PDA

View Full Version : "Яйчице" за нанасяне на фдт?!

LipSy
12-10-2013, 18:03
Здравейте момичета! :) Искам да попитам коя от вас си нанася фон дьо тена с това..."яйчице" да кажем (просто не знам как наистина го наричат). Според вас струва ли си или е по-добре с четка?

-->> http://1.bp.blogspot.com/-AzluxNwl4eg/UUBypARzoYI/AAAAAAAALSc/DzUcBJob-CE/s1600/ebelin%2BPr%2525C3%2525A4zisions%2BMake%2BUp%2BEi% 2B2013.JPG

RainbowGirl
12-10-2013, 19:41
Гъбичка за фон дьо тен се казва. Това на Ebelin не съм го ползвала, но е подобно на Beauty blender, което пак е такава гъбичка, но като качество е по-добра (и по-скъпа), обаче го няма в България. Като цяло съм чувала добри мнения, но си зависи дали на теб ти е удобно и дали ти харесва крайният резултат.

baby_baby
12-10-2013, 20:57
По-добре с четка според мен

ManuelaK
12-11-2013, 14:33
Аз използвам тези гъбички и ми е много удобно

http://www.enzo.bg/diegodallapalma/wedge-sponge-triglna-gba-za-grim/

Jaune
12-11-2013, 19:17
Яйчице <3 :Д

DragonLady
12-11-2013, 20:39
Аз лично не ползвам фон дьо тен, а само дневен крем и пудра отгоре, но съм на мнение, че по-добре би било с четка за пудра/руж.

MaLkaTa_LaDy
12-12-2013, 00:59
Зависи от резултата, който търсиш. Гъбичката остава повече продукт по кожата. Аз лично не харесвам нито четка, нито гъбичка, за нанасяне на ФДТ-на. Най-удобно и прецизно ми е с пръсти.

malka_sladkka
12-12-2013, 10:26
Аз лично не ползвам фон дьо тен, а само дневен крем и пудра отгоре, но съм на мнение, че по-добре би било с четка за пудра/руж.

За пръв път чувам някой да нанася фдт с четка за пудра или руж, които между другото са напълно различни :lol:

NeutralMilkHotel
12-12-2013, 13:19

Направо с четка за бръснене, викам аз.

Hilary_
12-12-2013, 15:48
Нанасям го или с подобни гъбички (плоски) или с четка, но после задължително го разнасям с пръсти.

DragonLady
12-12-2013, 21:48
За пръв път чувам някой да нанася фдт с четка за пудра или руж, които между другото са напълно различни :lol:

А ефекта един и същ ;)

bloodyF
12-12-2013, 22:25
А ефекта един и същ ;)

Сигурно и ефекта от различните четки за сенки е един и същ..
Поради факта, че дори не използваш фдт, та камоли да знаеш как се нанася правилно, те съветвам да запазиш мълчание..

За яйцето-не съм ползвала, предпочитам четка за фдт или пръсти, когато бързам. С гъбичката не ми седи добре по принцип, но съм пробвала.

DragonLady
12-12-2013, 23:46
Сигурно и ефекта от различните четки за сенки е един и същ..
Поради факта, че дори не използваш фдт, та камоли да знаеш как се нанася правилно, те съветвам да запазиш мълчание..

За яйцето-не съм ползвала, предпочитам четка за фдт или пръсти, когато бързам. С гъбичката не ми седи добре по принцип, но съм пробвала.

Това, че не ползвам в момента, не значи, че не съм използвала, и че не знам как се нанася. Та по-добре ти запази мълчание ;)

anonymous708973
12-13-2013, 00:05
Да, с четка за руж/пудра. Виждаме колко знаеш. ВСЕКИ божи ден гледам бюти клипове, в бюти среда съм, един път не съм видяла подобно безумие.
Понякога блендират ружа, бронзанта и хайлайтера със Stippling brush, която е четка за фон-дьо-тен, предпочитана заради по-естествения завършек. Но обратният вариант е нелеп по една много проста причина. Четките за руж и пудра са много по-рехави от четките за фон-дьо-тен, следователно има да си нанасяш до утре, за да постигнеш прилично покритие. Ще има да ти стои тоя фон-дьо-тен на повърхността на четката и следователно като не попие в кожата, ще изглежда cakey (мисля, че така беше думата).

Освен стиплинг бръш може да се използва и стандартна четка за фон-дьо-тен, тя е като четка за боядисване на стени - плоска и много гъста :д Често оставя черти и дава доста плътно покритие.

Бюти блендерите също са вариант, разбира се, но е въпрос на предпочитание. С пръсти също става, мусообразните констистенции например се разнасят в пъти по-добре с пръсти отколкото с четка според мен.

При всички тези варианти да предлагаш четка за руж/пудра и да твърдиш, че си знаела как се прави... е, нелепо е.

DragonLady
12-13-2013, 00:12
Нямаше да го предлагам, ако не съм го пробвала. При мен лично се получава добре, и няма ефект на наслояване, петна, маска и тн. , но какво вече казах фдт не ползвам, много ми идва тежък, предпочитам дневен крем и пудра върху него.

Hayashi
12-13-2013, 00:19
Нали ти е ясно, че четките за пудра и руж са различни. Все едно да кажа, че съм супер доволна от фон дьо тен. Съветът ти е напълно безполезен в случая. С моите четки, например, би си докарала големи напластени петна.

Фон дьо тен нанасям само със стиплинг четка, защото уж най-лекото покритие. С бюти блендър не съм пробвала, но с него покритието става доста по-тежко, а и има гадния недостатък да гълта супер много продукт. И се измавало ужасно трудно. Стар фон дьо тен престоял в гъба не бих си доближила до лицето.

anonymous708973
12-13-2013, 08:13
И мен това не ме кефи на гъбата. На мен ми е досадно четките да си мия, а става за 5 минути, представям си тоя блендер колко му трябва.

NeutralMilkHotel
12-13-2013, 12:47
Това, че не ползвам в момента, не значи, че не съм използвала, и че не знам как се нанася. Та по-добре ти запази мълчание ;)

http://i46.tinypic.com/20r34i9.jpg (не намерих др снимка :/)
И в ляво можем да видим ефекта от четката за руж и да си направим сметка от кого да приемаме съвети, и от кого не. :)

anonymous708973
12-13-2013, 12:50
Тъпо и не на място. Покажи ми ефекта от НАНАСЯНЕТО.
Няма да видиш такъв, щото трябва или да я видиш наживо, или в HD формат.

Тук може само да се види, че абсолютно не е нейният цвят.

NeutralMilkHotel
12-13-2013, 13:03
Тъпо и не на място. Покажи ми ефекта от НАНАСЯНЕТО.
Няма да видиш такъв, щото трябва или да я видиш наживо, или в HD формат.

Тук може само да се види, че абсолютно не е нейният цвят.

Ми, аз съм виждала как изглежда на живо такова нещо (и лично аз така съм се гримирала на 12-13) - трябва и конкрето нея да я видя ли? По тая логика и бюти клиповете, които гледаш може ирл да изглеждат ужасно?
Аз нямам нищо против да се гримира, както иска щом я прави щастлива и се чувства красива, но не е това начинът и адекватният съвет, който авторката търси. Просто не смятам, че е хубаво младите момичета да остават с грешна представа и после да им се подиграват - няма какво да ги разубеждавам, показвам какъв е резултатът и те да си преценяват това ли търсят. :)

Hayashi
12-13-2013, 13:13
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1381566_722320381131114_2122865372_n.jpg

Е то ако ще се сравняваме, аз съм по-близо. Само дето си нанасям ББ-то идеално. xD

anonymous708973
12-13-2013, 15:31
Ми, аз съм виждала как изглежда на живо такова нещо (и лично аз така съм се гримирала на 12-13) - трябва и конкрето нея да я видя ли? По тая логика и бюти клиповете, които гледаш може ирл да изглеждат ужасно?
Аз нямам нищо против да се гримира, както иска щом я прави щастлива и се чувства красива, но не е това начинът и адекватният съвет, който авторката търси. Просто не смятам, че е хубаво младите момичета да остават с грешна представа и после да им се подиграват - няма какво да ги разубеждавам, показвам какъв е резултатът и те да си преценяват това ли търсят. :)

Това ти казвам, де. Че говориш глупости.
Казвам, че ИЛИ трябва да я видиш наживо, ИЛИ на HD клип. От това твърдение излиза, че бюти клиповете са ми дали доста реална представа предвид че всичките ми любимки съм ги виждала без грам грим по лицето в HD, когато всяка пора си личи. Научи си значението на съюзите в родния език.

Ти я подиграваш за цвета, за което си права. Но не си права да го даваш в отговор на аргумента, че не знае как да се гримира, защото използва неправилна четка. Тя и с перфектна четка да го нанесе тоя цвят, резултатът ще е поразителна прилика с Мортиша.

Violenza
12-13-2013, 15:37
Аз си го нанасям с такъв тип гъбичка, но с друга форма (триъгълна), която ми е много по-удобна за оформяне на зоната около носа, веждите и устата. С четка съм пробвала, но ми е неудобна, а и не е подходяща за моя тип фдт.

tori
12-13-2013, 15:48
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1381566_722320381131114_2122865372_n.jpg

Е то ако ще се сравняваме, аз съм по-близо. Само дето си нанасям ББ-то идеално. xD
За не-знам-кой път ти гледам снимка и всеки път се губя в очите ти. Наистина са страхотни.

Hayashi
12-13-2013, 15:52
Ама това са лещи! Супер красиви са наистина, но са гигантски и доста неестествени.

tori
12-13-2013, 17:30
Ами... не знам какво са, но са невероятни.

rositzza
12-14-2013, 10:18
Преди използвах от триъгълните гъбички, но попиват ужасно много продукт + ги мокрих преди това уж да е по-малко. От както почнах да използвам четки не съм си помисляла за гъбичка отново

CoockieMonster
12-14-2013, 12:22
Имам гъба, на която изстисквам от продукта и с пръсти го нанасям. Предложете хубава и достъпна четка?

anonymous708973
12-14-2013, 16:26
Зависи какво имаш предвид.
Аз имам една на Кико плоска, но не ми допада. Преди няколко седмици си получих една на Зоева - http://www.zoeva-shop.de/de/102-silk-finish/a-8000105/, не съм я пробвала още, но Адри от http://www.youtube.com/user/MyBeautyMadness твърди, че това й е една от любимите четки.

Екотуулс ще имат 100% четка за фдт, техни продукти има в Лили. Можеш да си поръчаш и от ибей, моите се оказаха реплика, но са БОЖЕСТВЕНИ и цената им е просто комична. Специално за фон-дьо-тен нямам, но имам две от техните, които ползвам буквално при всяко гримиране на очи. Не знам какво значи достъпно за теб, но Инглот също имат четка за фдт, но няма да е под 25-30 лв според мен, Real Techniques са вариант, разбира се.

Hayashi
12-14-2013, 16:39
Моята е на MUA. Цената ѝ ако не се лъжа беше към 3 паунда. Рядко я ползвам, защото почти не нося фон дьо тен, но е много прилично качество. А става и за нанасяне на течен руж.

CoockieMonster
12-14-2013, 18:56
Благодаря! :)

strawberry88
12-15-2013, 13:02
Освен стиплинг бръш може да се използва и стандартна четка за фон-дьо-тен, тя е като четка за боядисване на стени - плоска и много гъста :д Често оставя черти и дава доста плътно покритие.

Затова трябвало първо крема да се нанася със същата четка. Така не оставя черти.

anonymous708973
12-15-2013, 23:38
Божей. Кой да знае, мога да пробвам, но ме съмнява да седна да си мия четката за фдт всеки ден. Знам, че е хубаво, ама пуст мързел.