PDA

View Full Version : Преместване в друго училище

new_skater
01-09-2014, 20:01
Здравейте! Накратко, след 7-ми клас ме приеха по първо желание в **** училище с първи език - Английски и втори - Немски. Тогава още не знаех какво искам да правя и майка ми реши да ме запише в езическа гимназия. Сега съм 9-ти клас и много ме интересуват компютрите и програмирането. Искам да се преместя в гимназия с компютърна специалност, но незнам дали изобщо е възможно! Балът ми тогава беше 32,786. Може ли да ми кажете дали преместването е възможно, каква е процедурата или каквото се сетите? Всичко би ми било от полза. Знам английски език на много добро ниво, но в днешно време всеки говори английски, а и плюс това ме влече към компютрите! Немски не съм учила преди и не ми харесва особено. От София съм. Още една причина за желанието ми за преместване са съучениците ми! Половината от класа са наркомани и не ми допадат като хора. Благодаря предварително! :)

YSMF
01-09-2014, 20:03
Тогава още не знаех какво искам да правя и майка ми реши да ме запише в езическа гимназия.
:lol:

До колкото ми е известно трябва да провериш дали има свободни места, да говориш с директора и да ти насрочат приравнителни изпити.

new_skater
01-09-2014, 20:16
*Езикова :D Късно е все пак, спи ми се. :D А какво представляват приравнителните изпити? Върху кои предмети и, ако не се справя много добре, има ли някакъв шанс да ме приемат?

YSMF
01-09-2014, 20:22
Приравнителните са по предметите, които не си изучавал преди, а в новото училище ще трябва. Примерно едно момиче се премести в нашия клас миналата година. Ние учим профилирано География и др. и тя трябваше да държи приравнителни по тях.
По това, което съм чувала ти се дава един план по който да учиш, насрочват ти дата за изпита, отиваш, теглиш 2 билета и отговаряш и ти се пише обща оценка.

new_skater
01-10-2014, 08:02
Да разбирам, че 2-ри срок, примерно, подавам молба за преместване до директора. Този план, по който ще трябва да уча ще е върху компютри. Как става точно ученето? След като подам молбата и ми насрочат дата за изпита, имам 2-4 седмици примерно, в това време ще трябва ли да ходя на училище? Или само да уча вкъщи за изпита? И още нещо, как да разбера дали в един клас има свободни места? :D