време ще ми свърши работа? :)
И шампоана за колко време ще ми свърши работа? :)
и за теб ще хвърля боб !
anonymous708973
10-06-2014, 08:37
Реших да си взема продукти на марката Макадамия. Мисля да си взема шампоан 300ml и балсам 100ml, но сега се чудя балсама или маската да взема кое е по добрия вариант? И шампоана за колко време ще ми свърши работа? :)
Маската :)
Или Leave-in Cream.
Момичета от доста време ползвам маслото на Макадамия (месеци вече). Чудя се дали да не сменя с нещо, нали косата привиква. Аз го нанасям след измиване, добре ми се отразява, защото имам много суха коса. Преди слагах арганово, но то някак не ми попива така добре, даже изобщо и започнах да го слагам само в маски. Искам нещо, което да нанасям без да изплаквам. Дайте идеи. :)
anonymous708973
10-31-2014, 09:52
Leave-in-cream na Macadamia <3
Leave-in-cream na Macadamia <3
Е да не е макадамия :D
strawberry88
10-31-2014, 13:54
^Кокосово масло? <3
^Кокосово масло? <3
Никога не съм го пробвала. Попива ли в косата добре?
sunshine26
10-31-2014, 16:27
Привет на всички момичета във форума! Преди месец попаднах на вашата тема и бях впечатлена от компетентността и резултатите, който сте постигнали с вашите коси. Винаги съм била с дълга коса, но се наложи преди месец да се пострижа, защото беше изтощена от сешоара. Вече оставям косата си да изсъхне сама,правя си маска веднъж седмично с хума и оцет защото косата ми е мазна и имам проблеми с пърхота,използвам и тоник против косопад на Билка и бих искала да заздравя косата си защото не спира да капе. Косата ми е естественно права, но въпреки това се заплита много. Ако някой може да ми препоръча балсам или друг продукт, който е ефикасен и наистина помага за лесно разресване ще съм много благодарна!
Момичета, предложете ми маша за коса, по-дебела, от която сте доволни. Да не е много агресивна към косата и да е добро покритие. :)
Балсама не съм ползвала, но опитах шампоана и маската. Маската е много добра и е страшно икономична, трябва ми много малко количество и стига за много време. Една опаковка от 250 ml ипозлвах повече от 4-5 месеца. Иначе шампоана изобщо не ми хареса, дори не съм го изразходила и така си стои. Корените ми от него стояха страшно мазни, а надолу косата стоеше на клечки и по - суха въпреки маската. Щом го смених с най - обикновен Wash & Go усетих страхотния ефект на маската.
Все пак зависи от типа коса на теб може да ти пасне по - добре.
В този ред на мисли някой използвал ли е шампоана с кофеин на Кройтерхоф. През есенния сезон косата ми капе малко повече и се чудя дали ще ми свърши работа, а и бих се възползвала от шанса да ми расте малко по - бързо косицата :D
Момичета, предложете ми маша за коса, по-дебела, от която сте доволни. Да не е много агресивна към косата и да е добро покритие. :)
Аз имам тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/834093/P11130504/Masha-PHILIPS-HP8605/00 и съм много доволна :)
make_me_love_you
11-09-2014, 07:43
Здравейте момичета, по принцип постояннo ви чета, но напоследък нямам никакво време :D
Та.. решила съм сега да направя една почивка и възстановяване на косата си от всички преси, третирания и т.н. Бях чела,че си правите маски за коса с кокосово масло, но забравих от кое бяхте доволни и не мога да го намеря :( Това например ще стане ли http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%BE-%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-200-%D0%BC%D0%BB.5153?filters=_D0_BA_D0_BE_D0_BA_D0_BE _D1_81_D0_BE_D0_B2_D0_BE_20_D0_BC_D0_B0_D1_81_D0_B B_D0_BE-s :D
sixtenfix
11-09-2014, 07:59
Някой да е решавал проблеми с косопад? Маски колкото искаш написани ама ми се иска да чуя мнения. Подстригах се сигурно с 8 пръста (горката ми дълга коса) и от тогава оплешивявам :D:D:D:D:D
sixtenfix
11-09-2014, 08:02
Здравейте момичета, по принцип постояннo ви чета, но напоследък нямам никакво време :D
Та.. решила съм сега да направя една почивка и възстановяване на косата си от всички преси, третирания и т.н. Бях чела,че си правите маски за коса с кокосово масло, но забравих от кое бяхте доволни и не мога да го намеря :( Това например ще стане ли http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%BE-%D1%81%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-200-%D0%BC%D0%BB.5153?filters=_D0_BA_D0_BE_D0_BA_D0_BE _D1_81_D0_BE_D0_B2_D0_BE_20_D0_BC_D0_B0_D1_81_D0_B B_D0_BE-s :D
А такова кокосово масло къде се намира?
make_me_love_you
11-09-2014, 08:07
А такова кокосово масло къде се намира?
Ами аз мисля да си поръчам то този сайт zoya.bg. Иначе по магазините не знам къде има..може би в някои аптеки :)
Ами аз мисля да си поръчам то този сайт zoya.bg. Иначе по магазините не знам къде има..може би в някои аптеки :)
По аптеките има масла, също така съм виждала и в магазини Elitis.
Намазала съм се с изрусител и стискам палци този път да успея да си изруся 7 сантиметровите корени. Засега май нещата вървят добре.
Моля, препоръчайте ми амонячна боя, която да дава хубави и трайни кестеняви тонове. :(
monroe999
11-16-2014, 13:00
https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxAGTuou46p1xgkiiqowKcIsI0C3hLT _vu9TttCk2Nizq_EyBn
някой мнение за тях?
откога не бях писала хехе :)
Имам жълтия балсам. Мирише прекрасно и съм доста доволна. Прави косата много по-лесна за разресване.
therichbitch
11-16-2014, 21:01
Моля, препоръчайте ми амонячна боя, която да дава хубави и трайни кестеняви тонове. :(
wella koleston
londa - професионалната
алфапарф
Благодаря, мисля да пробвам Колестон-а :)
therichbitch
11-16-2014, 22:22
на мен тя ми е фаворит по трайност,а става дума за изкл нетраен цвят по принцип
Абе момичета знам, че маската за коса на Macadamia e много хвалена, но някоя използвала ли е подхранващия им крем без изплакване(Macadamia Nourishing Leave-In Cream)?
strawberry88
12-01-2014, 19:21
Абе момичета знам, че маската за коса на Macadamia e много хвалена, но някоя използвала ли е подхранващия им крем без изплакване(Macadamia Nourishing Leave-In Cream)?
Да, не ми хареса.
silvi999
12-02-2014, 10:25
аз се каня на маската но не знам още се чудя
anonymous708973
12-02-2014, 11:45
Аз в момента съм на голямата опаковка даже. ПРЕКРАСЕН Е!
Ароматът е невероятен, с него косата се разресва в пъти по-лесно и - най-големият бонус за мен - изсъхва по-бързо!! Аз излизам от банята и си увивам хавлията около главата, изчаквам 5 минути да попие водата от косата - ясно, че пак е мокра, ама да не капе, нали - разтривам крема по дланите и нанасям по дължините, след това суша със сешоар. Разликата във времето е осезаема!
Ина, за колко време изразходваш една опаковка?
strawberry88
12-02-2014, 11:59
Да се похваля с какво се сдобих: http://prikachi.com/images/15/7758015k.png <33 Обичам рожденните дни. И лелите. :Д
http://apteka.framar.bg/11002852/%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-55-%D0%BC%D0%BB-
Това дали става за готвене? :Д
не, разбира се :Д
http://shop.biomag.bg/kokosovo-maslo-extra-virgin-300ml-dragon-superfoods
това ми е любимото
silvi999
12-02-2014, 13:00
скоро разглеждах за момо серум за къдрава коса някой ползвал ли го е и какво ще кажете за него искам нещо да си по загладя къдриците да не хвърчи толкова много
anonymous708973
12-02-2014, 17:58
Ина, за колко време изразходваш една опаковка?
За пръв път съм с голяма и не знам.
Много зависи колко си слагаш, дали всеки път и така. При всички положение си струва покупката!
tatyanaa
12-14-2014, 20:11
От септември месец слагам ампули за косопад на виши защото много ми пада косата , от преди месец започнах да пия геритамин , обаче ми се иска и да си правя домашни маски , но не знам да не стане обратен ефект . Можете ли да ме посъветвате как да постъпя и кое да спра ако трябва , целта ми е да ми порасне косата по-бързо.
Не мисля, че това което пиеш, ти пречи и да си правиш каквито маски си решиш сама вкъщи. Аз съм чувала, че маската с кисело мляко е универсална и може да се използва при всякакви проблеми с косата. Знам, че може и намачкан лук да си слагаш, но пък миризмата му е проблем.
От септември месец слагам ампули за косопад на виши защото много ми пада косата , от преди месец започнах да пия геритамин , обаче ми се иска и да си правя домашни маски , но не знам да не стане обратен ефект . Можете ли да ме посъветвате как да постъпя и кое да спра ако трябва , целта ми е да ми порасне косата по-бързо.
Майка ми взима едни капсули за заздравяване на косата с много витамини, и отделно си прави маски вкъщи. Не знам дали от тях, но й расте сравнително бързо косата. Но мисля, че интензивността на растежа е индивидуална и си зависи от организма.
PinkPan7her много благодаря за отговора (сега вече сериозно се замислям да го взема :D )
А да попитам, някоя от вас може ли да ми препоръча добра термозащита?
А да попитам, някоя от вас може ли да ми препоръча добра термозащита?
С каква коса си?
Аз ползвам тази и съм много доволна. http://www.zlatnaribka.com/krem-za-izglazhdane-s-termo-zashtita-loreal-liss-unlimited-150-ml
С каква коса си?
Аз ползвам тази и съм много доволна. http://www.zlatnaribka.com/krem-za-izglazhdane-s-termo-zashtita-loreal-liss-unlimited-150-ml
Ами с нормална, гъста и чуплива коса
Ами с нормална, гъста и чуплива коса
Значи сигурно ще ти хареса. Аз съм също с гъста и чуплива коса, с дебел косъм, изправям се с преса. Продуктът е като крем, не е мазен, попива добре, мирише супер, помага много за разресването на косата. Дори в ужасното време навън, косата ми не се разваля, ако вали, ако е влажно, прическата ми не мърда. Има приглаждащ ефект.
Значи сигурно ще ти хареса. Аз съм също с гъста и чуплива коса, с дебел косъм, изправям се с преса. Продуктът е като крем, не е мазен, попива добре, мирише супер, помага много за разресването на косата. Дори в ужасното време навън, косата ми не се разваля, ако вали, ако е влажно, прическата ми не мърда. Има приглаждащ ефект.
Звучи супер....жалко, че не е в наличност, явно ще трябва да си почакам малко :D А щом е за изглаждане значи не става ако искаш да се къдриш нали? (то не, че тая процедура не я правя once in a blue moon, но все пак да попитам)
Звучи супер....жалко, че не е в наличност, явно ще трябва да си почакам малко :D А щом е за изглаждане значи не става ако искаш да се къдриш нали? (то не, че тая процедура не я правя once in a blue moon, но все пак да попитам)
Ако си от София, Пловдив или Варна, можеш да провериш в магазините им, защото не винаги продуктите, които ги има в сайта и в магазините, съвпадат. Възможно е да не е в наличност в сайта, но да го има в магазина, случвало ми се е. За къдренето не мога да кажа, защото не съм се къдрила никога.
Ако си от София, Пловдив или Варна, можеш да провериш в магазините им, защото не винаги продуктите, които ги има в сайта и в магазините, съвпадат. Възможно е да не е в наличност в сайта, но да го има в магазина, случвало ми се е. За къдренето не мога да кажа, защото не съм се къдрила никога.
Ами не, от Търново съм, но благодаря все пак :)
strawberry88
12-15-2014, 20:32
Това че има има приглаждащ ефект, съвсем НЕ значи, че става само за изправяне. Няма нищо общо даже. ;)
silvi999
12-16-2014, 08:16
а някой ще сподели ли за МОМО серум за къдрава коса
Vodnokonche
12-16-2014, 12:36
Майка ми взима едни капсули за заздравяване на косата с много витамини, и отделно си прави маски вкъщи. Не знам дали от тях, но й расте сравнително бързо косата. Но мисля, че интензивността на растежа е индивидуална и си зависи от организма.
Lia, тези капсули на майката какви са, защото аз съм чувала за едни ампулки, които се разтварят във вода и след това си мажеш главата с тях?
Lia, тези капсули на майката какви са, защото аз съм чувала за едни ампулки, които се разтварят във вода и след това си мажеш главата с тях?
Не са ампули, капсули са за за пиене. С някакви натурални съставки, масло от ракитник, което било много полезно и витамини. Казва, че подхранват косата и ноктите.
silvi999
12-16-2014, 13:17
може за това да става въпрос https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjhw&url=http%3A%2F%2Fangelcosmetics.bg%2Fproduct%2F593 %2Ffarcom-seri-bioproten-ampuli-za-intenziven-rastezh-na-kosata-12h10ml.html&ei=AD6QVNu1Mcz5Ur2sgvgJ&bvm=bv.82001339,d.d24&psig=AFQjCNEC8gBOhqgQpVepROE56gdgnhso1g&ust=1418825567382756 аз ги ползвам изсипвам течността от ампулата в друг съд и слага също толкова вода едно към едно става като гел и се разнася по косата
strawberry88
12-16-2014, 19:58
Не че нещо, но според мен не си мажете косите с такива *****. Вместо такива гелчета и ампулки, защо просто не си намажете един жълтък (от домашни яйца, препоръчително) и някое масло или каквото ви хрумне. Резултат ще има, гарантирам. :)
PeaceOfMe
12-16-2014, 22:19
Отдавна не бях писала в тази тема. :Д
Имам въпрос, понеже не мога да реша сама. Преди 2 месеца от светло-кестенява естествена коса, само леко изсветлявана с гела на Лореал, се боядисах черна, не знам с какъв акъл, но се получи ужасно, синьо-черно. След седмица някъде махнах черното с римувър при професионален фризьор, и станах тъмно кестенява с червен оттенък.
В момента, след 2 месеца маски и малка, косата ми е нещо средно между рижаво, червеникаво, кестеняво с няколко руси кичури дори. Та се чудя как да се боядисам, и да спра да я тормозя тази коса.
http://prikachi.com/images.php?images/882/7788882T.jpg с тази боя, като това е малко по-различен нюанс от естествения ми
или с тази https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.emag.ro%2Fvopsea-de-par-garnier-color-sensation-7-0-blond-opal-delicat-3600541136465%2Fpd%2FDWWBJBBBM%2F&ei=f7yQVMzTJsisUa3ngvgL&bvm=bv.82001339,d.d24&psig=AFQjCNEuxOZBr2cYotJfjhomO-pGj62CJA&ust=1418857972062970 като това е по-светло, но поне няма да се налага да се боядисвам повторно.
Или първо с тъмното, и после с по-светлото. Много ще ми помогнете, ако си кажете мнението. :D
http://prikachi.com/images.php?images/881/7788881b.jpg ето ме след римувъра (сега е много по-светло)
http://prikachi.com/images.php?images/883/7788883Y.jpg а нещо такова ми е ест. цвят
Извинявам се за дългия пост. :D :D
galaxy29
12-17-2014, 05:13
много благодаря за това против гадното влияние на влагата, дето сте дали :д
може за това да става въпрос https://www.google.bg/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAUQjhw&url=http%3A%2F%2Fangelcosmetics.bg%2Fproduct%2F593 %2Ffarcom-seri-bioproten-ampuli-za-intenziven-rastezh-na-kosata-12h10ml.html&ei=AD6QVNu1Mcz5Ur2sgvgJ&bvm=bv.82001339,d.d24&psig=AFQjCNEC8gBOhqgQpVepROE56gdgnhso1g&ust=1418825567382756 аз ги ползвам изсипвам течността от ампулата в друг съд и слага също толкова вода едно към едно става като гел и се разнася по косата
Не, майка ми не ползва ампули, иначе аз съм виждала такива по аптеките. Но тя предпочита да си пие капсулите, защото било по-удобно, да не се занимава да ги разтваря и тн. Пие ги и е доста доволна.
ManuelaK
12-19-2014, 18:50
Има ли в някой бг сайт сух шампоан на batiste Пробвала ли си L'Oréal Professionnel Tecni Art Fresh Dust (http://www.enzo.bg/loreal-professionnel/tecni-art-fresh-dust-sukh-shampoan-za-obem-i-forma/) също е много добър
Извинявам се много ако има такъв въпрос вече, но не намерих нищо доколкото успях да разгледам. Та, искам да попитам дали сте чували за "The inversion method", пробвали ли сте, работи ли или са просто измислици. Благодаря предварително.
anonymous708973
12-20-2014, 17:57
Тоя метод, при който първо слагам балсам и после шампоан? Не съм пробвала, нямам и намерение, пълна глупост ми се струва.
С шампоан си миеш косата, за да свалиш целия прах и мръсотия. Шампоанът е минимумът, балсамът е допълнителна грижа, няма логика да идва първо.
Все едно да си сложиш червило и след това да си миеш зъбите :D
strawberry88
12-20-2014, 19:04
^Какво? Аз знам, че при този метод си масажираш главата с някакво масло, докато си седнал и си с наведена глава за няколко минути.
anonymous708973
12-20-2014, 19:22
Това ли било, сега проверих в гугъл :д
Да си дам мнението и за това значи :д
Аз търся начин да си спра косата да расте, че е като подивяла, обаче дори и да не беше така, пак не бих си мазала скалпа със зехтин всеки ден, ужасно ми се струва.
DarknessAngel
12-20-2014, 19:39
От светъл кестен станах черна с къна. Въпросът ми е - Как да я отмия бързо?
strawberry88
12-23-2014, 22:40
PinkPan7her, you one lucky girl.
DarknessAngel, доколкото знам къната няма падане.
Здравейте прекрасни, препоръчайте ми професионални кристали или серум за коса на цена около 20-25 лв
Приятно прекарване на новата година
kaRamella
12-30-2014, 06:03
Къната май не пада : (
Мисля, че Щрудел ми беше казала за рецепта за свалена на цвят - витамин ц + шампоан, но не знам дали действа и за къни.
Отдавна не съм се разписвала, но... точно на Коледа си скъсих косата с 15см. Личеше си, че отдавна не съм я рязала, защото краищата бяха под всякаква критика. Сега е в пъти по - добре и не се заплита. Отделно проблемите ми с русото продължават. Това чудо е като червения цвят, не мога да го разкарам сигурно от година. Не признава нито професионална, нито дрогерийна боя, след едно две измивания пак се появяват руси кичури.
Момичетаа, за много години! Бъдете здрави, щастливи и много обичани!
Не съм влизала от година сигурно, но да питам :д
Препоръчайте ми хубава термо защита. Помня, че преди някоя тук хвалеше на Лакме? Искам нещо, което няма да прави косата твърда.
Иии коя според вас е най-най-хубавата маска за коса? За подхранване, възстановяване освен макадамия, за която всички знаем :D
Момичетаа, за много години! Бъдете здрави, щастливи и много обичани!
Не съм влизала от година сигурно, но да питам :д
Препоръчайте ми хубава термо защита. Помня, че преди някоя тук хвалеше на Лакме? Искам нещо, което няма да прави косата твърда.
Иии коя според вас е най-най-хубавата маска за коса? За подхранване, възстановяване освен макадамия, за която всички знаем :D
За много години!
С каква коса си? Аз по-нагоре бях писала, че ползвам една на Лореал профешънъл, от която съм доволна. Има приглаждащ ефект, не прави косата твърда, като крем е и не омазнява. На мен спрейове не ми допадат нещо. ПРеди имах една на лакме, но просто не е за моята коса. Моята коса е твърда, гъста и чуплива.
За маска за коса... Макадамия с две ръце. Иначе от протеиновите... аз лично ползвам две минутния реконструктор на Афоджи в момента и съм доста доволна. Наистина има ефект. Ако изправяш косата си (къдриш, боядисваш) е хубаво да ползваш и протеинови серии понякога. Примерно протеинов шампоан и протеинова маска. Много ми допада тоя реконструктор, сега съм хвърлила едно око и на една протеинова маска на Напура, тия дни отивам в Рибката. :D