PDA

View Full Version : Биатлон и ски бягане

Страници : 1 2 [3] 4

Ivaaaaa
02-06-2015, 18:16
учи се до сутринта в нощта на изпита ;д

ReguL
02-06-2015, 18:21
имам си хоби - зимни спортове. по цял ден зяпам евроспорт. (:

смесената щафета беше прекрасна. феноменален йоханес бьо, дария домрачова, антон шипулин, михаел шлезингер и мартен фуркад. това са изявилите се лица.
(((:
аз зяпането не го наричам хоби
излез навън и си проветри главата

Ivaaaaa
02-06-2015, 18:45
би ми се отразило добре, но не е много ок да излизам сега, а и ме мързи ;д

ReguL
02-06-2015, 19:07
да не се развали времето?

Ivaaaaa
02-06-2015, 20:57
по-скоро се оправи ^^
не това имах предвид

Ivaaaaa
02-07-2015, 11:42
пф, коментаторите на евроспорт ме настройват срещу далмайер. май са се напушили. защо сипят толкова суперлативи по адрес на германката. е, сори ама ако всяка една от по-горните http://prikachi.com/images/679/7906679v.png по-бързи бегово беше направила грешчица по-малко, щеше да види победа, ама през крив макарон. винаги съм казвала, че истинският велик биатлонист е еднакво добър и в двата компонента - стрелба и ски бягане /ски бягането дори е по-важно според мен/. то вдъхновява и ни кара да се възхищаваме. еми, не е бърза. дори не притежава красива техника. нищо лично, ама ме дразнят коментаторите.

ReguL
02-07-2015, 12:35
по-скоро се оправи ^^
не това имах предвид

проблеми със здравето?

Ivaaaaa
02-07-2015, 12:54
ноп, просто си търся оправдание, хах /не е разумно да излизам сама из тъмните улички/ //не че не съм го правила

ReguL
02-07-2015, 13:46
нямах предвид да обикаляш в тъмното

Ivaaaaa
02-07-2015, 14:32
еееми, излизам. налага ми се (:

върви им на словенците. след златото на тина мазе в спускането, яков фак успя да вземе спринта при мъжете. хубаво състезание се получи. нула на стрелбището и най-бързо ски бягане. на 4.7 секунди е фуркад, тъй че и да не беше направил грешка, пак щеше да след него. е, разбира се факторът мотивация играе роля, НО... харесвам го. няма арогантност в него, така типична за повечето биатлонисти. влади илиев е с 11-то бегово време, но се застреля с 3 грешки в стрелбата. завърши 31-ви, а краси е 40-ти с две грешки. той фак много им дръпна на последна обиколка. доволна съм ((:

Ivaaaaa
02-07-2015, 18:46
гледах и спускането в алпийските ски :Д. световно първенство е все пак...
*мразя сесията*
мисля, че алекси пинторо и марсел хиршер са спускачи. защо ги нямаше О:
много изненади. швейцарец, американец, швейцарец, американец. почти непознати са ми имената им. аксел лунд свиндал за съжаление се провали, макар че той е най-напред от сочените за фаворити /6-ти/. съотборникът му /най-големият фаворит/ е далеч на 16-та позиция. няма австриец в десетката О: двамата най-добри майер и райхелт са съответно 12-ти и 13-ти.
ще има купа в банско ^^

Ivaaaaa
02-07-2015, 19:56
ии наближава първенството във фалун. ще дам прогнозите си за челната тройка /които впрочем, се оказват много точни 8-) /

жени:
sprint C - спринтът при жените е може би най-интересната дисциплина /при жените есте/, защото е динамична, дистанцията е по-къса, разликите по-малки, което предразполага към едни по-добри резултати. и все пак норвежка доминация очаквам - йозберк, бьорген и фала

team sprint F - тук е трудно да се отлъчат три отбора. малко отборни спринта е имало този сезон, за да се изгради някаква представа /лично аз съм гледала по един мъжки и женски/. та, норвегия есте, с оглед доброто представяне във въпросния спринт слагам тук и полша /макар, че сигурно ще бъдат финландките, но този сезон не блестят/ и разбира се шведките.

10km F - тъй като е свободен стил, тук залагам на марит бьорген, шарлоте кала и хм, терезе йохауг /макар че се колебая за хейди венг/

15 km pursuit/F&C - и скиатлона го давам на бьорген, кала и йохауг тук със сигурност.

30km C - ох, иска ми се за разнообразие да заложа на друга, но отново бьорген нъмба уан, йохауг и ковалчик /not sure/.

relay - безапелационна победа на норвегия, втори шведките и трети финландките

мъже:
sprint C - тук са прекалееено много биатлонистите, които имат шанс за медалите. нека бъдат хатестад, голберг и пелегрино. а могат да са и съвсем други /нортхуг, устюгов, петухов, бранздал и тн, НО../

team sprint F - русия, швеция, норвегия. не съм ги подредила по ред, защото е трудно да се каже.

15km F - и тук са една камара, НО колоня, нортхуг и...халварсон примерно. иска ми се да кажа легков, но той е в умопомрачително лоша форма. също не знам дали ще е масов старт или пък интервален, защото ако е второто, тук задължително влиза и сундби, защото ще се дебнат едни други, което за него е в плюс, но пък си има масов, тъй че предполагам това е интервален. даже със сигурност би трябвало да е интервален. глупости бръщолевя.

15 km pursuit/F&C - много са тук състезателите, много. тази дисциплина обединява и двата стила, което я прави сравнително равнопоставена. ако се дебнат до последно, както често сме свикнали да виждаме, преимущество ще имат по-взривите бегачи със спринтьорски умения. в другия случай пък е дълга дистанция, която е по вкуса на вилегжанин, сундби, йесперсен /който не е във форма всъщност, нз що го споменавам/, хелнер дори. оф, колоня, нортхуг и сундби.

50km C - със сигурност вече любимата дисциплина на руснаците след сочи. тук по... носталгични причини ще посоча легков, вилегжанин и сундби.., ии колоня.

relay - интересно. ще заложа на домакините, русия и норвегия.

Ivaaaaa
02-08-2015, 11:51
и нещата си дойдоха на мястото :Д. домрачова с трета поредна победа в преследването. през цялото състезание са като скачени съдове с макарайнен. тръгнаха и завършиха на приблизително една и съща разлика, дори грешките им са еднакви в различните стрелби. така финландката завърши втора, минимализирайки щетите за купата. трета е далмайер. малко ми стана кофти за домакините, защото тази публика заслужаваше победа, но соулкалова се пропука на последна стрелба, а и естествено, че домрачова заслужаваше повече победата ((:
след час е мъжкото преследване.

Ivaaaaa
02-08-2015, 13:51
усещам как след този старт още повече ще хейтят мартен фуркад. ем, сори, ама тва е състезание. да, не одобрявам това, че буквално препречваше пътя на шемп, НО... намери си майстора в крайна сметка. интересно... и все пак, след като финишираха отиде да поздрави германеца.
относно победата на фак - абсолютно заслужена. радвам се за него, много харизматичен спортист. искаше ми се да има финален спринт между тримата, но спречкването между шемп и фуркад уби интригата. е, нищо.
от другата седмица започва световното във фалун и купата в холменколен. йей (((;

Ivaaaaa
02-08-2015, 17:58
http://www.sports.ru/tribuna/blogs/russiateam/737682.html

Ivaaaaa
02-11-2015, 16:33
утре биатлон от 11:15, холменколен (:

Ivaaaaa
02-12-2015, 14:56
дори нямам желание да пиша за индивидуалните

Fisherman
02-12-2015, 18:13
ми аз мога да дойда у вас и да пиша,ти ще ми диктуваш,ще си само по бельо

DarkTemplar
02-12-2015, 18:18
Фишката за пореден път го е закъсал за женско внимание и се предлага като евтина курва. Пази целомъдрие Фишка, не е библейско да искаш подобни греховни неща. Пък и без това си жалък и няма да ги получиш. ;]

Ivaaaaa
02-12-2015, 19:50
стига де ):
не се заяждай/те.

като цяло нямаше изненади днес. може би и заради това не съм развълнувана. разбира се 20/20 за макарайнен си е голямо нещо, но тя е прекрасна биатлонистка и беше въпрос на време да направи чиста стрелба. беше и най-бърза на писалките, но това е очаквано. домрачова беше демотивирана след грешката още на легналия и развилите се обстоятелства. не ме е яд. финландката е пример за подражание. велика. винаги ми е правила впечатление, че след края са състезанието отива и поздравява опонентките си.
мартен също не даде шанс на другите, но пък като че ли и нямаше кой знае каква конкуренция с изключение на фак и руснаците шипулин и гараничев.
малко съм озадачена от отсъствието на норвежците на купата им у дома, но явно са се концентрирали върху световното. има време, we.
та, мразя индивидуалните състезания.
влади е 17-ти с една грешка, а краси 40 и някой си

Fisherman
02-12-2015, 20:47
Фишката за пореден път го е закъсал за женско внимание и се предлага като евтина курва. Пази целомъдрие Фишка, не е библейско да искаш подобни греховни неща. Пък и без това си жалък и няма да ги получиш. ;]

де да бях като тебе да получавам внимание само по празниците от роднини на масата

Ivaaaaa
02-13-2015, 14:52
https://www.youtube.com/watch?v=1bd0uc1B21o#t=38

ахахаха, колко е усмихващо да ги видя в такава светлина (((:

ТИГЪРЪТ НА ШВЕЦИЯ :Д :Д :Д /норвежец е/

Ivaaaaa
02-13-2015, 14:58
https://www.youtube.com/watch?v=vCNc1p2unRs

Бьорн Фери! :Д

Ivaaaaa
02-14-2015, 20:08
минавам само да отбележа, че днес беше денят на спринтовете. много обрати се случиха /домрачова в жълто, мартен детрониран от пайфер, травеститски условия в йостерсунд/.
утре щафети и интервални стартове.

Ivaaaaa
02-15-2015, 09:16
ХАХА! безапелационна и безпощадна победа на шарлоте кала пред норвежкото трио /бьорген, йохауг, венг/, които завършиха в съответната последователност. даже квартет, защото след това е якобсен. само терезе и кралицата слязоха под минута, но тази минута е в нейния край. профилът на тази дисциплина е създаден за шарлоте. това състезание беше генералната репетиция преди световното и статистиката сочи, че победителката тук, обикновено печели и златото. 99% съм сигурна, че шведката ще смаже викингската доминация и във фалун. интересно ^^

edit: мно 'обичам' да стартовете по биатлон и ски бягане да се припокриват във времето. няма да мога да се насладя спокойно на състезанието, щото ще се старая да следя и двата старта. пф.

Ivaaaaa
02-15-2015, 14:02
ехааа, в еуфория съм от невероятното представяне на шипулин, който свали близо 40 секунди на своя пост от шемп и осигури победата на сборная. трети останаха австрийците, които най-после показаха някакво присъствие в световния мъжки биатлон. нашите вървяха само с един патрон, но владо илиев се застреля и въртя рунд. така финиширахме на 13-та позиция.
интервалният старт на 15км беше изненадващ, макар че изненади в мъжкото ски бягане едва ли могат да се правят. силите са прекалено изравнени. не съм сигурна, казвам по памет, но челната тройка оформиха фин хаген крог, морис манифика и маркус хелнер (<3).
време е за учене ) :

skate
02-15-2015, 14:31
baq si zaribena kat gledam po skite evala na men mi sa kara super mn snowboard ama ko da govorq tuka pri mene snqg ne e valqlo ot minalata god qnuari mesec ;d

Ivaaaaa
02-15-2015, 16:33
бая съм зарибена, да :Д
аз пък не харесвам борда. тъй е като си от бургас

skate
02-15-2015, 17:30
e mi taka e tuk ama puk imame vodni ski lqtoto ;d

Ivaaaaa
02-15-2015, 19:23
ските са ски, когато се карат на сняг.

DieselBlood
02-15-2015, 23:00
Майка ми даеба и стрелба. Та така и не се научиха как да стрелят тия хора. Как може Украйна, че и Беларус пред нас? Какво да говорим за Швейцария? Вече вземам да се дразня страшно много. Имам чувството, че стрелбата ни куца само на нас. Украйна с 2 наказателни обиколки са седми, ние с една - 13. Бахти и гаврата.

Ivaaaaa
02-16-2015, 11:55
мързи ме да търся статистики, но не стрелбата ни куцаше вчера, а ски бягането. нормално, момчетата караха и европейско, уморени са. дори отсега нататък до края на годината да нямат позиция в точките, няма да ги упрекна. свършиха си работата за този сезон повече от добре. малко по-свежичко бяга владо, но той пък направи обиколката.

Ivaaaaa
02-19-2015, 15:29
днес се написа нова страница от историята на световното ски бягане. кралицата за пореден път изуми света и счупи всички рекорди, които можеше и така стана най-титулуваният състезател /да, и за двата пола/. успя да спечели златото с близо половин секунда преднина пред представителката на домакините - стина нилсон. трета остана майкен касперсен фала. ковалчик възкръсна отнякъде и върна надеждите на феновете й /нашите/, че може да направи достойно класиране в предстоящите стартове. поне в класиката. ските й не вървяха добре и това в комбинация с лошото позициониране доведоха до четвъртото място и пропуснатият /заслужен/ медал. жалко.
петър нортхуг е новият световен шампион при мъжете в спринта. както винаги норвежецът ни направи истинско шоу и беше огромно удоволствие да го наблюдавам как от последната позиция по изкачването с висока честота успя да стане първи. просто... обожавам го. велик.
и защо, мамка му, не пуснаха пал голберг (?!). в много по-добра форма е от грохналия бранздал и неопитният по-малък брат нортхуг. най-малкото радва окото. кво ми циврят за фин хаген крог, омг.

Ivaaaaa
02-21-2015, 10:59
скиатлоните започват ^^

Ivaaaaa
02-21-2015, 16:55
мързи ме да пиша. скиатлоните бяха... ^^. най-хубаво прекараните ми часове. както е с всички стартове всъщност. ех (((( :

Fisherman
02-21-2015, 21:19
имам 18 сантиметров пенис

skate
02-21-2015, 21:29
evala

Ivaaaaa
02-22-2015, 10:32
защо си смени аватара ) :

Ivaaaaa
02-23-2015, 22:16
половината световно се изниза ) :
утре е интервалният при жените

Ivaaaaa
02-24-2015, 12:48
какво стана днес, беее!!! ееебаси <3 фантастика, както каза асен спиридонов. кой да очаква, че норвежките ще се провалят по такъв грандиозен начин. какво стана днес, бе! wooow! не мога да повярвам. 5-тте големи големи ски бегачки - хага, венг, йохауг, якобсен, бьорген... всички на 2+ мин от лидерката. единственото логично обяснение за масовия погром е лошо подготвени ски. НЗ. а втори и трети са американките джеси дигинс и кейтлин грег ООООО:. веве. тва състезание ще остане в историята.

Ivaaaaa
02-25-2015, 13:19
хубав и скучничък старт се получи. на пръв поглед са изненадващи медалистите, но 'изненада' при мъжете не е изненада ;д, ахаха. йохан олсон спечели убедително и така донесе втори златен медал за тре крунур. шведите трябва да обявят интервалният старт във фрии стайла за корнонна дисциплина :Д. евала, заслужено. почти през цялото време водеше по контролите. морис манифика взе среброто и най-после подплати многото работа и постоянство в световната купа с медал. това също е неговата дисциплина. трети /изненадващо/ се нареди гльоерсен. той си е спринтьор. има няколко победи за ск и тва. не съм го забелязала да е във форма, странно. може би този медал е успех за викингите, но за мен е провал. е, разбира се, е много по-поносимо от вчерашното падение на по-стабилният им пол, но все пак... грешна им е селекцията според мен. а петър норхуг... ОБИЧАМ ГО, БЕ! как е възможно да е толкова арогантно-сладък. винаги успява да ме усмихне. кара в тренировъчно темпо на световно първенство :Д. разгледа обстойно растителността из гората във фалун, както каза асен :Д. само като го погледна и на лицето ми избива идиотска усмивка.
тотален провал за сборния тим. най-предно класиран е легков, като това предно място изобщо не е предно. ъх ):

Ivaaaaa
02-26-2015, 13:07
booooring. и все пак беше интересно ;д. тва сигурно, щото няма как старт от ски бягането да бъде скучен. норвегия, швеция, финландия. абсолютно очаквано, че даже и местата в десетката. шанс. поне да имаше една-единствена изненада или пък животински финален спринт. ех ) :
сто про утре мъжете ще ни направят истинско представление (( :

ReguL
02-26-2015, 14:00
как върви общуването с форумните шматки?

Ivaaaaa
02-26-2015, 15:39
шматка е една от любимите ми думи <3

ReguL
02-26-2015, 18:27
интересно

Ivaaaaa
02-27-2015, 14:06
ЕХААААААААААААА! обичам, не обожавам този спорт. надявам се биатлонът да ми прости, но ски бягането започна все повече да ми влиза под кожата. щафетата беше интересна /меко казано/, прекрасна, фамозна, велика, оргазмена. разбира се, винаги може да се желае повече /легков -,-/, но пък петър нортхуг във форма и това примесено заедно в коктейл с швеция, която му диша във врата /по-специално кале халварсон, с когото знаем, че има закачка/, се получава невъобразимо вкусен микс ;д. нахрани ми сетивата. който е пропуснал тази щафета... е, ами мога само да го съжалявам. остават най-интересните дисциплини - масовите стартове на 30 и 50км. ще ми липсва това първенство.

Ivaaaaa
02-28-2015, 21:22
кралицата на фалун се казва терезе йохауг. три златни медала в най-престижите дисциплини, два от които са индивидуални /скиатлон и масов старт 30км, щафета/. беше неизбежно. намира се във форма, класиката й е по-силна. нямаше кой да я спре. марит бьорген завърши втора на повече от минута, а бронза прибра шарлоте кала. карането на бьорген не изглеждаше тежко и стилът й беше много по-изчистен от този на останалите. нямам обяснение. всъщност имам. след спринта, мотивацията и гладът и за победи се изпари. взе си златото от това първенство още в първото състезание + злато в щафетата. подобри рекорди... за какво й е да се бори. наистина, възхищавам се на тази велика спортистка, която със сигурност поне в близките петдесет години ще бъде най-титулуваната състезателка от белите спортове.
истински мазохизъм е да си фен на ковалчик. отново ни разочарова. завърши някъде двадесета на сигурно четири минути отстояние от терезе. пф, почва много сериозно да ме дразни. аре, другите стартове не са и по вкуса заради стила, но това са 30км класика, бе, мамка му. аре факай се тогава. само един бронз и то от отборния. край на 'ерата' ковалчик, ако изобщо може да се нарече ера.

Ivaaaaa
02-28-2015, 21:41
иии две паметни щафети, за които ме светна асен спиридонов. просто съм била твърде малка, за да ги знам ) :

https://www.youtube.com/watch?v=X9cLfCjufNg

https://www.youtube.com/watch?v=32wF9wp1Smg

axaxxaxa

Ivaaaaa
03-01-2015, 14:50
ЕХАААА! на какви стартове станахме свидетели на това първенство. ЛЕЛЕ! за пореден път ще кажа, че обожавам петър нортхуг. този невероятен мъж, талант, нечовек. по време на умопомрачителните 50км класика, той се движеше на края на челната колона от около 30-тина състезатели на малко повече от 30сек. през цялото време беше в дъното на челната група, която лека-полека до последните 45км се съставляваше от 10-15 човека. ударът му дойде на краткото изкачване, подобно на това, което направи в спринта с висока честота и ниска амплитуда на приплъзване на писалките. и това в класика! така изведнъж се озова до най-големият си конкурент - дарио колоня, задмина го, стана 4-ти, задмина олсон и се вмести между бауер и вилегжанин. и тях ги отвя. можем, разбира се, само да гадаем какво щеше да се случи, ако руснакът и чехът го бяха блокирали, което никак нямаше да е спортсменско, но струва ми се, той пак щеше да спечели. не знам откъде намери тези сили при тези трудни условия във фалун - снеговалеж, разбита писта, бавно трасе, висока влажност и тн. днес гледах състезание, което един ден в бъдещето ще се посочва като еталон за фантастика. ски бягането вижда най-хубавите си години благодарение на гиганти като петър нортхуг и марит бьорген. и аз имам честта да съм от тяхното време. поклон пред кралицата и вече четирикратния шампион на най-престижната дисциплина 50км - петър нортхуг!
а евроспорт са големи педали! може ли да дават алпийските ски от гармиш партенкирхен при мъжете, СК, а да не пуснат СП на най-интересната дисциплина. последен ден, мамка му. пуснаха го чак на 22-рия км. въпреки, че и там уцелих паметно състезание. марсел хиршер направи двете си спускания по учебник и победи вторият феликс нойройтер с близо 4сек преднина. честно казано, не си спомням да съм гледала досега победа с такава смазваща разлика. а колко са секасви тези алпийци... марсел хиршер, нойройтер, пинторо... ъх ((( :

LoadRunner
03-01-2015, 17:11
Тая тема много самотна ми се вижда, май има нужда от малко спам?

Ivaaaaa
03-02-2015, 09:39
а сега равносметката от предварителните ми прогнози ;д

жени:
sprint C - норвежка доминация очаквам - йозберк, бьорген и фала - първият комплект от медали получиха бьорген, нилсон и фала. йозберк също беше близо, ноо тва е спринт.

team sprint F - тук е трудно да се отлъчат три отбора. малко отборни спринта е имало този сезон, за да се изгради някаква представа /лично аз съм гледала по един мъжки и женски/. та, норвегия есте, с оглед доброто представяне във въпросния спринт слагам тук и полша /макар, че сигурно ще бъдат финландките, но този сезон не блестят/ и разбира се шведките. - норвегия, швеция и полша тук. мн съм добра ;д

10km F - тъй като е свободен стил, тук залагам на марит бьорген, шарлоте кала и хм, терезе йохауг /макар че се колебая за хейди венг/ - десетте километра свободен стил при жените изненадващо се оказа най-голямата сензация на това първенство. обилният снеговалеж, който започна за по късните номера, където бяха фаворитките и това в комбинация с лошо намазаните ски на норвежките, доведоха до пълен колапс на викингите. не беше равностойно състезание. та, кала, дигинс и грег

15 km pursuit/F&C - и скиатлона го давам на бьорген, кала и йохауг тук със сигурност. - след този старт бьорген започна да дава назад. ако не ме лъже паметта, той беше непосредствено след спринта т.е. втори. медалите са за йохауг, якобсен и кала, която би шведката на финалния спринт. пф

30km C - ох, иска ми се за разнообразие да заложа на друга, но отново бьорген нъмба уан, йохауг и ковалчик /not sure/. - йохауг беше безпощадна, втора бьорген, а трета остана кала. ненавиждам ковалчик след този старт.

relay - безапелационна победа на норвегия, втори шведките и трети финландките. - точно така! :Д

мъже:
sprint C - тук са прекалееено много биатлонистите, които имат шанс за медалите. нека бъдат хатестад, голберг и пелегрино. а могат да са и съвсем други /нортхуг, устюгов, петухов, бранздал и тн, НО../ - ем, голберг даже не влезе в отбора. та, нортхуг, харви и хатестад. така е при мъжете в спринта, а и като цяло.

team sprint F - русия, швеция, норвегия. не съм ги подредила по ред, защото е трудно да се каже. - норвегия, русия и италия

15km F - и тук са една камара, НО колоня, нортхуг и...халварсон примерно. иска ми се да кажа легков, но той е в умопомрачително лоша форма. също не знам дали ще е масов старт или пък интервален, защото ако е второто, тук задължително влиза и сундби, защото ще се дебнат едни други, което за него е в плюс, но пък си има масов, тъй че предполагам това е интервален. даже със сигурност би трябвало да е интервален. глупости бръщолевя. - да, глупости. тук се получиха изненади, защото никой не очакваше олсон да се появи в такава форма след като пропусна по-голямата част от сезона поради заболявания и контузии. та, олсон, манифика и гльоерсен.

30 km pursuit/F&C - много са тук състезателите, много. тази дисциплина обединява и двата стила, което я прави сравнително равнопоставена. ако се дебнат до последно, както често сме свикнали да виждаме, преимущество ще имат по-взривите бегачи със спринтьорски умения. в другия случай пък е дълга дистанция, която е по вкуса на вилегжанин, сундби, йесперсен /който не е във форма всъщност, нз що го споменавам/, хелнер дори. оф, колоня, нортхуг и сундби. - сундби даже не стартира, появи се в последният старт на това първенство, защото получи инфекция на дихателните пътища. баси късмета, на всяко световно е болен ) : медалисти са вилегжанин, колоня и харви.

50km C - със сигурност вече любимата дисциплина на руснаците след сочи. тук по... носталгични причини ще посоча легков, вилегжанин и сундби.., ии колоня. - нищо такова ;д. легков не стартира, а другите трима бяха много близо до медалите. пак прецакаха вилегжанин, който напълно заслужаваше златото в този старт. обаче петър нортхуг не мислеше така и направи неща, граничещи с фантастиката, за да спечели кралската дисциплина. среброто остана за ветерана лукас бауер, а трети остана йохан олсон.

relay - интересно. ще заложа на домакините, русия и норвегия. - е да, ама бесмертних прецака братушките на втората класика. та, норвегия, швеция /отново петър нортхуг беше въвлечен във финален спринт/ и франция. четвърти са руснаците

трябва да направя прогнози и за биатлона, но ще е трудно, защото си взеха голяма почивка преди първенството, а и не целият елит взе участие на последните кръгове.

Ivaaaaa
03-02-2015, 18:37
програмата на сп по биатлон и прогнозите ми ;д

05.03. 18:15 - Смесена щафета - норвегия, чехия и русия, макар че се колебая за германия.
07.03. 14:00 - Спринт, мъже - фуркад, йоханес бьо, шемп
07.03. 17:30 - Спринт, жени - домрачова, макарайнен, дорен-абер
08.03. 14:15 - Преследване, мъже - фуркад, йоханес бьо, фак примерно
08.03. 17:00 - Преследване, жени - домрачова, макарайнен, соукалова
11.03. 18:15 - Индивидуална дисциплина, жени - домрачова, макарайнен, виткова
12.03. 18:15 - Индивидуална дисциплина, мъже - свендсен, фуркад и шипулин
13.03. 18:15 - Щафета, жени - чехия, германия, норвегия
14.03. 17:30 - Щафета, мъже - норвегия, русия, германия
15.03. 14:30 - Масов старт, жени - домрачова, макарайнен, соулкалова
15.03. 17:15 - Масов старт, мъже - фуркад, свендсен, йоханес бьо

много... сухи прогнози, да, но нямам пресни впечатления. и все пак, мисля че основните заподозрени ще оберат медалите.

DieselBlood
03-02-2015, 20:46
Смесена щафета - при условие, че всички са на линия, норвегия и германия. Чехите не са стабилни (мъжете), та затова шансовете на Чехия за победа са малки.
Спринт- Фуркад, Бьо, Свендсен, Шемп, а защо не и Шипулин?
Спринт жени - Макарайнен, Домрачова. Тук просто няма какво да се мисли.
Преследване - Свендсен или Бьо. Фуркад не е много стабилен в дисциплини с четири стрелби.
Преследване жени - като в спринта
Индивидуалните дисциплини не са ми любими и затова избягвам прогнози.
Щафетите .... ето там е най-големият хазарт. При жените Чехия, Германия, Норвегия, Франция, а защо не и Италия. А при мъжете, Норвегия или Германия.
След като видя преследванията, ще давам прогнози за масовите стартове.

Ivaaaaa
03-03-2015, 18:08
е, то и моите прогнози са съвсем повърхностни на базата на класиранията в малката ск, но всичко е възможно. решаващият фактор е стрелбата, тъй че.., може да се случи всичко.

не коментира световното в ски бягането ;д

мамка му, това е много по-възбуждащо от порно

https://www.youtube.com/watch?v=MHc4XgrINz4

DieselBlood
03-03-2015, 21:59
Амии, нямах много възможности да ги следя, Ивче. Работя, уча и излизам, така че нямах много време за ски бягане. Пропуснал съм много хубави моменти, но няма как.
Относно СП по биатлон ... да, вярно е, че стрелбата печели 50% от състезанието, но съм бил свидетел как през мнооого далечната 2002, Норвегия спечели щафетата с 2 наказателни обиколки, направени от най-добрите по това време - Бьорндален и Фроде Андерсен. Така че стрелбата е рашаващ фактор донякъде.

Ivaaaaa
03-04-2015, 07:19
в условията на съвременния биатлон - е решаващ до голяма степен, да. бьорндален в най-добрите си години е просто друга класа много над всички останали. сега силите са много по-изравнени като това, което различава фуркад от останалите е не зашеметяващо по-бързото бягане, а константността във формата и резултатите. французинът успява да запази почти през целия сезон отлична функционална форма и постоянство в стрелбата. това му качество го отличава от всички норвежци, германци, руснаци и тн. това му качество го прави велик /знам колко го обичаш/ :Д.

heartshapedbox
03-04-2015, 08:18
Нахлувам в темата само да вметна, че много ти се радвам като чета колко си зарибена и как разпалено следиш и коментираш състезанията. ^^

Ivaaaaa
03-04-2015, 12:18
о, много мило. усмихна ме, благодаря! ( :

Ivaaaaa
03-05-2015, 17:05
хохох, знаех си аз, че чехите са топ фаворитите. мнооого се радвам за медала на най-прогресиращата нация в биатлона. абсолютно заслужено злато. чак пък мъжете не били стабилни ;д. та точно те спечелиха щафетата и взеха първото място след загубата на соулкалова /сори, габи, това няма да бъде твоето първенство/. много грешна селекция на братушките. супер слаба ски форма с изключение на шипулин. германците решиха да запазят титулярите си и шестото място е приличен резултат.
много ме е яд на фуркад, че никога не се бори на последна обиколка. то ясно, че нямаше шанс срещу моравец при разлика от близо 19сек за два км и половина, но трябваше да опита, мамка му. ами, ако падне примерно или изпадне в криза на убийственото изкачване? нали трябва да си достатъчно близо?! нещо повече - дори застраши среброто /което сам извоюва впрочем/. добре, че се събра. иначе най-добрият пост беше със сигурност неговия.
много стабилно представяне на братята бьо. слабото звено бяха жените. една тора бергер в този момент щеше да направи нещата много по-различни. не очаквам дамите им да направят нещо на тва първенство.
ето затова е грешно да се дават предварителни прогнози, защото първо, не знаеш в каква функционална форма се намират състезателите, както и стрелбата, разбира се. второ, видя се, че пистата пасва на определен профил, така че някоя по-мускулеста и взривна състезателка ще бъде много тежка и ще губи страшно много време. друго нещо, което може да повлияе са атмосферните условия при интервалните стартове например. та, очаквам неочакваното ;д и все пак, доста ми се избистриха нещата сега.
и последна вметка: как може да няма публика на най-интересният форум в зимните спортове за сезона, бе!? баси. трибуните на стадиона бяха празни, покрай пистата нямаше хора, самата писта беше отвратителна. гадост. огромна разлика от фалун. вярно, че там ски бягането особено е на голяма почит и е разбираемо да има такъв огромен интерес /повече от 70хил зрители/, ма е срамота. биатлона е по-комерсиален все пак. омг. дано сега през уикенда да бъде по-различно.

DieselBlood
03-05-2015, 23:24
Трябва да си призная, че останах много изненадан от факта, че чехите спечелиха. Принципно, жените се представат къде-къде по-добре от мъжете (говоря като щафета), та не очаквах да изнесат такова хубаво състезание днес. Нашите отново плачевни в ски-бягането и в стрелбата. Естония, Румъния и Япония - това ли са отборите, с които трябва да се борим?? А не можеше ли да се борим със Швейцария, Словакия и Словения, че защо не и със Швеция? Дразня се, когато можем да преборим отбори преди нас и пак нещо липсва. Не мога да не отчета супер слабото представяне на Русия. С 2 допълнителни патрона си 10ти? Ебах му майката!

Ivaaaaa
03-06-2015, 11:25
ммм, така е на теория. жените са водачки в малката световна купа, но тук има друг фактор - конкуренция. на пръстите на едната ми ръка се броят истински добрите състезателки /домрачова, макарайнен, дорен, виткова като последните две влязоха във форма в последните кръгове/. кво значи това? най-силните са единици за щафетите. всичко останало е на сравнително еднакво ниско ниво. макарайнен няма шанс с нейните съотборнички, домрачова и дорен са... г/д. оказва се, че чехкините имат две добри биатлонистки. на тва световно обаче не виждам соулкалова квато е трътлеста ;д. при мъжете има повече от един добър биатлонист в отборите. примерно норвегия са абсолютните фаворити /братята бьо, свендсен, бьорндален/. всички са подготвени много добре функционално + бързата стрелба на братята. германия има шемп и пайфер, русия има шипулин и гараничев г/д и тъй. чехите имат пък моравец и шлезингер /който е във форма между другото/, а също така и надеждния соукуп. та, исках да кажа, че мъжете не са по-зле от жените, просто те имат много по-голяма конкуренция.

DieselBlood
03-06-2015, 20:43
А защо тогава нашите са толкова сакати? Там конкуренцията е достатъчно голяма, но все пак всички са толкова сакати, че ако ги накараш да се самоубият, те няма да уцелят главата си.

Ivaaaaa
03-06-2015, 20:48
аз казах, че момчетата няма да ги закачам. не знам какво направиха те. спрях да следя след като ЕМЕТО или ДЕСЕТО /не помня коя беше на първи пост/ предаде на две мин от СУЗУКИ. те са некадърнчките.
умишлено отбягвах да коментирам нашето представяне. все се надявах на поне 12-13-то място.

DieselBlood
03-06-2015, 21:16
ЕМЕТО предаде на две минути от Сузуки. Не трябва да се подминава нашето представяне. Това е груба грешка.

Ivaaaaa
03-06-2015, 21:32
само ме нервиш и караш да бълвам пяна от устата като ме подтикваш да пиша за нашите ;д. не искам да ми развалят от настроението. и без това е достатъчно тегавяващо в контиолахти и убива тръпката. ех, а какво беше във фалун... и не само обстановката, де. ами и начина на заснемане на стартовете, интересни графики... личи си, че е инвестирано в професионализъм.
бтв, днес гледах ено коментарче на мартин богданов. какво стана с него, защо се отказа? О: хм, трябва да се поразровя. имаше и нелоши резултати. сега с тия герджиков, златев и нз си кви измислени, лошо ни се пише пак. добре поне, че махнаха оня мирослав кенанов. баси дървото, бате.

DieselBlood
03-06-2015, 21:49
Само Кенанов да беше? А Руденчик? От десет мишени да свалиш 2 - ебах тая стрелба. От 20 да свалиш 10, при условие, че едвам си се класирал за преследването. Ами Клечеров? Последен пост на щафетата, щафетата на България се движи на 7 място. Щяхме да направим много добро класиране и бам...3 наказателни обиколки на прав, при безветрие. Това ако не е некадърност какво е?

Ivaaaaa
03-07-2015, 18:45
днес не ми върви. така е, когато не си гледам стартовете от нас. при алпийците тина мазе след фенингер, а шетил йенсруд се провали. пак. после в биатлона мартенчо, се застреля на правия цели три пъти. та, дванадесети. иначе беше хубав спринт. явно формулата на победата днес е 9/10. беше много трогателно, когато йохи се разплака. не можах да видя, но май, защото и брат му се качи на почетната стълбичка. прекрасни са. много е израснало това момче. усеща се улегналост и стабилност. първото му първенство и вече злато. най-млад шампион заедно с кирхнер, а също така и остава непобедим в контиолахти. новият лидер на викингите. приличат си с брат си /начина им на провеждане на състезание/ дано само не изпадне в криза, както се случи с тарей. една от изненадите е сребърният медалист нейтън смит от канада. през сезона той загатваше, че има потенциал и успя да направи удара на най-важния форум за сезона. гледам статистики. свендсен и шипулин са били тежички по трасето, но докато за норвежеца това е оправдаемо, то за руснака - не. между другото, днес ангел спомена, че руската нац тв отказа да излъчи женският спринт, един вид наказание. адмирирам тази постъпка. може ли при два допълнителни патрона да завършиш десети. при други обстоятелства /във времето на зайцева и пильова примерно/, това можеше да е победа или поне място в челото. много зле. най-добрият резултат на мъжете иначе е шестото място на гараничев, което със сигурност не е задоволително. все пак е с четвърто бегово време, де. добре е като се има предвид, че са стартирали 129 биатлонисти. ето я и статистиката: http://prikachi.com/images/670/7967670O.png . шлезингер е във форма, както вече отбелязах.
програмата продължи със спринта в свободния стил при ски бягането от лахти. жените не ни изненадаха. марит бьорген отново счупи рекорди и се подигра с останалите. съвършена, както винаги. втора йозберк, а трета кикан рандал за първи път през този сезон. при мъжете очаквано драмата беше по-голяма, а дори няма естроген. много падания, дори дисквалификация на крог, отпадане на ключови фигури в квалификациите и в ранните четвъртфинали /пелегрино, петухов, тези за малката ск/. дори нортхуг падна на самият старт след като му се размина кошмарното падане от предната серия, където всъщност по безумна причина беше отстранен и крог. оня финландец беше зад него, негово задължение беше да спазва дистанция, норвежеца сиг и не разбра какво е станало. така гафаров и сундби също пострадаха. омг. ядосах се. както и да е. финалната серия беше ... смешна. трима викинги срещу трима петли като единственото име, което си беше на място е това на ейрик брандсдал. дори не знаех имената на останалите /толкова са никакви ;д/. тъй, че не помня как се казват тези, които се добраха до почетната стълбичка.
и тъй.
след това започна женският спринт. присвоявам думите на мартин сундби, казани по време на предпоследния тур дьо ски за етапа в оберхов: 'травеститски условия'. поне дойде някаква публика, де. радвам се, че останаха разочаровани ;д, не харесвам кръговете във финландия /лахти и контиолахти/. не харесвам организацията, не харесвам условията. три от четирите най-добри /домрачова. макарайнен и виткова/ се провалиха. грандиозно. големите фаворитки направиха по пет грешки и останаха далеч от това, което се очакваше да направят. даже си подкопаха и преследването. все пак тва са си 2 мин за дария и 2 и 20 за кайса. та, тройката е мари дорен абер, за която това беше и първа победа в кариерата и то пет месеца след като роди. сребро за вероника новаковска и бронз за валя семеренко.
забравих да спомена фантастичното 8-мо място на влади илиев. краси анев направи три грешки, но все пак успя да се класира за преследването заедно с иван златев като заеха съответно 52-ро и 57-мо място.
прилично класиране направиха и жените ни. е. йорданова е 33-та, а д. стоянова 38-ма със съответно два и три пропуска в стрелбата.

DieselBlood
03-07-2015, 21:53
Ебахти гадния ден за всички големи имена. Фуркад прави 3 грешки на прав, Даша прави 5 грешки, Кайса прави 5 грешки, Шемп прави 7 грешки. Ебахти гадните условия. Щом са видяли какво е времето, защо не са отменили състезанието? Алооо, това не е някакъв старт без значение, тука става въпрос за Световната купа. Просто нямам думи. Пистата беше отвратна. Много изненадваща победителка при жените и супер победител при мъжете. Браво на Владо за 8то място и много жалко за Краси. Много лоши изходни позиции за преследването за повечето фаворити, както при мъжете, така и при жените.

H.S.
03-08-2015, 12:16
сноуборд фтв

DieselBlood
03-11-2015, 21:18
Преследване мъже: Еми браво на Лесер. Човекът заслужаваше един път да стъпи на първото място. Единствената нула в състезанието. Поздравления и за Шипулин, и за Тарей Бьо. За разлика от брат си, Йоханес направи супер слабо състезание, с 8 грешки - нещо много нетипично за него. Браво на Владо Илиев! Колко жалко, че не успя да вземе медал. Другите двама въобще нямам думи. Хайде за Златев разбирам - млад е, неопитен е. Ами Анев какво му е извинението?
Преследване жени: Страшен дубъл на Мари Дорен Абер! Бахти, тази сериозно ли е родила преди 5-6 месеца? Въобще не и личи. Среброто отиде при Лаура Даумайер, а бронза отново отиде при Вероника Новаковска-Жемняк. Българките отново не впечатлиха. Десислава Стоянова е 46та, а Емилия Йорданова-55, съответно с 5 и 7 грешки в стрелбата.
Индивидуална дисциплина: Директо в тъча с побета на Юрлова. Среброто отиде при Соукалова, а бронза отиде при Макарайнен, която успя да се отстрами с един медал (поне). Българките се представиха на двата полюса. Йорданова е 29 с 1 грешка, което си е направо невероятно, имайки предвид какви състезателки имаме. Десислава Стоянова направи нещо, което трудно се прави в дисциплина с четири стрелби - направи 10 грешки! Покъртително! Стефани Попова направи 3.
Това, което ми прави впечатление и то доста лошо е пропадането на 2 от най-добрите нации в биатлона - Норвегия и Швеция. Най-предно класиралата се норвежка е Елизе Ринген - 32ра. Най-предно класиралата се шведка е Ема Нилсон - 71ва и Ана Магнуссон-72. Потресът е пълен.

Ivaaaaa
03-12-2015, 15:50
не ми харесва как се развива това световно. освен мари дорен, няма нищо друго, което да те впечатли. а кой би предположил, че руският златен медал ще дойде от жените и то юрлова. не беше лошо индивидуалното, което ми е най-нелюбимата дисциплина. радвам се за ерик лесер. много харизматичен биатлонист. гледам сега мъжете. надявам се фуркад най-сетне да вземе златото. не му върви на сп.
шведите инвестират в ски бягане и са заебали биатлона. след отказването на фери и бергман, можем да ги считаме към страните от 'третия свят' в биатлона :Д

Ivaaaaa
03-14-2015, 17:12
*феелин носталгично*

след фалун всичко тръгна надолу. нямам желание да пиша впечатления, макар че има доста за казване.
тъжна съм, че сезонът в мъжкия елит свърши )))))))))))) :

Ivaaaaa
03-15-2015, 15:15
най-прекрасният старт на това световно беше масовия при мъжете. прекрасно <3
самоизяждам се, че бьорндален не можа да вземе медал, но шанс. догодина в осло.
приключи и ск при жените, еееех ))))))))))) :

DieselBlood
03-16-2015, 09:29
Ако продължи да се състезава. Иначе, поздравления за Фак и втората му титла от световното.
На 22ри свършва и биатлона *very sad face*

Ivaaaaa
03-16-2015, 17:21
е, той след сочи щял още, но го отмени за сп в осло. спомням си тогава как бях изпаднала в полудепресия заради отказването му. той и рафаел поаре ме зарибиха по този спорт. французина не го помня толкова, защото се отказа, ако не се лъжа 2007-ма, но КРАЛЯ.., си е крал. най-съвършеният пример, който може да се даде за спортист и спортсмен. благодарна съм, че съм имала късмета да живея в неговата ера (((( :
ем, за съжаление и биатлона свършва. остана ханти. бягането също приключи, в алпийските ски отново един кръг още. лелел, феликс нойройтер е ... ехаааа (((((((((( :

DieselBlood
03-19-2015, 15:39
Еми, честито на Фуркад. Само това мога да кажа. Браво и на българите днес. Жалко за Владо, че се издъни във втората стрелба, но той показа достатъчно на световното в Контиолахти.

Ivaaaaa
03-20-2015, 16:19
фуркад стана третият най-успешен биатлонист в историята след бьорндален и поаре. а е само на 26. момчето пише история. само дано не му щукне нещо, както стана с магдалена нойнер и да се откаже в пика на кариерата си, щото разбрахме, че ще има бебче ^^
нашите имаха вълшебен сезон. константност от страна на анев в ск и прекрасни резултати на европейското. влади пък, когато има ден и уцелва мишените, прави невероятни стартове. световното му говори достатъчно.
сезон 14/15 е към своя край. тъжно ми е. станахме свидетели на велики мигове. благодарна съм на петър нортхуг, оле ейнар, марит бьорген, мартен фуркад, йоханес бьо, дария домрачова, марсел хиршер. обичам ви пийпъли.

DieselBlood
03-20-2015, 18:54
Спринта мина доста добре. Стрелбата на Даша спадна на края на сезона. Точно, когато трябваше да е като снайперист на ФБР. 21 секунди не са голяма разлика и с добра стрелба утре, Даша може да ги навакса, особено след като се видя, че Макарайнен не е много стабилна в дисциплини с 4 стрелби. При една победа утре, Даша си осигурява големият кристален глобус на 75%.

Ivaaaaa
03-21-2015, 13:02
тъй стана. прекрасна победа. надявам се да се събере и за масовия и да вземе купата.
мартен е новият стар четирикратен пореден световен шампион ^^

DieselBlood
03-22-2015, 14:15
Наздраве за Даша! Прекрасен сезон за нея. Въпреки че не успя да вземе медал от Контиолахти, тя взе нещо по-важно - големият кристален глобус! Да и е честит!

Ivaaaaa
03-23-2015, 18:10
даааап <3
стрелбата на макарайнен е безобразна.

Ivaaaaa
04-06-2015, 10:30
https://www.dailymotion.com/video/x2lfk1h_skiing-in-colour-marcel-hirscher_sport?start=6 ^_^

Ivaaaaa
05-05-2015, 20:29
http://www.sports.ru/tribuna/blogs/russiateam/775920.html
има толкова по-големи руски биатлонистки, а те сложиха имената на юриева, слепцова, гьоснер сред тези величия. с какво се прослави първата? два пъти хващане в допинг или пък гьоснер с голите си снимки. гола вода е. и ги няма макарайнен, олофсон, грубен, дизел..

оф, липсва ми биатлона

DarkTemplar
05-05-2015, 20:48
Ако Вирер се изяви с голи снимки, хич няма да й се сърдя.

anonymous908491
05-06-2015, 07:28
http://www.sports.ru/tribuna/blogs/detali/572730.html

Тази е номер едно, има идеалните цици

Ivaaaaa
05-06-2015, 08:39
като разбра, че има голи снимки и веднага се разтърси ;д. да, има хубаво тяло, не отричам, но тя е биатлонистка /не струва/, не едно от момичетата на хю хефнър.
сори, слънчица, но дария домрачова е най-най. има съвършеното тяло и лице и е брилянтна спортистка.

да се похвали гьоснер с три златни медала от сочи..
http://www.novsport.com/content/pics/2294851.jpg

<3

anonymous708973
05-06-2015, 09:19
само за външен вид коментирам, да си кажа!

Къде й видя тялото, аз нищо не откривам. В лице грам не ме кефи.
А Гьоснер на тези снимки е прекрасна, верно има мн готини гърди :д (Ся, можеше едно по-готино дупе и по-оформено рамо да изкара, ама това са си лично мои предпочитания). Обаче трябва да си пълен тъпанар да съдиш от мееееега фотошопните снимки, невероятното осветление, изкуствено засиленият тен и олиото за тяло. (Гърдите й също са пипани, впрочем.)
В ежедневието не е нищо впечатляващо - http://img.welt.de/img/wintersport/crop132159203/3079737741-ci3x2l-w540/Sotschi-2014-Miriam-Goessner.jpg
Лъчезарна е обаче и има много хубав глас - http://www.welt.de/vermischtes/article124777998/Biathletin-mit-wahnsinnig-viel-Spass-im-Playboy.html

Относно представяне нищо не мога да кажа, чета хубави коментари за нея и пише, че не е била в Сочи заради травма от колоездене.

anonymous908491
05-06-2015, 09:30
Пинкуу, дупето и е префектно
http://cs607226.vk.me/v607226708/4726/fcWtQPLvMt4.jpg

Фотошопа за сними се ползва главно за изчистване на кожата и удължаване на краката, при нея не виждам нещо такова, освен това е спортистка, няма нужда от допълнителни корекции.

като разбра, че има голи снимки и веднага се разтърси ;д. да, има хубаво тяло, не отричам, но тя е биатлонистка /не струва/, не едно от момичетата на хю хефнър.
сори, слънчица, но дария домрачова е най-най. има съвършеното тяло и лице и е брилянтна спортистка.

да се похвали гьоснер с три златни медала от сочи..
http://www.novsport.com/content/pics/2294851.jpg

<3

Не съм толкова повърхностен, че да гледам медалите на някоя, за такъв ли ме смяташ.

Ivaaaaa
05-06-2015, 09:35
https://www.youtube.com/watch?v=h2C9knxyYtg

гьоснер по едно време беше сочена за новата магдалена нойнер /легенда на немският биатлон, а и кралица на този спорт според мен, но нещата са силно относителни поради множество фактори/. признавам, че преди тази травма е била сравнително бърза бегачка, но нищо особено. доста се напъва момичето. майка й или баща й /забравих вече/ е нервежка/ец. живее и тренира там заедно с друга легенда на ски бягането - терезе йохауг. ами, не става. биатлонът е комплексен спорт. стрелбата й е трагична. вече и на писалките е бавна. треньорите се страхуват да я пускат в щафетите и вместо нея излизат някакви смешки. евала казвам на далмайер.

102
05-06-2015, 09:38
тая по-горе прилича на онзи погром от 50 нюанса сиво

anonymous708973
05-06-2015, 09:40
Пинкуу, дупето и е префектно
http://cs607226.vk.me/v607226708/4726/fcWtQPLvMt4.jpg

Фотошопа за сними се ползва главно за изчистване на кожата и удължаване на краката, при нея не виждам нещо такова, освен това е спортистка, няма нужда от допълнителни корекции.

Не съм толкова повърхностен, че да гледам медалите на някоя, за такъв ли ме смяташ.

Това че е спортистка, не означава по подразбиране, че има хубаво тяло :) Или да ти постна снимка на шампионка по вдигане на тежести.
Моля ти се, не бъди наивен. Първо, че гримът й е безобразно количество, което е достатъчна лъжа. Олиото за тяло и безобразния тен също.
Второ, увеличили са й гърдите. Трето, намалили са й талията. Четвърто, загладили са кожата, което също дава ОГРОМНО отражение. Пето, където е трябвало, са понамалили обиколката на бедрата. Това всичкото са най-най-стандартните процедури - мега мънички промени, милиметри, няколко пиксела, които правят огромна разлика. Идеята е да не го виждаш, разбира се, не да изглежда като заслужаващо място в 9gag.
Повярвай ми, гледала съм преди-след снимки с изписани отдолу какво точно е правено с фотошоп.
https://www.youtube.com/watch?v=17j5QzF3kqE - eто това дава достатъчно представа.

anonymous708973
05-06-2015, 09:47
тая по-горе прилича на онзи погром от 50 нюанса сиво

Тази Дария Домрачева, която Ива е постнала ли? Мда, и на мен ми заприлича.

anonymous908491
05-06-2015, 09:53
Моля ти се, не бъди наивен. Първо, че гримът й е безобразно количество, което е достатъчна лъжа. Олиото за тяло и безобразния тен също.
Второ, увеличили са й гърдите. Трето, намалили са й талията. Четвърто, загладили са кожата, което също дава ОГРОМНО отражение. Пето, където е трябвало, са понамалили обиколката на бедрата. Това всичкото са най-най-стандартните процедури - мега мънички промени, милиметри, няколко пиксела, които правят огромна разлика. Идеята е да не го виждаш, разбира се, не да изглежда като заслужаващо място в 9gag.
Повярвай ми, гледала съм преди-след снимки с изписани отдолу какво точно е правено с фотошоп.
https://www.youtube.com/watch?v=17j5QzF3kqE - eто това дава достатъчно представа.

И кво излиза, че тая на снимката е всъщност съвсем различен човек ? Знаеш ли, че добрата светлина е в състояние да промени човек по начин, който дори фотошопът не може, а в плейбой работят едни от най-добрите осветители.
Ти може да си гледала снимки, но аз съм се занимавал с подобни корекции и съм наясно кога се правят, защо се правят и дали си заслужава да се направят.

Ivaaaaa
05-06-2015, 09:57
домрачова прилича на дакота :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=3f7k-YLIq2U

и без обработка, гьоснер има хубаво тяло. и на интервюто в края не виждам да се е намацала с няколко слоя фдт

102
05-06-2015, 10:00
за другата говорих

102
05-06-2015, 10:00
дето държи медал

anonymous908491
05-06-2015, 10:01
https://www.youtube.com/watch?v=xmSnoLXPw6c

бекстейжа за Плейбой, същата сладурана си е

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:04
https://www.youtube.com/watch?v=xmSnoLXPw6c

бекстейжа за Плейбой, същата сладурана си е

тогава я гледай и в действие този сезон. ако изобщо я пуснат в а-отбора де, но хенкел се отказа, тъй че.

anonymous708973
05-06-2015, 10:05
Е, добро утро! 8-) (това по повод изказването как излизало, че хората на корица и на живо са коренно различни.)
Знам за светлината, нали това написах.
Ми, окей. Аз ти казвам, че ако вярваш, че на снимка на корицата на Плейбой има само прекрасна светлина и мъничко обработка колкото да не е без хич, значи си безкрайно наивен.

http://www.vancouversun.com/life/fashion-beauty/cms/binary/10072523.jpg
http://www.blogcdn.com/www.mandatory.com/media/2013/01/maxim-butt-photoshop-before-after.jpg
както казах, няколко милиметра от талията, бедрата и корема при позите, в които не изглеждат прекрасно, правят чудеса. Ако не гледаше двете снимки едновременно, нямаше да познаеш даже.

Eдит: Мацката е чаровна, не ме разбирайте погрешно, просто не е богинята, каквато я изкарват в тази фотосесия.

anonymous908491
05-06-2015, 10:06
тогава я гледай и в действие този сезон. ако изобщо я пуснат в а-отбора де, но хенкел се отказа, тъй че.

Защо да я гледам, тя ако е толкова добра, знаеш ли как бързо бяга, нямам шанс да я настигна, предпочитам да си избера някоя от последните, поне да сме на едно ниво.

Е, добро утро! 8-)
Знам за светлината, нали това написах.
Ми, окей. Аз ти казвам, че ако вярваш, че на снимка на корицата на Плейбой има само прекрасна светлина и мъничко обработка колкото да не е без хич, значи си безкрайно наивен.

http://www.vancouversun.com/life/fashion-beauty/cms/binary/10072523.jpg
http://www.blogcdn.com/www.mandatory.com/media/2013/01/maxim-butt-photoshop-before-after.jpg
както казах, няколко милиметра от талията, бедрата и корема при позите, в които не изглеждат прекрасно, правят чудеса. Ако не гледаше двете снимки едновременно, нямаше да познаеш даже.

Достатъчно запознат съм, за да не вярвам на снимки правени от професионален фотограф, но това не е причина да търся недостатъци сякаш съм тръгнал да си търся жена.
Ти от друга страна се хващаш за дреболии, сякаш не си с по-малки цици от нея, дупето ти не е много по-плоско и увиснало, а талията по-широка.

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:09
еми, значи българките са за теб. те са сред последните ;p

anonymous908491
05-06-2015, 10:15
И по няква случайност ти също си българка.

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:17
аз не съм биатлонистка, но дори да бях.. е, не искам да се хваля ;д

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:17
визирах ЕМЕТО и ДЕСЕТО

anonymous708973
05-06-2015, 10:18
Ето тази статия търсих:
http://hiit-blog.dailyhiit.com/hiit-community/see-5-normal-women-get-photoshopped-look-like-cover-models/

Ем, да, избий го на лична основа - и ти не знаеш каква теза защитаваш, изплюнчи се тука и накрая кво - съгласен си с мен, че на тия снимки не може да се вярва.

anonymous908491
05-06-2015, 10:18
аз не съм биатлонистка, но дори да бях.. е, не искам да се хваля ;д

Да се хвалиш с кое, нали сте на последните места, освен с фотосесия, която си направила, с друго нямаш.

Ето тази статия търсих:
http://hiit-blog.dailyhiit.com/hiit-community/see-5-normal-women-get-photoshopped-look-like-cover-models/

Ем, да, избий го на лична основа - и ти не знаеш каква теза защитаваш, изплюнчи се тука и накрая кво - съгласен си с мен, че на тия снимки не може да се вярва.

Защитавам това, което виждам с очите си, дадох ти видеото, лицето и тялото и са същите, не е като да са я направили по-висока, по-слаба, с повече извивки или да е някой съвсем различен.
Няма лични нападки, зачудих се ти защо така я нападна, сякаш ти е изяла закуската.

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:27
исках да кажа, че щях да съм по-успешна от тях. трагедия са.
сега като ги загледах, не са лоши
http://sportvox.net/wp-content/uploads/2012/11/emi.jpg емилия
http://4.bp.blogspot.com/-H7mDVIVuFys/UmVvhBnACSI/AAAAAAAAKh8/IMKGw2XPXhE/s400/desi.jpg десислава

anonymous708973
05-06-2015, 10:27
Кво видео ми даде, нали мн разбираш от осветление, видеото е почти черно и нищо не се вижда :)
За да видиш разлика, се сравняват - о, изненада - две снимки, не снимка и видео, на което виждат части от тялото за части от секундата при нулево осветление. Аз не съм казала, че е тюлен, казах, че тук-таме са й бутнали гърдите, талията, обиколката на бедрото, бицепса етц.

pe6oskeiborda
05-06-2015, 10:36
омг пантеро не се хаби
вземи да се омъжиш за анархиБой и спри да влизаш тук плс
досира ми се като ти чета съобщенията

anonymous908491
05-06-2015, 10:48
исках да кажа, че щях да съм по-успешна от тях. трагедия са.
сега като ги загледах, не са лоши
http://sportvox.net/wp-content/uploads/2012/11/emi.jpg емилия
http://4.bp.blogspot.com/-H7mDVIVuFys/UmVvhBnACSI/AAAAAAAAKh8/IMKGw2XPXhE/s400/desi.jpg десислава

От такива снимки не мога да кажа, някви голи нямат ли ?

Кво видео ми даде, нали мн разбираш от осветление, видеото е почти черно и нищо не се вижда :)
За да видиш разлика, се сравняват - о, изненада - две снимки, не снимка и видео, на което виждат части от тялото за части от секундата при нулево осветление. Аз не съм казала, че е тюлен, казах, че тук-таме са й бутнали гърдите, талията, обиколката на бедрото, бицепса етц.

За да видиш разликата се гледа видео и снимка, а не два снимки, поне преди беше така, но в момента дори и това не помага.
https://www.youtube.com/watch?v=wwKQtxbLeH8
https://www.youtube.com/watch?v=9WYaO7jp0co Scratch го ползват в пайнер и правят абсолютно същите неща, но понеже са яко некадърни, почти винаги си личи.

Ivaaaaa
05-06-2015, 10:49
спираме с нападките. и без това никой от вас не разбира от биатлон.
резюме:
-мириам гьоснер има хубаво тяло и лице и се е прославила в биатлона главно с голите си снимки и прекрасния феликс нойройтер <3333
-дария домрачова е най-успешната действаща биатлонистка, която притежава и най-прекрасната физика и най-красив стил на приплъзване
-българките не струват
end of story

anonymous908491
05-06-2015, 10:54
спираме с нападките. и без това никой от вас не разбира от биатлон.
резюме:
-мириам гьоснер има хубаво тяло и лице и се е прославила в биатлона главно с голите си снимки и прекрасния феликс нойройтер <3333
-дария домрачова е най-успешната действаща биатлонистка, която притежава и най-прекрасната физика и най-красив стил на приплъзване
-българките не струват
end of story

Какво общо има биатлонът, сега говорим за цици и дупета. Ако не можеш да кажеш нещо, по-добре напусни темата ми.

Ivaaaaa
05-06-2015, 11:01
хихих, ей, сладур, погледни заглавието. стига сте спамили най-смислената тема в тоя форум :)

anonymous908491
05-06-2015, 11:09
Не спамя, не знам как по друг начин да ти намекна, че искам да видя фотосесия с теб.

Ivaaaaa
06-06-2015, 16:17
http://www.bienpublic.com/actualite/2015/06/06/simon-fourcade-projete-a-terre-et-menace-d-une-hache

горкият :<

Ivaaaaa
06-09-2015, 16:42
http://i.imgur.com/3j5EeA1.jpg

три тура тази година! О: трипъл рука, тур де ски и тур де канада. програмата изглежда прекрасно ^_^
и най-важното - няма оберхоф!

Ivaaaaa
07-19-2015, 14:14
на 12.09 в беларус ще се проведе състезанието на легендите. дано го излъчват ^_^

pe6oskeiborda
07-19-2015, 14:20
може да участвам

Ivaaaaa
07-19-2015, 21:13
ама то е за ветерани, отказали се от спорта. а ти дори не си бил биатлонист, за да се откажеш от него и след това да се състезаваш. ЛЕГЕНДАРЕН БИАТЛОНИСТ :(

pe6oskeiborda
07-19-2015, 22:33
нищо ве аз ще ги набия всичките само на скиорчета ще ми станат :x
с тия ски само повреждат естествената среда на полярните мечки в родопите

Ivaaaaa
07-19-2015, 22:55
ама, че си глупав. нарушават популацията на пингвините, а не мечките.
ей, бин ладен, рамазана мина. ясна ми е целта ти.

pe6oskeiborda
07-22-2015, 09:45
за пингвините е спорно щото те самите са пингвини така че допринасят към нея малко :D

Ivaaaaa
08-04-2015, 07:39
http://www.sports.ru/biathlon/1031880994.html
току-що загубих интерес към сезона на жените :Х

pe6oskeiborda
08-04-2015, 08:40
какво лошо има на проституцията :(

Ivaaaaa
08-04-2015, 16:15
включванията ти ме усмихват :)

ReguL
08-05-2015, 18:13
чичака те зарибявал а

Ivaaaaa
08-05-2015, 18:23
аами...
нз
: )

ReguL
08-05-2015, 19:48
да не си пускала твои снимки в форума че ти се лепна

LoadRunner
08-05-2015, 20:31
само да известя че ти сложих 1 звезда в темата и ти я смъкнах от 5 на 4

Ivaaaaa
08-05-2015, 20:34
само да известя че ти сложих 1 звезда в темата и ти я смъкнах от 5 на 4

само да известя, че не съм дребнава и мразя дребнавостите, та ми е все тая.

да не си пускала твои снимки в форума че ти се лепна

дъа. една.

LoadRunner
08-05-2015, 21:00
и то с цици :Д

ReguL
08-06-2015, 18:01
само да известя, че не съм дребнава и мразя дребнавостите, та ми е все тая.

дъа. една.

айде сега пусни една и за мен да те видим кво ще те прайм

pe6oskeiborda
08-06-2015, 18:05
що и ти ли искаш да й се лепнеш

ReguL
08-06-2015, 19:38
взел съм си цяла кофа лепило

Ivaaaaa
08-06-2015, 19:52
нека да обсъждаме зимните спортове? :(

Ivaaaaa
10-25-2015, 12:31
иинфарктно състезание при мъжете алпийци в гигантския слалом. тед лигети даде заявка за спечелването му още в първия манш и успя да устои на времето на мега готиното франсе - тома фанара, който направи съвършено спускане. марсел хиршер сдаде втората си позиция и остана трети. по-нататък в класирането - нани от италия и за съжаление любимецът ми пинторо. челната шестица се допълва от още трима с еднакво време - нойройтер <3, кристоферсен и лайтингер, който се оформя като новоизгряващата звезда на австрия. при жените беше безинтересно, защото най-сериозните имена отсъстваха. първа победа за федерика бриньоне. при мъжете по-сериозна липса е като че ли само тази на боде милър. отчайващо представяне на шетил йенсруд и аксел лунд свиндал. отдавам го на скъсания ахилес на втория, лоша моментна форма, нелюбима дисциплина и трудно трасе.
евроспорт ще бъде бял отново на 14.09. с алпийците, а биатлона, ски бягането, северната и скоковете започват в края на ноември. i cant waaait.
надървих са от кеф и готини скиори.
ангел искрев - перфектен <3

golemiq_korab_minava
10-25-2015, 16:20
почнаха,, вчера гледах по едно предаване как падат по снега :Д

Ivaaaaa
10-25-2015, 16:54
почнаха <3
не гледай предавания, гледай състезания

golemiq_korab_minava
10-25-2015, 18:15
не гледай предаванията ами отивай да коментираш направо със ските в планината

ДОТА
10-25-2015, 20:47
надървих са от кеф

подмокрям се като те чета

Ivaaaaa
10-26-2015, 05:19
Radvam se che ti deistvam tolkova blagopriqtno i diuretichno. Ne e chestno. Vashata duma e vyzbujdashta, a neiniqt jenski ekvivalent e.......
Sry, ot tel sym

Martyyy2
10-26-2015, 05:58
подмокрям се като те чета

glyposti

DieselBlood
10-29-2015, 16:33
Чак края на ноември? Мамка му, няма да мога да изтърпя до тогава.

Ivaaaaa
10-29-2015, 17:18
Хеей, радвам се, че ти срещам ника пак. Ами, да. Както всяка година традиционно започваме края на ноември с йостерсунд в биатлона и мини турът трипъл рука куусамо освен, ако няма някаква промяна о.о

golemiq_korab_minava
10-29-2015, 20:17
Radvam se che ti deistvam tolkova blagopriqtno i diuretichno. Ne e chestno. Vashata duma e vyzbujdashta, a neiniqt jenski ekvivalent e.......
Sry, ot tel sym

raztapqsh snega

Ivaaaaa
10-30-2015, 17:12
Цепя мрака с фенерче.

DieselBlood
10-31-2015, 21:29
Хеей, радвам се, че ти срещам ника пак. Ами, да. Както всяка година традиционно започваме края на ноември с йостерсунд в биатлона и мини турът трипъл рука куусамо освен, ако няма някаква промяна о.о

Никът ми, скъпа, винаги си е бил тук, но просто престанах да влизам толкова често, защото играя на една игра. Казва се "Вижте ме колко съм зрял и имам социален живот". Шегувам се. Просто се оплаквам, че има толкова много време до началото на биатлона.

Ivaaaaa
11-17-2015, 17:58
http://mobile.sportal.bg/news.php?id=576755

...

DieselBlood
11-29-2015, 20:03
Ски бягане жени: Ми нямам какво толкова да коментирам, освен, че доминацията на Норвегия ще продължи и без Марит Бьорген. Изключително тъпагрешка на Венг, която я лиши от място на подиума. Даже не разбрах дали не са я дисквалифицирали.

Биатлон: Индивидуална щафета смесено: Отново норвежка победа. Много се изненадах, че хора от Б отбора на Норвегия са пуснати тук, но нека им се даде и на тях шанс. Биркеланд така и не можа да се пребори за място в А отбора, нека поне тук се зарадва човека. Нашите не се представиха особено добре, но това е само началото на сезона.
Смесената щафета: Победите на Норвегия станаха три. Много добро представяне на братята Бьо, както и на Тирил Екхоф. Катастрофално представяне на руснаците. И в двете дисциплини. Много слаба стрелба, много слабо бягане.

Ivaaaaa
11-30-2015, 16:01
А помниш ли времената, когато руснаците бяха еталон с пословичната си бърза и точна стрелба? Нещата никак не са розови осооообено при жените и в двата спорта. Накоректно би било да обобщя, но това е май във всички типични зимни спортове обхващащи и двата пола. Няма ги талантите. Както вече отбеляза, норвежците пуснаха дори дебютантка в СК, заедно с резервата Биркеланд и пак... За какво говорим изобщо. И само да кажа, че вигингите имат 4/4 победи вчера, защото Сундби спечели безапелационно, а втори е лисицата Нортхуг, който по едно време беше около двадесето място. Много мощен финален спринт. Трети, ако не ме лъже паметта е отново викинг Фин Хаген Крог. Пак спринтьор. Отмъкна подиума от Де Фабиани. Дори коментаторът беше споменал, че в челото са норвежкия нац отбор + италианеца. В последните години наистина се наложиха като суперсупер сила. Добре, че ги харесвам, но за нас като зрители става .. монотонно.

DieselBlood
11-30-2015, 20:35
Olga Pyleva
Svetlana Ishmouratova
Anna Bogaliy-Titovets
Olga Zaitseva
nuff said

Ivaaaaa
12-01-2015, 08:27
Дъа, това са само една малка част. И мъжете също. Дори помня полковник Чепиков :д

DieselBlood
12-01-2015, 16:42
Само той ли? Ами Круглов? Ами Черезов? Ами Ростосцев? Всички бяха добри стрелци. Сега, аке не е Шипулин (и то ако той има ден), руснаците са кръгла нула при мъжете. При жените, положението е още по-зле. Надявам се Зайцева да стегне малко редиците, защото е срам Сброная да не е претендент за някакъв медал в зимен спорт.

Ivaaaaa
12-01-2015, 17:07
Разбира се. Тях съм ги гледала. Но Чепиков е от по-старата генерация с Ханеволд например. Както и Ростовцев всъщност. По едно време май беше треньор по стрелба на жените. А Черезов никога няма да забравя как направи рекорд за престой на стрелбището на една щафета /?/. Беше много комично. Можеш да потърсиш, има го в нета мисля. Единственият талантлив лъч беше Слепцова, но какво стана с това момиче... а най-добрата биатлонистка в момента е етническа рускиня - Домрачова. Друга много добра е Кузмина, която отново изпуснаха по някаква причина. Тази година първенството е в Холменколен и няма изгледи за медал. Освен някакъв индивидуален мооооже би на Шипулин.

Ivaaaaa
12-02-2015, 17:16
Неслучайно Бьорндален носи прозвището крал. Поклон пред този наѝ-велик (за мен) спортист.

DieselBlood
12-05-2015, 22:49
Индивидуален старт мъже: Какво да кажа, краля е отново на върха! На 42 години показва форма, каквато повечето от по-младите не показват. Второ място за германеца Шемп, трети се нареди Волков от Русия. Браво на това момче. Рядко влиза в световната купа, но показва добри изяви. Адски слабо представяне на нашите.

Индивидуален старт жени: Изключителна победа на Вирер. Много хляб има в това момиче и ако изгради един добър режим на постоянство, глобуса на Макарайнен няма да и е в кърпа вързан.

Сприн мъже: Победа за Фуркад. Трябва да се отбележе феноменалното бягане на тъпата франчуля, който, дори и с две грешки, взе победата. Бьорндален остана трети, преследването ще е страшно интересно.

Спринт жени: Една от най-красивите състезателки, Габи Соукалова, взе победата. 10/10 и невероятно бързо бяане. Тук трябва да се отбележи нещо - второто място на Фредерика Санфилипо е най-смайващото нещо в последните състезания. Кой би очаквал, че точно тя ще стане втора? Мари Дорен се издъни на правия и сама си издуха шансовете за победа. Никой не и е виновен.

Нашите се представиха на двата полюса. При мъжете ще имаме трима представители в преследването, което е страхотно. Жалко за Антон Синапов, че не успя да вземе точки, наистина много жалко. Жените ни са просто катастрофални. Не знам как са си водили подготовката, но резултатите са налице. Виждам в първите 60 хора с по 3-4 грешки, а нашите са с по 2 и пак не успяха да влязат в преследването. Бахти некадърните хорица.

От биатлона се пренасяме в ски бягането. В скиатлона в Лилехамер, победи Мартин Сундби, следван от Дирхауг и Холунд. Доминацията на Норвегия е ясна - в първите 10, 7 са норвежци. Просто коментара е излишен.

The Faust
12-09-2015, 05:55
баМната съм ;о
значи, не мога да разбера тази ненавист към този велик спортист - мартен фуркад. можем само да се радваме, че сме в ерата му. един от най-големите спортсмени. видя ли как след края на преследването поздрави ТОЙ всички финиширали след него, а етикетът е обратен. в нечовешка форма е. през цялото състезание си поддържаше минута преднина.
неочаквано най-интересно беше женското преследване и респ спринта. кайса също е голям спортист, но не залагам на нея за голямата купа.
и ми писна само норвегия да печели в ски бягането. откакто започнахме вече два кръга и при мъжете, и при жените всичко печелят те.
ся в петък биатлон в хохфилцен и ски бягане от давос.

DieselBlood
12-10-2015, 13:53
Забравих да пиша коментар за преследването о.0
При мъжете е ясно кой беше победителят - гнусния французин Фуркад. Надявах се, че се самозастреля, ама нъцки. Хубаво впечатление ми направи Арнд Пайфер - хубаво бягане и бърза и ритмична стрелба. Третото място Фиьон Майе е доста приятна изненада. В спринта - 4ти, тука - 3ти. Това момче започва да загатва, че нещо ще се случи при него. Нашите се представиха добре. Анев и Илиев - в първите 30 - добре. Синапов - няма какво да го виним момчето като това му е първо преследване. Когато най-добрият ти резултат е 68мо място, и това е добре. Не мога да пропусна да отбележа изключително слабото представяне на Яков Фак. С най - много грешки (9) в цялото състезание и изключително слабо бягане. Не мога да го разбера това нещо.

Женското преследване ми беше 100 пъти по-интересно от мъжкото. Победата на Кайса - добре, но за нея, тя трябваше доста да се напъне. На всички беше ясно, че Кайса е фаворитът в сянка (абсолютно никога не я отписвайте), но и аз като Ива, не съм сигурен вече, че ще вземе големия кристален глобус толкова гладко. Отново не добра стрелба за Тирил Екхофф. Явно надеждите тя да е Тора Бергер №2 не и се отразяват много добре и напрежението върху нея е огромно. Трябва да се отбележи огромният скок на Ева Тофалви, която тръгна 60та, а завърши 19та. Голям скок направиха също и Скардина, Тенди, Солемдал, докато най - голямото падение беше това на Фредерика Санфилипо. Много слаба стрелба и от втора - 44та.

Ivaaaaa
12-16-2015, 19:19
Гледа ли стартовете? Шипулиииииин <3

DieselBlood
12-17-2015, 20:06
Да, Ивче, гледах ги. Еми, поздравления за Шипулин. Най-после малък лъч надежда за Сборная, че жените им са гола вода.

Mary_Jane_69
12-17-2015, 21:51
Форкад

Ivaaaaa
12-18-2015, 15:29
хеей, следиш ли биатлона?

днес успях да гледам и мъжкия спринт, щото го пропуснах вчера и ми направи впечатление високият стандарт на стрелбата. идеше ми да унищожа нещо след като тоя шемп с късен номер свали краля. иска ми се да се откаже едва след стотната си победа. много добри отборни резултати отчитаме на русия, франция и норвегия. ей затова не харесвам спринтовете и интервалните стартове като цяло - неравностойни са условията /информираност, писта, вятър на стрелбището, ако щете/.
дамите също направиха интересно състезание. тук поне са изкефих на победата на мари дорен, която впрочем ми е фаворитка. не знам защо не мога да харесам немските биатлонистки. едно време любимка ми беше кати вилхелм и тва. другите ме дразнят. а, да, и хенкел уважавам. а доротея вийрер е направила страшно тяло. не съм гледала снимки от минали сезони, за да направя сравнение, но то е осезаемо. една мазнинка няма и не е прекалено, щото и тела тип марит бьорген са гадни. харесвам нея, домрачова, хейди венг... ъх <3

Mary_Jane_69
12-18-2015, 16:07
Абе не следя много, много, като се сетя пускам.
Ивче адни ме в скайп :oops:

DieselBlood
12-18-2015, 23:52
Евала на Мари Дорен. Много добро бягане и много спокойна стрелба. Поколеба се на 10тата мишена, но запази спокойствие и си осигури победата по един страхотен начин. Утре преследванията ще са много интересни.

Ivaaaaa
12-22-2015, 14:18
Ох, мързи ме да пиша.
Чу ли нещо дали ще има коледна гала в гелзенкирхен. Всяка година има, а досега нямам инфо :(

DieselBlood
12-22-2015, 23:07
И мене ме е налегнал страшен мързел.
За коледната гала знам само, че ще бъде на 28ми в 19:30.

Ivaaaaa
12-23-2015, 04:52
Оф, да. Мерси. 28.12 от 19:30 евроспорт. Ще се гледа. Ии да гледаш тура!

DieselBlood
12-25-2015, 23:54
Ако имам време, ще го гледам.

Ivaaaaa
12-26-2015, 07:46
След първенството в холменколен, това е другото най-важно събитие тази година.

Ivaaaaa
12-28-2015, 18:30
Оргазмено състезание. Защо досега не съм се сещала да отида о.о
35хил. зрители, невероятна атмосфера. Много се радвам за победата на дорен и фуркад. Остава да спечели и старт за ск по ски бягане и ще влезе съвсем в коловоза на бьорндален.
Честно, възбудих се на последната стрелба на мартен и после пешеходното темпо на обиколката. И след финала тъкмо започна да си вдига горнището да го свали и смениха кадъра. Извиках от яд. Ех...
Гледах квалификациите, утре почват четирите шанци ^^

Ivaaaaa
01-01-2016, 16:31
Някой гледа ли началото на тура?
Аз гледах дори четирите шанци от гармиш партенкирхен. Има много сладки скачачи ^_^

Ivaaaaa
01-06-2016, 06:08
https://youtu.be/yLHcIE1R6_8
^_^

Ivaaaaa
01-06-2016, 17:36
Оказа се, че четирите шанци са ми по-интересни от тур дьо ски, ахаха. Сигурно заради свежата кръв, хих. Скачачите са по-фини и по мой тип тела. Мнооооого си харесах михаел хайбьок. Много. Справедливостта възтържествува за петър превц. Той е просто друга класа. Втори заслужено е зеверин фройнд, след това моят хайбьок, който отмъкна подиума под носа на кенет гангнес. Шестицата се затваря от крафт и домен превц. Май. Казвам по памет. Та, много готини скачачи. Влюбих се и в този спорт и ми остана само северната комбинация от всички комерсиални ски спортове, за да съм абсолютен бял фен хд.
А какво да кажа за масовите стартове от програмата на тура... Най-после усетихме пукнатини при доминаторите в дистанционните дисциплини в поледните... колко? Два сезона? Йозберк завърши сравнително близо до йохауг. Разбира се е ясно, че тя е крайната победителка, но както каза асен спиридонов: природата не търпи празни пространства.
Тъъъ, сундби днес се провали с близо минута загуба. Жалко, че нортхуг не се възползва, тъй като е най-близо до него. Харесвам, обожавам сундби, но е време за промяна.

Ivaaaaa
01-06-2016, 18:08
http://static.berkutschi.com/berkutschi/images/news/000/008/284/thumb500/hayboeck_vikersund_13.jpg?1387623502
Класация на най-подмокрящите зимни спортисти: Хайбьок - ски скокове; Нойройтер - алпийски ски; Нортхуг - ски бягане; С. Фуркад - биатлон.
Мммммммммм

LoadRunner
01-06-2016, 18:29
иво кога ще те пускам по пързалката?

Ivaaaaa
01-06-2016, 18:44
Не ме занимавай освен, ако не си някой от горепосочените или поне хиршер, лигети, пинторо, милър, свиндал, легков, хелнер, голберг, черноусов, крафт, или някой от братята бьо. А може и домрачова :д

LoadRunner
01-06-2016, 19:00
домрачова :д
м
не ме кефи, поне задник да имаше :/
предпочитам лекоатлетки

Ivaaaaa
01-06-2016, 19:15
https://youtu.be/h2C9knxyYtg
Моля

LoadRunner
01-06-2016, 20:05
е това не го бях гледал но виж тънката разлика
https://www.youtube.com/watch?v=aQTxAjw7IjU
здрав напращял добре оформен задник и крака винаги са ме вдигали
никоя не изглежда така както бегачките ;p

п.с. а и песничката си е точно на местото

Ivaaaaa
01-07-2016, 04:21
Аз не харесвам такива тела. Туу мъч са ми. Има някои ски бегачки спринтьорки, които са така, но... не. Предпочитам по-фините. Една такава ще ти издъхне на петия километър.

DieselBlood
01-09-2016, 00:02
Ето затова гледам биатлон, да му еба майката. Заради ей такива момента. Трябва да се напрегна да помисля кога за последен път 3ма от една нация са окупирали първите места, че и без грешка. Много добра работа и на Анев и Илиев. Успех в преследването.

При дамите нещата не се развиха както исках. Моята втора любимка Габриела Соукалова беше изпреварена от изрода, с лице на трол Хилдребранд. Макарайнен остана трета.

Със сигурност и в двате преследвания ще има страшна интрига, имайки предвид, че разликите не са невероятно големи.

Ivaaaaa
01-09-2016, 09:13
Начи, да не съм прочела друг път от теб такива обидни епитети към една дама. И аз не съм фенка на хилдебранд, но като може, ще бие. Намира се в много добра форма заадно с далмайер, феърплейът е на ниво тъй че нямо нужда от хейт. А соулкалова вероятно ще си вземе своето в лицето на голямата ск заради постоянството й.

Ivaaaaa
01-09-2016, 16:53
хуехуехуе, ся пък далмайер би ;д. изобщо не ми харесва, но евала, млада е и очевадно много талантлива. не ми харесват сравненията с нойнер, ма заеби. и малко в твоя ду, суетната трътла соукалова не успя да се пребори въпреки непоклатимата си стрелба. историята е достатъчно красноречива. кои са великите имена в дамския биатлон? риторичен въпрос. все бързи бегачки + прилична стрелба. тора бергер - умопомрачителни финални обиколки; спомената нойнер; домрачова; макарайнен, баи; на мен ми е безлична и вероятно след години ще я помня, че винаги излиза с грим /тежък/.
много приятна победа на симон едер. той спечели минимум десет секунди от стрелба на абсолютно всеки. прекрасен старт. аз си бях сигурна, че мартен няма да го настигне, макар че по едно време беше много близо. не си спомням случай, в който той да даде всичко от себе си на последна обиколка и да гони. мисля, че има проблем с мотивацията. днес и бегово не беше на нивото, което сме свикнали. мнооого бърз еберхард, който има двадесет секунди пред втория расторгуйевс и като го споменах, няма как да не кажа няколко думи и за краси анев. да, добро класиране, дрън-дрън, но не е в най-добрата си физическа форма. може ли с 20/20 да се изкачиш само седем позиции? има още какво да работи.
а какво да кажа за тур-а? сундби си върна водачеството по отношение на дистанционните победи. да, той ще остане в историята с голямото си превъзходство по отношение на дългите дисциплини. интересна етапна победа за хейди венг при жените. в началото се беше оформила водеща група от нея + йохауг, йозберк и ммм пармакоски /?/ някоя финландка ;д та тя беше най-безлична, не задаваше темпото и се движеше в сянка. е, да ама би спринтьорката йозберк, която увеличи преднината си пред йохауг. утре са финалните етапи с изкачванията на алпе чермис и се очертава лека интрига при жените.

Ivaaaaa
01-10-2016, 16:07
ммммм, мартен показа кой е N1 <3
а далмайер е в ненормална форма!
йохауг е кралица на 9-тте км във вал ди фиеме.
а сундби..., си е сундби ;д
нортхуг ме възбуди, но не с катераческите си способности, а с кожа ;д
моят човек превц пак би в скоковете <3
тва общо взето се случи днес.

Ivaaaaa
01-14-2016, 18:17
https://m.youtube.com/watch?v=s9YbICd43Mc
Днес я чух за мъъничко по време на световното по ски полети и малко са озорих да я намеря, щото не знам кво се пее. Върна ме толкова години назад. Баси готините. Защо сега няма такива песни, we?? Навсякъде ми въртят шитавите хееловв, иц мии и хааабиби, спиш ли добре?
Мързи ме да пиша за индивидуалните и квалификацията. Само да споделя, че съм непоправимо зарибена и към скоковете. Сесията ще е провал :х

Ivaaaaa
01-14-2016, 18:34
А, да, и рип проф. Спейп :(

Ivaaaaa
01-15-2016, 15:57
Нямам думите, с които да опиша по какъв начин ме кара да се чувсвам всеки един зимен спорт, който наблюдавам, независимо дали редовно или не /биатлон, ски бягане, а и ски скокове отскоро не пропускам старт, а алпийските и северната, когато имам време/. Като най-силният опиат. Като дрога. Еуфория. Да, опитвала съм стимулиращи в-ва, но не могат и да се сравняват с въздействието на добрия старт. Жалко, че след час-два свършва и се налага да се върна в дребнавия ми отегчителен свят. Какво удоволствие е да наблюдаваш техничния нориаки касай, който на 43 години постави нов рекорд на шанцата кулм от 239.5 (?), който се застоя само десетина минутки след като петър превц полетя на 243м. Велиики! Какво удоволствие е да наблюдаваш техничния зеверин фройнд, както разбира се отново нориаки касай, който във втория кръг направи показно, перфектен като по учебник полет и телемарк. Всички тези състезатели имат дълбок респект и уважение един към друг. Истинско, не лицемерно. Красота, съвършенство... езикът не разполага думи, които да отъждествят чувствата, които изпитвам гледайки.
А какво да кажа за щафетата в биатлона... прекрасно девето място на нашите. Отново класа на илиев и анев. Изключителни таланти, които сори, ама носят целия отбор на гърба си. Както се случи и с братята бьо впрочем, които заедно с шипулин бяха днешните герои. Той успя да съкрати повече от минута на своя пост. На свендсен. Да, хубав отборен старт.

Ivaaaaa
01-15-2016, 17:31
А, да, този сладур йоханес :д
http://49.media.tumblr.com/ade1f175804da1c068c91ced005ce507/tumblr_o108qyTh2f1rf33qpo1_540.gif

golemiq_korab_minava
01-15-2016, 17:40
мале ива, много си запален ;д

Ivaaaaa
01-15-2016, 17:51
Много много много много

golemiq_korab_minava
01-15-2016, 18:31
tova si e shtastie ;)

DieselBlood
01-15-2016, 20:10
Страхотна щафета. Браво на нашите. За пореден път се убеждавам, че Свендсен трябва да бъде пратен по IBU купите малко, за да се стегне. Не може Тарей Бьо да ти предаде щафетата на 1 минута и ти да я пропилееш просто ей така. Като ще е така, да извикат Кристиянсен или Бьонтегаард, та поне и те да видят щафета малко.

DieselBlood
01-17-2016, 09:07
Габииииииииииии <3 <3 <3 <3 <3

Ivaaaaa
01-21-2016, 13:46
Сори, ама габи не струва.
Хубав спринт се получи. Първа победа в кариерата на подчуфарова, като добавка към добрият руски резултат е третото място на юрлова. М/у другото руснаците се чувстват добре на висока надморска височина. Визирам шипулин мината година, ако не се лъжа в антхолц. Втора вийрер. Браво и на деси, която засега е 22-ра.

Ivaaaaa
01-21-2016, 13:50
Не, бъркам за шипулин, нвм.

Ivaaaaa
01-22-2016, 13:38
Всъщност, не бърках за шипулин.

Браво, Красиииии! Невероятно, красиво, брилянтно седмо място за нашето момче, който направи нула и едно прилично ски бягане. Супер! Шемп отново потвърди традиционното си добро представяне в антхолц. Втори цветков, трети тарей бьо. Довечера са квалификациите в ски скоковете.

Ivaaaaa
01-23-2016, 12:28
Минавам да кажа, че съм много ядосана на евроспорт. По цяяяял ден излъчват шибания тенис - ОК, ама защо застъпвате зимните спортове, нещастнициии. Зимен сезон ==> зимни спортове, дейба. Много ясно, че трябва да са с предимство. Изпуснах женското ски бягане, вероятно и мъжкото... да видим още кво ще орежат тъпаците.

DieselBlood
01-23-2016, 22:40
Хохохо, страхотен двоен успех за Сборная. Шипулин и Юрлова (изненадата за мен) вдъхнаха малко живец във вялите редици на отбора. Това, което ми направи впечатление беше факта, че жените стрялаха доста по-зле от мъжете. Нашите се представиха на средно ниво. Доста жалко за финалната стралба на Анев. Доста жалко. Но дори и с 0, нямаше да успее да устиска на френският педераст. Влади и Деси бяха доста зле в стрелбата. Ако Деси беше продължила с 1-1-0-0, щеше да бъде в топ 20. На Владо стрелбата просто не му върви този сезон.

Ivaaaaa
01-24-2016, 06:28
Съгласна съм с всичко казано, изключая мартен. Не обиждай наследника на краля!
Ллелееее, колко готини скачачи имааа. Гангнес има особен чар..., хайбьок, танде, фанамел <3

Ivaaaaa
01-24-2016, 15:55
http://i.imgur.com/3KAULhw.jpg
Wtf

DieselBlood
01-24-2016, 21:25
Тоя измислен педераст няма да наследи Краля, ако ще гъза си да съдере.
Ски бягане щафета жени: Много предвидимо състезание. Не знам защо въобще се наканих да го гледам. Още след поста на Венг, вече ми беше ясно, че Норвегия ще спечелят. Това даже и Орхан Мурад можеше да го види.
Ебаси кръга за Русия в Антхолц! 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови отличия. Че и 2 от медалите са при жените, където работите въобще не вървяха. Лошо състезание за мъжката щафета на Италия. Тези 4 наказателни обиколки бяха просто катастрофа. Много слаба стрелба на Краси и Владо. Това не го очаквах от хората, които трябва да водят отбора. Когато чух, че Клечеров е последен пост на нашите, се прекръстих 3 пъти, но той стреля най - добре от нашите - с 1 допълнителен патрон. Наблюденията ми за другите отбори са следните:
1. Стрелбата на Бьорндален не вършеше този кръг. Това за мен е леко странно, имайки предвид каква история има той в Антхолц.
2. Словакия се намърда в първите 10. Това е изненада предвид факта, че в отбора няма кой знае какви изявени имена.
3. Тук, за разлика от жените, може да се критикуват шведите. Нежният пол направи голямо чудо, докато те направиха голяма издънка. Много бавно ски бягане и единствената щафета с точно толкова лоша стрелба, колкото и нашите.
4. Класирането на живота си направиха и Естония. Както и при Словакия, нямат кой знае какви биатлонисти, а направиха доста добро класиране, затваряйки десетката.

Ако кръгът в Антхолц не беше достатъчно изненадващ, то завършването на България и изпълзването на само 3 допълнителни патрона при жените просто ме накараха да зяпна. Отново, много лошо и бавно бягане, на такава чиста стрелба, без наказателни обиколки, честно казано, не бях очаквал. Много ми стана жал за Хърватова от чешкия отбор. Момичето се разплака след като предаде на Соукалова. Много и беше гадно, че за малко да преебе цялата щафета с тия 2 обиколки. Много лошо представяне и на германките. Добре, Далмайер отсъства, защо не вкараха Пройс? Защо Мириам Гьоснер? Това момиче ако реши да се самоубие, няма да уцели. Язък и за бързото ски бягане като пердаши обиколки. След първата стрелба при жените се случи нещо, което направо ме стъписа. Следя световната купа от 1999 г., но никога не съм виждал Германия на последно място в щафетно бягане, след каквото и да е. Дали ще е след някаква стрелба или след предаване на пост, Германия никога не е била последна. Но първият пост на Бундестима, Каролин Хотлер, ни показа, че един антирекорд винаги може да се подобри. В тази щафета не мога да не отбележа и фантастичното представяне на Швеция. "Тре Кронур" най - после заприличаха на нещо, защото след отказването на Хелена Йонсов (вече Екхолм) и на Ана - Карин Олофсон - Зидек, шведите не приличаха на себе си. Отборът на Беларус показа, че дори и без Даша Домрачова, пак са силни. Новрежките отново не впечатлиха. Николайсен се справи добре, въпреки че използва 4 допълнителни патрона, Фани Биркелад този път успя да използва само един, въпреки че, лично аз мислех, че тя ще завърти обиколка, Марте Олсбу се представи на ниво, но много слабо ски бягане и последният пост, може би най - важният в щафета, Тирил Екхофф направи най - голямата глупост - завъртя наказателна обиколка, въпреки че можеше да вкара "викингите" в тройката.

Направо не ми е ясно как ще изкарам чак до 04.02. Това ще е доста тежка седмица за мен.

Ivaaaaa
01-29-2016, 08:15
Току-що гледах квалификацията в сапоро. Братята превц са във възход. Този тийн домен е само набор 99 (wtf), а направи най-дългия скок и рекорд на шанцата, но нали е неофициално състезание... а брат му, великанът петър превц, скочи от най-ниската стартова позиция пак повече от фройнд. Норвежците са инкогнито, а австрийците ги няма. Ох, нямам търпение за утре <три

Ivaaaaa
02-03-2016, 14:28
викингите дадоха само едно свободно място на почетната стълбичка и за двата пола при градските спринтове от драмен. абсолютно никакви изненади. най-добрите спринтьорки този сезон заеха челните места съответно: майкен касперсен фала, ингвилд йозберк и стина нилсон. при мъжете победата отиде при петър нортхуг /световният шампион/, втори е олимпийският ола виген хатестад, а трети - местният миналогодишен шампион ейрик брандсдал. няма нужда да ви обяснявам колко са изкефих на победата на нортхуг... партито продължава с утрешния биатлон от северна америка, ще има и ски скокове + ски бягане в събота мисля /единствените този сезон 50 и 30км/ от осло. ех <3

Ivaaaaa
02-04-2016, 16:35
Сара Таканаши е от друга планета!
Иии след малко почва биатлонът, тъ пуснете си евроспорт :)

pe6oskeiborda
02-04-2016, 17:56
:x

Ivaaaaa
02-04-2016, 18:06
Баси гадната картина. Ще кажеш, че тия канадци за пръв път организират състезание. Чакам аз, нали, да почне, а те ми дават някви рандом глупости и аз вече изнервена си викам "кво стана с тия шибаняци, аз ли не съм разбрала правилно, че днес е биатлонът??" И започна едно търсене на инфо. И когато най-после се появи картина - разбира се, че ще е факана. Поне откъм победители тази седмица ми върви зас'я. Говоря за мъжете. Женски нямам след като ковалчик е инкогнито, а домрачова ще се върне вероятно следващия сезон. И да добавя, че много се кефя на коментаторите на евроспорт - стойков, спиридонов, чешанков и искрев. Не помня ива шкодрева като биатлонистка, но за коментар не я бива. Сори, ама на моменти е много неадекватна. Понякога така ми се иска аз да имах тази възможност. Не, че нещо, ама съм добра :д

Ivaaaaa
02-05-2016, 10:31
http://www.fis-ski.com/cross-country/news-multimedia/news/article=did-you-know-holmenkollen.html

Ivaaaaa
02-06-2016, 18:52
Няма какво да се лъжем - победата, а и подиума като цяло не е изненада в днешните 50км. Мартин Йонсруд Сундби добави още една значима победа към бъдещите му още много такива. Достоен опонент му беше никлас дирхауг, който не издържа на темпото му в последните десетина км. Трети за пореден път е вилегжанин. Проблемите за дарио к. продлжават. Не му върви последните два сезона /май/ и тва е. Жалко. На team event-а словенците спечелиха убедително пред летящите викинги, които по памет мисля имаха само два-три добри скока на танде и гангнес. Трети японците, които на мен ми писна, не знам на тях как е, но постоянно са ощетявани и забелязвам поощрение при германците и по-специално фрайтаг и фройнд. Баси, хората като са възпитани и неконфликтни и те им се качват на главата. Нвм, развалих си настроението. Стискам палци утре на братята превц. Много стабилно представяне на целия отбор, а този малък сладур домен е някакво чудо. На 16 е дейба. Стилът на брат му е далеч по-добър, може би най-добър като единствено конкурентен му е нориаки касай. Толкова е секси, мамка му. Иии когато прави онова нещо с рамената малко след като се пуска по шанцата. Ммм. Биатлонът... луд старт при мъжете заради силния вятър. Голяма радост за италианците, които спечелиха и при двата пола - вийрер и д. виндиш. Мързи ме да пиша още. До утре, когато са 30-тте км при дамите, индивидуалното състезание в скоковете и смесените стартове в биатлона.

DieselBlood
02-06-2016, 21:12
Не успях да гледам страта при мъжете, но се радвам за Виндиш. След трагичният му старт, най-накрая взе измъчена победа. Вирер......какво да кажа за нея - направо върховна. Ивче, някаква идея откъде мога да гледам мъжкия старт?

Ivaaaaa
02-07-2016, 06:19
Виж някъде из темата има пльоснат сайт с торенти, че мен ме мързи :д ако държиш на бг, по-добре изчакай повторението по евроспорт. Прегледай програмата. Довечера има някво. Ако не е то, със сигурност през седмицата ще има, тъй като няма лайфове.

Ivaaaaa
02-07-2016, 06:22
http://www.eurovisionsports.tv/ibu/
Сетих се за този сайт :д

DieselBlood
02-08-2016, 10:57
Донякъде очаквани резултати в щафетните бягания.

Ivaaaaa
02-08-2016, 15:24
Абсолютно очаквани :д
Мн са изкефих на победата на дорен и фуркад. Поне 30-тте км гледа ли? Абсолютно предсказуем развой. Заслужено, разбира се, йохауг би с убийствен аванс. Донякъде е изненадващо третото място на кильонен. А величието ковалчик чак десета... имаше времена, когато беше непобедима на класиката. Беше забавно да видим и как йохауг общува с кралското норвежко семейство все едно са й роднини. Like a boss :д
И ми идеше да ревна заради травеститските условия в осло, които доведоха до канцелиране на скоковете. Следващата спирка е трондхайм във вторник с квалификацията и сряда вече състезание. ДА СЕ НАДЯВАМЕ.

DieselBlood
02-08-2016, 16:14
30те не ги гледах, защото днес имах изпит и нямах време да ги гледам. Ще ги потърся някъде да ги гледам.

Ivaaaaa
02-09-2016, 14:52
Пхахахахахах, пак рускиня (с украински паспорт) е хваната с допинг. Ебаси. Последните няколко сезона не са засрамиха.

DieselBlood
02-09-2016, 15:52
Коя?

Ivaaaaa
02-10-2016, 13:55
Olga Abramova

Ivaaaaa
02-11-2016, 15:24
Супер много са издразних на победата на майкен фала. Антипатична ми е. Нооо постави в матова ситуация всички останали. Неочаквана победа на никита крюков, имайки предвид късния стартов номер и липсата на индикации за добра форма. Жалко, че би нортхуг. Ся приключи и мъжкия спринт. Братята бьо се завърнаха в прилична форма на тарей и убийствена на йоханес. Логично победа пред шипулин и фуркад.

DieselBlood
02-11-2016, 22:17
Gabiiiiiii <3 <3 <3!!

Ivaaaaa
02-12-2016, 06:48
-.-
Щеше да види победа през крив макарон, ако вийрер или дорен не бяха сгрешили.

DieselBlood
02-12-2016, 12:31
"Ако" е ключовата дума тука. Плюс това, Дорен бягаше доста слабо в това състезание. За състезател с абмиции за победа, грохна по последната обиколка.

Ivaaaaa
02-12-2016, 14:21
Ми, не е вярно. Точно последната обиколка не съм следяла как се движи, щото се ядосах на грешката иначе по време на цялата дистанция се движеше по-бързо. А и нормално след грешката, да няма мотивация да бяга. И пак помня, че финалното й изоставане беше по-малко от наказателна обиколка.

Ivaaaaa
02-12-2016, 14:35
http://realbiathlon.sportsontheweb.net/data2/WomenSkiSpeed_files/sheet016.htm
Фактите

DieselBlood
02-12-2016, 21:19
Факти или не, днес Габи победи отново.

Ivaaaaa
02-13-2016, 04:52
И пак беше по-бавна. Сори. Многократно съм споменалавала, че се възхищавам повече на бързината. Да, биатлонът е комбиниран спорт, но стрелбата реално е доста далеч от класическите зимни спортове. Затова съм влюбена в домрачова.

DieselBlood
02-13-2016, 13:52
Възхищаваш ли се на Мириам Гьоснер? Кел файда, че може да бяга като прави по 4 грешки на състезание с 2 стрелби, а когато стрелбите са 4, грешките и почват от 5 нагоре. Ето, давам ти пример със състезателка, която е бърза. Няма да ровим за състезателки, които са се състезавали по-рано през годините, защото тогава си спомняш, предполагам, че биатлона беше доста по-различен. Тогава, дори и да не бягаш бързо, с точна стрелба, можеше да се спечели състезание. Това е, което харесвам в Габриела Соукалова. Тя практикува точно този тип биатлон, който харесвам аз - точна стрелба и равномерно ски бягане. Дори и да не бяга толкова бързо, колкото Вирер, Дорен, Далмайер, Гьоснер, Макарайнен или Тора Бергер, Соукалова притежава едно качество, което липсва на повечето състезателки в момента, а именно - правилно разпределяне на силите и точна преценка на ситуацията.

Ivaaaaa
02-13-2016, 16:16
Гьоснер не е кой знае колко далеч от соукалова. Точно за разпределяне на силите не си прав. Тя е доста тежка състезателка, което я прави подходяща за по-къси спринтови дистации. Не е темпова. Последните й обиколки, които най-много личат на масово състезание са слаби и я изпреварват, ако няма солиден аванс. Съвременният биатлон се развива изключително много в скоростния елемент и мартен фуркад например спокойно може да опонира на най-добрите в ски бягането, както вече видяхме в откриващия мини тур трипъл рука в куусамо в началото на сезона. Въпрос на време е вийрер или дорен да стабилизират стрелбата си и соукалова ще им бъде сянка. Това, впрочем, се е случвало всеки път, когато посочените имаха ден на рубежа. Пък ти си харесвай биатлонът тип катя дафовска. Не го казвам с лошо чувства.

DieselBlood
02-13-2016, 17:11
Аз не приемам изказването ти с лоши чувства. Всеки има право на мнение. Знам, че биатлона се развива повече към скоростна дисциплина, но това, което се опитвам да ти обясня е, че само със скорост, състезание не се печели. И не си права за Гьоснер. Тя е една от бързите ски бегачки, но инцидента и големите очаквания от нея, и влияят много зле. Точно като Тирил Екхофф. Всеки има дисциплина и дистанции, в които е добър. Едни са по - добри на по - дълги дистанции, други на по - къси. Дорен има много да работи над стрелбата си от прав, която и прави страшни проблеми този сезон. Вирер може да се превърне с голям състезател след още някой друг сезон. Не казвам, че не е талантлива, напротив, тя е лъча надежда в италианския отбор при жените, но просто няма манталитета на голям състезател. Това го доказват няколко старта. Вирер не може да издържа на голяма психическо напрежение. Когато е натисната психически, тя се огъва. Ето затова казвам, че тя не може все още.

DieselBlood
02-13-2016, 23:08
Прекрасна победа за Чехия в женската щафета. Три от четирите момичета проведоха едно много добро, много ритмично състезание. Пушкарчикова почва лека полека да се отърсва от напрежението, което я беше обхванало, Соукалова и Виткова - без коментар. Не знам, обаче, какво ще правят с Луцие Хърватова. Това момиче има сериозни проблеми. Сякаш иска да успее, но нещо все я дърпа назад. Пак наказателната обиколка дойде от нея. Втори са украйнките, които днес направиха доста лоша стрелба с тези 12 допълнителни патрона. Трети са германките, което си е цяло чудо, понеже с тоя състав, ги очаквах извън топ 6. Продължавам да се чудя защо федерацията продължава да отделя средства за женският отбор? Ебати некадърното племе. Пак наказателни обиколки, пак слабо бягане, пак малоумщина. Направо ме доядя триста пъти, че въобще си пуснах женската щафета. Да си бях останал на кафето.
При мъжете не бих казал, че имаше кой знае какви изненади. Не смятам, че победата на Норвегия трябва да се приема като изненада. Ларс Биркеланд трябва доста да черпи, защото другите пак му оправяха грешките. Той и жена му трябва да ги пратят малко по IBU купите, че да могат да се състезават с вторите отбора и дано поне там да се научат да стрелят. Безспорните отличници в стрелбата бяха биатлонистите на Франция. Дори и без Мартен, те показаха, че могат. Доста странно ми беше как състезател от ранга на Бирнбахер щеше яко да закопае Германия. Тук поне, нашите завършиха. Жалко за Митко Герджиков и за наказателната му обиколка. Ако не беше тя, той се движеше с доста добро темпо. Поне Владо и Тони успяха да спасят и тая щафета от затваряне.

Ivaaaaa
02-15-2016, 07:28
гьоснер особено в началото на сезона беше много слабичко бягането й и постепенно започна да го подобрява. хейтът ми към соукалова не е оправдан. тя е много сладка и мила. просто не харесвам тъпът биатлон, който практикува. браво иначе за победата. хванах щафетата към края й та не съм толкова запозната какво се случи, но с такива пробойни в тима, не знам как ще се борят за златото в осло. и аз съм изненадана от грешките на иначе стабилните украинки. пидхрушна е в много добра форма. при мъжете сякаш предварително бе ясно, че няма кой да бие братята бьо + г/д справящият се бьонтегард. йоханес обеща да се боядиса блонди цвят, ако спечели индивидуален медал ;д. според мен спринтът е негов.
кръговете в швеция съотвентно стокхолм и фалун бяха интересни. женската част естествено почетната стълбичка беше окупирана от норвежките като дадоха само едно трето място на представителката на домакините в спринта - стина нислон. хейди венг според мен много се е комплексирала от йохауг и може да я бие, просто да си повярва. видяхме вчера, че не й отстъпва. и така докато дамите бяха ясни какво ще се случи, при мъжете пък всички победи бяха руски. най-неочаквана като че ли е тази на крюков. абсолютно заслужена е тази на вилегжанин, който през годините се утвърди като един от най-стабилните дистанционни класици в световния елит. а може би най-интересното състезание от началото на сезона при мъжете беше вчерашния масов старт на 15км свободен стил, при който до самият край имаше една огромна група състезатели, борещи се за челните места. типично руска атака направи устюгов, който диктуваше темпо по последните километри. мисля, че за пръв път сундби не беше на почетната стълбичка два поредни старта. започна може би падането на формата му, която е убийствена, наистина. или пък може би не си дава много зор заради предстоящият канадски тур.
ски полетите във викерсунд бяха най-интересното нещо поне за мен. и трите състезания бяха спечелени от словенците. първото от краняц, а последните две от о-г-р-о-м-н-и-я-т петър превц. обожавам го. каква сила трябва да притежаваш, за да се изправиш при докосването на снега във втория рунд вчера. този скок доста разбуни духовете. алооо, дори и да беше оценен с минимума, пак щеше да бие крафт заради аванса си от първия кръг и по-благоприятната корекция на вятъра. трябва да почнеш да гледаш скоковете. не знаеш какво изпускаш.
дай прогнози за медалите на световното. аз ще дам своите после, за да не те обърквам ;д

DieselBlood
02-15-2016, 15:00
Ски скоковете са ми доста скучни, така че .... no chance in hell. Според мен медалистите в Осло са:
Спринт: Йоханес или Фуркад. И двамата са достатъчно бързи и при точна стрелба, златото е тяхно.
Спринт Жени: Хммм, тук доста състезателки имат шанс. Като се почне от Вирер и Макарайнен, мине се през Далмайер и Хилдебранд, а защо не и Пидхрушна(Показа го, че може) и се завърши със Соукалова и Дорен Абер. Някакъв много малък шанс има Кристина Гужик, но тя е много непостоянна, особено в стрелбата. Почти никакъв шанс за злато нямат Виткова, Бескон и Подшофарова(говоря за състезателките от топ 15).
Преследване мъже: Почти всички от топ 10 имат шанс. Тук вече се намесват Шипулин, Тарей Бьо,Шемп, Едер, а защо не и Бьорндален? Той е доста силен в преследването.
Преследване жени: Тук не мога да дам точна прогноза, понеже тук вече е много важна стрелбата. Това, което написах за спринта, важи с пълна сила и за преследването. Може би без Макарайнен, защото стрелбата и от прав ще я закопае.
Масов старт мъже: Тук мисля, че Фуркад или Шипулин ще вземат златото.
Масов старт жени: Историята от написаното горе се повтаря.
Единична смесена щафета: Тук много зависи кои състезатели ще пуснат големите нации. Ако пуснат Бьо (няма значение кой от двамата), Екхофф, Шемп, Далмайер, Фуркад, Дорен, Соукалова, Шлезингер, Вирер и може би Виндиш, другите отбори просто нямат шанс. Аз лично залагам или на Германия или на Франция.
Смесена Щафета: Тук вече не мога да кажа, понеже всяка една нация си има силни и слаби постове. Естествено, че Норвегия, Германия, Франция, а защо не Чехия и Украйна, ще се надпреварват за медалите, но аз очаквам доста изненади.
Деба, заради тоя четвърти курс, нямам време да гледам ски бягане. Не съм гледал от декември. *feeling ashamed*

DieselBlood
02-15-2016, 15:39
Току що прегледах 30те километра в Осло(спирах се само на контролите). Йохауг направо се изгаври с всички. Това не беше състезание. Това беше тренировка на Йохауг и другите там. За 3-4 километра правиш по 40-50 секунди на другите зад теб - това е робот, не човек. Тереза чакаше своят момент. Чакаше момента, когато Бьорген я няма, за да покаже на какво е способна. Йосберг в последните метри бягаше доста лошо. Личеше си, че и се натрупа умора - техниката и стана доста груба, движенията и - неравномерни, но устиска второто място. Трета беше Килонен от Финландия - състазателка, за която не знам абсолютно нищо. Хейди Венг измъкна четвърто място с много мощен финален спринт и победи Мононен от Финландия. Като имам повече време, ще прегледам 50те при мъжете.

Ivaaaaa
02-15-2016, 17:31
И аз бях с предразсъдъци относно скоковете, но сега се ядосвам на себе си как съм могла да пропусна този красив спорт. Мина ли сесията? Моята приключи от нз колко изпита, всички са ми 6 хд. А мислех, че ще е провал, щото през деня гледах спортове и учех вечерите, което ме скапваше. Както и да е. Препоръчвам ти, ако можеш да гледаш 15те км от вчера при мъжете във фалун. Без съмнение най-интересният старт от началото на сезона.
Ай да дам и моите прогнози за разпределението на медалите. В биатлона това е най-трудно, заради стрелбата. Видя какви са условията в осло на 30-тте км. Отвратителни. Мъгливо, топло. Много ще е важно кои отбори ще имат късмет с добри ски и дори условия при интервалните дисциплини. Та:
Спринт, мъже - йоханес бьо, мартен и шемп
Спринт, жени - далмайер, дорен и макарайнен
Преследване, мъже - фуркад, шипулин, бьорндален само, защото каза, че се е концентрирал върху тази дисциплина, а и знаем, че му е любима. Доста рисково предвид стрелбата, която показа напоследък.
Преследване, жени - дорен, соукалова и хилдебранд или далмайер
Масов старт, мъже - фуркад, тарей и шипулин/гараничев
Масов старт, жени - далмайер, дорен и соукалова
Индивидуално, мъже - шипулин, фуркад и едер, примерно
Индивидуално, жени - соукалова, вийрер, пидхрушна/дорен
Щафета, мъже - норвегия, русия, франция/германия
Щафета, жени - германия, украйна, чехия
Смесена щафета - норвегия, франция, русия
Те знам дали ще има и single relay в програмата, тъй като е нова дисциплина, но ще дам предположения и тук:
франция, норвегия, германия.

DieselBlood
02-15-2016, 21:08
Сесията мина успешно, но тия курсови проекти по 30-40 страници направо ми съкратиха живота. А уж в 4ти курс трябва да ти е айляк, защото завършваш. Дръжки!
Старта във фалун ще го гледам още тази вечер, понеже утре не ми се ходи от 8 на лекции, пък и мога да си позволя да пропусна първата.
Относно условията, да, времето беше жив ташак и съм съгласен, че в биатлона е много трудно да се дават прогнози, заради стрелбите, но точно по това си личи дали един състезател е добър. Независимо от условията, той трябва да се пребори и да спечели. Сега да беше ски бягане при жените, примерно, веднага са следните прогнозите във всички дисциплини: Йозберг, Йохауг, Венг, Якобсен, евентуално Ковалчик в класическата. При мъжете ще е по - интересно, понеже там е по - голяма конкуренцията. Сундби, Корг, Нортхуг, Вилекжанин, Манифика, Харви - все хора, който са достатъчно добри ски бегачи, че да си оспорват медалите.

Ivaaaaa
02-16-2016, 05:24
Да, така е, но е най-важащо за масовите дисциплини. При интервалните невинаги условията са сходни и колкото и стабилен стрелец да си, пак може да се пропукаш. Аз пък нз какво е това курсова работа и защо се прави :д

DieselBlood
02-16-2016, 10:30
Курсовата работа, най - общо казано, е по - подробна версия на доклада. Най - забавно е, когато ти дадат някаква шибана тема от рода на "Алтернативни форми на туризма, популярни в България и тяхното развитие през последните години", да ти кажат, че искат поне 4-5 сайта и 2-3 книги като използвана литература, около 30 страници и да се прати по имейл до 5 дена. Ммммм, красота.

Ivaaaaa
02-19-2016, 17:32
Звучи тъпо и безсмислено хд

Днес гледах алпийската комбинация, 10-тте км в северната и скоковете. Не е тайна, че най-много симпатизирам на алекси пинторо. Много красив мъжки индивид, ахаха. Спечели и малката ск купа в дисциплината. Отива му. Донякъде.
Пак глупава грешка на норвежецът който щеше да БИЕ в северната, но на финала обърка пистата подобно на хейди венг.
Хубаво индивидуално се получи лахти. Заслужено хайбьок би като направи най-дългите скокове днес заедно с превц, само в първия кръг. ИНТЕРЕСНО решение на горан януш да смъкне стартовата позиция и в двата рунда въздигна и провали превц. Нищо, де. Хайбьок е секси. Както и вторият танде.

Ivaaaaa
02-20-2016, 12:44
Престъпление е, ако не си гледал спринта от лахти. Много скандална ситуация създаде страндвал, който явно много се беше надъхал за челно класиране пред родна публика и създаде домино ефект върху колегите си. Грозно беше това нахлуване от вътрешната страна единия викинг /хатестад може би?/ после шведа, още един викинг и в крайна сметка печеливши от тази ситуация бяха измъкналият се таугбьоел и последния морилов. Още по-грозна беше размяната на реплики с шведа. Всъщност не беше размяна, защото гигантът си замълча за щастие, а е два пъти колкото него. Виновен и нагъл на всичкото отгоре. Много ми харесаха думите на асен спиридонов, който цитира зрител. Нещо от сорта, че норвежците са най-великата ски сила в момента /а може би и за всички времена, ако питаш мен/ и печелят по честен начин, защото те просто друг не знаят. Абсолютно. Такива агресивни ситуации ми вдигат адреналина. Съвременното ски бягане е на много високо ниво и такива нарушения на феърплея според мен трябва да се наказват по-сериозно от дисквалификация.

DieselBlood
02-24-2016, 21:01
Какъв старт на европейското за Сборная!! Едва ли те са си представяли, че ще започнат по този начин - с 2 два златни медала. Положението и в двете щафети беше горе - долу едно и също - трите велики нации окупираха първите 3 места. Много ме беше яд за стрелбата на Антон Синапов. 4 наказателни обиколки са много дори за нации с бързи бегачи, какво остава за нашите? Смесената беше също много интересна. Не очаквах подобен финал и за много малко руснаците щяха да духат супата. Наистина, не очаквах Гараничев да направи подобна глупост и да финишира на крака. Разбирам да беше някакъв дебютант, а Женя има достатъчно опит и знае, че подобни глупости могат да костват много. Добро състезание за нашите и отново много жалко за наказателната обиколка на Десислава Стоянова. Владо и Краси просто блестяха днес.

DieselBlood
02-26-2016, 14:06
Спринт мъже: Браво на Женя! След медала със щафетата, той успя да вземе и медал в спринта. Наистина, от една страна, липсва star power на това европейско, но пък това дава възможност на хора, които се състезават с най - големите, да вземат нещо повече от точки. Втори остана Хенрик Л'абе Лунд, норвежец, който ми харесваше как се развива до една контузия и след нея, той просто не беше същия. Бронза отново беше за Сборная в лицето на Антон Бабиков. Хубаво бягане и доста бърза стрелба показа Бабиков. Много големи поздравления за Владо Илиев. Дори и в отсъствието на най - големите, това си е място5 в Топ 5. Феноменално бягане на Владо. Много разочароваща стрелба направи Краси Анев. 3 грешки на легнал - просто без коментар. Поне успя да се поправи на правия. Михаил Клечеров направи нещо, което не съм го виждал да прави никога - направи две чисти стрелби и влезе в първите 30. Другите момчета са доста назад в класирането. Антон Синапов е 45ти, главно заради 3те грешки в стрелбата от прав, а Митко Герджиков е 52ри също с три грешки от легнал. Голяма изненада за мен беше влизането на Пьотр Пашченко от Русия в първите 15, при условие, че той допусна 4 грешки в стрелбата от положение прав. Явно при Сборная, ски бягането е назад в приоритетите, а на преден план е биатлона.

Спринт Жени: След братята Бьо, сега сестрите Хорхлер за Германия се качиха заедно на подиума. Бронза отново беше за Германия в лицето на Аника Кнол, която се кълна, че съм виждал да се състезава в Световната купа. Нашите бяха доста зле. Емилия Йорданова е 26та, благодарение на двете нули, иначе с това ски бягане, щеше да е извън първите 40 със сигурност. Десислава Стоянова е 58ма. Коментаторите споменаха, че треньор и е Павлина Филипова. Нищо общо между двете!! Филипова беше стабилна стрелкиня, докато Десислава е много зле в стрелбата. Доказателство за това са 4те грешки, които допусна в спринта. Стефани Попова е 43та с 2 грешки, дошли от прав. Можем да се гордеем - в спринта при жените, най - лошата стрелба беше на българка. Тя принадлежеше на Дафинка Коева, която направи 7!!! грешки. Наистина е крайно време да се назначи треньор по стрелба на българите, защото стрелбата този сезон е под всякаква критика.

DieselBlood
02-27-2016, 21:34
Преследване Ж: Прекрасна победа на Скардина. Няколко пъти беше близо до победите в световната купа, а сега, тук, на европейското, успя да постигне своята победа. Стрелбата и вървеше много добре до тези 2 грешки. Това, обаче, не я обезсърчи и тя продължи да се бори, макар че Каролин Хорхлер (която дублира сребърния си медал от спринта) направи нула в последната стрелба. Точно като Скардина, Каролин направи две грешки в стрелбата. Бронза съвсем заслужено грабна 19 годиншната Ингрид Ландмарк Тандерволт, която си го спечели след финален спринт между нея и рускинята Анастасия Загоруйко. Тъжна картина беше Загоруйко как плачаше, защото много добре знае, че руските медии ще изсипят сума ти помия за това как тя трябвала да се бори докрай.
Нашите отново бяха трагични. Стефани Попова беше 43 и завърши 43та с много странна стрелба: 0-1-2-3. Емилия Йорданова завърши 46 с 9 грешки, а също с 9, на 57ма от 58 завършили, се прибра Десислава Стоянова. Еми, след тези резултати мога да кажа едно: нашите са много трагични. Отдава ти се възможност за добър резултат - защо я пропускаш?

Преследване М: Адски интересно състезание. Страхотна победа на Бабиков над Гараничев. Този път номера с финиширането на крака не мина и Бабиков си взе заслужена победа. Флориан Граф донесе бронза за Германия, а Ветле Шостад Кристиянсен завърши четвърти. Нашите се представиха на добро ниво. Ако това европейско даваше точки за СК, всички щяха да вземат точки. Владо Илиев е 10ти след 5 грешки, 4 от които дойдоха на легнал. Не му върви този сезон стрелбата на Владо и това си е. Краси Анев завърши 13ти с 2 грешки, което доста добро представяне. Михаил Клечеров завърши 25ти, също с 2 грешки. Защо не стреля така и по СК? Тогава щеше да си влиза в преследванията като 2 и 2. Антон Синапов завърши 30ти с 3 грешки. Отново стрелбата от прав попречи на Тони за по - предно класиране. Жалко, наистина жалко. Митко Герджиков завърши 39, след като тръгна 52. Той завърши също с две грешки, но по - бавното ски бягане го прати доста назад. Защо мисля, че Митко е бягал бавно? Защото 38ят, Сергей Бучарников от Беларус, има 7 грешки. Това са 1050 допълнителни метра. Като цяло, мъжете отново отсрамиха честта на България, защото ако трябваше да разчитаме на жените.....

Ivaaaaa
02-28-2016, 10:27
Нямах време да гледам всички стартове. Вчера гледах някви повторения на мъжкия спринт и не помня още какво. Гледах и женското преследване лайф. Скардина си е типична биатлониска. Заслужена победа. Тази тандреволд не мога да разбера защо досега не са я пускали в световната купа да трупа опит. Личи си, че има хляб в това момиче. Вчерашният номер мина и днес срещу друга рускиня едно към едно. На мен ми стана кофти за загоруйко, когато се разплака. Опонираше на норвежката до последния метър и даде всичко от себе си, за да вземе медала, но просто явно няма достатъчно сила, за да пребори. Нормално. Тялото й е много по-фино и не е подходяща за финален спринт. Масовия старт също не беше лош. Луизе Кумер също е талант. Пролича й в ск. Няколко думи и за нашите. Този сезон се забеляза прогрес и при другите момчета. Какво значение оказва вътрешната конкуренция. Получи ли им се стрелбата, са претенденти за челните места. Все някога ще се случи. Дано това е на световното. Момичетата са наистина зле. Стрелбата е трагична. Бягането - слабо. Всички са от зле надолу.
Мъжкият старт го пропуснах заради скоковете, но гледайки разликата, е било интересно. Като цяло нелошо първенство откъм интрига, атмосфера, организация, но не ми е интересно :д. Искам да гледам световно. Разликата в класите е осезаема.
Ииии браво, перооооо. След ужасните стартове във финландия, най-после отново на върха. Най-дълги скокове, НЕВЕРОЯТЕН СТИЛ и безапелационна победа. Обичам та, wa

DieselBlood
02-28-2016, 22:36
Масов старт Ж: Луизе Кумер ще се наложи в първият отбор след около няколко години. В това съм сигурен. Ако си пооправи малко стрелбата, не отстъпва по нищо на Хилдебранд, Пройс, Хинц и Далмайер. Смятам, че тя ще бъде достоен заместник на някоя от тях. Най - после медал за Фиалкова. След като няколко пъти беше близо, сега най - после стъпи на стълбичката. Тандерволд отново с бронз. Още няколко годинки стаж, малко да си оправи стрелбата и ще е чук.

Масов старт М: Денят за Германия беше страхотен след като и Граф взе златен медал. Нашата радост беше бронза на Владо Илиев. Браво на Владо! Наистина чудесно състезание за него, въпреки не особено добрата стрелба. Доядя ме за Краси. Съгласен съм с адаша, че след като видя, че няма шанс за медал, Краси просто се отказа и реши да завърши на самоход. Това, което ми прави силно впечатление е страхотната стрелба на Михаил Клечеров. Пак с 2 пропуска, след като и вчера беше с два.

Като цяло, на това европейско видях много лоша стрелба. Почти нямаше състезател, който да не направи поне по 2 грешки. Отличниците бяха малко. Гараничев и Скардина си спестиха масовите стартове и правилно - те взеах своето. Но, да, липсва класа. Има попадения, но като цяло, тези попадения са поне 5 класи под най - слабите в СК. Ако някога дебютират, ще им е много трудно, понеже по IBU купите са свикнали да печелят с 2-3 грешки. В СК това се случва много рядко и то при много екстремни условия.

DieselBlood
03-03-2016, 22:03
Братята Бьо днес нещо не бяха на обичайното ниво. Поздравления, все пак, за медала. Колкото до нашите, е, поне не сме последни. Браво на Беларус! Само Ирина Крюко изпълзва допълнителен патрон на правия. Вижда се, че дори без Дария Домрачова, Беларус въобще не са за отписване.

Ivaaaaa
03-04-2016, 09:20
Какво начало на първенството, а?
И в разрез с предпочитанията ми е редно да кажа, че мартен не спечели дуела срещу шемп заради беговите си умения, а просто германеца се отказа. Не знам комплекси ли има, неувереност ала-бала, но изправи ли се срещу някого - спеква. Жалко.

Ivaaaaa
03-05-2016, 05:48
https://youtu.be/NYA6gsrDb1c
Ахахахах, сладури.
Късно снощи даваха скоковете от висла и бягането в квебек. Амиии, вече се превърна в тенденция по-лошите скокове на превц на шанци с такъв размер макар, че във втория кръг и на квалификацията беше добре. Пето място все пак. А фройнд сякаш е орисан да го следва. Заслужена победа на роман коуделка, който направи заявка още на тренировките, квалификацията, че се чувства добре. Да, малко прецакани бяха викингите, но форфанг основно тр да се сърди на себе си. Гангнес с второ място <3 и пореден подиум за великият нориаки. Та, тези са шестицата.
Различен спринт наблюдавахме и при жените, и при мъжете. Като сензационна бих определила победата на стина нилсон най-вече срещу фала, но и венг, йозберг, дори и якобсен са във форма. Така новата водачка за тура е венг с близо 12 сек пред йохауг и 43 пред фала, която всъщност не е фактор, както знаем.
Сензация беше и победата на гро от франция. Първа за петлите в тази дисциплина. Втори е местното момче харви и отново подиум за най-стабилния руснак този сезон - устюгов. Той има близо 17 сек аванс пред нортхуг за тура и 24 пред иверсен. Другите са по над две мин включително и лидера за световната купа мартин сундби. Много интересно! Днес са преследванията, спринтовете в биатлона и още скокове от висла. Съвършената събота <69

DieselBlood
03-11-2016, 21:15
Явно медалите на Тирил и на женската щафета ще направят така, че Норвегия все пак да не са валат на това СП. Мартенчо им обра медалите в другите дисциплини, но поне тези две титли са им утеха. Отново много славо СП за руснаците, които ще бъдат сравнени със земята след този сезон.....отново. Мъжете ни показват добри резултати, а жените са катастрофални. С една дума - нищо изненадващо.

Ivaaaaa
03-12-2016, 05:51
Ще запомня това първенство с: безпощадния мартен, великия оле, който отсрами за пореден път мъжете, борбената мари дорен и вдъхновените норвежки. Руският зимен спорт /поне тези, които аз следя/ като цяло замира. Алпийски ски, ски скокове, биатлон и ски бягане изключая само мъжете. Системата им се нуждае от радикални промени.

Ivaaaaa
03-13-2016, 06:51
настроена съм за хейтърски анаонс. не ме интересува колко снобски ще прозвучи и дали някой ще се обиди, но зимните спортове са кралски спортове. няма по-изтънчени, красиви и величествени. i mean, знам за какво говоря, била съм и от двете страни на монетата. ок, разбирам, че у не всеки индивид е развито това чувство към красивото и не всеки може да се докосне до тази афродизиачна емоция, но поне от обща култура някаква представа, мамка му. тръгвам си аз, нали, от уни и въпрос към мен:
- няма ли да останеш за последната лекция?
- не мога, трябва да гледам световното по биатлон.
- световното по кво??
фейспалм. супертъпо е, че не познавам друг индивид, който да споделя страстта ми освен татенцето, но той гледа само биатлон. ебаси.

ски бягането свърши. не можаха да се получат изненади на финалния канадски тур и закономерно, най-стабилните през целия сезон ги спечелиха. поздравления за мартин сундби и терезе йохауг. невероятно постоянни и стабилни състезатели, които все повече разширяват своя диапазон. ще бъда откровена, нз доколко обективна. конкуренцията за йохауг не е толкова жестока. всъщност конкуренция в истинския смисъл на думата през целия сезон е била единствено венг. женското ски бягане става все по-безинтересно. да, имаше дни, когато сундби отвяваше брутално всички останали, но конкуренцията при мъжете е много по-изразена. вътрешна, в отбора и външна от руснаци най-вече, както и французи. приключвам този сезон със смесени чувства. все пак имаше някои проблясъци на върховни моменти в този велик, най-класически и най-равностоен откъм обстоятелства зимен спорт.
ски скокове - невероятно, меееен! първа победа на форфанг, който на няколко пъти през сезона беше близо до това постижение. спомням си последния път, когато именно отново превц беше пречката, но ся заслужено словенецът отстъпи на второ място. викингът направи най-дългите скокове и в двата рунда с добър стил и направи сезона на норвежците още по-хубав. невероятно е като си помисли човек, че ми е набор. словенците дадоха индикации, че се чувстват добре на тази шанца, която доста се доближава до ски полетите, а те са си летци. на квалификацията, пробата и тренировките имаха много добри скокове, но за жалост поради разни обстоятелства само братята превц направиха отлични класирания. бтв, домен е новият рекордьор на шанцата с 148м. адски талантливо дете. жалко, превц отново се размина на малко с победата и пропусна шанса си да постави едноличен рекорд за най-много победи за един сезон, който засега дели с шлиренцауер. не съм все още про в този толкова атрактивен спорт, но според мен не съществува по-прецизен и красив стил от този на превц. той буквално влиза монетално във в-образния стил, няма излишни движения във въздуха. има какво още да се желае само при телемарка, но обикновено той скача повече от останалите и е трудно приземяването в тези зони. и все пак, е много добър. нвм, отплеснах са. сто про, ако не днес, то със сигурност във планица на домашната шанца ще спечели тази важна победа.
много добре им дойде това злато на норвежците в мъжката щафета. сигурна съм, че това е най-ценният медал за тази многохилядна публика в холменколен и милионите пред екрана, които стискаха палци за своите любимци. много силен пост за йоханес бьо, който предаде на свендсен 30сек аванс пред германия. естествено, той пропиля по-голямата част от него и по последна обиколка, разликата беше сведена до.. нз, десетина секунди? беше ясно, че симон шемп няма да се бори. притежава талант в изобилие, стабилен е, никога няма да те подведе, но мамка му, безхарактерен е. трябва да придобие повече увереност. а какво да кажем за този исторически медал на канадците. браво. северноамериканският зимен спорт е в подем. очарована съм от организацията на кръговете там, от израстването на спортистите им...
две думи и за нашите и приключвам. мишо клечеров наистина е... нз каква дума да използвам, за да не звуча гадно. съсипа усилията на другите трима, които се справиха отлично на своите постове. а влади илиев е просто невероятен. предаде шести от нз коя позиция му предадоха щафетата. гледах беговата статистика и той беше мисля най-бърз през втората обиколка и пак на челните места, почти пак първи през останалите. О–Г–Р–О–М–Е–Н талант. много хляб има в него. една добра стрелба му трябва и винаги е в позиция да се бори за челото. пожелавам му успех на масовия.

DieselBlood
03-13-2016, 21:23
Аз като гледам класирането, при мъжете имаше доста по - малка интрига, отколкото при жените.
1.SUNDBY Martin Johnsrud (NOR) 2634
2.NORTHUG Petter Jr. (NOR) 1602
3.KROGH Finn Haagen (NOR) 1584
Между Сундби и Нортхуг има 1032 точки. Каква интрига, какви пет лева?
Много се зарадвах за щафетата на Норвегия и за медал на Йоханес. Страхотен край на СП за тях. Много се радвам и за Мари Дорен Абер. Браво!
Следващата седмица ще ми се къса сърцето, понеже биатлона свършва. ;(