Влез

View Full Version : l-carnitine

Пръц
09-09-2013, 08:12
Здравейте! Момче съм(почти съм на 15),та имам едни гадни паласки и също така имам мазнини по коремния пояс и наоколо.Опитвам се да ги изгоря,като ходя да бягам и съм изключил да ям чипсове,газирано и хамбургери.Обаче тъй като знам,паласките се горят най-трудо от цялото тяло,един приятел ми препоръча да приемам "l-carnitine" като ходя да бягам и много се притеснявам,ако започна да го употребявам,да няма да ми стане нещо,което не трябва да става.Затова търся някой,който е използвал съответното нещо,да сподели дали не е проблемно.
btw. - висок съм 163см. и тежа 58кг. (ако има някакво значение това)

aniezina
09-09-2013, 12:01
Няма да стане нищо, което не трябва, ще гориш докато го взимаш, но после, когато го спреш може и пак да качиш. Пие се по програма и просто улеснява изгарянето на мазнините. Говори с някой фитнес инструктор (но човек, който си разбира от работата) Той може да ти обясни най-добре и да ти каже и как да го пиеш, ако си решил, че искаш.

FuckingFreak
09-09-2013, 12:28
L-carnitin-а има по-скоро тонизиращ ефект, отколкото да даде кой знае какво отражение върху горенето на мазнините. Взимай си го ако искаш, нищо няма да ти стане, не се притеснявай. Просто според мен това са пари, хвърлени на вятъра. Можеш да ги дадеш за къде къде по-смислени добавки и/или храна. ;)

aniezina
09-09-2013, 12:33
L-carnitin-а има по-скоро тонизиращ ефект, отколкото да даде кой знае какво отражение върху горенето на мазнините.
Напълно грешно. Точно L-carnitin-а има ключова роля в горенето на мазнините. Служи като "совалка" за пренос на мазнините до митохондриите, където биват "изгаряни".

FuckingFreak
09-09-2013, 13:06
От личен опит ли говориш, или от това дето си чела из интернет??? :)

aniezina
09-09-2013, 14:36
От личен опит и от лекциите по биохимия.

AmericanAssholes
09-09-2013, 15:13
ако искаш да се стопиш,взимай си го..
по-хубаво да имаш излишни мазнини по корема,но пък силни ръце,крака и гърди,отколкото да отслабнеш навсякъде и да нямаш ММ.

DownloadVirus
09-09-2013, 17:22
Нищо няма да направиш:

1.Не знаеш нищо за тренировка
2.Не знаеш нищо за хранене
3.Погледни 1 и 2
4.Погледни 3
5.Погледни 3 и 4

Л-карнитина нищо няма да направи,а с л-карнитин мазнини не се горят,действа плацебо ефект,който всъщност и той не винаги го има :D