View Full Version : Въпрос при мастурбацията.
Здрасти.
Няколко хора ми казаха,че мастурбирането помагало да не се появява рак на простата.
Искам да ви попитам дали е вярно това? И следващият ми въпрос.
Добре ли е да се мастурбира 4 пъти седмично? Говоря за дните Понеделник - Неделя. От тях само 4 дни да се мастурбира?
EinGutesKind
01-30-2014, 13:52
Ако изходим от идеята, че няма човек, който не го прави, значи и болестта би трябвало да не съществува => Не е вярно :D
Ам вижте какво прочетох тук http://www.puls.bg/health/sex/news_4177.html последните изречение. „При ново изследване от януари 2009 г. се стига до извода, че при честото мастурбиране в по-млада възраст може да се търси по-висок риск за развитие на рак на простатата, докато при възрастните – обратното, рискът е по-нисък. “ Било доказано през 2009 г. И за това ви питам дали е вярно това което пише.
SonataArctica
01-30-2014, 14:02
Това е мит. Не е доказано. Просто използват факта, че оргазмът има положителен ефект за организма.
Не знам дали е мит,но съм прочел още какви ли не работи за мастурбирането. То вече не знам на какво да вярвам...
SonataArctica
01-30-2014, 14:10
В интернет можеш да прочетеш всичко. Да покажа ли пак статията за Северна Корея, която пратила човек на Слънцето? :lol:
Tsukuda_Hiroshi
01-30-2014, 15:07
Не знам дали е мит,но съм прочел още какви ли не работи за мастурбирането. То вече не знам на какво да вярвам...
Спри да четеш за чекийте, хвани си приятелка и прави секс!! Също влияе много добре на организма! ;)
Аз сега не говоря за секс, а за мастурбирането. Искам да знам дали тия статии са вярно или измислени
В интернет можеш да прочетеш всичко. Да покажа ли пак статията за Северна Корея, която пратила човек на Слънцето? :lol:
Дано наистина да е измислица, и да не е вярно.
RapExotic
01-30-2014, 16:45
Този въпрос е еквивалентен на въпроса "Вреден ли е алкохола или е полезен". Всичко зависи от дозата. Мастурбирай само когато наистина ти се прави, а няма с кой. Не от нямане какво да правиш.
Мастурбирам само когато ми се иска. А и друг ми е въпроса. Верни ли са тези теми където ги пишат за мастурбирането. Ето тия теми http://www.puls.bg/health/sex/news_4177.html и това за рака на простата. Много хора казват,че не е вярно,но нз
Организма се нуждае от изхвърляне на стероиди(тестостерон, дихидротестостерон) за създаването на нови такива.
anonymous908491
01-30-2014, 18:12
Добре ли е да се мастурбира 4 пъти седмично? Говоря за дните Понеделник - Неделя. От тях само 4 дни да се мастурбира?
А през останалите дни, с какво ще си запълваш свободното време ?
Накарай някой фитнес инструктор да ти направи програма.
BeTheOne
01-30-2014, 20:12
Едва ли има специалист във форума, който да ти отговори със сигурност.
По-скоро едва ли. Няма нищо лошо в самозадоволяването.
Особено в годините между 14-20, когато вилнеят доста хормони, фантазии и други подобни и докато си нямаш още сериозен партньор е напълно нормално да разпускаш.
Това с фитнес програмата е двуяко, защото повечето натоварване и движение генерират повече хормони, които после пак водят до такива желания.
Поздрави!
BeTheOne
Даа... от него пожълтяват ноктите...
nezabelejimata
01-30-2014, 21:19
Много лесно се стряскате бе момчета :D това е 1000 тема със същия въпрос във форума... Не ми се занимава да отговарям сериозно честно казано ... ама иначе не мисля че ти пречи.. спрете със всичките си глупости че няма да можете да се възпроизвеждате или че ще имате рак или всякакви такива неща :D
baby_baby
01-31-2014, 13:04
Маструбирай си колкото пъти в седмицата искаш а тва за рак на простата не мисля че е вярно
Да, ще ослепееш, ще ти окапе оная работа и ще гъбясаш...
Ако имаше нещо вярно всички щяхме да сме недъгави ... живите мъртви ,баце.
Може да се стигне до смърт ако прекалиш. http://inews.bg/%D0%9C%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%B8%D 1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BE-42-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8_l.a_i.332438.html
Единствения въпрос е, кой е броил?
deadshadow13
02-02-2014, 00:02
Глей ся малкия :). Такава болест няма. Батко ти гугъл има отговори на почти всички въпроси.Консултирай се с него,следващият път когато си помислиш,че съществува някаква болест. Когато и аз бях ученик бях дочул че прекомерното лъскане на бастуна :) спирало ерекцията след време... Еми бех лапе и вервах на простотии. За щастие сега има интернет и форуми. Така че си играй с малкия колкото ти душа иска.