View Full Version : Майка ми и приятеля и...-_-
Здравейте,от 3 години живея в Америка и родителите ми са разведени,майка ми от 2г.си има приятел,които не живее при нас.Така:..преди тя да си има приятел всичко беше перфектно!Но всичко тотално се промени когато той се появи -_- просто не мога да го приема!На майка ми имам чувството,че изобщо не и пука за мен,ходи при него при всеки нейн почивен ден и не сме излиза като майка и дъщеря и изобщо не ми обръща никакво внимание и не се интересува от мен.Сега някои ще кажат да поговоря с нея,че съм голяма и т.н. Да,говорила съм с нея много пъти и тя казва,че никой не ми е искал мнението по въпроса.Казах и,че искам да се върна в България,защото явно съм и в тежест.Тя с отговора си направо си ми каза 'прав ти път'.Просто се чувствам адски самотна и неразбрана!Някой ако може да ми даде съвет,защото наистина не знам какво да правя :(??!!
Не знам дали е така, но е възможно малко да преувеличаваш.Това е майка ти все пак, не би те изоставила.На колко години си?
Мисли и за щастието на майка си.
На 17 съм.И не,не преуваличавам.Казвам нещата както са,на много хора не им се вярва,но е така!И аз никога ме съм си го помисляла,че може да се случи-но ето :x
DisappointedDreamer
10-06-2013, 12:01
Не знам дали е така, но е възможно малко да преувеличаваш.Това е майка ти все пак, не би те изоставила.На колко години си?
Мисли и за щастието на майка си.
Всъщност, съм сигурна, че не преувеличава.
Имам приятелка. Родителите и се разведоха, майка и си намери приятел. Откакто го хвана него, в началото на връзката им, тя ИЗОБЩО не обръщаше внимание на дъщеря си. Това лято се заговорихме по въпроса (аз, майка ми, момичето и нейната майка), защото сме близки приятелки и 4-те, и майка и потвърди факта. Дори заяви, че е страшно засрамена от случилото се, но просто е била като в транс. Каза, че това е бил периодът, в който дъщеря и изобщо не е имала майка.
Мисълта ми е, че ако майка ти е на 40+, може би се страхува, че няма да намери някой друг след въпросния и се е вкопчила здраво в идеята за него. Това плюс обсебващото желание на майка ти да е щастлива след проваления си първи брак, със сигурност играе огромна негативна роля върху ролята и на майка.
Не мисля, че има какво да направиш. Потърси приятелка другаде. Остави майка ти да се осъзнае сама.
hey.mistery
10-06-2013, 12:07
А защо като ти казва " прав ти път" наистина не се прибереш в България? Или поне да й покажеш, яе имаш сериозни намерения да го направиш, ако не се осъзнае. Може би така ще се усети, яе може да те загуби и ще й се върне разума. Иначе DisappointedDreamer е права.
Казвала съм и,че имам сериозни намерения,но на нея все не и се вярва! :( надявам св като се върна в България наистина да се осъзнае ;(!Благодаря за съветите.
Защо повечето, които прочетете някаква по-сериозна тема, казвате че авторът/авторката преувеличава? Вие не негово/нейно място ли се намирате?
Виж, мила, наясно съм, че не преувеличаваш. И аз имам приятелка, както по-горе някой беше написал, чиято майка не само не се интересува от нея, ами се държи с нея като с боклук. Щом си говорила с майка си и явно нещата не се променят, ще видиш как ще се развие всичко с времето.
А относно това, че искаш да се върнеш - ти си в Америка. Не се връщай тук само, за да й покажеш, че си обидена или че можеш да се оправяш сама. Не си пропилявай възможностите пред теб и късмета, който имаш. Ти пак можеш да продължиш живота си самостоятелно и без нейна помощ и в Америка. Повярвай аз обичам България, но не мога да ти обясня само за един ден колко неща ме изнервят и с каква простотия се сбъсквам тук. Не си съсипвай бъдещето, заради болка или разочарование.
sashinka95
10-06-2013, 21:00
Опитай да поговориш с майка си, а защо не и с двамата. Поне всички ще сте наясно кой как се чувства. Едва ли и на тримата ви е лесно в тази ситуация. За него също едва ли е много приятно, като знае, че ти не го приемаш.
Аз да си бях събрал багажа и да се бях прибрал. Баща ти къде е ? Защо не отидеш да живееш при него, надали ще ти откаже.
qhnalametlata
10-07-2013, 11:56
Направи й "огледало", т.е. хвани си гадже и не я "отразявай".
Освен това, написани са десетки и стотици книги на тема взаимоотношения между родители и деца ... във всякакви конфигурации. Всяка възраст си има своите особености - както тази на майка ти, така и твоята - и това често води до дисбаланси във взаимоотношенията. Нищо чудно да имате и някакви стари кармични сметки за уреждане. Например в предишен живот ти да си била майката, а тя дъщерята, и да си се държала гадно с нея... или пък нещо друго.
Има сума ти практики за разчистване на натрупана негативна карма, най-вече свързани с прошката. Струва ми се, че ти е рано да четеш за подобни неща, но може пък да се заблуждавам.
Така или иначе, ако се нуждаеш от това да научиш нещо ново за живота и взаимоотношенията (майки-дъщери в случая), то със сигурност ще ти се яви и информация в подходяща за твоята възраст форма :)
tHe_COolEst_GIrl
10-07-2013, 14:09
Направи й "огледало", т.е. хвани си гадже и не я.
Наистина може да направиш така. Като те пита "Айде на разходка с гаджето ми" и кажи "Моето гадже е по-важно" да я видим тогава. Ако не стане, вариантът да отидеш при баща си или да бъдеш самостоятелна също става :)
С баща ми не сме в добри отношения,а наистина искам да се върна в България...не само защото виждам,че явно с него и е по-добре и аз съм и в тежест,но и приятелите ми липсват!Хиляди пъти съм опитвала да и кажа и ще пробвам да говорим и тримата,но тя няма да ми позволи.Когато и кажа нещо и тя"никой не може да ми каже,най-малко пък ти" :( това като ми го каже и просто се сривам и се чувствам като хваната от улицата.Когато имаме събитие в училище..родителска среща,предстваление и т.н. тя винаги си намира занимания и е заета,но когато той я помоли-тръгва навсякъде и прави всичко,за да му угоди.Не знам защо се случва така?Просто искам да свърша училище и да се махна,защото просто няма да издържа психически!Не,че не мога да се оправям сама,но просто ми липсват отноженията ни преди "той" да се появи!Тя просто не е същият човек.:( а да си хвана гадже,лесно не става :/но благодаря на всички отново
Всъщност, съм сигурна, че не преувеличава.
Имам приятелка. Родителите и се разведоха, майка и си намери приятел. Откакто го хвана него, в началото на връзката им, тя ИЗОБЩО не обръщаше внимание на дъщеря си. Това лято се заговорихме по въпроса (аз, майка ми, момичето и нейната майка), защото сме близки приятелки и 4-те, и майка и потвърди факта. Дори заяви, че е страшно засрамена от случилото се, но просто е била като в транс. Каза, че това е бил периодът, в който дъщеря и изобщо не е имала майка.
Мисълта ми е, че ако майка ти е на 40+, може би се страхува, че няма да намери някой друг след въпросния и се е вкопчила здраво в идеята за него. Това плюс обсебващото желание на майка ти да е щастлива след проваления си първи брак, със сигурност играе огромна негативна роля върху ролята и на майка.
Не мисля, че има какво да направиш. Потърси приятелка другаде. Остави майка ти да се осъзнае сама.
Това. Изчакай докато завършиш гимназия и после щеш-не щеш ще се преместиш в колеж/университет (предполагам) и ще живееш сама. Не бързай, нещата ще се наредят.
Какви са тези глупости да се прибирала за България? За какво? Да гледа мизерията там от която майка й я е измъкнала? Или да живее с баща си с който не са в добри отношения и може да се чуства по - зле отколкото с майка си? Според мен си стой там. Поговори с майка си , но не й казвай " аз не го харесвам тоя , откакто си с него си променена и т.н. " . По - скоро й кажи ,че нямаш нищо против него и това ,че е щастлива. Но ти е майка и трябва да поема отговорност за теб , поне от време на време ( да идва на родителски и събития важни за теб) . А на тоя приятел на майка ти, не вярвам изобщо да му пука за теб ( с извинение) . Ако му пукаше щеше да й налее малко акъл или поне да я посъветва да се грижи повече за теб и да ти отделя повече внимание . Тя може да не иска съвет от никой или да не иска някой да й казва какво да прави , но повярвай ми от него ще го приеме и ще се замисли.
И аз съм ставала свидетел на случаи като твоя. Майката си хваща приятел и сякаш си изживява някакви пуберски неща. Единственото, според мен, е да изчакаш да ѝ мине.
Аз знам,че на него не му пука,защото и той си има дете.Примерно когато е в тях със седмици 1-2 и аз съм сама ми се е обаждала точно 1 път.От както забелязах,че се е променила..се опитвам да говоря,но нито приема,нито ме слуша.А и се държи мен студено.Ако трябва да чакам да и мине,не знам!Държи се точно като една тийнеджърка а е на 38 години!Просто е адски глупаво!Не знам вече какво да правя,всичко съм опитала!
Ако това негово дете е доло - горе на твоята възраст, пробвай да се сближиш с него. Да излизате, да си говорите и т.н. . Щом казваш ,че майка ти е като тинейджърка, а ти все й повтаряш колко е променена, може да си мисли ,че не я разбираш достатъчно, че не се интересуваш или не приемаш избора й . А може да поговориш с приятеля й . Колкото и да не му пука за теб, все пак и той си има дете и може да те разбере и помогне. Но естествено трябва да имаш огромно търпение. Тези осъзнавания на родителите не стават за един ден , а понякога са нужни дори години .
baby_baby
10-10-2013, 21:51
Нормално в началото да си така но като мине време ще го приемеш
Колко време да мине :( заедно са от 2 години.Тя даже когато започнаха да излизат не ми и каза а ме лъжеше и не ми обясняваше къде ходи.Детето му е малко на 5-6 годинки и не живее при него.Може да съм на 17 но и аз имам нужда от майка ми и нейната подкрепа.Тя все се оправдава,че вече съм голяма.Добре де голяма съм и какво?Трябва да ме зареже ли?!Гледам как приятелките ми споделят и говорят с майките си за абсолютно всичко а аз няма с кой,защото вечно я няма в нас!Усещам и как започвам леко по леко да се отдалечавам от нея.
Съжалявам,че ви занимавам..но на който му дойде до глвата ще разбере какво е :x Просто наистина не знам какво да и кажа и какво да направя?!!!!
Ех пък вие как сте решили че който иде в Америка и преуспява.Зависи си къде точно в Америка си и като добавиш и че си чужденец от държава в третия свят нещата стават още по-сложни.Особено сега как им и рухна цялата система...
По темата-това не е нормално отношение на майка и честно казано чак ме боли като чета как се държи майка ти с теб.За съжаление не мога да ти дам съвет,защото тая твоя майка е за бой.С думи нищо няма да се постигне,видяло се е.Не мога да ти кажа да си намериш приятели,защото липсата на майка трудно някой друг може да запълни.Да се връщаш сега тук е трудно,защото все още учиш и така ще изпуснеш година.Моята идея е да се отдадеш на хоби-танци,рисуване,тичане дори.Нещо,което да ти запълва деня и мислите.Когато ми е напрегнато аз така разпускам.Успех!Бъди силна.И това ще мине.
BlackEyedPeas
10-17-2013, 09:06
Не сте в добри отношения с баща ти, но защо не опиташ да ги подобрите ако е свестен? После ще отидеш при него да живееш и ще натъртиш на майка ти, че ти е по-добре някъде другаде отколкото с нея. Това от нейна страна хич не е правилно. Първо трябва да види другия мъж как се държи с детето й, детето й как го приема и тогава да задълбочава отношенията. Ами ако онзи се окажеше някой педофил? Тя щеше спокойно да го приеме сигурно. По-добре се опитай да оправиш нещата с баща си и се върни там където се чувстваш по-желана. Това изобщо не е правилно от страна на майка ти освен ако не е навлезнала в критическата. Тогава са малко непоносими, но ще й мине. Ако ли не е това.. опитай с баща ти.
Удари им по един шамар и на двамата, изкуфели старци!!!
Ами да ти кажа честно наистина не си малка.Постави се на нейно място,жената се е грижила за теб толкова години,справила се е явно сама,просто помисли това на нея какво и е коствало.В един момент жената си е намерила човек,с когото да сподели своите си проблеми (представи си,не само ти имаш проблеми,а с теб надали може да говори за такъв тип неща като работа,отношения с колеги и като цяло неща от живота на един възрастен).Та след като те е гледала сума ти време най-после е решила,че си достатъчно зряла ,за да може да си позволи и тя да поживее малко...е,изглежда е сбъркала,защото поне в моите очи твоето държание е супер егоистично.Не знам според теб какво трябва да прави за теб,може би да ти проверява домашните,да ти чете за лека нощ или какво? На 17 трябва вече да си самостоятелна и сама да си решаваш проблемите.Не казвам,че не се налага някой път да си поговориш с нея,но все си мисля,че все някога се прибира у вас и ако повдигнеш въпроса,който те вълнува пред нея,няма да ти каже да си гледаш работата.Просто намери правилния подход.Мога да ти кажа,че аз съм в подобно положение,да не кажа,че е доста по-тежко,понеже имам и малък брат,когото гледам повече от нея,но не е в това въпроса.Старая се да разбирам и нейните проблеми и да и помагам,когато знам,че и е тежко.Не знам дали осъзнаваш,но всеки има нужда от любов и не ми се вижда ненормално да избере да се види с любимия пред това да отиде на някаква родителска среща,дето и без това нищо съществено не се говори.Съветът ми е да погледнеш ситуацията отстрани и да осъзнаеш,че майка ти няма да те гледа цял живот.
Точно сега тя е в такава възраст,че има нужда от майка!Това че майката е разгонена не значи че трябва да игнорира дъщеря си.Любов,любов,ама децата са на първо място.
Майката е разгонена,сериозно? Единствено неприемливо за мен е ако майка и ОТКАЗВА да разговаря с нея.По абсолютно никакъв начин не можеш да ме убедиш,че майка и е задължена да ходи и да изкарва пари за двете и след това да се прибира,за да не се чувства самотно малкото и 17-годишно момиченце.Вие,хора,си мислите,че щом една жена е станала майка,с това идва и краят на любовния й и сексуален живот.Да,съгласна съм,че до 14-годишна възраст е важно да присъства активно родителят,но не е ли и той човек.Защо трябва да пренебрегва нуждите си,заради прищявките на дъщеря си.Казвам прищявки,защото за мен си е точно това.не мога да разбера на тия години какво очаква майка й да прави за нея.Може да си намери приятели,да си споделя с тях,ако държи да споделя всичко с майка си,не вярвам да си запушва ушите за нея.В един период се чувствах по същия начин,след това се осъзнах и наистина ме беше срам колко неблагодарно съм се държала.Много ми е интересно вие като станете родители дали ще разсъждавате по същия начин...чак за бой била.Сигурно смятате,че на 40 спират да правят секс и са задължени единствено да ви покриват образованието и вашите нужди.
MynameisKris
10-17-2013, 18:51
Вземи една брадва и изчакай да заспят. Когато го направят, отиди в тяхната спалния и помисли - имаш избор да ги убиеш и двамата или само единият. Ако избереш да убиеш само приятелят й , можеш да му отсечеш главата и да скриеш тялото, оставяйки само главата, по този начин ще накараш майка ти да мисли, че е получила цикъл.
Хиляди пъти съм опитвала да и кажа и ще пробвам да говорим и тримата,но тя няма да ми позволи.Когато и кажа нещо и тя"никой не може да ми каже,най-малко пък ти" :( това като ми го каже и просто се сривам и се чувствам като хваната от улицата.Когато имаме събитие в училище..родителска среща,предстваление и т.н. тя винаги си намира занимания и е заета,но когато той я помоли-тръгва навсякъде и прави всичко,за да му угоди.Не знам защо се случва така?
Държи се като подгонена от хормоните тинейджърка.Животът не свършва като имаш дете, но винаги детето трябва да е по-важно от някой си там мъж,който както се е появил така и ще изчезне.Да си намираш извинения да не отидеш на тържеството на дъщеря си,но като ония там ти свирне да си първа линия нормално ли е?Има как нещата да се балансират така че да не страда нито една страна, но явно за някои хора баланса е прекалено сложен.
Е за такива мероприятия е добре да намира време наистина,ама какви са пък тези тържества на 17.Последното мое тържество беше в 4ти клас мисля.Мачове за сметка на това имам от 4 години,тя е присъствала само на 1,но пак не ми се струва чудо голямо,че ги е пропуснала.Не се чувствам ощетена по никакъв начин,даже бих казала,че по трибуните да е имало по 2-ма 3-ма родители най-много.
tHe_COolEst_GIrl
11-27-2013, 18:57
Майката е разгонена,сериозно? Единствено неприемливо за мен е ако майка и ОТКАЗВА да разговаря с нея.По абсолютно никакъв начин не можеш да ме убедиш,че майка и е задължена да ходи и да изкарва пари за двете и след това да се прибира,за да не се чувства самотно малкото и 17-годишно момиченце.Вие,хора,си мислите,че щом една жена е станала майка,с това идва и краят на любовния й и сексуален живот.Да,съгласна съм,че до 14-годишна възраст е важно да присъства активно родителят,но не е ли и той човек.Защо трябва да пренебрегва нуждите си,заради прищявките на дъщеря си.Казвам прищявки,защото за мен си е точно това.не мога да разбера на тия години какво очаква майка й да прави за нея.Може да си намери приятели,да си споделя с тях,ако държи да споделя всичко с майка си,не вярвам да си запушва ушите за нея.В един период се чувствах по същия начин,след това се осъзнах и наистина ме беше срам колко неблагодарно съм се държала.Много ми е интересно вие като станете родители дали ще разсъждавате по същия начин...чак за бой била.Сигурно смятате,че на 40 спират да правят секс и са задължени единствено да ви покриват образованието и вашите нужди.
Наистина, аз не съм още майка, но моята собствена никога не би ме изоставила за мъж (това тя лично ми го е казвала). Вярно, хора са, но това означава ли че не трябва да се интересуват от живота и ежедневието на своите деца? Независимо на каква възраст е, тя винаги се нуждае от майчина подкрепа, съвет. Та това е майка и, най-близкия човек. Може би тя в момента много страда и тъгува, че майка и не е до нея. Не може да сподели нищо на никой, съвсем сама е. Прищявка ли е, че майка и като някакво разглезено дете мисли само за себе си и никакво внимание не обръща на дъщеря си? На момичето може и помощ в училище да и трябва, дори спомена, че майка и си намира оправдания за това да не идва на родителска срещи.
Майка ти е тъпа путка. Не го приемай лично, не си ти виновна. Като пораснеш не ставай като нея.