PDA

View Full Version : Помогнете ми!Не знам как да постъпя!

selenaa56
02-03-2014, 16:40
Здравейте...В моят клас дойде ново момче преди 2 месеца.С него си говориме и имаме много общи теми.Много го харесвам като ПРИЯТЕЛ(не повече),защото е страхотен човек,винаги има какво да си кажем,споделям му и т.н.Проблемът е,че той ме харесва като повече от приятел(казал е на едно момче) не искам да го отблъсквам,защото искам да сме си много добри приятели и като цяло не искам да губя такова страхотно момче.Няма причина да не го харесвам.Красив е,мил е,но просто искам да сме си приятели.Не искам да ставаме гаджета,защото точно с НЕГО не искам да губя приятелството си.С много други съм рискувала и не съм съжалявала,но за него определено ще съжалявам.И аз не знам с какво ме е впечатлил толкова,но във всички случаи искам да сме приятели.Въпросът ми е как да му покажа,че искам да сме само приятели без да го отблъсквам.?И имам още един въпрос:Защо с по-голямата част от момчетата,с които се запознавам ме искат за гаджета?Какво трябва да направя,за да ги задържа като приятели.След като им кажа,че искам да си останем само приятели и нищо повече ,те се отблъскват и не си оставаме,въпреки че искам да продължиме контакт.Ще съм ви благодарна ако ми помогнете. :)

RapExotic
02-03-2014, 18:34
Там където започва любовта, свършва простото приятелство. Нищо не можеш да направиш за да спреш чувствата му. Или тръгни с него, щом и ти го харесваш или се отдръпни и му кажи как стоят нещата

Tsukuda_Hiroshi
02-04-2014, 12:07
Като ти чета мнението как момчето е супер точно и готино, а после казваш "точно заради това искам да сме само приятели", питам се - а какъв искаш за гадже??

LadyDi
02-04-2014, 13:37
Първо, с това момче НЕ СТЕ приятели. Време е да го осъзнаеш и да спреш да му се мотаеш в краката. Той не те иска за приятелка, иска те за гадже, което означава, че приятелството между вас никога не е било на дневен ред. Проумей го и му кажи, че няма да се получи между вас.

А колкото до това:

Защо с по-голямата част от момчетата,с които се запознавам ме искат за гаджета?
Най-вероятно, защото демонстрираш поведение, което им изпраща грешни сигнали. Проблемът не е в тях, а в теб.

BeTheOne
02-04-2014, 14:17
Ако сте достатъчно зрели и двамата в емоционално отношение, дори след като опитате да сте заедно и не ви хареса и се разделите можете да бъдете приятели. Дори понякога така се правят страхотни приятелства. "Ами опитахме, не ни се получи, но пък тя/той има страхотен характер и сме си приятели". Това не се случва често, а е необходимо да са налице определени обстоятелства.

Tsukuda_Hiroshi задава много интересен въпрос: какъв човек искаш за гадже? Някой противен тип, който да те бие, да не ти уважава мнението и въпреки това ти да продължаваш да си с него? Нали в крайна сметка се харесваме и сме заедно заради характерите ни и отношението, което показваме един към друг.

Другото също е вярно. Има голям шанс ако го отрежеш, човека да се отдръпне от теб.

Относно другият ти въпрос. Когато момчетата са в подрастваща възраст е много модерно да си имат гаджета. И понеже няколко момчета покрай тях имат те не искат да изостават и правят всичко възможно и те да си намерят момиче. Абсолютно нормално е ако си нормално момиче (каквато по всяка вероятност си) да има интерес към теб. Когато разберат, че ти нямаш интерес просто се отдръпват. Това има и добра страна. Другия вариант е покрай теб да има и лицемерни приятели, които само да те използват.

Поздрави!

BeTheOne

baby_baby
02-04-2014, 14:59
Ако не искаш да сте повече от приятели прекрати сяква връзка с него защото той не те иска за приятелка а за гадже

Mordred
02-04-2014, 15:01
Според мен не трябва да ходиш с него, ако скъсате после ? Пак ще сте в един клас и няма да се понасяте също така бързо ще ти писне все да си с него от личен опит знам всичко..

selenaa56
02-04-2014, 15:14
Благодаря много на всички ! :-* Tsukuda Hiroshi ,не съм казала ,че искам лошо гадже!Питаш ме:Какъв по-точно искаш за гадже: НИКАКЪВ!!!!!!!!В МОМЕНТА НЕ ИСКАМ.По-добре ми е сама.Искам истинско приятелство.

Soul_Kitchen
02-05-2014, 21:52
Там където започва любовта, свършва простото приятелство.

Бъркаш любовта със секса... и пак не е задължително да се приключи с едно приятелство заради секс.Зависи от хората.Колкото до любовта... една от основните и съставки е приятелството.

Към авторката :) Можеш да му кажеш,че харесваш момИчета ;) така ще си запазиш приятелството,ще провериш колко го бива за приятел,дори да се променят чувствата ти към него след време никой няма да те държи отговорна за това... Най-добрия начин е да му кажеш,че не желаеш връзка в момента,да не се отдалечаваш от него и да се държиш наистина приятелски... обаче ще е адски трудно за него ако наистина има чувства към теб.Първото според мен ще проработи :)

elena.a.nacheva
02-06-2014, 14:08
Там където започва любовта, свършва простото приятелство. Нищо не можеш да направиш за да спреш чувствата му. Или тръгни с него, щом и ти го харесваш или се отдръпни и му кажи как стоят нещата
+++