Влез

View Full Version : За или против сватбата?

Страници : 1 [2] 3

an7raks
06-05-2014, 10:00
аз вадих сметана от деколтето

:oops:

LadyDi
06-05-2014, 10:03
:oops:

твоите объркани мисли няма да ме смутят

an7raks
06-05-2014, 10:14
твоите объркани мисли няма да ме смутят

http://media.tumblr.com/tumblr_m6jk5nr90E1rzz3r3o1_500.gif

Cloud9
06-05-2014, 10:19
Младоженеца ми омаца стабилно носа и си хапна фон дьо тен и сметана /не е било вкусно/.Аз за съжаление го намацах малко,но след нас стана мазало.Кумовете,които не са двойка /не още поне/,се облизаха почти навсякъде,10 минути тоялетната беше заета от момичетата,омазани от гаджетата си.Е,торта поне си хапнах.на 4 пъти го ядох това парче, но си заслужаваше.Тя беше с много крем и много прясна та мазалото беше грандиозно.Абе забавно беше.Ритнах менчето 5 пъти,защото просто цветето не излизаше.водещият каза "Внимавай с оператора" и точно секунда по-късно менчето уцели крака на оператора хаха.Момиче се падна накрая,с баяяяяя мъка

kaRamella
06-05-2014, 14:08
Мале на мен ако някой ми забие торта в лицето или деколтето , няма да яде цял живот : DDDDDDDDDD

LadyDi
06-05-2014, 14:09
Мале на мен ако някой ми забие торта в лицето или деколтето , няма да яде цял живот : DDDDDDDDDD

e, то зависи от партньора... аз си го очаквах

kaRamella
06-05-2014, 14:10
Разбирам, било е купон : )

tori
06-05-2014, 15:17
Хаха, тва с тортата звучи прекрасно. Особено ако някоя двойка реши да си поръча шоколадова торта...

alskdjfhg
06-05-2014, 17:04
Имам адското желание един ден да облека сватбена рокля. :D

kaRamella
06-05-2014, 17:27
Хаха, тва с тортата звучи прекрасно. Особено ако някоя двойка реши да си поръча шоколадова торта...

Ааааааааааааааа никога хехехе

Cloud9
06-06-2014, 06:20

Една колежка ще поръча шоколадова-Но пък мъжът й е такъв чехъл,че съм убедена че няма да посмее да я намаца и даже ще й предложи сам да се маца ,за да не се нацапа тя хаха

П.С. Горкото момче

tori
06-06-2014, 11:07
Ужас, тоя няма да го изтрая и два дни.

JoLLiE92
06-07-2014, 10:18
Ох, как не искам такъв тип сватбаааа :ДДД

anonymous708973
06-07-2014, 16:45
Начи, ще съм си купила хубава рокля, ще съм с невероятен грим и той ще ми размаже торта по физиономията?
Пфффф, после екип хирурзи ще му трябват да му извадят тортата от всички невероятни места, на които ще я навра.

draid
06-07-2014, 18:22
^ Толкова скучно

anonymous708973
06-07-2014, 18:37
^ Толкова скучно

Не, скучно е да си размазваш торта по лицето, защото всички го правят. На абсолютно всяка сватба, на която съм била.
Това е скучно.

Hayashi
06-07-2014, 19:30
Аз не съм била на сватба със замерване с торти. И сега чувствам, че много съм изпуснала. Дано скоро и на мен да ми се отдаде шанс да участвам в такова преживяване, ех.

galaxy29
06-07-2014, 23:18
на братовчедка ми на сватбата им бяха станали едни от най-хубавите снимки от това мацане с торта :Д

иначе мен в трети или четвърти клас ме омацаха на рождения ми ден и се разплаках ;/
като по-голяма на един рожден ден пак се мацахме, но тогава ми беше забавно :д

102
06-07-2014, 23:20
аз като пораснах започнах да мацам момичетата
преди тва бях задръстеняк

Violenza
06-08-2014, 10:14
И аз не мисля да се мацаме с торта, но като казахте шоколадова... Се замислих. :cool: По начало и двамата нямаме намерение да спазваме основните традиции, оркестри и разни танци с пилета и т.н. хич не са ни по вкуса. Аз дори вероятно няма да съм с дълга рокля, различно нещо съм намислила. Малко по малко изглаждаме детайлите, но общо взето ще е доста модернистична сватба май май.

102
06-08-2014, 10:20
това хипотетично, нали

LadyDi
06-08-2014, 10:24
И аз не мисля да се мацаме с торта, но като казахте шоколадова... Се замислих. :cool: По начало и двамата нямаме намерение да спазваме основните традиции, оркестри и разни танци с пилета и т.н. хич не са ни по вкуса. Аз дори вероятно няма да съм с дълга рокля, различно нещо съм намислила. Малко по малко изглаждаме детайлите, но общо взето ще е доста модернистична сватба май май.

да не си се сгодила?

Violenza
06-08-2014, 10:50
да не си се сгодила?
Официално с гости все още не, неофициално да, говорим вече за сватба в недалечното бъдеще. :)

LadyDi
06-08-2014, 10:57
ми айде честито :)
то годежът не значи непременно с гости, въпросът е да сте го решили и да сте казали на родителските тела

Violenza
06-08-2014, 11:11
ми айде честито :)
то годежът не значи непременно с гости, въпросът е да сте го решили и да сте казали на родителските тела
Мерси. :)

Това сме го свършили, да. Но аз си искам и нещо по-официалничко де, но има време.

anonymous908491
06-08-2014, 11:51
Официално с гости все още не, неофициално да, говорим вече за сватба в недалечното бъдеще. :)

http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/487010-%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D0%B2%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D0%B0?p=11103049&viewfull=1#post11103049

Ясно е защо се омъжваш, но като намалее секса, какво точно ще поддържа връзката ви ?

Violenza
06-08-2014, 11:59
Ооо, намалее ли, следващия! :cool:

anonymous908491
06-08-2014, 12:00
Запиши ме и мен, кой по ред съм ?

anonymous708973
06-08-2014, 13:47

ЧЕСТИТО!!

Нямам търпение да споделиш как организирате сватбата, защото и аз си представям нещо доста по-модернистично, че тия танци с пилета и подобни ми се струват потресаващи... ама в моя случай това няма да се случи в следващите 4-5 години, мисля :д

Violenza
06-08-2014, 14:45
ЧЕСТИТО!!

Нямам търпение да споделиш как организирате сватбата, защото и аз си представям нещо доста по-модернистично, че тия танци с пилета и подобни ми се струват потресаващи... ама в моя случай това няма да се случи в следващите 4-5 години, мисля :д
Мерси, Пантерке. :) Но има време, тази година със сигурност няма да е.

yakuza_
06-08-2014, 15:26
ще ме поканиш ли ;/ ако може с 2-3 приятели да не ми е самотно

tori
06-08-2014, 16:13
Честито на кака Виоленза.

Violenza
06-08-2014, 19:01
ще ме поканиш ли ;/ ако може с 2-3 приятели да не ми е самотно
Ти пък много скромно. Аз мислех, че с шаферка ще искаш да те уредим. :D

tori, мерси. :)

an7raks
06-09-2014, 10:14
И ти ли, Бруте?!
Съболезнования за "щастливецът"!

yakuza_
06-09-2014, 12:02
Ти пък много скромно. Аз мислех, че с шаферка ще искаш да те уредим. :D

tori, мерси. :)

ако ме поканите, ще ви купя фритюрник

Hayashi
06-09-2014, 13:01
Честито на Violenza! :) Прекрасна сватба да си направите!

Oldschool
06-09-2014, 13:04
честито :)

LadyDi
06-09-2014, 13:09
честито :)

а ти какво направи?

Oldschool
06-09-2014, 13:11
последни месеци свобода :) всичко е организирано, тренираме черния дроб :)

LadyDi
06-09-2014, 13:14
кога ще е събитието?
може и да си ми казвал, ама съм забравила

Oldschool
06-09-2014, 13:24
края на лятото :)

Violenza
06-09-2014, 15:54
Мерси още веднъж. :) Но все още ми се вижда (и си е де) доста далечно.

А миналите вече по този път искам да ги попитам колко време им е отнела подготовката?

LadyDi
06-09-2014, 20:58
А миналите вече по този път искам да ги попитам колко време им е отнела подготовката?

3 месеца и половина

Stoqn_Trakiev
06-10-2014, 06:36
За мен свадбата е напълно излишен и много вреден за бюджета на семейството акт. Така или иначе ако хората не искат да са заедно, то има разводи. ( http://iconomicabg.blogspot.com )

dimitar_ak
06-10-2014, 08:48
Мерси още веднъж. :) Но все още ми се вижда (и си е де) доста далечно.

Ние основната част свършихме за 2 седмици. Избрахме ресторант, ритуална зала и капарирахме. Роклята за булката също е избрана. Остават фото и видеозаснемането, DJ и халки.

JoLLiE92
06-10-2014, 08:48
За мъж, който пише свадба, коя би желала да е омъжена?? :lol:

an7raks
06-10-2014, 09:15
За мъж, който пише свадба, коя би желала да е омъжена?? :lol:

Той май тоя беше, дето 1000 пъти повтори, че жените се ебали с пари, не с х*й... От там нататък, какво искаш...

Cloud9
06-11-2014, 13:46

Честито и от мен!Ние не правихме официален годеж с хора,за нас официалното си беше между двама ни тъй че официално сте сгодени по нашите правила хаха.

На нас ни отне повечко ако сметнеш че октомври началото запазихме ресторанта за май /и пак нашата дата беше заета....та се сменя всичко друга,ама здраве да е/.Изберете си още от сега дата, изберете си ресторант и първо отидете и питайте в ресторанта дали са свободни,че ние се прецакахме като първо ходихме до общината.ние също не правихме доооста от обичаите,измислихме си наши обичаи и въобще си направихме всичко по наш сценарии и беше невероятно!

Violenza
06-19-2014, 11:11
Честито и от мен!Ние не правихме официален годеж с хора,за нас официалното си беше между двама ни тъй че официално сте сгодени по нашите правила хаха.

На нас ни отне повечко ако сметнеш че октомври началото запазихме ресторанта за май /и пак нашата дата беше заета....та се сменя всичко друга,ама здраве да е/.Изберете си още от сега дата, изберете си ресторант и първо отидете и питайте в ресторанта дали са свободни,че ние се прецакахме като първо ходихме до общината.ние също не правихме доооста от обичаите,измислихме си наши обичаи и въобще си направихме всичко по наш сценарии и беше невероятно!
Мерси и браво за вашите си обичаи, идеята ми харесва. :)

И друго нещо да ви питам аз, кумовете ви двойки ли са?

JoLLiE92
06-19-2014, 13:29
На мен ми звучи подходящо кумовете да са моята най-добра приятелка и неговият най-добър приятел, аз и пустата ми мания за равноправие. :D Ако имаме достатъчно близки приятели и на двама ни, които са двойка, може и така. Но примерно аз моите кръстници, които са били кумове на родителите ми на сватбата, дори не ги познавам, защото не са избрани подходящо да са наистина близки хора.

Cloud9
06-20-2014, 08:40
Мерси и браво за вашите си обичаи, идеята ми харесва. :)

И друго нещо да ви питам аз, кумовете ви двойки ли са?

Не са.Скараха се даже много жестоко преди сватбата хаха.Сега пак са скаранаи,ама здраве да е.тя се пали лесно,той трудно загрява.Кумът е момчето,което ни запозна.Кумата е момиче,което познавам от 2 години,но веднага ми стана симпатична и в момента,в който се запознахме,казах че ако някога ще се женя тя ще ми е кума.Имаха заигравка с кума,ама той нали си е пън...Даже на сватбата всички гости ме питаха сигурна ли съм че не са двойка хаха.Та и тая традиция не я спазихме.Единственият проблем ,който могат да ти направят,е в църквата.Но нашата беше много отзивчива и каза че то по принцип не трябвало да се жениш бременна /аз не съм де,ама говорим че по принцип не е правилно/,но те не могат да спрат хората да се женят,тъй че стига да си харесваме кумовете,проблем няма.Отплеснах се хаха

dimitar_ak
06-22-2014, 17:25
Моите кумове са семейство.

kalpazanka
06-24-2014, 08:05
Violenza, честитооооооо!

На tori свалям шапка за аргументи и изказ.
А draid ме потресе.
Ако на мен ми се случи някой сульо да иска от мен да подписвам предбрачен договор, ще му залепя снимките на летища София и Варна. И ще му издействам забрана да напуска страната. А преди това ще му се изсмея мощно в лицето, та да се завре в саксията на фикуса от срам.

102
06-24-2014, 09:50
много хейт
пий една бира

girlwithblueeyes
06-24-2014, 10:06
Честито на Violenza и Cloud

По темата с малко нови мисли и мнения

Вече не смятам че е нужна сватба като естественно продължение на една връзка .Да хубаво нещо са сватбите но далеч не са начин за скрепяване на дадени отношения .Има хора които са от години заедно над 5 и пак са щастливи и без сватба и брачни договори .Подготовката си е тръпка,украси пък рокля .Всяка жена или повечето искат да се видят с бяла рокля .И всичко това само за 1 ден че то на следващият и развод може да си искат.

kalpazanka
06-24-2014, 12:26
много хейт
пий една бира

Какъв хейт? Та т'ва е самата истина. По-скоро аз ще трябва да се застраховам с брачен договор.

102
06-24-2014, 18:53
еми точно
начи ти може
той не може
фак льоджик

yakuza_
06-24-2014, 18:58
Честито на Violenza и Cloud

По темата с малко нови мисли и мнения

Вече не смятам че е нужна сватба като естественно продължение на една връзка .Да хубаво нещо са сватбите но далеч не са начин за скрепяване на дадени отношения .Има хора които са от години заедно над 5 и пак са щастливи и без сватба и брачни договори .Подготовката си е тръпка,украси пък рокля .Всяка жена или повечето искат да се видят с бяла рокля .И всичко това само за 1 ден че то на следващият и развод може да си искат.

както и всеки мъж иска да се види в черен костюм, но не сме тръгнали да се самоубиваме

dimitar_ak
06-24-2014, 19:41
Черен костюм ли? Да не съм на погребение?

anonymous908491
06-24-2014, 20:09
Да не съм на погребение?

Риторичен въпрос ?

girlwithblueeyes
06-25-2014, 07:22
Айде само не ми слагай думи в устата.Казала съм всяка или повечето жени.Приета е глупоста да се мисли че всяка жена иска да е булка .

kalpazanka
06-25-2014, 11:15
еми точно
начи ти може
той не може
фак льоджик

Няма логика. Обидно е. И жалко.
Затова бих му се изхилила мощно и бих го натирила на самолета тутакси.

anonymous908491
06-25-2014, 17:02
Ако на мен ми се случи някой сульо да иска от мен да подписвам предбрачен договор

Щом си стигнала до положение подобен да те иска, значи преди това сигурно си живяла с него, а щом си живяла с такъв, какво говори това за теб.

anonymous708973
06-25-2014, 17:17
Violenza, честитооооооо!

А draid ме потресе.
Ако на мен ми се случи някой сульо да иска от мен да подписвам предбрачен договор, ще му залепя снимките на летища София и Варна. И ще му издействам забрана да напуска страната. А преди това ще му се изсмея мощно в лицето, та да се завре в саксията на фикуса от срам.

Спомням си, че преди време беше казала, че ти ще настояваш да подпишете предбрачен договор, защото приятелят ти е от по-заможно семейство и не би искала то да смята, че се жениш поради тази причина.
Променила ли си си мнението?
Не че това противоречи на идеята, че си ужасно против всъщност да поиска предбрачен договор, просто ми е интересно.

kalpazanka
06-25-2014, 19:08
Пантер, използвам ирония/сарказъм. :) Хотелите по морето са "метафора". :) Явно оттам идва и недоразумението.
Затова и писах по-горе, че по-скоро аз трябва да съм в позиция да изисквам подобен договор.

draid
06-25-2014, 20:34
Violenza, честитооооооо!

А draid ме потресе.

Ако можеше да се поставиш на мое място надали щеше да мислиш така, но както и да е. Говориш как ще се обидиш, а в същото време не приемаш как един мъж може да се обиди ако не искаш да вземеш името му или ? Такъв вид договор няма нищо лошо и това, че не е приет като практика у нас не означава, че е зъл, обиждащ etc. Въпрос на разбирания и схващания. От моя скромен опит съм заключил, че това е полезно нещо. Който както иска да го разбира.

anonymous708973
06-25-2014, 20:49
Пантер, използвам ирония/сарказъм. :) Хотелите по морето са "метафора". :) Явно оттам идва и недоразумението.
Затова и писах по-горе, че по-скоро аз трябва да съм в позиция да изисквам подобен договор.

Ооо, не съм разбрала явно, което е странно, имам съвсем реален спомен, че беше казвала, че мъжо ти е по-заможен.
Смятай колко съм зле :D

LadyDi
06-26-2014, 05:29
От моя скромен опит съм заключил, че това е полезно нещо. Който както иска да го разбира.
Всъщност съм съгласна с теб, че е полезно, когато един или и двамата партньори имат да защитават някакъв материален интерес - било лично богатство, било наследство от родители/роднини. Когато и двамата са материално осигурени и искат да са сигурни, че при евентуален разпад на брака, другият няма да отмъкне нещо, което не му се полага.
Но когато си говорим за двама души, които нямат и един квадратен сантиметър на свое име, когато встъпват в брак, брачният договор звучи смешно и... обидно, да. Един вид, казваш на другия, че чеп за зеле не става от него и се жени за теб от материален интерес. Което не е точно целта на брачния договор.

anonymous908491
06-26-2014, 06:06
Но когато си говорим за двама души, които нямат и един квадратен сантиметър на свое име, когато встъпват в брак, брачният договор звучи смешно и... обидно, да. Един вид, казваш на другия, че чеп за зеле не става от него и се жени за теб от материален интерес. Което не е точно целта на брачния договор.

Предбрачен договор знаеш ли какво е ?
Все едно да отидеш да си застраховаш колата, която нямаш.
Сключват се, за да предпазиш нещо, което имаш, а имуществото придобито по време на съвместния живот, се разделя по много по-различен начин.

kalpazanka
06-26-2014, 08:05
в същото време не приемаш как един мъж може да се обиди ако не искаш да вземеш името му или ?

Ми да се е сетил по-рано, а не като съм натрупала стаж и съм позната вече като д-р Х.
Някак не върви от днес за утре да си сменя фамилията и да съм д-р Z. Не ме познава от вчера или онзи ден, да е мислил.

Евала! Евала! Евала!
Някой ме е разбрал в тая тема!

anonymous708973
06-26-2014, 08:11
Всъщност съм съгласна с теб, че е полезно, когато един или и двамата партньори имат да защитават някакъв материален интерес - било лично богатство, било наследство от родители/роднини. Когато и двамата са материално осигурени и искат да са сигурни, че при евентуален разпад на брака, другият няма да отмъкне нещо, което не му се полага.

Eми да, естествено, мислех, че всички сме наясно с това. Явно не.

Калпазанката е напълно права. В най-добрия случай младоженецът да се надява на тире, но цялостна смяна на фамилията при натрупан стаж е просто дебилно.
И го казвам като човек, който с абсолютна убеденост би взел фамилията на мъжа си... просто защото ей така, от емоционална гледна точка ми се струва мило да имаме една фамилия.

anonymous908491
06-26-2014, 11:53
И го казвам като човек, който с абсолютна убеденост би взел фамилията на мъжа си... просто защото ей така, от емоционална гледна точка ми се струва мило да имаме една фамилия.

А ако е с фамилия Цепеш ?

Ми да се е сетил по-рано, а не като съм натрупала стаж и съм позната вече като д-р Х.
Някак не върви от днес за утре да си сменя фамилията и да съм д-р Z. Не ме познава от вчера или онзи ден, да е мислил.

Омръзнало ми да гледам как жените гледате да имате полза от нещо, за да го направите.
Взимате името и се хвалите, много често след развод е нужно съдът да ви забрани да го ползвате, защото иначе не сте съгласни да си върнете старото.

kalpazanka
06-26-2014, 14:22
Омръзнало ми да гледам как жените гледате да имате полза от нещо, за да го направите.
Взимате името и се хвалите, много често след развод е нужно съдът да ви забрани да го ползвате, защото иначе не сте съгласни да си върнете старото.
Да, да, добре.

draid
06-26-2014, 19:13

Ами аз всъщност никога не съм казал, че когато се жениш и си гол като пушка ще искаш да подпише договор който я задължава да ти даде всичко. Да приемем, че аз имам известен брой имоти в различни краища на България, знаеш ли как после чудно може да те изнудва под диктовката на някой адвокат кръвопиец ???

Евала! Евала! Евала!
Някой ме е разбрал в тая тема!

Ами виждаш ли, това е малко двоен стандарт. Ето явно някой се е сетил за такъв вид договор от рано, ама ти ще се обидиш. Не мислиш ли, че нещата са сходни или просто не искаш да приемеш другата страна на монетата ?

102
06-26-2014, 19:19
то идеята е кой ш са излъже да ва земе

EinGutesKind
06-26-2014, 19:29
По-смешното е че хората се женят, щото си мислят че ще "живеят дълго и щастливо" като по филмите :lol:

an7raks
06-26-2014, 20:09
По-смешното е че хората се женят, щото си мислят че ще "живеят дълго и щастливо" като по филмите :lol:

Хората правят всичко в живота си само с идеята да "живеят дълго и щастливо"... Защо да не се оженя с тази идея?

LadyDi
06-26-2014, 20:32

не ви знам, оправяйте се :cool:

102
06-26-2014, 20:35
не ви знам, оправяйте се :cool:

лайк а бозз

Ivaaaaa
06-26-2014, 21:06

къде ти е романтиката ) :

http://prikachi.com/images/183/7429183d.jpg

EinGutesKind
06-26-2014, 21:25
http://pik.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-news192760.html
:/

102
06-26-2014, 21:30
тя ти пуска данте ти и пускаш пик
гига малоумник

EinGutesKind
06-26-2014, 21:37
Данте е предренесанс, не романтизъм :( а моята статия е реализъм.

tori
06-26-2014, 21:37
Има, има такива луди. Сляпата неделя е голямо нещо.

102
06-26-2014, 21:41

по-скоро дебилизъм

Ivaaaaa
06-26-2014, 21:48

хихи, остроумно
да гориш в шестия кръг на ада!

102
06-26-2014, 21:52
сега ще те прокълне да напишат статия за теб във вестник шок

LadyDi
06-26-2014, 21:52
аре стига

kalpazanka
06-27-2014, 11:58

Ако ш' ми тропа с крак да му взема фамилията или рие с копито да подписвам предбрачен договор, мерси!

an7raks
06-27-2014, 12:10
http://pik.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-news192760.html
:/

Национална черта си ни е да си мрънкаме и да сме вечно да се изкарваме жертви...
Честно казано, ме боли кура, че 70% били нещастници... Аз ще съм от останалите 30. ;)

girlwithblueeyes
06-27-2014, 12:34
Още по смешното е че има такива като теб където си мислят че всичко е сиво и всичко ще се развали след време.Да хората се женят защото се обичат и вярват че ще останат завинаги заедно. И само да вметна дълго и щастливо не значи само дълго и щастливо като по филмите.А с много препяствия,и себеотдаване .

anonymous908491
06-27-2014, 13:12
рие с копито да подписвам предбрачен договор, мерси!

А ако само си рие с копито и тича свободно на някоя поляна, не иска договори или нещо друго от теб ?

Да хората се женят защото се обичат и вярват че ще останат завинаги заедно.

Тва става, ако Уил Смит успее да спаси Земята

draid
06-27-2014, 18:44
Ако ш' ми тропа с крак да му взема фамилията или рие с копито да подписвам предбрачен договор, мерси!

Ами по твоята логика и аз ще ти кажа едно мерси ! Не може все вашето да е, трябва да има и компромиси.

Chimairah
06-28-2014, 09:27
М може да съм старомодн, но съм "за" сватбите... все пак това е един красив начин да си докажем любовта и да се обречем въ вечна любов (ах колко бозааво звучи). Не искам да кажа,че сватбата е задължителна или нещо такова,но аз лично съм за. Иначе тая глупост с предбрачните договори не я разбирам, тъй като ако сте решили да се жените,значи искате да си прекарате живота заедно, тоест не би трябвало да се притеснявате за имуществото си при раздяла... а относно смяна на името - не си задължена да си смениш фамилията като се омъжиш - всичко е по желание :) .

Ivaaaaa
06-28-2014, 14:30
http://dama.bg/article/zheneni-ili-ne-triabva-da-prochetete-tova/2251/ :D

Mary_Jane_69
06-28-2014, 15:30
Протифф - много пари на вятъра. Поне засега съм на това мнение.

EinGutesKind
06-29-2014, 16:34
Още по смешното е че има такива като теб където си мислят че всичко е сиво и всичко ще се развали след време.Да хората се женят защото се обичат и вярват че ще останат завинаги заедно. И само да вметна дълго и щастливо не значи само дълго и щастливо като по филмите.А с много препяствия,и себеотдаване .

Нищо не си "мисля", просто имам достатъчно наблюдения. Така нареченото "щастие" трае няколко месеца, до година-две, после става сиво, монотонно и скучно ежедневие. Както един приятел казва, "колкото и вкусна да е една манджа, в един момент все ще ти омръзне ако я ядеш постоянно".

an7raks
06-29-2014, 17:58
Както един приятел казва, "колкото и вкусна да е една манджа, в един момент все ще ти омръзне ако я ядеш постоянно".
еле пък, като ровиш във вчерашната...

Chimairah
06-30-2014, 06:36
Нищо не си "мисля", просто имам достатъчно наблюдения. Така нареченото "щастие" трае няколко месеца, до година-две, после става сиво, монотонно и скучно ежедневие. Както един приятел казва, "колкото и вкусна да е една манджа, в един момент все ще ти омръзне ако я ядеш постоянно".
М добре де ... ами как обясняваш 40-50-годишни бракове без изневери и раздяла , със същата любов ,каквато винаги е имало
?

anonymous708973
06-30-2014, 06:47
Защото ти си им светила и знаеш, че е без изневери и със същата любов?

Не заемам неговата страна, ама... с впечатляваща сигурност говорите за чужди връзки, и то на ниво, което просто няма как да разберете, защото не сте били там.

Chimairah
06-30-2014, 07:12
Идеята ми беше,че има 50-60 години брак, без развод, раздяла и хората още се обичат...
Мисълта ми беше , че МОЖЕ и съществуват дългогодишни бракове и хората си остаряват и умират заедно... не разбирам защо трябва да се захващаш за нещо определено, вместо да вникнрш в смисъла :)

LadyDi
06-30-2014, 07:59
Идеята ми беше,че има 50-60 години брак, без развод, раздяла и хората още се обичат...
Мисълта ми беше , че МОЖЕ и съществуват дългогодишни бракове и хората си остаряват и умират заедно... не разбирам защо трябва да се захващаш за нещо определено, вместо да вникнрш в смисъла :)

Всъщност, въпросът ѝ е резонен. Причините тези дългогодишни бракове да съществуват са абсолютно непонятни за днешните младежи. Изневери е имало и винаги ще има, въпросът е какво си готов да преглътнеш в името на нещо, което ти се струва значимо.
Да, има 50-60 годишни бракове, без развод, раздяла, но това далеч не значи, че хората се обичат със същата любов, както в началото.

102
06-30-2014, 08:18
то кво да обичаш като и пресъхне кладенеца а ти си клюми

EinGutesKind
06-30-2014, 09:41
Не казвам, че няма 50-60 годишни бракове (от по-старото поколение, в днешно време все по-рядко), ама за тия години са минали през толкова проблеми, че от така наречената им любов е останало само уважението и привързаността (ако въобще и това го има).

Chimairah
06-30-2014, 10:02
И така да е, това значи ли, че не трябва да се женят?

EinGutesKind
06-30-2014, 10:12

Щом искат, да си се женят. Като цяло съм забелязал, че хората са тотални мазохисти и сами си създават проблемите, за които реват после цял живот.

Chimairah
06-30-2014, 10:14
Като цяло съм забелязал, че хората са тотални мазохисти и сами си създават проблемите, за които реват после цял живот.
А.. сега вече говорим на един език :D

LadyDi
06-30-2014, 11:10

Не, не значи. Значи просто, че е глупаво да даваме за пример бабите и дядовците ни с дългогодишните бракове, защото условията и моралните разбирания сега са различни. Това, което е важало тогава, не важи сега и обратното.
Когато говорим за брак, говорим за индивидуална връзка между двама души и като такава, тя е различна за всяка двойка. Т.е., за някои бракът е до живот, за други е временно обединяване на ресурси, пък ако не потръгне - здраве да е. Всеки сам решава за себе си според собствените си разбирания. Няма как да сложим всички под един знаменател.

DisappointedDreamer
06-30-2014, 17:30
но това далеч не значи, че хората се обичат със същата любов, както в началото.

Разбира се, че не е същата. Но не мисля, че това е важното. Важно, според мен, остава това колко силна е тя, а не как изглежда.

therichbitch
06-30-2014, 18:22
Както един приятел казва, "колкото и вкусна да е една манджа, в един момент все ще ти омръзне ако я ядеш постоянно".

какво приникновено сравнение, пропито с поезия и красота..
монотонното ежедневие хората си го правят първо и второ освен него някъде там трябва да се прокрадва и взаимното уважение
ще се вкл. по- късно по темата с повече размисли

therichbitch
06-30-2014, 18:48
някой сульо да иска от мен да подписвам предбрачен договор, ще му се изсмея мощно в лицето, та да се завре в саксията на фикуса от срам.

Много добре, че можеш да гледаш на някого, който ще ти е евентуален съпруг, по този начин. Евала. Обичали сте се години, решили сте да се жените и изведнъж той ти иска предбрачен и вече е някъв долен сульо?
Ако не ме лъже паметта, а тя не е от лъжливите, ти беше казала преди време, че и една кутия с боя няма да купиш за апаратамента.

От всичките ти мнения струи съвършен егоизъм, желая ти да си намериш някой подобен на теб :)

Auriss
07-01-2014, 00:54
// оф
^истинско удоволствие е да ти чета мненията =D

EinGutesKind
07-01-2014, 09:53
Цитат от тоя филм http://zamunda.net/details.php?id=409913&hit=1
- Вярно ли е, че си женен?
- Да!
- Но ... защо?
:razz:

tori
07-01-2014, 12:07
Насе, като всички и ти си имаш разбирания за брака, но защо така грозно ги изразяваш? Аз просто не те разбирам.

EinGutesKind
07-01-2014, 13:19
Просто коментирам по темата ...

hitrusha
07-15-2014, 16:50
Аз мисля, че сватбата е хубаво да има ако двама души се обичат. Това е един прекрасен ден, който ще остави прекрасни спомени.

lisi4ety
07-17-2014, 08:31
Според мен семейство без брак няма :)

yakuza_
07-17-2014, 11:17
Аз мисля, че сватбата е хубаво да има ако двама души се обичат. Това е един прекрасен ден, който ще остави прекрасни спомени.

да, повечето спомени са от пияни роднини и приятели, вълшебен ден
не ми е ясно за какво точно говорите, сватбата като събитие(празник) или за 2 подписа в общината

tori
07-17-2014, 19:54
И за двете разглеждат/ме.

kalpazanka
08-10-2014, 17:34
therichbitch, щом паметта ти не те лъже, би трябвало да си спомняш и включването на мачока, а то беше много на място и много резонно, що се касае до роднини и имотни делби. Аз не бера парите по дърветата, за да правя ремонт на чужди жилища. Предпочитам да инвестирам в собствено жилище, а ако за теб това е егоистично, мен леко не ме касае :)

anonymous908491
08-10-2014, 20:14
би трябвало да си спомняш и включването на мачока, а то беше много на място и много резонно, що се касае до роднини и имотни делби.

хахаххаа, аз нямам много високо мнение за теб, но поне ме забавляваш с всички тъпотии, които пишеш.

kalpazanka
08-10-2014, 20:24
Опитвам се да съм практична. И да съм полезна на първо място за себе си. Защото ако аз сама не си помогна, няма кой.
И отдавна не се старая да се харесам на всички :)

anonymous908491
08-10-2014, 20:30
Като станеш на 50 и живееш с 30 котки, ще запееш друга песен.

kalpazanka
08-10-2014, 20:36
Не си ме разбрал, както и richbitch. Вадите съдържание от контекста и оттам идват недоразуменията.
Вече написах, че по-скоро аз съм в позиция да изисквам предбрачен договор . Както и в онази тема писах, че апартаментът е наследствен и не е приписан на моичкия, а би глътнал при ремонт 50 бона. Не желая да съм в ролята на Иванчо глупавия и да налея пари за ремонт на нещо, което е спорно дали ще ползвам. Оттам и лафа, че и една кутия блажна боя не бих купила.
По-скоро бих инвестирала в собствено жилище.

Дано след тези обяснения ви е просветнало.
Явно вие сте алтруисти и бихте ремонтирали чужди жилища, в което няма лошо. Но понякога егоизмът е здравословен ;)

anonymous908491
08-10-2014, 20:42
Щом не ти пречи да живееш в кочина, нали жилището не е твое, кво ти пука дали тавана тече.
Жените сте материалистки, винаги искате нещо, винаги очаквате нещо, почти винаги не получавате нищо, което не ви спира да продължавате да си чакате.

kalpazanka
08-10-2014, 20:43
Не живея в кочина! Живея на 1 500 километра от това жилище, по дяволите! През това оттатък ми е дали е ремонтирано или не!
Не знам аз ли не пиша на български или вие четете каквото и какво ви уйдисва! Пък като не ви уйдисва, изсмуквате аргументи от пръстите.

Не чакам! Не съм и материалистка!
Точно затова казах, че по-скоро АЗ съм в позицията да изисквам предбрачен договор! Хванала съм си шапката и сака и съм решила да се доказвам навън. Не чакам да ме хранят, не чакам да ми готвят и сервират! Обаче и не искам някой да гледа на мен като на избавление/спасителен пояс/заместник на мама и да настоява да подписвам предбрачен договор. Няма да замествам майка му. Точка.

draid
08-10-2014, 20:47
Не си ме разбрал, както и richbitch. Вадите съдържание от контекста и оттам идват недоразуменията.
Вече написах, че по-скоро аз съм в позиция да изисквам предбрачен договор . Както и в онази тема писах, че апартаментът е наследствен и не е приписан на моичкия, а би глътнал при ремонт 50 бона. Не желая да съм в ролята на Иванчо глупавия и да налея пари за ремонт на нещо, което е спорно дали ще ползвам. Оттам и лафа, че и една кутия блажна боя не бих купила.
По-скоро бих инвестирала в собствено жилище.

Дано след тези обяснения ви е просветнало.
Явно вие сте алтруисти и бихте ремонтирали чужди жилища, в което няма лошо. Но понякога егоизмът е здравословен ;)

И ти се осмеляваше да говориш и обвиняваш мен ? Живей си в кочина тогава, защото ако купиш боя може да остане в къщата. Между другото в нашето семейство, т.е. моите родители от както се помня и все още парите винаги са били на едно място.

102
08-10-2014, 20:48
Пък като не ви уйдисва

що се подиграваш

anonymous908491
08-10-2014, 20:49
Не живея в кочина! Живея на 1 500 километра от това жилище, по дяволите! През това оттатък ми е дали е ремонтирано или не!
Не знам аз ли не пиша на български или вие четете каквото и какво ви уйдисва! Пък като не ви уйдисва, изсмуквате аргументи от пръстите.

Чета почти всичко, не винаги, сега единствено си мисля как с кеф бих прегазил котката от аватара ти, много надменно ме гледа, сякаш ми се присмива, сякаш ме познава, сякаш съм я газил.

102
08-10-2014, 20:51
бе вие сте мноо дребнави бе
дано си правите ташак

kalpazanka
08-10-2014, 20:52
И ти се осмеляваше да говориш и обвиняваш мен ? Живей си в кочина тогава, защото ако купиш боя може да остане в къщата. Между другото в нашето семейство, т.е. моите родители от както се помня и все още парите винаги са били на едно място.

Алоуууууууу, пиша го за втори път, живея на 1 500 км от това неремонтирано жилище! През венериния ми хълм оттатък ми е дали е ремонтирано или не! Не съм длъжна да поемам чужди ангажименти! Купя ли/купим ли жилище, ще е на мое/наше име!

anonymous908491
08-10-2014, 20:53
През венериния ми хълм оттатък ми е

хехехехе, за първи път виждам нещо такова

102
08-10-2014, 20:54
очаквам сега да последва 'искаш младежа да ти предпише апартамента нали уе' ;дд

draid
08-10-2014, 20:56
Е как той твоя мъж явно или е голям чехъл или е падал като малък на главата. Ще ти пише апартамента на твое име дори да ги вземете двамата, ти няма да му вземеш фамилията. Ще му позволяваш ли да излиза или ще си седи вкъщи за да не те излага ? Имам един въпрос към теб, ако искаш не ми отговаряй. Ти в богато семейство ли си израснала ? Като гледам на тебе ти е през венериния хълм и за приятеля ти. Лъхаш на егоизъм от километър, даже сигурно си и едно дете.

kalpazanka
08-10-2014, 20:56
Не бих поискала от свекърите да ми приписват апартамента. Това означава да лишат другия си син от наследство.

draid, обясних по-напред за фамилията. А за ясновидството да знаеш, че не ти е силната страна.
А това за апартамента явно ОТНОВО не си го асимилирал. Или понеже изплюх камъчето къде съм и вече нямате аргументи срещу мен, започнахте да си измисляте.

draid
08-10-2014, 21:19
Изобщо не съм ти чел изплютите камъчета, а относно фамилията си има и компромисни варианти. Аз нищо не си измислям, просто те попитах едно въпросче, ама явно не желаеш да отговаряш. Както и да е твоя воля, ама да ми развяваш тука двойни стандарти, не благодаря.

paradosou
08-10-2014, 21:23
Аз пък като създам семейство парите задължително ще са общи. Просто никой няма да злоупотребява. Ще си имаме битови разминавки и други търкания, естествено, но НИКОГА няма да подпишем какъвто и да е договор, отнасящ се за отношенията ни. Предбрачен - пълен, пълен абсурд. За мен е грозно и точка. Нека съм наивна, нямам против.
Конкретно по темата - сватбите не са ми неустоимо привлекателни. Ако някога с моя човек решим да се занимаем, 100% няма да е по стандартния начин, още по-малко пък в църква. По-скоро сигурно бихме поканили няколко свидетели на предварително набелязано диво място 8-). Снимките ще са много, обаче и много различни. Няма да запечатват толкова ефекта от старанието ни да сме най-добрата версия на себе си визуално, колкото емоцията, дребните случки и смеха.

LadyDi
08-10-2014, 21:24
бе вие сте мноо дребнави бе
дано си правите ташак

Съмнявам се. Истината е, че самоотвержените хора са много малко. Онези, които биха допуснали на тях да не им добре в името на нечие чуждо благо.
А когато сам си постигнал нещо е много трудно да го разделиш с някой, за когото виждаш, че е без амбиции и е свикнал всичко да му идва от другаде.

draid
08-10-2014, 21:28
Не бе мен ме втрещява двойният стандарт, винаги адски съм го мразил.

LadyDi
08-10-2014, 21:30

Не искам да го коментирам, защото я познавам лично и то добре. В конкретния случай, не става дума за двоен стандарт, но тя е много рязка в изказванията си и затова не можете да разберете какво се опитва да каже.

draid
08-10-2014, 21:37
Абе аз не я познавам лично, но определено ми оставя доста неприятно впечатление относно отношението към половинката й. Да не говорим как се опитваше да изкара мен зъл и как би ми се изсмяла, а всъщност тя говори същото което си е направо за смях.

Между другото няма да е зле да видиш IP-то на безмозъчното което спами профили и теми в Секс и да го баннеш по IP перманентно.

LadyDi
08-10-2014, 21:43
Абе аз не я познавам лично, но определено ми оставя доста неприятно впечатление относно отношението към половинката й. Да не говорим как се опитваше да изкара мен зъл и как би ми се изсмяла, а всъщност тя говори същото което си е направо за смях.

Не помня какъв спор сте имали, нито каква е била позицията ти по отношение на предбрачните договори :) Но за отношението към (екс)половинката си има причини. Единствената ѝ грешка е, че дълго си губи времето с обречена кауза, а и каквото ѝ е на ума, тва ѝ е на езика и не си мери приказката, а и явно не успява да обясни това, което има предвид. Аз я разбирам, ама то е защото я познавам.

draid
08-10-2014, 21:49
Добре, ще ти приема думите на доверие.

LadyDi
08-10-2014, 21:51
Между другото няма да е зле да видиш IP-то на безмозъчното което спами профили и теми в Секс и да го баннеш по IP перманентно.
Трудна работа, ама сега ще погледна.

Тромбоцит
08-10-2014, 22:13
Според мен сватбата е резонния завършек (по-скоро продължение) на една стабилна и пълноценна връзка. Някак не виждам градеж на семейство на 20-22 годишна възраст, но все пак всеки си има цели в живота :)

kalpazanka
08-11-2014, 04:33

draid, много ми се иска да видя изражението на партньорката ти, когато й кажеш, че искаш да подпишете предбрачен договор.
Бас хващам, че ще се разплаче от щастие, ще те прегърне силно и ще ти каже, че цял живот е мечтала за този момент.

:lol: :lol: :lol:

therichbitch
08-11-2014, 05:36
Най обичам отговор, включващ мен не ме касае", "не ми дреме", "не ми пука". Светът не се върти около вас, мили хора. Фактът, че си изразявам мнението, означава, че... well.. ами изразявам си мнението и това не е с цел на някого да му дреме, пука, да му е през венериния хълм, та оттатък през 7 царства. (изкл. грозeн изказ btw, та чак 2 пъти подчерта през кое ти е).

anonymous908491
08-11-2014, 05:45
да му е през венериния хълм

хихиххи, пишете като хора, казвайте, че ви е през кура, за да знаем как точно ви е.

draid
08-11-2014, 14:40
draid, много ми се иска да видя изражението на партньорката ти, когато й кажеш, че искаш да подпишете предбрачен договор.
Бас хващам, че ще се разплаче от щастие, ще те прегърне силно и ще ти каже, че цял живот е мечтала за този момент.

:lol: :lol: :lol:

Не знам в твоят свят как стават нещата, ама при мен обикновено има диалог между партньорите и тя със сигурност ще знае за това много дълго време преди дори да и предложа брак. Какво точно ще се прави, ще се реши след консултация със съответните лица. Когато нямаш какво да загубиш, може и да ти изглежда забавно и смешно, но ти не виждаш нещата от моята гледна точка.

qnko_balabanko
08-18-2014, 10:29
Най-важното е в главата. Ако в главата е дроб-сарма, и сватби и бракове и деца пак ще си веем половите органи и т'ва е... Акъл - море, глава - шамандруа. Сватбата и брака са хубаво нещо, когато са осъзнати от двамата партньори - какъв смисъл влагат в това действие. Иначе както някой вече спомена - панаирджийска работа ...

paradosou
08-18-2014, 12:38
Акъл - море, глава - шамандруа.
:D

Glamour92
08-21-2014, 13:04
Е,че какво му е на брачния договор..?
Ако е толкова важно за човека до мен,бих подписала,не виждам с какво толкова ще ме унижи такава една маневра.
Щом това ще му докаже,че не се женя за него,с цел да го ошушкам и да го захвърля на улицата гол и бос(макар че би трябвало да се е убедил,щом е решил да ме взeма :D) ,OK тогава.Тъй да е.

Иначе към брака изпитвам смесени чувства някакви.
Не съм против,ама и не го възприемам като нещо кой знае какво,tbh.

Май хич не ми е на акъла още. :D

kalpazanka
08-21-2014, 16:09
Е,че какво му е на брачния договор..?

За мен е начин някой заобиколно да каже на половинката си, че нищо не става от нея и въпросният се притеснява изгората да не се окаже пиявица, която *идва с духане и отнася къщата*, както гласи един стар виц по темата.

LadyDi
08-21-2014, 16:12
За мен е начин някой заобиколно да каже на половинката си, че нищо не става от нея и въпросният се притеснява изгората да не се окаже пиявица, която *идва с духане и отнася къщата*, както гласи един стар виц по темата.

E, ако не си пиявица, която има намерение да дойде с духане и да отнесе къщата, защо те притеснява брачният договор? ;)

kalpazanka
08-21-2014, 16:14
Обидно ми е, душата, че някой смята, че не съм в състояние да си изкарам парите за хляб и разни дребни удоволствия. Затова и съм защитник на тезата, че ако ще се застраховаме предварително, то по-добре да не се вземаме изобщо.

Затова и се изказах крайно на предните страници, че ако това стане достояние на ушите ми- пътя, сака, билета, самолета и го натирвам обратно.

LadyDi
08-21-2014, 17:38
Душата, защо изхождаш от такава позиция? Договорът си е договор и като повечето договори, предназначението му е да даде сигурност и на двете заинтересовани страни. Ако не си в действителност златотърсачка (говоря на ТИ, но не визирам конкретно теб), то тогава такъв договор може само да те радва. Ако си страната с по-голяма материална възможност, той ти гарантира, че другият няма да отнесе със себе си незаслужено голяма част от твоето имущество. Ако си по-бедният от двамата, той ти гарантира, че годините и усилията, които си вложил в този брак няма да са напразно. С други думи - ти може да влизаш в брака с по-малко, но да работиш, да изкарваш пари наравно, да влагаш сили и енергия в дома, в отглеждането на децата или в някакъв семеен бизнес, а накрая няма да бъдеш изхвърлен като мръсно коте с един гол... пръст в устата, само защото не си разполагал с начален капитал. Всичко зависи от договорката между двамата партньори.
От където и да го погледнеш, договорът е застраховка, а застраховката винаги е добре дошла за всяка от страните.

kalpazanka
08-21-2014, 17:59
Ако не ме е ударила голямата любов и гледам да хвана някого за ушите, просто за да съм като останалите, ОК, душата, ще го преглътна тоя договор. В името на това да отгледам 1-2-3 деца и да не ме сочат с пръст и да ми подмятат, че съм стара мома.
Обаче да си разправяме колко се обичаме и как се женим не щото той е богат или пък аз-бременна... и изведнъж да се настани идеята за договор... Ми, не, мерси.
Нека съм наивна, рязка, романтична и тъпа, ама...

Дано животът не ме постави точно в тази ситуация...

LadyDi
08-21-2014, 18:01
Точно ако не те е ударила голямата любов, тогава договорът би бил проблем.
Ако любовта е голямата, то какво значение има някакъв договор?

kalpazanka
08-21-2014, 18:05
Точно ако не те е ударила голямата любов, тогава договорът би бил проблем.
Ако любовта е голямата, то какво значение има някакъв договор?
Не ме разбра или аз не се изказах правилно. Ако не е голямата любов, тогава подписването на договор няма да е проблем. Знам си, че сме си партньори и се женим, щото часовниците тиктакат/никой друг не ни иска и няма закъде да се дърпам и да проявявам капризи. Не го обичам /или поне не така, както ми се иска/, затова и не се чувствам обидена от предложението за договор и липсата на доверие.

Не знам що си мисля, че голямата любов не върви ръка за ръка с материалното застраховане.

LadyDi
08-21-2014, 18:09
Голямата любов, душата, е илюзия :) Хубаво е да вярваме в нея, но не бива да се оставяме идеята за нея да ни заслепява. В крайна сметка, единственият човек, който може да се погрижи за теб и да съобрази твоят най-голям интерес, си ти самата :) И в повечето случаи - мама и тати също. Никой друг.

kalpazanka
08-21-2014, 18:10
Мхм. Значи съм на прав път със съвършения егоизъм, който струи от всеки пост. :D

LadyDi
08-21-2014, 18:39
Ех, ако не си в едната крайност, ще си в другата.

Aeternal
08-21-2014, 18:42
От където и да го погледнеш, договорът е застраховка, а застраховката винаги е добре дошла за всяка от страните.
Или за по-подготвената страна. Не всеки договор е изгоден за двете страни.
Хората масово си мислят, че като се ожениш и всичко автоматично става общо.
С малко подготовка и планиране, не само че може да не дадеш нищо, но дори и да вземеш от отсрещната страна.
Брачния договор гарантира единствено половината от съпружеската имуществена общност. Евентуално повече от половината за съпруга вземащ децата или спечелил иск за по-голям принос.

Но СИО си има изключения - личните банкови влогове, наследствата, приходите от дейността на ЕТ.

LadyDi
08-21-2014, 18:48
Aeternal, а и kalpazanka:
http://pravatami.bg/884

Не е съвсем като по американските филми.

Aeternal
08-21-2014, 18:51
Aeternal, а и kalpazanka:
http://pravatami.bg/884

Не е съвсем като по американските филми.

Аз никъде не съм говорил за *пред*брачни договори.

Aeternal
08-21-2014, 18:53
Аз никъде не съм говорил за *пред*брачни договори.
Говорих за договора с който двама души сключват брак. Моя грешка, явно не съм се изразил правилно.

LadyDi
08-21-2014, 18:55
Брачният договор не е задължителен. Ако такъв не бъде изрично подписан, влизаш в съда и се бориш по разпоредбите на семейния кодекс и останалото българско законодателство. Ако подпишеш "брачен договор", какъвто допуска новия СК, всичко това може да е предварително уредено.

Може би бъркаш "брачен договор" и брак.

Aeternal
08-21-2014, 19:02
Може би бъркаш "брачен договор" и брак.

Да. Гражданския брак също е договор. И писах точно за него, без сключването на допълнителен договор.

LadyDi
08-21-2014, 19:03
Да. Гражданския брак също е договор. И писах точно за него, без сключването на допълнителен договор.

Е, ние си говорим за другото.

Aeternal
08-21-2014, 19:05
Е, ние си говорим за другото.

Да бе, разбрах. :Д
просто прочетох, че на kalpazanka и е противна идеята за такъв договор, та влезнах да излорадствам, че може да я оставят с пръстче в уста и без него.

LadyDi
08-21-2014, 19:10
Именно.
Не си застрахован, че няма да ти вземат всичко и без договор.

kalpazanka
08-21-2014, 19:10
На kalpazanka й е безразлично дали някой ще злорадства или не. Просто баба й на kalpazanka иска да тропа хорце на сватбата и да домба правнуци. :)

Aeternal
08-21-2014, 19:12
На kalpazanka й е безразлично дали някой ще злорадства или не. Просто баба й на kalpazanka иска да тропа хорце на сватбата и да домба правнуци. :)

Ако си призная, че ми стана гадно като го прочетох това, ще ми повярваш ли?
Прави ли те щастлива, че си нарпавила някой друг щастлив?

LadyDi
08-21-2014, 19:13
Е то това им е работата на бабите.

kalpazanka
08-21-2014, 19:15
Ако си призная, че ми стана гадно като го прочетох това, ще ми повярваш ли?
Прави ли те щастлива, че си нарпавила някой друг щастлив?
Сега пък защо ти е гадно?
Нали влезе само да злорадстваш?

А по смисъла на бг законодателството общо е само имуществото, придобито по време на брака с изключение на това, което идва под формата на наследство. Ако съпругът/съпругата обаче продадат наследството, другият партньор също слага ръка на половината сума.

LadyDi
08-21-2014, 19:16

А по смисъла на бг законодателството общо е само имуществото, придобито по време на брака с изключение на това, което идва под формата на наследство. Ако съпругът/съпругата обаче продадат наследството, другият партньор също слага ръка на половината сума.

Освен, ако не се уреди друго с брачния договор ;)

Aeternal
08-21-2014, 19:18

Ти сега сериозно си помисли, че съм злорад ли? :Д Сериозно?
Да се хванем ли на бас за имуществото? Така или иначе ми трябва малка услуга от админ. :Д

kalpazanka
08-21-2014, 19:20
Не искам да се хващам на бас, понеже не съм и много убедена, че точно бг семейното право ще ми е необходимо. Не съм на *ти* с материята, а и не знам дали ще ми се наложи да съм.

LadyDi
08-21-2014, 19:20
Не искам да се хващам на бас, понеже не съм и много убедена, че точно бг семейното право ще ми е необходимо. Не съм на *ти* с материята, а и не знам дали ще ми се наложи да съм.

Ама като не си на ти, кво се пънеш с тоя брачен договор? :-)

Aeternal, казвай кво искаш, стига си се подмазвал.

Aeternal
08-21-2014, 19:21

Абе и аз не съм, да ти кажа много ми е противно и скучно. И на мен не вярвам да ми потрябва.
Но ти изредих 3 от хипотезите, при които имущество придобито по време на брака не влиза в СИО.

kalpazanka
08-21-2014, 19:23
Ама като не си на ти, кво се пънеш с тоя брачен договор? :-)

Специално зарад тебе тая вечер съм се заровила в гугъл с оскъдните ми познания да търся предбрачен/брачен или какъвто е там muster на договор! Побеля ми и малкото останала естествен цвят коса!

LadyDi
08-21-2014, 19:24
Нали ти дадох да четеш.

kalpazanka
08-21-2014, 19:26
Да де, ма тва дет ми го даде, май си важи, само ако бракът е сключен в Бг. Процедурата по признаване на брак, сключен в чужбина, не ми е много ясна. А пък чие законодателство важи, съвсем :lol:

Aeternal
08-21-2014, 19:40
Да де, ма тва дет ми го даде, май си важи, само ако бракът е сключен в Бг. Процедурата по признаване на брак, сключен в чужбина, не ми е много ясна. А пък чие законодателство важи, съвсем :lol:

Хич не съм наясно и аз с това. По бегли спомени, ако брака се сключва в чужбина пред чуждо официално лице(т.е не пред българския консул), трябва да се спазва законодателството на чуждата държава.
И брака след това да се регистрира у нас.

lisi4ety
08-24-2014, 11:58
Твърдо "ЗА" брака.

sneering
09-01-2014, 11:49
Брака е една скапана формалност от категорията 'задължителни' .. Най-добре е човек да е свободен във всеки един момент от живота си и да няма какво да го спре да излети накъдето иска,а не накъдето трябва да лети...
Не е задължително да се жениш,нито е задължително да прекараш единствения си живот само с един човек.Това са измислени социални изисквания,които няма как да бъдат еднакво приети от всички,защото хората са различни...

AngelBelchev
09-01-2014, 12:04
Брака наистина е просто една формалност и аз съм на мнение, че мога да живея с една жена, да я обичам и да създам деца без да съм ударил автограф пред който и да е. Поне със сегашното ми мислене ми е все тая дали ще се оженя. По-важното е да сме живи и здрави.

an7raks
09-01-2014, 12:42
Брака е една скапана формалност от категорията 'задължителни' .. Най-добре е човек да е свободен във всеки един момент от живота си и да няма какво да го спре да излети накъдето иска,а не накъдето трябва да лети...
Не е задължително да се жениш,нито е задължително да прекараш единствения си живот само с един човек.Това са измислени социални изисквания,които няма как да бъдат еднакво приети от всички,защото хората са различни...

Така е, да, особено готино е да си дете на родители, които са решили да "излетят накъдето си искат"...

s7ream
09-02-2014, 16:56
ЗА брака съм, стига с тия семейни начела бе, хора! А ако говорим за сватбеното тържество,това е най-якия възможен масов купон,който не е за изпускане.Българските традиции , игрането на хора,всичко това оставя спомени за цял живот .Тази ''формалност'',подписа- това е преди всичко един обет между самите младоженци,морално свързване ако щеш,направено пред цялата рода показно и тържествено .От това какво по- хубаво? И ако се обичат наистина двама души,каква спънка е това в тяхната свобода? И винаги трябва двамата да са готови на компромиси в името на децата,и да нямат брак това не ги освобождава от тази отговорност

sneering
09-02-2014, 17:22
Така е, да, особено готино е да си дете на родители, които са решили да "излетят накъдето си искат"...

Бащата пилот винаги знае кога да кацне на летището,когато има нужда ... Просто е поел свой полет и не му се каца там,откъдето е полетял : )

an7raks
09-02-2014, 18:58
Нали ти казвам, обяснявай ги тия на 5-годишното лапенце, което иска "тати"...

anonymous895156
09-02-2014, 19:08

То и самолет може да иска.

an7raks
09-02-2014, 19:11
Нали? Това да искаш и двамата си родители е чиста проба глезотия...

kalpazanka
09-02-2014, 19:34

С всички крайници се подписвам под тоя пост. Тва не е тамагочи, днес ще го гледаш, утре- не.

diksi
09-02-2014, 23:29
мх

dimitar_ak
09-10-2014, 13:13
Танцуваме Сиртаки

http://lh3.googleusercontent.com/-LggRsESKZ6k/VA1HXIkcKVI/AAAAAAAAHEY/V62Kh6STmsY/w505-h897-no/8.09.14%2B-%2B1

tori
09-10-2014, 13:17
О, сладкиши сте. Как мина сватбата иначе? Доволно ли сте с младоженката?

dimitar_ak
09-10-2014, 13:21
Всички гости много се забавляваха. Страхотна декорация на морска тема, прекрасна морска торта и професионализъм от фотографа, видео оператора и DJ-я. Горещо ги препоръчвам, ако някой търси подобни хора.

kalpazanka
09-10-2014, 13:32
Леле, колега, супер се зарадвах на новината! Поздравления със закъснение!
Пожелавам ви много здраве, щастие и взаимно разбирателство!
Споделяйте радостните мигове, подкрепяйте се в трудните моменти и
съградете и запазете нещо истински хубаво!

tori
09-10-2014, 13:35
Сега ми е интересно и кака Виоленца да видя, че тя май се бракува наскоро или щеше да се бракува.

draid
09-10-2014, 13:51
Това надали ще се случи.

В Събота съм на сватба, ще пада купон хаха.

kalpazanka
09-10-2014, 13:57
Това надали ще се случи.

То бива злоба и простотия, ама...

draid
09-10-2014, 13:59
Това към мен ли беше адресирано ? Защото ако е към мен явно не си разбрала смисъла на коментара ми. Прочети го пак. Аз никога не съм бил злобен, няма и да бъда. И прост са ме наричали, ама не ми пречи нека си бродят заблудени по земята.

kalpazanka
09-10-2014, 14:00
Писал си непосредствено след Тори. Какво трябва повече да чета?

draid
09-10-2014, 14:04
Прави бяха, че прекалено прибързано правиш заключенията си, а това пречи. Написал съм, че надали тори ще има възможността да го види това както на снимката по-горе. Никъде няма и намек за това дали ще се омъжи, кога и къде. Пожелавам и всичко най-хубаво на нея и да е щастлива в това което прави. Сега ако искаш може да изприпкаш и да и го съобщиш ползвайки което си решиш комуникационно средство. Злоба вика хаха, злоба мога да изпитвам само в един единствен случай и ти надали някога ще го разбереш.

kalpazanka
09-10-2014, 14:07
Що пък да няма възможността да види снимка? Екстрасенс ли си?

draid
09-10-2014, 14:11
Да

Позамисли се малко, колко пъти е пускала снимка в тоя форум като цяло и може и да си отговориш.

per-dead
09-10-2014, 14:27
Не съм против сватбите, но не бих се омъжила.
Бих искала човека, с който съм да остава с мен, защото иска да е с мен, не защото след някакъв ден и закона го задължава.
Пък и брака убива любовта. Както и сексуалния живот.

kalpazanka
09-10-2014, 14:28
Добре де, каква е разликата да сте 10 години заедно под един покрив с/без подпис? Да се събуждате рошави, ти да си без грим, да те вижда понякога и неепилирана, понякога пъпчива и раздразнителна пред цикъл, понякога крива заради ПМС?
Как така подписът и хартийката ви пречат на сексуалния живот, като сте де факто заедно всяка свободна минута?

draid
09-10-2014, 14:31
Не съм против сватбите, но не бих се омъжила.
Бих искала човека, с който съм да остава с мен, защото иска да е с мен, не защото след някакъв ден и закона го задължава.
Пък и брака убива любовта. Както и сексуалния живот.

Голяма глупост. Нито един подпис може да го държи при теб ако не иска, нито същият тоя подпис може да възроди или убие любовта и сексуалният живот.

tori
09-10-2014, 16:22
Прави бяха, че прекалено прибързано правиш заключенията си, а това пречи. Написал съм, че надали тори ще има възможността да го види това както на снимката по-горе. Никъде няма и намек за това дали ще се омъжи, кога и къде. Пожелавам и всичко най-хубаво на нея и да е щастлива в това което прави. Сега ако искаш може да изприпкаш и да и го съобщиш ползвайки което си решиш комуникационно средство. Злоба вика хаха, злоба мога да изпитвам само в един единствен случай и ти надали някога ще го разбереш.
Ми тя нагоре в темата беше казала, че ще се омъжва, аз за тва искам и нейна снимка да видя.

draid
09-10-2014, 16:46
Каза го някъде да, сгодена била. Просто изразявам съмнение, че ще дойде да постне снимка като цяло след като се омъжи. Шанса е 1:1,000,000 ама тук Д-р Ох Боли взе да ме обижда.

LadyDi
09-10-2014, 16:55
вие двамата още ли си гризете гърлата?

draid
09-10-2014, 16:59
Събудил съм някаква омраза към моята персона която не знам от къде се е получила. Е може и да знам де, ама все пак. Важното е да се леят обидни слова хах.

kalpazanka
09-10-2014, 17:15
Мне, не мразя /тука е мястото да напомня за детската учителка, която дала за задача на децата да донесат на следващия ден толкова картофа, колкото хора мразят. Едни деца дошли с по един-два картофа, други с по 7-8. Учителката им възложила задача за 2 седмици да носят картофите навсякъде със себе си, дори и когато ходят в тоалетната. Изводът се сещате какъв е (или поне се надявам да вдявате)/.
Иначе съм малко прасната в устата/пръстите и казвам/пиша каквото ми е на ума.

Aeternal
09-10-2014, 17:29
Мне, не мразя /тука е мястото да напомня за детската учителка, която дала за задача на децата да донесат на следващия ден толкова картофа, колкото хора мразят. Едни деца дошли с по един-два картофа, други с по 7-8. Учителката им възложила задача за 2 седмици да носят картофите навсякъде със себе си, дори и когато ходят в тоалетната. Изводът се сещате какъв е (или поне се надявам да вдявате)/.
Иначе съм малко прасната в устата/пръстите и казвам/пиша каквото ми е на ума.

Даскалката щеше да бъде по-полезна, ако ги беше накарала да носят картофи за хората които обичат.

draid
09-10-2014, 17:30
Абе ние сме малко простовати, ама от време на време вдяваме и ние по нещичко. Това дали си цапнат и казваш каквото ти е на ума е едно нещо. Аз също до известна степен съм така. Да си правиш заключения без да си разбрал какво се има в предвид и да се опитваш да обиждаш е съвсем друго. Нищо де разбирам порива ти за защита, не се притеснявай.

kalpazanka
09-10-2014, 17:33
Не знам дали ти прави впечатление, ма само в тая тема се ядем.
Тактично ти пропускам съветите как да приготвям патладжан и критиките що не слагам копър и олио на таратора. Ама тук просто чашата прелива.

draid
09-10-2014, 17:44
Ооо ти си от оня тип хора които обичат да натякват като гледам. Пропускаш тактично обаче помниш за да може евентуално в следващ спор (най-често с половинка) да вадиш от миналото случки в подкрепа на тезите си. Да видим сега, изразяването на мнение за приготвяне на ястие не бих го нарекъл точно съвети но както и да е. Всеки е свободен да готви както желае, но все пак има някой норми в готвенето. Както и да е по-възрастна си от мен, ще се оправиш с яденето някак щом като каквото и да сготвиш ти е вкусно на теб това е най-важното. Това относно събития случили се преди 9-ти Септември (Ама не тая година). Като цяло ако не ме лъже паметта, а тя изключително рядко ме лъже ти започна да се заяждаш с мен по неизвестна причина. Изказваш се крайно, в повечето случаи без да имаш аргументация или довод за това. Опитваш се да ме обиждаш или принизяваш, неща които ако ме познаваше щеше да знаеш, че няма как да се случат. И тъй като не ми се иска да седя да ти се обяснявам като цяло, след като очевидно ти имаш проблем с мен и не ти допадам само ще запитам кое точно ти преля чашата ? Това, че казах на тори да не се надява да види снимка във форума ли ? Много ти е плитка чашата уважаема.

kalpazanka
09-10-2014, 17:47
Не натяквам. Отбелязвам. Само в тая тема ми прелива чашата с теб, уважаеми. И това стартира от брачния договор. В останалите случаи комуникацията е безпроблемна. Справка- темите в Любов. И писаниците от днес.

draid
09-10-2014, 17:52
Склонен съм да допусна, че случващото се извън темата е от един вид куртоазия, макар да не бих заложил, че това е силната ти страна. Аз не съм виновен за твоят опит във връзките. В тая тема аз споделих мнение, казах че тоя вид договори за хубаво и полезно нещо и, че не бих допуснал жена ми ако се окаже "зла" да завлече ценни за мен неща и да се опитва да ме използва. А ти ? Какво каза ти ? Ти като цяло от това което прочетох в тая тема си падаш егоист. Ако щеш се наречи рационалист, но на база твоите разсъждения аз далеч не мисля, че може да ме съдиш относно договорите. Но това е старо, доста старо. А това което написа днес беше съвсем ново и не може да си измиваш ръцете със събития случили се преди месеци. Не обичаш да признаваш грешките а ?

Ако ми позволиш една отметка. Тия отбелязвания не се тачат от много хора, особено в една връзка. Може тактично да отминеш тази забележка/съвет.

kalpazanka
09-10-2014, 18:01
Егоист съм, защото казах, че за мен любовта и брака си противоречат с брачния договор и *застраховането*? Честно ли?!

draid
09-10-2014, 18:08
Напротив на база други твои изказвания. Първият който ти го казва ли съм ? В предвид факта, че брак може да има без любов и обратно любов без брак, не бих заложил на това, че има голямо противоречие в това да бъдеш подготвен за момент в който нещата могат да не са толкова розови. Това е малко като да правиш секс, да ти предложат да го направите без и в еуфорията си да не обърнеш внимание на рисковете. Тая препратка относно склонността ти към хипохондрия ако мога така да се изразя.

kalpazanka
09-10-2014, 18:20
Е аз пък разсъждавам от гледна точка на позицията, че няма смисъл да губя ценни години от живота си, обвързвайки се с някого без любов, само с идеята да му измъкна една камара парички с брачния договор.
Затва и скочих срещу идеята ти. Ако от самото начало подхождаш с недоверие към другия, какво, по дяволите, правите заедно?

Първият който ти го казва ли съм ?

Тва трябва да се разберете с дъричбич, че не ми се чете назад в момента. Или ти, или тя го написа първа.

LadyDi
09-10-2014, 18:22
калпазанке, много филми гледаш, душа.

kalpazanka
09-10-2014, 18:27
И аз та обичам, душата. :smt008
Кажи ми, че съм егоистка и гадна мръсна долна интересчийка и да ходя да си лягам спокойна. :)

Aeternal
09-10-2014, 18:28
Колкото и да е странно, аз съм на позицията на Калпазанка.
Погледнато от моята камбанария, единствената причина да сключа брак е да се влюбя. Ерго, договора е излишен.
Пък и съм уверен, че мога да си защитя имуществото и без договор :Д

per-dead
09-10-2014, 18:29
Добре де, каква е разликата да сте 10 години заедно под един покрив с/без подпис? Да се събуждате рошави, ти да си без грим, да те вижда понякога и неепилирана, понякога пъпчива и раздразнителна пред цикъл, понякога крива заради ПМС?
Как така подписът и хартийката ви пречат на сексуалния живот, като сте де факто заедно всяка свободна минута?

Голяма глупост. Нито един подпис може да го държи при теб ако не иска, нито същият тоя подпис може да възроди или убие любовта и сексуалният живот.

Отговор и за двамата: Подписът и хартийката правят двама човека двойка по закон. След тоа подпис, хората по някое време почват да се приемат за даденост.
И като цяло: мое мнение, аз не оспорвам вашите. ://

LadyDi
09-10-2014, 18:36
И аз та обичам, душата. :smt008
Кажи ми, че съм егоистка и гадна мръсна долна интересчийка и да ходя да си лягам спокойна. :)

не, ама все пак, брачният договор не е точно това, което дават по филмите
освен това, поне в България няма договор, който да седи над закона
единственият смисъл на тези договори е да се уреди съпружеското имущество и евентуалната му подялба при разпад на брака - и то ако не противоречи на закона ;)

Отговор и за двамата: Подписът и хартийката правят двама човека двойка по закон. След тоа подпис, хората по някое време почват да се приемат за даденост.
И като цяло: мое мнение, аз не оспорвам вашите. ://

Ключът тук е, че е твое мнение.
Аз казвам, че не е вярно.

draid
09-10-2014, 18:48
Е аз пък разсъждавам от гледна точка на позицията, че няма смисъл да губя ценни години от живота си, обвързвайки се с някого без любов, само с идеята да му измъкна една камара парички с брачния договор.
Затва и скочих срещу идеята ти. Ако от самото начало подхождаш с недоверие към другия, какво, по дяволите, правите заедно?

Тва трябва да се разберете с дъричбич, че не ми се чете назад в момента. Или ти, или тя го написа първа.

По твоята логика всички които се женят обичайки се никога не би трябвало да се развеждат или двойките които се обичат да бъдат вечно заедно. Любовта е преходна, предполагам си си губила времето с приятеля ти след като сте се разделили ? Да разбирам, че не сте се обичали или ?

Колкото и да е странно, аз съм на позицията на Калпазанка.
Погледнато от моята камбанария, единствената причина да сключа брак е да се влюбя. Ерго, договора е излишен.
Пък и съм уверен, че мога да си защитя имуществото и без договор :Д

В това не бъди много сигурен. Толкова примери имам, че направо не ми се захваща да ги говоря.

per-dead
09-10-2014, 18:52
Ключът тук е, че е твое мнение.
Аз казвам, че не е вярно.

Ако аз гледам една кутия цигари отгоре, ще кажа, че е 2см.
Ако ти я гледаш отпред, ще кажеш, че е 6см.

И двете сме прави, но са различни гледни точки.

kalpazanka
09-10-2014, 18:55
Добре, айде, няма да го играя контра. За губенето на време... не бих го нарекла точно така. Ще ме прощаваш, обаче не искам да си обсъждам личния живот.
На мен самата първо би ми било обидно да предложа на човека до мен да подпише такъв договор. Едва ли не му натяквам, че от него и чеп за зеле не става и че вижда в мен само банковата сметка и годишната ми заплата бруто/нето.
Мен пък ако ме накарат да подпиша такъв договор, значи оставям впечатление за материалистка/интересчийка/златотърсачка и едва ли не съм неспособна да си заслужа яденето в края на деня и филията хляб. Грозно ми е. Унизително. Долно.

Честно, не знам кое е по-добре- да ми предложат да подпиша договор и аз да се оттегля със сълзи/сополи/съжаление, че съм вложила време/емоции/чувства в тая връзка и да си остана стара мома, или да преглътна унижението, подписвайки се и това да ми е буца в гърлото до гроб.

Дай ги тия примери да ги видим, щото имам чувството, че сме не само от различни планети, ми и от различни системи.

draid
09-10-2014, 19:06

Абе няма как да се съглася, че ще гледаш от горе и ще виждаш някакъв обем. Проекционно погледнат обекта кутия за цигари която е паралелепипед би изглеждала погледната отгоре като правоъгълник. Ако говорим за аксонометрия е друг въпроса вече (:

Добре, айде, няма да го играя контра. За губенето на време... не бих го нарекла точно така. Ще ме прощаваш, обаче не искам да си обсъждам личния живот.
На мен самата първо би ми било обидно да предложа на човека до мен да подпише такъв договор. Едва ли не му натяквам, че от него и чеп за зеле не става и че вижда в мен само банковата сметка и годишната ми заплата бруто/нето.
Мен пък ако ме накарат да подпиша такъв договор, значи оставям впечатление за материалистка/интересчийка/златотърсачка и едва ли не съм неспособна да си заслужа яденето в края на деня и филията хляб. Грозно ми е. Унизително. Долно.

Дай ги тия примери да ги видим, щото имам чувството, че сме не само от различни планети, ми и от различни системи.

Просто начин на мислене. На мен също би ми било обидно жената до мен да не желае да приеме моята фамилия, ама какво да се прави.

Както казах не ми се навлиза в подробности относно тези случаи особено след като някой близки хора вече не са сред живите. Нека ти поставя нещата по един малко по различен начин. Представи си определен брой бизнеси носещи един седем-осем цифрен оборот годишно. Как според теб седят нещата ?

per-dead
09-10-2014, 19:09
Абе няма как да се съглася, че ще гледаш от горе и ще виждаш някакъв обем. Проекционно погледнат обекта кутия за цигари която е паралелепипед би изглеждала погледната отгоре като правоъгълник. Ако говорим за аксонометрия е друг въпроса вече (:

Определено беше образно казано.
Но благодаря за разяснението. Не съм много на "ти" с тези неща. ^^

kalpazanka
09-10-2014, 19:12
Хайде да не навлизаме в конкретика със суми. Няма да е удачно да споменавам годишното ми заплащане, че ще излезе, че освен егоист, съм и материалист. И едва ли не се фукам. /а не това ми е целта/
А за фамилията- вариантът е тире. Като за пациентите си оставам с моминското име.

draid
09-10-2014, 19:19
Аз ти поставям хипотетична ситуация. Не можеш да ме изненадаш нито с годишното си заплащане, нито ще реша че си материалистка като цяло от това колко печелиш на месец/година, но това няма и много голямо отношение към проблема. Честно казано даже не ми е и интересно колко печелиш, а определено в твоята професия, а като цяло и за мен във всички не това е най-важното. Мисля да прекратя, просто защото явно или не четеш какво искам да кажа или просто си израснала с различно мислене и няма как да сме с еднакви виждания. В тоя ред на мисли както тирето е компромис, така може да бъде постигнат и компромис с договора или подобен вид споразумение.

Между другото спокойно, скоро няма да те "дразня" във форума повече.

kalpazanka
09-10-2014, 19:22
Окей, прекратяваме. Но като толкова ревностно защитаваш договора, оставам с впечатление, че те е страх от бедност/разоряване. Не знам с какво се занимаваш и колко печелиш, не знам в какво семейство си израснал и как са възпитали в теб финансова култура, обаче това защитаване на материалното със зъби и нокти... е плашещо. И отблъскващо.

draid
09-10-2014, 19:33
Материалното за мен изобщо не е толкова важно колкото си мислиш. Израснал съм в мога да кажа доста заможно за времето си семейство, но никога не съм получавал нищо наготово. Мисля, че родителите ми са ме възпитали прекрасно за което съм им благодарен. Проблема тук не е в защита на чисто материални неща, проблемът е принципен. Аз съм човек който би дал живота си за човек на когото държи, но съм и човек който по никакъв начин не прощава предателството. Никога не бих допуснал да речем нещо създадено от родителите ми с много труд или нещо което е спомен за мен и бива ценено да попадне в ръцете на евентуална подобна жена. Пак повтарям, не става дума за чисто финансови загуби разоряване и подобни глупости, отдавна съм се научил че нито парите могат да купят всичко, нито са най-важното. Жалко, че не можеш да видиш какво наистина имам в предвид и си вадиш грешни изводи, ама какво да се прави такъв е живота.

kalpazanka
09-10-2014, 19:35
Жалко, ако не можеш да преценяваш какви хора допускаш в живота си...

draid
09-10-2014, 19:42
Продължаваме да не се разбираме. Явно няма смисъл да продължаваме да говорим. И да, мога да преценявам хората.

Aeternal
09-10-2014, 19:53
Моята гледна точка е, че ако сте хора ще се разберете с брак, без брак, с договори, без договори.
В момента има 3 режима на сключване на брак. 'Стандартен' който си е стария, т.е без сключен договор, отношенията се уреждат от СК. Договорния, за който много е говорено в темата и третия, който лично на мен ми се вижда най-адекватен е този на разделност. Т.е СИО не се образува изобщо, посления може да се постигне и с договор де, но е улеснение, че го има направо.

Като се има предвид, че в СИО влиза само придобитото по време на брака и то с някой много съществени изключения, така можеш да го набиеш на половинката, че и договор не ти трябва.
Калпазанке, интересно ми е, ти какво мислиш за режима на разделност?

s7ream
09-10-2014, 21:03
Вече съм омъжена. Сватбата беше един хубав ден от моя живот. Доволна съм беше, семпло, без всички традиции и подробности, гостите бяха отбрани. Не се отказвайте от сватба, струва си да го преживееш! :)
(y)

LadyDi
09-11-2014, 05:37

Разликата е, че аз съм омъжена, а ти не си.

anonymous708973
09-11-2014, 07:54
Продължаваме да не се разбираме. Явно няма смисъл да продължаваме да говорим. И да, мога да преценявам хората.

Начи хем умееш да преценяваш хората, хем те е страх да не попаднеш на скрита материалистка и "подобна жена" (а.к.а да не си успял да я прецениш). Хем "материалното не е важно", хем ревностно държим на договор.
Е, как да те разбере човек. Ти си безумно нелогичен.
Хората, които наистина не държат на материалното, имат съвсем различна представа :)
включително човек със 7-8-цифрен доход ;)

paradosou
09-11-2014, 08:13
8-) 8-) 8-)

per-dead
09-11-2014, 09:43
Разликата е, че аз съм омъжена, а ти не си.

Да го оставим така, че да няма обидени.
Всеки си има причина за семейния статус: било то, че не е намерил човека, не иска и т.н.
Т'ва не прави автоматично мнението му по въпроса грешно, тъй като е личен избор, не някаква всеизвестна истина или неизменим закон на природата.

LadyDi
09-11-2014, 09:48
Да го оставим така, че да няма обидени.
Всеки си има причина за семейния статус: било то, че не е намерил човека, не иска и т.н.
Т'ва не прави автоматично мнението му по въпроса грешно, тъй като е личен избор, не някаква всеизвестна истина или неизменим закон на природата.

Съгласна съм. Просто гледната ти точка е гледна точка на несемеен човек. Това е всичко. Не казвам, че е грешна. Казвам, че е грешна в моя пример. Казвам още, че говориш твърде общо. И не подписът кара двама души да се приемат за даденост. Причината е личностна и няма нищо общо с брака.

per-dead
09-11-2014, 10:00
Съгласна съм. Просто гледната ти точка е гледна точка на несемеен човек. Това е всичко. Не казвам, че е грешна. Казвам, че е грешна в моя пример. Казвам още, че говориш твърде общо. И не подписът кара двама души да се приемат за даденост. Причината е личностна и няма нищо общо с брака.

Около мен са все такива случаи. Пак ти казвам: различни гледни точки. Това е. :)

defender
09-11-2014, 10:28
Пак ти казвам: различни гледни точки. Това е. :)

сега си представи гледната точка на жертва и изнасилвач.
Това че престъпника има друга гледна точка оправдава ли го и прави ли я истина?

ае, с гледните точки дотук.

draid
09-11-2014, 10:32
Начи хем умееш да преценяваш хората, хем те е страх да не попаднеш на скрита материалистка и "подобна жена" (а.к.а да не си успял да я прецениш). Хем "материалното не е важно", хем ревностно държим на договор.
Е, как да те разбере човек. Ти си безумно нелогичен.
Хората, които наистина не държат на материалното, имат съвсем различна представа :)
включително човек със 7-8-цифрен доход ;)

При положение, че на жените хич не ви е сила логиката не очаквам и да ме разбереш. Не ме е страх да не попадна на еди каква си жена, както и преди няколко поста казах аз не държа на парите като пари.