PDA

View Full Version : Щастливи ли сте?

butterflyyy
11-27-2013, 20:05
Аз май не съм.

leadyflame
11-27-2013, 20:07
И какво темата сега ще бъде бъкана с отговори от да до не. Интересна дискусия се предвижда.. мхм

wankata7
11-27-2013, 20:08
Не!

girlwithblueeyes
11-27-2013, 20:19
ДА

tori
11-27-2013, 20:20
Да, избрах да бъда щастлива.

AnarchyBoy
11-27-2013, 20:21
Естествено, че съм.

anonymous708973
11-27-2013, 20:23
Естествено, че съм.

И кое му е естественото?

По темата: Доволна съм, устремена съм напред. Това искам. Щастието е цел, не моментно състояние.

Hayashi
11-27-2013, 20:25
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.

TheBeliever
11-27-2013, 20:43
Щастието е цел, не моментно състояние.

Не съм съгласна.

Щастието е състояние и съществува в даден момент. Щастието не е цел само по себе си, но може да бъде следствие от постигнатите цели. Можеш да си щастлив в даден момент без да си си го поставял за цел. Може да постигнеш целите си и пак да не си щастлив.

Щастлива съм в някои аспекти от живота си. Винаги има какво още да се желае. Но и винаги има достатъчно. Въпрос на нагласа е.

anonymous708973
11-27-2013, 20:46
Щастието не е "момент", а нагласа, състояние. Няма момент, в който да можеш да кажеш, че си щастлива. Няма "аспекти", в които съм щастлива. "Щастие" е дума, натоварена с много конотации, описва цялосто състояние, не бива да бъде принизяване до някаква си емоция в някакъв си момент. Винаги има нещо, което не е съвсем както трябва. Именно тоя момент е задоволство. Бях чела някъде нещо по тоя въпрос, обаче... убий ме, не се сещам къде.

leadyflame
11-27-2013, 20:51
Е като ще се говори за кой как мисли.. ами за мене щастие няма, не знам с какви позитиви трябва да си натоварен за да изречеш " да, аз съм щастлив". За мен всичко е нюанси, ежедневно преминаваш през гамата от бяло до черно. Животът е емоция в която взимаш участието да контролираш и определяш до една степен.

TheBeliever
11-27-2013, 20:53
Защо да не можеш да си щастлив в даден момент? Няма ли момент, в миналото си, в който да можеш да кажеш, че си била щастлива?

Да, мога да съм щастлива в даден аспект от живота си. Мога да съм щастлива в кариерно отношение, приятелите ми могат да ме правят щастлива, мога да съм щастлива от факта, че семейството ми е добре. Да, нагласа е и това е моята нагласа.

Пропускам противоречието "щастието не е състояние/щастието е състояние".

tori
11-27-2013, 20:54
Пантерке, не е съвсем така. Възможно е щастието за теб да се изразява в набелязани и постигнати цели, но това не е всеобщо вярно. Имам предвид, че някои хора са щастливи, защото в момента не мръзнат на студа, няма да си легнат гладни и нямат кой знае какви нерешими проблеми.
Съгласна съм с бълийвърката - въпрос на нагласа е. Избираш сам дали да бъдеш щастлив от онова, което имаш или да тъгуваш по изгубеното. За момента аз съм щастлива понеже имам хубави хора в живота си, имам подслон и храна, имам възможност да се образовам и да следвам мечтите си.збрах да бъда щастлива.

AnarchyBoy
11-27-2013, 20:54
И кое му е естественото?

Srsly? Кое му е естественото? Like, srsly, srsly?

Влюбен съм,а тя е най-прекрасната..
университета ми върви повече от добре, жив и здрав съм, заобиколен съм от приятели? Имам пари в джоба и покрив над главата, наслаждавам се на хубавата музика, на прекрасната храна, на ученето и тренировките, близките ми са добре? Също като теб се стремя на горе, не виждам, защо да не съм добре?

heartshapedbox
11-27-2013, 20:55
Щастлива съм, да.

anonymous708973
11-27-2013, 21:00
Е като ще се говори за кой как мисли.. ами за мене щастие няма, не знам с какви позитиви трябва да си натоварен за да изречеш " да, аз съм щастлив". За мен всичко е нюанси, ежедневно преминаваш през гамата от бяло до черно. Животът е емоция в която взимаш участието да контролираш и определяш до една степен.

Мда.

Наистина е нагласа. На мен не ми харесва да се спирам и да се замислям, постигна ли цел, рядко се наслаждавам на момента, просто избирам следваща и продължавам.
Чувствам се постоянно неудовлетворена, сякаш не давам всичко от себе си, че мога и още. Няма как да съм щастлива при това положение. Наистина си е избор.

Ама от тоя избор... от моята камбанария ми изглежда безкрайно плоско по повод какви неща хората се чувстват щастливи. Гледам и сега чудя "сериозно ли, това ли е, само това ли е нужно?". Мех.
Гроздето е кисело в моя случай.

leadyflame
11-27-2013, 21:03
Е в такъв случай, щастието е задоволеност от потребното на даден човек, което зависи от потребностите на индивида. Малко по малко да се запълват дупките. Човекът е пукнатина, която се опитва да запълни цял живот?

toad
11-27-2013, 21:07
Щастливи са лудите и глупавите хора.

klimatronik
11-27-2013, 21:14
Пълно щастие съществува само в гроба.

leadyflame
11-27-2013, 21:19
Щастливи са лудите и глупавите хора.
"Лудите" как реши, че са щастливи?

AKJSDHLX
11-27-2013, 21:59
не особено...

pandabear
11-27-2013, 22:18
chudno-stranno-hubavo sys teb
ne moga da mu se nachudia
mirishe mai na shtastie
oprovergava onova klishe,
che shtastieto e v tyrsene, chakane
ili kakvoto tam beshe,
na shtastieto.
A to bilo prosto da stoish uchuden
i da mu se chudish
da e chudno-stranno-hubavo
da ne go razbirash
abe, da se chudish
mai tova e shtastieto
da se chudish.

psychopath
11-28-2013, 00:36
Има какво да се желае, но по-скоро да.

fire_magic
11-28-2013, 00:47
няма да ви кажа ; )

TheBeliever
11-28-2013, 04:41
Ама от тоя избор... от моята камбанария ми изглежда безкрайно плоско по повод какви неща хората се чувстват щастливи. Гледам и сега чудя "сериозно ли, това ли е, само това ли е нужно?". Мех.
Не рядко хората са щастливи от малкото защото в даден момент и него са нямали.

s4etoved
11-28-2013, 05:37
За момента съм щастлив, постигнах голяма част от целите, които си бях поставил! Разбира се сега си поставих нови, но като цяло съм доволен от постигнатото, за сега поне :)

Tsukuda_Hiroshi
11-28-2013, 06:19
Не мога да кажа, че съм щастлив, но се радвам и на малкото, което имам, защото винаги може да стане и по-зле.

Violenza
11-28-2013, 07:31
Защо да не? Мен понякога и красива гледка може да ме направи щастлива. Аз също съм привърженик, че всичко е до момента, не до формулата. Перманентно такова състояние за мен не съществува. А ако идваше с "това, това, това, малко от това и това" щеше да е супер, ама...
А това, че хората различни неща ги правят щастливи, е ясно.

DisappointedDreamer
11-28-2013, 07:38
Съгласна съм с ДъБелийвър и Виоленца.

Мен ме правят щастлива малки неща - разходка навън, хубава храна, разговор с приятели. Абсолютно незначителни и дребни. Същевременно, в личния ми живот всичко може е да пълна каша, но това по никакъв начин не може да по пречи на моментното ми състояние на utopia и щастие. Винаги нещо няма да е както ние искаме то да бъде в живота ни. И точно заради тази причина не бива да определяме щастието като чист, бял лист хартия, върху който липсва черно. Черно винаги ще има. Важното е, че и бялото присъства.

Ако всичко в живота ми се подрежда както аз го искам, няма да се чувствам щастлива. Ще се чувствам удовлетворена за известен период от време. Щастието не трябва да е цел.

Deadlock
11-28-2013, 08:13
Тази тема е същата като онази за смисъла на живота, даже може би постът ми там би паснал и тук. ;D

Да ти харесва как стоят нещата в даден аспект от живота ти е удовлетворение.
Да следваш мечтите си е вдъхновение.
Да имаш положителна настройка е оптимизъм.
Да изпитваш положителни емоции е яко.
Да си и да искаш да си точно в настоящия момент, независимо колко нещастен е той, е щастие.
Например

xoxi
11-28-2013, 08:59
50/50

tori
11-28-2013, 09:25
Мда.

Наистина е нагласа. На мен не ми харесва да се спирам и да се замислям, постигна ли цел, рядко се наслаждавам на момента, просто избирам следваща и продължавам.
Чувствам се постоянно неудовлетворена, сякаш не давам всичко от себе си, че мога и още. Няма как да съм щастлива при това положение. Наистина си е избор.

Да де ама от тези основни неща следват другите. Следват цели и мечти. Това, че тая сутрин съм се събудила не е малък повод за щастие.

mari93
11-28-2013, 17:00
От доста време съм на периоди. И бързо преминавам от единия в другия. Но пък така не ми омръзва.

Аз съм по същия начин, но напоследък съм малко в дупка, но това не значи, че не съм щастлива :)

Aanonim4eto0o
11-28-2013, 17:16
Пълно щастие няма ;)

fizzyg
11-28-2013, 17:48

Аз също.

babity
11-28-2013, 18:14
Мда.

Т'ва, че съм щастлива значи ли, че не мога/не трябва да искам нищо повече от себе си? Едва ли. И аз принципно не си отделям време да се поздравя за конкретни успехи, но погледнато като цялостна картинка, а не детайл по детайл, съм щастлива. Знам коя съм, знам че имам тъшаците да си взема каквото си искам... к'во повече, освен мъничко шанс?

Niakoitam
11-28-2013, 19:36
Като цяло не... (може би най-краткият ми пост е това)

AliceSw
11-28-2013, 22:36
много отдавна не съм била напълно, но все пак да, има моменти, в които съм задоволително щастлива

klimatronik
11-29-2013, 08:58
Като цяло не... (може би най-краткият ми пост е това)

Ми направи го дълъг и кажи защо. Ако е свързано с жена, значи не си прав. :Д

fenkaaa
11-29-2013, 09:42
От скоро време не особенно :)

Niakoitam
11-29-2013, 11:57
Ми направи го дълъг и кажи защо. Ако е свързано с жена, значи не си прав. :Д

Защотоооо...защотооо...не ме удовлетворява като цяло животът ми,често не се чувствам на мястото си,често ми се искат други неща, често сънищата ми са по готини от реалността, а не виждам и как това ще се промени някога.И картинката за хубаво бъдеще нещо не ми се изрисува в съзнанието някак все още. В общи линии е това. :)

baby_baby
11-29-2013, 13:05
Щастлива съм заради прекрасните хора в живота ми който ме правят много много щастлива

bilqnavod
11-29-2013, 14:07
Днес да!

heartshapedbox
11-29-2013, 14:15
често сънищата ми са по готини от реалността
Познато. :)

klimatronik
11-29-2013, 14:16
Защотоооо...защотооо...не ме удовлетворява като цяло животът ми,често не се чувствам на мястото си,често ми се искат други неща, често сънищата ми са по готини от реалността, а не виждам и как това ще се промени някога.И картинката за хубаво бъдеще нещо не ми се изрисува в съзнанието някак все още. В общи линии е това. :)

хмм. Не бъди песимист. Игнорирай тва,което не харесваш.. Винаги има начини да промениш нещо.

klimatronik
11-29-2013, 14:20
Познато. :)

А аз пък сънувам по-често кошмари. Или пълни простотии.
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние. Или пък това,което искаш да се случи.

marilyn
11-30-2013, 09:53
ДА, мога да кажа, че съм щастлива. Каквото съм си поискала до сега, постигнала съм го. Естествено, не спира желанието и за усъвършенстване. Но да, щастливо ми е. Имам прекрасен мъж и приятели до себе си, здрави сме (това наскоро осъзнах колко е важно, ама наистина!!!), колегите ми са супер печени. Осъзнах какви хора имам до себе си, когато съм имала най-тежки моменти и съм била на дъното.

anonymous708973
11-30-2013, 09:57
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние.

Пфу, дано не е така, че иначе ще излезе, че съм побъркана.

heartshapedbox
11-30-2013, 10:03
А аз пък сънувам по-често кошмари. Или пълни простотии.
Казват уж че сънищата са огледало на реалността, защото изразяват душевното ти състояние. Или пък това,което искаш да се случи.

И аз сънувам главно пълни простотии. :D

Fantasyyy
11-30-2013, 19:26
Не съм напълно щаслива,чуствам се самотна. :(

Hilary_
11-30-2013, 19:34
Зависи в какво настроение съм .. хаха

FuckDaPolice
11-30-2013, 19:36
Като цяло да, е поне се опитвам :)