View Full Version : Щастливи ли сте?
butterflyyy
11-27-2013, 20:05
Аз май не съм.
leadyflame
11-27-2013, 20:07
И какво темата сега ще бъде бъкана с отговори от да до не. Интересна дискусия се предвижда.. мхм
wankata7
11-27-2013, 20:08
Не!
girlwithblueeyes
11-27-2013, 20:19
ДА
Да, избрах да бъда щастлива.
AnarchyBoy
11-27-2013, 20:21
Естествено, че съм.
anonymous708973
11-27-2013, 20:23
Естествено, че съм.
И кое му е естественото?
По темата: Доволна съм, устремена съм напред. Това искам. Щастието е цел, не моментно състояние.
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.
TheBeliever
11-27-2013, 20:43
Щастието е цел, не моментно състояние.
Не съм съгласна.
Щастието е състояние и съществува в даден момент. Щастието не е цел само по себе си, но може да бъде следствие от постигнатите цели. Можеш да си щастлив в даден момент без да си си го поставял за цел. Може да постигнеш целите си и пак да не си щастлив.
Щастлива съм в някои аспекти от живота си. Винаги има какво още да се желае. Но и винаги има достатъчно. Въпрос на нагласа е.
anonymous708973
11-27-2013, 20:46
Щастието не е "момент", а нагласа, състояние. Няма момент, в който да можеш да кажеш, че си щастлива. Няма "аспекти", в които съм щастлива. "Щастие" е дума, натоварена с много конотации, описва цялосто състояние, не бива да бъде принизяване до някаква си емоция в някакъв си момент. Винаги има нещо, което не е съвсем както трябва. Именно тоя момент е задоволство. Бях чела някъде нещо по тоя въпрос, обаче... убий ме, не се сещам къде.
leadyflame
11-27-2013, 20:51
Е като ще се говори за кой как мисли.. ами за мене щастие няма, не знам с какви позитиви трябва да си натоварен за да изречеш " да, аз съм щастлив". За мен всичко е нюанси, ежедневно преминаваш през гамата от бяло до черно. Животът е емоция в която взимаш участието да контролираш и определяш до една степен.
TheBeliever
11-27-2013, 20:53
Защо да не можеш да си щастлив в даден момент? Няма ли момент, в миналото си, в който да можеш да кажеш, че си била щастлива?
Да, мога да съм щастлива в даден аспект от живота си. Мога да съм щастлива в кариерно отношение, приятелите ми могат да ме правят щастлива, мога да съм щастлива от факта, че семейството ми е добре. Да, нагласа е и това е моята нагласа.
Пропускам противоречието "щастието не е състояние/щастието е състояние".
Пантерке, не е съвсем така. Възможно е щастието за теб да се изразява в набелязани и постигнати цели, но това не е всеобщо вярно. Имам предвид, че някои хора са щастливи, защото в момента не мръзнат на студа, няма да си легнат гладни и нямат кой знае какви нерешими проблеми.
Съгласна съм с бълийвърката - въпрос на нагласа е. Избираш сам дали да бъдеш щастлив от онова, което имаш или да тъгуваш по изгубеното. За момента аз съм щастлива понеже имам хубави хора в живота си, имам подслон и храна, имам възможност да се образовам и да следвам мечтите си.збрах да бъда щастлива.
AnarchyBoy
11-27-2013, 20:54
И кое му е естественото?
Srsly? Кое му е естественото? Like, srsly, srsly?
Влюбен съм,а тя е най-прекрасната..
университета ми върви повече от добре, жив и здрав съм, заобиколен съм от приятели? Имам пари в джоба и покрив над главата, наслаждавам се на хубавата музика, на прекрасната храна, на ученето и тренировките, близките ми са добре? Също като теб се стремя на горе, не виждам, защо да не съм добре?
heartshapedbox
11-27-2013, 20:55
Щастлива съм, да.
anonymous708973
11-27-2013, 21:00
Е като ще се говори за кой как мисли.. ами за мене щастие няма, не знам с какви позитиви трябва да си натоварен за да изречеш " да, аз съм щастлив". За мен всичко е нюанси, ежедневно преминаваш през гамата от бяло до черно. Животът е емоция в която взимаш участието да контролираш и определяш до една степен.
Мда.
Наистина е нагласа. На мен не ми харесва да се спирам и да се замислям, постигна ли цел, рядко се наслаждавам на момента, просто избирам следваща и продължавам.
Чувствам се постоянно неудовлетворена, сякаш не давам всичко от себе си, че мога и още. Няма как да съм щастлива при това положение. Наистина си е избор.
Ама от тоя избор... от моята камбанария ми изглежда безкрайно плоско по повод какви неща хората се чувстват щастливи. Гледам и сега чудя "сериозно ли, това ли е, само това ли е нужно?". Мех.
Гроздето е кисело в моя случай.
leadyflame
11-27-2013, 21:03
Е в такъв случай, щастието е задоволеност от потребното на даден човек, което зависи от потребностите на индивида. Малко по малко да се запълват дупките. Човекът е пукнатина, която се опитва да запълни цял живот?
Щастливи са лудите и глупавите хора.
klimatronik
11-27-2013, 21:14
Пълно щастие съществува само в гроба.
leadyflame
11-27-2013, 21:19
Щастливи са лудите и глупавите хора.
"Лудите" как реши, че са щастливи?
AKJSDHLX
11-27-2013, 21:59
не особено...
pandabear
11-27-2013, 22:18
chudno-stranno-hubavo sys teb
ne moga da mu se nachudia
mirishe mai na shtastie
oprovergava onova klishe,
che shtastieto e v tyrsene, chakane
ili kakvoto tam beshe,
na shtastieto.
A to bilo prosto da stoish uchuden
i da mu se chudish
da e chudno-stranno-hubavo
da ne go razbirash
abe, da se chudish
mai tova e shtastieto
da se chudish.
psychopath
11-28-2013, 00:36
Има какво да се желае, но по-скоро да.
fire_magic
11-28-2013, 00:47
няма да ви кажа ; )
TheBeliever
11-28-2013, 04:41
Ама от тоя избор... от моята камбанария ми изглежда безкрайно плоско по повод какви неща хората се чувстват щастливи. Гледам и сега чудя "сериозно ли, това ли е, само това ли е нужно?". Мех.
Не рядко хората са щастливи от малкото защото в даден момент и него са нямали.
s4etoved
11-28-2013, 05:37
За момента съм щастлив, постигнах голяма част от целите, които си бях поставил! Разбира се сега си поставих нови, но като цяло съм доволен от постигнатото, за сега поне :)
Tsukuda_Hiroshi
11-28-2013, 06:19
Не мога да кажа, че съм щастлив, но се радвам и на малкото, което имам, защото винаги може да стане и по-зле.
Violenza
11-28-2013, 07:31
Защо да не? Мен понякога и красива гледка може да ме направи щастлива. Аз също съм привърженик, че всичко е до момента, не до формулата. Перманентно такова състояние за мен не съществува. А ако идваше с "това, това, това, малко от това и това" щеше да е супер, ама...
А това, че хората различни неща ги правят щастливи, е ясно.
DisappointedDreamer
11-28-2013, 07:38
Съгласна съм с ДъБелийвър и Виоленца.
Мен ме правят щастлива малки неща - разходка навън, хубава храна, разговор с приятели. Абсолютно незначителни и дребни. Същевременно, в личния ми живот всичко може е да пълна каша, но това по никакъв начин не може да по пречи на моментното ми състояние на utopia и щастие. Винаги нещо няма да е както ние искаме то да бъде в живота ни. И точно заради тази причина не бива да определяме щастието като чист, бял лист хартия, върху който липсва черно. Черно винаги ще има. Важното е, че и бялото присъства.
Ако всичко в живота ми се подрежда както аз го искам, няма да се чувствам щастлива. Ще се чувствам удовлетворена за известен период от време. Щастието не трябва да е цел.
Deadlock
11-28-2013, 08:13
Тази тема е същата като онази за смисъла на живота, даже може би постът ми там би паснал и тук. ;D
Да ти харесва как стоят нещата в даден аспект от живота ти е удовлетворение.
Да следваш мечтите си е вдъхновение.
Да имаш положителна настройка е оптимизъм.
Да изпитваш положителни емоции е яко.
Да си и да искаш да си точно в настоящия момент, независимо колко нещастен е той, е щастие.
Например
Мда.
Наистина е нагласа. На мен не ми харесва да се спирам и да се замислям, постигна ли цел, рядко се наслаждавам на момента, просто избирам следваща и продължавам.
Чувствам се постоянно неудовлетворена, сякаш не давам всичко от себе си, че мога и още. Няма как да съм щастлива при това положение. Наистина си е избор.
Да де ама от тези основни неща следват другите. Следват цели и мечти. Това, че тая сутрин съм се събудила не е малък повод за щастие.
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.
Аз съм по същия начин, но напоследък съм малко в дупка, но това не значи, че не съм щастлива :)
Aanonim4eto0o
11-28-2013, 17:16
Пълно щастие няма ;)
Аз също.
Мда.
Т'ва, че съм щастлива значи ли, че не мога/не трябва да искам нищо повече от себе си? Едва ли. И аз принципно не си отделям време да се поздравя за конкретни успехи, но погледнато като цялостна картинка, а не детайл по детайл, съм щастлива. Знам коя съм, знам че имам тъшаците да си взема каквото си искам... к'во повече, освен мъничко шанс?
Niakoitam
11-28-2013, 19:36
Като цяло не... (може би най-краткият ми пост е това)
много отдавна не съм била напълно, но все пак да, има моменти, в които съм задоволително щастлива
klimatronik
11-29-2013, 08:58
Като цяло не... (може би най-краткият ми пост е това)
Ми направи го дълъг и кажи защо. Ако е свързано с жена, значи не си прав. :Д
От скоро време не особенно :)
Niakoitam
11-29-2013, 11:57
Ми направи го дълъг и кажи защо. Ако е свързано с жена, значи не си прав. :Д
Защотоооо...защотооо...не ме удовлетворява като цяло животът ми,често не се чувствам на мястото си,често ми се искат други неща, често сънищата ми са по готини от реалността, а не виждам и как това ще се промени някога.И картинката за хубаво бъдеще нещо не ми се изрисува в съзнанието някак все още. В общи линии е това. :)
baby_baby
11-29-2013, 13:05
Щастлива съм заради прекрасните хора в живота ми който ме правят много много щастлива
bilqnavod
11-29-2013, 14:07
Днес да!
heartshapedbox
11-29-2013, 14:15
често сънищата ми са по готини от реалността
Познато. :)
klimatronik
11-29-2013, 14:16
Защотоооо...защотооо...не ме удовлетворява като цяло животът ми,често не се чувствам на мястото си,често ми се искат други неща, често сънищата ми са по готини от реалността, а не виждам и как това ще се промени някога.И картинката за хубаво бъдеще нещо не ми се изрисува в съзнанието някак все още. В общи линии е това. :)
хмм. Не бъди песимист. Игнорирай тва,което не харесваш.. Винаги има начини да промениш нещо.
klimatronik
11-29-2013, 14:20
Познато. :)
А аз пък сънувам по-често кошмари. Или пълни простотии.
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние. Или пък това,което искаш да се случи.
ДА, мога да кажа, че съм щастлива. Каквото съм си поискала до сега, постигнала съм го. Естествено, не спира желанието и за усъвършенстване. Но да, щастливо ми е. Имам прекрасен мъж и приятели до себе си, здрави сме (това наскоро осъзнах колко е важно, ама наистина!!!), колегите ми са супер печени. Осъзнах какви хора имам до себе си, когато съм имала най-тежки моменти и съм била на дъното.
anonymous708973
11-30-2013, 09:57
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние.
Пфу, дано не е така, че иначе ще излезе, че съм побъркана.
heartshapedbox
11-30-2013, 10:03
А аз пък сънувам по-често кошмари. Или пълни простотии.
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние. Или пък това,което искаш да се случи.
И аз сънувам главно пълни простотии. :D
Fantasyyy
11-30-2013, 19:26
Не съм напълно щаслива,чуствам се самотна. :(
Зависи в какво настроение съм .. хаха
FuckDaPolice
11-30-2013, 19:36
Като цяло да, е поне се опитвам :)