View Full Version : притеснения за заек
emito0569
09-20-2013, 20:35
Имам зайче декоративно от 3 години , грижа се за него , храни се както трябва но от много време му се появяват ранички по лапите , дори веднъж се събудих и по старготината имаше кръв от тях. Дават му кремове , спрейове , минава за известно време и пак се появява . Сега отново го лекувам този проблем дори реших известно време да не му слагам стърготини а меки хавлии. Оня ден бяхме на ветеринар но не ми каза нищо и сега го галих и забелязах че едното му краче където се захваща за тялото сякаш е по вдлъбнато от другото. Имали ли сте такъв проблем и може ли да си е разместило кокала защото съм чувала че това не се лекува при зайците . Иначе си бяга , скача , леко накуцва но от тези ранички и не мога да разбера дали е от костта
Aз силно се притеснявам за себе си, ти за някакъв заек ......
malka_sladkka
09-21-2013, 10:31
Aз силно се притеснявам за себе си, ти за някакъв заек ......
Като толкова се притесняваш върви на лекар, кво само хленчиш във всяка тема?
За зайчето, защо не попиташ ветеринаря, може пък да няма проблем щом скача, бяга и тн явно не го боли, най-добре да попиташ ветеринаря според мен.
Филмираш се излишно за костта. Щом не проявява високостепенна куцота, ще го преживее. Пък и то няма и да живее с камъните, де...
'Що се отнася до лапичките, след като мазилата не помагат, те съветвам да смениш ветеринаря и да изследвате за гъбички или друго дерматологично заболяване.
Не мога да си представя кой ще дойде при теб и ще ти довери животинче, ако така говориш.
Още не практикувам, зат'ва си го карам как си знам. Иначе да видиш к'ва съм мазна в клиниката... 8-)
Такива костни и ставни заболявания в наш'те условия няма кой да лекува. Едно, че е почти невъзможно да се изпълни, второ, че няма кой да заплати консумативите и труда по такова начинание. Да си крета там... А и заека е продуктивно животно, за Бога!
Като толкова се притесняваш върви на лекар, кво само хленчиш във всяка тема?
За зайчето, защо не попиташ ветеринаря, може пък да няма проблем щом скача, бяга и тн явно не го боли, най-добре да попиташ ветеринаря според мен.
Махнете ги тия зайци, не мислите ли , че хората имат по-голяма нужда от помощ.Аз имам много голяма нужда от помощ,ама ако не я намеря- ще се самоубия.Въпреки , че не ми се иска, ама няма как друго яче, ако никой не ми помогне :D:D .
chupachups
09-22-2013, 17:51
Препоръчвам ти един много добър ветеринарен кабинет.
Много са добри, оперираха ми хамстера преди 6 месеца и още е жив. Имаше тумор на бузата :(
evtimow :3
09-22-2013, 17:57
Махнете ги тия зайци, не мислите ли , че хората имат по-голяма нужда от помощ.Аз имам много голяма нужда от помощ,ама ако не я намеря- ще се самоубия.Въпреки , че не ми се иска, ама няма как друго яче, ако никой не ми помогне :D:D .
ти си едно жалко създание.
tHe_COolEst_GIrl
09-28-2013, 07:37
Смени ветеринара. Предния май за нищо не става ;)
tHe_COolEst_GIrl
09-28-2013, 07:38
Безсърдечно човече :-?
ти си едно жалко създание.
Колкото и да съм жалък, по-някакъв начин се опитвам да мисля за себе си.
Безсърдечно човече :-?
Не съм безсърдечен, просто няма на къде повече и единствената ми надежда е някой човек от форума да ми помогне.Надявам се БОГ ме чува.
HollyGolightly
10-02-2013, 16:35
Сменяш ли му достатъчно често, понеже ако не е на решетки над стърготините, а направо върху тях, се получава изгаряне от урината. Пробвай да го държиш на сухо, ако трябва всеки ден му сменяй и виж дали има някакво подобрение. И както вече казаха, отиди до друг лекар и виж какво ще ти каже той/тя.
baby_baby
10-02-2013, 19:24
смени ветеринара явно този не разбира