PDA

View Full Version : Не е прилично

slunch
09-24-2013, 18:43
Здравейте :) Още от 2 клас се научих да псувам, като догава си мислех, че е много готино. Но това ми остана като навик и досега. Все едно като защитна реакция. Буквално говоря без да мисля. А за момиче това е супер грозно.. Скоро си изпатих като ме наказаха в училище заради това. Та се чудя какво да правя. Казвали са ми да броя до 10 и тогава да казвам каквото и да било, но прилагането на практика за мен си е невъзможно. Най-много ме е яд, че майка ми се срамува от това, защото една от учителките ми и беше казала и стана една. Та какво да правя. Според мен е навик, пък не знам.

bilqnavod
09-24-2013, 18:47
Трябва да се опитваш да се владееш. Има и други начини да изкажеш недоволство или възмущение - не с псувни!

TheBeliever
09-24-2013, 19:33
Навиците както се учат, така и се отучват.

С времето ще се научиш къде и кога можеш да си позволиш да говориш по-свободно. Просто се старай да се съобразяваш с обстановката и присъстващите.

NeutralMilkHotel
09-24-2013, 23:19
Научи се да се изразяваш. Повярвай ми, един ясно и културно представен аргумен е далеч по-силен и от хиляда псувни. Ако трябва просто замълчи...Винаги са ми казвали, че ако напсувам някой непознат няма как да знам как ще реагира - може да ме нарани, че и убие...Така че е опасен порок. По-добре да си мълчиш, от колкото да рискуваш.

Другият вариянт е за начало да заменяш неприличните думи с нещо невинно - "да ти гушкам майката" = "да ти еба майката, "абе, ей, сладур смотан" = "абе, ей, педераст смотан", "да ти гушна внучето майчино" = "да ти еба путката майчина" и прочие...Разбра на къде бия. :) В повечето адълт суингове (анимации за големи) така цензурират псувните.

Жълто
09-25-2013, 00:39
Ахахахахаа ...
Псувай на английски ... кат те ядоса някой ... ФААААААКююююю

Mickey G.
09-26-2013, 12:22
И аз бях по едно време на вълна 'псувай-като-каруцар-когато-си-ядосан', но от близо 10 месеца насам вече не псувам. Както каза NeutralMilkHotel, заменяй някои думи. В моето семейство например да кажеш 'по дяволите' е лоша ругатня. За това се съобразявам и казвам 'по ягодите'. (;

tHe_COolEst_GIrl
09-29-2013, 18:54
Казвай вместо "я не се еб*вай" "Потресаващо"!

an7raks
09-29-2013, 19:01
Научи се да броиш до 10. ;)

NissaN
10-03-2013, 06:09
Аз например така съм свикнал,че всяка втора моя дума е псувня на български,английски,немски и дори цигански ( Не съм циганин). А имам брат който сега е на 10,но баща ми го учеше да псува когато беше на 4-5 годишна възраст.

qhnalametlata
10-07-2013, 15:16
Научи се да броиш до 10. ;)
+1

Освен това лошите думички влошават резонанса ти, ама това на този етап не знам дали ще го разбереш... :)
Пробвай да гледаш един филм "Великата тайна на водата" за изследванията на един японски учен Масару Емото. Може и да ти светне какво правят лошите думички с всеки един, който си позволява да ги ползва :)

muhatacece
10-07-2013, 15:20
Преди да почнеш с псувните, набий някого, за да си излееш гнева и това да ти стане навик ! :D

baby_baby
10-11-2013, 19:02
Трябва да се научиш да се владееш пробвай като броиш до 10