View Full Version : Флирт при обвързани
takecare
11-08-2013, 09:50
Започнах да гледам едно българско предаване за любовта. В него се дискутират много теми. Някой от тях ми направиха впечатления, чух много теми и ми се иска да ви задам някой въпроси. Какво смятате за флирта при обвързаните хора? Окей ли сте с това или правите от мухата слон? Говоря не за постоянният флирт, ами този, който се ограничава до комплимент за мъжа/жената, снимка, почерпка на питие. Смятате ли го за сериозен флирт?
Към момичетата първо: Приятелят ви ви е доказал, че ви обича, винаги ви прави комплименти, показал е на всички, че вие сте момичето до него, но винаги, когато излезете прави комплименти на сервитьорката в дискотеката, примерно, или на дадена жена, която смятате, че го заслужава. Окей ли сте с това или не давате той да се заговаря с никоя? Друг страничен въпрос. Как бихте реагирали, ако разберете, че винаги като е излизал сам и са го питали „Имаш ли си приятелка?“, било то в дискотека или другаде, той шикалкави. Как бихте се почувствали, при положение, че вие навсякъде заявявате сериозността на вашата връзка.
Към момчетата: Смятате ли, че е редно, винаги да ограничавате половинката си относно флирта? Т.е ще ви дразни ли, ако тя се отпусне в дискотеката да играе с някого или да позволи да бъде почерпена, при положение, че вие също флиртувате, макар и неволно? Мислите, че сте квит? Колко от вас в дискотеката, примерно или другаде, изтъквате, че сте обвързани и държите на момичето до вас?
Като цяло, не смятате ли, че мъжете са по – склонни да не ревнуват и да са окей с този флирт или това е така, защото самите те го правят повече? Смятате ли, че жените ревнуват повече по отношение на това, а те самите се чувстват добре, когато някой им прави комплименти?
P.S Това сигурно е дъвкана тема, но ми е интересно мненията ви.
И на мен ми е интересно да чуя мнението на другите.
От моя гледна точка, ако връзката наистина е сериозна, аз като момче - не бих правил комплименти да речем на сервитьорката. Нито да ѝ оставям бакшиш и то на всичкото отгоре да съм с моето момиче.
Относно това за питието: нима не си си помисляла, че ако някой те почерпи питие и ти му върнеш една студена вода ще имаш много повече настроение, самовъзхвала и ще получиш много повече от един обикновен флирт, което ще бъде доставено от приятеля ти? Един вид, да му докажеш, че го обичаш по поредния интересен начин.
Как бихте се почувствали, при положение, че вие навсякъде заявявате сериозността на вашата връзка.
Ами че двойката да не са принц и принцеса, че да знаят всички, че са заедно? Нормално е да ги попитат(и мъжа и жената - в дискотека), дали имат приятел/ка. Вече говорим за това, дали обичаш другия и по какъв начин ще отговориш.
Относно флирта - мисля, че е по-интересно, ако си правиш бъзика с някой/я, докато си с половинката си. И накрая да теглиш чертата, един вид, като зае*аване, само за т**ака.
Не, не се държа флиртаджийски, във всеки случай. Имам достатъчно умно, красиво и добро момиче, което ме забавлява. Лудориите можем да си ги правим и двамата.
Не знам кой-кого повече ревнува. Но не мисля и че ревността и флирта с друг човек, докато си в сериозна връзка трябва да ти бъде приоритет. :)
takecare
11-08-2013, 10:15
Това за сериозността на връзката го казах, защото по принцип момичетата често харесват да заявяват, че са обвързани. Т.е, че те не са точно влюбчиви, но повече избързват с този факт и понякога играе лоша шега. Ти примерно как би се почувствал, ако разбереш, че приятелката ти е казала на друго момче в дискотеката, че е необвързана? Можем да гадаем причините, но да речем, че е било заради комплимент или самият флирт. От това, че се е почувствала желана. Какво би направил?
Иначе това за ташака го разбирам, че е самоизтъкване пред приятелката ти. Както ти посочи примера със студената чаша. Както тогава тя ще ти погали егото, така и ти нейното самочувствие, когато накрая ти отрежеш момичето, което е флиртувало с теб.
Но е хубаво, че държиш на приятелката си. Дано и на практика е така. :)
girlwithblueeyes
11-08-2013, 10:32
За мен има една граница която не трябва да се прекрачва . Но пък не съм дребнава и не желая приятелят ми да е залепен до мен нон стоп . Попринцип има разлика между флирт и флирт ако е казал за някое момиче колко е хубава няма да се обидя но пък ако тръгне да й иска номера да затова ще направя проблема най-вероятно . Поне аз не се дразня когато излиза с някоя негова приятелка аз също излизам с мои пирятели момчета . Не виждам лошо в това да се видят по на кафе и да си поговорят стига след това да няма-Айде ела у нас . Това със снимките във фейсбука също не ме дразни по скоро ми е безразлично стига коментара за въпросната снимка да не е много фрапиращ .
По отношение на сервитъорките комплиментите са най-елементарно възпитание да не говорим за бакшиша . Затова да се дразня е голяма глупост . Само невъзпитан човек не би оставил бакшиш . Повечеот пъти приятелят им е правил комплименти на жени дори на майка ми но без да прекрачва границата . Смятам че е признак на добро възпитание да отцениш чуждите качества . Естественно не говорим за целувки и прегръдки такива неща не обичам а и той не ги прави . Но пък да тръгна да се мръщя и да му мрънкам за всеки един жест към друга жена нещо не ми допада .
Това за дискотеките ами нормално е аз го приемам като чисто люпобитство . Но да ако той излъже че няма ще ми стане доста неприятно колкото и да съм либерална такива неща не търпя . За мен това значи че въобще не държи нито на мен нито на връзката ни и ако моят някой ден направи така директно му бия шута . Едно е да си мил но друго е напълно съзнателно да лъжеш че нямаш връзка .
Винаги казвам, че имам приятел, когато ме попитат. Като цяло и не започвам никога първа флирт. Дръпната съм на тая тема, когато имам връзка, а с тея 4 години направо съм забравила какво е да поема инициативата. :D Иначе е ясно, в дискотека ми се е случвало да отговарям на нечии поглед, но до там. Да танцувам с някого или некви почерпки - не. Макар че за майтапа с една-две приятелки ги правим луди но до там.
Относно приятеля ми съм малко чувствителна на тема внимание към други момичета. Като цяло преди откачах дори само да погледне някоя. Но от известно време като видя че вниманието му се насочва към няква сервитьорка или момиче в кафето, просто му гледам сеира. Изключително забавно ми е да не вижда, че аз го виждам. Разбира се, че за жест, комплимент или нещо такова, няма да му правя проблеми. Даже по тоя начин мога само да се радвам, че оставя някакво добри впечатление и в останалите. Премине ли границата обаче да шикалкави коя съм аз и има ли ме, става страшно. Трябва ясно да е заявено, че ме има независимо дали присъствам или не. Въпрос на уважение е тва, то е ясно, че ако иска да ми изневери, се тая кво е казал. Като цяло не съм прекалено ревнива, тъй като винаги когато съм искала, съм слагала в малкия джоб всички досадни същества от женски пол, които са жужали, пък той нека си флиртува, няма как да кажа кой знае какво. Всеки има свободата да избира, пък ние си знаем къде са границите на тази свобода и се радвам за това. : )
HollyGolightly
11-09-2013, 00:08
Единственият комплимент към сервитьорката, когато сме двамата, може да бъде свързан с доброто обслужване. Все пак е с мен, нея нека я оценява някой необвързан, а бакшиша е задължителен, независимо кой ни обслужва. Честно казано така като се замисля, дори не се сещам той да се е заглеждал по други, може когато не съм наоколо да го прави, но ако сме двамата, получавам цялото му внимание, както и той моето.
Дори когато съм с приятели, а него го няма, нито флиртувам, нито се заигравам с мъжете около мен. Мнението на непознати не ме инересува, той ми прави достатъчно комплименти, нямам нужда от нечии чужди. Дори ми става неприятно. А ако каже, че е необвързан на някоя, определено би ми станало неприятно, все пак или има приятелка или не, не може да е едно за пред хората, а друго пред мен, пък и не мога да си го представя да каже нещо такова.
Въпреки всичко, което написах, нито един от двама ни не е ревнив 8-) никога не сме си правили забележки за такива неща, нито сме се сърдили, просто възгледите ни в това отношение много си приличат.
valdesbg
11-09-2013, 08:16
Флирт при обвързани - не. Категорично, без изключения и без условия и за двете страни. Дискретно или не толквоа се отклонява поканата и се париат опитите. Не е нужно да се парадира с това че си във връзка, но ако попитат - се отговаря ясно, кратко и конкретно. И се отстоява това.
Ще направя проблем, ако трябва и по сериозни действия ще се предприемат, ако ми се случи и няма промяна в поведението. Един от редките случаи в които няма да се съобразявам с чуждото мнение.
anonymous708973
11-09-2013, 08:49
Много абстрактно.
Това, което за някой друг е флирт, за мен може да е обикновена проява на уважение и/ли приятелство.
Повечко ще пиша тия дни, само искам да дам пример:
Една приятелка покани познат на вечеря, да му сготви и да си говорят - като израз на благодарност, че й помогна при настаняването и "влизането в релси" с ученето. Приятелят й изревнувал, за него това е флирт.
Какво ще кажете?
takecare
11-09-2013, 08:58
Много абстрактно.
Това, което за някой друг е флирт, за мен може да е обикновена проява на уважение и/ли приятелство.
Повечко ще пиша тия дни, само искам да дам пример:
Една приятелка покани познат на вечеря, да му сготви и да си говорят - като израз на благодарност, че й помогна при настаняването и "влизането в релси" с ученето. Приятелят й изревнувал, за него това е флирт.
Какво ще кажете?
За мен зависи много как е поднесена поканата и какви са техните отношения по принцип. Ако се познават отдавна, излизат заедно, приятели са, окей, нормално е за мен. Дори у вас да те покани. Хората могат само да гадаят какво се случва, но тук идва доверието, което гради една връзка. Ако той и има доверия, няма да има повод за ревност. Аз вярвам абсолютно в приятелството между момче и момиче, защото аз лично имам такова.
P.S Ще очаквам мнението ти по темата.
P.S 2 - И нека не се отклоняваме от темата, наистина. Конкретно питам и очаквам мнения.
valdesbg
11-09-2013, 09:02
Ин, когато си във връзка критериите за флирт би трябвало да са уеднаквени за двамата. В коя посока - зависи от участниците. В конкретния случай даден от теб е прекалено вниманието на девойката. Ако нейния човек е бил наоколо - проблем няма. И аз бих изревнувал ако не присъствам.
takecare
11-09-2013, 09:06
Е какво ще рече да не присъстваш? Ограничаваш ли приятелите си с кого да излизат? Както казах много зависи от кога са приятели и дали въобще са близки. Но аз бих се почувствала тъпо, ако приятелят ми забрани да излизам с приятели момчета, било то и у тях. /Подчертавам приятели./
valdesbg
11-09-2013, 09:13
Иде реч за граница между приятели и гадже. Ако е толкова добър приятел значи няма проблем да бъде поканен "по семейно". Ядрото е и би трябвало да си остане между двамата човека във връзката. А не да се дели някъде другаде и с други хора. Трябва да има самоограничаване и да сте се разбрали с партньора си кое не може да се пристъпва. И защо не може. Вече ако се стигне до ограничаване от другия значи има бая по сериозни проблеми. Аз не ограничавам, само правя необходимите корекции.
takecare
11-09-2013, 09:22
Да, прав си, че може и ти да присъстваш. Хубаво е хората да ви приемат като двойка, но не виждам лошо излизането отделно с човек от срещуположният пол.
valdesbg
11-09-2013, 09:31
Няма лошо. Даже е хубаво да има отделни излизания. Както казах обаче - трябва да се знае границата.
GOOOSHKATA
11-09-2013, 09:40
таааа.... нека дам и аз мнение по въпроса ;д
към флирта нямам нищо против, но трябва да има някакви граници м/у двете страни, колкото до ограничаването на половинката амм честно казано ако видя че прекалява ще и намекна но иначе нищо против, няма да я спирам да играе с който желае в дискотека, трябва да има повече свобода както се казва "да не я задушавам", но пък ако каже че е необвързана е наистина би ми станало неприятно, колкото до сервитьорката бакшиша е задължителен(зависи от обслужването)и задължително бих дал една усмивка без да ми пука дали приятелката ще го забележи и ще и стане неприятно от това-според мен това е израз на уважение. колкото до дискотеките, нормално е ако сме само мъжка компания да пофлиртуваме с мацките, но да е само флирт, щом държа на приятелката си не бих си и помислил за нещо повече.... това е от мен ;)
girlwithblueeyes - харесва ми начина ти на мислене, относно това как се държиш с приятеля си.
Темата е наистина добра - поздравления :)
Много далеч съм от мисълта, че щом имам приятел, той трябва само в мен да гледа, само на мен да ми прави комплименти и да не чува и вижда други момичета.
Аз му имам пълно доверие и съм на 100% сигурна в чувствата му към мен, затова и не ми е абсолютно никакъв проблем той да флиртува и да се закача с други момичета. Друг е въпросът вече, че той не си пада по такива игрички, но факт е, че има приятелки момичета и както всички приятели, не са винаги на метър разстояние едни от други.
Аз също имам предимно приятели момчета и би ми било много обидно, ако той се опита да ограничи контактите ми с тях.
И двамата не крием, че имаме връзка, но и не парадиме с това. Ако някой обаче се опита да скрие, предполагам ще е много неприятно за другия, най-вече защото сме си дали достатъчно свобода и няма причина да се крие, ако намеренията към трети човек не са сериозни.
anonymous708973
11-09-2013, 09:42
Ако нейния човек е бил наоколо - проблем няма. И аз бих изревнувал ако не присъствам.
Че откъде-накъде съм длъжна да си деля приятелите с половинката?
Да ги запозная вероятно е препоръчително. Но да ги събирам заедно - въпрос на добра воля. Ядрото си е между двамата човека, обаче откъде-накъде човек, с когото съм от половин-една година, примерно, ще иска да присъства на срещите ми с дългогодишни приятели? Или пък дори, както и в горния случай, нов познат? Този нов познат е помогнал ЛИЧНО на мен, затова искам ЛИЧНО време с него.
Я си представи всеки път, като сме излизали с тебе, Валентин да е идвал с мен? Как го виждаш?
Пък и нейният приятел в случая бъкел си няма за какво аджеба е помогнал, за уни-то, за специалността, какво ще прави там? Тя най-вероятно ще разпитва въпросния познат за предметите следващия семестър и т.н.
В случая нейният приятел нямаше физическата възможност да присъства, защото си е в България. Ама и тук да беше... А ако е на работа? Трябва срещата да се състои вечерта, за да може да присъства? Ами ако е в командировка за 2 седмици? Трябва да го чакат ли?
Изключително е важно да се има отделни приятелски кръгове според мен, защото иначе в ситуация на евентуална раздяла става... доста мъчително.
Баш ограничаване си е това, за което говориш, дай да не посипваме л**ното със захар и да му викаме бонбон.
Вчера пък една германка си покани на обяд един финландец, с когото преди са били съквартиранти. Прегръдки имаше, подаръци, шеги за едно време като са живели заедно. Приятелят й също нямаше възможност да е там, щото малко си е в Бразилия. Тук е доста нормално това. Различен манталитет.
takecare
11-09-2013, 09:51
Вчера пък една германка си покани на обяд един финландец, с когото преди са били съквартиранти. Прегръдки имаше, подаръци, шеги за едно време като са живели заедно. Приятелят й също нямаше възможност да е там, щото малко си е в Бразилия. Тук е доста нормално това. Различен манталитет.
Това пък, което е абсолютно нормално за мен. Ако някой ме изревнува и затова, ще е адски тъпо. Доверието и свободата трябва да вървят ръка за ръка в една връзка.
Колко лекомислено. Не е по-добрият вариант. Не мога да се изкажа категорично по въпроса, защото много зависи от конкретната ситуация. Най-близките ми приятели са момчета, 24/7 съм с тях и ако партньорът ми има проблем с това, то най-вероятно ще го хване липсата. Но ако е просто някой, когото не познавам толкова детайлно от години и бла бла бла, а просто ми е свършил няк'ва работа и го каня 1 в 1 на вечеря. Е, те това са курвенски изпълнения. И не го казвам за да обидя някого, а защото съм ги правила и ако ми се наложи пак ще ги правя.
А ако партньорът ми си прави вечери 1в1 с няк'ва... определено ще си имаме разправии или просто ще проноси рога. И заеби той к'ъв е и дали са му слаби ангелите. Себе си кат' знам каква съм, как да го оставя за цяла вечер с няк'ва фльорца.
Има толкова варианти да благодариш на някого за нещо. Далеч не е нужно да е вечер 1в1.
valdesbg
11-09-2013, 10:26
Ин, както казах аз бих се подразнил. И обясних защо - за мен това е пренебрежение.
Въпроса е да има покана за присъствие, да не е изолиран и да не се решава вместо него дали да присъства или не. Ей тва е всичко. По въпроса с Валентин - така си преценила, така си направила. За мен не би било проблемно ако е присъствал и той.
Като си няма бъкел идея - ще му се обясни, ще му се покаже че тоя нов познат е бил в точното време на точното място и така. Три изречения са.
Няма да навлизам в дълбините на темата и да кажа че вечеря без гаджето.. е повече от притеснително. Тва само като отбелязка. За мен. А за интердържавните взаимоотношения ми знаеш мнението.
И така.
Пантерке, в случая не мислиш ли, че и разстоянието играе голяма роля? Или по точно времето, през което го има това разстояние. Имам предвид, че когато двойката е разделена за дълъг период от време, често едната страна започва да ревнува от нищото и да прави от мухата слон.
Съгласна съм с теб обаче, че заради едната ревност не трябва да се позволява връзката да приключи /дори и да се сложи кратка пауза заради това е недопустимо/.
Абсолютно.
@takecare, как преценяш дали дадена жена заслужава момчето ти, би ли ми обяснила? Особено точно в конкретни пример, който ти даваш със сервитьорката-момиче, което виждаш за пръв, сигурно и за последен път, с което отношенията ви са чисто формални.
Относно бакшиша-някой по-нагоре беше казал, че оставянето на бакшиш е признак на добро възпитание. Еми не съм съгласна. Бакшиша показва дали обслужването е било добро или не. От което следва, че ако приятелят ми остави бакшиш на сервитьорката при отвратително обслужване бих изревнувала малко. Не бих направила проблем на него за това обаче.
Флирт-окей, но до една граница. Човек трябва да знае къде е тази граница. Прекрачването ѝ при доста хора би било фатално за връзката.
Аз лично не съм ревнива, но факта, че човека до мен казва, че не е обвързан или шикалкави в отговор би ме побъркал.
едит: Искам да добавя нещо. Проявата на флирт често идва от нуждата на човека от него. Не виждам защо не може да има флирт и в самата връзка.
girlwithblueeyes
11-09-2013, 11:05
Кое за Бога е притеснителнителното в това да се видиш на кафе или да излезнеш на вечеря със приятел ?
За мен ад си замъкне гаджето с някой който познавам от години е неуважение към другият . Нали излизането с приятел е да си поговорите да си споделитите какво ще търси там любимият . Може приятелчето да иска да сподели нещо лично ами тогава ?
Аз си излизам с мой приятели момчета и той го прави с момичета но и двамата знаем коя граница не трябва да прекрачваме .
За мен ад излезнеш и да почерпиш човек от другият пол не е флирт ами чисто и просто уважение и приятелство поне аз така го приемам.
takecare
11-09-2013, 11:35
еняш дали дадена жена заслужава момчето ти, би ли ми обяснила? Особено точно в конкретни пример, който ти даваш със сервитьорката-момиче, което виждаш за пръв, сигурно и за последен път, с което отношенията ви са чисто формални.
Имах предвид, че дадена жена, която е хубава и заслужава комплимент. /Не включвам в сервитьорката. Използвах съюза "или" / Може да я срещнал на улицата, може да е стара позната, може да в възрастна жена, може да е всякоя. Имам предвид, би ли си изкривила душата и изревнувала за един комплимент, който е очевиден? Това във връзка с това, дали ти е неприятно да прави комплименти на странични момичета? А не дали някоя си го заслужава, мен това не ме касае в случая.
За комплимент не бих изревнувала. Всяка жена заслужава комплименти. Изричането на такъв е признак на добро възпитание.
Само да попитам-има ли някаква причина да пускаш темата или просто ти е интересно?
takecare
11-09-2013, 11:57
Както казах бях повлияна от едно предаване. Не мога да се оприлича в дадената ситуация, но във всяка една връзка смятам, че това е тема на разговор. Просто ми е интересно различните мнения по въпроса. ;)
Violenza
11-09-2013, 14:32
Темата прерасна в "взаимоотношения с приятели", което е много по-различно от флирта.
Целенасочен флирт с конкретна жена не бих одобрила, в разни безобидни закачки обаче не виждам проблем, стига да не са ежедневие и начин на поведение.
DisappointedDreamer
11-09-2013, 14:38
Съгласна съм с Пантерката по тема приятелите и половинката. Не бих била с някой, който ревнува, защото съм излязла навън с приятел. Не бих поканила и половинката си, когато искам да прекарам време единствено с един човек, независимо от кой пол е.
Иначе, Виоленца обобщи мнението ми на зададената тема от авторката.
Това да си във връзка не значи, че си сляп. Или че половинката ти е. Трябва да си много глупав че да го мислиш.
В тоя ред на мисли, един случаен комплимент/жест спрямо някой не е кой знае какво. Вече ако флиртуването си е начин на поведение както казаха или пък е целенасочен, си е проблем.
valdesbg
11-09-2013, 15:21
Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика. Излизането без гаджето е в реда на нещата. Другаде е проблема. Не говорим да си сляп, говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето. А и от двете ситуации има бол примери. Самотна вечеря с проникновени разговори не попада в първата категория. И молим да не намесвате доверието. Щото изобщо за това не иде реч.
едит: Комплимент не е равно на флирт.
Violenza
11-09-2013, 15:32
Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика.
И каква е разликата между самотното кафе и самотната вечеря? С близък приятел мога да си водя "проникновени разговори" и на пейка в парка, което погледнато отстрани би изглеждало също толкова интимно.
Не винаги. Понякога си е баш това.
valdesbg
11-09-2013, 15:46
Вечерята е покана, кафето е щото няма кво друго да правиш. Фигуративно обяснено и в генералния случай. Не ми се влиза в спор за изключенията или за това как може да си изядете сливиците с някой в парка. При желание и находчивост и вода в сито може да носиш. Проникновените разговори не са проблем, нито е проблем с кого се водят, проблема е кога и как се водят. Пак фигуративно обяснено.
говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето.
Какъв всъщност си ти на половинката си, та да и казваш кое може и кое не може да прави с приятели или познати? Още повече ако приемем че се познава с този приятел много преди да познава теб?
Подобни ограничения разрушават връзки.
Violenza
11-09-2013, 15:50
Вечерята е покана, кафето е щото няма кво друго да правиш.
Сериозно?
valdesbg
11-09-2013, 15:54
Трябва да има самоограничаване и да сте се разбрали с партньора си кое не може да се пристъпва. И защо не може.
Самоцитирам се, Радо вземи се научи да четеш. И излез от захарната си черупка. Малко комънс сенс се иска че да знаеш как да се държиш с приятел и с гадже, и защо трябва да има разлика в полза на втория.
едит: V, да. Сериозно.
едит 2: Особено ако не се вади от контекст.
Малко комънс сенс се иска че да знаеш как да се държиш с приятел и с гадже, и защо трябва да има разлика в полза на втория..
Малко комън сенс се иска, че да не се самоизяждаш от сгрешеното ти чувство за притежание, всеки път щом половинката ти просто се опитва да живее.
Да нямаш проблеми с увереността? И що си мислиш че всичко трябва да се върти около теб, не мога да разбера. По скоро ти излез от захарната черупка.
valdesbg
11-09-2013, 16:03
Аз нямам. Имам възпитание, държа хората около мен да имат също. Темата с наживяването и живеенето е толкова противна и изродена, че само за нея може да се отвори отделен раздел. Свободата и свободията са две коренно несвързани понятия. Нищо че са пароними.
Не виждам какво обща има възпитанието с това.
Следващото момиче което се хване с тебе, трябва да затваря телефона на всеки нейн приятел/бивш съучених/познат, а да не говорим за някое бивше гадже, при положение че поддържат само приятелски отношения и да стои вкъщи да те чака за да може да излезете?
Именно доброто възпитание/етикет подтикват точно към обратното - да си мил и позитивен към хората. В темата имаше добър пример за това - момичето дето направило вечеря на познат за благодарност. Какво толкова е станало, че половината го изкараха едва ли не ужасно. Нито са правили нещо нередно, нито като цяло замисъла е бил такъв.
Имаш доста "задушаващи" разбирания.
valdesbg
11-09-2013, 16:20
Извади си главата от задника, учтиво и мило подканяне. И почни да четеш. Ама с разбиране. Намери колко пъти повторих че излизания без гаджето са препоръчителни. И отново тръгни да четеш с разбирание. има неща, които е добре да се случват само с гаджето. Ма не щото е задължително, или щото пише така по дебелите книги. А щото има разлика между приятели и гадже. И е добре да не е само на думи. Спирачката би било добре да дойде от самия човек. Ограничения не съм поставил никъде, няма и да поставям. Само пожелателни съвети и конструктивни корекции ако е необходимо.
И отново тръгни да четеш с разбирание. има неща, които е добре да се случват само с гаджето.
Понеже се правиш на ударен я обясни малко по - подробно с примери.
Големи флиртаджии сте, ве, майна.. бахти форумните алфа мъжкари.... досра ми се. А тоя valdesbg.. ХАхАхахй, момче, ти добре ли си ? Коя ще те вземе такъв, че и условия ще й поставяш....
valdesbg
11-09-2013, 16:37
Примерно - при проблем във връзката тоя проблем не излиза извън нея и се решава само между двамата. Хората не са длъжни да слушат кирливите ризи и моментните емоционални диарии на който и да е от двама ви. Отделно че намеси ли се трети човек, пряко или косвено... работата става дебела. Гаджето е добре да получава покана за всяко едно публично мероприятие. Дали ще дойде е съвсем друг въпрос, некасаещ темата. Но покана трябва да има. Всякакви самотни официални излизания с трети хора на публични и не толкова публични места са нежелателни. Наблягаме на самотни и официални. Изключително грубо е да поканиш само единия от двойката някъде. И още по грубо е поканеният да не го отбележи пред поканващия. Вече дали ще дойде който и да е от двамата е пак въпрос на друга тема. Несериозно е да се организират публични и социални мероприятия в отсъствието на партньора, без да бъде известен своевременно. Отново наблягам на конкретна дума - своевременно. За споделяне на лична инфо на трети човек се иска разрешение на партньора.
Тва са рандъм примери, част от многото. Които от обща култура е добре да се спазват. Пак пиша - не щото пише по дебелите книги или щото Иванчо е казал на МАрийка така. На същия принцип е да задържиш вратата на човека след/пред теб. или да пропуснеш момичето да мине първа когато трябва да се разминавате някъде или да минете през тясно пространство един след друг. Или да не чакаш да те помолят да вдигнеш детската количка на спирката към автобуса за да се качи майката.
Niakoitam
11-09-2013, 16:38
Между кафе с някой и вечеря с някой (и двете самотни) има бая разлика. Излизането без гаджето е в реда на нещата. Другаде е проблема. Не говорим да си сляп, говорим да си знаеш кое може да се прави с приятел и кое е добре да не се прави без отсъствието на гаджето. А и от двете ситуации има бол примери. Самотна вечеря с проникновени разговори не попада в първата категория. И молим да не намесвате доверието. Щото изобщо за това не иде реч.
До голяма степен съм съгласен с написаното. Вечерята за разлика от кафето навежда на по интимни чувства и мисли особено ако на даденият човек му е по-слаб ангела. Въпросният приятел/ка може да си въобрази нещо и да започне постопенно да действа. Ако е по-добър, а на човека отсреща му е по-слаб ангела и не без успех. Виж вечеря с повече хора пък макар да не присъства и гаджето е съвсем друг въпрос.
Флиртовете само в реда на нещата и на бъзика. Дори и танц с друг.Но ако започнат да се поддушват,да се подцелувкват и да си пускат езици не би ми станало хич приятно дори и ако ме няма там и го разбера впоследствие.Бих го приел като неуважение към мен и запътване в една нехубава посока. Да имам гадже и тя да се прави,че не съществувам и/или да лъже че няма.Е, от това вече би ми станало изключително неприятно и бих започнал сериозно да си задавам въпроса дали не е с мен само колкото да не си е сама.
Glamour92
11-09-2013, 17:03
Винаги съм давала въздух на хората около мен,най-вече на най-близките. На моменти дори това се е тълкувало като незаинтересованост от моя страна(wtf,да ... но,хора и хора...)
Когато с някое момче нещата се задълбочат,не променям подхода си.
Давам му ясно да разбере,че има право да прави,каквото си поиска(за мен ще важи същото,разбира се).Дали той ще го изтълкува буквално и ще тръгне да си развява трибуквеника във всички посоки на света,е вече друга тема. Но досега такива недоразумения не е имало.
За флирта.Ако пожелае да отпусне парата,когато е навън с неговите си хора и аз не присъствам,окей.
Говорим само за флирт,нали..?
Когато пред очите ми започне да се закача с разни момичета ,това вече е друго. Дори да е на шега и без намерения. Факта,че съм му дала възможност да прави,каквото пожелае,не значи,че му е дадена зелена светлина да ме унижава...
Флиртът е вид поведение - игриво, кокетно, закачливо. И не е задължително да е прелюдия към секс.
А иначе прочетох цял куп ужасии в тази тема, чак се чудя дали да ги коментирам.
DarkTemplar
11-09-2013, 17:56
И що си мислиш че всичко трябва да се върти около теб, не мога да разбера.
Имаш доста "задушаващи" разбирания.
От зодия е. Нищо лично към Влади.
shmatarok
11-09-2013, 18:25
Много крайни мнения пак.
Защо една обикновена вечеря между приятели трябва да е придружена с табела "Внимание, опасност от изневяра" и десет удивителни?! Като човек, който обича да се храни навън и в компания, независимо дали е мъжка или женска, стига доброто настроение да е гарантирано, неведнъж съм канила приятели от мъжкия пол за излизане, без значение дали съм била обвързана или не. Винаги съм била изключително либерална към гаджетата си и не съм им правила проблеми за глупости или ревнувала безпричинно, и съм очаквала същото и в отговор. Не виждам какъв е проблема да изляза с друго момче, с което сме приятели от N-брой години, без да каня и гаджето си да присъства. Да, естествено, че ще му кажа къде отивам и с кого, ама да го мъкна със себе си... Не, благодаря. И не смятам, че това е признак за лошо възпитание в случая, но да не отклонявам темата в посока "Лично пространство" прекалено много.
Случвало се е във всяка от връзките ми и на двама ни да отправим комплименти на хора от другия пол, някоя шега или закачка - също, но очевиден флирт и шикалкавене относно статута на връзката ни, не съм склонна да приема, защото е обидно, гадно и показва явно несериозно отношение. По въпроса с бакшиша - ако обслужването е било добро, бакшишът е заслужен, ако не - не виждам какво би го оправдало, макар че познавам хора, които винаги оставят бакшиш, дори и обслужващото ги лице да не го е заслужило. Така че вероятно бих била по-скоро учудена, отколкото възмутена, ядосана или нещо такова негативно.
takecare
11-09-2013, 19:14
Добре, давам такъв пример, на когото съм била свидетел. Момче и момиче са заедно. Той държи на нея, показва й го, обаче го виждам цяла нощ да играе в дискотеката с позната. Момичето има ли повод да ревнува? Това за мен е вид флирт. Разбирам, че в дискотеката му отпускаш парата, но трябва да си има граница. Просто този срещан флирт при момичетата е по - скоро от кокетничене, както каза ЛейдиДи, но при момчетата сякаш е различно и това искам да разбера. И момчетата съм забелязала, че имат навик уж да забраняват, да казват внимавай на момичетата си, а пък в същото време той си прави, каквото иска навън. Трябва ли излизането на дискотека да бъде придружено с лек флирт, примерно?
Просто този срещан флирт при момичетата е по - скоро от кокетничене, както каза ЛейдиДи, но при момчетата сякаш е различно и това искам да разбера.
Това е защото всеки си гледа от собствената камбанария. Проблемът идва, когато двамата имаме различни разбирания за флирт.
Докато за мен не е проблем той да разказва вицове, да кара колежките си да се смеят и да им прави комплименти, с цел да се отпусне работната среда, така и за него не е проблем, когато аз се шегувам с колегите.
Ето ви пример: Седнали сме на вечеря и чакаме сертвитьорката да дойде да ни вземе поръчката. Чакаме доста време, ресторантът е натоварен и не ни обръщат внимание. При което той махва и изведнъж две момичета се засилват към нашата маса. И той казва: "Момичета, знам, че съм неустоим, но няма нужда да се избивате за мен."
Не ми казвайте, че от това бихте се обидили и почувствали унизени...
takecare
11-09-2013, 19:24
Ето ви пример: Седнали сме на вечеря и чакаме сертвитьорката да дойде да ни вземе поръчката. Чакаме доста време, ресторантът е натоварен и не ни обръщат внимание. При което той махва и изведнъж две момичета се засилват към нашата маса. И той казва: "Момичета, знам, че съм неустоим, но няма нужда да се избивате за мен."
Не ми казвайте, че от това бихте се обидили и почувствали унизени...
Абсурдно е.
Абсурдно е.
А флирт ли е според теб?
valdesbg
11-09-2013, 19:26
В дадения случай от авторката за мен е неприемливо. За ревност не знам, но имат повод за разговор.... Флирта не бива да е и не е самоцелен and for it`s own sake. Би било добре да е прелюдия към нещо друго, ако е успешен. Fishing for compliments е прийом на една друга прослойка. Его буустинга също.
Нека съм ретро.
Едит: Лейди - тва е класическо перчене пред теб за теб. Тва е флирт към теб, което е окей.
bilqnavod
11-09-2013, 19:27
Добре, давам такъв пример, на когото съм била свидетел. Момче и момиче са заедно. Той държи на нея, показва й го, обаче го виждам цяла нощ да играе в дискотеката с позната. Момичето има ли повод да ревнува? Това за мен е вид флирт. Разбирам, че в дискотеката му отпускаш парата, но трябва да си има граница. Просто този срещан флирт при момичетата е по - скоро от кокетничене, както каза ЛейдиДи, но при момчетата сякаш е различно и това искам да разбера. И момчетата съм забелязала, че имат навик уж да забраняват, да казват внимавай на момичетата си, а пък в същото време той си прави, каквото иска навън. Трябва ли излизането на дискотека да бъде придружено с лек флирт, примерно?
Що думаш? Аз съм виждала млада, омъжена жена, която познавам да се натиска с други мъже в дискотеката.
Грозна постъпка без коментар.
takecare
11-09-2013, 19:31
А флирт ли е според теб?
Не. Това е съвсем обикновен начин да си вземеш поръчката с лека шеговита нотка. Не виждам как бих изревнувала от това, при положение, че примерно в една дискотека също бих го направила.
DarkTemplar
11-09-2013, 19:31
Що думаш? Аз съм виждала млада, омъжена жена, която познавам да се натиска с други мъже в дискотеката.
Съпругът й беше ли в дискотеката?
takecare
11-09-2013, 19:32
То това и остана.
bilqnavod
11-09-2013, 19:37
Не разбира се. :D
sneering
11-09-2013, 19:37
Нуждата от флиртуване при обвързаните е от онези синдроми на нейзвестното усещане,дали са още харесвани или дали все още се получават нещата така добре,както преди да се обвържат.
Едит: Лейди - тва е класическо перчене пред теб за теб. Тва е флирт към теб, което е окей.
Грешиш :)
Първо, ние бяхме сума ти народ. Ако е било перчене, е било перчене пред останалите, но и това не е вярно. Познавам си домашното животно и знам, че е в кръвта му да флиртува, само че флиртът от негова страна винаги е много тънък и много ласкаещ, без изобщо да дава сигнал за някакъв по-задълбочен интерес към другата страна. Затова и никога не ме е притеснявал.
Затова и смятам, че флиртът, когато е закачливо поведение с цел, различна от сексуално желание, е окей. Не ми пречи да флиртува, за да разчупи обстановката с някоя колежка/партньор в работата му. Флиртът е изкуство, което, ако успееш да овладееш, ще ти помогне много в общуването с другия пол на всякакво ниво. Но е много трудно да направиш разликата. Това, което вие считате за флирт е именно вертикалната изява на хоризонталните желания. И то не е окей, нито за мъжете, нито за жените. Но докато едните трябва да се научат как да правят комплименти, без да изглежда, че се опитват да се намъкнат в гащите на отсрещния, другите трябва да се научат да не се засягат от всяка усмивка, отправена в чужда посока.
vas4e3to0
11-09-2013, 19:40
Аз пък съм прекалено ревнива, но един комплимент към друга жена ще го приема. Комплимент и флирт са две съвсем различни неща. Но това да танцува с друга в дискотеката, да ѝ поръчва питие и съвсем съзнателно да флиртува с нея, като се държи все едно няма момиче до себе си, не бих го приела.
И си мисля, че ревността най-вече се дължи на това, че все още съм в тийнейджърските години и не съм намерила човекът, на когото да имам чак такова голямо доверие, за да му позволя да си развява номерата напред-назад, да намигва на разни жени и пр.
DarkTemplar
11-09-2013, 19:42
Не разбира се. :D
И аз така си помислих. Иначе едва ли би била толкова смела. :D Кво да ти кажа - някои хора обичат да си играят на "Хвани ме, ако можеш" и да провокират останалите. ;)
Но докато едните трябва да се научат как да правят комплименти, без да изглежда, че се опитват да се намъкнат в гащите на отсрещния, другите трябва да се научат да не се засягат от всяка усмивка, отправена в чужда посока.
Абсолютно.
sneering
11-09-2013, 19:48
Абсолютно.
Целия и пост е абсолютен,не само тази част. 8-)
AnarchyBoy
11-09-2013, 19:49
^ True.. :)
takecare
11-09-2013, 19:56
А какво мислите за махането на халката при ходенето на определени места? Мислите ли, че това би било повод за раздяла/развод?
valdesbg
11-09-2013, 19:57
Лейди - флиртът е прелюдия към хоризонтални желания. или би трябвало да е. Не знам защо е толкова модерна тая глобализация и всичко да става за всичко. Социалния еквивалент на флирта му се казва чувство за хумор комбинирано с чар и обща култура. Флиртуваш за да съблазниш, за да впечатлиш или разведриш обстановката или друга чудесия използваш хумор, чар и обща култура. Всяка жаба ще си знае гьола.
едит: Писна ми да си едитвам отговорите. Авторке - повод за разговор е. Зависи от мотивите. Не бива да се подминава. Брачната халка е позволена навсякъде.
ЛФлиртуваш за да съблазниш, за да впечатлиш или разведриш обстановката или друга чудесия използваш хумор, чар и обща култура. Всяка жаба ще си знае гьола.
A какво е флиртът? Не е ли използване на хумор, чар и обща култура?
Ако за теб флирт е да си развееш патката директно пред девойката, за мен това е много по-изтънчен вид общуване. И ако флиртуващият и обектът на флиртуване са достатъчно интелигентни жаби и си знаят гьоловете, резултатът ще е много по-ведра обстановка и много по-добро усещане за самия себе си.
valdesbg
11-09-2013, 20:19
Разликата е в мотивите, винаги мотивите са от значение. Под ягодите, омръзнало ми е да повтарям че действията са продиктувани от мотиви. И тва е движещата сила в нашата вселена. Офтопик по темата е че и най-благородните действия, направени с грешните мотиви си личат. И дисонанса е плашещо ясен.
Флирта е офанзивен, докато социалния му еквивалент е по скоро разпускащ по характер и една идея по лежерен, "неамбициозен". Верно ли трябва да ги пиша тия неща?
Верно трябва да ги пишеш, защото въпросът е за флирта при обвързаните. Какъв е проблемът, ако флиртът е социален? До тук, цялата ти аргументация е базирана на това, че флиртът непременно трябва да доведе до секс, или че непременно изразява желанието на флиртуващия за секс с обекта на неговия флирт.
А това е абсолютно невярно.
valdesbg
11-09-2013, 20:33
Няма социален флирт, на лов не се ходи за забавление. Или поне не би трябвало. Убиийство за удоволствие е нещо, което не одобрявам. И в двете дейности има фигуративно или натурално по едно убито и захвърлено същество.
Разликата вече я обясних: Флирта е офанзивен(настъпателен с ясна цел и посока - допълнение), докато социалния му еквивалент е по скоро разпускащ по характер и една идея по лежерен, "неамбициозен".
Много са ти особени представите за любовта и живота.
Но щом ти вършат работа, не ми е мястото нито да критикувам, нито да съдя.
We agree to disagree и толкова. Аз приемам, че между черното и бялото има 50 нюанса сиво ;) И ме устройва.
valdesbg
11-09-2013, 20:43
При мен има само черно и бяло. Сивото е отделен цвят. Прасковата е плод, сьомгата е риба. Не обичам нюансите. Буквално и фигуративно казано :)
Но това е твой проблем.
Както за теб е мой проблем, че обичам нюансите.
Но ти никога няма да знаеш това, което аз знам, и аз никога няма да знам това, което ти знаеш.
И аз се уморих да повтарям в този форум, че истината е субективно понятие, определяно от нашите собствени разбирания. Моята истина никога не може да бъде напълно твоя и обратното.
valdesbg
11-09-2013, 20:55
Докато не се опитваш да убедиш рибата колко прекрасно място е сушата и се чудиш защо не се наслаждава на красотата на дъгата тя няма да те завлече под водата и да се чуди що се гърчиш като червей в ракия, щото няма как да разбере че не можеш да дишаш. Simple as that.
А в тоя форум всички искат да научат рибите да се катерят по дърветата и тюелните да стават олимпийски шампиони по бягане. А учителите са прасета, чели че някои други животни го могат.
Докато не се опитваш да убедиш рибата колко прекрасно място е сушата и се чудиш защо не се наслаждава на красотата на дъгата тя няма да те завлече под водата и да се чуди що се гърчиш като червей в ракия, щото няма как да разбере че не можеш да дишаш. Simple as that.
Не, аз просто се опитвам да накарам рибата да разбере защо на сушата ми е добре на мен.
valdesbg
11-09-2013, 21:06
Няма шанс да се получи. Концепция, която не включва вода е неразбираема за рибите. Защо ти е по добре на сушата колкото и да обясняваш няма как да бъдеш разбрана от риба. Но можеш да кажеш че ти е по добре там, и това ще се приеме добре. По същия начин по който концепция без въздух за теб ще е изключително плашеща, нали?
Фигуративно казано :)
За човек, който вижда само в два цвят, използваш твърде много фигуративна реч.
Не, Влади, не те разбирам и вероятно никога няма да те разбера. Абсолютна противоположност си на всяко мое разбиране. Ти живееш на сушата, аз - във водата. Твоята концепция е непонятна за мен, но аз не се опитвам да те убедя, че е неправилно да живееш по този начин. Защо ти смяташ, че трябва да убедиш всички останали в правотата си?
Не можем да твърдим, че нещо не съществува и не е правилно само защото то не се побира в нашите представи.
Не, флиртът не е лов. Да, има социален флирт. И това, че ти не го проумяваш и му даваш собствено определение, не го прави универсална истина.
Обратното също важи.
Въпрос на възприятие, казвам за не знам кой път.
valdesbg
11-09-2013, 21:26
В случая изразявам теза. С мотива да защитя позицията си. Т.е. просто да мине реалити чек-а и да се признае като поредната теза обясняваща кво се случва в тоя свят според някой( в случая мен). Искам да покажа защо аз го смятам за правилно, и затова отговарям на волните или неволни скептични изказвания или такива, откровено заявяващи че съм луд. Не държа да бъда разбран, хубав бонус би било, но не е необходимо условие. С теб се говори нормално, с други потребители не. Не съм наложил универсалната истина, а просто искам да легализирам теорията, която обяснява моята философия за живота от нещата.
За мен е по удобно да знам че светкавицата е електрически заряд, който търси най-прекия път до земята. Ако за теб е по удобно да вярваш че светкавицата се праща от Зевс - be my guest. Искам място под слънцето. И се опитвам да убедя хората че паяците не са демонични създания на мрака и чехъла и Райд са откровено незаслужени, просто защото имат малко повече крака и не са толкова пухести като кученце примерно. Вече дали са полезни и как поддържат баланса... е висш пилотаж.
vampire_girl_
11-09-2013, 22:35
Когато пред очите ми започне да се закача с разни момичета ,това вече е друго. Дори да е на шега и без намерения. Факта,че съм му дала възможност да прави,каквото пожелае,не значи,че му е дадена зелена светлина да ме унижава... Така е.
И напълно подкрепям мнението на valdesbg.Трябва да призная,че не винаги ми е било лесно да спазвам границите,които съм си поставяла,но щом искам същото от другия...
По време на връзка винаги давам пълна свобода, но разчитам да не злоупотребяват с нея.Той сам трябва да се сети как да действа.Може да направи комплимент,но без да прекалява.Ако ще ходи на обществено място с други хора,трябва поне да се сети да ме покани,друг е въпросът дали ще отида.Самотните срещи със стари приятелки са изключени.
Все неща,които не бих забранила директно,но би било добре да се сети сам.
По време на връзка винаги давам пълна свобода, но разчитам да не злоупотребяват с нея.
Тази концепция ми е абсолютно непонятна. Как може да казвате "давам пълна свобода, но за негово добро е да не се възползва". Как това е пълна свобода?
leadyflame
11-09-2013, 22:43
в такъв случай границите са: не вкарвай чувството, което и при мен си го изпитвал, не прави неща, които с мен си правил или такива, които знаеш биха минали метъра.
vampire_girl_
11-09-2013, 22:51
Тази концепция ми е абсолютно непонятна. Как може да казвате "давам пълна свобода, но за негово добро е да не се възползва". Как това е пълна свобода?
Пълната свобода той си я има, така или иначе- има свободна воля и контрол над действията си,но щом е с мен и иска се чувствам добре,ще ограничи малко действията си.Поне в мое присъствие.Ако не се сеща сам да ги прави тия неща,значи просто не му пука.
valdesbg
11-09-2013, 23:01
http://www.subjectmoney.com/The%20Illusion%20of%20Free%20Choice%20democrats%20 republicans.jpg
Лейди - Тва по темата за свободата като абстрактно понятие в модерното общество. Пълната свобода, свободата изобщо и илюзията зад свободния избор са все неща, измислени от едни умни комунистически чичковци за поредния контрол над масите. Или купуваш си модерна и бърза скъпа кола.. обаче ти е електронно ограничена до Х км/ч и е незаконно да я караш с над 120 км/ч. И гаранция с три букви, ако решиш да си махнеш ограниченията. Не че някой ти е забранил де.
Не, флиртът не е лов. Да, има социален флирт.
Тук си тоолкова права. Но надали някой от защитаващите другата теза ще те разбере по простата причина, че не може да направи разграничение между едното и другото.
Пълната свобода той си я има, така или иначе- има свободна воля и контрол над действията си,но щом е с мен и иска се чувствам добре,ще ограничи малко действията си.Поне в мое присъствие.Ако не се сеща сам да ги прави тия неща,значи просто не му пука.
Усещаш ли какви глупости пишеш?
Пълна свобода няма. Под никаква форма. А още по-малко във връзката. А оооооще по-малко да ти я даде партньора. Стига се правихте на велики.
Влади, аз съм наясно с концепцията за свободата. Беше ми една от любимите теми по психология.
Violenza
11-10-2013, 06:25
Трябва да призная,че не винаги ми е било лесно да спазвам границите,които съм си поставяла,но щом искам същото от другия...
Това не са принципи, а простотия.
xXxPETYAxXx
11-10-2013, 06:34
Има си флирт и флирт... Не знам защо повечето примери, които авторката е дала са в дискотека, но ако съм във връзка и попадна в такъв тип заведение(без половинката си) не виждам нищо, ама нищо нередно в това да потанцувам с познат. Е, не на някоя балада де. Случвало ми се е да бъда с колеги от университета, е какво да седя и да ги гледам ли? Не го приемам за флирт, ако хората ги познавам, обаче ако някой непознат се опита да ме накара да танцувам с него - греда. Отделен въпрос е, че не харесвам момчета, които са редовни по дискотеките.
Лично аз не бих започнала да флиртувам, но пък ако отсрещната страна не прилага твърде агресивен подход бих откликнала, но в граници разбира се.
Ако половинката ми каже, че е необвързан и аз разбера за това - значи скоро ще е истина.
Да сготвя и да поканя приятел вкъщи да вечеряме - ок, но просто познат, който ми е помогнал не бих. Ако момчето заслужава наистина силен жест от моя страна - бих го завела някъде другаде и то на обяд, но не и на вечеря вкъщи.
takecare
11-10-2013, 07:25
Давам за пример дискотеките, защото смятам, че там най - често се вижда този флирт, за който говоря, и там хората се отпускат. Примера, който даде Пантерата, също е добър.
xXxPETYAxXx
11-10-2013, 07:40
Лично за мен, флирта в дискотека си толкова незначително нещо, че никога не е фактор за следващи действия, така че не би трябвало да е и повод за ревност.
Вечерята на 4 очи в моето жилище, с някой, с който не сме дори приятели, а познати, вече е съвсем друго нещо. Дори и необвързана да съм, пак не си позволявам да каня момчета, с които не искам да си имам повече от приятелски взаимоотношения на вечеря вкъщи.
Е, че т'ва с този т.нар. от вас социален флирт, то не се брои. То обикновено дори не е насочено конкретно към някого. Реплики от категория "да се каже, за да се каже". Т'ва не можеш да го ограничиш нито в себе си, нито в половинката си, но е и напълно безобидно. То се прави за дивиденти, а дали те са по-ведра обстановка, благоразположението на някой или к'вото и да е друго, зависи от ситуацията. Аз т'ва не го окачествявам като флирт, 'щото в такъв случай значи флиртувам с всичките си колеги от всички полове наведнъж. Няма логика.
tHe_COolEst_GIrl
11-10-2013, 12:58
Аз лично ако видя гаджето си да намига на някакво момиче и да и казва " Ей, мацо, ще ти скоча на балкона :D ", и неговата, и нейната коса ще оскубя. Ако е някакъв малък, приятелски флирт-ок, няма проблем, ама ако е нещо по-сериозно-сами се сетете какво става :D Малко ревнива си падам аз :D
anonymous708973
11-10-2013, 13:45
Примерно - при проблем във връзката тоя проблем не излиза извън нея и се решава само между двамата. Хората не са длъжни да слушат кирливите ризи и моментните емоционални диарии на който и да е от двама ви. Отделно че намеси ли се трети човек, пряко или косвено... работата става дебела.
Моля?
Сериозно?
Потресена съм като цяло.
Съгласна съм напълно с ЛейдиДи и Шадоу за социалния флирт.
По темата най-накрая:
Както каза Лейди Ди, аз моето "животно" си го знам, че е флиртаджия. Той "здрасти" да каже, на мен пак ми се струва, че се закача, а хич не се определям като ревнива. Знам кое е в реда на нещата за него и знам кога би трябвало да се притесня вече. Давам му необходимото пространство, за да ги его-буустне понякога, защото смятам, че всеки има нужда да получи един вид признание от трети човек, различен от половинката. Съответно имам свободата да правя същото.
Бакшишът няма да го коментирам, не знам защо за създание би изревнувало от това.
Така е.
И напълно подкрепям мнението на valdesbg.Трябва да призная,че не винаги ми е било лесно да спазвам границите,които съм си поставяла,но щом искам същото от другия...
По време на връзка винаги давам пълна свобода, но разчитам да не злоупотребяват с нея.Той сам трябва да се сети как да действа.Може да направи комплимент,но без да прекалява.Ако ще ходи на обществено място с други хора,трябва поне да се сети да ме покани,друг е въпросът дали ще отида.Самотните срещи със стари приятелки са изключени.
Може да ти харесва да вярваш, че си много либерална, ама си пълен Цербер.
Значи може да има момиче, с което се познават от 100 години и по някакъв начин е специална за него, ама срещи насаме с нея са изключени?! Не стига, че си ревнива пикла, ами си и нагла да твърдиш, че даваш пълна свобода.
Това е за мен нещо, което дори не подлежи на коментар. Естествено, че подобни срещи са позволени. Ще е хубаво да познавам момичето все пак, да знам с какъв човек излиза, но и да не я познавам, няма да настоявам първо да ни представи, та чак после да получи благоволението ми да излиза с нея.
Щом такава дреболия е "изключена", представям си за къде-къде по-сериозни неща какви скандали вдигаш.
DisappointedDreamer
11-10-2013, 14:28
Така е.
Я се скрий някъде 8-) Под някой камък най-добре.
chushkopek
11-10-2013, 20:00
Грешиш :)
Първо, ние бяхме сума ти народ. Ако е било перчене, е било перчене пред останалите, но и това не е вярно. Познавам си домашното животно и знам, че е в кръвта му да флиртува, само че флиртът от негова страна винаги е много тънък и много ласкаещ, без изобщо да дава сигнал за някакъв по-задълбочен интерес към другата страна. Затова и никога не ме е притеснявал.
Затова и смятам, че флиртът, когато е закачливо поведение с цел, различна от сексуално желание, е окей. Не ми пречи да флиртува, за да разчупи обстановката с някоя колежка/партньор в работата му. Флиртът е изкуство, което, ако успееш да овладееш, ще ти помогне много в общуването с другия пол на всякакво ниво. Но е много трудно да направиш разликата. Това, което вие считате за флирт е именно вертикалната изява на хоризонталните желания. И то не е окей, нито за мъжете, нито за жените. Но докато едните трябва да се научат как да правят комплименти, без да изглежда, че се опитват да се намъкнат в гащите на отсрещния, другите трябва да се научат да не се засягат от всяка усмивка, отправена в чужда посока.
Това, за мен флиртът е начин на общуване с хора от противоположния пол и определено много по-лесно става всичко по този начин. Стига да няма очевиден сексуален намек, няма проблем.
vampire_girl_
11-10-2013, 21:15
Може да ти харесва да вярваш, че си много либерална, ама си пълен Цербер.
Значи може да има момиче, с което се познават от 100 години и по някакъв начин е специална за него, ама срещи насаме с нея са изключени?! Не стига, че си ревнива пикла, ами си и нагла да твърдиш, че даваш пълна свобода.
Това е за мен нещо, което дори не подлежи на коментар. Естествено, че подобни срещи са позволени. Ще е хубаво да познавам момичето все пак, да знам с какъв човек излиза, но и да не я познавам, няма да настоявам първо да ни представи, та чак после да получи благоволението ми да излиза с нея.
Щом такава дреболия е "изключена", представям си за къде-къде по-сериозни неща какви скандали вдигаш.
Случвало се е да му се обади бивша съученичка към която знам,че е има/л симпатии,но винаги ме е канил на срещите им и в мое присъствие не си е позволявал нещо повече от комплимент.Оценявам това и когато на него не му беше приятно да излизам,да не става въпрос за флирт с други момчета съм се съобразявала.
Скандали не обичам,за това и гледам да не вдигам такива.Мога и нищо да не кажа,но когато започнат да се трупат твърде много негативи,обикновено се провежда един по-сериозен разговор в който всеки има право да реши как иска да постъпи.
Вероятно имам проблем с доверието първо към себе си,следователно и към другите,но флиртът в мое присъствие е неприемлив и знак на неуважение,защото за мен обикновено означава,че имаш намерение за още нещо,ако се получи.
bilqnavod
11-11-2013, 06:51
И аз така си помислих. Иначе едва ли би била толкова смела. :D Кво да ти кажа - някои хора обичат да си играят на "Хвани ме, ако можеш" и да провокират останалите. ;)
ХАХАХА да така си е!
Към момичетата първо: Приятелят ви ви е доказал, че ви обича, винаги ви прави комплименти, показал е на всички, че вие сте момичето до него, но винаги, когато излезете прави комплименти на сервитьорката в дискотеката, примерно, или на дадена жена, която смятате, че го заслужава. Окей ли сте с това или не давате той да се заговаря с никоя?
Никоя жена не заслужава повече (в такъв момент) комплимент, освен аз. Не бих вдигнала скандал за някоя подмятка от негова страна, но определено не би ми станало особено приятно.
Друг страничен въпрос. Как бихте реагирали, ако разберете, че винаги като е излизал сам и са го питали „Имаш ли си приятелка?“, било то в дискотека или другаде, той шикалкави. Как бихте се почувствали, при положение, че вие навсякъде заявявате сериозността на вашата връзка.
Разочарована е точната дума и съответно следващия път ще действам на принципа "каквото повикало .. "
Като цяло, не смятате ли, че мъжете са по – склонни да не ревнуват и да са окей с този флирт или това е така, защото самите те го правят повече?
Просто не влагат толкова умисъл в действията си и последствията след тях.
Смятате ли, че жените ревнуват повече по отношение на това, а те самите се чувстват добре, когато някой им прави комплименти?
Факт, но това не значи, че при всеки комплимент, трябва да го показват.
..........
DarkTemplar
11-11-2013, 12:25
Вероятно имам проблем с доверието първо към себе си,следователно и към другите
Избягвам да вадя неща от контекста, но за мен това е най-ключовото нещо в случая. И това не е само твой проблем, а на много хора, независимо от пол и възраст.
Niakoitam
11-11-2013, 13:12
То това и остана.
Тук въпросът е: С кой обичат да си играят на "Хвани ме ако можеш"? С възлюбеният или с хората, с които се натискат? Да не се окаже,че някой от тези с които се натискат се окаже доста добър в Дон Жуанството та впоследствие и възлюбеният и да си промени възгледите спрямо широкоскроеността и даването на свобода. :)
Иначе пък не отричам, много по приятно ми е да си купонясвам с някоя обвързана или омъжена мацка,когато го няма въпросният и любим отколкото да имам усещането,че при всеки допир едвали не ме пронизва с убиващ поглед в стил: "Направи още една стъпка и ще те заколям с джобното си ножче" :D
DarkTemplar
11-11-2013, 13:20
Тук въпросът е: С кой обичат да си играят на "Хвани ме ако можеш"? С възлюбеният или с хората, с които се натискат?
И с едните, и с другите.
Ще ме извините, че се намесвам малко в страни от 'спора', но искам да ви попитам нещо, а мисля, че няма смисъл от нова тема.
Та какво мислите за невербалния флирт? Не говорим само за 'палави' погледи и подобни. Отвръщане на усмивката на човек от срещуположния пол, честа размяна на погледи и етц.
Би ли ви подразнило, ако сварите половинката си да флиртува по този начин и какво бихте направили? :)
DisappointedDreamer
11-11-2013, 17:41
^Флирта е съвкупност от вербална и невербална комуникация. Досущ като езика. Та, да, мен би ме подразнило това с размяната на чести погледи. Усмивка - не.