Влез

View Full Version : ББ крем

evilgirl95
08-31-2013, 19:24
Здравейте момичета :)
Имам мазна кожа и имам зачервявания на места и пъпчици.. не знам какво ми става тази година, направо е ужасно.. Използвам какво ли не за да се отърва от тях, но знаете, че отнема време, а и се отразява на самочувствието. Затова искам някакво прикриващо решение- предложете ми бб крем за мазна и проблемна кожа, който сте ползвали.. някой от който сте доволни.. И също така вие какво смятате, кое е по-добре бб или фдт?
Благодаря ви за отделеното време :)

Hayashi
08-31-2013, 19:37
Фон дьо тен никога не съм носела, просто така и не намерих нещо достатъчно леко и светло за мен. Аз си ползвам BB крем, но пъпки достатъчно добре не прикрива. Със зачервяванията обаче се справя. Много доволна съм от Holika Holika Baby Bloom Light и най-новото ми попадение Elishacoy Always Nuddy.

sunshine :**
08-31-2013, 19:42
аз ползвам само фдт, а бб крем никога не съм. аз лично съм доволна от моя фдт , защото аз имах пъпчици по челото и бузките ми понякога изсъхваха и ставаха червени , но фдт си се справяше доста добре .Кожата ми е мазна , но това не ми пречи да си слагам фдт , защото с омазняването се справям по друг начин, Така че ти реши кое от двете искаш, но според мен и двете вършат еднаква работа :) има и различни нюанси , по-тъмни и по-светли , но това зависи от кожата ти , но ако е нормална , по-добре си вземи по -светъл :)

bibssss69
08-31-2013, 20:21
Аз също имам доста мазна кожа и още не съм открила с какво да се справям.Първо си купи нещо наистина добро за почистване и поддържане.Препоръчвам ти по-скъпите марки като Bioderma,La Roche,Vichy и etc.Не забравяй и хидратацията.А сега по темата - аз лично ти препоръчвам BB крема на Garnier (този за комбинирана/мазна кожа естествено).Първоначално бях адски недоволна,лицето ми лъсваше след 1 час.После минах на антибактериалната матираща пудра на Manhattan,по-гадно нещо от това не бях виждала.Цялата бях станала в пъпки и червени пъпки,абе ужас.След това реших да дам втори шанс на Garnier и вече просто не мога без него.Прикрива,хидратира,им матиращо действие (за 2-3 часа,но аз използвам матиращи листчета) и има слънцезащитен фактор,което е много важно.Не знам какво му е имало на предишния,хем го купих от голяма аптека.Фон дьо тен никога не съм ползвала и нямам намерение,тъй като само запушва порите и положението става още по-трагично.Препоръчвам ти да използваш основа преди BB крема,някоя лека и матираща,едно,че ще гримът ти ще е по-дълготраен и второ,че оставя кожата много мекичка и приятна.Но в основата на всичко е да си поддържаш чиста кожата.Това е. :)

evilgirl95
08-31-2013, 22:50
Благодаря ви за отговорите :)
Забравих да спомена, че имам много светла кожа. Пъпчици нямам толкова много, колкото зачервявания. Тъкмо си помислих, че това Baby Bloom ще е идеално за мене, а то го няма май в Бг ;( .
Може да пробвам гарниер както казва bibssss69.
А искам да попитам някой да е използвал бб крема на Bourjois и харесва ли ви! Чувам добри отзиви за него!

aniezina
09-01-2013, 09:36
Аз съм със светла и проблемна - мазна кожа, и не съм доволна от ББ крема на Гарниер. Всичко си е индивидуално. Хубавото е, че не е толкова скъп, че да те е яд в случай, че не ти допадне. Попадна ми тестер на ББ крема на LA ROCHE POSAY и съм доста очарована.

Lian4ety
09-01-2013, 11:44
http://img07.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/27591503_1_585x461.jpg
Много съм доволна от него! Понеже и аз имам леки зачервявания около бузите и ги прикривам с бб крема на микса, наистина е добър и много свежо седи на лицето :)

Desincet0
09-03-2013, 12:25
Знaм, не е по темaтa, но колко горе долу струвa ББ кремa нa Гaрниер, зaщото нa скоро видях, че ББ кремa нa Мейбълин струвa към 15 левa ? :)

Lian4ety
09-03-2013, 12:50
Знaм, не е по темaтa, но колко горе долу струвa ББ кремa нa Гaрниер, зaщото нa скоро видях, че ББ кремa нa Мейбълин струвa към 15 левa ? :)

Имам този : http://www.ivis.bg/img_tools.php?img=products_images/large_7e6f55af-15a2-4346-8312-351e116c2e49.jpg&h=300&w=300 и струваше към 12-13лв в Лили

lqlq89
09-03-2013, 15:08
Ето виж това:
http://www.lepidopteria.com/2013/07/max-factor-cc-cream-in-tanned-75.html
+ това http://womanberry.com/2013/04/11/essence-all-about-matt-fixing-loose-powder/