Влез

View Full Version : Да простим ли изневярата?

sweet_summer_love
10-18-2013, 20:29
Здравейте имам връзка с едно момче и преди няколко месеца той ми изневери, разделихме се, но след няколко месеца отново се събрахме. Държанието му преди раздялата не беше много мило към мен и сега пак започна със същото държание, потаен е и не споделя. Не иска да го търся често. Когато се сетя за изневярата направо се побърквам. Вие бихте ли простили изневяра, бихте ли се събрали отново с човека и какво бихте направили ако той се държи потаино и не иска да го търсите?

Баща Ти
10-18-2013, 20:30
АЗ винаги си прощавам, когато изневеря :O

sweet_summer_love
10-18-2013, 20:32
АЗ винаги си прощавам, когато изневеря :O
Прощаваш на себе си, че си изневерил, а друг ако изневери на теб би ли простил?

Ivaaaaa
10-18-2013, 20:35
не разбира се
колко трябва да не се уважаваш, за да простиш подобно нещо...

baby_baby
10-18-2013, 21:05
Не бих я простила и не бих се върнала при човека

PimKie
10-18-2013, 21:22
Естествено, че не бих простила.

А и нали знаеш... щом веднъж го е направил....

valdesbg
10-18-2013, 21:27
Тва е все едно котката у вас да опикае килима и да се изсере в саксиите, а ти да и купиш ново легло, котешки консерви, и да я галиш 24/7 и да се надяваш че ще схване намека.

doesanyonecare
10-18-2013, 21:55
всеки заслужава втори шанс

JakSparrow
10-18-2013, 22:00
всеки заслужава втори шанс

Той се е подиграл един вид с чувствата и тя ще му даде втори шанс?

doesanyonecare
10-18-2013, 22:07
Той се е подиграл един вид с чувствата и тя ще му даде втори шанс?
ти никога ли не си праил грешки

JakSparrow
10-18-2013, 22:10
ти никога ли не си праил грешки

Има разлика между дребни грешки и грешки от такава величина. Това е един вид предателство към човека с който си. Ако толкова не можеш да си държиш нагона, поне скъсай човека.

А в случая - изневерил е с някаква, правили са каквото са правили писнало му е и отново да не е капо се хваща с нея.

Това ли защитаваш?

doesanyonecare
10-18-2013, 22:13
Има разлика между дребни грешки и грешки от такава величина. Това е един вид предателство към човека с който си. Ако толкова не можеш да си държиш нагона, поне скъсай човека.

А в случая - изневерил е с някаква, правили са каквото са правили писнало му е и отново да не е капо се хваща с нея.

Това ли защитаваш?
ква величина уе? да не е умрял човек

ми кат мое да си ги върти две що па да са ограничава?

JakSparrow
10-18-2013, 22:14
ква величина уе? да не е умрял човек

ми кат мое да си ги върти две що па да са ограничава?

ще те видим теб като ти се падне някой такъв/a що па да не се ограничава

doesanyonecare
10-18-2013, 22:16
ще те видим теб като ти се падне някой такъв що па да не се ограничава
сорка ама по мъже не си падам :D

JakSparrow
10-18-2013, 22:17
сорка ама по мъже не си падам :D

все тая едитнах си поста

дали ще е от мъжки или женски пол няма значение

valdesbg
10-18-2013, 22:48
Много малко хора заслужават втори шанс. Тва да не е топъл хляб че да го раздавате ей така....

Всяка грешка има последици. Не може да утрепеш някой, да направиш мили очички на семейството му и да кажеш извинявай. И да очакваш да те приемат радушно.

HollyGolightly
10-18-2013, 22:50
doesanyonecare, много си зле

И не, не бих простила. Държи се гадно с теб, изневерява и след това уж се променя,за малко. Най-вероятно пак ти изневерява и за това така се държи. И все пак ти сама трябва да си решиш дали има смисъл да му даваш толкова много възможности да ти се промени. Ако мислиш, че той е мъжът на живота ти, прощавай му всеки път щом кривне, но ако не е, нараняваш най-вече себе си, на него очевидно му е все едно за теб.

doesanyonecare
10-18-2013, 22:57

щото не съм задръстеняк ли ?

с убийство сравнявате изневяра нещо много не ви е наред в главите

JakSparrow
10-18-2013, 22:59
щото не съм задръстеняк ли ?

за теб задръстен значи да си верен ли?

doesanyonecare
10-18-2013, 23:03
за теб задръстен значи да си верен ли?
ми не

кат обичаш мое и да си верен ма кат не обичаш кво ти пука и закво тряя да си

JakSparrow
10-18-2013, 23:04
ми не

кат обичаш мое и да си верен ма кат не обичаш кво ти пука и закво тряя да си

като не обичаш не си хващаш сериозни връзки ами си живееш живота

другото е жалко

doesanyonecare
10-18-2013, 23:05
като не обичаш не си хващаш сериозни връзки ами си живееш живота

другото е жалко
ми то тоа пич си го живее явно

JakSparrow
10-18-2013, 23:07
ми то тоа пич си го живее явно

той като теб викаш а

аман

doesanyonecare
10-18-2013, 23:54
той като теб викаш а

аман
къв ти е проблема ве

sweet_summer_love
10-19-2013, 08:08

И не, не бих простила. Държи се гадно с теб, изневерява и след това уж се променя,за малко. Най-вероятно пак ти изневерява и за това така се държи. И все пак ти сама трябва да си решиш дали има смисъл да му даваш толкова много възможности да ти се промени. Ако мислиш, че той е мъжът на живота ти, прощавай му всеки път щом кривне, но ако не е, нараняваш най-вече себе си, на него очевидно му е все едно за теб.
Наистина наранявам най-вече себе си. Според него той се държи добре, а аз като дете. Разбрах по-точно видях и един чат с някакво момиче, което постоянно го кани на кафе и се върти из нейния квартал, за да я вижда.
Всички ми казват, че не си заслужава да съм с него, той не заслужавал доброто ми отношение и вече започвам и аз да се замислям в думите им...

anonymous708973
10-19-2013, 08:56
Бих простила изневяра, ако преценя, че човекът заслужава втори шанс (което при мен е почти винаги) и при специални обстоятелства.
Това, което не бих простила в твоя случай, е поведението след това. Ако е изневерил и си му простила, на колене трябва да лази и цялото му съществуване да е концентрирано в това да не направи щастлива и да ти спечели доверието отново. А нашият си опитва да си разиграва коня, ще го оставиш ли? Борба за надмощие е в случая, от която победителката трябва да си ти. Ще победиш, като го пуснеш да пасе.

В последните няколко месеца се спуках да повтарям, че уважение не се изисква, а се заслужава. Какво уважение очакваш, като се държиш така и му позволяваш да ти се качи на главата? Тропни по масата, кажи му, че така няма да се получи и или захваща да си поправя грешката, или може да си хване багажчето и да си тръгне. Ама го мисли наистина, защото ако само го кажеш без да си готова да си изпълниш ултиматума, олекваш много и губиш всякакъв респект.

Защо го търпиш? Хубав секс, например? Сериозно? Заради няколко оргазма си тровиш нервите? Ще си намериш друг и ще е по-добър, повярвай ми. Винаги ще има по-добър в нещо. Държи се добре и те прави щастлива (понякога!)? Намери си друг, който ще те прави щастлива винаги, просто е.

Искаш целия квартал да те подмята и всички да ти говорят зад гърба какви ги върши твоят ли? Вземи се в ръце.

П.С. Много сте сигурни нещо в себе си, бе. Винаги ми е смешно, когато чета категорични мнения по темата за изневярата.

Colouring
10-19-2013, 09:07
Ами да, никога не може да си категоричен в това отношение, макар че и аз си казвам сега, че не бих простила изневяра. Той трябва да си заслужи втория шанс, а не ти да му го подариш. Aз вярвам в даването на втори шанс, но не и в това, че всеки го заслужава.

TheBeliever
10-19-2013, 09:12
Може и да простя, но не бих могла да бъде отново с този човек.

Не защото не заслужава или заради някакви холивудски разбирания за любов и доверие. Просто защото съм злопаметна и отмъстителна. Даже да искам да загърбя изневярата, но едва ли бих могла. Във всеки лош ден, който имаме, аз ще се сещам за стореното от него. При всеки спор ще искам да му го натрия в носа. Каквото и да прави никога няма да бъде достатъчно. Съмненията никога няма да ме напуснат и не бих могла да гледам на него по начина, по който съм го гледала преди. Даже да се постарая да не повдигам темата, това ще ме разяжда отвътре и рано или късно всички топли чувства, които съм изпитвала към този човек ще избледнеят.

Ivaaaaa
10-19-2013, 09:13
П.С. Много сте сигурни нещо в себе си, бе. Винаги ми е смешно, когато чета категорични мнения по темата за изневярата.

Пантерке, абсолютно съм съгласна с целият ти пост, но това си зависи не само от човека, на когото ще се прощава, а и от този, който ще прощава
да приемем, че на мен се случи такова нещо и човека до мен покаже пълното си разкаяние
аз обаче няма да мога да забравя, винаги когато го погледна ще се сещам за изневярата
това ще стои като обица на ухото
поне при мен така стоят нещата - когато нещо се 'счупи', не може да бъде поправено отново

sweet_summer_love
10-19-2013, 09:19
Може и да простя, но не бих могла да бъде отново с този човек.

Не защото не заслужава или заради някакви холивудски разбирания за любов и доверие. Просто защото съм злопаметна и отмъстителна. Даже да искам да загърбя изневярата, но едва ли бих могла. Във всеки лош ден, който имаме, аз ще се сещам за стореното от него. При всеки спор ще искам да му го натрия в носа. Каквото и да прави никога няма да бъде достатъчно. Съмненията никога няма да ме напуснат и не бих могла да гледам на него по начина, по който съм го гледала преди. Даже да се постарая да не повдигам темата, това ще ме разяжда отвътре и рано или късно всички топли чувства, които съм изпитвала към този човек ще избледнеят.
При мен е същото, а съм злопаметна и много често се сещам за тази случка и ми става ужасно гадно изяждам се отвътре. Когато се скараме за нещо ми става ужасно гадно, защото се сещам и ми е много тежко...

DisappointedDreamer
10-19-2013, 09:27
Пантерката е права.

Бих простила изневяра, но ако държанието му към мен е това, което ти описваш, директно бих му била шута.

Друг е въпросът дали наистина можеш да простиш и да загърбиш случилото се, или ще се развият чувства на параноя и недоверие, които ще използваш като аргумент всеки път, когато се почувстваш наранена.

Rocknroll
10-19-2013, 13:48
Не бих.Това е мазохизъм.

sweet_summer_love
10-21-2013, 11:55
Благодаря ви за съветите, но ако го обичам прекалено много какво да правя?

valdesbg
10-21-2013, 12:12
^ продай си себеуважението и моралните принципи някъде, за да можеш да изпълняваш правилно ролята на вярно кученце на каишка.

nyxu
10-21-2013, 12:12
Не.

prince
10-21-2013, 12:43
Бог прощава, аз не!

girlwithblueeyes
10-21-2013, 12:58
Не
Не обичам подобни истории и не намирам оправdanie за тях . Всеки си има глава на раменете с която да мисли . Не е честно да нараняваш другият заради единят нагон . Разбирам всеки прави грешки но те могат да бъдат избегнати стига да искаш . Ужасно жестоко е да нараняваш така другият .

Lilanda
10-21-2013, 13:02
^Моничке, изневярата не е винаги само заради 'някакъв нагон'...Да си чувала изразите "тръпката я няма", "вече не е същото" и т.н.?

Извинявай, че се обръщам към теб, просто само твоето мнение прочетох, че ми е мързеливо нещо...:D

Не бих простила изневяра, независимо каква е причината.

girlwithblueeyes
10-21-2013, 13:11
Да Линка знам тогава боли още повече . Защо трябва да се гавриш с другият по тоя долен начин ?
Като вече я няма тръпката просто кажи на полвинката си.

sneering
10-21-2013, 13:17
Много са ми интересни момичетата които стоят зад твърдението 'не бих простила' ..Окей не прощаваш на него,но следващия е със същото мислене,само че с една идея по-хитър в приказките и онези сладникави теории за как му се лепят,но той не иска заради принципите си.
Как стоят зад това твърдение,след като има 3 вида момчета..1-вия вид изневерява и не му дреме,2-ия мисли за изневери,но няма актуални шансове и 3-ия най-опасен вид,философа който дори има наглостта да ругае изневярата с добре изградени тези.
4-тия вид на онзи обичащ гаджето си и отхвърлящ всякакви красиви момичета около себе си,го има във високобюджетните филми от сащ,или теоритично да съществува някъде си,няма да е в опростените до максимум среди у нас... или грубо казано един на хиляда.

Извода е че трябва да се прощава,според обстоятелствата..защото статистиката е плашеща.И онези с твърдото и непоклатимо твърдение против прошката,яко ще губят винаги

Pedigree
10-21-2013, 13:57
Не ми се е случвало, предполагам, че ако се случи, няма да простя. Някак просто няма да ми се занимава най-вероятно, а и ще избегна драми, та не, не бих.

LadyDi
10-21-2013, 14:15
Между другото, да сравнявате изневяра с убийство е наистина малоумно.
Има простими и непростими грешки и границата между двете е изцяло във вашия ум.
Това, което аз мога да простя, ти може да не можеш и обратното.
И съм съгласна с Пантерата и Дриймърката - мога да простя изневяра, според това какво е отношението после. Има хора, които заслужават втори шанс, а обстоятелствата около изневярата са различни за всеки конкретен случай.
Но нали знаете: Fool me once - shame on you. Fool me twice - shame on me...
Понякога трябва да сме гъвкави.

valdesbg
10-21-2013, 14:23
Лейди, между мога да простя, искам да простя, бих простил/а и ще простя има разлика колкото от тук до луната.

Отбелязка за протокола.

LadyDi
10-21-2013, 14:36
Лейди, между мога да простя, искам да простя, бих простил/а и ще простя има разлика колкото от тук до луната.

Отбелязка за протокола.

Естествено, че има. Затова и казах, че факторите около изневярата са различни и далеч не са за пренебрегване.
Аз МОГА да простя - моралните ми принципи и граници го позволяват. Вече дали ще поискам, дали бих и дали ще простя зависи от много други неща.

Carpe Diem
10-21-2013, 14:44
Не прощавай изневярата. Това е толкова грозно, толкова подло нещо. Това е голямо неуважение към теб, и ако му простиш, ти ще му покажеш че не се самоуважаваш. Намери си някой по-стойностен.

valdesbg
10-21-2013, 14:51
Не че се заяждам, ама в темата се пита - бихте ли простили? И аз мога, ама не искам, не бих и няма.

Violenza
10-21-2013, 14:52
^Моничке, изневярата не е винаги само заради 'някакъв нагон'...Да си чувала изразите "тръпката я няма", "вече не е същото" и т.н.?

И какво правиш с този човек при тия обстоятелства?

Не бих. В никакъв случай и при никакви обстоятелства, говорейки от гледната точна на сегашното ми аз. Изключително долна постъпка, не бих могла да продължа с човек, който ще започна да окачествявам като боклук.

LadyDi
Не че се заяждам, ама в темата се пита - бихте ли простили? И аз мога, ама не искам, не бих и няма.

При подходящите обстоятелства, ако можеш, защо не би?

AnarchyBoy
Да Линка знам тогава боли още повече . Защо трябва да се гавриш с другият по тоя долен начин ?
Като вече я няма тръпката просто кажи на полвинката си.

Thats it. :)

Violenza
10-21-2013, 14:54
Дай пример за "подходящи обстоятелства".

(извинете, че се намесвам)

LadyDi
10-21-2013, 14:54
Дай пример за "подходящи обстоятелства".

(извинете, че се намесвам)

Не мога да ти дам пример за подходящи обстоятелства, защото това, което би могло да ме накара да простя изневяра, едва ли би било достатъчно за теб.
Въпросът е по-скоро: защо смяташ, че МОЖЕШ, ако твърдиш, че НИКОГА НЕ БИ. Ако никога няма да го сториш, значи просто не можеш.

valdesbg
10-21-2013, 15:02

Защото цялата концепция за изневярата, а именно дейстие зад гърба на партньора, породено от несинхронност в характери, нагласи, поведение, разбиране на другия и подкопаващо доверието и неприкосновеността на връзката с каквато и да е цел, не се вписва никъде сред моралните ми принципи и няма вратичка, която да я вмъкне като легитимно съществуващо понятие в системата ми от правила. Колкото и да се стараеш и да бъркаш водата и олиото няма да се превърнат в емулсия без емулгатор. На същия принцип сме и ние с изневярата. И съм решил че емулгатор няма да има.

edit: Мога да простя от гледна точка на това че знам по какъв процес трябва да се премине, как да се говори и кой какви компромиси би било добре да направи. Но това изобщо не означава че крайнаат цел на подобно действие ще оправдае усилията и на двамата. Поне моите усилия не биха били оправдани, защото смятам каузата за загубена. По горе съм писал защо. Изневярата е следствие, а не причина.

Violenza
10-21-2013, 15:03
Въпросът е по-скоро: защо смяташ, че МОЖЕШ, ако твърдиш, че НИКОГА НЕ БИ. Ако никога няма да го сториш, значи просто не можеш.
Аз може и никога да нямам намерението да изям 10 шоколада наведнъж, но това не значи, че не мога.

Не се отнася за мен де, аз не бих простила изневярата, именно защото знам, че не мога.

LadyDi
10-21-2013, 15:07
Защото цялата концепция за изневярата, а именно дейстие зад гърба на партньора, породено от несинхронност в характери, нагласи, поведение, разбиране на другия и подкопаващо доверието и неприкосновеността на връзката с каквато и да е цел, не се вписва никъде сред моралните ми принципи и няма вратичка, която да я вмъкне като легитимно съществуващо понятие в системата ми от правила. Колкото и да се стараеш и да бъркаш водата и олиото няма да се превърнат в емулсия без емулгатор. На същия принцип сме и ние с изневярата. И съм решил че емулгатор няма да има.

Което ни връща обратно на това, че не можеш да простиш. Защото сам си поставил границата на нещата, които можеш да допуснеш и които не можеш.
Което пак ни връща на темата - ти не можеш, затова не искаш и затова не би.
Аз мога. Моята система от правила го допуска. А дали ще поискам и следователно дали бих, зависи от изцяло други неща.

LadyDi
10-21-2013, 15:08
Аз може и никога да нямам намерението да изям 10 шоколада наведнъж, но това не значи, че не мога.

Не се отнася за мен де, аз не бих простила изневярата, именно защото знам, че не мога.

Да, но ако си диабетичка, това означава, че и физически не можеш да ги изядеш.
Пак ви казвам - границите на това, което можем и не можем си ги определяме сами. А от това дали го допускаме като възможно + един куп други фактори зависи дали ще го направим.

gerincito
10-21-2013, 15:12
Аз не съм за прошката при изневяра, напротив. Ако един човек те обича истински няма да ти изневери. Ако ти изневери и ти му простиш, той ще се върне при теб и това може да се повтори. Ти не си някаква стока, а си човек с чувства, които не могат да бъдат потъпквани по никакъв начин.Така че просто се разделете.

valdesbg
10-21-2013, 15:13
Примера с шоколадите е доста точен, не съм диабетик. Нито по принцип нито в контекста на примера. Нямам какво друго да кажа.

LadyDi
10-21-2013, 15:16
edit: Мога да простя от гледна точка на това че знам по какъв процес трябва да се премине, как да се говори и кой какви компромиси би било добре да направи. Но това изобщо не означава че крайнаат цел на подобно действие ще оправдае усилията и на двамата. Поне моите усилия не биха били оправдани, защото смятам каузата за загубена. По горе съм писал защо. Изневярата е следствие, а не причина.

Да си наясно с теорията, не означава, че можеш на практика.
И аз знам теоретично как се свири на китара, ама не ми се отдава на практика.

valdesbg
10-21-2013, 15:29
Умея да прощавам по принцип. Конкретно също умея. Акта на прощаване не е обвързана с моралните принципи на даден човек. Прошката като абстрактно понятие също. Проблемно се оказва нещото заради което акта на прощаване е необходим.

Само по себе си.. дали ще простиш за счупената ти любима чаша, обида, казана в ядосано състояние, сгазената ти котка или заразяване с HIV е абсолютно идентично като процес и проява на една и съща способност. Ако можеш за едното ще можеш и за всички останали. А дали предмета на прошката ще оправдае усилията необходими за прошка, конкретно за теб, мен, Пенка е въпрос на съвсем друга дискусия.

gerincito
10-21-2013, 15:30
Аз не съм за прошката при изневяра, напротив. Ако един човек те обича истински няма да ти изневери. Ако ти изневери и ти му простиш, той ще се върне при теб и това може да се повтори. Ти не си някаква стока, а си човек с чувства, които не могат да бъдат потъпквани по никакъв начин.Така че просто се разделете.

LadyDi
10-21-2013, 15:32
valdesbg, можеш ли да простиш убийство?

valdesbg
10-21-2013, 15:39
Мога и при определени обстоятелства и/или определени хора бих.

Sh@d0w
10-21-2013, 16:07
В тоя форум съм се убедил че е много лесно да говориш от гледната точка на трети човек, стоящ пред монитора без работа.

Обаче въобще не знаете как ще реагирате ако на вас се случи. Първо че много зависи от човека с който сте и какви са ви отношенията. Второ много зависи какво е породило изневярата.

Супер лесно с лека ръка казвате да бих простил/а. Никога не бъдете толкова сигурни, защото не знаете къде ще ви довее живота. И дано не ви се случва.

CoNviCt
10-21-2013, 16:21
Бог прощава, аз не!

Аз прощавам. Аз съм Бог.

LadyDi
10-21-2013, 17:10
Аз прощавам. Аз съм Бог.

Котешката логика :cool: Добра е.

Violenza
10-21-2013, 17:34
Котешката логика :cool:
хахахаххаха :D:D:D

NissaN
10-24-2013, 12:17
Не бих простил да ми изневерява,но когато аз изневерявам това е друг въпрос.

fUcKsMiLe
10-24-2013, 12:46
Предпочитам да сме разделени, ако ще се занимава с друг човек.
Същото важи и за мен. Не бих, освен ако не съм прекратила отношенията ни поради някаква причина.

anonymous708973
10-24-2013, 15:53
Акта на прощаване не е обвързана с моралните принципи на даден човек. Прошката като абстрактно понятие също. Проблемно се оказва нещото заради което акта на прощаване е необходим.

Само по себе си.. дали ще простиш за счупената ти любима чаша, обида, казана в ядосано състояние, сгазената ти котка или заразяване с HIV е абсолютно идентично като процес и проява на една и съща способност. Ако можеш за едното ще можеш и за всички останали. А дали предмета на прошката ще оправдае усилията необходими за прошка, конкретно за теб, мен, Пенка е въпрос на съвсем друга дискусия.

Въх, прав си. Не се бях замисляла, но наистина процесът (какъвто и да е той, понеже не мога да го обясня) е същият. Обаче... смятам, че прошката е обвързана с принципите на даден човек. Защото точно принципите "говорят" дали предметът на прошката оправдава усилията.
Но за мен не е едно и също да простя за счупена чаша и сгазена котка. В смисъл... процесът - да, обаче усилията ще са съвсем различно количество.

Макар че... то и да прощаваш заразяване с HIV, и да не прощаваш, то все тая :д

tori
10-24-2013, 18:04
Бих простила, но преди това тоя, който ще ми изневери, ще отнесе някоя и друга точилка във врата. Ама не съм ревнива, не.