PDA

View Full Version : Как привикнахте с очилата си?

NeutralMilkHotel
01-14-2014, 13:06
Мисля, че се подразбира, че се обръщам към хора на които им се налага да носят очила и все пак нямат някакъв сериооозен проблем.

Откриха ми астигматизъм и далекогледство, съответно трябва да нося очила (поне 90% от времето). Обаче ми е много странно. :Д Чувствам се или супер непривлекателно или като тъмблр-хипстър-мипстър лайненце с рамки без стъкла. :Д

Първият месец ги носих възможно най-много, въпкреи дискомфорта, но пак нещо не ми се получава да се адаптирам...

Някакви съвети, нещо? :Д
Знам колко дебилно звучи...

The Cheetah
01-14-2014, 15:18
С времето ще привикнеш, няма страшно.
Засега не се опитвай да ги носиш на 90% от времето си.

sunrisee6
01-14-2014, 15:36
Свиква се. Слагай ги за по малко или само, когато имаш нужда (ако без тях все пак виждаш), постепенно ще свикнеш. Аз имам късогледство и ги нося само, когато ми трябва да видя нещо надалеч и докато карам също.

YSMF
01-14-2014, 15:40
Свиква се, стига да си създадеш някакъв навик да ги носиш. Една позната ги носи няколко часа в седмицата, после след месец се отказа изобщо. Когато го сложих и видях колко прекрасно виждам в сравнение с преди не исках да ги махна 8-) Много ми помогна това, че лещитите беше от бързосвикващите и го нямаше неприятното главоболие.

Relentless
01-14-2014, 16:26
Много лесно свикнах аз..В началото се чудих как ще изглеждам, но бързо бързо свикнах и не ми прави впечатление вече..Дори сега не искам да ги свалям :D