View Full Version : Как да отслабна?
Анонимката
12-27-2013, 11:00
Добър ден, аз съм 157 см висока и 54 кг. Знам, много е. Но аз не ям никаква Нездравословна храна и спортувам много а пък..съм пълна??? Нямам здравословни проблеми. Просто не знам, защо не отслабвам. Съученичките ми се тъпчат със дюнери а са слаби....не разбирам. Моля, кажете ми как да отслабна без хапчета и тем подобни....
girlwithblueeyes
12-27-2013, 11:03
Всичко е до ген . Има хора които просто и да се тъпмат пак са си слаби
Важното е колко често спортуваш и точно как и с какво се храниш .
Не очаквай ако спортуваш 1 път в седмицата да има резултат .
Наблегни повече на плодовете и зелунчуците . Оризът боба и т.н
Анонимката
12-27-2013, 11:09
Да, при мен е доста генетично. Всеки ден спортувам усилено. Всеки ден изпивам по два фреша от портокал или мандарини и пак нищо.
girlwithblueeyes
12-27-2013, 11:13
Тези фрешове са хубави ама не са за цял ден . Няма лошо от подобни пречистващи дни аз си ги правя редовно но с вода а не със сокове .
Само това ли ти е менюто за деня?
И какво точно спортуваш ?
Анонимката
12-27-2013, 11:21
Не, за закуска филия възможно най черният хляб със фреш. За обяд нещо съвсем малко. Вечеям винаги в 16.00 часа със например ориз със зеленчуци, приготвени само с една лъжица мазнина. Аз пия главно вода, мразя сокове от магазините, пълни с оцветители са. Правя си само домашни. Спортувам какво ли не, спортни танци, вдигам гири, плуване...и други.
тъпчеш само въглехидрат, как очакваш да отслабваш?!?
Промени си начинът на хранене и ще видиш резултата.
Анонимката
12-27-2013, 12:24
Ама да не мислите, че ям всеки ден едно и също? Това е само за единия ден. И не става каквото и да правя..
А бе, че не си случила на ген е ясно. Аз съм точно обратното - тъпча се всеки ден с по нз колко пъти и не мога да напълнея, въпреки че искам.
Опиши по-старателно яденето и тренировките. Ако искаш няколко дни подред вечер ни пиши какво си яла и спортувала през деня, че да можем да ти кажем какво грешиш и какво можеш да направиш.
baby_baby
12-27-2013, 19:13
Всичко е до ген . Има хора които просто и да се тъпмат пак са си слаби
Важното е колко често спортуваш и точно как и с какво се храниш .
Не очаквай ако спортуваш 1 път в седмицата да има резултат .
Наблегни повече на плодовете и зелунчуците . Оризът боба и т.н
Това много правилно ти го каза
много дебели у тоа форон бее
stelkastel
12-30-2013, 17:18
Затлъстяването е световна тенденция, Ivaaaaa.
А по темата: Не знам дали е много, както ти казваш, но очевидно това те кара да се чувстваш зле. Генът, както ти казаха, е доооста важно нещо. Ако не друго, той винаги ще се намеси в най-неподходящия момент. Виждам, че се храниш що-годе добре, но наблягай на протеините, като разбира се не изключваш останалите здравословни храни от менюто си. Важното е да не гладуваш. При тренировките на какво наблягаш? Доколкото знам кардиото се практикува за сваляне на мазнини, като разбира се трябва да го съчетаеш със силови упражнения...Но ти вероятно вече знаеш това.
И аз самата съм страдала от това, че съученичките ми се тъпчат с всевъзможни глупости и са слаби, но си помисли как би им се отразил нездравословният живот след няколко години и как на теб ще ти се отрази здравословният (ако го водиш постоянно, разбира се).
П.С. Втори пост на тема ''отслабване'' от мен, трябва да спра за тази година вече. :D
тъпчеш само въглехидрат, как очакваш да отслабваш?!?
+
наблегни на протеините, плодовете и зеленчуците и не яж късно вечер, и какво спортуваш?
зависи къде искаш да отслабнеш, но ако искаш навсякъде, най-добре се запиши на лека атлетика или просто някакъв вид кардио-танците също са много добър вариант .. на какъвто и спорт да се запишеш, важно е да ти доставя удоволствие, а не да спортуваш с досада и нежелание само заради едното отслабване ;)
~The Smile~
01-12-2014, 08:39
А бе, че не си случила на ген е ясно. Аз съм точно обратното - тъпча се всеки ден с по нз колко пъти и не мога да напълнея, въпреки че искам.
Абсолютно същата съм - колкото и да ям, просто не напълнявам.. Всичко отива във височината ми.
Към авторката: Ген. Това е. Спортуваш и се храниш здравословно -> няма за какво да се притесняваш. :)
ImUrGodBaby
01-12-2014, 14:25
Хубаво е да знаеш, че всеки "многознайко" може да ти дава съвети във връзка с храната и спорта. Но тези съвети са обективизирани според самия него, респективно-неговите генетични заложби. И ако те действат в/у него, не непременно ще действат и в/у теб. И това да ги спазваш, просто би било губене на време и енергия, както и трошене на нерви.
Научно доказано е, че ако човек спортува дълго време, то той видоизменя и гена, които му е заложен. Моя съвет е да отидеш при диетолог. Той най-точно би те насочил към режима, който трябва да спазваш, установен чрез твой изследвания. Ненужно е да разеснявам значението на думата диетолог, но той не предписва диети, а предлага един съвсем нов режим във връзка с храната и спорта.
Друг е въпроса и в годините. Противно на женските разбирания - на 13 години се затлъстява и не може да се избегне гена. Но в един значително по-късен етап, като 18 годишна възраст например, жената може да моделира тялото си, стига да спортува и да се храни правилно, според нуждите на своето собствено "Аз". И не на последно място - да има волята и вярата, които да я нахъсват, да не спира, дори и когато постигне желания ефект.