View Full Version : Работа за малолетни
Всъшност не знаех каде да публикувам тази тема но реших тук . Ще бъда кратка и ясна и благодаря от сега на свястните коментари .
Та да питам аз съм на 15 и искам лятото да си намеря работа .. само за лятото и ми е интересно дали някаде на морето ще ме наемат и ако ме наемат за какво и за какви пари ?
nevermorevon
11-14-2013, 19:50
По-добре питай в твоя град в някое заведение дали си търсят сервитьорка и се оредете нещо да работиш по около 4 часа на ден за 3-4 лева. Аз работих като барман за 9 лева на час по 3 часа в 1 кафе, заплатата ми беше толкова, защото бях научил флейр бартендинг трикове и радвах клиентите, но и бакшишите бяха доволни :)
На мен идеятя ми беше за морето да си вадя сямя пярите и да си стоя там
nevermorevon
11-14-2013, 19:59
На морето нещата май са по-сложни знам ли, те попринцип трябва да ти осигурят подслон, храна и заплащане нали ? :)
мисля че зависи от самата работа
AnarchyBoy
11-15-2013, 18:14
По-добре питай в твоя град в някое заведение дали си търсят сервитьорка и се оредете нещо да работиш по около 4 часа на ден за 3-4 лева. Аз работих като барман за 9 лева на час по 3 часа в 1 кафе, заплатата ми беше толкова, защото бях научил флейр бартендинг трикове и радвах клиентите, но и бакшишите бяха доволни :)
Да и чукаш съученичките си близначи, и си на 15, и не си се целувал още, сигурно караш ролс ройс за 3 милиона и притежаваш 10 фабрики, баща ти е Бил Гейтс, а ти си някакъв супер модел.. :razz:
Излез от филма, лапе.. :D
На морето нещата май са по-сложни знам ли, те попринцип трябва да ти осигурят подслон, храна и заплащане нали ? :)
Подслон he said. :lol: :lol:
Обикновено за 15-годишни по морето дават раздавачи на флаери, продвач на царевица и подобни. Едва ли ще намериш нещо кой знае какво обаче. Даже не съм много сигурна, че ще намериш. Обикновено всички работни места се заемат до към края на май, а ти след като си ученичка едва ли ще можеш да дойдеш тук преди края на май. Пък и с документацията нещата са малко по-сложни. Трябват ти задължително декларации и от двамата родителя, че са съгласни детето им да работи. Освен това здравни книжки, простотии.
Имай предвид, че за да живееш тук цяло лято само с една заплата от 300-400-500 лева макс ще трябва много да се лишаваш. Осигурена квартира за раздавач на флаери не ми се вярва да ти дадат. :)
Първо ти си непълнолетна, а не малолетна. За малолетно се води физическо лице, ненавършило 14-годишна възраст.
Според трудовото право, можеш да започнеш работа на 16, със съгласието на двамата си родители.