Влез

View Full Version : За или против сватбата?

Страници : 1 2 [3]

per-dead
09-11-2014, 10:54
сега си представи гледната точка на жертва и изнасилвач.
Това че престъпника има друга гледна точка оправдава ли го и прави ли я истина?

ае, с гледните точки дотук.

Facepalm, честно.
Ситуацията, която ти представяш е съвсем различна.
Но пък ако ти виждаш един семеен и един несемеен човек като жертва и насилник, си е твой проблем.

defender
09-11-2014, 11:03
не бе, просто има хора, които с "парадигмата на гледните точки" са готови да оправдаят всяка постъпка.

anonymous708973
09-11-2014, 13:38
При положение, че на жените хич не ви е сила логиката не очаквам и да ме разбереш. Не ме е страх да не попадна на еди каква си жена, както и преди няколко поста казах аз не държа на парите като пари.

Мдаааа, очаквах го това. Кефи ме силата на аргумента "няма да разбереш, щото си жена". Видяхме на кого не му е сила логиката, благодарим :)

therichbitch
09-11-2014, 13:50
Хората, които наистина не държат на материалното, имат съвсем различна представа :)
включително човек със 7-8-цифрен доход ;)

По-съгласна няма как да бъда! Нагласата спрямо материалното е многоаспектна и не се изразява само в това, да (не) се интересуваме от размера на доходите на половинката.

draid
09-11-2014, 14:34
Мдаааа, очаквах го това. Кефи ме силата на аргумента "няма да разбереш, щото си жена". Видяхме на кого не му е сила логиката, благодарим :)

Няма да се аргументирам не защото не мога, просто ми писна да повтарям едно и също като развалена грамофонна плоча. Винаги си добре дошла да ми пробваш логиката, ама преди това си напъни мозъка да вникнеш в това което съм написал вголяма част от предните си постове. И аргумента ми не е свързан с това че си жена. Свързан е с факта, че щом до сега не си вдянала надали ще се случи. Приеми, че сме в различна среда и явно ти е трудно да вникнеш за какво иде реч. Хайде бягай със здраве.

anonymous908491
09-11-2014, 14:41
Начи хем умееш да преценяваш хората, хем те е страх да не попаднеш на скрита материалистка и "подобна жена" (а.к.а да не си успял да я прецениш). Хем "материалното не е важно", хем ревностно държим на договор.
Е, как да те разбере човек. Ти си безумно нелогичен.
Хората, които наистина не държат на материалното, имат съвсем различна представа :)
включително човек със 7-8-цифрен доход ;)

Кво си тъпо, направо не знам как си бършеш дупето сама.
Има огромна разлика между това да не те интересуват материалните неща и в същото време да се оставиш няква недоклатена пача да те прави на идиот, защото имаш дупка, от която копаш кинтите.
Това че не ти пука за парите не означава, че ги раздаваш насам натам, трудно ти е да го схванеш, защото си 100% материалист.

SHPAIdURmeN
09-11-2014, 18:09
Тези спорове :lol:

Nam3less3
09-12-2014, 00:22
Какво значение има нашето мнение, никой не може да забрани или да поощрява сватбите.

Бил съм на обикновена сватба, която помня все пак като много хубаво и полезно събитие.

Също съм бил и на страхотна сватба(и като изпълнение, и като цена), и цял живот ще помня тая вечер.

Така че ако младоженците(и родителите им) имат достатъчно пари, могат да направят уникално събитие.

Ако нямат, никой няма да им се сърди, че не ги е поканил на сватба.

anonymous908491
09-12-2014, 18:04
И както казва Уди Алън

http://www.prikachi.com/images/441/7602441r.jpg

prosto_chovek
09-12-2014, 19:25
Човек се жени, когато има смисъл, демек лапета, финансови причини... Другото си е шибане по законови норми.

draid
09-14-2014, 14:05
Лапета ? Хахахах

JDeel
09-14-2014, 23:55
Какво значение има нашето мнение, никой не може да забрани или да поощрява сватбите.

Бил съм на обикновена сватба, която помня все пак като много хубаво и полезно събитие.

Също съм бил и на страхотна сватба(и като изпълнение, и като цена), и цял живот ще помня тая вечер.

Така че ако младоженците(и родителите им) имат достатъчно пари, могат да направят уникално събитие.

Ако нямат, никой няма да им се сърди, че не ги е поканил на сватба.

Те ако имат достатъчно пари за яко парти, то може да стане заради всяка друга причина дето не носи негативни последствия после :D Кеф ти рожден ден, кеф ти развод. Едната сватба не е единственото нетипично и различно нещо... а и на практика не е нито нетипично, нито различно, ами си е събор с торта вместо захарен памук :D

Nam3less3
09-15-2014, 10:08
Те ако имат достатъчно пари за яко парти, то може да стане заради всяка друга причина дето не носи негативни последствия после :D Кеф ти рожден ден, кеф ти развод. Едната сватба не е единственото нетипично и различно нещо... а и на практика не е нито нетипично, нито различно, ами си е събор с торта вместо захарен памук :DБил ли си на сватба(или поне на силна такава)? Нищо общо няма с което и да е друго събитие и е на по-високо ниво.

bilqnavod
09-16-2014, 09:00
Всички гости много се забавляваха. Страхотна декорация на морска тема, прекрасна морска торта и професионализъм от фотографа, видео оператора и DJ-я. Горещо ги препоръчвам, ако някой търси подобни хора.

ЕЕЕЕ браво! Честито! Не знаех!

Пожелавам ви от всичко по малко, но от сърце! :)

anonymous908491
09-27-2014, 09:04
И както казва Уди Алън

http://www.prikachi.com/images/441/7602441r.jpg

И продължението, което е от документален филм за женските фетиши

http://prikachi.com/images/21/7630021T.jpg
http://prikachi.com/images/22/7630022w.jpg
http://prikachi.com/images/24/7630024b.jpg

Oldschool
10-09-2014, 14:02
и аз се бастисах..

Едно време имах едно мнение, после се промених и поумнях. Ае чао...

1.3.1.2
11-04-2014, 21:15
За сватба , но против брака ! :D

tori
11-09-2014, 10:05
и аз се бастисах..

Едно време имах едно мнение, после се промених и поумнях. Ае чао...
Честито да ти е. Като цяло доволен ли си и от събитието, и от избора си на женско, и от всичко?

Evanescense
11-19-2014, 22:07
Аз съм романтичка и бих казала, че е доста хубаво да се ожениш/омъжиш и да знаеш, че наистина имаш човек до себе си, който е готов за семейство. Макар, в днешно време да е по-лесно да живееш без брак... Зависи си от обстоятелствата, но в един момент, когато човек е "пораснал" психически и емоционално, защо да не се ожениш/омъжиш. Все пак, не случайно е създадена тази традиция, години преди нас... Помеждодругото, когато имаш брак, поне знаеш, че каквото и да стане и другия човек трябва да понесе някаква отговорност!

Kitty Bloom
11-20-2014, 07:44
Рано ми е още за такива неща, но въпреки това имам някакъв груб вариант в главата си. Истина е, че подписът не е важен, но съм присъствала на доста подписвания и самата церемония е вълнуваща. :) Намирам го за излишно да събирам 100 човека да ме гледат как подписвам, представите ми са за макс 20 човека- кумове, семейство и най-близките приятели. Дотук с булчинските рокли и ритуалите, вечерта се събираме повече хора в ресторант, после който издържи преминава към някой бар. Нищо против шумните сватби, всеки има различни виждания, но на мен лично ми се струва излишно да се прави празненство с много хора, сред които непознати роднини и бегло познати хора.

Ivaaaaa
11-20-2014, 14:27
не знам кво обсъждате, но ай се разпиша и аз.
не мисля, че брака/сватбата 'издига' любовта на едно .. по-високо ниво. нямам мераци за бели рокли и безсмислена показност. един подпис няма как да те накара да се почувстваш по-сигурен, винаги може да се разведеш. ако той иска - ок, само за да угодя, ако не - супер.
както вече постнах:
http://prikachi.com/images/183/7429183d.jpg
любовта е усещане и не е нужно да се изричат приказки от сорта 'докато смъртта ви раздели', за да се обвържеш истински с един човек.

данте+беатриче 4ever

skatew
11-20-2014, 14:37
^ tru

tori
11-20-2014, 19:09
Ива, почти с целия пост съм съгласна, само не и с това за подписа. От законова гледна точка са много по-подсигурени нещата, още повече при наличието на дете - не можеш да си кривиш душата. Ако говориш изцяло и само за любов - да, права си, че една сватба или подпис нищо не променят.

Aeternal
11-20-2014, 19:14
Ива, почти с целия пост съм съгласна, само не и с това за подписа. От законова гледна точка са много по-подсигурени нещата, още повече при наличието на дете - не можеш да си кривиш душата. .

Как? Голямата сигурност, ще можеш да съдиш за неплащане на издръжка.

anonymous908491
11-20-2014, 20:27
както вече постнах:
http://prikachi.com/images/183/7429183d.jpg

Хубав лак, останалите си слагат някви идиотски цветове и са много грозни

Aeternal
11-20-2014, 21:07
Хубав лак, останалите си слагат някви идиотски цветове и са много грозни

Aussi , ce passage est gay.

anonymous908491
11-20-2014, 21:16
хихихих, девствените сте много духовити, остани си такъв

Aeternal
11-20-2014, 21:19
Допълвах ти мнението, но ти поради несигурност го взе като нападка. Освен, ако не си станал параграф.

Ivaaaaa
11-21-2014, 17:17
Ива, почти с целия пост съм съгласна, само не и с това за подписа. От законова гледна точка са много по-подсигурени нещата, още повече при наличието на дете - не можеш да си кривиш душата. Ако говориш изцяло и само за любов - да, права си, че една сватба или подпис нищо не променят.

ами, не знам. някак си иам чувството, че тези предварителни шитове и уговорки 'убиват' любовта. ш' почна да обсъждам имущество, деца и сякви такиви все 1 сключвам сделка /то си е баш така де, щото бракът е договор/. знам ли, за мен тва са низки страсти. мили хора, бъдете над нещата, хаха ;д

папугайчо, миси ( :

едит: доколкото знам и без брак можеш да съдиш за издръжка. майка ми е пример т.е. нейната майка ) : /уеревър/ но това е толкова, толкова...

Aeternal
11-21-2014, 21:36
едит: доколкото знам и без брак можеш да съдиш за издръжка. майка ми е пример т.е. нейната майка ) : /уеревър/ но това е толкова, толкова...

Може, но трябва бащата да е припознал детето, или да се е водило дело за бащинство.

Ivaaaaa
11-22-2014, 08:05
е, то това ясно ( :

AliceSw
11-22-2014, 11:42
оказва се, че според българското законодателство предбрачният договор няма никакъв статут...т.е. дори и да имаш такъв, при евентуално дело той не се уважава като официален документ и пак всичко се разделя според семейния кодекс

същото важи и за завещанията

ако имаш дете и му впишеш бащата, той е задължен да плаща издръжка...ако не вярва, че е той се завежда дело и с ДНК-експертиза се доказва....ако се запише баща неизвестен по обратния път той може да докаже, че е родител и да се възползва от правата си

tori
11-23-2014, 18:08
ами, не знам. някак си иам чувството, че тези предварителни шитове и уговорки 'убиват' любовта. ш' почна да обсъждам имущество, деца и сякви такиви все 1 сключвам сделка /то си е баш така де, щото бракът е договор/. знам ли, за мен тва са низки страсти. мили хора, бъдете над нещата, хаха ;д

папугайчо, миси ( :

Да, и без брак можеш да съдиш за издръжка.
Добре, как един брак може да убие любовта? То си е два подписа реално.

anonymous908491
11-23-2014, 18:10

Питай калпазанката, от първо лице го знае.

Ivaaaaa
11-24-2014, 13:27

самите два подписа - няа как. нещата, които евентуално се случват преди тях - да. почваш и обсъждаш имущество примерно. къде ще живеете, у кого, на кого ще бъде жилището и тем подобни. единият решава, че не иска 'Всичко мое е и твое' не знам си кво си и ет ти проблем. друго нещо примерно е фамилията. една инфантилна еманципирана женичка или тропащ по масата с ракийка мъж, биха имали сериозни разногласия, мисля. абе, въобще сякви тъпотии от сорта на кого ще поканим и кой няма да присъства на сватбата до коя ще е сватбената ни песен, биха били предпоставка за скарване. тъпо, щом можеш да си го спестиш. кому е нужна цялата тази показност и шумотевица?! ма предполагам за всеки влак си има пътник, тей че... въпрос на приоритети.

Ivaaaaa
11-24-2014, 13:29

самите два подписа - няа как. нещата, които евентуално се случват преди тях - да. почваш и обсъждаш имущество примерно. къде ще живеете, у кого, на кого ще бъде жилището и тем подобни. единият решава, че не иска 'Всичко мое е и твое' не знам си кво си и ет ти проблем. друго нещо примерно е фамилията. една инфантилна еманципирана женичка или тропащ по масата с ракийка мъж, биха имали сериозни разногласия, мисля. абе, въобще сякви тъпотии от сорта на кого ще поканим и кой няма да присъства на сватбата до коя ще е сватбената ни песен, биха били предпоставка за скарване. тъпо, щом можеш да си го спестиш. кому е нужна цялата тази показност и шумотевица?! ма предполагам за всеки влак си има пътник, тей че... въпрос на приоритети.

golemiq_korab_minava
11-24-2014, 14:56
ива и торито така хленчат, ама като им ушия две хубави рокли, бели като перла, от коприна и ги увия друго ще си мислят. :Д

Ivaaaaa
11-24-2014, 15:09
не хленча! казах, че няам проблем да мина през това, но предполагам моят човек няма да ми създава проблеми ;д

LadyDi
11-24-2014, 16:57

ако сте способни да се карате за тези неща и изобщо имате такива сериозни разногласия... значи просто нямате работа един с друг

Ivaaaaa
11-25-2014, 12:30
разбира се, просто се опитвам да отговоря на Тори ( :

an7raks
11-25-2014, 16:22

Разлика между брак и предбрачен договор правиш ли?
И аз съм против второто, но първото е задължително, ако смятате да създавате семейство.

Ivaaaaa
11-25-2014, 17:44
ne
k

Aeternal
11-25-2014, 17:46
И аз съм против второто, но първото е задължително, ако смятате да създавате семейство.

Задължителен е престоя в психиатрията.

an7raks
11-25-2014, 18:16
Така ли ти казват, за да кротуваш?

Aeternal
11-25-2014, 18:27
Така ли ти казват, за да кротуваш?

Не им се получава явно.
Иначе, 15-ти век се обади, иска си назадничавия морал обратно.

an7raks
11-25-2014, 19:05
Много е напредничаво да имаш извънбрачни деца и апартамента, микровълновата и фурната да са на единия, а колата, телевизора и персийското килимче да са на другия...
Не може да смяташ да възпитаваш дете, а ти самия да не можеш да поемеш отговорност.

an7raks
11-25-2014, 19:06
.

Aeternal
11-25-2014, 19:33
Много е напредничаво да имаш извънбрачни деца и апартамента, микровълновата и фурната да са на единия, а колата, телевизора и персийското килимче да са на другия...
Не може да смяташ да възпитаваш дете, а ти самия да не можеш да поемеш отговорност.

На децата им трябва любяща и спокойна среда. Другото са глупости. Като се оженят и после разделят какво ще ги грее децата, че в един момент всички вещи са били общи?
Дали хората ще живеят в брак или в съвместно съжителство си е изцяло техен избор, както и това дали ще имат или нямат деца.

an7raks
11-25-2014, 19:44
Грее ги това, че родителите им няма да са от типа на 40-годишни пубери, които се разделят на всяко по-сериозно спречкване. Сега ще ми кажеш "Ама то зависи от хората, един подпис не променя нищо..."... Ако не променяше, защо да не го подпишат? Хей така, просто за да им е общо имуществото...
Някак си, дори и табелката на вратата с надпис "Тук живеят Мария Петрова и Иван Иванов", не предполага вътре да живее семейство...

Aeternal
11-25-2014, 20:06
Грее ги това, че родителите им няма да са от типа на 40-годишни пубери, които се разделят на всяко по-сериозно спречкване. Сега ще ми кажеш "Ама то зависи от хората, един подпис не променя нищо..."... Ако не променяше, защо да не го подпишат? Хей така, просто за да им е общо имуществото...
Някак си, дори и табелката на вратата с надпис "Тук живеят Мария Петрова и Иван Иванов", не предполага вътре да живее семейство...
Както е общо, така и се разделя. Развода може да дори по-лесен и от брака. И да, един подпис нищо не доказва или променя. И какво, ако решат да се оженят при разделен режим на имуществото, това ще обезсмисли ли брака?

an7raks
11-25-2014, 20:10
Разделя се по равно. Така е и справедливо /в повечето случаи/, защото и двамата допринасят.

Aeternal
11-25-2014, 20:17
Разделя се по равно. Така е и справедливо /в повечето случаи/, защото и двамата допринасят.

Разделя се по равно, но само имуществото което влиза в Семейната Имуществена Общност. Ако наследя кола и апартамент те няма да се разделят по равно, ако си държа капиталите високо ликвидни, в банкови сметки на мое име, те също няма да се разделят, ако имам ЕТ цялото му имущество няма да се раздели по равно. Най-общо казано, се разделя само имуществото придобито по време на брака и с малко подготовка можеш да оставиш половинката гладна.

an7raks
11-25-2014, 20:18
Най-общо казано, се разделя само имуществото придобито по време на брака .
Е, естествено... Какво общо има жена ти с на дядо ти нивите?

Aeternal
11-25-2014, 20:58
Е, естествено... Какво общо има жена ти с на дядо ти нивите?

А какво общо има със заплатата ми, ако тя се превежда в лична сметка?

an7raks
11-25-2014, 21:01
Нищо... то заради това никъде не съм чул да се дели заплата, а имущество...

Aeternal
11-25-2014, 21:17
Акумулирани 200-300 хиляди лева в сметка може да са много голямо имущество.

an7raks
11-26-2014, 08:37
Предполага се, че като сте семейство, бюджетът е общ и двете страни имат заслуги към спестяванията... Дори и жена ти да е безработна, тя пак ти помага, гледайки децата и вършейки къщната работа. Ако няма кой да ти гледа децата, доста ще ти е трудно да си заделиш въображаемите хиляди левове...
ПП Да не говорим, че в повечето случаи, семейните спестявания са под 10 хил. лв... Не знам къде се изхвърляш, като 200 бона не са ти минали през ръцете за целия ти живот... :D

Aeternal
11-26-2014, 09:20
Може да са ми минали, може и 200-300 лева да не са ми минали. Ако не си забелязал, говорим примерно, не съм тръгнал да се женя, още по-малко да се развеждам.

an7raks
11-26-2014, 09:39
Разбрах те, но не знам защо даваш някакви изключения за пример за "несправедливост"...

Aeternal
11-26-2014, 10:21
Разбрах те, но не знам защо даваш някакви изключения за пример за "несправедливост"...

Защото ми се е налагало да чета не един и два протокола от бракоразводни дела. Такава мизерия е, да гледаш хора, които би трябвало да остареят заедно да се карат животински за килими и посуда. Още преди развода имущество се прехвърля, продава, дарява, крие с цел да се ощети другата страна.
Крайната ми мисъл е, че не можеш да разчиташ на закона, защото закона винаги е на страната на по-подготвения, на по-заможния, на по-умния. И един подпис под договор не може да замени липсващите човешки отношения.

LadyDi
11-26-2014, 10:39
мъка, мъка...

LoadRunner
11-26-2014, 10:45
против

an7raks
11-26-2014, 15:53
мъка, мъка...

.

kalpazanka
11-26-2014, 17:12
Питай калпазанката, от първо лице го знае.

Нищо не си схванал от писаниците ми.

golemiq_korab_minava
11-26-2014, 17:38
Защото ми се е налагало да чета не един и два протокола от бракоразводни дела. Такава мизерия е, да гледаш хора, които би трябвало да остареят заедно да се карат животински за килими и посуда. Още преди развода имущество се прехвърля, продава, дарява, крие с цел да се ощети другата страна.
Крайната ми мисъл е, че не можеш да разчиташ на закона, защото закона винаги е на страната на по-подготвения, на по-заможния, на по-умния. И един подпис под договор не може да замени липсващите човешки отношения.

затуй връщаме комунизма и парите се разделят по равно :Д

Aeternal
11-26-2014, 17:42
затуй връщаме комунизма и парите се разделят по равно :Д

Раят на глупаците.

anonymous708973
11-26-2014, 17:51

Най-накрая някой да пита!
Темата поначало е сватба, те за брак ми говорят, изобщо...

Сега ще ми кажеш "Ама то зависи от хората, един подпис не променя нищо..."... Ако не променяше, защо да не го подпишат?

Мдааам.

А какво общо има със заплатата ми, ако тя се превежда в лична сметка?
Честно ли?
8-)

Ах, като знам какви тънки сметки и селски разправии имаха няколко познати семейства при развода, съм толкова благодарна, че съм отраснала в среда, в която човешките отношения стоят над материалното; и че приятелят ми е отраснал в същата.

galaxy29
11-26-2014, 17:52
ех бе не спря да изтъкваш в к'ва среда си израснала
жалко че не ти личи :(

Aeternal
11-26-2014, 18:00
Брак и сватба до преди стотина години са били синоними, не е странно, че все още се да се бъркат.
И не, не е честно, its just for the sake of conversation. Нямам намерение да се сватбувам или бракувам. И дори и да имах, ми се вижда страшно досадно да се давам като пример.

anonymous708973
11-26-2014, 18:05
ех бе не спря да изтъкваш в к'ва среда си израснала
жалко че не ти личи :(

Не бой се, на теб ти личи. ;)

Aeternal
11-26-2014, 18:07

Язък, развалихте ни сеира. Точно отивах за още бира.

galaxy29
11-26-2014, 18:40
аз не съм израснала в такава хубава среда :{
но дам, не ми личи, мерси

нали щеше да ми пращаш снимка на дупето си, какво стана, не заслужавам да го видя ли ;//////

tori
11-26-2014, 19:52
ива и торито така хленчат, ама като им ушия две хубави рокли, бели като перла, от коприна и ги увия друго ще си мислят. :Д
Торито вече си има ясна представа какво иска. Торито рокля не ще. Отделно дето Торито не хленчи, щот няма за ко.

Ива, Лейди ти го каза - ако толкова не си дорасъл и се караш за дребни работи с бъдещия си съпруг, нямаш работа с него. Отделно дето за два подписа голяма сватба не е нужна. Винаги можеш да наденеш халката и само пред двама свидетели и там лелката, дето те бракува.

anonymous708973
11-26-2014, 19:55
Винаги можеш да наденеш халката и само пред двама свидетели и там лелката, дето те бракува.

А, не!
Трябва да има нещо, някакъв стимул да не убия тъпата лелка в гражданското. Хората заслужават медал задето я изтърпяват!

tori
11-26-2014, 19:59
Нда, и аз едва ли бих я изтърпяла лесно, но пък едно е да лежиш за масово убийство, съвсем друго - да скриеш труп на лелка.

LadyDi
11-26-2014, 20:02
А, не!
Трябва да има нещо, някакъв стимул да не убия тъпата лелка в гражданското. Хората заслужават медал задето я изтърпяват!
Не знам за кой град говорите, но лелките, които обикновено водят ритуала, не са официалните лица, пред които подписвате брака.
Ние лично подписахме в един кабинет, на едно очукано бюро, пред една женица, която само ни попита задължителните неща - дали се вземаме доброволно и т.н. Нямаше халки, чаши и глупости.
Така че ако си само за един подпис, просто подписваш пред упълномощеното от кмета лице и толкова.

Aeternal
11-26-2014, 20:32
Не знам за кой град говорите, но лелките, които обикновено водят ритуала, не са официалните лица, пред които подписвате брака.
Ние лично подписахме в един кабинет, на едно очукано бюро, пред една женица, която само ни попита задължителните неща - дали се вземаме доброволно и т.н. Нямаше халки, чаши и глупости.
Така че ако си само за един подпис, просто подписваш пред упълномощеното от кмета лице и толкова.
Като е само за един подпис, какъв е смисъла от него? :Д

golemiq_korab_minava
11-26-2014, 20:36

такъв, че пред Белене всички са равни :3

LadyDi
11-26-2014, 20:37

О, аз правих сватба. Просто във Варна не позволяват сключване на брак извън ритуалната зала. Затова подписахме предварително няколко дни по-рано, а после си направихме сватбата, както си искахме.

Aeternal
11-26-2014, 20:41
такъв, че пред Белене всички са равни :3
Някоя кръв е по-червена от друга кръв.

anonymous708973
11-26-2014, 20:56

За гражданското в Бургас говоря. Прекалено често съм била там.
"Бракът е свещен съюз..." и прочее повърни, изречени с висопарен тон от празноглава перхидролена лелка.
8-)

LadyDi
11-26-2014, 20:58
Пак ти казвам - тези лелки не са официалните лица, пред които се сключва брака. Официалното лице обикновено седи малко по-встрани. Поне на сватбите, на които съм ходила във Варна, София и Свищов е било така.

Aeternal
11-26-2014, 21:00
Пак ти казвам - тези лелки не са официалните лица, пред които се сключва брака. Официалното лице обикновено седи малко по-встрани. Поне на сватбите, на които съм ходила във Варна, София и Свищов е било така.

Ей сега осъзнах, че съм присъствал на 2 развода, но не и на сватба. :Д

anonymous708973
11-26-2014, 21:09

Може, аз не споря.
Тогава наистина ми е непонятно защо тогава младоженците причиняват този ужас и на себе си, и на гостите си, ако може просто да подпишат предварително без дандания и да си направят само тържеството с гостите.

LadyDi
11-26-2014, 21:13
Винаги можеш да подпишеш предварително, без дандания. През седмицата дори е по-евтино :)

Naive
11-26-2014, 21:23
Аз бих искала подпиша предварително, защото иначе ритуалните зали са ми твърде соц и речите са ми твърде отегчителни. А след това, на самото тържество, да има човек от гостите (близък приятел и т.н.), който да направи изнесен фалшив ритуал, да е емоционално и сантиментално и дам. :Д

golemiq_korab_minava
11-26-2014, 21:24
Някоя кръв е по-червена от друга кръв.

на цска сигурно

Aeternal
11-26-2014, 21:25
на цска сигурно

Интелекта никога не ти е бил силна страна.

golemiq_korab_minava
11-26-2014, 21:27
а на тебе чувството за хумор

LadyDi
11-26-2014, 21:27
Аз бих искала подпиша предварително, защото иначе ритуалните зали са ми твърде соц и речите са ми твърде отегчителни. А след това, на самото тържество, да има човек от гостите (близък приятел и т.н.), който да направи изнесен фалшив ритуал, да е емоционално и сантиментално и дам. :Д

най-добрият вариант :)

Aeternal
11-26-2014, 21:29
а на тебе чувството за хумор

:)

Ivaaaaa
11-27-2014, 15:41
Най-накрая някой да пита!
Темата поначало е сватба, те за брак ми говорят, изобщо...

бла-бла

Ах, като знам какви тънки сметки и селски разправии имаха няколко познати семейства при развода, съм толкова благодарна, че съм отраснала в среда, в която човешките отношения стоят над материалното; и че приятелят ми е отраснал в същата.

ми ти що ми говориш за средата ти, нали говорим за сватби, ала-бала

anonymous908491
11-27-2014, 15:53
Нищо не си схванал от писаниците ми.

Де да бях само аз.

galaxy29
11-27-2014, 20:31
лейди, бих искала да видя някакви снимки от случая :oops:

а пък вижте аз какви рокли си харесах, ама не мога да си избера, бъдещият ми мъж може да помага, но не искам да ги вижда на мен, не заради суеверието, ами просто искам да е изненада и да ахне като ме види
http://picture-cdn.wheretoget.it/m8f1le-l-610x610-dress-white-dress-belt-shirt-nail-polish-mermaid-wedding-dresses-elegant-white-dress-white-wedding-dress-gold-belt-long-dress-dress-lace-dress-long-prom-dresses-white-lace-white-la.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-qozsNvuW4sY/UrPJ7vzuh2I/AAAAAAAAhmE/jfjlugdVCC4/s1600/wedding-dresses-berta-bridal-2014-passion4luxury-10.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless06.jpg
http://prikachi.com/images/577/7749577E.jpg
http://prikachi.com/images/385/7749385T.jpg
http://prikachi.com/images/391/7749391r.jpg
http://prikachi.com/images/493/7749493E.jpg
http://prikachi.com/images/495/7749495s.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless41.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless17.jpg
http://prikachi.com/images/386/7749386Q.jpg
тоест нагоре искам да е с дантели, надолу коприна и гърбът да е гол, а отпред по-прибрано
а пък ако имам предварително подписване, както лейди и нели, с нещо такова си се представям http://pinterest.com/pin/A_2CMAAQwFUFub_gHpwAAAA/

tori
11-27-2014, 20:38
Галаксино, сериозно ли ще се жениш?! :оооо Честито. Видях сред роклите хубави нещица, но някои не ми се отвориха. Погледни си линковете.

galaxy29
11-27-2014, 20:44
дам, с далматинчо ще се женим или пък със socareless, още не съм решила, труден избор :{
мерси, мерси

и КАК не се отварят?!?!?!??? на мен всичко ми се отваря ;///////

anonymous908491
11-27-2014, 20:46
на мен всичко ми се отваря

Къде живееш ?

galaxy29
11-27-2014, 20:47
престани да ме заговаряш, плашиш ме ;/

anonymous908491
11-27-2014, 20:48
Искаш ли шоколадче ?

tori
11-27-2014, 20:52
Хубаво де, може и в моя компютър да е грешката.

galaxy29
11-27-2014, 20:53
тори, кои не ти се отварят? :{

an7raks
11-27-2014, 21:09

а пък вижте аз какви рокли си харесах, ама не мога да си избера, бъдещият ми мъж може да помага, но не искам да ги вижда на мен, не заради суеверието, ами просто искам да е изненада и да ахне като ме види
http://picture-cdn.wheretoget.it/m8f1le-l-610x610-dress-white-dress-belt-shirt-nail-polish-mermaid-wedding-dresses-elegant-white-dress-white-wedding-dress-gold-belt-long-dress-dress-lace-dress-long-prom-dresses-white-lace-white-la.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-qozsNvuW4sY/UrPJ7vzuh2I/AAAAAAAAhmE/jfjlugdVCC4/s1600/wedding-dresses-berta-bridal-2014-passion4luxury-10.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless06.jpg
http://prikachi.com/images/577/7749577E.jpg
http://prikachi.com/images/385/7749385T.jpg
http://prikachi.com/images/391/7749391r.jpg
http://prikachi.com/images/493/7749493E.jpg
http://prikachi.com/images/495/7749495s.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless41.jpg
http://cdn.sortra.com/wp-content/uploads/2014/07/sexy-backless17.jpg
http://prikachi.com/images/386/7749386Q.jpg
тоест нагоре искам да е с дантели, надолу коприна и гърбът да е гол, а отпред по-прибрано
а пък ако имам предварително подписване, както лейди и нели, с нещо такова си се представям http://pinterest.com/pin/A_2CMAAQwFUFub_gHpwAAAA/
Първата е много красива... Ако имаш нещо общо с пълнежа на роклята, няма да е зле... :D

Aeternal
11-27-2014, 21:11
Първата е много красива... Ако имаш нещо общо с пълнежа на роклята, няма да е зле... :D

Като стана въпрос, някой знае ли как се казва "пълнежа"? Виждал съм я и на други снимки.

galaxy29
11-27-2014, 21:12
адриана лима бе

galaxy29
11-27-2014, 21:13
антракс, на теб всичките ли отвори ;/

an7raks
11-27-2014, 21:14
Да.

galaxy29
11-27-2014, 21:15
юхуу

Aeternal
11-27-2014, 21:16
адриана лима бе
Тая ли беше, дето се ожени за оня грозен сърбин? :Д

galaxy29
11-27-2014, 21:17
чак такива подробности не зная :д

Aeternal
11-27-2014, 21:20
Пичка му материна.

an7raks
11-27-2014, 21:57
Галакси, ако ще се жениш, искаме аз, Тори и Крис да сме ти кумове.

galaxy29
11-27-2014, 22:06
е има време, още ми е рано :{

много сте мили, но не ви познавам толкова добре, не сте ме спечелили... но дам, няма да са само двама кумове, ще са повечко

an7raks
11-27-2014, 22:07
Как ще ти е рано, бе, пенсия?! :D

Как да те спечелим? В томбола ли трябва да участваме?

galaxy29
11-27-2014, 22:10
-.- много съм си млада даже
ами рано ми е, още не се чувствам готова за тази стъпка

а пък не знам, постарайте се
може да ме обсипете с подаръци и такива неща

an7raks
11-27-2014, 22:13
Ромките на твоите години са прабаби.

Икономически неизгодно ще е. :/

galaxy29
11-27-2014, 22:15
трябва да знам, че ще ми дарите кръв или стволови клетки или бъбрек, ако имам нужда

an7raks
11-27-2014, 22:16
За кръвта, нямаш ядове, но бъбрека ще ми трябва... Мисля да си купувам нова кола... :/

galaxy29
11-27-2014, 22:17

an7raks
11-27-2014, 22:20
Ако не искаш да храниш трима, кажи, ще оставя едната жена да пере вкъщи.
Дори ще ти позволя да си избереш коя да взема!

galaxy29
11-27-2014, 22:44
има време, пък и при тая ебола нищо не е сигурно :{

therichbitch
11-27-2014, 23:53
Тая ли беше, дето се ожени за оня грозен сърбин? :Д

да, и той после ѝ изневери, а тя разправяше някви небивалици, че се е пазила за брака си.. ;Д

LadyDi
11-28-2014, 05:50
от сватбата ми ли?

anonymous908491
11-28-2014, 11:14
от сватбата ми ли?

От първата брачна нощ, като го знам Пипито, какви неща я интересуват.

LadyDi
11-28-2014, 11:17
От първата брачна нощ, като го знам Пипито, какви неща я интересуват.

от там нямам снимки
само видео

draid
11-28-2014, 11:37
от там нямам снимки
само видео

Ем хайде де давай да започваме бизнес тогава хаха. То вече и първата брачна нощ, една първа брачна нощ...

LadyDi
11-28-2014, 11:38
Ем хайде де давай да започваме бизнес тогава хаха. То вече и първата брачна нощ, една първа брачна нощ...

аз да не съм Ким Кардашиян... мерси

anonymous908491
11-28-2014, 11:44
от там нямам снимки
само видео

Видео всеки втори има, аз смятам да наема художник и да ни рисува.

galaxy29
11-28-2014, 13:08

от сватбата дам
и ми е интересно с какво си била на подписването

LadyDi
11-28-2014, 17:32

от сватбата дам
и ми е интересно с какво си била на подписването

Нямам снимки от подписването. Иначе бях с рокля подобна на тази: http://fashionsupreme.co.uk/img/product/105/2000/105969-0.jpg само че с къс ръкав и черно кожено яке отгоре.

galaxy29
11-28-2014, 17:42
супер
ами от сватбата?

galaxy29
11-28-2014, 18:38
красота и как ви блестят очичките

LadyDi
11-28-2014, 18:46
красота и как ви блестят очичките

като сме само на уиски и солети от сутринта, така блестят :cool:

galaxy29
11-28-2014, 18:50
хахах

draid
11-28-2014, 19:04
Надушвам тука някакви задкулисни договорки. Разочарован съм, че ни пренебрегвате така.

an7raks
11-28-2014, 20:27
Надушвам тука някакви задкулисни договорки. Разочарован съм, че ни пренебрегвате така.
+ :(

galaxy29
11-28-2014, 23:47
и видеото си го бива

an7raks
11-28-2014, 23:50
Каква е тази дискриминация?!

anonymous908491
11-29-2014, 11:38
като сме само на уиски и солети от сутринта, така блестят :cool:

Само алкохолиците почват да пият рано сутрин, а сватбата е била извинение

LadyDi
11-29-2014, 11:44
Само алкохолиците почват да пият рано сутрин, а сватбата е била извинение

доообре

anonymous908491
11-29-2014, 11:45
Добре или пияното доообре ?

LadyDi
11-29-2014, 12:18
Добре или пияното доообре ?

това му е хубавото на форумите... можеш да си украсиш думите ми с каквато интонация ти е удобно

tori
11-29-2014, 12:24
Лейди, и аз искам снимки от сватбата. Моля?

anonymous908491
11-29-2014, 14:08
това му е хубавото на форумите... можеш да си украсиш думите ми с каквато интонация ти е удобно

Добремрррррррррррррррр

therichbitch
11-29-2014, 18:18
Честито! Мислех, че вече си женана btw :)

LadyDi
11-29-2014, 18:29
Честито! Мислех, че вече си женана btw :)

аз ли?

therichbitch
11-29-2014, 18:35
da :cool:

LadyDi
11-29-2014, 19:11
da :cool:

мерси, ама аз съм женена отдавна :) те просто не бяха виждали снимки

therichbitch
11-29-2014, 19:15
ааа, значи правилно съм разбрала :)

draid
11-29-2014, 19:42
Всъщност си омъжена ама хайде.

an7raks
11-29-2014, 19:46

Имам известни съмнения относно това...

tori
11-29-2014, 19:51
Аз пък видях снимки пък!

Едит: И са ногу яки пък!

LadyDi
11-29-2014, 20:24

да не издребняваме

G3GaSa
11-29-2014, 20:26
За! задължително трябва да я има.

Naive
11-29-2014, 21:10

Оф, писна ми да го повтарям. Женена също е правилно, от "жених". :)

102
11-29-2014, 21:12
допе е на

Aeternal
11-29-2014, 21:36

Аз пък си мислех, че идва от глагола "женя".
Нещо ново всеки ден.

102
11-29-2014, 21:36
mamma mia

draid
11-29-2014, 22:56

Жених wtf !?

an7raks
11-29-2014, 22:59
Жених wtf !?

Има, да, ама идва от "женя се", както казаха по-горе... :D

galaxy29
11-29-2014, 22:59
тя не говори за глагола, а за нарицанието

tori
11-29-2014, 23:07
Аз пък знам, че „женя“ е граматически правилно заради патриархалния нещо-си-там във българския език. Реално нали мъжа се жени, та за тва. Или бъркам? :о

LadyDi
11-30-2014, 07:52
Аз пък знам, че „женя“ е граматически правилно заради патриархалния нещо-си-там във българския език. Реално нали мъжа се жени, та за тва. Или бъркам? :о
Имам някакъв спомен, че "женя се" не произлиза от съществителното "жена", а от глагола "зажеглям, слагам жегли", т.е. впрягам. От там и думата "жених". По същия начин произхождат и думите "съпруг" и "съпруга" от впрягам - съ-впрегнат - съ-пруг.
Но във всеки случай, общоприето е в днешно време да се казва "женя се", когато говорим за мъж и "омъжвам се", когато говорим за жена. Но се замислете, че думата за брак е "женитба", а не "мъжитба" ;)
А "жених" означава младоженец.

draid
11-30-2014, 09:00
Има, да, ама идва от "женя се", както казаха по-горе... :D

Знам че има, ама не бях чувал тая дума от столетия направо хах.

Имам някакъв спомен, че "женя се" не произлиза от съществителното "жена", а от глагола "зажеглям, слагам жегли", т.е. впрягам. От там и думата "жених". По същия начин произхождат и думите "съпруг" и "съпруга" от впрягам - съ-впрегнат - съ-пруг.
Но във всеки случай, общоприето е в днешно време да се казва "женя се", когато говорим за мъж и "омъжвам се", когато говорим за жена. Но се замислете, че думата за брак е "женитба", а не "мъжитба" ;)
А "жених" означава младоженец.

Е ти направо ме уби, за първи път я чувам тая теория. Включително и думата зажеглям, сигурна ли си че не е някаква диалектна дума ?

LadyDi
11-30-2014, 09:06
Е ти направо ме уби, за първи път я чувам тая теория. Включително и думата зажеглям, сигурна ли си че не е някаква диалектна дума ?
Сигурна съм, че е стара дума, както съм сигурна и че "женя се" не е възникнала вчера.
И си прав, това е само теория, която съм чувала някога, някъде (предполагам в училище) и ми се е забила в главата. Не твърдя непременно, че е така. Не успях да открия нищо в интернет, а у дома нямам речник, освен правописен.
Но ето ти значението на думата "жегъл", което се намира в нета:
http://rechnik.chitanka.info/w/%D0%B6%D0%B5%D0%B3%D1%8A%D0%BB

an7raks
11-30-2014, 09:52
Хареса ми теорията на Леля!
Ще гласувам за нея!

pandabear
11-30-2014, 10:26
оф, ходи ми се на сватба :Д брат ми трябва да започне да действа по въпроса, че за мен има още много време :Д

Aeternal
11-30-2014, 15:46
http://img-9gag-ftw.9cache.com/photo/a7K2DgA_700b.jpg Как се казва тая лента на бедрата им и за какво служи? :Д

pandabear
11-30-2014, 16:13
жартиер

galaxy29
12-01-2014, 09:26
на мен ми е инт каква е традицията със свалянето му :д

LadyDi
12-01-2014, 12:16
на мен ми е инт каква е традицията със свалянето му :д

Само младоженецът от днес нататък има право да пипа там :cool:

therichbitch
12-01-2014, 22:54
http://woman.hotnews.bg/static/uploads/gallery/597/main/000026686tumblr_lpgqfvdFZw1qfkrzso1_500_large.jpg
хъх, ебати яката татуировка

102
12-02-2014, 09:15
на мен само жартиер ми харесва

Aeternal
12-02-2014, 11:22
Само младоженецът от днес нататък има право да пипа там :cool:

На думи поне :Д

LadyDi
12-02-2014, 11:23
На думи поне :Д

e тя питаше какво символизира традицията
то и бялата рокля означава девствена булка ама айде...

Aeternal
12-02-2014, 12:02
e тя питаше какво символизира традицията
то и бялата рокля означава девствена булка ама айде...

Абе аз принципно съм запознат с термина 'жартиер' макар че винаги го бъркам с онова другото, дето се закача за нещо като колан :Д

Но си мислех, че тва сватбеното е с друго име и друга идея. Смисъл, интересна ми е символиката и традицията свързана с него. Избягвам сватбите и не знаех, че се прави нещо с него :Д

LadyDi
12-02-2014, 12:23
Но си мислех, че тва сватбеното е с друго име и друга идея. Смисъл, интересна ми е символиката и традицията свързана с него. Избягвам сватбите и не знаех, че се прави нещо с него :Д
Всъщност, традицията със сватбения жартиер е следната: смята се, че ако имаш парченце от булчинския тоалет, това ще ти носи късмет. В стремежа си навремето се е стигало да разкъсване роклите на булката. Затова възниква свалянето на жартиера - младоженецът - най-големият късметлия, защото е получил булката, сваля лично жартиера, защото вече единствен има право да пипа там и след това го хвърля към ергените, за да се определи кой от тях ще има късмета да се ожени следващ.
Традицията с хвърлянето на букета е подобна - пак идва от вярването, че част от тоалета носи късмет. Затова булката хвърля букета си на момите, за да видят на коя ще се усмихне щастието да се омъжи.
Жартиерът е парче плат, което се е завързвало около чорапа на жената (навремето не са имали чорапогащници и чорапите не са били със силиконова лента или ластик), за да не се свлича по краката. Онова, което прилича на тиранти, със закопчалка, на която се закача чорапа, мисля, че също се нарича жартиер.

Aeternal
12-02-2014, 12:38
Мерси шефе, беше образователно :)
Това със хвърлянето на жартиера го чувам за първи път, иначе :Д

LadyDi
12-02-2014, 12:43
повод пияният младоженец да си набута главата под роклята на булката... за първи път законно :cool:

Aeternal
12-02-2014, 12:46
повод пияният младоженец да си набута главата под роклята на булката... за първи път законно :cool:

Пак като си бута само горната глава...
Кажи ми, че го сваля със зъби :Д

LadyDi
12-02-2014, 12:48
да и ръцете трябва да са вързани зад гърба :cool:

Aeternal
12-02-2014, 12:53
да и ръцете трябва да са вързани зад гърба :cool:
И това пред погледните на всички, бахти унижението :cool:

kalpazanka
12-02-2014, 15:21
Като казахте унижение, се сещам за ритуала с благата ракия. И стигам до извода, че някак си бих преглътнала излагацията с жартиера...

Aeternal
12-02-2014, 15:27
Като казахте унижение, се сещам за ритуала с благата ракия. И стигам до извода, че някак си бих преглътнала излагацията с жартиера...

А, тва го знам от "Хайка за вълци", благата ракия беше с кръвта по чаршафа, нали?

kalpazanka
12-02-2014, 16:08
Именно...

LadyDi
12-02-2014, 17:57
Какво има за преглъщане при жартиера?

draid
12-02-2014, 18:22
Какво има за преглъщане при жартиера?

Че жартиера малко ли е :D

102
12-02-2014, 18:36
на повечето сватби на които съм бил булката е била меко казано едричка и изобщо не и е пукало
се пак се предполага че са влюбени и другите не ги интересуват
а относно зрителите - те се хилят и го приемат от забавната страна

galaxy29
12-02-2014, 21:45
традицията с жартиера е яка, другата не
разкажете за други такива
трябва да си направя списък и да отхвърля гадните ;/

anonymous708973
12-02-2014, 22:49
Хвърлянето на чаша - броят на парченцата е равен на броя щастлив семеен живот.
Чупене на питка над главите - който отчупи по-голямото парче, ще е главата на семейството.
Естествено, селските изпълнения на кума също са традиция.

galaxy29
12-02-2014, 23:05
ще си взема от на мъжа ми инструментите един чук и като я хвърли, ще я дотроша на безкрайни парченца (сега ще ми откраднете хубавата идея, знам, но нищо)
това с питката не съм сиг, че ще го включа, ще го обсъдим с бъдещия ми мъж
а какви селски изпълнения на кума?
и искам още, плийс

anonymous908491
12-07-2014, 18:11
а какви селски изпълнения на кума?

Например такива

ще си взема от на мъжа ми инструментите един чук и като я хвърли, ще я дотроша на безкрайни парченца

anonymous708973
12-07-2014, 18:18
А, не съм отговорила.

Ми, последния път кумът посрещнал гостите полугол и необръснат в детски надуваем басейн на двора. Обръснали го, сушили го, облекли го и тогава се тръгнало. По пътя към ресторанта има право да спре всички коли, да накара всички да излязат (в нашия случай беше в аварийната лента на магистрала), да му се изкара маса и стол, да му се налее ракия и докато я пие, всички да танцуват. :X :X
Ей такива.

Хах, не във връзка се сещам с друга сватба, на която нашите кумуваха. Майка накара младоженеца да запретне ръкави и да изпере набързо едни яркорозови прашки на чешмата в двора, да покажел, че заслужавал племенницата и щял да помага в домакинството. Ей, изпоналягаха от смях останалите. 8-)
Въпрос на гледна точка, де. На някого първото може да му се стори съвсем нормално, второто - тъпо.

LadyDi
12-07-2014, 19:24
Ми, последния път кумът посрещнал гостите полугол и необръснат в детски надуваем басейн на двора. Обръснали го, сушили го, облекли го и тогава се тръгнало. По пътя към ресторанта има право да спре всички коли, да накара всички да излязат (в нашия случай беше в аварийната лента на магистрала), да му се изкара маса и стол, да му се налее ракия и докато я пие, всички да танцуват. :X :X
Ей такива.
Това е традиция. Според нея, кумът е най-важният човек на сватбата, без кум сватба няма. От там и всички тези "селски" изпълнения, както ги наричаш.
Щом на теб не ти харесват, достатъчно е да го обсъдиш с кумовете си и да не го правите. Може да няма вземане на кумовете и булката, може всички да се чакате в ритуалната зала или там, където ще правите сватбата. Всичко е въпрос на това, което вие искате на вашия ден.
Не виждам обаче защо трябва да се говори толкова пренебрежително за стари традиции само защото на някой не му допадат.

anonymous708973
12-07-2014, 19:44
Не, не, аз за самата традиция нищо не казвам. Кумът, best man или както там му викат по света, си е важна фигура. Проявленията на традицията не ми харесват :)

Ама тук говорим за група хора, които на сватба се напиват, свалят ризите, въртят ги в кръг над главите си и се кълчат, прегърнали се през рамо. Мисълта ми е, че стандартът не е впечатляващо висок 8-)

LadyDi
12-07-2014, 19:58
Ама тук говорим за група хора, които на сватба се напиват, свалят ризите, въртят ги в кръг над главите си и се кълчат, прегърнали се през рамо. Мисълта ми е, че стандартът не е впечатляващо висок 8-)

Това зависи от гостите, които ще си поканиш. Пак можеш да имаш пияни, полуголи селски бекове и без кумът да те е накарал да спираш в аварийната лента да му сервираш кафе : )

Aeternal
12-07-2014, 20:04
Това зависи от гостите, които ще си поканиш. Пак можеш да имаш пияни, полуголи селски бекове

Сякаш това е нещо лошо.

kalpazanka
12-08-2014, 08:06
Поне в моите очи е лошо. Може да се пие алкохол, но поне да е с мярка.

Aeternal
12-08-2014, 10:13
Поне в моите очи е лошо. Може да се пие алкохол, но поне да е с мярка.
"Може да се пие алкохол" предполага, че може и да не се пие, а това обезсмисля цялото начинание.
Волята на цар алкохол е върховна.

kalpazanka
12-08-2014, 10:18
Айде, ще го кажа директно, макар да рискувам да стане както в темата с изкупуването на непрано дамско бельо...

Не желая на видеозаписа от сватбата да гледам космясали шкембясали пияни заляни, или да се налага да освестявам някого, пил до припадък. Тва за пияните полуголи селски бекове. Някак си ако на първо място уважаваш себе си, не би се натаралянкал като говедо. Пък ако уважаваш и младоженците, не би им омаскарил тържеството.

LadyDi
12-08-2014, 10:23
Не желая на видеозаписа от сватбата да гледам космясали шкембясали пияни заляни,
Ще си инструктираш оператора къде и какво да снима :cool:

kalpazanka
12-08-2014, 10:25
Тва едно на ръка, ама остават и едни не-до-там-приятни спомени кой братовчед или кой какин пенкин зълвин зет срещу кого избълвал фонтан стомашно съдържимо и кое точно борче пред ресторанта омаскарил.

Aeternal
12-08-2014, 10:37
Тва едно на ръка, ама остават и едни не-до-там-приятни спомени кой братовчед или кой какин пенкин зълвин зет срещу кого избълвал фонтан стомашно съдържимо и кое точно борче пред ресторанта омаскарил.

Тва е друго. Истинските пиячи уважават алкохола и не го пилеят.
Пиенето, също както и сватбата, е ритуал. :Д

LadyDi
12-08-2014, 11:06
Тва е друго. Истинските пиячи уважават алкохола и не го пилеят.
Пиенето, също както и сватбата, е ритуал. :Д

Друго си е да изпуснеш влака, защото си заспал на пейката на гарата...

Aeternal
12-08-2014, 11:07
Друго си е да изпуснеш влака, защото си заспал на пейката на гарата...

Или да пропуснеш изпит, щото си пил цяла вечер.
Красотата на живота е в малките неща. :Д

LadyDi
12-08-2014, 11:08
Или да пропуснеш изпит щото си пил цяла вечер.
Красотата на живота е в малките неща. :Д

мълчи, мълчи...

kalpazanka
12-08-2014, 11:15
^Умирам! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

LadyDi
12-08-2014, 11:16
^Умирам!
това пък колко пъти съм го казвала...
всъщност беше нещо като "обичам те" на тоалетната чиния...
как да е...

kalpazanka
12-08-2014, 11:18
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aeternal
12-08-2014, 11:20
това пък колко пъти съм го казвала...
всъщност беше нещо като "обичам те" на тоалетната чиния...
как да е...
Казвала си 'обичам те' на тоалетната чиния?
:cool:

LadyDi
12-08-2014, 11:21
Казвала си 'обичам те' на тоалетната чиния?
:cool:

казвах ѝ, че умирам... но тя си знаеше, милата...

Aeternal
12-08-2014, 11:24
казвах ѝ, че умирам... но тя си знаеше, милата...

Не ставаш за пияч :Д

Ако трябва да съм обективен обаче, изпита не го пропуснах заради пиенето, а защото титулярката на предмета ми обиди маратонките. :Д

LadyDi
12-08-2014, 11:26
знам :(
затова и спрях алкохола... само хабя мат'риял

Aeternal
12-08-2014, 11:45
знам :(
затова и спрях алкохола... само хабя мат'риял

Както и да е, тъпо е, че в България гледаме на пиянските си традиции като 'селски', докато в една Италия примерно прокарват закони за да спрат гнусните им традиции и пак не могат да ги забранят. Хранят си децата със свинска кръв с шоколад или личинки и кво ли не.

kalpazanka
12-08-2014, 12:39
Това ми напомни за тукашната наденица в кантина, пълна с кръв... някакво тъмночервенокафяво желе... но някак не се и надявам да я забранят със закон.

an7raks
12-18-2014, 09:11
Мисълта ми е, че стандартът не е впечатляващо висок 8-)

Прането на прашки наистина показва класа. :)

tori
12-18-2014, 12:40
Айде, ще го кажа директно, макар да рискувам да стане както в темата с изкупуването на непрано дамско бельо...

Не желая на видеозаписа от сватбата да гледам космясали шкембясали пияни заляни, или да се налага да освестявам някого, пил до припадък. Тва за пияните полуголи селски бекове. Някак си ако на първо място уважаваш себе си, не би се натаралянкал като говедо. Пък ако уважаваш и младоженците, не би им омаскарил тържеството.
А, тва ми хареса вече като изказване. Браво на кака.